donderdag 18 april 2013

Frankrijk | Homo's belaagd in Lille


                            
Vier mensen zijn donderdag in Frankrijk opgepakt omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij een aanval op een homobar in Lille. De vier worden ervan beschuldigd homoseksuele klanten in de bar te hebben belaagd, de manager te hebben geslagen en het interieur van de bar te hebben vernield. Volgens de Franse krant Le Monde ging het om een groep skinheads.

De spanningen in Frankrijk zijn de laatste tijd vanwege de legalisering van het homohuwelijk behoorlijk opgelopen. Woensdagavond liep in Parijs een demonstratie tegen het homohuwelijk uit de hand. Meerdere mensen werden opgepakt nadat ze slaags waren geraakt met de politie. Op de Champs-Elysées werden auto's vernield.

bronnen: FokNieuws.nl / Le Monde
         

Frankrijk | Homobelagers in Lille opgepakt

Vier mensen zijn in Frankrijk opgepakt omdat ze worden verdacht van een aanval op een homobar in Lille. Ze zouden de homoseksue- le klanten in de bar hebben belaagd, de manager hebben geslagen en het interieur van de bar hebben vernield.

De spanningen in Frankrijk zijn de laatste tijd opgelopen vanwege de legalisering van het homohuwelijk. Eerder werd in Parijs ook al de Neder- landse Wilfred de Bruijn om zijn geaardheid mishandeld. Dit leidde tot een protestdemonstratie tegen homofobie in de Franse hoofdstad. Ruim 5000 deelnemers kwamen op de actie af om mee te strijden.

Een demonstratie in Parijs tegen het homohuwelijk die daarop volgde, liep uit de hand. Meerdere mensen werden opgepakt nadat ze slaags waren geraakt met de politie en op de Champs-Elysées werden auto's vernield.

bron: Gay.nl


François Hollande | Stop gewelddadige protesten tegen Homohuwelijk

De Franse president François Hollande vindt dat er een einde moet komen aan de gewelddadige protesten tegen het wetsvoorstel dat huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk maakt.

Hij waarschuwde donderdag dat mensen die aanzetten tot geweld tegen homoseksuelen worden gestraft.

Hollande zei tegenover verslaggevers dat hij agressie tegen homoseksuelen niet accepteert. ''De wet en het parlement moeten worden gerespecteerd'', aldus Hollande.

x
bron: NU.nl
  

De Franse president François Hollande waarschuwt Homofoben

De Franse president François Hollande heeft donderdag een oproep gedaan in de hoop een eind te maken aan de gewelddadige pro- testen van de afgelopen dagen van mensen die tegen het wetsvoorstel zijn dat het homohuwelijk legaliseert. Hij zei dat mensen die aanzetten tot geweld tegen homoseksuelen zwaar zullen worden gestraft.

Onlangs stemde een meerderheid van de Franse Eerste en Tweede Kamer in met de opening van het huwelijk voor paren van het zelfde ge- slacht. De wet zal binnenkort nogmaals door beide Kamers worden behandeld maar dat lijkt een formaliteit zodat de verwachting is dat binnen enkele maanden Franse homostellen in het huwelijk kunnen treden. Toch heerst er onder de Franse bevolking veel weerstand tegen de nieuwe wet maar vooral tegen de mogelijkheid van adoptie door homoparen.

Onlangs werd een Nederlandse homo ernstig mishandeld in Parijs en sindsdien hebben zich meerdere incidenten voorgedaan. In divers Franse steden, waaronder Parijs, Lyon en Lille, vonden ernstige ongeregeldheden plaats. In het centrum van Lille werd begin deze week een homobar aan diggelen geslagen.

De aanwezige gasten en de eigenaar van de zaak werden mishandeld. De komende dagen worden meer protesten tegen de komst van het ho- mohuwelijk verwacht maar Hollande heeft donderdag in z'n persconferentie laten weten ongeregeldheden niet te accepteren en mensen die zich schuldig maken aan homofoob geweld hard te straffen.

bron: GaySite.nl