zaterdag 21 maart 2020

Sanquin Bloedbank sluit Homo's uit in belangrijk onderzoek naar Corona-virus

Bloedbank 'Sanquin' sluit in het volle besef alle "Homoseksuele mannen" uit in het landelijke bevolkingsonderzoek naar het 'Corona-virus'. Dat zegt strafrechtadvocaat Sidney Smeets, zelf ook Homoseksueel  Bloedbank 'Sanquin' stelt dat het om een representatief onderzoek gaat, maar daar denken D66 en het COC anders over.

Met een 'nieuwe bloedtest' gaan onderzoekers van de bloedbanken onderzoek doen naar het 'Corona-virus' ‼  Doel is om te achterhalen hoe de samenleving immuniteit tegen de ziekte opbouwt. De test wordt uitgevoerd op bloed van tienduizenden bloed- en plasmadonoren.

Bloedbank 'Sanquin' hanteert nu de regel dat mannelijke donors pas bloed mogen geven als het vier maanden geleden is dat ze voor de laatste keer seksueel contact hadden met een andere man. Volgens de bloedbank gaat het hier namelijk om een risicogroep.


bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – Sidney Smeets → AD.nl
                                                                   

                                                                

Eurovisie Songfestival 2020 – OUT.tv - Poll | Wie had volgens jou gewonnen ?!

Als gevolg van de Corona-uitbraak werd eerder deze week het Eurovisie Songfestival in Rotterdam afgelast. Een teleurstellend, maar begrijpelijk besluit. Hoewel 't spektakel dit jaar niet plaats zal vinden, kijkt OUT.tv graag om naar de inzendingen die keihard hebben gewerkt om hun plek binnen de wedstrijd te bemachtigen ‼  Daarom is de vraag aan jullie: "Wie had het 'Eurovisie Songfestival 2020' gewonnen als het door was gegaan" ?!

Indien je nog niet bekend was met alle kandidaten, of gewoon even een geheugensteun nodig hebt: Bekijk hieronder alle video's van 'ESC 2020' in één playlist ‼
                                                                  

                                           
Breng jouw stem hieronder uit of op de website van "OUT.tv"  De uitslag wordt tijdens Road To Eurovison op 15 april 2020 bekendgemaakt ‼

Zie ook:  
Dit opvallende IJslandse lied lijkt nu al Songfestival-favoriet  /  Zakenman wil IJsland uitroepen tot winnaar van Songfestival 2020 

Extra:
Deelnemende landen met nieuwe liedjes naar het songfestival  /  Nummers Songfestival 'ongeldig', landen moeten nieuwe insturen 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Eurovisie Songfestival is afgelast i.v.m. het Corona-virus ‼ → Uitgesteld tot 2021 

bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Google.nl + OUT.tv → Poll ‼


                                         

vrijdag 20 maart 2020

Polen | "100-jarige Poolse acteur 'Witold Sadowy' doet Coming-Out als Homo"

Polen  →  "Ik ben een eerlijk man" ‼, vertelt 'Witold Sadowy' aan TVP Kultura. "Ik ben single ... en ik heb geen kinderen", vervolgt de 100-jarige theateracteur. "En ik ben Homo ‼  Zo ik heb het gezegd, het voelt aan als een biecht".

Witold Sadowy was vooral actief tussen 1945 en 1989 maar is nu ook nog acteur ‼  Hij speelde voornamelijk toneel, maar ook in films. Witold Sadowy schreef ook vijf boeken over theater en werd meermaals gelauwerd voor zijn carrière.

"Het is belangrijk dat de waarheid overleeft", zei de eeuwling in zijn Coming-Out interview.

Polen toont zich op dit moment bijzonder Homofoob, zoals met de zelfverklaarde LGBTI+-vrije zones.

Zie ook:  Poolse acteur 'Witold Sadowy' wordt 100 en viert zijn verjaardag met … "Coming-Out" ‼ 

bronnen: BeOut.be / LGBTQ·Nation.com / Facebook.com – Winq.nl



                                                                              

20 maart 2020 - 19:00 uur | Toespraak van 'de Koning' n.a.v. het Corona-virus

Zijne Majesteit de Koning houdt vrijdag 20 maart om 19.00 uur op televisie 'een toespraak' vanwege de situatie die in ons Koninkrijk is ontstaan door de uitbraak van het Corona-virus 'COVID-19'. De TV-toespraak wordt uitgezonden door de NOS, RTL, SBS en andere (regionale) omroepen.

De tekst van de toespraak is nadien na te lezen in de rubriek toespraken en terug te zien in de rubriek video's op de website van het Koninklijk Huis

Ook op het YouTube-kanaal van het 'Koninklijk Huis' kan de toespraak na afloop worden bekeken – en uiteraard onderaan dit artikel ‼
                                             
                                       
Zie ook:
bronnen: KoninklijkHuis.nl / Twitter.com – KoninklijkHuis.nl / YouTube.com



                                                                                                 

donderdag 19 maart 2020

Flowjob & Seksuolotte | "Al jouw vragen én antwoorden over Seks en Corona"

België – TV  →  Flowjob - "Flo Windey" en Seksuolotte - "Lotte Vanwezemael" beantwoorden vragen over seks, daten en intimiteiten. Deze zijn niet evident in tijden van Corona-virus 'COVID-19'.
bronnen: BeOut.be / YouTube.com



                                                                        

Eurovisie Songfestival is afgelast i.v.m. het Corona-virus → Uitgesteld tot 2021

Rotterdam  Eurovisie Songfestival 2020    De organisatie van Europese Publieke Omroepen "EBU" maakte gisteren bekend dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet doorgaat vanwege de 'COVID-19' crisis ‼  Het festival zou in mei in Rotterdam worden gehouden.

De drie organiserende omroeporganisaties NPO, NOS en AVROTROS zeiden begrip te hebben voor de beslissing. "Dit besluit was onvermijdelijk" ‼, zei voorzitter Shula Rijxman van de NPO. Ook de gemeente Rotterdam noemt de afgelasting "meer dan logisch" ‼

Zanger 'Jeangu Macrooy' zou Nederland vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival 2020 met het nummer "Grow". Hij reageerde met deze videoboodschap:
                                                 
                                                                
Zie ook:

bronnen: NOS.nl / Facebook.com – Eurovisie Songfestival → Songfestival.nl



                                                                      

woensdag 18 maart 2020

Amsterdam – 'Corona-virus' | "Homobar 'Prik' gebruikt sluiting om te klussen"

Amsterdam – Homobar "Prik"  →  De eigenaren van de Amsterdamse Homobar "Prik" hebben besloten niet werkeloos toe te zien hoe de verplichte sluiting van de horeca aan hen voorbij trekt. Samen met hun personeel verbouwen ze hun zaak (Zie: Update - 11:20 uur) 

We hebben ons personeel gezegd: "We willen iedereen doorbetalen, het zou leuk zijn als je in ruil daarvoor helpt met klussen", laat eigenaar 'Jelger Bakker' weten aan Hart van Nederland. "Maar als ze daar geen zin in hebben, dan hoeft het niet".

"Een medewerker hoeft sowieso niet te helpen met klussen, die is namelijk op vakantie. Die heeft geluk", stelt Jelger Bakker ‼  "Of 'géén geluk', ik weet niet of vakantie zo leuk is op dit moment".

Zie ook:
bronnen: HartVanNederland.nl / Kijk.nl → Video ‼
                                                   
                                                                     

Den Haag | 'Movies That Matter'–films gaan i.v.m. 'Corona-virus' online bij Picl

Den Haag  →  Het 'Movies That Matter Festival' komt dit jaar met een online editie. Door de Corona 'COVID-19'-crisis kan het festival, dat van 20 t/m 28 maart zou plaatsvinden in Den Haag, geen doorgang vinden. 

Een selectie van de films  plus waar mogelijk nagesprekken met makers komt vanaf vrijdag 20 maart online beschikbaar ‼  'Movies That Matter Festival' werkt samen met Picl, de online zaal van de filmtheaters en Filmhuis Den Haag om het ​​online filmprogramma beschikbaar te maken.

Op MoviesThatMatter.nl/Festival komt het volledige overzicht van films die online beschikbaar zijn ‼  Er worden mogelijk meer films toegevoegd, dus hou de website in de gaten.

Hoe werkt het ?!
De films van het Movies That Matter programma zijn vanaf vrijdag 20 maart beschikbaar via Picl. Sommige films zijn maar een paar dagen te be- kijken, andere zijn langer beschikbaar.

  Per film betaal je 8,50 euro en daarvoor heb je 48 uur toegang tot de film. De inkomsten per verkochte view gaan naar 'Movies That Matter' en Filmhuis Den Haag. Met iedere view steun je dus het festival en het filmtheater.

Meer informatie op de website van:  Picl.nl

Lees verder op de website van Herrie.com:  "Movies That Matter Festival 2020 online" ‼ 
                                                             

                                                         
De drie LHBTI+-films die geprogammeerd stonden op het Movies That Matters Festival zullen vooralsnog helaas niet te zien zijn bij Picl.nl:

   Deux  –  "Trailer"  →  Nina en Madeleine hebben al jarenlang een geheime relatie ‼  Ze wonen in appartementen tegenover elkaar, dus het was makkelijk om elkaar te ontmoeten zonder achterdocht te wekken. Als Madeleine een infarct krijgt, moet Nina vechten voor de kans om voor haar te zorgen. Het noodlot brengt hun geheim langzaam aan het licht.
   Lola Vers La Mer  –  "Trailer"  →  Lola is een 18-jarig Transgender-meisje. Ze woont in een opvanghuis met haar enige vriend, Samir. Als haar moeder overlijdt, zorgt vader Philippe ervoor dat Lola 'de begrafenis' mist ‼  Hij schaamt zich voor haar en weigert te accepteren dat Lola niet langer Lionel is. 
   Moffie  –  "Trailer"  →  In Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid wordt de 18-jarige 'Nicholas' klaargestoomd voor militaire dienst ‼  Zijn Homo- seksuele gevoelens moet hij verbergen, in een door Homofobie doordrenkte machocultuur.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Herrie.com – Persbericht → Roos de Soete / YouTube.com / Twitter.com  MoviesThatMatter.nl
                                                                                               
                                                                      

dinsdag 17 maart 2020

Als je boos wordt van 'dansende Homo's op boten' – dan zegt dat iets over jou

Sanne Wallis de Vries  →  Na het bejubelde 'Gut' staat Sanne Wallis de Vries (49) nu in 't theater met 'Kom'  Een cabaretvoorstelling met veel muziek en vrolijk absurdisme, maar ook met een bezorgde ondertoon.

Hieronder een gedeelte uit het Algemeen Dagblad-interview met Sanne Wallis de Vries:

Pleit je voor meer onverschilligheid ?!
Dat komt voort uit alle sociale media. Ik verbaas me erover hoe volwassen mensen zich daar volledig laten gaan. We betrekken alles op onszelf. Als je op Instagram bekenden ziet die een feestje met elkaar vieren en jij wist daar niets van af, voel je je direct naar ‼    
                                                      
Je denkt: "Ik ben helemaal niet uitgenodigd. Je denkt dat die foto over jou gaat". Het tegenovergestelde zie je bij de Gay Parade. Ik ken mensen die kwaad worden van dansende Homo's op een boot. Maar dat is hún feestje. Je hebt er niets mee te maken. Als je daar bang of boos van wordt, zegt dat alleen iets over jou. Trek je toch niet zoveel van anderen aan ‼

Lees het hele interview met 'Sanne Wallis de Vries' op de website van:  AD.nl ‼ 

bronnen: AD.nl → Algemeen Dagblad / Facebook.com – Pride.Amsterdam → AD.nl



                                                               

Wereldwijd worden 'Prides' uitgesteld of helemaal afgelast i.v.m. Corona-virus

Prides  →  Pride-festivals ontsnappen niet aan Corona-virus 'COVID-19'   Sommigen stellen hun activiteiten uit naar de tweede helft van het jaar, anderen gelasten de 'Pride' helemaal af.


  Er gaan ongetwijfeld nog meer afgelastingen volgen. Voor meer informatie, over bijvoorbeeld de Pride-festivals die tot nu toe zijn uitgesteld, kijk op de (Engelstalige) website van:  GayStarNews.com 
                                                            
                                     
                                                

Update:
                                                              
                                                                     
                                                           
Deze artikelen over het 'Corona-virus' zijn ook geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   Hart van Nederland → 'LIVEBLOG' | "Het laatste nieuws over het Corona-virus" 
   Eurovisie Songfestival is afgelast i.v.m. het Corona-virus → Uitgesteld tot 2021
   Den Haag | 'Movies That Matter'–films gaan i.v.m. 'Corona-virus' online bij Picl
   Amsterdam – 'Corona-virus' | "Homobar 'Prik' gebruikt sluiting om te klussen"
•   Zuid–Afrika | 'Mister Gay World 2020' uitgesteld naar augustus of september ‼
•   Amsterdam - Corona | Veel is afgelast - maar 'kleinere horeca' is meestal open
   VS – Open Brief | LGBTI+'ers lopen meer risico op het Corona-virus: COVID-19
   De 23ste editie van de 'Roze Filmdagen' is n.a.v. het "Corona–virus" uitgesteld
   België - Darklands | 'Darklands' neemt extra maatregelen tegen 'Coronavirus'

bronnen: BeOut.be / Facebook.com  GayStarNews.com / Google.com  Map / Facebook.com – BeOut.be


                                                                     

maandag 16 maart 2020

Zweden · Melodifestivalen | Loreen zingt live nieuwe single: Fiction Feels Good

Zweden  →  'Melodifestivalen' is de naam van een Zweeds zangfestijn   "Loreen" was er te gast om haar nieuwe single live te zingen. Zo te horen is ze nog een beetje in haar 'Euphoria' blijven hangen, maar wat een bijzondere act … ‼

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com


Friesland wordt Regenboogprovincie | "Ook Friesland hijst de Regenboogvlag"

Friesland – Regenboogprovincie  →  Als laatste provincie in Nederland hijst nu ook Friesland binnenkort de Regenboogvlag.  Friesland wordt daarmee de laatste provincie die zich uitroept tot Regenboogprovincie.

Het CDA in Friesland, eerder tegenstander van dit symbool van de LHBTI+-beweging, is voor een groot deel 'om', zegt fractievoorzitter Johan Tjalsma bij Omrop Fryslân. Daarmee is er een meerderheid in Provinciale Staten voor het hijsen van de Regenboogvlag.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  Het CDA is 'om' | "Friesland hijst voortaan ook de Regenboogvlag" ‼ 

Zie ook:
Fryslân - Petitie | "Maak van Fryslân een Regenboogprovincie"  /  Friesland hijst als laatste provincie de Regenboogvlag  
Sipke Jan Bousema over Regenboogvlag | "Liefde heeft gewonnen"   Sipke Jan Bousema | "Blij met Regenboogvlag" ‼
LHBTI+'s | "Wappert de Friese vlag echt voor iedereen" ?!  /  Moet Friesland wel een 'Regenboogprovincie' willen zijn ?! 
bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – GrienLinks Fryslân → NOS.nl