zaterdag 15 oktober 2016

Jamaica - LGBT's - Dissident | Jamaica: "De meest Homofobe plek op aarde" ?!

Amsterdam  →  Woensdag 19 oktober vindt in Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179 in Amsterdam voor de zesde keer 'The Dissident' plaats – een 'wervelende talkshow over mensenrechten met uiteenlopende en zeer uitgesproken sprekers uit binnen- en buitenland' ‼ Dit keer gaat het over LHBT's in Jamaica, volgens TIME magazine 'de meest homofobe plek op aarde'.  Aanvang 19.30 uur, de toegang is gratis en ik neem aan dat de voertaal Engels is.

"The most homophobic place on earth"  This is how TIME magazine described the Caribbean island Jamaica in 2006 – after several incidents of excessive violence and discrimination against LGBT people  How much has changed since then ?!  What kind of discrimination and violence does the LGBT community face ?!  And what role does music play in spreading homophobic slurs ?!  These are 'some of the topics' we will discuss with our Jamaican guests, brave activists who will join us both live and over Skype.
bronnen: Gay.blog.nl / DeZwijger.nl / Time.com / YouTube.com


        

                                                       

Boyband 4U - Showbizz | "De jongens van 4U winnen The Next Boy/Girl Band"

De talentenjacht The Next Boy/Girl Band is vrijdagavond gewonnen door de jongens van '4U'. Hun single Bitter Taste is het meest ge- streamd en gedownload door het publiek. De finale van het eerste seizoen van deze talentenjacht was live te zien op SBS 6.

In de laatste show hoorden de vrouwelijke finalistes dat ze alle vijf een plekje in de girlband houden  Anders dan verwacht viel er dus niemand meer af.  Romy, Som, Rony, Denise en Delany vormen daarmee definitief de meidengroep genaamd 'GRLBND' die afgelopen week hun single Party  afleverde. Toen werden ook beide bandnamen bekend.
                                   
      
                                    
Bij de jongens bleven vrijdag vier van de vijf over.  Jeronimo viel af en moest vrijdagavond zijn plek in de boyband afstaan. De vier overblijvers zijn Luca, Toon, Jaimy en Tiago. Aan het einde van de avond maakten Nicolette van Dam en Tim Douwsma bekend dat 4U de nieuwe talen- tenjacht heeft gewonnen met hun single Bitter Taste.

8Ball Music is de platenmaatschappij achter de jongensgroep die is geformeerd onder leiding van Tony van de Berkt   John Ewbank, namens Universal Music, is in charge bij de girlband.

Zie ook:
SBS compenseert boze sms'ers The Next Boy/Girl Band  /  Boyband 4U wint  /  Boyband 4U wint The Next Boy/Girl Band

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com / Facebook.com – SBS


      

      
                                                 

vrijdag 14 oktober 2016

USA – Real O'Neals | "Mag het misschien een beetje minder Gay, alsjeblieft" ?!

Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt. Of misschien vind je het zelf van andere gays: dat het allemaal best een toontje lager kan. Jane Lynch rekent hier meteen mee af.

In een scène in de Amerikaanse sitcom "The Real O'Neals" speelt Noah Galvin de homoseksuele tiener Kenny   Samen met zijn moeder kijkt hij naar een verslag van een Gay Pride parade op TV   Dan zegt zijn moeder dat er veel te veel billen en tepels te zien zijn. Ze vraagt haar zoon of ze even tegen de andere homo's wil zeggen dat het best een beetje minder kan.

De reactie van Kenny is meesterlijk ... "Tuurlijk mam  Alle homo's kennen elkaar dus ik pak mijn regenboogtelefoon er even bij en bel meteen iedereen op".

Vervolgens komen 'Lance Bass', 'Tyler Oakley' en 'Jane Lynch' in beeld, gevolgd door 'RuPaul'   Zal zij de 'Gay Universe' minder flamboyant kunnen maken ?!

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – The Real O'Neals                                             

Tim Hofman slachtoffer van Homofobie | Tim: "Ik ben een beetje een Lulletje"

Amsterdam - Tim Hofman    BNN-presentator Tim Hofman is onlangs verbaal aangevallen in Amsterdam door iemand die dacht dat hij homo is. Dat vertelt Tim Hofman in 'Het Parool'. Sinds hij de cover van L'Homo sierde, denken sommige mensen dat Tim Hofman homo is. En dat kwam hem op het Amsterdamse Leidseplein, waar RTL Boulevard wordt opgenomen, duur te staan. Twee weken terug stond ik 's nachts op het Leidseplein. Toen kwam er een jongen naar me toe: "Vuile kankerflikker, Nederland homovrij"

Tim Hofman probeerde het gesprek aan te gaan, maar dat hielp niet  "Ik probeerde nog te sussen - hand erop - rustig aan - maar hij weigerde me gewoon aan te raken. Dat is toch heftig" ?!

"Toch zijn er ook jongens die juist homo-toleranter worden", aldus Tim Hofman.  Aan de andere kant kwamen ook eens twee tieners in de kroeg naar me toe: "We kijken nu echt anders tegen 'homoseksualiteit' aan. Eigenlijk is het ook helemaal niks geks"  Dat kwam door een item bij het BNN-programma 'Spuiten & Slikken' 

"Homofobie blijft iets onzinnigs", stelt Tim Hofman. "Ik begrijp gewoon niet dat je er moeite mee hebt dat iemand van iemand houdt" ‼, zegt hij in de krant.

Zie ook:
bronnen: MediaCourant.nl / Parool.nl / Twitter.com – Het Parool
                                            
                                                            

donderdag 13 oktober 2016

Afkorting - LHBTQIAP | Het moet toch niet veel gekker worden: LHBT+QIAP ?!

Bijna iedereen weet inmiddels waar de letters "LHBT / LGBT" voor staan. Maar waar staan de letters "LGBTQIAP" voor ?!  In een video van NOS op 3 leggen personen uit – die elk 'behoren' tot één van de groeperingen – waar de letters voor staan.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / NOS.nl – Op 3 / YouTube.com                                                 

Eduardo Fedriani & Julián Goméz tonen ondergoedcollectie van Modus Vivendi

'Modus Vivendi' komt met ondergoed en T-shirts die een anti-bacteriële finish hebben. Hoe fris dat eruit ziet tonen de dansers Eduardo Fedriani en Julián Goméz.

De lijn bestaat uit OnderbroekenT-shirts en Tank Tops, die zijn gemaakt van katoen en een nieuwe technologie  Die zorgt ervoor dat bacte- riën worden gedood, waardoor je ondergoed langer fris blijft.

De nieuwe campagne van Modus Vivendi is gefotografeerd door Joan Crisol. Die laat de 2 dansers Eduardo Fedriani en Julián Goméz allerlei intieme capriolen uithalen, zoals te zien is in een achter de schermen-video.

bronnen: Winq.nl / ModusVivendi.com / YouTube.com                                 

TV-Tip – TLC – Louisa & Rosanna | "Transgenderkoppel heeft een Kinderwens"

Louisa & Rosanna - Kinderwens    De Limburgse transgenders Louisa & Rosanna hebben besloten dat ze toch graag een kindje willen. Nadat ze zich eerst breeduit hebben laten voorlichten door andere stellen die niet op de 'traditionele manier' hun kind konden krijgen -hebben ze nu de knoop doorgehakt en gaan ze er zelf ook helemaal voor.
                                          
                                     
Louisa & Rosanna hebben een privé-kliniek gevonden en zaad besteld om Rosanna zwanger te maken   Lukt het ze om hun droom van een ge- zin te verwezenlijken ?!  Hun spannende avontuur is te zien in het nieuwe seizoen van dit spraakmakende liefdeskoppel.

Louisa & Rosanna:  "Onze Transgender Liefde" is vanaf donderdag 06 oktober 2016 wekelijks te zien bij TLC om 20:30 uur
                             ►►►  Donderdag 13 oktober 2016   "Onze Transgender Liefde"   Vanavond de tweede aflevering  
Zie ook:

bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                           

woensdag 12 oktober 2016

Barneveld - Homo Sapiens | Wat vinden ze in Barneveld van 'Homo Sapiens' ?!

Roel Maalderink    Awkward  YouTuber Roel Maalderink ging all the way naar Barneveld om eens te vragen wat ze daar eigenlijk van 'Homo Sapiens' vinden. De reacties van de mensen zijn – niet geheel onverwachts – nogal apart

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / YouTube.com                                 

TV·Tip - Vanavond – Queens of the Jungle | "Liefhebbers van luxe op Survival"


Queens Of The Jungle  →  'Acht Jongens en Meiden' die in het dagelijks leven gewend zijn aan behaaglijke luxe trekken met elkaar drie weken door de dichtbegroeide jungle. Ze kunnen een pot winnen van 100.000 euro als ze samen de eindstreep halen.

Ná Echte Meisjes in de JunglePeking ExpressBobo's in the Bush en vele andere "survival-programma's" verschijnt er nu 'n nieuwe variant in het Nederlandse televisielandschap: Queens of the Jungle op SBS 6.

Zonder Luxe 
Acht jonge jongens en meiden trekken met elkaar 3 weken door de dichtbegroeide jungle. In het dagelijks leven is uiterlijk erg belangrijk voor hen en wentelen ze zich in behaaglijke luxe  Houden ze zich staande zonder hun crèmes, föhns en beautyproducten ?!  En kunnen ze drie weken lang alleen maar aardig zijn tegen elkaar ?! 
                                    
100.000 euro
De gladde gezichtjes kunnen een pot winnen van 100.000 euro, maar alleen als ze samen de eindstreep halen. Ze krijgen hulp van Kay Nambiar – winnaar van Expeditie Robinson in 2014. Het voormalige fotomodel was jarenlang het gezicht van MTV.

Op het lijf geschreven
In een persbericht laat Kay Nambiar weten dat hij erg uitkijkt naar de presentatie van Queens of the Jungle. "Dit programma is mij op het lijf geschreven. Want wat krijg je als je alle uiterlijke vertoon van mensen weghaalt en hun laat zien dat er nog meer is in het leven dan de luxe pro- blemen waar ze zich dagelijks in Nederland druk om maken ?!  Ik zie het als mijn missie om deze mensen kennis te laten maken met de natuur in haar puurste vorm".

Queens of the Jungle   De komende weken op de woensdagavond om 20.30 uur op SBS 6
UITZENDING GEMIST ?!    Bekijk HIER de eerste aflevering van "Queens Of The Jungle"   

Zie ook:

dinsdag 11 oktober 2016

Australië | Oppositiepartij 'Labor' houdt referendum over Homohuwelijk tegen

Australië  →  De Australische premier 'Malcolm Tumbull' wil komend voorjaar een referendum houden over openstelling van 't huwelijk, maar de sociaal-democratische oppositiepartij 'Labor' is tegen  De centrum-rechtse coalitie heeft geen meerderheid in de Eerste Ka- mer van Australië en heeft daarom de steun van de oppositie nodig om een referendum te houden.

Labor is voor het homohuwelijk, maar wil dat 't parlement daarover beslist en niet dat de kiezers daarvoor toestemming moeten geven. Roze Australiërs waren ook sceptisch over een referendum, omdat de uitslag niet bindend zou zijn: het voorstel om een referendum te houden zien zij dan ook als een politiek spelletjes waar uiteindelijk niets mee gedaan wordt. Nu het referendum van tafel is, komt het onderwerp niet eerder dan over drie jaar terug op de agenda; de premier wil daarmee wachten tot na de volgende verkiezingen in 2019.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / BBC.com / YouTube.com


        
                                             

Vandaag – 'Coming Out Dag' | "Deze voetballer worstelt niet met Homo zijn" ‼

Limburg – Merkelbeek    Voor Mitchell Janssen geen jarenlange worsteling met zijn homoseksualiteit  Hij was er op zijn 17de achter dat hij op mannen viel – en besloot dat ook snel aan een grote groep te vertellen – bij zijn voetbalclub in het Limburgse Merkelbeek 
                             

                                    
Zie ook:

Extra:

Coming Out Dag 2016:
Regenboogvlag wappert voor vrijheid van 'Homo's & Lesbiennes' in Zeeland  /  Jonge Lesbiennes hebben een nieuw rolmodel nodig
Nationale Coming Out Dag | "Overal wapperen Regenboogvlaggen"  /  Friesland - 'Sneek' | "Snits nimt 'Reinbôgebank' yn gebrûk"
                                   
                                      

maandag 10 oktober 2016

VS - Presidentsverkiezingen | Rapper 'Mykki Blanco' wil 'een pot' als president

Amerika  →  Gender Queer artiest Mykki Blanco wil 'een pot' als president. Rapper en poëet 'Mykki Blanco' draagt het gedicht 'I Want A Dyke For President' van Zoe Leonard voor.

Het gedicht uit 1992 bevat tal van 'verwijzingen naar bevolkingsgroepen' die geen deel uitmaken van de elite en die geen privileges genieten die andere groepen in de samenleving wel toebedeeld krijgen. Verscheidene minderheidsgroepen komen in het gedicht aan bod: Lesbiennes, Homo's, Zwarte Vrouwen, Crossdressers, etc.

"Ik wil een persoon met 'Aids' als president", citeert Mykki Blanco onder andere  Dat maakt de performance persoonlijk. Mykki Blanco is zelf Hiv-positief en kwam daar in 2015 voor uit.

De Amerikaanse droom
Blanco performt in een video voor 'Dazed & Confused Magazine'. Het Brits tijdschrift bestaat vijfentwintig jaar. De makers willen met de video het concept vrijheid in vraag stellen. Wie heeft toegang tot vrijheid ?!  Bestaat vrijheid nog ?!  En zoja, hoe verwerf je vrijheid ?!

De redactie van het magazine noemt de Amerikaanse droom "het ultieme eerbetoon aan het valse idee van vrijheid de valse notie dat eender wie verkozen kan worden om 't land te leiden". Het magazine oppert dat de wereld in verandering is, maar dat er nog machtstructuren en voor- oordelen vernietigd moeten worden.

45ste president
'Hillary Clinton' en 'Donald J. Trump' strijden volop om tot Amerikaans president verkozen te worden. De verkiezingscampagne is ongezien scherp en legt de verdeeldheid in de Amerikaanse bevolking pijnlijk bloot   Op 8 november verkiezen de Amerkanen de 45ste president van de Verenigde Staten.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / DazedDigital.com / YouTube.com                                                       

OCW | Stichting Hart van Homo's treft schikking met minister Jet Bussemaker

OCW – Jet Bussemaker – Hart van Homo's  →  Hart van Homo's is een schikking overeengekomen met het ministerie van OCW – nadat minister Jet Bussemaker afgelopen zomer besloot de subsidie voor het project stop te zetten.

Dat maakte Herman van Wijngaarden - een van de initiatiefnemers en projectleider van Hart van Homo's - maandagochtend bekend. Door de schikking is een rechtszaak tegen het besluit van minister Jet Bussemaker van de baan.
                                  
                                     
 Minister Jet Bussemaker beëindigde de subsidie nadat een VVD / D66 / PvdA–motie die daartoe opriep, werd aangenomen door de Tweede Kamer. Het bepleiten van een celibataire levensstijl zou volgens de indieners van de motie onderdeel zijn van het lesprogramma van "Hart van Homo's".

"Met de schikking is een bedrag gemoeid van ruim 62.000 euro", meldde Jet Bussemaker maandagochtend aan de Tweede Kamer. "Dit bedrag valt lager uit dan het bedrag dat Hart van Homo's nog aan subsidie zou ontvangen", aldus de brief.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RD.nl – Reformatorisch Dagblad / YouTube.com


        
                                   

zondag 9 oktober 2016

Engeland – The Warwick Rowers | Achter de schermen bij de Warwick Rowers

Vlogger Davey Wavey nam een kijkje bij de Warwick Rowers, die wederom druk bezig zijn met hun jaarlijkse kalender voor het goede doel. Davey Wavey vroeg ze letterlijk de hemd van het lijf.

Samen met de roeiers blikt Davey Wavey terug op hoe het allemaal begon  Een jaar of zeven geleden wilden de Warwick Rowers geld inza- melen voor hun eigen roeivereniging, met een kalender. Dat is zo goed bevallen dat ze nu geld inzamelen voor goede doelen.

Of er nog een reden is waarom de heren altijd schaars gekleed op de foto gaan, wilde Davey Wavey bovendien weten. Daar zit een boodschap achter, zo bleek:  "We willen de heteronorm doorbreken  Als je als man goed bent in sport, wil dat niet zeggen dat je hoeft te voldoen aan een macho stereotype. Dat willen we met onze foto's laten zien".

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Kalender - OC 2017 | Daar is'ie weer - De kalender met de Orthodoxe Priesters

Kijk voor meer LHBT-kalenders 2017 bij:
•   Vrolijk – Amsterdam → Gay & Lesbian Book + DVD Store | "LHBT-kalenders 2017"  

bronnen: Winq.nl / YouTube.com