zaterdag 16 maart 2019

Sport verbindt en verbroedert | LET'S MOVE - 'Roze Sportdag' op 13 april 2019

Sport verbindt en verbroedert. Onder de noemer "LET'S MOVE" vindt daarom op zaterdag 13 april een recreatieve, sportieve dag voor LHBTI'ers en vrienden uit Nederland en Duitsland plaats. Deze grenzeloze sportdag vindt plaats in het kader van 'Roze Zaterdag', dat in 2019 wordt georganiseerd door partnersteden Venlo en Krefeld   De sportdag vindt op 13 april plaats in sportpark 'Maassenhof' in Venlo-Boekend.

Zoals bekend staat 29 juni 2019 in Venlo en Krefeld helemaal in het teken van 'Roze Zaterdag'. Dit is een jaarlijks en landelijk feest van Homo's en Hetero's, Transgenders en seksuele minderheden waarop vrijheid en tolerantie wordt gevierd ‼  In het jaar voorafgaand aan 'Roze Zaterdag' vinden in Venlo tal van 'activiteiten en evenementen' plaats om zo het hele jaar een 'Roze tint' te geven en om bewustwording en acceptatie een steviger plek te geven in de gemeente.

Lees verder op de website van Venlo.Nieuws.nl:  LET'S MOVE | "Roze Sportdag op 13 april 2019"


bronnen: Venlo.Nieuws.nl / RozeZaterdag2019.eu – Persbericht → Gunda Ostermann / Facebook.com – Venlo.Nieuws.nl                                                     

Roze Ode aan de Synode | 'Heks Krijtje' is Grote Kerk Dordrecht uitgeknikkerd

Krijtje van de Stoep   →   Er was gisteren een zogeheten "LHBT congres in Dordrecht".  Iedereen was welkom   Het 'COC' is niet meer boos op de Nashville etterbakjes en omroep 'Max' vindt 't ook prima dat een van de Nashville dominees gewoon mee aan tafel kwam zitten. Kon 'ie even uitleggen hoe ze het echt bedoelen. O ja tuurlijk, dan is het goed.

Ik had mijn regenboogharen met een paarse heksenhoed op voor de feestelijke inclusieve happening en een bord: "Hun God is Niet mijn Baas"   Ik stond achterin de kerk en werd meteen naar de uitgang gebonjourd. Zeggen dat ik ook LHBT ben hielp niks. Toen ik dominee Kieviet naar binnen zag gaan en zag hoe vriendelijk hij welkom werd geheten, werd ik nogal pissig. Dus heb ik dan maar buiten leuzen geroepen: "WEG MET DE NASH- VILLE DOMINEE ‼  FUCK DE SGP" ‼ 

De achterdeur deden ze gauw op slot zodat ik helemaal niet naar de kerk kon.  Wat jammer nou   Ik zag enkele anderen die ook vrij openlijk LHBT uiterlijk hadden. Maar die geloofden me niet als ik zei dat ik de kerk niet binnen mocht.  Ik zou dan wel meteen hard geroepen hebben. Ze doen nu net of ze iedereen in 't hart sluiten, maar ik weet wel beter. De burgemeester wilde gewoon even op de foto met minister van Engelshoven. Wat een stelletje schijnheilige SGP collaborateurs ‼
                                                                        
        
                                                                          
Zie ook:
bronnen: Krijtje van de Stoep → E-mail / YouTube.com / Facebook.com – RTV Dordrecht / Twitter.com – Krijtje van de Stoep
                                                           
                                                    

vrijdag 15 maart 2019

Haarlem – LHBT-geweld | "Dusty Foundation maakt vuist tegen LHBT-geweld"

Haarlem  Dusty Foundation  →  Videoverslag van de kennismakingsbijeenkomst van de onlangs opgerichte 'Dusty Foundation'. Deze nieuwe organisatie gaat zich landelijk inzetten tegen geweld tegen de LHBT+-gemeenschap

Zie ook:

Extra:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                           

Den Haag – Filmfestival → 22 t/m 30 maart 2019 | Movies That Matter Festival

Van 22 tot en met 30 maart zal het 'Movies That Matter Festival' weer plaatsvinden   Hierbij een update van het LGBTI+ programma, er zijn namelijk meer films bekend voor het "Movies That Matter Festival 2019".

Voor de LGBTI+ film "José" komt regisseur Li Cheng op 16 en 25 maart naar het festival in Den Haag ‼
                                                                 
  
                                            
Voor meer informatie over het "Movies That Matter Festival"   →   Website  /  Facebook  /  Twitter  /  Instagram  /  YouTube  /  ZijAanZij
bronnen: Herrie.com – Persbericht → Silvie Bohan / YouTube.com


        
                                                                                   

donderdag 14 maart 2019

België | "Vlaamse overheid verdiept zich in Chemsex bij Homo- en Bi-mannen"


Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa zal in 2019 zich verdiepen in het fenomeen "Chemseks" (ook "Chemsex" geschreven) bij mannen die seks hebben met mannen in Vlaanderen. 

Dat antwoordde Vlaams Minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) op een vraag van Vlaams Parlementslid Jan Bertels (sp.a).

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be                                                                    

Amsterdam · Roze Filmdagen '19 van start | Roze Filmdagen - 'Glad To Be Gay'

Vanavond opent op het Westergasfabriekterrein het jaarlijkse festival de "Roze Filmdagen". Op het programma staan tientallen films uit 48 landen, diverse themaprogramma's, een foto expo - én een threenightstand met één van de meest hotte Franse acteurs van dit moment 'Félix Maritaud'. Wat wil je nog meer ?!  Festivaldirecteur "Werner Borkes" kwam ons verleiden om - onder anderen - deze Franse acteur te ontmoeten.

Check de website voor meer informatie en kaartverkoop ‼
                                                             

                                                   
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: AmsterdamFM.nl / YouTube.com / Facebook.com – Roze Filmdagen                                                         

woensdag 13 maart 2019

Pride Amsterdam | "Stadsbestuur wil minder commercieel en minder overlast"Burgemeester 'Femke Halsema' en het gemeentebestuur hebben onder meer problemen met commerciële activiteiten op de kade en in het water, waarvoor geen vergunning is verleend. 

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Stadsbestuur wil Pride Amsterdam minder commercieel en minder luidruchtig"

Zie ook:

bronnen: BeOut.be / Twitter.com – AT5.nl
                                                       
                                                             

Artsen & Apothekers slaan handen ineen | "PrEP beschikbaar voor iedereen" ‼

Nederland  PrEP   →   Er is een nieuwe stichting opgericht die PrEP beschikbaar wil maken voor iedereen in heel Nederland, tegen de laagst mogelijke prijs.  PrEP Direct is de naam en op de website wordt iedereen geholpen met het bestellen van PrEP en het doen van de benodigde bloedtesten.

Bijna een jaar geleden sprak de Gezondheidsraad zich positief uit over het gebruik van "Pre-Expositie Profylaxe" (PrEP), het medicijn ter voor- koming van nieuwe Hiv-besmettingen. In Nederland zijn er sinds die uitspraak desondanks ruim 600 nieuwe Hiv-besmettingen bijgekomen.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Artsen en apothekers slaan handen ineen | "PrEP beschikbaar voor iedereen" 
                                                                          
        
                                                                            

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl                                                                     

dinsdag 12 maart 2019

USA | Beyoncé en Jay-Z met prijs geëerd door Homorechtenorganisatie GLAAD

Beyoncé en Jay-Z krijgen de 'Vanguard Award' tijdens de uitreiking van de GLAAD Media Awards, het jaarlijkse prijzengala dat wordt georganiseerd door Homorechtenorganisatie 'GLAAD'. Het artiestenkoppel ontvangt de prijs vanwege de inzet voor de acceptatie van de LHBT+-gemeenschap.

  "Beyoncé en Jay-Z zijn 'wereldwijde iconen' – en zetten zich met passie in voor mensenrechten en de acceptatie van alle soorten mensen", zegt GLAAD-directeur Sarah Kate Ellis. "De hele wereld raakt geïnspireerd door de woorden van Beyoncé en Jay-Z, met name wanneer zij hun accep- tatie uitspreken voor LHBT+-personen" ‼

bronnen: NU.nl / Twitter.com – Nieuws Van Nu → NU.nl
                                                   
                                         

Amsterdam | "De Regenboog Groep in A'dam is op zoek naar LHBTI+ Buddy's"


Amsterdam – De Regenboog Groep  →  "De Regenboog Groep" zet zich in voor mensen in sociale armoede in 'Amsterdam' en koppelt deelnemers en (LHBTI+) Buddy's aan elkaar. 

De organisatie is er onder andere voor Lesbische vrouwen, Homo-mannen, Biseksuelen en Transgenders wiens leven (tijdelijk) 'uit balans' is vanwege meervoudige problematiek en psychische / psychiatrische klachten   Bijvoorbeeld een Lesbische vrouw die door haar psychiatrische klach- ten maar niet lukt om regelmaat in haar leven aan te brengen sociale contacten aan te gaan of gevoelsgenoten te ontmoeten   Als 'Buddy' van zo iemand kun je het verschil maken in iemands leven.
                                                        

                                                    
LHBTI+ Buddy's
De 'Regenboog' Buddy's hebben zelf vaak ook een Coming Out doorgemaakt. Ze voelen zich solidair met mensen die het wat minder goed hebben, oordelen niet en staan openminded in het leven   Voordat ze beginnen met de ontmoeting  ontvangen de Buddy's een training en informatie over Homoseksualiteit, Coming Out en veel voorkomende problemen en hulpvragen.  Een Buddy spreekt regelmatig af met iemand uit de doelgroep en is er om samen mooie en moeilijke momenten mee te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken. 


bronnen: DeRegenboog.org – Persbericht → Lieke Folkertsma / Vimeo.com
                                                    
                                                                     

maandag 11 maart 2019

Den Haag – H.G.S.V. Philautia | "Eerste Gay studentenvereniging in Den Haag"

Den Haag is sinds kort een studentenvereniging rijker. Voor de stad is dit een primeur, want het betreft de eerste LHBTI+ vereniging voor de Hofstad. H.G.S.V. Philautia is er voor alle LHBT+ studenten van 't mbo, hbo en de universiteit. De vereniging biedt de studen- ten de kans om elkaar te ontmoeten in ontspannen sfeer.

H.G.S.V. staat voor 'Haagse Gay Studenten Vereniging'. De naam Philautia komt van een Grieks concept af. Philia is Grieks voor liefde. Philautia betekent dat je ook van jezelf houdt. De filosofie hierachter is dat de liefde voor anderen pas begint wanneer jezelf accepteert en liefhebt.

Lees verder op de website van DenHaagFM.nl:  "Eerste Gay studentenvereniging in Den Haag is een feit" ‼

Zie ook:

bronnen: DenHaagFM.nl / Twitter.com – DenHaagFM.nl
                                                      
                                                            

Tel Aviv · Songfestival | "Alle liedjes voor Eurovisie Songfestival 2019 bekend"

Israël – Tel Aviv  →  Met de bekendmaking gisteren van het nummer Chameleon waarmee de Maltese zangeres Michela Pace naar het Eurovisie Songfestival trekt, zijn alle deelnemende artiesten en liedjes van het Eurovisie Songfestival 2019 bekend ‼ 

Uitleg bij onderstaande nummers:  1. Klik op het Land → Wikipedia  /  2. Klik op de Artiest → Wikipedia  /  3. Klik op het Nummer → YouTube Video ‼

De 41 deelnemende landen en artiesten zijn:
Albanië   –   Jonida Maliqi   –   Ktheju Tokës  
Armenië   –   Srbuk   –   Walking Out
Australië   –   Kate Miller-Heidke   –   Zero Gravity
Azerbeidzjan   –   Chingiz   –   Truth
België   –   Eliot   –   Wake Up
Cyprus   –   Tamta   –   Replay
Denemarken   –   Leonora   –   Love Is Forever
Duitsland   –   S!sters   –   Sister
Estland   –   Victor Crone   –   Storm
Finland   –   Darude ft. Sebastian Rejman   –   Look Away
Frankrijk   –   Bilal Hassani   –   Roi
Georgië   –   Oto Nemsadze   –   Sul Tsin Iare
Griekenland   –   Katerine Duska   –   Better Love
Hongarije   –   Joci Pápai   –   Az Én Apám
Ierland   –   Sarah McTernan   –   22
IJsland   –   Hatari   –   Hatrið Mun Sigra
Israël   –   Kobi Marimi   –   Home
Italië   –   Mahmood   –   Soldi
Kroatië   –   Roko   –   The Dream
Letland   –   Carousel   –   That Night
Litouwen   –   Jurijus   –   Run With The Lions
Malta   –   Michela Pace   –   Chameleon
Moldavië   –   Anna Odobescu   –   Stay
Montenegro   –   D-Moll   –   Heaven
Nederland   –   Duncan Laurance   –   Arcade
Noord-Macedonië   –   Tamara Todevska   –   Proud
Noorwegen   –   KEiiNO   –   Spirit In The Sky
Oostenrijk   –   Pænda   –   Limits
Polen   –   Tulia   –   Fire Of Love [Pali Się]
Portugal   –   Conan Osíris   –   Telemóveis
Roemenië   –   Ester Peony   –   On A Sunday
Rusland   –   Sergej Lazarev   –   Scream
San Marino   –   Serhat   –   Say Na Na Na
Servië   –   Nevena Božović   –   Kruna
Slovenië   –   Zala Kralj & Gašper Šantl   –   Sebi
Spanje   –   Miki   –   La Venda
Tsjechië   –   Lake Malawi   –   Friend Of A Friend
Wit-Rusland   –   ZENA   –   Like It
Zweden   –   John Lundvik   –   Too Late For Love
Zwitserland   –   Luca Hänni   –   She Got Me

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Alle liedjes voor Eurovisie Songfestival 2019 zijn bekend" ‼

Zie ook:

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be                                                             

zondag 10 maart 2019

Thailand | 'Jazell Barbie Royale' verkozen tot "Miss International Queen" 2019

Thailand  →  "Jazell Barbie Royale" (31) uit de Verenigde Staten is in Thailand gekroond tot 'Miss International Queen', een wedstrijd voor Transgender vrouwen. Ze is de eerste winnares met een donkere huidskleur.

Jazell Barbie Royale is in de Verenigde Staten Hiv-activiste en breekt een lans voor gemakkelijke toegang tot PrEP en PEP ‼
bronnen: BeOut.be / YouTube.com


        
                                                                                                                           

USA - Cameron Hawthorn | Country zanger komt met een videoclip Uit de Kast

Amerika    Onlangs kwam Amerikaanse country zanger Cameron Hawthorn 'Uit de Kast', dat deed hij door de lancering van z'n video bij zijn nieuwste song: "Dancing In The Living Room" ‼

►  Het gebeurd niet vaak dat een country zanger Uit de Kast komt. Cameron Hawthorn besloot het dan ook meteen goed te doen, en toont in zijn nieuwste video zelfs zijn vriendje.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Country zanger 'Cameron Hawthorn' komt in zijn nieuwste muziekvideoclip Uit de Kast" ‼
                                                      

                                                   
bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Twitter.com – Cameron Hawthorn