zaterdag 9 september 2017

Lady Gaga – Five Foot Two | Check nu de eerste beelden van Lady Gaga's docu

Amerika  →  Nog deze maand verschijnt de Netflix-documentaire 'Five FootTwo', over het leven en werk van Lady Gaga. Ze bekent in de documentaire hoe eenzaam ze zich soms voelt, wat ze nu echt vindt van Madonna en hoe ze omgaat met alle kritiek die ze krijgt.

In de trailer zien we beelden uit de laatste jaren van het leven van 'Lady Gaga'. Zo komt voorbij hoe Lady Gaga een duet opneemt met Florence and the Machine-frontvrouw 'Florence Welch', zien we haar contact met fans en Lady Gaga's vriendschap met de Italiaanse designer 'Donatella Versace'.


Lady Gaga  →  De documentaire 'Five Foot Two' is vanaf 22 september 2017 te bekijken op Netflix ‼

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                                                                                                 

Amerika - Stanford University | Kunstmatige intelligentie ziet of u 'Homo' bent

Amerika  →  Onderzoekers van de "Stanford University" hebben een computer/robot/kunstmatig intellectueel ontwikkeld die door te kijken naar uw foto uw geaardheid kan raden. Nou is dat weliswaar aan sommige mensen ook wel heel makkelijk af te zien, maar de onderzoekers waarschuwen nu dat hun creatie gevaarlijk kan zijn.

Ze hebben het onderzoeksproject 'geleerd' om geaardheid te voorspellen door 35.326 foto's van '14.776 mensen' te tonen, met bij iedere foto een vermelding van de geaardheid van de persoon. En computers leren nou eenmaal snel. Nu is de kunstmatig intelligente in staat om bij elke wille- keurige foto de geaardheid van de afgebeelde persoon in 91 procent van de gevallen bij mannen en 83 procent bij vrouwen correct te voorspellen.

Ontzettend handig maar ook levensgevaarlijk in verkeerde handen natuurlijk. Binnen 't onderzoeksteam was er daarom twijfel of de resultaten wel gepubliceerd moesten worden. "We vonden echter dat er een noodzaak was om beleidsmakers en de LHBTQ-gemeenschap te waarschuwen", stel- len de onderzoekers

Zie ook:
bronnen: PowNed.tv / Facebook.com - GaySite.nl                                                  

vrijdag 8 september 2017

Irakese vluchteling 'Rian Al Mamaar' moet van IND bewijzen dat hij Homo is ‼

Middelburg  →  Rian Al Mamaar stelt hij zich voor. Het is zijn nieuwe naam. De oude herinnert de 26-jarige Middelburger te veel aan het land waar hij vandaan komt: Irak. Het land waar homo's worden 'doodgeslagen'. Rian is gevlucht, maar de IND weet het nog zo net niet: "Is Rian wel Homo en zijn leven niet zeker in Irak" ?!

Zie ook:
•   Rian werd bijna doodgeslagen in Irak | "Nu moet hij van de IND bewijzen dat hij Homo is" ‼   
•   Homoseksuele vluchtelingen | "Immigratiedienst beslist welke asielzoeker Homo genoeg is"

Update:  De Iraakse Zeeuw 'Rian Al Mamaar' is voor de IND nog altijd niet Gay genoeg   28-09-2017

bronnen: PZC.nl – Provinciale Zeeuwse Courant / Facebook.com – PZC.nl                                         

Australië | "Club Sport-leden worden 'verliefd op elkaar' en schrijven een lied"

Australië  →  De Australische band Cub Sport heeft de single 'O Lord' gereleaset. Een ode aan de liefdesrelatie tussen bandleden 'Tim Nelson' en 'Sam Netterfield'.

'Tim Nelson' deed zijn coming-out in z'n directe sociale omgeving en aan de buitenwereld. Hij besefte dat hij verliefd was op 'Sam Netterfield'. De twee zijn nu een koppel en verloofd. Australië wacht nog op het Homohuwelijk.
                                            
                                                 
                                         
De clip van Club Sport 'O Lord' is dan ook een boodschap van acceptatie van HoLeBi's en Transgenders.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / HuffingtonPost.com.au / GayStarNews.com / Facebook.com – Hack On Triple J / YouTube.com  

                             

                                         

donderdag 7 september 2017

Sanath Kumara | Hiv- en Transgender-activiste 'Sanath' vermoord in Sri Lanka

Sri Lanka  →  'Sanath Kumara', een 34-jarige Transvrouw en Hiv-activiste is dinsdag vermoord in Dambulla, 150 km ten noorden van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo.

Sanath Kumara werd doodgeslagen met knuppels ‼  De politie vond meerdere houten knuppels ter plaatste. Kumara was niet out als 'Transvrouw' - maar gaf voorlichting over Hiv en Aids. De politie onderzoekt de moord.

Homoseks is strafbaar in Sri Lanka. Van geslacht veranderen mag wel. 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GarStarNews.com / Facebook.com – GarStarNews.com                                                  

Engeland - Showbizz | Zo klinkt de eerste postume single van 'George Michael'

Engeland  →  Na een statement van zijn twee zussen dat ze voor zijn muzikale nalatenschap blijven zorgen, is er nieuwe muziek van 'George Michael' online geplaatst. Het gaat om de nieuwe versie van het nummer 'Fantasy' ‼  De komende maanden worden er meer nummers uitgebracht.

Melanie en Yioda - de twee zussen van George Michael - schrijven op z'n website dat ze voor zijn muzikale nalatenschap blijven zorgen en dat willen delen met zijn fans. George Michael zou dat zo ook zelf hebben gewild. Het eerste nummer 'Fantasy' is vandaag uitgebracht. Muzikant Nile Rodgers heeft het nummer in een nieuw jasje gestoken.
                                           
                                                    

Het funky klinkende uptempo-nummer 'Fantasy' stond in een ouder jasje al eens op de b-kant van de Amerikaanse versie van George Michael's solohit 'Freedom' → uit 1990. De nieuwe versie is een bewerking van Nile Rodgers – die in het verleden vaker heeft samengewerkt met George Michael.

De laatste keer dat 'Nile Rodgers' in de hitlijsten stond was samen met 'Daft Punk' & 'Pharrell Williams', met het eveneens funkende Get Lucky. Ook werkte hij mee aan de bewerking van 'I Want Your Love', een oude hit van zijn band 'Chic'. In de nieuwe bewerking zong 'Lady Gaga' het – speciaal voor een modeshow van Tom Ford.

Hitalbum
Op 20 oktober 2017 komt het album 'Listen Without Prejudice / MTV Unplugged' uit. Daarop staan zijn grootste hits, maar ook live versies en een aantal remixen van zijn nummers


Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com                                                 

woensdag 6 september 2017

Amsterdam - Kwaku Festival | "Roze Zondag @ Kwaku Summer Festival 2017"

Amsterdam – 'Kwaku Summer Festival'  →  Reportage van Koos, Wesley & Wessel van Roze zondag @ Kwaku Summer Festival in het 'Nelson Mandela park' met optredens van: Ferry de Ruiter, Rolf Sanchez, The Mermaids Mansion, The G–Team feat. MC Divine en The House of Vineyard. Ook spreken we met Stichting 'Survibes' over hun hit met de 'Corana Band' → "Kom uit de Kast" ‼

bronnen: MVS.nl / YouTube.com                                                   

Australië | "We hebben geen 'referendum' nodig om mensenrechten te geven"

Australië  →  Terwijl mensen in 'Australië' nog deze maand per post kunnen stemmen over het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht, blijft de discussie aan de gang. Josh Belperio besloot een nummer te schrijven aan premier Malcolm Turnbull.

Veel Australische gays kunnen zich waarschijnlijk vinden in het nummer dat zanger Josh Belperio voor de Australische premier Malcolm Turnbull geschreven heeft ‼  "Oh, I know it must be hard to lead the government of Australia ... when some aren't comfortable with loving couples who have matching genitalia", zingt de actievoerder.
                                          
                                               
                                                
Met zijn nummer laat hij duidelijk weten wat hij vindt van de komende volksraadpleging. "Why hold a plebiscite ?!  An expensive and offensive shite way to change a law which you could change with a simple vote and nothing more".

Succes
De video is al meer dan 140 duizend keer bekeken op Facebook en krijgt lovende reacties. Extra goed: De opbrengst van de video en het nummer gaat allemaal naar LHBT-organisaties. 

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com                                                  

dinsdag 5 september 2017

Televisie - Comeback - 'Will & Grace' | "Nieuw seizoen 'Will & Grace' bij TLC" ‼

Ruim tien jaar geleden was de komedieserie Will & Grace voor mij een lichtpuntje. Nogal onzeker over mijn eigen geaardheid keek ik maar al te graag naar de avonturen van de homoseksuele Will en zijn huisgenoot Grace. Want de serie liet mij zien wat ik nodig had: homo zijn heeft ook best z'n praktische-, leuke- en grappige kanten.  Nu de comeback van deze serie voor de deur staat, ben ik maar al te blij te zien dat ook de Nederlandse fans tijdig de nieuwe reeks via TLC kunnen bekijken ‼
                                       
                               

Vanaf dinsdag 3 oktober, om 20:30 uur, zendt TLC het negende seizoen van Will & Grace uit.  Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally en Sean Hayes keren terug als Will, Grace, Karen en Jack in een nieuw seizoen bestaande uit zestien afleveringen ‼

Will & Grace was van 1998 tot 2006 op televisie te zien en heeft niet minder dan zestien Emmy Awards weten binnen te slepen. De serie draait om de bijzondere band tussen twee beste vrienden in New York (Will en Grace) en hun hilarische vrienden (Jack en Karen).

Zie ook:

bronnen: GossipGay.nl / Facebook.com - / YouTube.com


        
                                                

Tilburg → Rojami's | "Roy Donders zet foto's van winkeldieven op Facebook" ‼

Tilburg - RoJaMi's  –  Reality TV-ster Roy Donders is bestolen en heeft foto's van de vermeende dieven op zijn Facebookpagina gezet. De flamboyante Tilburgse middenstander verhuisde onlangs van een 'buitenwijk' naar het 'centrum' van de Brabantse stad, omdat er heel vaak in zijn winkel werd ingebroken. 
                                               
         ◄  Opening van Rojami's in het Tilburgse "Broekhoven" ‼  →  17 Mei 2014
                                             
Maar criminelen weten zijn winkel ook in het centrum te vinden. Roy Donders is woedend: "Zo, en hier zijn ze dan" ‼, schrijft hij bij de foto's. "Het hele dievengezin bij elkaar. Graag zo veel mogelijk delen. Geloof me, ze zijn nog niet van me af". 
                                 

Zie ook:
bronnen: MetroNieuws.nl / YouTube.com / BD.nl – Video / Facebook.com – Rojami's Brand-store
                                             
                                     

maandag 4 september 2017

Engeland | Britse LGBT–journalist 'Dean Eastmond' (21) overleden aan kanker

Dean Eastmond (21), een LGBT-journalist in het 'Verenigd Koninkrijk', is overleden aan de gevolgen van kanker. Dean Eastmond laat zijn familie en zijn vriendje Adam Parker achter.

Dean Eastmond richtte het magazine "HISKIND" op en getuigde over z'n ziekte, (pogingen tot) behandeling en leren omgaan met aftakeling. Hij beschreef hoe men verwacht dat hij zich als man 'sterk moet houden'.

►  De Britse LGBT-media en bekende HoLeBi's en Transgenders eerden zondag Dean Eastmond. Onder meer 'Troye Sivan' tweette over Dean Eastmond. De Australische zanger en acteur financierde de behandeling van de journalist.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                              

België | "Amber (18) aangevallen omdat ze Homoseksuele vriend verdedigde"

België  →  'Amber' (18) uit Maasmechelen kreeg dit weekend enkele rake klappen omdat haar vriend ruzie had met enkele jongens ‼

► Amber Terwingen's homoseksuele vriend 'Mathijs' (20) had tijdens een fuif in 'Bocholt' ruzie met een vijftal jongens ‼  Hij kreeg onder meer "vuile homo" te horen. Amber Terwingen nam het op voor haar vriend, maar kreeg zelf rake klappen.
                                               
        
                                   
Politie en parket zijn een onderzoek gestart.

Zie ook:                                                        

zondag 3 september 2017

Australië · USA | 'Troye Sivan' gaat meespelen in Coming-Out film 'Boy Erased'

Australië / VS – Troye Sivan  →  Troye Sivan (22) gaat meespelen in de coming-outfilm 'Boy Erased'. De productie moet nog starten.

De Zuid-Afrikaans-Australische zanger en acteur Troye Sivan vervoegt een sterrencast met Russell CroweNicole Kidman, Cherry Jones en ... Michael Balzary, de basgitarist van de Red HotChili Peppers die beter bekend is onder zijn artiestennaam 'Flea'.

Lucas Hedges (21), bekend van de film 'Manchester By The Sea', zal de hoofdrol spelen.
                                       
        
                                                    
Boy Erased
'Boy Erased' is de verfilming van Boy Erased: "A Memoir of Identity, Faith and Family". In dat autobiografisch boek vertelt 'Garrard Conley' hoe hij als eerstejaars student in Arkansas geout wordt en homogenezing moet ondergaan.

"De film gaat zo belangrijk zijn en het script is wondermooi. De cast en crew zijn fenomenaal" ‼, zegt een tegenwoordig geblondeerde Troye Sivan op Instagram. "Ik ben vereerd deel uit te maken van dit project".

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                              

Disneyland Parijs | 3–jarig jongetje mag geen prinses zijn in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs – Noah  →  Het is te sneu voor woorden: nadat 'Hayley' haar zoontje 'Noah' had opgegeven voor een prinsessendag in "Disneyland Parijs", kreeg ze te horen dat deelname voor hem niet mogelijk was, omdat hij een jongetje is. "Het enige wat hij heel graag wil, is eruitzien als 'Elsa' uit 'Frozen'. Ik ben echt ontzettend geschrokken".

"Toen ik Noah vertelde over 'Princess For A Day' in het Disneyland Hotel was hij superblij", schrijft de moeder van 'Noah' op haar 'blog'. Het gaat om een evenement waarbij kinderen een hele dag mogen meelopen met hun favoriete prinses.  "Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat loopt hij in de blauwe Elsa-jurk rond. Hij is helemaal weg van de film". 

Maar helaas, ze kon haar zoontje niet aanmelden voor het festijn ‼  "Op dit moment kan 'Princess For A Day' niet geboekt worden voor een jongen", reageerde Disneyland Parijs per mail. Wel konden ze Hayley en haar zoon Noah een speciaal prinsessenpakket à 300 euro aanbieden. 
                                           

                                       
De reactie van Disneyland
De moeder van Noah is woedend ‼ "Dus mijn zoon, die gek is op Disney-prinsessen, mag niet dezelfde ervaring hebben als meisjes die fan zijn van Disney" ?!  Ik vraag me af of die regel ook geldt voor activiteiten die bedoeld zijn voor jongens.  Als een meisje een superheld wil zijn, dan kan dat. Maar blijkbaar is het ondenkbaar dat een jongen een prinses wil zijn.' 

Disneyland Parijs heeft inmiddels gereageerd op alle commotie. Ze hebben laten weten dat dit nooit meer mag gebeuren en dat in het vervolg zowel jongens als meisjes welkom zijn bij alle activiteiten. 
                                    
        
                                        
Zie ook:

bronnen: Gay.nl / SparklesAndStretchMarks.com / Facebook.com – Gay.nl / YouTube.com / Twitter.com – Hayley McLean-Glass