zaterdag 13 mei 2017

Cuba · Havana | Homo's en Lesbiennes demonstreren in Cuba tegen Homohaat

Cuba – 'Havana'    In de Cubaanse hoofdstad 'Havana' hebben honderden Homo's en Lesbiennes gedemonstreerd tegen de homohaat en voor gelijke behandeling in hun land.

De demonstranten zwaaiden tijdens hun mars door de stad met Regenboogvlaggen en scandeerden de leuze "Revolutie Ja, Homofobie Nee"
                                       
                                           
 De demonstratie werd aangevoerd door 'Mariela Castro', de dochter van president Raúl Castro   'Mariela Castro' zet zich al jaren in voor homorechten in haar land  Volgens haar "heeft de socialistische regering van het land de afgelopen jaren weliswaar iets verbeterd, maar blijft er nog heel veel te doen voor de mensenrechten van homo's en lesbiennes".

De gelijke behandeling van de groepen is in Cuba al jarenlang de inzet van verhitte discussies  Met name de oude garde van de communis- tische partij is niet voor gelijkschakeling van de rechten.


bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – De Telegraaf / YouTube.com


 2016         2017
                                                 

Woensdag 17 mei – 'IDAHOT' | Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie

Woensdag 17 mei is de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie → IDAHOT: dan wordt wereldwijd in meer dan 130 landen aan- dacht gevraagd voor het verschijnsel 'homohaat' en de sociale onwenselijkheid daarvan  Onder het motto 'jezelf kunnen zijn' en met als thema dit jaar 'familie' zijn er activiteiten in het hele land van zaterdag 13 mei 2017 tot en met zondag 21 mei 2017, zoals lezingen, themabijeenkomsten, films en muziek. 
                                      
        
                                             
In Utrecht vindt zaterdag 20 mei voor de tweede keer de Walk of Love plaats. Veel bekende en minder bekende Nederlanders spreken zich tij- dens de IDAHOT-week uit tegen LHBTI-fobie en voor een samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn en zich als zodanig mag uiten ‼ Wereldwijd wordt op 17 mei in meer dan 130 landen IDAHOT gevierd.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / Facebook.com - IDAHOT Nederland                                                        

vrijdag 12 mei 2017

Levi's – Video | Transgender 'Anjali' staat model voor Levi's "Shape My World"

USA – Levi's – Video   Na vele mislukte pogingen leek 't voor Anjali Lama wel als voor een vissers deur vissen. Anjali Lama gaf echter niet op en haar doorzettingsvermogen bracht op.  Anjali Lama is het eerste 'Transgender model' op de catwalk van een van India's Top Mode-events.

Voor de campagne van jeansmerk Levi's 'Shape My World' sprak Anjali Lama over haar traject  In de 'video' zie je haar model staan voor de jeans van Levi's.

Transgender model
Anjali Lama is de eerste Transgender die als model op een groot mode-event in India over de catwalk mag wandelen  Nu is ze op weg om nog veel meer te bereiken. Bij een modelagentschap kreeg ze zelfs letterlijk te horen dat ze daar nog nooit een Transgender model hadden ge- zien en ze dus ook niet met haar zouden werken.

Het model beet door en nu staat ze er. Voor de Transgendergemeenschap is ze een inspiratie, alsook voor vele anderen.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


De Filipijnse 'John Fernandez Raspado' is de nieuwe 'Mister Gay World' 2017 ‼

Spanje  →  De 36-jarige 'John Fernandez Raspado' is donderdagnacht op Grand Canaria verkozen tot de nieuwe Mister Gay World 2017. Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck werd de tweede runner-up en moest Mister Gay Spain Candido Arteaga laten voorgaan.

Mister Gay Philippines John Fernandez Raspado was één van de favorieten bij de kandidaten voor deze prestigieuze titel want naast de hoofd- prijs kreeg John Fernandez Raspado ook nog de meeste online stemmen en was hij de beste in de sportproeven bij Mister Gay World 2017.
                                      


Raf Van Puymbroeck is er dus net niet in geslaagd om naast 'Mister Gay Belgium' en 'Mister Gay Europe' ook de titel van 'Mister Gay World' binnen te halen maar zet met zijn derde plaats wel het beste Belgische resultaat ooit neer in deze verkiezing.

Zie ook:
bronnen: GayLive.be / Facebook.com  Winq.nl / YouTube.com


     

     
                                                                       

donderdag 11 mei 2017

UK - Onderzoek | "Levensverwachting van mensen met Hiv is bijna normaal" ‼

Engeland – University of Bristol – 'Onderzoek'   →   Hiv-remmers zijn tegenwoordig zo goed, dat de levensverwachting van mensen met Hiv vrijwel dezelfde is als van gezonde mensen (althans: zonder Hiv).  Uit een studie van de 'University of Bristol' blijken twintigers die in 2010 met Hiv-remmers begonnen – tien jaar langer leven dan mensen die er in 1996 mee startten → het jaar waarin de 'combinatie- therapie' op de markt kwam.

De 'combinatietherapie', waarbij het virus van drie kanten wordt 'aangevallen', geldt als 'een van de grootste succesverhalen van de afgelopen veertig jaar'  Volgens de onderzoekers komt dat vooral door nieuwe middelen met minder bijwerkingen, die het virus beter in bedwang kunnen houden. Voor een lang en gezond leven is het volgens medici 'cruciaal' om zo vroeg mogelijk met medicatie te beginnen.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Gay.blog.nl
                                     
                               

TV – NPO 1 – 21.00 uur | O'G3NE in halve finale van het Eurovisie Songfestival

                                       
Eurovisie Songfestival 2017  →  De Finale  –  Zaterdag 13 mei 2017  –  NPO 1  –  21:00 - 00:35 uur
                  
O'G3NE - Wikipedia  /  Eurovisie Songfestival 2017 | "Duimen voor Lisa, Amy en Shelley"  /  Samen naar O'G3NE kijken in 'n Homotent 
O'G3NE - Twitter  /  O'G3NE maakt meeste indruk ‼  /  Hier moet je (naast O'G3NE) op letten tijdens de tweede halve finale vanavond
O'G3NE - Facebook    Cornald Maas: "O'G3NE veel beter dan verwacht, strakke regie, geen poespas"  /  O'G3NE maakt meeste indruk
O'G3NE - Instagram  /  Kiev - Eurovisie Songfestival | "O'G3NE zingt opnieuw loepzuiver"  /  O'G3NE verandert van outsider in favoriet

Update:

bronnen: GayNieuws.blogspot.nl / YouTube.com


        

                                                         

woensdag 10 mei 2017

Zuid-Holland → Anne Koning | PvdA pleit voor ruimte seksdates in buitenlucht

Den Haag  →  De provincie Zuid-Holland moet ruimte blijven geven aan mensen die in het 'geheim seksuele afspraakjes' willen maken. De PvdA in Provinciale Staten van Zuid-Holland breekt daarvoor een lans  Steeds meer gemeenten willen af van de zogeheten homo–ontmoetingsplekken, terwijl deze in de praktijk vaak worden bezocht door mensen met een seksueel dubbelleven.

Als het aan PvdA-politica Anne Koning ligt, zoekt de provincie uit hoeveel ontmoetingsplekken er zijn. Volgens Anne Koning is er behoefte aan zulke locaties voor dates in het geniep.

Onlangs dreigde ontmoetingsplek Ruyven langs de A13 bij Delft te verdwijnen toen er een plan was voor recreatie, maar de lokale politiek hield dat tegen. De PvdA vraagt zich af wat de provincie zou hebben gedaan als het plan toch was doorgegaan.


bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Jan-Bert Vroege → Telegraaf.nl
                               
                                      

Leiden | OM Den Haag vervolgt de vernielers van 'Regenboogzebrapad' Leiden

Leiden / Den Haag  →  Het Openbaar Ministerie gaat de vernielers van het 'Regenboogzebrapad' in Leiden vervolgen. Afgelopen najaar werd het pad vernield; de gemeente Leiden deed aangifte.  Het OM Den Haag twittert dat het vijf studenten gaat vervolgen, die van de vernieling worden beschuldigd. Daarnaast wordt het vijftal discriminatie ten laste gelegd. 
                                        

                                    
De studenten hadden het zebrapad overschilderd en daarbij de Hitlergroet uitgebracht, bij wijze van ontgroening. Het was allemaal op een filmpje te zien, dat voor veel commotie zorgde. In de tussentijd werden de 5 studenten door hun studentenvereniging al gestraft; ze moesten vrijwilligerswerk doen bij COC Leiden en een bezoek brengen aan het Anne Frank Huis.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – Valie Vollebol / Facebook.com – COC Nederland → NOS.nl                                             

dinsdag 9 mei 2017

Groeiend aantal geslachts-veranderingen sinds invoering van Transgenderwet

Sinds de invoering van de Transgenderwet in 2014 is het aantal mensen dat officieel van geslacht verandert fors gegroeid ‼  Uit cijfers van het Sociaal & Cultureel Planbureau waren er 770 mensen die in 2015 hun geslacht lieten wijzigen, tussen 2007 en 2014 waren het er zo'n 80 per jaar.

Sinds 2014 kunnen 'Transgenders' hun geslacht officieel laten wijzigen ... zonder dat daar medische eisen aan worden gesteld en zonder dat er een rechter bij te pas komt, zoals tot de invoering van de Transgenderwet. Inmiddels zijn er in ons land 1960 Nederlanders die zich op papier van geslacht hebben laten veranderen.
                           
                                        
Zie ook:  
Extra:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com  Gay Say Hello / Twitter.com – Newsa.com → NOS.nl
                                                             
                                            

L'Homo - Douwe Bob | "Zanger 'Douwe Bob' met z'n billen bloot in de L'Homo"

Douwe Bob siert de cover van de negende editie van de L'Homo. Hoofdredacteur "Linda de Mol" onthulde haar covermodel maandag in Amsterdam en overhandigde Douwe Bob het eerste exemplaar.

De bijbehorende fotoserie is geschoten op Curaçao en op vele plaatjes draagt Douwe Bob weinig tot niets. Zo poseert Douwe Bob naakt met alleen een cowboyhoed voor zijn edele delen en ging hij met blote billen te paard.
                                 
      
                            
"Dat was best spannend, maar ik wist waar ik ja tegen had gezegd, dan moet je er ook vol voor gaan. Ik schaam me niet voor mijn lichaam" ‼, aldus Douwe Bob. "De foto's moeten seks uitstralen".
                                               
De L'Homo zorgt al jaren voor spraakmakende covers  Zo sierden in 2012 'Tygo Gernandt en Thijs Römer' al tongend het voorblad en gingen vorig jaar 'Jan Versteegh en Tim Hofman' met de billen bloot.
                                   
                                           
Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – Linda Nieuws / YouTube.com / LindaNieuws.nl – L'Homo → Video ‼
                          
                                       

maandag 8 mei 2017

Amsterdam - Lange Frans | LHBT-wereld not amused over uitspraak van Frans

Amsterdam – Lange Frans  →  De LHBT-wereld is not amused over een uitspraak over homo's en transgenders van Lange Frans. In een interview met 'Mokum Magazine' zei de 36-jarige rapper dat "homoseksuelen en transgenders zich af en toe ook wel eens wat minder outgoing en outspoken kunnen opstellen". Hij reageerde daarmee op het recente geweld tegen transgenders.

De Telegraaf kopte: "Lange Frans zoekt nuance bij homo's". Lange Frans zegt "uiteraard voor acceptatie en tolerantie" te zijn, "maar denk ook aan de rest. Je hoeft bijvoorbeeld niet voortdurend in een leren broek met een open reet door de stad te fietsen".
                                     
                                                                 
Sociale Media stroomden al gauw vol met boze reacties  Dennis Boutkan (oud-voorzitter COC Amsterdam en PvdA-raadslid) twitterde: "Het mooie van Amsterdam is dat je mag zijn wie je wilt zijn. Ook 'outgoing' en 'outspoken' LGBTI's. Zit in ons DNA. Draag dat uit".

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Dennis Boutkan / Facebook.com – Mokum Magazine
                                   

                                                                                    

Olympisch schoonspringer Tom Daley getrouwd met vriend Dustin Lance Black

Engeland  Homohuwelijk  Tom Daley & Dustin Lance Black    Tom Daley (22) is dit weekend getrouwd met zijn twintig jaar oudere vriend Dustin Lance Black.

"De twee trouwden in het Bovey Castle Hotel in het Dartmoor Nationale Park in Devon", meldt BBC News.

De 'Olympisch schoonspringer' verloofde zich eind 2015 met 'zijn vriend' en maakte dat destijds bekend met een advertentie in de krant "The Times". Sinds 2013 zijn de twee bij elkaar.
  
Tom Daley werd op zijn dertiende Europees Kampioen. In 2012 won hij een bronzen medaille tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Dustin Lance Black (42) is filmregisseur en scriptschrijver en won voor zijn scenario voor de film 'Milk'​ een Oscar.
                                               

Zie ook:
bronnen: NU.nl / YouTube.com / Twitter.com – Robbert Blokland → NU.nl