zaterdag 25 mei 2013

Politie grijpt in na opstootje Homobetoging Moskou


                      
De Russische politie heeft zaterdag ten minste dertig homorechtenactivisten en tegenbetogers opgepakt die ondanks een demonstra- tieverbod in Moskou de straat waren opgegaan.

De actievoerders probeerden voor het gebouw van de Doema spandoeken te ontrollen met protestleuzen tegen homo-onvriendelijke wetgeving. Ze werden daarop aangevallen door Russisch-orthodoxe knokploegen, die iconen en kruisbeelden meedroegen.

Het Russische lagerhuis keurde in januari een wetsvoorstel goed dat openbare manifestaties en de verstrekking van inlichtingen over seksuele minderheden aan minderjarigen strafbaar stelt. De wet is nog niet van kracht.

Rusland schrapte homoseksualiteit in 1993 uit het wetboek van strafrecht, maar homohaat tiert er nog altijd welig.

bron: FokNieuws.nl
        

Rusland | Moskou pakt Homo's op

In Moskou is een aantal homoseksuele demonstranten gearresteerd. Een van de arrestanten is Nikolai Aleksejev, de leider van de Russische organisatie voor homoseksuelen. Ook een aantal tegendemonstranten werd opgepakt. In totaal zitten 34 man vast.

Vlag
De homoseksuele demonstranten zwaaiden in het centrum van de Russische hoofdstad met de regenboogvlag en droegen spandoeken tegen homofobie.

Hun tegenstanders waren in de meerderheid. Het waren orthodoxe christenen met iconen en kruizen, die leuzen riepen tegen de homo's.

Anti-homowet
Al na enkele minuten werd een deel van de homo's en de orthodoxe christenen door de Russische politie afgevoerd.

Rusland stemde in januari over een anti-homowet die bepaalt dat in Rusland niet meer openlijk mag worden gesproken over homoseksualiteit. Hoewel de wet nog niet is aangenomen, treedt Rusland in het algemeen hard op tegen demonstraties van homoseksuelen.

Iemand moet de schuld krijgen van politieke problemen
Vandaag 20 jaar geleden werd homosexualiteit legaal in Rusland, maar de laatste jaren neemt de agressie tegen homo's toe. Want, legaal of niet, Rusland wil niets van homo's weten. Een reportage van correspondent David Jan Godfroid (zie onderstaande video).

bronnen: NOS.nl / NOS Journaal

            

                

Straatfeest Roze Meimaand Nijmegen


                   
Nijmegen – Roze Meimaand  →  Zaterdag 25 mei 2013 is de Grotestraat in Nijmegen roze gekleurd: dan wordt het jaarlijkse Roze Mei- maand Straatfeest gevierd !!  's Middags zijn er acts, singer-songwriters en dansbare muziek.  's Avonds voeren opzwepende DJ's de boventoon.

Het straatfeest duurt tot 24.00 uur; daarna gaat het feest verder in de horecazaken van de Grotestraat.

bron: Gay.blog.nl
           

Robbie Rogers | Eerste openlijke Homo in voetballerij


                      
Robbie Rogers staat op het punt om de eerste actieve én openlijk homoseksuele voetballer ooit te worden. De Amerikaan tekende een contract bij LA Galaxy, drie maanden nadat hij zijn carrière beëindigde vanwege zijn 'coming out'.

Rogers (26) speelde voor sc Heerenveen (tweede elftal), Leeds United en Stevenage in Engeland, voordat hij in februari uit de kast kwam. De 18-voudig international van de VS kondigde ook meteen zijn afscheid als prof aan, maar komt daar nu op terug.

"Ik voelde me serieus een lafaar"', zegt Rogers tegen USA Today. "Hoeveel mensen zijn er niet die de wereld willen veranderen ?!  Ik ben jong en kan een rolmodel zijn. Het zou laf zijn om daar geen gebruik van te maken".bronnen: De Volkskrant / USA Today / YouTube.com
         

        
                                   

Zaterdag 25 mei t/m zaterdag 01 juni | Roze Week in Alkmaar


                   
De Roze Week in Alkmaar zal dit jaar gehouden worden van zaterdag 25 mei t/m zaterdag 01 juni. Coördinator Arjan Dijkman: "Het is goed om te zien dat Alkmaarse ondernemers, het COC en de gemeente Alkmaar zich met elkaar willen inzetten voor een roze week. De Roze Week Alkmaar is niet alleen een leuke festiviteit maar ook zeer belangrijk voor het uitdragen van een tolerante sfeer in Alkmaar en omgeving".

De gemeente Alkmaar steunt de Roze Week en zijn ook in 2013 weer hoofdsponsor. Voor het eerst zal tijdens de gehele roze week ook de regenboogvlag wapperen op het Alkmaarse stadhuis. Naast de 'hoofdact' (de grachtenparade op 01 juni) en verschillende feesten, zullen er diverse roze activiteiten worden georganiseerd.

Op de agenda staan een conferentie, een netwerkavond, roze films in Provadja en nog veel meer. Ook wordt er dit jaar weer een etalagewed- strijd gehouden onder de Alkmaarse winkeliers. Welke winkelier heeft de mooiste roze etalage ?!

Meer Informatie vind je op de Website van:  Roze Week Alkmaar   /   Facebook:  Roze Week Alkmaar   /   Twitter:  Roze Week Alkmaar


bronnen: GaySite.nl / YouTube

Zaterdag 25 mei t/m zaterdag 01 juni | Roze Week in Alkmaar

Diverse organisaties slaan de handen ineen om ook in 2013 weer een Roze Week Alkmaar te laten plaatsvinden. De Roze Week zal dit jaar gehouden worden van zaterdag 25 mei t/m zaterdag 1 juni. Kamkrant.nl sprak met mede-organisatoren Bram Godijn en Aron Bijl bekend van SuperSissy, over deze week ... zie onderstaande video !!

Naast de 'hoofdact', namelijk de grachtenparade op zaterdag 1 juni, en verschillende feesten, zullen er vele diverse roze activiteiten worden ge- organiseerd, zoals een conferentie, een netwerkavond, roze films in Provadja en nog veel meer.

bronnen: KamKrant.nl / YouTube
        


                 

Roze Week Alkmaar 2013

Zaterdag 25 mei tot en met zaterdag 1 juni kleur Alkmaar opnieuw roze, tijdens de Roze Week Alkmaar 2013. COC Noord-Holland Noord, restaurant Café de Vestibule, de Alkmaarse Bed and Breakfast en de organisatoren van het Alkmaarse gay feest Super Sissy slaan de handen ineen voor een roze festijn in de kaasstad.

Hoogtepunt is de grachtenparade op zaterdag 1 juni. Een bonte stoet vletjes vaart door de grachten van Alkmaar naar het Waagplein. Daar gaat het feest door met live muziek en optredens van diverse artiesten. Daarnaast zijn er verschillende feesten en roze activiteiten, waaronder een conferentie, een netwerkBBQ, een fetisj feest en roze films. Vrijdag 24 mei opent zager Jamai de kaasmarkt, de dag erop rijdt Mr. Gay Netherlands - Bobby de Vries - mee in een stoet door de binnenstad naar het Waagplein, waar de Roze Week Alkmaar om 16.00 uur wordt ge- opend.

Ook op zaterdag 25 mei begint om 10.00 uur een Roze Fietstocht. Zondag is er een historische stadswandeling en voor het eerst een gay fetish safe sex party: de Fetish Garage - start 15.00 uur. Woensdag 29 mei vindt een roze conferentie plaat en een netwerk BBQ. In theater Provadja draaien roze films. Ook is er dit jaar weer een etalagewedstrijd onder de Alkmaarse winkeliers: wie maakt de mooiste roze etalage ?!

Coördinator Arjan Dijkman: "Het is goed om te zien dat Alkmaarse ondernemers, het COC en de gemeente Alkmaar zich met elkaar willen in- zetten voor een roze week. De Roze Week Alkmaar is niet alleen maar een leuke festiviteit, maar ook zeer belangrijk voor het uitdragen van een tolerante sfeer in Alkmaar en omgeving". De gemeente Alkmaar steunt dit initiatief en is ook dit keer hoofdsponsor. Voor het eerst zal tijdens de gehele roze week ook de regenboogvlag wapperen op het Alkmaarse stadhuis.

Voor meer Informatie zie de Website van:  Roze Week Alkmaar

bron: Gay.blog.nl
              

Oekraïne - Kiev | Toch eerste Gay Pride in Oekraïne


           
In de Oekraïense hoofdstad Kiev hebben zaterdag ongeveer 50 mensen meegelopen in de allereerste Gay Pride van het land. Tien mensen die de Mars voor gelijkheid wilden verstoren zijn door de politie opgepakt. Dat meldde het onafhankelijke Oekraïense tele- visiekanaal TVi zaterdag.

Het gemeentebestuur had alle feestelijke activiteiten van homoseksuelen verboden, omdat ze samenvielen met de viering van de Dag van de Stad. Organisatoren van de Mars voor gelijkheid hadden aangekondigd alsnog de straat op te gaan. Honderden politieagenten waren ingezet om de kleine parade in goede banen te leiden.

De burgemeester van München en enkele Europarlementariërs liepen mee met de optocht. Het evenement heeft ongeveer een uur geduurd. De gearresteerden zijn kort daarna weer vrijgelaten.

In Moskou zijn zaterdag ongeveer 30 mensen opgepakt die mee wilden doen aan een ongeoorloofde protestmars. Toen twee homoactivisten in het centrum van de stad de regenboogvlag ontvouwden, kwam de politie in actie. In Rusland geldt een verbod op homopropaganda.


bronnen: De Telegraaf / Televisiekanaal TVi / YouTube.com

Bredase film 'Ongekend Verlangen' succes op Homofilmfestival in Oekraïne

Ondanks dat de Gaypride aanstaande zaterdag in Kiev door de rechter is verboden, werd een homofilmfestival wel gedoogd en daar was de Bredase korte film 'Ongekend Verlangen' een succes.

Hoewel regisseur Lars Janssen er zelf donderdag niet bij was in Kiev kreeg hij wel positieve reacties.

Festival zonder problemen verlopen
Misschien nog belangrijker is dat het festival in een land dat niet bepaald bekend staat om de acceptatie van homo's, goed is verlopen. "Er zijn geen problemen geweest", vertelt Janssen. Honderden belangstellenden bezochten het festival dat in een theater is gehouden.

'Ongekend Verlangen' was al eerder vertoond in het Chassé Theater in Breda, maar beleefde in de Oekraïne de internationale première. De film gaat over twee jongens op zoek naar hun identiteit en liefde. Lars Janssen schreef het scenario en regisseerde de film.

Pers negeerde festival
Helaas voor de filmmaker heeft de Oekraïense pers het festival en dus de Bredase film genegeerd. Toch zou het Janssen niet verbazen als de vertoning hem nog wat oplevert. "Ik heb veel contacten opgedaan. Zo heb ik met iemand uit de Nederlandse voetbalwereld gesproken over homo-acceptatie binnen het voetbal en ik heb ook contact met een Amerikaanse collega. Wie weet komen er nog samenwerkingen uit voort".

Janssen heeft zijn film ook ingestuurd naar andere internationale festivals. De selecties voor die festivals vinden pas rond de zomer plaats.


bronnen: Omroep Brabant / YouTube.com

Kiev Pride: Tweede poging tot een Pride in een steeds Homofober land

GroenLinks-Europarlementarier Marije Cornelissen hoopt vanochtend mee te lopen in de eerste gay pride in Kiev, Oekraine. Ze schreef een analyse over de groeiende homofobie in Oekraine en over haar werk en dat van anderen om de pride toch te doen slagen.

In 2012 werd de eerste poging gedaan om een Pride te organiseren. Helaas moesten de organisatoren op het laatste moment de pride afblazen omdat er te weinig politiebescherming was. Organisator Taras werd desondanks die dag in elkaar geslagen door homofobische tegenstanders. Hij moest opgenomen worden in 't ziekenhuis, maar had gelukkig geen blijvend letsel. Een aantal maanden later werd hij nog een keer belaagd omdat hij homo is, met ergere gevolgen. Een gebroken kaak, interne bloeding. Hij is er weer bovenop gekomen, en met een bewonderenswaar- dig doorzettingsvermogen organiseert hij dit jaar weer een Pride in Kiev.

Mislukte Kiev Pride 2012
De strategie in 2012 was om de locatie van de Pride tot op het moment zelf geheim te houden, zodat gewelddadige tegendemonstranten ons niet of pas te laat zouden vinden. In acht groepjes van tien mensen verzamelden we ons bij metrostations door de stad verspreid, waarvan één persoon de locatie wist en in continu contact stond met mensen die daar de zaak nauwkeurig in het oog hielden. Helaas bleef het geheim niet lang genoeg bewaard en verzamelden zich zo'n duizend nationalistische en religieuze tegenstanders op de boulevard langs de Dnjepr waar we zouden lopen. De Pride werd afgeblazen. De gefrustreerde tegendemonstraten gingen daarna op jacht naar pridedeelnemers, en vonden helaas Taras en een andere organisator die genadeloos in elkaar geslagen werden. Een grote mislukking dus. Ik schreef een ooggetuigenverslag van de Kiev Pride in 2012.

Verbod op 'homopropaganda'
Tussen de vorige mislukte Pride en nu is de situatie voor homorechten in Oekraine vooral verslechterd. Vlak voor de verkiezingen in de herfst van 2012 nam het parlement een wet aan in eerste lezing die 'homopropaganda' verbiedt. Een draconische wet waarmee zelfs de krantenjongen die een krant verkoopt met een positief stuk over homoseksualiteit gevangen gezet kan worden. Wat propaganda precies is, is vaag omschre- ven, waardoor de wet misbruikt kan worden om dissidenten en activisten aan te klagen en uit te schakelen. De wet werd unaniem aangenomen door het parlement, alle parlementariers wilden graag bewijzen aan de kiezer hoe homofobisch zij zijn. De wet gaat gelukkig pas in werking als hij ook in tweede lezing wordt aangenomen. Dat is tot nu toe niet gebeurd, ondanks dat de tweede stemming al twee keer op de parlementaire agenda is gezet. De anti-propagandawet was een initiatief vanuit het parlement. De regering is er ongelukkig mee en heeft het wetsvoorstel juridisch laten toetsen. Daaruit bleek dat de tekst aan alle kanten rammelt. Hopelijk is het daarmee voorlopig van de baan, maar helemaal van tafel is het plan nog niet.

Politieke druk zetten
Een reden voor de regering om de anti-propagandawet niet te willen is dat Oekraine, net als Moldavie, afspraken heeft gemaakt met de EU om in stappen visa af te schaffen. Als Oekraine aan de afspraken voldoet worden de visavoorwaarden eerst versoepeld en uiteindelijk afgeschaft. Dan kunnen Oekrainers voor een vakantie, bezoek of zakenreis de grens over zonder eerst een ingewikkelde en kostbare visumprocedure te hoeven doorlopen. Onderdeel van de afspraken is dat Oekraine anti-discriminatiewetgeving moet invoeren, inclusief op seksuele orientatie, en dat de rechtsorde danig moet verbeteren. Die wetgeving is nog niet aangenomen, laat staan ingevoerd. Maar een Pride gaat om veel meer dan anti-discriminatierecht van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Een Pride gaat ook om het recht op vrijheid van demonstratie en het recht op vrijheid van meningsuiting, beiden basale mensenrechten. Dus ook als er in een land geen wetgeving bestaat die discriminatie op grond van seksuele orientatie verbiedt, moet dat land toch juridisch gezien een Pride mogelijk maken als het de mensenrechtenverdragen onderschrijft, en dat doet Oekraine. Voor de relaties tussen de Europese Unie en Oekraine zou een succesvolle en veilige Pride een mooie opsteker zijn. Omgekeerd zou een verbod of geweld tegen de deelnemers een deuk betekenen in de plannen van Oekraine voor visavrij reizen en meer handel met de EU.

Druk vanuit Amsterdam
Om de druk zo hoog mogelijk op te voeren probeer ik diverse mensen brieven te laten schrijven naar autoriteiten in Kiev. GroenLinks wethouder Andree van Es en burgemeester Eberhart van der Laan sturen een brief naar hun collega's in Kiev. Zij zijn degenen die formeel besluiten om al dan niet de Pride te proberen te verbieden of niet. Geweldige brief is het, van stadsbestuur tot stadsbestuur, waarin Amsterdam benadrukt hoe fijn het is om als stad een Pride te hosten, met alle positieve gevolgen voor bewoners en economie vandien. Ikzelf stuur ook een briefje naar de burgemeester van Kiev, om te zeggen dat ik er zal zijn en dat ik ervan uitga dat zij mij en de andere deelnemers veilig zullen houden.

Druk vanuit Den Haag
Via kamervragen van GroenLinks fractievoorzitter Bram van Ojik, hebben we Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken gevraagd om actie te ondernemen. Zijn beantwoording van de vragen is bemoedigend. De Nederlandse ambassade is heel actief in het steunen van de Pride en het faciliteren van overleg tussen de organisatoren en de autoriteiten en hij geeft helder aan dat de visa dialoog en mensenrechten, ook van homo's nauw samenhangen.

Druk vanuit Brussel
Persoonlijk stuur ik nog een brief naar de minister van Buitenlandse Zaken van de Oekraine. Ik ken hem nog niet, maar weet dat hij meteen de maandag na de Pride in Brussel zal zijn voor een debat met het Europees Parlement. Hij wil daar steun vergaren voor een associatie akkoord, een akkoord dat handel en samenwerking zal stimuleren. Het kan nooit kwaad om hem te laten weten dat als de Pride afgelast wordt, dit wel eens een belangrijk en genant onderwerp van gesprek zou kunnen zijn.

Ik vraag ook Commissaris Füle actie te ondernemen. Hij is degene die straks een mening moet geven of Oekraine al dan niet aan de voorwaar- den voldoet voor het akkoord. Hij besluit niet zelf, dat doen de EU ministers van Buitenlandse Zaken, maar zijn oordeel is zeer zwaarwegend. Füle geeft al een heel duidelijk signaal af als hij opdaagt bij de Pride in Moldavie een week eerder, en doet zijn best om ook de Kiev Pride tot een succes te maken.

Het gaat niet door, het gaat wel door ?!
Lange tijd lijkt het goed te gaan met de voorbereidingen. De organisatoren hebben er vertrouwen in dat het dit jaar zal lukken, met hulp van ambassades en de EU. De eerste kink in de kabel komt op de avond van het internationale homorechtendiner in de Ridderzaal met Koningin Máxima erbij. Ik krijg eerst het bericht dat de Pride afgelast is. Later blijkt dat het nog niet om een echt verbod gaat, maar dat de gemeente Kiev daar wel mee dreigt. Er hebben zich 30.000 mensen aangemeld voor tegendemonstraties. Als die allemaal komen zou dat een aardige klus voor de politie worden. De kans dat ze allemaal op komen dagen is echter klein. De aanmeldingen zijn gedaan op facebook, net als vorig jaar, en toen kwamen ook slechts 500 tot hoogstens 700 tegenstanders daadwerkelijk demonstreren.

bronnen: GroenLinks.nl / YouTube.com                           

vrijdag 24 mei 2013

International Mr. Leather Contest in Chicago


                  
In de Amerikaanse stad Chicago vinden t/m 27 mei de jaarlijkse International Mister Leather IML plaats, een internationale conferen- tie, met leer - en fetisj feesten, een leermarkt en andere events. Het hoogtepunt is op zaterdag 25 mei: dan wordt voor de 34e keer de International Mr. Leather Contest Chicago gehouden.

Kwamen er in 1979 kwamen circa 400 'hard core' leernichten naar Chicago voor de eerste Mr. Leather Contest, tegenwoordig komen duizenden homomannen van over de hele wereld, en inmiddels al lang niet meer uitsluitend 'hard core' types ‼  De gasten zijn divers ... "van ervaren tot nieuwsgierig", aldus de aankondiging.

bron: Gay.blog.nl
           

Scouting VS stelt zich open voor Homo's


                  
De padvinderij in de Verenigde Staten heeft definitief het groene licht gegeven voor homoseksuelen om toe te kunnen treden als scout. Meer dan 60 procent van de leiders stemde op de jaarlijkse bijeenkomst in Texas voor het opheffen van het verbod.

De opheffing van het landelijke verbod is een drastische ommekeer voor de 103 jaar oude beweging. De beweging is gezwicht voor de zware kritiek van organisaties voor homorechten en ouders van scouts.

Het verbod blijft overigens wel van kracht voor homoseksuele leiders. Maar de meer liberale scoutleiders hebben al duidelijk gemaakt dat ze ook dat verbod in de nabije toekomst willen aanvechten.

De Amerikaanse padvinderij telt 2,6 miljoen jeugdleden, waarmee het een van de grootste jongerenorganisaties in de VS is, en 1 miljoen oudere leden.


bron: Algemeen Dagblad
        

Amerikaanse Scouting laat Homo's toe

De Boy Scouts of America (BSA) hebben ingestemd met het toelaten van openlijk homoseksuele jongeren. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. Hoewel homoseksuele jongeren lid mogen worden, worden homoseksuele scoutingleiders nog altijd geweigerd. Als het echter aan liberale scoutingleiders ligt, wordt ook met dit verbod korte metten gemaakt.

De beleidswijziging van de BSA wordt op 1 januari van kracht. Donderdag werd over de kwestie gestemd na een onderzoek onder meer dan tweehonderdduizend scoutingleiders, ouders en scoutingleden. Uit het onderzoek bleek dat 61 procent van de ondervraagden achter het toela- tingsverbod voor homoseksuele jongeren stond. Slechts 34 procent was het er niet mee eens. Tot die groep hoorden echter de meeste ouders en jongeren.

Veel homorechtengroepen zijn blij met het besluit van de scouts. Veel religieuze organisaties, die een groot deel van de scoutingafdelingen in de Verenigde Staten ondersteunen, zijn daarentegen erg bezorgd. Sommige organisaties hebben zelfs gedreigd hun steun in te trekken. "We zijn diepbedroefd", zei Frank Page van de Southern Baptist Convention. "Homoseksueel gedrag is in strijd met de grondbeginselen van de scouting".

Jennifer Tyrrell, die moest opstappen als akela omdat ze lesbisch is, zei echter dat de strijd nog lang niet gestreden is. "Ik ben zo trots op wat we bereikt hebben, maar totdat er voor iedereen een plaats is bij de scouting, zal ik doorgaan met mijn werk", zei ze.

bronnen: FokNieuws.nl / Huffington Post (Video)

           


donderdag 23 mei 2013

Antwerpen is klaar voor de World Outgames


                  
Deze zomer wordt Antwerpen de trekpleister voor de HoLeBi-sporter. Zoveel werd duidelijk tijdens de World Outgamespersconfe- rentie in het Antwerpse stadhuis waar het programma werd voorgesteld. Naast sport en cultuur is er ook aandacht voorzien voor de rechten van HoLeBi's wereldwijd met een mensenrechtencongres. Momenteel zijn er voor deze drie takken al meer dan 37.000 HoLeBi's en hun vrienden ingeschreven.

Dat Antwerpen de World Outgames en de Antwerp Pride een warm hart toedraagt blijkt nog maar eens door een subsidie van 15.000 euro. Het hoogtepunt daarvan, de optocht langs de kaaien, is meteen éen van de stokpaardjes van de World Outgames.

Sport
De stad ondersteunt deze Olympische Spelen voor HoLeBi's ook logistiek. En op enkele kleine renovaties na zijn alle sportcentra allemaal klaar om de meer dan 5.000 sporters en hun supporters te ontvangen.

De populairste sporten zijn zwemmen, volleybal, voetbal en badminton. "Zij zorgen samen makkelijk voor de helft van de sporters. Op het hele programma zijn er een dertigtal sporten die gezamelijk 5000 sporters in competitieverband naar Antwerpen zullen brengen. Maar tien sporten daarvan zorgen voor 80 procent van de deelnemers. De andere twintig procent zijn er voor kleinere sporten zoals boogschieten en bowlen", zo zegt sportverantwoordelijke Dennis Peeters.

Cultuur
Ook op cultureel gebied zal er tijdens de World Outgames en Antwerp Pride veel te beleven zijn. Alles start met de openingsceremonie op de gedempte Zuiderdokken. Maar ook de vele Antwerpse musea openen hun deuren en pakken uit met al dan niet speciale tentoonstellingen. Naast het Regenboogdorp op het Steenplein komt er ook een Woman's village en een familiedag.

Tijdens de periode gaat ook Antwerp Pride door met tal van feestjes waarop ondermeer Alcazar, Boy George, Loreen, Ruslana en de Vengaboys en wordt er een nieuwe Mister Gay World verkozen. Op zondag 11 augustus wordt alles op de Grote Markt afgesloten met een Closing Party waarop ook 2 Unlimited, Kate Ryan, Lasgo en Alexander Rybak zullen schitteren.

Kate Ryan zal ook, als ambassadrice een anthem schrijven en Dirk Brossé is druk bezig met het componeren van een officiële Outgames hymne

Mensenrechten
Nog voor de sportcompetities officieel van start gaan vindt er in de rand van de World Outgames ook een mensenrechtenconferentie plaats. Die wordt op 31 juli geopend door advocate Alicia Nkom die in haar thuisland Kameroen het regelmatig opneemt voor opgepakte homo's en lesbien- nes.

Advocate Tamara Adrian Hernandez en de voormalige vice-president van Canada, Jean-Yves Duthel, zijn de voorzitters van de conferentie waar enkele precieze thema's worden besproken. "Met de hulp van een internationale groep van experten en partners wereldwijd zal het op deze conferentie vooral gaan over migratie en transitie in een steeds veranderde wereld", zo liet Tamara Adrian Hernandez via videolink weten. "We willen ons naast de holebi-solidariteit tussen het Noorden en Zuiden ook richten op die tussen het Oosten en het Westen".

Belgen zijn late beslissers
Momenteel schreven 37 duizend mensen zich al in voor één of meerdere takken van het programma. Opvallend is dat de Belgen echter niet in de top drie van de inschrijvingen zitten. Vooral de Verenigde Staten, Australië en het VK zijn goed vertegenwoordigd. Duitsland en België ver- volledigen de top vijf van landen. Omdat het in eigen land doorgaat lijken de Belgen een beetje af te wachten. Over de hele week verwacht de organisatie meer dan 200.000 bezoekers die Antwerpen tijdens de World Outgames zullen bezoeken.

Het volledige programmaboekje kun je HIER vinden !!              Lees ook:  Antwerpen is klaar voor de World Outgames


bronnen: GayLive.be / World Outgames Antwerpen
                             

Canadese Homo's mogen onder voorwaarde bloed doneren


                        
Ambtenaren in Canada zeggen dat mannen die in de afgelopen vijf jaar geen seks hebben gehad met andere mannen, bloed mogen doneren dankzij nieuwe richtlijnen.

"We zien in dat veel mensen zullen vinden dat deze verandering niet ver genoeg gaat, maar gezien de geschiedenis van het bloedsysteem in Canada, zien we dit als een eerste en verstandige stap vooruit in dit beleid", zei professor Dana Devine van Canadian Blood Services. Er zal opnieuw naar het beleid worden gekeken als er nieuwe data verschijnt en nieuwe technologieën worden toegepast.

In november vorig jaar besloot minister Edith Schippers dat mannen die seks hebben met mannen (MSM) niet mogen worden toegelaten als bloeddonoren in Nederland. Ook bloedbank Sanquin blijft erbij dat MSM's een hoger risico met zich meebrengen om besmet bloed te leveren. Volgens de organisatie gaat het daarbij om het gedrag van mensen en niet om hun geaardheid. "Als je kijkt naar de hiv-monitor dan kun je zien dat het risico op hiv-overdracht (bij MSM's) ongeveer honderd keer zo groot is als bij mannen met heteroseksuele seks", zei een woordvoerder van Sanquin.

Homobelangenorganisatie COC pleit al jaren voor het opheffen van het verbod. Het huidige beleid leidt volgens oud-voorzitter Vera Bergkamp tot de 'onrechtvaardige situatie dat een heteroseksueel die in de kroeg elke week een andere partner oppikt en daar onveilige seks mee heeft wél bloed mag doneren, terwijl een homoseksueel die al 25 jaar een monogame relatie met zijn vriend heeft dat niet mag'.

Ook in België wordt je als mannelijke donor afgewezen als je homoseksuele contacten hebt gehad, omdat dat wordt gezien als een risicofactor op overdracht van besmettelijke aandoeningen zoals aids en hepatitis.

bron: GayKrant.nl
          

De beste korte film | 'Geen Klote'

                     
Voor "The 48 Hour Film Project" gaan filmmakers uit heel Nederland de strijd aan om te zien wie de beste korte film in 48 uur maakt. Vorige maand sleepte 'Geen Klote', met Johnny Kraaijkamp Jr. en William Spaaij, prijzen binnen voor beste film, beste acteur en beste scenario. Kijk zelf maar waarom !!

bronnen: Gay.nl / YouTube.com                               

Homohaat baart New York zorgen


                  
De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, heeft dinsdag tijdens een persconferentie laten weten dat het stijgend aantal incidenten in zijn stad waarbij homo's het slachtoffer zijn van verbaal of lichamelijk geweld hem ernstige zorgen baart.

De laatste weken wordt bijna dagelijks melding gemaakt van homofoob geweld met als triest dieptepunt de moord op een homoseksuele man afgelopen weekend. Zonder enige aanleiding werd een 32-jarige man voor vuile homo uitgemaakt en vervolgens midden op straat met een pistoolschot door het hoofd om het leven gebracht.

Ook deze week werden weer enkele homo's aangevallen. Twee mannen werden dinsdag in Manhatten uitgescholden waarna ze enkele rake klappen moesten incasseren. Burgemeester Bloomberg zei op de persconferentie dat hij zich zorgen maakt over het aantal homofobe incidenten in zijn stad.

Politiecommissaris en woordvoerder Ray Kelly liet weten dat het aantal meldingen de afgelopen maanden met maar liefst 70% is gestegen in vergelijking tot vorig jaar. "We zullen er alles aan doen om de veiligheid voor homo's in New York te waarborgen. Wij weten niet waarom het aantal meldingen de afgelopen tijd zo enorm toeneemt maar we doen inmiddels onderzoek en hopen snel gerichte actie te kunnen ondernemen", aldus Kelly.

bron: GaySite.nl
               

Hiv groot probleem Aziatische Transgenders


                    
Een nieuw rapport laat zien dat hiv nog steeds een serieuze bedreiging is onder transgenders in Azië. 49% van de transgenders in Delhi, India, 37% in Phnom Penh, Cambodja en 34% in Jakarta, Indonesië waren besmet.

"Voor transgenders in Azië en de Pacific zijn de hiv-cijfers verontrustend hoog", staat in een statement van het rapport van de Asia Pacific Transgender Network (APTN) en de Asia Pacific Coalition on Male Sexual Health (APCOM). "Het varieert van 49% in Delhi, India tot 11% in Bangkok, Thailand".

Volgens het rapport zijn transgenders extra kwetsbaar voor riskante situaties omdat ze vaak worden buitengesloten. "Ze kunnen bijvoorbeeld genoegen nemen met romantische partners die gewelddadig kunnen zijn, of onveilig gedrag aanmoedigen, zoals illegaal drugsgebruik of onvei- lige anale, vaginale of neo-vaginale seks".

"Terwijl hiv nog steeds een probleem is, is het niet het enige serieuze probleem dat invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van de trans- gendergemeenschap", zegt Khartini Slamah, oprichter van APTN. "Transgender vrouwen & mannen krijgen nog steeds vaak te maken met taboe en discriminatie, vaak dagelijks".

bron: GayKrant.nl
                          

Dordrecht Pride 2013 | LGBT-festival in Dordrecht van 7 t/m 9 juni

                    
Dordrecht, vermoedelijk de oudste stad van Holland, telt rond de 20 evenementen per jaar, maar een LGBT-feestje zat hier nog niet bij. Best een beetje vreemd, vond organisator Lennart Lenskens. De gemeente Dordrecht gaf hem gelijk en daarmee is van 7 t/m 9 juni het eerste grootschalige Dordtse LGBT-festival een feit.

Het festival trapt donderdagavond af met een thema-avond in de Grote Kerk. Eerst zal de film 'Prayers for Bobby' worden vertoond (zie 'Trailer' onderaan dit artikel). Een aangrijpend, waargebeurd verhaal over een moeder (Sigourney Weaver), wiens zoon zelfmoord pleegt omdat zij zijn homoseksualiteit niet kan accepteren. Een tragisch, ontroerend verhaal, dat genoeg stof biedt voor discussie. Na afloop zal operazanger Uros Petrac eerst enkele liederen ten gehore brengen, waarna er lustig op los kan worden gediscussieerd.

Lekker theatraal
Na deze serieuze aftrap is het op vrijdagavond tijd voor de feestelijke start. Tijdens de 'Dordtse Roze Nacht', kun je onder andere meewandelen met de 'Queens Night Tour', een theatrale verhalenwandeling door de stad. Reserveer alvast kaarten via: www.dordrechtpride.nl. Vervolgens is er voor Merz, een authentiek pakhuis in de oude werkhaven van Dordrecht, een heerlijk buitenfeest met onder andere een optreden van de Vengaboys. Op zaterdag zijn er optredens van onder andere Patty Brard, Marga Bult, Ferry de Ruiter en dansgroep XY6T9 en 's avonds vindt de PinkClinic Celebration plaats in poppodium Bibelot. Tickets zijn te bestellen via: www.bibelot.net. Op zondag zijn er ten slotte optredens van Audrey Smits, Dimitry Mosa, Dolly Bellefleur en kun je het weekend al meeblèrend afsluiten met een heerlijke musical/songfestival sing-a-long.

Probeer eens een huwelijk !!
Een van de meest opvallende programma-onderdelen is het 'Homohuwelijk voor één dag'. Dik twaalf jaar terug was Nederland het eerste land waar homokoppels zich in het echt konden verbinden en daar mogen we best een beetje trots op zijn. Om eens zonder verplichtingen te kunnen proberen hoe zo'n huwelijk nu voelt, kun je in Dordrecht in een kerkje nabij het stadhuis in het huwelijksbootje stappen. Bruidskleding, bruids- taartjes, bruidsboeket, prosseco en zelfs trouwringen zijn aanwezig. 'The real deal', maar voor slechts 24 uur. Er treden overigens ook twee jongens 'echt' in het huwelijk tijdens de pride.

Kijk voor meer info en het volledige programma op:  www.dordrechtpride.nl

Zie ook:  Stadsomroepster: Darja De Caluwe | Inschrijving 'Queen's Night Tour' van start

bronnen: Gay.nl / Dordrecht Pride / YouTube.com
           


                  

woensdag 22 mei 2013

Wees een goede man voor je vriend


                    
Barack Obama: "Wees de best mogelijke echtgenoot voor je vriendje" !!

De Amerikaanse president Barack Obama verbaasde even de afgestudeerde mannelijke studenten van het Morehouse College met een alomvattende speech.

Vanaf 22:15 uur vertelt Obama de menigte: "Wees de beste echtgenoot die je kunt zijn voor je vrouw ... of je man, of je partner" ‼

Nadat hij pauzeert om mensen even verbaasd te laten lachen, vertelt hij de afgestudeerden van Moorehouse - de meesten van hen zijn zwart - dat ze empathie moeten hebben voor andere minderheden, waaronder homo's.

"Als Morehouse-mannen weten jullie hoe het is om een buitenstaander te zijn, hoe het is om buitengesloten te worden; hoe het is om de pijn van discriminatie te voelen", zei hij.

"En dat is een ervaring die veel Amerikanen delen. Amerikaanse latino's weten hoe het voelt als iemand vraagt waar ze vandaan komen of zeg- gen dat ze terug moeten gaan. Homoseksuele en lesbische Amerikanen voelen het als een vreemde hun ouderschap veroordeelt, of die liefde die ze delen. Amerikaanse moslims voelen het als mensen met argwaan naar ze kijken vanwege hun geloof. Elke vrouw kent het onrecht van minder betaald krijgen voor hetzelfde werk - ze weet hoe het is om een buitenstaander te zijn".

bronnen: Gay.nl / YouTube.com

          

                                 

Nederlandse Homofilm gaat naar KievDe Nederlandse film 'Ongekend Verlangen' beleeft donderdag zijn internationale première in Kiev. 

De korte film met in de hoofdrollen Lucas Hamming en Jordy Maarseveen, draait dan op het Queer International Film Festival in de hoofdstad van de Oekraïne.

'Ongekend Verlangen' gaat over twee jongens die verliefd op elkaar worden. Regisseur Lars Janssen is vereerd met de selectie voor het Oekra- ïense homofestival.

Risico's
Het organiseren van het evenement is niet zonder risico's sinds het parlement van het land in navolging van Rusland een anti-homowet aannam. De wet houdt in dat iedereen die 'propaganda' maakt voor homoseksualiteit veroordeeld kan worden tot vijf jaar celstraf.

Volgens het parlement brengt het verspreiden van homopropaganda de traditionele familiewaarden in gevaar en bevordert het de verspreiding van hiv.

Eerder werd in Kiev vanwege bedreigingen aan de organisatie een Gay Pride afgelast. De makers van de Nederlandse film zelf lopen overigens geen gevaar. Zij zijn niet bij de vertoning donderdag.


bronnen: NU.nl / YouTube
        


                  

Bredase Film over Homoseksualiteit naar Filmfestival in de Oekraïne

De korte film 'Ongekend Verlangen' van de Bredase regisseur Lars Janssen gaat donderdag 23 mei in Kiev internationaal in première tijdens het Kyiv Queer International Film Festival. In de coming-of-age film, waarbij de ontwikkeling naar volwassenheid centraal staat, zijn 2 jongens op zoek naar hun identiteit en de liefde. De producenten willen hiermee homoseksualiteit in de Oekraïne accep- tabeler maken.

De film, die eerder al zijn Nederlandse première meemaakte in het Chassé Theater, is geproduceerd door Rêvasser Films en Wanah Media. De producenten nemen naar eigen zeggen een risico met deze film. De Oekraïne nam afgelopen jaar de anti-homowet aan. Deze wet houdt in dat mensen die 'propaganda' maken voor homo's veroordeeld kunnen worden tot vijf jaar cel.

In Ongekend Verlangen staat muziek maken centraal. De hoofdrollen worden gespeeld door Lucas Hamming en Jordy Maarseveen. De Bredase Lars Janssen schreef het scenario en regisseerde de film. De korte film Ochtendlicht met in de hoofdrollen Manuel Broekman en Nadia Poesch- man is ook door Lars Janssen gemaakt.

bron: Dichtbij.nl
             

Een rechter in Kiev blokkeert de Oekraïense Gay Parade

Een districtsrechtbank in Kiev heeft voor zaterdag elke manifestatie verboden die niet georganiseerd wordt door de ge- meente Kiev in het kader van de Kiev stadsdag.

Het verbod treft ook een voor die dag aangekondigde Gay Pride-demonstratie in het centrum. De pseudo-onafhankelijke rechter kwam tot zijn besluit op verzoek van het gemeentebestuur. Dat had betoogd dat de demonstratie de officiële vieringen kon door- kruisen en bovendien tot xenofobisch geweld kon leiden.
x
x
Vorig jaar wilden homo's en lesbiennes een soortgelijke demonstratie houden in Kiev. Die werd op het laatse moment afgelast nadat kaalkopjes zich terplaatse hadden verzameld met het nobele doel deelnemers in elkaar te slaan.

Op sociale media wordt nu weer 'geworven' om de demonstratie tegen te houden, uiteraard met geweld. Homo's en lesbiennes overwegen nu de demonstratie ergens in een buitenwijk te houden. Het rechterlijke verbod geldt echter voor de hele gemeente Kiev.

Homo's en lesbiennes worden in Oekraïne gediscrimineerd en veelvuldig aangevallen. In het parlement ligt een wetsvoorstel dat het propageren van homoseksualiteit strafbaar stelt. Rusland kent een dergelijke wet al. Door de repressie durft maar één procent van de homo's en lesbiennes in Oekraïne voor hun geaardheid uit te komen.

bron: FokNieuws.nl
      

Brits Lagerhuis stemt in met Homohuwelijk


                   
UK - Het Britse Lagerhuis heeft dinsdag ingestemd met de invoering van het homohuwelijk in Engeland en Wales. 161 parlementariërs stemden tegen, voornamelijk leden van premier David Camerons eigen Conservatieve Partij.

Bij de coalitiepartner LibDem (Liberaal-Democraten) en de oppositionele socialistische Labour-partij was er bredere steun. "De wet inzake stel- len van hetzelfde geslacht gaat nu naar het Hogerhuis", aldus de BBC.

bronnen: Algemeen Dagblad / BBC (Video)


Get Adobe Flash player


Brits Lagerhuis stemt in met Homohuwelijk
                  
Het Britse Lagerhuis heeft dinsdag ingestemd met de legalisering van het homohuwelijk. Dat heeft de BBC gemeld. De stemming was niet spannend: 366 Lagerhuis-leden stemden voor, 161 waren tegen. De wet moet nog worden goedgekeurd door het Hogerhuis.

Na de stemming ging er een golf van applaus door het Lagerhuis. Premier David Cameron hoopt dat het Hogerhuis ook snel zijn goedkeuring aan het wetsvoorstel verleent, zodat in de zomer de eerste homohuwelijken kunnen worden gesloten.

Buiten het parlement hielden tegenstanders van de legalisering van het homohuwelijk nog een protest. Een vrouw die probeerde de poort van Westminster te rammen met haar auto is aangehouden door de politie.


bron: FokNieuws.nl
            

Acceptatie Homojongeren blijft achter op middelbare scholen


                    
Van de jongeren die zelf homo, bi of lesbisch zijn, geeft 73 procent aan dat het goed gesteld is met de homo-acceptatie in Nederland. Toch kan er nog veel verbeteren; een meerderheid (59%) stelt dat het een probleem is om in 't openbaar je geaardheid te laten zien. Bijna zes op de tien jongeren (58%) voelen zich ook niet vrij om op straat overal hand in hand te lopen met hun partner. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 700 jongeren die bi, lesbisch of homoseksueel zijn.

Meer dan de helft (56%) van de LHBT-jongeren geeft aan dat ze 't afgelopen jaar hun gedrag wel eens aangepast hebben om negatieve reacties over hun geaardheid te voorkomen, vooral in het openbaar en tijdens het uitgaan. Bijna vier op de tien (36%) zijn het afgelopen jaar minstens één keer uitgescholden of nageroepen vanwege hun geaardheid.

Acceptatie op middelbare scholen blijft achter
In 2011, vlak voor de verplichte 'homolessen' op de middelbare school werden geïntroduceerd, onderzocht EenVandaag onder 500 scholieren hoe het gesteld was met de homo-acceptatie op middelbare scholen. Eén op de vijf leerlingen (21%) zei toen dat het hiermee slecht gesteld was; nu anderhalf jaar later is dat percentage nauwelijks veranderd. In 2011 stelde 64 procent van alle leerlingen dat het moeilijk moest zijn voor mede- scholieren om op hun school uit de kast te komen; op dit moment is dat nog steeds 64 procent.

Ook beoordeelt nu één op de drie (31%) scholieren het klimaat op school als homo-onvriendelijk. De leerlingen die zelf homo, bi of lesbisch zijn geven zelfs in meerderheid aan dat er een homo-onvriendelijke sfeer heerst op hun school.

In een reactie laat minister Bussemaker weten dat het klopt dat de acceptatie onder jongeren beter kan en moet. Philip Tijsma van het COC roept de minister op een ambitieuzer beleid in te zetten, om met name de situatie op middelbare scholen te verbeteren. "Opnieuw blijkt nu dat er zeer serieuze problemen zijn romdom de homo-acceptatie op middelbare scholen. Aanvullende maatregelen zijn nodig: de Onderwijsinspectie moet er echt op gaan toezien dat de verplichte lessen ook ingevoerd worden. Dat moeten ze prioriteit geven", aldus Tijsma.

Homotolerantie krijgt 8,4
EenVandaag ondervroeg ook 1.650 jongeren die hetero zijn. Volgens acht op de tien hetero jongeren (81%) is het goed gesteld met de homo-acceptatie in Nederland; 18 procent stelt van niet. Jongeren geven zichzelf gemiddeld een 8,4 als ze gevraagd wordt hoe homotolerant ze zelf zijn.

Over dit onderzoek
Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit circa 8.500 jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Aan dit online onderzoek, gehouden van 13 tot 15 mei 2013, deden 2.415 jongeren mee. Hiervan zijn 694 jongeren homo, lesbisch of bi zijn. De uitslag is na weging representatief voor drie variabelen, namelijk leeftijd, geslacht en spreiding over het land.


bronnen: Jongeren.blog.nl / EenVandaag.nl         
                                     

dinsdag 21 mei 2013

Historicus pleegt zelfmoord in Notre Dame om Homohuwelijk


                      
De rechtse Franse historicus, schrijver en activist, Dominique Venner, heeft dinsdag in de kathedraal Notre Dame de Paris zelfmoord gepleegd. De 78-jarige Parijzenaar zou verbolgen zijn over de invoering van het homohuwelijk en schoot zichzelf voor het altaar van de beroemde kerk in Parijs dood.

Venner was vooral in zijn jongere jaren bekend door zijn extreem nationalistische denkbeelden. Hij was onder meer lid van de paramilitaire en terroristische OAS (Organisatie van het Geheime Leger, 1954-1962). Hij zat daar 3 jaar voor in de cel. Hij schreef tal van boeken en kreeg in 1981 een boekenprijs van de gerenommeerde Académie Française.

Afgelopen week heeft een ongeveer 60 jarige man zich in Parijs voor de ogen van kleuters in en rooms-katholieke kleuterschool doodgeschoten.

bronnen: De Volkskrant
        

Celstraf voor Marokkaanse Homo's


                     
Twee mannen in Marokko zijn maandag schuldig bevonden aan homoseksualiteit en onfatsoenlijk gedrag in het openbaar. Beide man- nen werd vier maanden cel opgelegd.

Volgens de aanklager zijn de twee mannen van 28 en 19 jaar oud betrapt terwijl ze seks hadden in een auto. De twee ontkennen de aanklacht.

In Marokko rust net als in veel andere islamitische landen een taboe op homoseksualiteit. Mensen die schuldig worden bevonden kunnen maxi- maal zes maanden cel en ook nog eens een boete van omgerekend negentig euro krijgen.

bron: FokNieuws.nl
      

Gevangenisstraf Marokkaanse mannen vanwege Homoseksuele handelingen

Een Marokkaanse rechtbank heeft twee Marokkaanse mannen veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf vanwege homoseksuele handelingen en schending van de openbare zeden. De beide mannen ontkennen de aanklacht en gaan in hoger beroep. Dat heeft een van hun advocaten gemeld aan persagentschap AFP.

De twee mannen, van 20 en 28 jaar, werden begin mei in Témara, een voorstad van Rabat, door de politie opgepakt terwijl ze samen in een auto zaten. Volgens de aanklager zijn de twee mannen door de politie op heterdaad betrapt bij het plegen van homoseksuele handelingen.

Bij hun derde verhoor afgelopen maandag ontkenden de twee mannen de feiten die hen ten laste worden gelegd. "We waren in de wagen ge- woon aan het praten, zonder meer en zonder illegale feiten", aldus een van de mannen aan de voorzitter van de rechtbank.

Het proces-verbaal van de politie waar de aanklacht vanwege homoseksuele handelingen en schending van de openbare zeden op gebaseerd is, werd door beide mannen ondertekend, maar bevat volgens hen 'niet de exacte feiten'.

Artikel 489 van het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht verbiedt elke seksuele handeling tussen twee personen van gelijk geslacht, met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar.

De advocaat, die anoniem wil blijven, gaat de zaak dinsdag met de families bespreken om beroep aan te tekenen. Volgens hem berust de aan- klacht nergens op. Hij liet verder weten dat hij de beide mannen nooit zou hebben verdedigd als ze homoseksueel zouden zijn.

bronnen: COC.nl / COC Nederland