zaterdag 23 mei 2015

Den Haag | "Stoplicht springt straks op 'Roze' als het aan PvdA Den Haag ligt"

De Haagse PvdA pleit voor een make-over van de stoplichten in Den Haag. De partij wil dat er afbeeldingen van homostellen op de verkeerslichten verschijnen. PvdA-raadslid 'Bulent Aydin': "Dit plan zorgt ervoor dat we straks tegen iedereen kunnen zeggen: 'Kijk, dit is mijn stad'. Mijn stad staat voor gelijkwaardigheid" ‼

Het plan is niet nieuw. De Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft onlangs de afbeelding in honderden stoplichten vervangen door een afbeelding van homostellen. Wenen is dit jaar gastheer van diverse evenementen, zoals het Eurovisie Songfestival en de Gay Pride. De gemeente verwacht veel bezoekers uit het buitenland en wil zich presenteren als tolerante stad.

En dat ziet de PvdA ook wel zitten: Den Haag presenteren als tolerante stad. "Den Haag heeft als internationale stad van Vrede en Recht een voortrekkersrol in de wereld. Wij zijn trots op onze geëmancipeerde samenleving, maar nog vaak genoeg staat deze ook onder druk. Juist daarom wil ik dat we actief laten zien waar we voor staan: een stad waarin iedereen onvoorwaardelijk meetelt", aldus Aydin.

Ook D66 Westland wil homostellen in verkeerslichten
Den Haag is niet de enige Nederlandse gemeente die de homovriendelijke stoplichten ziet zitten. Ook Westland krijgt dit jaar stoplichten met twee mannetjes of vrouwtjes. "Wethouder Marga de Goeij (CDA) heeft mij laten weten hier voorstander van te zijn. Het idee is om op 11 oktober, Coming Out-dag, ergens in de gemeente de stoplichten in gebruik te nemen", aldus D66-raadslid Maxim van Ooijen.

Wat vind jij van dit plan ?!  Vul de Poll in, of laat een reactie achter op onze Website of onze Facebook-pagina.

Zie ook: 
Homo-stoplichten ook naar Nederland  Gay-stoplichten mogelijk ook naar Den Haag  Ook Nederland wil 'Homo-stoplichten'      
PvdA wil ook Homo-stoplichten in Den Haag  /  Homo-vriendelijke stoplichten  /  GroenLinks wil ook Homo-stoplichten in Utrecht

bronnen: OmroepWest.nl / YouTube.com


       
                                

UK - Jeremy Kyle Show - Paul & Lee | "Geliefden blijken broers na DNA-test" ‼

De Britse talkshow Jeremy Kyle Show bestaat tien jaar en in het kader van dit jubileum worden deze week de meest indrukwekende momenten van de afgelopen seizoenen uitgezonden. Veel aandacht kreeg een aflevering waarin twee verliefde homo's er achter komen dat ze naast een gelukkig stel ook halfbroers zijn.

Paul en Lee ontmoetten elkaar jaren geleden op een datingsite. Na twee jaar chatten besloten ze elkaar in november 2011 te ontmoeten. Het bleek liefde op het eerste gezicht. De twee begonnen een verhouding inclusief een seksuele relatie. Niet veel later werden ze aan elkaars familie voorgesteld en al snel bleek dat Paul veel gelijkenissen vertoonde met de voormalige echtgenoot van zijn schoonmoeder. Hij bleek zelfs dezelfde achternaam te hebben. Om alle twijfels weg te nemen gaf het homostel zich op voor de Jeremy Kyle Show. Daar konden ze een DNA-test ondergaan.

De uitslag kwam hard aan. Van tevoren vroeg presentator Jeremy Kyle: "Hoe zou je het vinden dat de man waarmee je een seksuele relatie hebt en waarmee je wilt trouwen je halfbroer blijkt te zijn" ?! De mannen antwoordden dat het afschuwelijk zou zijn. Niet veel later bleek het de waarheid. Tijdens het programma is te zien hoe de twee huilend de studio verlaten. Niet lang na de show hebben de mannen hun relatie verbroken. Ze zien elkaar nog wel regelmatig maar dan als broers.

Zie ook:  Homoseksuele geliefden blijken broers  Live op TV blijken de geliefden Paul en Lee halfbroers te zijn

bronnen: GaySite.nl / Metro.co.uk / YouTube.com                                          

COC bijzonder gelukkig met VVD-steun voor afschaffing Geslachtsregistratie ‼

COC Nederland is 'bijzonder gelukkig' met de steun van de VVD in de Tweede Kamer voor afschaffing van verplichte geslachtsregistratie. Het COC pleit sinds 2012 voor afschaffing van de geslachtsregistratie in officiële documenten.

"De steun van de grootste regeringsfractie brengt een nieuwe mijlpaal in het emancipatieproces dichterbij", reageert COC-voorzitter Tanja Ineke. "Verplichte geslachtsregistratie dwingt meer dan een half miljoen Nederlanders in een hokje waarin ze zich niet thuis voelen. Daar moet een einde aan komen".

De VVD maakte vrijdagochtend bekend dat ook wat haar betreft "het hokje 'M/V' verdwijnt". VVD-Tweede Kamerleden Tamara van Ark en Jeroen van Wijngaarden vragen minister 'Ard van der Steur' (Veiligheid & Justitie) om afschaffing te laten onderzoeken door een Staatscommissie, en de resultaten in het voorjaar van 2016 te presenteren. Het COC sprak de afgelopen maanden met Van Ark en Van Wijngaarden over de kwestie.

Het COC roept minister Van der Steur op om gehoor te geven aan het voorstel van de VVD-fractie. Ook D66 en GroenLinks pleiten in de Tweede Kamer voor afschaffing van verplichte geslachtsregistratie. De Kamer debatteert op 18 juni met Van der Steur over de kwestie.

Ongeveer 1 op de 25 Nederlanders voelt zich niet duidelijk man of vrouw (ca. 4 procent van de bevolking, 650 duizend personen). Voor transgenders (ca. 50 duizend Nederlanders) leidt geslachtsregistratie o.a. bij de douane, de dokter en op het werk regelmatig tot onaangename confrontaties als men leeft in een ander geslacht dan geregistreerd staat in het paspoort. Kinderen met een intersekse-condititie ** worden soms zonder medische noodzaak geopereerd om ze maar te kunnen registreren als man of vrouw.

Volgens het COC past afschaffing van officiële geslachtsregistratie bij het streven om mannen en vrouwen, hetero's, lesbiennes, homo's, bi's, transgenders en mensen met een intersekse-conditie gelijk te behandelen. Geslachtsregistratie kan ook als inbreuk op de privacy worden ervaren: "Het gaat de overheid niets aan wat je in je ondergoed hebt".

In Australië en Nieuw-Zeeland en recent ook in Malta is het al mogelijk om de registratie als 'M' of 'V' te laten vervangen door een 'X' (niet gespecificeerd). In het Nederlands rijbewijs wordt geen geslacht vermeld.

Voormalig staatssecretaris Fred Teeven presenteerde op 6 maart jl. het rapport M/V en verder van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). Daarin constateren onderzoekers Marjolein van den Brink en Jet Tigchelaar dat internationale afspraken 'niet in de weg staan' aan verandering van het systeem van geslachtsregistratie. Vanuit mensenrechtelijk perspectief zien de onderzoekers 'een stimulans voor doorbreking van de binaire geslachtsregistratie'. Het WODC-rapport was het resultaat van een toezegging van Teeven aan het COC uit 2012.

** Intersekse is een paraplu-term voor diverse aangeboren condities, waarbij de ontwikkeling van het geslacht verschilt van wat medici over het algemeen onder 'man' of 'vrouw' verstaan. Er zijn in Nederland zo'n 80 duizend mensen met een intersekse-conditie.

Zie ook:  VVD | Onderzoek naar afschaffing Geslachtsregistratie  /  GroenLinks wil onderzoek naar afschaffen Geslachtsregistratie

bron: COC.nl - COC Nederland
                                  

vrijdag 22 mei 2015

KamKrant | Doek valt voor oudste Gayblog van Nederland: 'KamKrant.nl stopt'


Na achttien jaar valt het doek voor KamKrant.nl. Hoofdredacteur 'Kam-Fong Tjin-Kam-Jet', beter bekend als Kammie, vindt het mooi geweest. KamKrant.nl begon in 1997 met nieuwtjes en persoonlijke belevenissen, en is daarmee de oudste gayblog van Nederland, en daarmee ook de oudste nog bestaande online gaycommunity. Op 4 augustus zal de laatste update verschijnen.

"Op 4 augustus 2015 bestaat de site 18 jaar. Een mijlpaal als ik het vergelijk met veel andere websites. Het is een goed moment om te stoppen en ruimte te maken voor een jongere generatie", zegt Kam-Fong, die de site opzette toen hij zelf 18 jaar oud was.

Een van de eerste online Gay-communities
De website is ooit uit verveling ontstaan tijdens een vakantie van Kam Fong op Schiermonnikoog. Met rubrieken zoals "Tante Beps Roddeljournaal" en spraakmakende columns, creëerde KamKrant.nl onbewust een eigen online gaycommuity in een tijd waarin Facebook en Instagram nog niet bestonden De site heeft in daarmee een belangrijke rol gespeeld in het leven van een grote groep jonge homo's die net uit de kast kwamen en zich wilden oriënteren binnen de gayscene.

In de afgelopen 18 jaar, heeft KamKrant.nl eigen succesvolle evenementen georganiseerd zoals 'Cash & KamKrant', 'Mister KamKrant IRC' en 'De Naughty Bingo'. Een van de meest zichtbare evenementen was 'De Zwakste Nicht', een roze persiflage op het destijds populaire programma 'De Zwakste Schakel', waarbij diverse steden werden aangedaan zoals Rotterdam, Enschede en Arnhem. Door het organiseren van eigen evenementen heeft KamKrant.nl veel homojongeren ook 'offline' met elkaar in contact gebracht. Tot slot heeft KamKrant.nl diverse keren meegevaren tijdens de Amsterdamse Canal Pride.

Tot 4 augustus 2015
De komende tijd zal de redactie de site nog onderhouden en content blijven plaatsen. Binnenkort verschijnt de jaarlijkse KamKrant.nl zomeragenda en zal er verslag gedaan worden van populaire homofeesten. De KamKrant.nl-bloggers Kevin, Vinnerd, Thijs, Scott en Wouter zullen tot het einde hun steentje bijdragen. Op 4 augustus zal de laatste update op de site verschijnen, niet veel later zal de site "op zwart" gaan.

bronnen: KamKrant.nl / YouTube.com


       
                                                 

Referendum over het Homohuwelijk | 'Ieren mogen vandaag naar de stembus'

Vandaag kunnen de Ieren naar de stembus en zich in en referendum uitspreken voor of tegen openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. Sinds 2001 kunnen zij trouwen in 17 landen en een aantal staten in Mexico en de Verenigde Staten. Het katholieke Ierland is het eerste land waar niet de regering, maar de bevolking zich erover mag uitspreken.

Sinds 2010 kunnen homo's en lesbiennes in Ierland een samenlevingsovereenkomst sluiten, maar een huwelijk geeft hen dezelfde rechten als hetero-koppels. Homoseksualiteit was in Ierland tot 1993 strafbaar. Scheiden werd pas in 1995 wettelijk mogelijk. Bijna 85 procent van de Ieren zijn katholiek; de kerk heeft er de afgelopen weken alles aan gedaan om hun kerkgangers vandaag toch vooral tegen het 'homohuwelijk' te laten stemmen. Het wordt spannend ‼

Zie ook: 
Homohuwelijk in Ierland: "Ik vind het heel onnatuurlijk"  Ierland stemt vandaag over het huwelijk voor Homo's     
Stem voor Homohuwelijk en schrijf geschiedenis  /  Ierland stemt over het Homohuwelijk  Homohuwelijk in Ierland
Katholiek Ierland staat op drempel van het Homohuwelijk  /  De Ieren zijn steeds toleranter tegenover Homo's geworden

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


       


Engeland - 'Stephen Fry' | Ik weet niet of ik pro Homohuwelijk ben, mijn echtgenoot echter wel

De recent getrouwde 'Stephen Fry' en andere beroemdheden pleiten in een video om 'JA' te stemmen bij het referendum over het homohuwelijk in Ierland. De 'YES' vote zou het volgens peilingen weliswaar moeten halen.

Peilingen zijn hoopgevend voor voorstanders van de openstelling van het huwelijk voor HoLeBi-koppels, maar er loeren twee gevaren om de hoek. Ten eerste gaf de verrassende verkiezingsuitslag in het Verenigd Koninkrijk het neen-kamp nieuwe hoop: de strijd is immers pas gestreden bij sluiting van de kiesbureaus.

Ten tweede zouden de hoopgevende berichten averechts kunnen werken, en kunnen kiezers thuisblijven. Er is geen stemplicht in Ierland.

Zie ook: 
Rumoer rond Homohuwelijk in Ierland  /  Stephen Fry en andere komieken: "Stem vóór het Homohuwelijk in Ierland"     
Ieren stemmen over 'Openstelling Huwelijk'  Referendum Homohuwelijk in Ierland spannend door onbesliste kiezers
Ierse premier 'Enda Kenny': "Stem voor het Homohuwelijk"  /  De Ieren mogen vandaag stemmen over het Homohuwelijk

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


       
                                     

Zweden - 'Måns' | "Måns Zelmerlöw onder vuur om uitspraken over Homo's" ‼


Måns Zelmerlöw staat zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival. De Zweed gooit hoge ogen met zijn nummer 'Heroes', maar niet iedereen is even gecharmeerd van de zanger. Hij heeft vorig jaar nogal wat uitspraken gedaan tegen homoseksualiteit.

In de Zweedse kookshow 'Pluras Kök' heeft Måns gezegd dat homostellen geen kinderen zouden moeten krijgen. "Het is niet natuurlijk voor twee mannen om met elkaar naar bed te gaan". Snel na deze forse uitspraak probeert hij zijn verhaal te nuanceren. "Er is niets mis mee, maar het is natuurlijker dat mannen en vrouwen kinderen krijgen".

Måns Zelmerlöw kwam niet lang na de uitzending met een statement. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die aanstoot heeft genomen. Ik geloof en hoop dat de meerderheid weet dat ik verschillen en alle vormen van liefde respecteer".

Daarmee leek de kous af. Maar zijn uitspraken blijven hem achtervolgen nu hij volop in de publiciteit staat door zijn deelname aan het Songfestival, waarmee hij zich min of meer in 'het hol van de leeuw' begeeft. Op social media was zijn uitglijder bij de kookshow in elk geval weer volop onderwerp van gesprek.

Måns stond gisteravond op het podium in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen. Hij bemachtigde een felbegeerde plek in de finale. De zanger is topfavoriet om de winst te pakken.

Zie ook: 
Kritiek op Songfestival-ster 'Måns Zelmerlöw' na Homo-uitspraken Voorspelling: "Zweden wint Eurovisie Songfestival" ‼      
Zweedse deelnemer Songfestival onder vuur om Homo-uitspraken   Måns Zelmerlöw – Wiki  /  Måns Zelmerlöw – Facebook

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com
           

       
                                         
                         
Eurovisie Songfestival – Zweden → 'Måns Zelmerlöw' | "Måns Zelmerlöw is geen Homofoob" ‼

Over ouwe koeien uit de sloot halen. Vorig jaar brak er een ware internet-rel uit nadat de Zweedse zanger 'Måns Zelmerlöw' een homofobe uitspraak had gedaan. Hij heeft al meerdere malen zijn excuses aangeboden. Måns staat zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival.

Vorig jaar was Måns te gast in het kookprogramma 'Pluras Kök'. Daarin zei Måns: "Het is niet natuurlijk voor twee mannen om met elkaar naar bed te gaan". Een niet zo'n verstandige uitspraak om te doen tijdens een live-show. In hetzelfde programma probeerde hij zich even later nog te herstellen door te zeggen; "Er is niets mis mee, maar het is natuurlijker dat mannen en vrouwen kinderen krijgen". Maar dit maakte het alleen nog maar erger. Diverse prominente LGBT'ers haalden fel uit naar Måns. Al snel werd zijn uitspraak uitvoerig besproken op social-media. Haatmails, boze tweets en bedreigingen volgenden elkaar in rap tempo op.

Måns betreurt het dat hij mensen heeft gekwetst met zijn uitspraak. Hij geeft toe dat hij zijn woorden slecht gekozen heeft. Mans: "Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die aanstoot heeft genomen. Ik geloof en hoop dat de meerderheid weet dat ik verschillen en alle vormen van liefde respecteer". Hij heeft niets tegen homo's, sterker nog, hij houdt van homo's. Een aantal van zijn vrienden zijn homo. In de Zweedse versie van de krant 'Metro' heeft hij zelfs gezegd dat hij met een man zou kunnen daten, als hij daar gevoelens bij zou hebben.

OUTtv reikte vorige week nog de 'OUTmusic Award' uit aan Måns. De OUTmusic Award wordt elk jaar uitgereikt aan de winnaar van de Eurovisiesongfestival-poll. In deze poll voorspellen de kijkers van OUTtv wie de winnaar wordt van het Eurovisiesongfestival. Marc Putman, CEO van OUTtv: "Wij zouden nooit een prijs uitreiken aan een homofoob. Homofobe herkennen wij van kilometers ver. Måns is dat zeker niet" ‼

Zie ook:  Måns Zelmerlöw: "Ik ben geen Homofoob" 

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                           

donderdag 21 mei 2015

Rotterdam – Homofobie | Homo's niet welkom in McDonald's-filiaal Rotterdam

Homo's zijn 'niet welkom' in een filiaal van McDonald's in Rotterdam. Dat zou een homoseksuele jongen van de filiaalhouder van de vestiging bij 'De Kuip' dinsdagavond te horen hebben gekregen. Het verhaal gaat rond op social media. De vader van een vriendin van de jongen postte een bericht op Facebook.

Hij schrijft onder meer: "Gisteren is mijn dochter (16) met haar beste vriend (homoseksuele jongen van 16 jaar) en vriendin in jullie restaurant bij de Kuip geweest waar hij altijd met veel plezier kwam. In het restaurant was een grote groep Marokkaanse jongeren die hen aan het pesten was. Op den duur kwam de Noord-Afrikaanse McDonald's manager en gaf aan hun soort mensen (homo's) liever niet in het restaurant te willen hebben en verzocht mijn dochter en haar vrienden weg te gaan".

Een woordvoerder van het McDonald's hoofdkantoor liet weten de zaak te onderzoeken.


Update | McDonald's: "Tiener moest niet weg omdat hij Homo is"

McDonald's ontkent dat een 16-jarige jongen deze week uit hun restaurant bij De Kuip in Rotterdam werd gezet, omdat hij homo is. "Er is gesteld dat een manager van McDonald's zich discriminerend zou hebben uitgelaten tegen twee jonge bezoekers. Uit alle gesprekken en beelden blijkt hier totaal geen sprake van te zijn",' laat het bedrijf in een reactie weten.
 
Een woordvoerder van McDonald's zegt dat er een grondig onderzoek is gedaan. "Wij hebben gesproken met de twee jonge bezoekers, hun ouders, onze manager en andere medewerkers die aanwezig waren in het restaurant. Daarnaast hebben we camerabeelden geanalyseerd. Hieruit blijkt dat de manager van McDonald's op geen enkele wijze betrokken is geweest bij enige vorm van discriminatie zoals wordt beweerd".
 
Camerabeelden
Volgens de woordvoerder hebben de bezoekers hen verteld dat zij een vervelend gevoel hebben overgehouden aan opmerkingen van andere bezoekers. Uit camerabeelden zou echter zijn gebleken dat er verder alleen schoonmakers aanwezig waren op de bovenste verdieping van het restaurant. "Tussen de twee bezoekers en schoonmakers is geen direct contact geweest, noch fysiek, noch verbaal. Alle betrokkenen hebben dit onafhankelijk van elkaar verklaard",' stelt de woordvoerder.
 
Matthijs Kuijpers, de man die de beschuldiging op Facebook plaatste, komt inmiddels terug op zijn eerdere bericht. "Er is helaas sprake van een misverstand. De situatie zoals ik die eerder heb geschetst over McDonald's, is gelukkig niet juist",' schrijft hij op zijn Facebook.

Zie ook:
16-jarige Homo weggestuurd uit McDonald's 'De Kuip'  16-jarige Homo is buitengezet bij McDonald's 'De Kuip'     
Ophef over mogelijk Homo-incident bij McDonald's  /  Melding van Homofobie bij McDonald's-filiaal in Rotterdam
McDonald's: "Niets waar van Homo-discriminatie manager"  /  McDonald's: "Geen sprake van Homo-discriminatie"

bronnen: Gay.blog.nl / DeStentor.nl / ThePostOnline.nl / MetroNieuws.nl
                                

België → Universiteit Antwerpen | Transfoob geweld wordt amper aangegeven

Woensdag werden de resultaten van de eerste kwantitatieve bevraging naar de geweldervaringen van transgender personen in België gepresenteerd. De studie gaf eerder al aan dat haast 8 op 10 transgender respondenten geweld meemaakten. 

De nieuwe gegevens die woensdag werden gepresenteerd op een studiedag aan de Universiteit Antwerpen, gaven meer informatie over de daders van transfoob geweld, en over de uitzonderlijk lage aangifte bereidheid door transgender personen. Onderzoeker Joz Motmans: "De 260 respondenten werd gevraagd om hun ergste geweldervaring te beschrijven. Op deze wijze kregen we zicht op wat mensen als erg ervaren, alsook gedetailleerde info over de context waarin dit ergste voorval plaatsvond, over het daderprofiel en over het meldingsgedrag. We analyseerden 278 gedetailleerde beschrijvingen van transfoob geweld. Hieruit bleek dat transfoob geweld vaak gebeurt op plaatsen waar een persoon zich eigenlijk veilig zou mogen voelen: thuis in de het eigen gezin, op het werk of op school, en in de eigen buurt. Fysiek en seksueel geweld komen ook vaak voor in het uitgaansleven of horeca, of op een openbare plek zoals op straat".

Daderprofiel is genuanceerd en zijn vaak West-Europese mannen ouder dan 20 jaar
De uitlokkende factor voor het transfoob geweld was meestal de vaststelling van de transgender achtergrond of identiteit, en/of het uiterlijk. Voor seksueel en materieel geweld was er vaak ook geen bijzondere aanleiding. Meestal zijn er meerdere daders betrokken bij het ergste voorval, en in de overgrote meerderheid van de gevallen gaat het om West-Europese mannen ouder dan 20 jaar, en is dit vaak een bekende van het slachtoffer. Joz Motmans: "Met als uitzondering het daderprofiel voor wat seksueel geweld betreft: hierbij is er in de meeste gevallen sprake van slechts één onbekende dader, en is de helft van West-Europese afkomst en ruim 30% van Noord-Afrikaanse afkomst. Met de nuancering dat dit natuurlijk over een subjectieve inschatting van het slachtoffer gaat".

Zeer lage meldingsbereidheid
Transgender personen doen uitzonderlijk weinig aangifte bij de politie. Motmans: "Slechts 6% van de slachtoffers van verbaal of psychisch geweld deed melding van het voorval, en hetzelfde geldt voor seksueel geweld. Voor fysiek geweld en materieel geld ligt dit hoger, en doet 1 op 5 aangifte. Diegene die aangifte deden zijn echter meestal niet erg tevreden over de aanpak van de politie". De reden voor de lage aangiftebereidheid is te zoeken in twee grote factoren: enerzijds de minimalisering van hetgeen gebeurde door het slachtoffer ("het voorval is niet ernstig genoeg") en anderzijds een lage graad van vertrouwen dat de politie en gerecht iets kunnen betekenen voor het slachtoffer ("de politie is toch niet in staat om iets te doen" of "de dader zal toch niet gepakt of gestraft worden"). "De overheid zou hier een belangrijke signaal kunnen geven door misdrijven met transfobie als haatmotief enerzijds duidelijk te registreren (wat nu niet gebeurt) en tevens de strafverzwaring voor transfobie door te voeren zoals eerder reeds gebeurde voor homofobie", aldus de onderzoeker.

Mentale weerslag is groot
Het minimaliseren en verzwijgen is volgens Motmans een groot probleem voor de mentale gezondheid: "Niet alleen stappen uitzonderlijke weinig transgenders naar de politie of een andere bevoegde instanties, haast 1 op 5 spreekt er verder ook met niemand over. Men wil geen bijkomende vernedering of denkt dat anderen niet kunnen helpen of niet meelevend zouden zijn. Niettemin geeft haast 4 op 5 aan dat het voorval een emotionele impact had en 4 op 10 gaat bewust bepaalde plaatsen of personen vermijden. Voor 1 à 2 op tien personen zorgde het voorval er voor dat men zijn innerlijke genderbeleving niet meer durfde uiten uit angst voor reacties". De mentale weerslag na een geweldervaring is groot, zeker als het geweld werd uitgelokt door een hoogst persoonlijk identiteitskenmerk. "Dat de zelfmoordgedachten en -pogingen onder de transgender populatie erg hoog ligt, wisten we al uit eerder onderzoek. Deze studie bevestigt deze cijfers en vond dat  1 op 3 een zelfmoordpoging ondernam. Bovendien blijkt er een erg duidelijke verhoogd risico op suïcidaliteit na een geweldervaring. Niet verwonderlijk misschien, maar het toont nogmaals de invloed van maatschappelijke acceptatie op mentaal welzijn aan, en maakt duidelijk waarom een transbeleid noodzakelijk is".

Zie ook:  Transfoob geweld wordt amper aangegeven bij politie of meldpunten

Bekijk het rapport met de resultaten van het onderzoek:  Geweldervaringen van Trans personen in België 2015  (PDF-bestand)

bronnen: UAntwerpen.be - Universiteit Antwerpen / YouTube.com
                               
 
     ◄  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie 2015
                                        

Loosdrecht - Homocamping | "Loosdrecht krijgt unieke Homo(naakt)camping"


Het moet een attractie worden, waar vanuit heel de wereld mannen op af komen: "Een gay-camping aan de rand van Loosdrecht". Maar niet iedereen zit te wachten op de komst van de camping.

Het bijzondere en vrijwel unieke initiatief is afkomstig van 'Wim Steman' en 'Peter van de Rijdt', die eerder in het nieuws kwamen als Gay Farmers. "We willen 'Wijdemeren' recreatief op de wereldkaart zetten", schrijven ze in hun plan aan de gemeente. De Gay-camping 'Andromeda Loosdrecht' zou homo-mannen uit Europa en Amerika moeten trekken en telt twintig campeerplekken.

In Nederland zijn er volgens de initiatiefnemers nog twee andere homo-campings. Wat hun concept nog unieker maakt, is dat je ook naakt mag rondlopen op het terrein. "Naaktrecreatie is toegestaan alleen op het campingveld. Ga dus gekleed naar de parkeerplaatsen", staat in het campingreglement. "Toch is het geen nudisten-camping", benadrukt Van de Rijdt.

Naakte waarheid
Juist deze mogelijkheid voor naaktlopen zorgt nu voor controverse. De Lokale Partij Wijdemeren vindt dat het gemeentebestuur dit eerlijk had moeten vertellen, zodat de omwonenden ook nog hun mening hadden kunnen geven. "De wethouder had de naakte waarheid moeten vertellen", zo zegt Alette Zandbergen van de Lokale Partij. Zandbergen ontdekte het pas toen ze het campingregelement onder ogen kreeg.

De partij heeft niets tegen het plan of de initiatiefnemers, benadrukt Zandbergen, maar wel tegen de locatie. "In de buurt wonen veel mensen, aan de achterzijde sluit het terrein aan op de voetbalvelden en de tennisbaan en er is ook een naschoolse kinderopvang in buurt. Dat is geen ideale plek voor ons".

Commotie
De campingeigenaren hebben de commotie niet zien aankomen. Ze begrijpen de ook ophef niet en spreken tegen dat de omgeving last gaat krijgen. Van de Rijdt: "De buren die wij hebben gesproken, waren allemaal positief". Niemand zal ook naakte mannen zien rondlopen, zo verzekert hij. "Er staan hagen voor en de afstanden zijn veel te groot. Er zitten honderden meters tussen".

Alette Zandbergen verwijt de mannen niets, maar de gemeente des te meer. Ze gooit er nog maar eens een woordspeling in: "De gemeente had moeten beseffen dat dit soort recreatie gevoelig ligt en had vóóraf met de billen bloot moeten gaan".

Volgende week donderdag worden de plannen besproken in de gemeenteraad. Dan zal blijken hoe groot het verzet is of dat Steman en Van de Rijdt toch door kunnen met hun unieke project. Wethouder Reijn is verbaasd over de kritiek. "De procedure voor dit bestemmingsplan is zorgvuldig doorlopen. Met de ondernemers is afgesproken dat zij de aangrenzende buren informeren over dit plan. Dit is ook gebeurd. Van 'overvallen' is dus geen sprake".

Zie ook: 
Naakte Homo's zorgen voor ophef in Loosdrecht  /  Commotie over komst Homo-camping        
Gay naaktcamping zet Loosdrecht 'op wereldkaart'  /  The 'Holland Men Camp' → Website

bron: RTVNH.nl - RTV Noord-Holland
                                  

Planet Romeo – De Survey | "IJsland is het beste land ter wereld voor LGBT's"

IJsland is het beste land ter wereld. Ze sluiten kwaadaardige bankdirecteuren op, er zijn geen muggen en nergens anders is het fijner om homo te zijn. Althans, volgens een survey van Planet Romeo, de online homogemeenschap met meer dan 1,8 miljoen actieve profielen. Zij stelden de Gay Happiness Index op om te meten hoe gelukkig homo's wereldwijd zijn. Dat toont een bedroevend plaatje.

IJsland scoort dus het best; Nederland staat op nummer 8, achter Uruguay en Israël. In sommige landen is het hels om homo, biseksueel of transgender persoon te zijn. In andere landen blijft het een constante strijd. Zelfs in paradijselijk IJsland heeft twintig procent van de respondenten te maken gehad met geweld. Van dertien procent weet de vader niet dat de respondent homo is.

Planet Romeo begon in 2002 als gay datingsite in Duitsland. Inmiddels komen leden uit 192 landen (er missen er dus maar vier): een geweldige potentiële onderzoeksbron om vergelijkingen mee te maken. Dit jaar is dat voor het eerst gedaan. Het onderzoek is opgezet en uitgevoerd door communicatiewetenschapper Richard Lemke en student Tobias Tornow van de Johannes Gutenberg Universiteit. Het betrof een online survey in 25 talen. Er namen 115.552 gebruikers deel. 99 procent daarvan identificeert zich als man en één procent als trans* persoon. Van de mannen noemde tachtig procent zich homo, achttien procent bi en twee procent koos een ander label voor seksuele voorkeur.

Homogeluk
De belangrijkste dimensie is de waargenomen homogerelateerde publieke opinie (perceived gayrelated public opinion), een index op basis van bestaande schalen en nieuwe items. De vijf beste landen zijn IJsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Canada. De vijf slechtste Oeganda, Oezbekistan, Ethiopië, Nigeria en Egypte. Een man uit Egypte schrijft op een open vraag:

"Living as a gay man in Egypt is just like living in hell. In this country gay people are treated so bad and being arrested and even killed by their parents".

Het is opmerkelijk dat er weinig verschillen zijn in homogeluk tussen grote steden en dorpjes. Je zou denken dat het fijner is om homo te zijn in de stad, maar dat blijkt dus niet zo. Of misschien zijn die homo's al verhuisd: zelfs in de homovriendelijke West-Europese landen gaf tussen de tien en twintig procent van de respondenten aan naar een andere stad te zijn verhuisd vanwege hun seksuele oriëntatie.

Zelfhaat
In het onderzoek worden allerlei andere resultaten afgezet tegen die waargenomen homogerelateerde publieke opinie. Zo is er vrij logisch een sterke samenhang tussen tevredenheid met het leven en de homogerelateerde publieke opinie, al geldt die niet altijd. Het leven in Qatar is fijn, maar de publieke opinie daar is weinig homovriendelijk.

Er is, wat minder logisch, geen samenhang tussen de waargenomen homogerelateerde publieke opinie en een relatie hebben. Ook in de Oost-Europese landen, die erg homo-onvriendelijk zijn, heeft tussen de twintig en veertig procent een relatie met een man. Dat zegt misschien ook iets over Planet Romeo's gebruikers, het is tenslotte vooral een datingsite. Overigens heeft een derde van de respondenten een relatie met een man en vijf procent met een vrouw. Dat zijn vooral mensen uit het Midden-Oosten en Oost-Europa.

Extreem deprimerend is de zeer sterke samenhang tussen waargenomen homogerelateerde publieke opinie en zelfacceptatie. In de West-Europese landen scoort zo'n zeventig procent hoog op zelfacceptatie, terwijl dit in Oost-Europa zakt naar zo'n twintig procent. Dit wijst waarschijnlijk op internalisering: als allemaal mensen om je heen homo's haten, ga jij als homo ook jezelf haten.

WK Homogeluk
Tussen de landen zijn dus veel verschillen. Dan schitter je al snel als je in de top 10 staat, zoals Nederland. Maar wanneer we inzoomen op ons land blijf je depressief. 38 procent van de Nederlandse respondenten voelt zich ongemakkelijk om in het openbaar hand in hand met een man te lopen; 43 procent om in het openbaar een man te zoenen. 29 procent ervaart enige vorm van discriminatie binnen de familie; een kwart op het werk. Meer dan helft is wel eens uitgescholden en tien procent was het slachtoffer van zware lichamelijke mishandeling.

Onze plek op nummer 8 is dus geen reden om achterover te leunen. Bovendien willen we ook geen achtste worden op het WK. Er is daarbij extra reden tot zorg. Een derde van de Nederlandse respondenten zegt dat de maatschappelijke opvattingen over homoseksuele, biseksuele, interseks- en transgender mannen in het afgelopen jaar verslechterd zijn. Dit is hoger dan alle landen in de top 70. Er is dus werk aan de winkel. Spreek je publiekelijk uit tegen homofobie en zorg dat we volgend jaar – als Planet Romeo dit onderzoek herhaalt – die IJslanders verslaan. Als dat betekent dat we ook frauderende bankiers en muggen uitbannen, is dat een prima bijeffect.

De data zijn: Publiek Toegankelijk  (Excel-bestand)    Klik HIER voor het onderzoeksrapport  (PDF-bestand)
 
bron: ThePostOnline.nl / YouTube.com

 
       
                                                                 

woensdag 20 mei 2015

VS - Showbizz | YouTuber 'Joey Graceffa' komt Uit de Kast via magische video


De populaire YouTube-ster 'Joey Graceffa' (met ruim 4,5 miljoen abonnees op YouTube) is via zijn laatste videoclip 'Don't Wait' uit de kast gekomen.

Op 16 mei uploadde hij zijn video 'Don't Wait' met daarin een mix van de realiteit en fantasiebeelden. In de video zijn goblins, heksen en natuurlijk een prins te zien, die prins blijkt in de video de liefde te zijn van Joey. Op het einde delen de twee een 'en ze leefde nog lang en gelukkig' kus in de bossen.
 
Enkele minuten nadat de video online stond kreeg Joey veel support en liefde van zijn fans via Twitter.
 
Bekijk hieronder de 'Magische Coming-out' video (links) en de 'Yes I'm Gay' video (rechts) van Joey Graceffa.

Zie ook: 
YouTube-ster 'Joey Graceffa' open en eerlijk over geaardheid  Joey Graceffa → Wikipedia      
Acteur en YouTube-ster komt met bijzondere video Uit de Kast  /  Joey Graceffa → Wikitubia

bronnen: GayOkay.nl / YouTube.com


       
                                      

Homohuwelijk | "Noord-Ierse taartenbakker beboet om Homodiscriminatie" ‼

Een bakker in Noord-Ierland is schuldig bevonden aan discriminatie, omdat hij weigerde een taart te bakken met de woorden Support Gay Marriage (Steun het homohuwelijk). De man weigerde op grond van religieuze bezwaren het gebak te maken, maar daar had de rechter geen boodschap aan.

De bakkerij is een bedrijf, geen religieuze organisatie, aldus de rechter. De bakker maakte zich daarom schuldig aan 'directe discriminatie, waarvoor geen rechtvaardiging is'. Hij had geen juridische basis om een bestelling te weigeren op basis van seksuele aard of religieuze overtuiging van hem of de klant.

Volgens de rechter wist de bakkerij dat 'Gareth Lee' homo is en wilden zij hem een baksel geven met een boodschap voor het heterohuwelijk. De bakkerij kreeg een boete van vijfhonderd pond (bijna zevenhonderd euro) opgelegd.

Mensenrechten-activisten juichten het vonnis toe. Christelijke fundamentalisten waren minder gelukkig.

Zie ook: 
Weigerbakker van Homotaart schuldig aan discriminatie  /  Straf voor Noord-Ierse bakker die Homotaart weigerde       
Bakkerij in Noord-Ierland schuldig aan Homofobie  /  Boete voor een Homofobe bakker  /  Ik maak geen Gay-taart ‼

bronnen: Fok.nl / RTL·XL.nlxxxxxxxxxxx

Eurovisie Songfestival | "Nederland niet door naar finale van het Songfestival"

Trijntje wist zich gisterenavond met het nummer 'Walk Along' niet te kwalificeren voor de finale van het Eurovisie Songfestival.
 
Ondanks een sterkte performance - volgens commentatoren Jan Smit en Cornald Maas haar beste tot nu toe - wist Trijntje Oosterhuis onvoldoende punten te scoren om door te mogen naar de finale.
 
Landen die we zaterdag wél terug gaan zien, zijn Armenië, België, Griekenland, Estland, Servië, Hongarije, Rusland, Albanië, Roemenië en Georgië.
 
 
bronnen: Gay.nl / YouTube.com
 
 

       
      
Eurovisie Songfestival | Belgische inzending is wel door naar finale van 'Eurovisie Songfestival'
         

Het was nagelbijten tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, maar 'Loïc Nottet' haalde voor België het felbegeerde ticket voor de finale van aanstaande zaterdag binnen. Als allerlaatste werd bekend gemaakt dat de Belgische inzending door mocht gaan.
 
Loïc Nottet trad als derde op, net voor Nederland in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival vanuit de Wienerstadthalle in Wenen.
 
bronnen: GayLive.be / YouTube.com
 
 

                                   

YouTube - 10 jaar - 'Gay vloggers' | YouTube is jarig: "De Top 5 Gay Vloggers"

Dit jaar viert YouTube haar tiende verjaardag. Met een miljard gebruikers in 70 landen is het de bekendste video-website. Een goed excuus om de 5 populairste vloggers met gay thema's op een rij te zetten ‼

Eervolle vermelding: Russ Marine met 53.566 abonnees
Russ Marine verdient volgens ons een speciale vermelding in dit rijtje. Russ is een gay vlogger die verschillende "gay kwesties" bespreekt, maar met een speciaal legergroen tintje: hij vertelt over zijn ervaringen als "openlijk homoseksuele soldaat" in het Amerikaanse leger. Ook staat zijn deur wagenwijd open voor allerlei soorten vragen van kijkers.

05.  V-Squared met 60.929 abonnees
Luke & Vinny zijn een schattig pasgetrouwd stel. Luke komt uit New York en Vinny uit Engeland. Voordat ze trouwden hadden ze een lange afstandsrelatie voor 7 jaar. Ze besloten samen te gaan wonen in Engeland en hun avonturen te delen via YouTube. Het koppel snijdt ook onderwerpen als monogamie, trio's of open relaties aan. Enorm goede video's voor de stelletjes onder ons.

04.  Pepe y Teo  met 93.571 abonnees
Ayayayyy. Holy Guacamole ‼ Latijns-Amerika is in de ban van deze twee Mexicaanse jongens. Pepe & Teo laten in hun video's geen taboe onbesproken. Ze beschrijven de seksualiteit van de Mexicanen, van heteroflexibles tot cruising. De twee vrienden zijn ook bekend van hun parodieën van andere video's zoals Shakira's hit "Can't Remember To Forget You" en speciale gasten als Yannis Marshall.

03.  MarkE Miller met 457.225 abonnees
Een van de toppers uit deze lijst is MarkE Miller. Hij is niet alleen ongelooflijk knap, gespierd en sexy, maar heeft ook een zachte kant. Sinds zijn coming-out in 2012 maakt hij elke week een nieuwe video van de avonturen in zijn leven. Zijn video's zijn niet altijd hilarisch, sommige zijn wat tragisch of zelfs saai, maar wel altijd authentiek. Neem bijvoorbeeld de video over de eerste ontmoeting met zijn vriend of de video "Awkward Kissing".

02.  Wickydkewl (aka Davey Wavey) met 887.219 abonnees
Een andere woest aantrekkelijke, gespierde en sexy jongeman (het geheim tot succes op YouTube) is de wereldwijde YouTube-ster Davey Wavey.  Met meer dan 600 video's heeft Davey Wavey bijna elke homo-gerelateerde onderwerp besproken. Een groot pluspunt: net als Davey Wavey zelf zijn de vele knappe jongens in zijn videos vaak … shirtless ‼

01.  Tyler Oakley met 6.919.748 abonnees
Een van dé grootste  YouTube-sensaties is toch wel Tyler Oakley. De video's van deze 26-jarige twink zijn al meer dan 164 miljoen keer  bekeken en staan bekend om zijn "sassiness and beauty and fabulousness" ‼ Oakley transformeerde van een entertainer tot homoactivist met zo'n grote maatschappelijke impact dat hij een cultureel icoon wordt genoemd. Oakley laat zien dat alles mogelijk is, ook in zijn video's: van zingen met 'One Direction' tot een speciaal programma over de problemen in het onderwijs … met de 'Familie Obama' ‼
 
Meer weten over Tyler Oakley ?! ... Hieronder vind je een van zijn leukste video's ‼
 
bronnen: OUT.tv / YouTube.com
  
 

                                

dinsdag 19 mei 2015

Roze Zaterdag 2017 | "Den Bosch en Oss kandidaat voor Roze Zaterdag 2017"Den Bosch en Oss hebben zich samen kandidaat gesteld voor de organisatie van 'Roze Zaterdag' in 2017. Op Roze Zaterdag 2015
- 20 juni in Maastricht - wordt bekend gemaakt of het evenement ook daadwerkelijk aan deze steden wordt toegekend.

Eind april heeft de 'Werkgroep Roze Zaterdag 2017 - Den Bosch en Oss' na een voorbereidingstijd van een jaar het bidbook met de titel "ROZE ZATERDAG, Voor Jou ‼" ingediend bij de Stichting Roze Zaterdagen Nederland. Hiermee zijn Den Bosch en Oss officieel kandidaat om in 2017 Roze Zaterdag te mogen organiseren met en in de regio.

In 2017 eindigt voor Den Bosch en Oss de periode waarin zij 'Koplopergemeente' en 'Regenboogstad' waren. Een mooi moment om de diversiteit in het leven met elkaar te vieren. Twee uitgangspunten zijn leidend: "Voor iedereen" en "Met de regio".

ROZE ZATERDAG, Voor Jou ‼
Met het thema "ROZE ZATERDAG, Voor Jou ‼" laten zij zien wat Den Bosch en de regio kenmerken, namelijk de gastvrijheid en gemoedelijkheid, het Bourgondische karakter en dat we weten hoe we een feestje moeten vieren. Maar ook vinden zij het belangrijk dat Roze Zaterdag door iedereen gevierd wordt, dus niet alleen de traditionele doelgroep.

Bij de invulling en organisatie van alle evenementen zullen niet alleen Den Bosch en Oss, maar ook de regio Noordoost-Brabant worden betrokken. In het jaar voorafgaand aan "ROZE ZATERDAG, Voor Jou ‼" zullen er diverse activiteiten plaatsvinden in Den Bosch en Oss. De bezoekers ervaren dan ook de diversiteit van beide steden.

Een zeer gevarieerd programma
Het evenement zal op vrijdag worden 'ingeluid' door een feest op de Bossche Markt. Op Roze Zaterdag trakteren we de bezoekers op een     
feestelijke ontvangst in de stad en een parade over het water bij de Bossche Broek. Gevolgd door een openingsprogramma op Parade, waar onder de kastanjes ook een informatiemarkt plaats zal vinden. Gedurende de dag is er ruimte voor kunst, cultuur, muziek, dialoog en religie.

Zie ook: 
                              
Dit jaar vindt op 20 juni voor de derde keer Roze Zaterdag plaats in Maastricht ‼ – Vorig jaar was dat op 5 juli in Eindhoven  ↓↓  Zie de video's ‼


       
                      

Amsterdam - Nieuwe Meer | "Amsterdam wil cruisende Homo's verplaatsen" ‼

De gemeente Amsterdam overweegt één van de meest beroemde cruisinggebieden van ons land, 'De Oeverlanden', te sluiten voor cruisende homo's. De homo-ontmoetingsplaats staat beter bekend als de 'Nieuwe Meer' en is al vele jaren een populaire plek voor mannen die op zoek zijn naar seks. Maar de laatste jaren is het recreatiegebied ook steeds meer in trek geraakt bij gezinnen met kinderen omdat er een aantal strandjes zijn met veilig en schoon water.

Stadsdeelvoorzitter 'Achmed Baâdoud' van Nieuw-West laat in De Telegraaf weten dat steeds vaker gezinnen worden geconfronteerd met seksende homostellen. Ook de nabij gelegen woonbootbewoners klagen over cruisende homo's. "Het cruisen wordt gedoogd op bepaalde aangewezen plekken maar het gebeurt nogal eens dat de mannen buiten dat gebied treden. Hier kunnen andere gebruikersgroepen van 'De Oeverlanden' tegen cruisende homo's aanlopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling", aldus Baâdoud. De stadsdeelvoorzitter wil nu een structurele oplossing voor het probleem en is op zoek naar een alternatieve locatie waar minder overlast zal worden veroorzaakt.

Inmiddels is de Nieuwe Meer duidelijker afgebakend en zijn er extra borden geplaatst. Ook is er de afgelopen tijd uitgebreid geflyerd om de cruisende homo's te wijzen op de groeiende overlast. De stadsdeelvoorzitter heeft nog niet laten weten wanneer De Oeverlanden verboden terrein wordt voor cruisende homo's en welke locaties hij in gedachten heeft als alternatieve homo-ontmoetingsplaats.

Zie ook: 
Cruisende Homo's in Oeverlanden steeds vaker probleem  /  Hardleerse cruisers 'De Oeverlanden' binnenkort mogelijk geweerd    
 
bronnen: GaySite.nl / Telegraaf.nl / YouTube.com / AT5.nl


      
                       

USA | 'Black Lesbians' belaagd met zware Homofobie en Racisme op Facebook

Een bijeenkomst van Black Lesbians (Lesbiennes) die werd aangekondigd op Facebook werd overspoeld met haatboodschappen, homofobe en racistische opmerkingen. De pagina was van een Amerikaanse universiteits studente uit Californië, aldus de websites PinkNews.co.uk en HoLeBi.info.
 
Azeem Ward kondigde op Facebook een bijeenkomst aan van Black Lesbians. In zeer korte tijd werd de pagina letterlijk bedolven onder de vreselijkste berichten voornamelijk afkomstig van blanke mannen. Ze waren zeer racistisch, homofobisch en sommigen plaatsten zelfs hardcore lesbische porno op de pagina. De pagina kreeg duizenden van zulke berichten te verwerken op amper enkele uren tijd.
 
Tussen de duizenden negatieve reacties stonden slechts drie à vier positieve berichtjes. Waarbij één persoon zich boos maakte om de vele racistische en homofobische boodschappen. En liet weten dat niemand zulke haat verdient. Maar omdat het uiteindelijk steeds erger werd besloot Azeem Ward de pagina uit de lucht te halen. Ze liet wel nog weten dat de bijeenkomst wél zal doorgaan. En nu maar hopen dat daar niet tal van racisten en homofoben ook op af komen. En dat de lesbiennes in alle rust kunnen samen komen want ze hebben het al moeilijk genoeg.
 
bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk
                     

Uitreiking: Pink Best Friend Award | Sharon Doorson is 'Pink Best Friend 2015'

Zangeres Sharon Doorson mag zich sinds vrijdagmiddag 'Pink Best Friend' van 2015 noemen na het ontvangen van de LGBT Student Award. Sharon Doorson kwam in aanmerking voor de prijs nadat bijna 9000 homo jongeren en studenten haar via internet nomineerden als ideaal voorbeeld voor de homogemeenschap.

"De LGBT Student Award wordt toegekend aan een jonge bekendheid die zich inzet voor onze gemeenschap", zegt Patrick van der Pas, organisator van de International LGBT Student Day, initiatiefnemer van de prijs.

"Naast dat Sharon altijd een positieve uitstraling heeft, heeft zij zich met haar laatste single 'Electrify', op een muzikale manier ingezet voor diversiteit en tolerantie. Hiermee heeft ze een positief signaal gegeven naar haar fans en bewonderaars en een statement gemaakt ten aanzien van homoseksualiteit. Zij is een positief rolmodel voor veel jongeren en studenten en een voorbeeld voor mensen die zich 'anders' voelen".

De zangeres ontving de award uit handen van YouTube-presentator 'Nanne Meijer'. Naast dat zij een jaar lang de titel van 'Pink Best Friend' mag dragen is haar nummer 'Electrify' het officiële themalied van de LGBT Student Day, de Roze Studentendag op 18 juni in Maastricht.

Zie ook:  18 juni 2015 | "International LGBT Student Day in Maastricht"

bronnen: KamKrant.nl / YouTube.com                                 

maandag 18 mei 2015

Rusland – IDAHOT | "Rusland pakt betogers op bij demonstratie voor Homo's"

Zeker zeventien demonstranten zijn zondag opgepakt toen ze in Russische hoofdstad Moskou wilde protesteren tegen homofobie. Ze waren van plan gekleurde ballonnen op te laten vanwege de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

Ongeveer vijftig mensen kwamen bijeen op een plein in Moskou. Voordat ze actie konden voeren werden ze door de politie in een bus geduwd. Volgens een organisator van de betoging is tot nu toe een demonstrant vrijgelaten ... Rusland pakt Homo-activisten op

Homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen hebben vaak te maken met discriminatie in Rusland. President Vladimir Poetin vaart een conservatievere koers en voerde in 2013 een wet in die homopropaganda verbood. Ook is de Russisch Orthodoxe Kerk tegen homo's.

In Sint-Petersburg kon een demonstratie wel doorgaan en lieten mensen ballonnen opstijgen. "Homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen hebben veel te maken met discriminatie en geweld op straat", zei een betoger.

Zie ook: 
Rusland grijpt in bij demonstratie tegen Homofobie in Moskou  /  Rusland | Moskou pakt betogers op bij protest tegen Homofobie    
LHBT-activisten opgepakt in Rusland tijdens demonstratie  /  250 manifestanten tegen Homofobie en Transfobie in Sint-Petersburg

Bekijk ook deze video:  IDAHOT | "Homohaat bestaat nog overal" 

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com - Reuters