zaterdag 9 december 2017

België | Interseks model & activiste Hanne Gaby verkozen tot Mens van 't Jaar

België – 'Hanne Gaby'    Terwijl bij Knack: "Hilde Van Mieghem" werd uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar is het bij Knack Weekend: "Hanne Gaby Odiele Termote" geworden die in de prijzen viel ‼  Het interseks topmodel en activiste is door hen uitgeroepen tot Mens van het Jaar.

"De keuze viel op "Hanne Gaby Odiele" omdat ze het intersekse debat op de kaart zette.  Niet alleen in België maar ook internationaal.  Ze ging ook spreken bij de Verenigde Naties. Toen ze ermee naar buiten kwam, had ze zich goed voorbereid. Ze wilde een rolmodel zijn. Daar was behoef- te aan" ‼, aldus Ruth Goossens, hoofdredactrice van Knack Weekend.

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  "Interseks model en activiste Hanne Gaby verkozen tot Mens van het Jaar"


bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                                  

The 004 → '90s Pop Sound | "Dinsdag verschijnt de EP Memories van The 004"

Dinsdag 12 december verschijnt 'Memories', het debuut-EP van de Nederlandse popgroep The 004. De vijf pakkende, uptempo songs hebben zij geschreven met auteurs uit Engeland en Spanje.  Het album is geproduceerd door Nederlandse producer K3Y5HIFT3R, die momenteel internationaal hard aan de weg timmert.  K3Y5HIFT3R heeft eerder gewerkt met artiesten als DJ Jean en Sam de Wit van Re-Play. Het album is gemasterd door Da Goose Music, die al eerder samenwerkte met o.a. De Jeugd Van Tegenwoordig en Lil' Kleine Het album wordt uitgebracht via de Amerikaanse platenmaatschappij Valiant Horizon.

Korte biografie
The 004 is een Nederlandse popgroep bestaande uit jeugdvrienden Gita, Janet, Mike en Kelly ‼  De groep ontstond in de zomer van 2005, toen drie van de vier groepsleden elkaar leerden kennen in hun woonwijk ‼  In de jaren die volgen heeft de groep tientallen nummers opgenomen in de ministudio van oprichter Mike. Tijdens de audities van de SBS6 talentenjacht 'The Next Boy/Girl Band' in 2016, heeft Mike zangeres en danseres Gita leren kennen. De muzikale klik was er meteen en na de opnames werd zij gekozen tot de vierde groepslid.
                                 

                                         
Eigen stijl
Alle vier de leden hebben een totaal eigen persoonlijkheid die elkaar - naar eigen zeggen - echt aanvullen en één kracht vormen. In een 5-tal tracks weet The 004 hun kenmerkende stijl weer te geven:  catchy, melodieuze, radiogevoelige popsongs zoals de Spice Girls ze maakten in de jaren '90. The 004 is 12 jaar geleden begonnen met het coveren van jaren '90 pop songs.

Lange geschiedenis
De lange geschiedenis van de groep bleek een prachtige inspiratiebron te zijn voor teksten.  Zo zingt The 004 over hun feestelijke tienerjaren in het nostalgische nummer "Summer of '05" en schrijven zij 'n emotionele brief naar hun jongere zelf in "A Note (To My Younger Self)". Mike: "We hebben de tijd gehad om de sound te vinden die definitief bij ons past.  Muzikaal gezien zijn we nu op 't niveau waar we trots op zijn. Samen zingen is super fijn, The 004 voelt als een familie". Prijsnummer is de openingstrack "Song For Me".

Tracklist  →  The 004 – Memories  
01.  Song For Me 
02.  Can't Let You Go
03.  Funky Vibes
04.  A Note (To My Younger Self)
05.  Summer of '05

Zie ook:  The 004 lanceert de debuut EP Memories  /  The 004 laat zich op debuut-EP inspireren door '90s pop

bronnen: GayNieuws.blogspot.nl → Persbericht – Mike van Doorn / Facebook.com – Mike van Doorn / YouTube.com                                               

vrijdag 8 december 2017

TV - Gordon Gaat Trouwen | 'Gordon' trots dat Gay-datingshow zo goed scoort

Gordon is er trots op dat "Gordon Gaat Trouwen" als Gay-datingshow zo goed bekeken wordt op onze nationale televisie. Dat laat hij weten in een bericht op Facebook De een na laatste "Gordon Gaat Trouwen" zette donderdagavond een record neer met 1,5 miljoen kijkers.

Daar is de entertainer buitengewoon content mee. "Natuurlijk zijn dit soort cijfers geweldig en ook allemaal bedankt maar het feit dat ik samen met een geweldig team zo’n mooi programma heb mogen maken is mij alles waard".

Veel mensen kijken gezamenlijk, weet Gordon. "Gezinnen kijken samen en studentenhuizen en hele vrienden en vriendinnengroepen spreken af om gezamenlijk te kijken".

                                                     
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: MediaCourant.nl / Facebook.com – AD.nl → Algemeen Dagblad                                             

Amerika | Robbie Rogers en Greg Berlanti zijn in 'het huwelijksbootje' gestapt

Amerika – Showbizz  →  Oud-profvoetballer Robbie Rogers en producer Greg Berlanti waren al een tijdje verloofd, maar deze week is het koppel in het huwelijksbootje gestapt ‼  Heel. Erg. Schattig.

"Ik ben nog steeds aan het bijkomen van een heel erg emotionele dag" ‼, schrijft Robbie Rogers een dag na zijn bruiloft op Instagram. Hij is ge- trouwd met TV-producer Greg Berlanti. "Toen ik ouder werd had ik nooit gedacht voor al m'n Loved One's met de liefde van m'n leven te trouwen".
                                                
                                       
                                         
Uit de Kast
Robbie Rogers kwam in februari 2013 'Uit de Kast'.  Hij kondigde toen aan te stoppen met voetbal.  Een paar maanden later tekende hij echter weer een contract bij voetbalclub Los Angeles Galaxy.  Inmiddels heeft hij aangegeven met voetbalpensioen te gaan. Hij leerde TV-producer Greg Berlanti in 2013 kennen. 

Ze kregen op 18 februari 2016 hun eerste zoontje 'Caleb' via een draagmoeder en zijn nu dus heel schattig met elkaar getrouwd.


bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / Instagram.com – Robbie Rogers


                                

donderdag 7 december 2017

Amsterdam - Kunst – Homo | Kissing Couple had zwarte Homo moeten hebben

Amsterdam  Kunst  →  De wereldberoemde en oer-Hollandse Delftsblauwe kussende boer en boerin staan sinds kort als enorm, tien meter hoog kunstwerk in Amsterdam. Nu vinden de meeste mensen het ontzettend leuk, maar er zijn zoals altijd azijnpissers.

Bijvoorbeeld Gaykrant initiatiefnemer Hans Prummel - die het 'clichébeeld' een zwaktebod vindt. De stad staat in zijn ogen voor diversiteit en dat ontbreekt volgens hem in het beeld. Een homostel zou volgens hem beter zijn geweest, liefst met één van beiden in een ander kleurtje.
                                               
                                      
Ook de organisator van Kwaku Festival – Ivette Forster – zou liever een Surinaams kussend boertje hebben gezien in plaats van de witmens die er nu staat.

Tip voor de kunstenaar:
Volgende keer een grijsharige Transseksuele zwarte boer met maar één been en een dikke Marokkaanse blinde boer met een spraakgebrek en elf tenen.

bronnen: Fok.nl – Fok Nieuws / Twitter.com – Fok.nl / YouTube.com


        
                                                     

Australië - Parlement - Homohuwelijk | Kamervoorzitter kapt 'Homofeestje' af

Australië  →  Feest in het Australische parlement als het 'Homohuwelijk' erdoor is. Maar om nou te zeggen dat de voorzitter daar veel aan bijdraagt ...

Zie ook:

bronnen: Telegraaf.nl / Facebook.com – Telegraaf.nl / YouTube.com                                                    

woensdag 6 december 2017

Coming-Out Verhalen | "Homoseksuele sekswerker 'Lyle Muns' is Hiv-positief"


België / Nederland  –  Lyle Muns heeft er reeds drie Coming-Out's op zitten als homo, sekswerker en Hiv-positief ‼  Lyle Muns vertelt er alles over in een video op Facebook en in een interview met GayLive.be.
                                            

                                          
Zie ook:  
bronnen: GayLive.be / Facebook.com – Lyle Muns / YouTube.com → GayLive.be                                                

Paarse Vrijdag | "Scholieren voeren op 8 december actie tegen hokjesdenken"

Paarse Vrijdag  –  Op vrijdag '08 december' wordt op meer dan 900 Nederlandse middelbare scholen en mbo's weer "Paarse Vrijdag" gevierd, de dag voor LHBTI-acceptatie op school. Paarse Vrijdag staat dit jaar in het teken van hokjesdenken.

Zo'n 250 duizend scholieren dragen die dag paarse kleding om te laten zien dat iedereen op school zichzelf moet kunnen zijn, wat je seksuele oriën- tatie of genderidentiteit ook is.

Meer informatie vind je op:  PaarseVrijdag.nl  /  GSA·Netwerk.nl  /  PaarseVrijdagKrant.nl

                         
De scholieren voeren dit jaar actie tegen 'hokjesdenken'. Kan een jongen op school make up dragen ?!  Is het oké als een meisje automonteur wil worden ?!  Kunnen jongens met jongens zoenen en meisjes met meisjes ?!  Worden leerlingen die zich niet thuis voelen in het hokje 'jongen' of in 't hokje 'meisje' ook geaccepteerd ?!  Dit soort vragen stellen scholieren dit jaar op Paarse Vrijdag aan de orde met posters, acties, feestjes en door paars te dragen.

Lees verder op de website van COC.nl:  "Scholieren voeren op Paarse Vrijdag actie tegen hokjesdenken"
                                  
                                                    
                                      
Zie ook:
Paarse Vrijdag bij Windesheim Flevoland   /  Paarse Vrijdag – VeenLanden College   /  Paarse Vrijdag 2017 → Google ‼

bronnen: COC.nl – COC Nederland / GSA·Netwerk.nl / YouTube.com / Facebook.com – COC.nl                                           

dinsdag 5 december 2017

COC Deventer | Men Meet Men in Deventer met films: Mannen, Erotiek & Kunst

Deventer – "Men Meet Men"  →  In Deventer is vrijdagavond 08 december 2017 weer het COC-ontmoetingscafé "Men Meet Men" voor homo- en biseksuele mannen vanaf 18 jaar.

Tijdens deze avond wordt in een apart filmzaaltje een aantal artistieke korte mannenfilms vertoond onder de noemer "Video Variété – Mannen, Erotiek & Kunst".

De lengte van de totale serie korte films is 50 minuten   Na de eerste vertoning om 21.00 uur volgt een 'korte pauze' en om 22.00 uur is de tweede vertoning van de hele serie.

Men Meet Men wordt gehouden in de kelderbar van 'De Loge' aan de Rijkmanstraat 10 in Deventer ‼  De deur is open van 's avonds 20.00 uur tot middernacht. De entree bedraagt € 2,00 voor leden en niet-leden.

Het COC-ontmoetingscafé 'Men Meet Men' is een activiteit van:  COC Deventer


bronnen: RozeGolf.nl / Facebook.com – RozeGolf.nl                                                      

Oostenrijk – Homohuwelijk | Oostenrijkse Homo's mogen vanaf 2019 trouwen

Oostenrijk – Homohuwelijk  →  Groot nieuws uit Oostenrijk. Het Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat stellen van hetzelfde geslacht daar vanaf 2019 met elkaar in het huwelijksbootje mogen stappen.
                                           

  Deze historische beslissing is mede te danken aan een vrouwenstel  dat een klacht indiende bij de landelijke rechter  nadat hen door 'Weense' autoriteiten de mogelijkheid tot trouwen werd ontzegd. Het Hooggerechtshof oordeelde vervolgens dat homo's uitsluiten van het huwelijk inderdaad discriminatie is. 

Lees verder op de website van Gay.nl:  "Oostenrijkse Homo's mogen vanaf 2019 trouwen"

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / Twitter.com – Conchita Wurst / Twitter.com – NU.nl
                                              
                                              

maandag 4 december 2017

Breda - Venise Bar | Homo of Hetero – Voor burgemeester Depla geen verschil

Breda  Venise Bar  50 jaar →  De 'Venise Bar' vierde zondag haar '50-jarige jubileum' met de burgemeester van Breda als eregast ‼ De bekende Bredase travestiet Esther Hofman interviewde Paul Depla onder andere over zijn vruchtbaarheid, het uitgaansleven en 't imago van Breda als Homostad.

Nog voor de show goed en wel begonnen is zit de sfeer er bij de 'Venise Bar' al fabuleus in.  Travestiet Esther Hofman krijgt de lachers makkelijk op haar hand met grappen die haarzelf nog de gasten sparen.  "De toekomst van het nichtenleven staat achter de bar en 't verleden ervoor, dat kun je wel zien", houdt ze haar publiek onder andere voor.

Paul Depla: "Homo en Hetero. Oud en Jong. Zwart en Wit. Iedereen moet een pilsje met elkaar kunnen pakken" ‼


bronnen: BNdeStem.nl / Facebook.com – BNdeStem.nl                                                           

Huwelijksaanzoek tijdens debat over 'Homohuwelijk' in Australisch parlement

Australië  Homohuwelijk  →  Australisch parlementslid Tim Wilson wilde zijn vriend al jaren ten huwelijk vragen.  Maar het had geen zin: 'het homohuwelijk was niet toegestaan'. Nu is in Australië de invoering daarvan dichtbij. Tijdens een debat in 't parlement greep Tim Wilson zijn kans.
                                                 
                                                   

Zie ook:
                                         
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com – RTL·Nieuws.nl / YouTube.com / RTL·Nieuws.nl – Video
                                                
                                                                          

zondag 3 december 2017

Amerika - Showbizz - Eminem - Homofoob - NOT ‼ | "Elton John over Eminem"

Amerika – Showbizz  Elton John over Eminem  →  Sir Elton John betreurt het dat Eminem altijd in de hoek is gezet als "Homofoob" 

Elton John heeft daar zelf nooit wat van gemerkt: "Hij werd door veel mensen beschuldigd homofoob te zijn", zo vertelde Elton John bij "Graham Norton" ‼  De 70-jarige zanger liet weten dat het absolute onzin is: "Ik kwam Uit de Kast en deed het nummer "Stan" met hem samen tijdens de Grammy Awards. In plaats van Dido; ik was de persoon die de 'l' uit het woord dildo haalde", zo grapte Sir Elton John daarna.
                                            
                                                         
                                         
Er groeide een vriendschap tussen de twee: "Hij is echt een geweldig persoon ‼  Ik heb vorige week voor een magazine zelfs nog een interview met hem gedaan. Ik bewonder hem. Ik kreeg ooit een pakje van hem. Dat heeft trouwens aan hoe niet-homofoob hij is; er zaten twee diamanten cock- ringen in. Daarbij moet ik wel meteen zeggen dat ze nog niet gebruikt zijn".
bronnen: Top40.nl / Facebook.com - Elton John / YouTube.com