zaterdag 31 oktober 2015

Docu-reeks: 'Mijn Pik & Ik' | De lusten en lasten van het hebben van een Penis

Does size matter ?!  Wanneer gaat een gezond seksleven over in een seksverslaving ?!  Is de maat van je penis reden om je relatie te beëindigen ?!  Schaamteloos, bloedeerlijk en met de nodige humor vertellen vijf documentaires over mannen en hun penis in: "Mijn Pik En Ik". 

Vijf jonge filmmakers leggen voor de camera hun zielenroerselen over hun seksuele frustraties bloot. Hierdoor krijgen we een kijkje in de verborgen wereld van mannen en hun relatie met hun penis. Mijn Pik En Ik is vanaf 3 november iedere dinsdag om 22.55 uur te zien bij BNN op NPO 3.

03 november: Unhung Hero
Does size matter ?!  Patrick wordt publiekelijk afgewezen door zijn vriendin als hij haar ten huwelijk vraagt tijdens een basketbalwedstrijd. De beelden gaan viral en binnen vier dagen tijd is het blauwtje van Patrick al 10 miljoen keer bekeken. De reden van de afwijzing ?!  Patricks penis is te klein.
Brian Spitz, Verenigde Staten

10 november: A Complete History of My Sexual Failures
Filmmaker Chris Waitt gaat op zoek naar al zijn exen en legt hen een vraag voor die even pijnlijk is voor hen als voor de maker: "Waarom heb je me gedumpt" ?!  Het leidt tot een hilarisch en ontroerend document over een chaotisch liefdesleven.
Chris Waitt, Verenigd Koninkrijk

17 november: The Good Son
Het ongelofelijke verhaal van de 22-jarige Israeliër Or die in het geniep spaart voor een geslachtsverandering in Thailand. Hij liegt erover tegen zijn conservatieve ouders en keert vervolgens terug naar huis als vrouw. Een spannend verhaal over angst en gebrek aan vertrouwen, over wilskracht, het belang van familie en te kunnen zijn wie je bent.
Shirly Berkovitz, Israël

24 november: Big Like Me
Van pillen tot pompen en plastic implantaten, in Big Like Me gaat de comedian Greg Bergman all the way in zijn obsessie om een grotere penis te krijgen. De film legt schaamteloos en genadeloos het getroebleerde brein van de 'post porn male' bloot.
Greg Bergman, Verenigde Staten

01 december: Confessions of a Sex Addict
Jeff Leach is een succesvolle stand up comedian. Het belangrijkste in zijn leven ?!  Vrouwen in zijn bed krijgen. Met 27 jaar staan er al 300 vrouwen op zijn lijstje. Maar nu wil hij wel eens een serieuze relatie. In deze hilarische documentaire onderzoekt Jeff waarom het hem maar niet lukt een vrouw als meer dan bedgenoot te zien.
Lucy Wallace, Engeland

"Mijn Pik En Ik"  –  Dinsdag 03 November t/m Dinsdag 01 December 2015  –  5 Weken / 5 Documentaires  –  22.55 uur  –  NPO 3

Zie ook:  BNN met penisprogramma "Mijn Pik En Ik"  /  "Mijn Pik En Ik" → Docu-reeks van BNN op NPO 3

bronnen: BNN.nl / YouTube.com


        
                                             

Zaterdag 31 oktober 2015 - 'Halloween' | "Volop 'Halloween' in de Gay-scene"

Zaterdag 31 oktober 2015 is het Halloween, en dan is het op verschillende plaatsen in het land griezelen geblazen. Halloween luidt de overgang van de zomer naar de winter in. In de oudheid dacht men dat het dodenrijk dan 'het dichtst bij de bewoonde wereld stond' en geesten van gestorvenen in levenden konden floepen.

De Katholieke kerk maakte daar in de 9e eeuw Allerheiligen van, de dag waarop gelovigen hun overledenen herdenken (op 1 november). De Protestanten schaften dat in de 16e eeuw af, maar de Britten en de Ieren bleven trouw aan Halloween en namen het mee naar Amerika. Iedere Canadese en Amerikaanse stad organiseert Halloweenfeesten en -optochten. Dat waaide over en sinds een aantal jaren valt er in Nederland ook steeds meer te griezelen. Ook de gay-scene doet er steeds meer aan mee. 

Een greep uit het aanbod (niet alles is gay):

Amsterdam: (gay) → Halloween Party Akhnaton (30/10). Halloween Masquerade Ball (Escape de Luxe, 30/10). Club NYX: Happy Halloween (30/10) en Halloqueen. Warehouse Warmoesstraat: Halloween Weekend (30/10). Chub Church: Witch Fight. Prik: Halloween Black Out.

Amsterdam: (not gay) → Amsterdam Halloween Parade door de binnenstad en de Immortal Fame Party (Westergasfabriek). Panama: Spook Monsterfeest (30/10) en The Monster Bash Halloween Party. De Halloween Horror Show in Pathé Tuschinski. Griezelen op de grachten: Halloween Dinner Cruise (27-31/10). Amsterdam Dungeon: 24 Hours Halloween Special. Halloween 9.0 Huishoudbeurs (OT301).

Arnhem:  Luxor Live: Arnhem Halloween.

Breda:  Boulevard Theater: Technoween (30/10) en Cathedral of Despair.

Delft:  Floratheater: Halloween Horror Ball.

Den Haag:  Paard van Troje: BloodGood’s Halloween Party (30/10). Pathé Spuiplein: Halloween Horror Show. TRUTH or DARE Party (Grandcafé Haagsche Bluf).

Dronten:  Walibi Holland  Halloween Fright Nights (30/10-1/11).

Eindhoven:  Join the Zombies Night (Dynamo). Spooktacular Party (Temporary Art Center).

Enschede:  Halloween into the Dark Woods ('t Bölke).

Groningen:  Halloween Party 2015 (Bar de Rits).

Haarlem:  Patronaat presenteert Halloween.

Maastricht:  Bloody Halloween - Cafe Rose (30/10).

Nijmegen:  Slachtnacht (Thomtom).

Rotterdam:  Nightmare on Westblaak (Ferry Grand Café). Club Empire: Excellent Halloween Edition (30/10) en Urban Beatz Halloween Edition. Crazy Sexy Cool Halloween Edition (Maassilo). Pathé Schouwburgplein: Halloween Horror Show.

Sevenum:  Halloween Nights in Toverland (28-31/10).

Tilburg:  Pathé Halloween Horror ShowDe NieuweLollipop: Phantom Mansion (30/10) ·&· Take A Bite Vampierenbal (31/10).

Utrecht:  Red Cup Party – Halloween (TivoliVredenburg).

Zoetermeer:  Nederlands Thriller Festival en Halloween Parade.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                               
Movie: "Tales of Halloween"  →  "Tales of Halloween" is een van de vier films die getoond zal worden tijdens Pathé's "Halloween Horror Show"
                                                      

vrijdag 30 oktober 2015

UK - 'Boy George' - Showbizz | "Boy George heeft het bed gedeeld met Prince"

Boy George heeft het bed gedeeld met Prince. Dat beweerde de 54-jarige Britse zanger donderdagavond tijdens de opnames van life audities voor The Voice, meldt The Sun op basis van wat aanwezigen vertelden. 

Het publiek reageerde daar zo heftig op, dat de opnames stilgelegd moesten worden. Juryleden Boy George – die Tom Jones vervangt – en Paloma Faith schepten tegen elkaar op over met wie ze in het verleden hebben samengewerkt.

"Ik heb duetten gedaan met de beste soulzangers uit de geschiedenis", pochte George en noemde een aantal namen. Daarop zei Faith dat ze met Prince had samengewerkt. George antwoordde: "Forget that, darling. I've slept with Prince". 

Het publiek werd hysterisch omdat het dacht een mega-roddel te hebben gehoord en de andere juryleden vonden het 'briljant'. George zou daarna gezegd hebben dat het een grap was en dat hij alleen maar een poster van Prince aan de muur had hangen, maar niemand leek dat nog te geloven.

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / TheSun.co.uk / YouTube.com – Vevo


        
                                                   

PvdA - Ahmed | Asielzoekers langs bij: Homo's, Feministen en Verzetsmuseum

Asielzoekers die in ons land arriveren, moeten de Nederlandse normen en waarden 'beleven en ervaren'. Daarvoor moeten zij langs bij het Verzetsmuseum, een feministisch maandblad en homobelangenorganisatie COC.

Dat bepleitte PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch (integratie en inburgering) gisterenavond op Radio 1 (inclusief een geluidsfragment). Enkel Nederlandse taalles vanaf dag één in ons land is volgens hem niet voldoende. 

Motivatie en kracht
Als asielzoekers net hier zijn, hebben zij veelal motivatie en kracht, aldus Ahmed Marcouch. Na een half jaar wachten in een asielzoekers-centrum zijn sommigen passief gemaakt. Marcouch wil die motivatie aan het begin benutten om ervoor te zorgen dat de nieuwkomers Nederlandse waarden meekrijgen, en dan niet van 'een blaadje', maar door eigen beleving.

"Een bezoek aan Opzij moet duidelijk maken hoe belangrijk de gelijkwaardigheid van man en vrouw is in Nederland en welke strijd ervoor gevoerd is. Het inzicht in het Nederlandse heden moet worden vergroot door het verleden te leren kennen. Tijdens een excursie naar het Verzetsmuseum kan worden uitgelegd waarom antisemitisme 'onacceptabel' is in Nederland", aldus Marcouch.

Extra geld noodzakelijk
De PvdA'er noemt het onvermijdelijk dat inburgering extra geld gaat kosten als staatssecretaris Dijkhoff (Asiel) zijn plannen opvolgt. Maar 'het is noodzakelijk', zegt hij. "Anders krijgen we later spijt". Volgens Marcouch is een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer voor aanpassing van het huidige inburgeringsbeleid.

Zie ook:
  Ahmed Marcouch: "Asielzoekers moeten COC, Opzij en Verzetsmuseum bezoeken"      
   PvdA–Kamerlid 'Ahmed Marcouch': "Asielzoekers moeten langs bij COC Nederland"
   PvdA'er "Ahmed Marcouch" wil dat asielzoekers langs Homo-organisatie COC gaan
bronnen: RTL·Nieuws.nl / ANP.nl / Radio1.nl / YouTube.com


        
                                               

Amsterdam - 29 oktober '15 – Winq Awards | Verslag: Winq Autumn Ball 2015

Amsterdam  →  Op donderdag 29 oktober vond de succesvolle eerste editie van het 'Winq Autumn Ball' plaats in het onlangs geopende W Hotel in Amsterdam. Tijdens een black-tie evenement reikte het gay minded magazine vier awards uit aan personen die op toonaan- gevende en unieke wijze verschil hebben gemaakt of kleur hebben gegeven aan de samenleving waarin wij leven. 

Grote winnaars van de avond waren Joop van den Ende (Winq Culture Award), Jan Taminiau (Winq Fashion & Design Award), Joep Lange (Winq People Award) en Jelle Brandt Corstius (Winq Travel Award). Het Autumn Ball werd geopend door wethouder van diversiteit Simone Kukenheim, de presentatie van de avond lag in handen van Margriet van der Linden. Winq magazine vierde met het Autumn Ball zijn 10-jarig bestaan.

De pijlers van Winq magazine (people, culture, fashion & design en travel) vormden de basis voor het belonen van de vier winnaars. Edwin Reinerie, hoofdredacteur Winq: "Juist in deze tijd is het noodzakelijk om personen die kleur geven aan onze maatschappij en mensen die in voor- en tegenspoed durven te innoveren, erkenning te geven".

Reden genoeg voor o.a. Viktor & Rolf, Boris Dittrich, Wende Sneijders, Johan Kenkhuis, Sylvana Simons, Wouter Hamel en Freek Bartels om het gala bij te wonen.

Winnaar Joop van den Ende: "Ik ben erg trots op deze award. Ik vind het heel belangrijk dat gelijkheid van iedereen gewaarborgd wordt. In Nederland zijn we ver. Af en toe vergeten we het weer maar het is belangrijk om iedereen erop te wijzen dat er eigenlijk geen verschillen zijn. Het is ook belangrijk dat op goede posities, homoseksuele mannen en vrouwen hun talenten kunnen showen. Ik ben er een voorstander van, alleen in het vak dat ik beoefen, theater en televisie, zijn er natuurlijk erg weinig homoseksuele personen aanwezig maar ik zal mijn best doen in de toekomst om daar verbetering in aan te brengen".

Naast de Winq Awards, reikte Workplace Pride (een aan Winq gelieerde non-profit stichting die zich inzet voor diversiteit op de werkvloer) zijn jaarlijkse Leadership Awards uit aan bedrijven en organisaties die gay diversity hoog in het vaandel dragen.

Over Winq magazine
Winq magazine is het leading opiniërende lifestyle magazine voor gay mannen met een eigentijdse mindset. Het tijdschrift verschijnt sinds oktober 2005 als gedrukt glossy, maar ook als digitaal magazine. Daarnaast kan iedereen dagelijks terecht op de gratis app met courant nieuws. Winq international, de wereldwijde editie van Winq, is verkrijgbaar in 32 landen en is een van de drie van oorsprong Nederlandse titels die wordt verspreid door de internationaal vermaarde Condé Nast.

De jubileumeditie van Winq ligt vanaf vrijdag 30 oktober 2015 in de winkel ‼

Winq Autumn Ball 2015 – Winq Awards      De "Jury Rapporten"
                  
Joep Lange  →  Winnaar Winq People Award
Wereldwijd was Joep Lange invloedrijk vanwege zijn kennis op het gebied van hiv en aids. Lange deed actief onderzoek naar een medicijn tegen hiv en maakte zich sterk voor het beschikbaar stellen van hiv-mediactie in ontwikkelingslanden. Inmiddels hebben miljoenen mensen daar tegenwoordig toegang toe. Met zijn dood verloor de wereld een betrokken, bevlogen professional. De jury heeft daarom unaniem besloten Joep Lange de Winq People Award postuum te geven vanwege zijn goede werk.

Joop van den Ende  →  Winnaar Winq Culture Award
Samen met zijn vrouw Janine Klijberg richtte Joop van de Ende de VandenEnde Foundation op, dat jaarlijks 9 miljoen euro schenkt aan creatieve en culturele initiatieven, jong talent ondersteunt en cultuureducatie bevordert. Hiervoor wil de jury Joop van den Ende daarom belonen met de Winq Culture Award. Want net als Joop draagt Winq het Nederlandse culturele erfgoed een warm hart toe.

Jan Taminiau  →  Winnaar Winq Fashion Award
Wie Jan Taminiau zegt, zegt Máxima. Zij droeg eerst Taminiau’s alom bekende PTT postzak-outfit en later die iconische blauwe jurk tijdens de inhuldiging van de koning. Met zijn ambachtelijk gemaakte kleding en stoffen die met verfijnde technieken tot stand komen, voegt Taminiau zijn eigen stijl toe aan het Nederlandse modebeeld – eentje die tot ver over de grenzen op waardering kan rekenen.

Jelle Brandt Corstius  →  Winnaar Winq Travel Award
Jelle Brandt Corstius reist door de bizarste gebieden ter wereld. Hij verdiept zich in de mensen, stapt huiskamers binnen en wordt één met de cultuur. Dat levert fraaie inkijkjes op in levens van mensen die dankzij Jelle ondanks hun vaak troosteloosheid ook een glimlach of een sprankje hoop laten zien. Hij laat zien wat nergens anders in Nederland op televisie te zien is en dankzij hem weten we hoe anders het lot je ook had kunnen treffen.

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / SchoonDenBoer.nl – Jan Schoon & Martijn den Boer / Fotografie: Hans Reinerie / MVS.nl / YouTube.com                             

donderdag 29 oktober 2015

Intersex - 'What It's Like To Be Intersex' | Video: "Wat Is Interseksualiteit" ?!

Hoe is het nu eigenlijk om interseksueel te zijn ?!  Dat betekent dat je zowel vrouwelijke als mannelijke lichamelijke kenmerken hebt. Deze video zal waarschijnlijk je ogen openen over wat het kan betekenen om interseksueel te zijn.

In deze video discussiëren 4 jongeren die interseksueel zijn de dingen waar ze tegen aanlopen in het dagelijks leven. Malta is het eerste land dat verbiedt baby's te opereren met interseksualiteit. "Mijn doctoren vertelde altijd dat er niemand anders was zoals ik", vertelt één van de jongeren. Sommige werden zelfs gedwongen tot operaties op jonge leeftijd.

bronnen: OUT.tv / YouTube.com – BuzzFeed                                            

UK - Showbizz - 'John Lennon' - Biseksueel | Yoko Ono: "John was Biseksueel"

John Lennon wilde wel seks met mannen, maar omdat hij nogal kieskeurig was kwam dat er nooit van. Dat vertelt Yoko Ono in een interview met The Daily Beast.

"In het begin van het jaar dat hij vermoord werd zei hij tegen me: ik had het kunnen doen, maar ik kan het niet omdat ik nooit iemand gevonden heb die aantrekkelijk was". Ono gaat in het interview dieper in op de aloude verhalen dat Lennon ook op mannen viel. "Het was moeilijk omdat ze niet alleen fysiek maar ook mentaal aantrekkelijk moesten zijn. Maar die zijn niet te vinden".

Ook gaat Ono in op de oude geruchten dat Lennon iets had met Beatles-manager Brian Epstein. "Het verhaal dat ik ken is een duidelijk verhaal en daaruit kan ik niet opmaken dat ze seks hebben gehad. Ik denk dat Brian Epstein wel een move had gemaakt, maar John wilde het niet, denk ik".

Zie ook:  

bronnen: RTL·Nieuws.nl / ANP.nl / TheDailyBeast.com / YouTube.com


        
                                     

Wit-Rusland → Mikhail Pischevsky | Homo (33) overleden na Homofobe aanval

Minsk – Een jonge homo van 33 uit Wit-Rusland is overleden nadat dokters 20% van zijn hersenen moesten verwijderen na een zware homofobische aanval. De feiten dateren van mei 2014 en al die tijd lag het slachtoffer in het ziekenhuis waar hij op 27 oktober 2015 overleed.

Mikhail Pischevsky, 33, werd nadat hij een homo feest verliet in een nachtclub in de Wit-Russische hoofdstad Minsk zwaar aangevallen door een homofoob. Toen Mikhail uit de club kwam werd hij plots homofobisch uitgescholden door dader Dmitry Lukashevich. Mikhail negeerde hem compleet maar werd toch door Dmitry aangevallen waarbij hij zwaar gewond raakte aan zijn hoofd.

In het ziekenhuis werd Mikhail Pischevsky verschillende keren geopereerd aan nog tal van andere verwondingen en uiteindelijk waren de dokters ook genoodzaakt om 20% van zijn hersenen te verwijderen in een poging zijn leven te redden, maar Mikhail kwam daardoor in een coma terecht. Hij overleed op 27 oktober.

De dader Dmitry Lukashevich, werd meteen na de feiten opgepakt en werd kort nadien veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en acht maanden waarvan slechts elf maanden effectief. Daarnaast moest hij 7.500 euro betalen aan Mikhail en 3.300 euro aan diens moeder. Dmitry kwam op 20 augustus na elf maanden celstraf vrij.

HoLeBbi-activisten spreken van een schande dat de dader zo'n lichte straf kreeg. Het nieuws bereikte ondertussen ook tal van andere landen in de wereld waarna men vanuit New York al liet weten een wake te houden nabij het consulaat van Wit-Rusland ter nagedachtenis van Mikhail.

Extra info: 
Wit-Rusland, officieel de Republiek Belarus, is een republiek in Oost-Europa. Het land was samen met onder andere Rusland en Oekraïne een van de oorspronkelijke Sovjet-republieken. Wit-Rusland verklaarde zich onafhankelijk op 19 september 1991. Homoseksualiteit is er legaal maar er zijn geen enkele gelijke rechten wetten van kracht.

Zie ook:  Slachtoffer Homofobe aanval sterft nadat artsen 20 procentvan zijn hersenen verwijderen

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                             

De Nederlandse Gayscene – Chemseks | "Crystal meth populair onder Homo's"

Onderzoek – Stichting Mainline en Soa Aids Nederland hebben samen een signaleringsrapport uitgebracht over crystal meth-gebruik en het injecteren van drugs onder bepaalde groepen MSM (Mannen die Seks hebben met Mannen). De middelen worden vlak voor of tijdens de seks gebruikt. 

Hoewel er geen actuele landelijke cijfers voorhanden zijn, lijkt het vooralsnog om een kleine groep mannen te gaan die crystal meth gebruikt. Ook de groep mannen die kiest voor het injecteren van drugs lijkt vooralsnog klein. Crystal meth is duur (100 tot 150 euro per gram) maar zal naar verwachting verder in prijs dalen. Het is volgens de onderzoekers denkbaar dat het gebruik van dit middel zich dan uitbreidt naar een grotere groep MSM.

De negatieve gevolgen van frequent crystal meth-gebruik en het injecteren van drugs kunnen zo groot zijn, dat ze niet meer opwegen tegen het genot van gebruik. Frequent crystal meth-gebruik kan leiden tot een zeer slechte seksuele, fysieke en geestelijke gezondheid. Uit het rapport blijkt dat MSM die crystal meth gebruiken en/of slammen (drugs injecteren) vaak een gebrek aan kennis hebben over het voorkomen van (seksuele) risico's.

Het rapport is geschreven aan de hand van diverse bronnen. Er is een analyse verricht van Nederlandse cijfers over chemsex (drugsgebruik bij de seks), crystal meth-gebruik en slammen. Kwalitatieve data zijn verzameld door middel van interviews met 27 mannen die crystal meth gebruiken en/of slammen. Daarnaast is verkennend onderzoek gedaan onder professionals in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, crisisopvang, huisartsenzorg en Hiv-en soa-zorg.

In Nederland is nog geen goed antwoord op deze nieuwe trend in drugsgebruik bij de seks, terwijl de informatie- en hulpbehoefte onder de groep gebruikers groot is, aldus de onderzoekers. Mainline en Soa Aids Nederland zien mogelijkheden voor een betere monitoring, preventie en zorg. Ze doen in het rapport aanbevelingen aan instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en Hiv- en soa-zorg.

Klik HIER voor het hele rapport.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Mainline.nl / SoaAids.nl / YouTube.com


        
                               

woensdag 28 oktober 2015

Cher | De in 2012 aangekondigde musical over Cher is nu dan toch in de maak

USA – Ze scoort al zes decennia hits, dus eigenlijk is het een wonder dat er nog géén musical over Cher was. Daar komt nu toch echt verandering in, als we een tweet van de diva zelf mogen geloven. Er is een musical met haar grootste hits in de maak.

In 2012 kondigde Cher aan dat er plannen waren voor een biografische musical. Daarna bleef het angstvallig stil. De 69-jarige Cher bracht het nieuws dat er schot in de zaak zit zelf naar buiten. Ze tweette dat ze drie dagen had doorgebracht met Rick Elice, een van de schrijvers van ... 'Jersey Boys'.


Eerder deed Cher zelf al uit de doeken dat de musical zou gaan over drie fases uit haar leven. Te beginnen met de tijd voordat ze Sonny Bono leerde kennen, daarna hun scheiding en de Believe-tour en tot slot het heden. Cher zou tijdens de voorstelling dan ook door drie verschillende actrices worden vertolkt. De zangeres is zelf nauw betrokken bij de ontwikkeling van de musical, wat ze eerder een 'langzaam proces' noemde. Haar trouwste fans zijn natuurlijk 'strong enough' om hierop te wachten.


bronnen: Gay.nl / Twitter.com / YouTube.com


        
                                               

Homo's – Bloeddonatie | Homo's mogen onder voorwaarden weer bloed geven

"Een jaar nadat ze voor het laatst seks hebben gehad met een man, kunnen ze opnieuw bloed geven", zegt minister Edith Schippers (Volksgezondheid). Nu geldt nog dat mannen die ooit seks hebben gehad met andere mannen geen bloed mogen geven. 

  Schippers bekijkt of er in de toekomst een kortere wachttijd dan twaalf maanden mogelijk is. "Ik ben overtuigd voorstander van emancipatie en gelijke behandeling van mensen en tegelijkertijd verantwoordelijk voor een veilige bloedvoorziening in Nederland. Door een periode van twaalf maanden na het laatste seksuele contact aan te houden, is permanente uitsluiting van de baan en is er geen aanwijzing dat de veiligheid van bloed- producten in het geding is".

COC wil einde aan verbod
Schippers overlegde over de aanpassing met onder meer het COC, de Nederlandse Vereniging van Hemofiliepatiënten en bloedbank Sanquin. 

Belangenclub COC noemt het voorstel van Schippers 'zeer teleurstellend'. "Ook voor ons staat de veiligheid van de bloedvoorziening voorop, maar het nieuwe beleid blijft onnodig discriminerend. Dit voorstel biedt te weinig en komt te laat", zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. "Deze aanpassing van het bloeddonatiebeleid heeft enige symbolische waarde, maar is nauwelijks van praktisch belang voor homo- en biseksuele mannen".

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com


        
                                 

Amsterdam - Roze Lieverdje 2016 | "Nominatie Roze Lieverdje 2016 geopend"

Amsterdam – Voor de zesde keer organiseert RozeLinks samen met GroenLinks Amsterdam de verkiezing van het Roze Lieverdje. Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een Amsterdammer of initiatief, voor zijn of haar verdiensten in de strijd voor seksuele diversiteit en homo-emancipatie. Tot 10 januari a.s. kunnen Amsterdammers kandidaten voordragen. 

Op Valentijnsdag vindt de uitreiking plaats bij het Lieverdje op het Spui. De jury, bestaande uit negen vooraanstaande GroenLinkse LHBT's, zal op 20 januari bekendmaken welke vier kandidaten genomineerd worden. Op dat moment wordt de publieksverkiezing op internet geopend. De publiekskeuze telt voor de helft mee in de uitslag van de uiteindelijke winnaar.

Amsterdammers kunnen kandidaten voor het Roze Lieverdje tot 10 januari 2016 aanmelden. Via www.RozeLieverdje.nl is het mogelijk de kandidaten of initiatieven voor te dragen, met daarbij een korte motivatie.

Eerdere winnaars van het Roze Lieverdje waren:
   Lady Galore (2014)   
   Dolly Bellefleur (2012)
•   De vrijwilligers van discotheek 'De Trut' (2010)
   Karin Spaink (2008)
   Pater van Kilsdonk (2006)

Samen met de homogemeenschap zet GroenLinks in Amsterdam zich in om de positie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBT's te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt de homo-emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje. Op de website www.rozelieverdje.nl is meer informatie te vinden.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


     ◄  In 2014 won Lady Galore het Roze Lieverdje
                                     

dinsdag 27 oktober 2015

USA · Showbizz | "Ellen DeGeneres dacht dat ze nooit 'Uit de Kast' zou komen"

Amerika – In 1997 schreef Ellen DeGeneres televisiegeschiedenis door in haar serie uit de kast te komen. Dat is reden genoeg voor Oprah Winfrey om haar vriendin uit te nodigen voor een masterclass over de gebeurtenis. In een clip vertelt Ellen DeGeneres over de worsteling waarmee ze kampte. Zo dacht ze dat ze nooit de moed zou vinden om voor haar homoseksuele geaardheid uit te komen.

Toch besloot ze om in 1997 de sprong uit de kast te wagen nadat ze haar gedachten op een rijtje had. "Wat naar buiten kwam toen ik naar mezelf luisterde waren dingen zoals: Zou ik nog beroemd zijn ?! Zullen ze nog van me houden als ze weten dat ik lesbisch ben ?! Mijn angst was dat ze dat niet meer zouden doen. En dat zorgde ervoor dat ik me beschaamd voelde omdat ik iets verborg … en ik wilde niet langer doen alsof ik iemand anders was zodat de mensen van me zouden blijven houden".


bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                           

HNTM 2015 → 'Loiza Lamers' | "Transgender wint Holland's Next Top Model" ‼

Loiza Lamers, een 20-jarige model én transgender, won maandagavond de finale van Holland's Next Top Model in Amsterdam. Ze is de eerste transgender die de titel Holland's Next Top Model in de wacht sleept. Loiza is een leerling kapster en hair & make-up artist die beschikt over een flinke dosis humor. Jong als ze is, heeft Loiza Lamers al heel wat obstakels moeten overwinnen.

Naast de titel Holland's Next Top Model wint Loiza Lamers een contract bij Touché Models ter waarde van € 50.000,= en zal ze op de cover staan van modewebsite Amayzine.com

Loiza liet in de finale Rachel Swaab achter zich, zij werd tweede. Céline Koningstein werd vierde tijdens de finale en de 16-jarige Lisa Kapper werd derde.

Fred van Leer, die de meiden coachte tijdens het programma, twitterde erg trots te zijn op alle meiden. "Ongelofelijk trots op al mijn meiden en Gefeliciteerd lieve Loiza" ‼

Zie ook:  

bronnen: OUT.tv / RTL·XL.nl
                               
                                 

Tofik Dibi in: 'De Wereld Draait Door' | "Tofik Dibi praat over zijn Coming-Out"


Tofik Dibi was gisteravond te gast in De Wereld Draait Door voor een openhartig interview met Matthijs van Nieuwkerk. Mocht je het hebben gemist, het is de 15 minuten van je tijd meer dan waard.

"Het is niet per se een uit-de-kast-komboek", vertelt Tofik Dibi over 'Djinn', dat eind vorige week verscheen. "Het is een boek over iemand die opgroeit in de multiculturele samenleving die Nederland is en die worstelt met de constante druk om te kiezen. Tussen Marokko of Nederland, tussen geaardheid en geloof".

Onmogelijke keuze
In het boek concludeert Tofik uiteindelijk dat hij niet meer wil kiezen. "Dat is heel gevaarlijk voor mijzelf en voor heel veel anderen die dat op dit moment nog doen. Dat is wat ik mensen wil meegeven. Er is heel veel ruimte binnen mijn geloof om jezelf te kunnen zijn. Je hoeft niet per se loyaal te zijn aan één groep. Je kunt je eigen identiteit creëren. Dat heeft bij mij 34 jaar geduurd". 

Geen rolmodellen
Vorige week kwam de Marokaans-Nederlandse ex-GroenLinks-politicus Tofik Dibi openlijk uit de kast in een interview met de Volkskrant. In het interview met Van Nieuwkerk praat Tofik onder andere over het heftige dubbelleven dat hij leidde, zijn worstelingen met het kiezen tussen cultuur en identiteit, het gebrek aan relevante rolmodellen en de reacties van zijn omgeving op zijn publiekelijke coming-out. 

Zie ook:  

bronnen: Gay.nl / Vara.nl – De Wereld Draait Door                                       

maandag 26 oktober 2015

Sport – Warwick Rowers | Ook voor 2016 een Naaktkalender tegen Homofobie


Warwick Rowers – Ooit begon als een actie om de clubkas te spekken, is inmiddels uitgegroeid tot een internetsensatie. Ook dit jaar gaat de opbrengst van de kalender naar Sport Allies, een organisatie die homofobie in de sportwereld bestrijdt.

Over hun populariteit bij homo's zeggen de sporters: "We kregen veel berichtjes van homoseksuele fans die onze kalender leuk vonden. Of we dat erg vonden, vroegen ze. We begrepen die vraag niet eens. Waarom zouden we dat erg vinden" ?!

De nieuwe kalender bestellen kan via de webite van de Warwick Rowers.

Zie ook:  Warwick Rowers | "Nog meer foto's"  /  Warwick Rowers – Facebook  /  Warwick Rowers – Instagram

bronnen: Gay.nl / WarwickRowers.org / Vimeo.com
                 
________________________________________________________________________________________________________

                                               

UK - Queen | "Bohemian Rhapsody was de Coming Out van Freddie Mercury" ‼

Komende zaterdag wordt de wereldberoemde song Bohemian Rhapsody van de Rockgroep Queen 40 jaar. Het is één van de strafste en beste rocksongs ooit, en volgens Freddie's biografe Lesley-Ann Jones, is het lied de coming out van Freddie Mercury.

31 oktober 1975. Bohemian Rhapsody begint aan een veroveringstocht over de hele wereld. Wie nog niet zo lang op de aardbol rondloopt, kent het lied ongetwijfeld toch van de immer hoge noteringen in de Tijdloze 100 en in andere muzieklijstjes met de beste nummers aller tijden. Alleen al in thuisland het Verenigd Koninkrijk gingen er meer dan 2,5 miljoen exemplaren van over de toonbank en stond het nummer zelfs twee keer op nummer 1.

Freddie Mercury gaf nooit uitleg over zijn teksten, de song Bohemian Rhapsody ging over relaties, meer liet hij niet los. Dat had natuurlijk alles te maken met het feit dat hij zijn homoseksuele geaardheid vooral voor zijn ouders verborgen wilde houden. In 1986 wierp Lesley-Ann Jones haar vermoeden persoonlijk voor aan Freddie, die slechts even lachte, stil werd, en toen zei dat het een slechte timing was. Na de dood van Freddie kreeg ze een bevestiging van zijn partner Jim Hutton die zei: "Je had gelijk. Freddie zou het nooit in het openbaar bevestigen omdat hij de schijn van hetero te zijn moest ophouden voor zijn familie. Maar we hebben het er vaak over gehad. Het was Freddies biecht".

In de song zitten tal van verborgen boodschappen. 'Mama, I just killed a man' zou gaan over de hetero voor wie hij valselijk doorging. Mercury "doodde de 'oude Freddie' in hem, het bestaande beeld van hem", zegt Sir Tim Rice. "Met 'Put a gun against his head, pulled my trigger, now he's dead' is de hetero die hij eerder was, dood. Hij maakte komaf met de man die hij probeerde te zijn, en nu staat hij daar, de nieuwe Freddie. 'I see a little silhouetto of a man' slaat op die nieuwe man, die nog altijd achtervolgd wordt door wat hij heeft gedaan en door wat hij is". 

Er was trouwens altijd maar 1 vrouw - Mary Austin - in Freddie's leven waar hij echt van hield al de rest was fake, zijn liefde voor mannen bleef lange tijd verborgen, het was toen ook een heel andere tijd. Mercury stierf op 24 november 1991 ten gevolge van Aids. Hij was één van de grootsten in de Rock geschiedenis, een uitzonderlijk uniek zang- en muzikaal talent die maar liefst vier octaven aan kon. 

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                                     

Amsterdam - 'IDFA' – November 2015 | Deze documentaires wil je niet missen

Van 18 tot en met 29 november vindt de 28e editie van IDFA plaats. Het belooft een inspirerende editie te worden met spannende, ontroerende, intrigerende, onthutsende, ongelofelijke en bizarre verhalen uit het echte leven, die laten zien dat er meer dan één werkelijkheid is.

Twaalf dagen lang gooit het documentairefestival de grenzen open, in de filmzalen van Amsterdam. Wij selecteerden alvast vijf films uit het aanbod die zeker niet aan je aandacht mogen ontsnappen.

Call Me Marianna – Polen
Marianna is een vrouw van veertig jaar die haar ouders onlangs heeft aangeklaagd om zo een geslachtsverandering af te dwingen. Nadat haar moeder haar heeft verlaten en ze haar beste vrienden heeft verwaarloosd, zocht Marianna onderdak bij een theatergroep. Tijdens de repetities van een toneelstuk gebaseerd op haar leven, schikt ze zich in haar situatie. Met de geslachtsoperatie in het vooruitzicht realiseert ze zich hoe het voelt om haar familie te verliezen en welke offers ze heeft moeten maken om zichzelf te kunnen zijn.

Chemsex – Groot Brittannië
In deze documentaire wordt het geheime nachtleven van de Londense gay community verkend. Ongebreideld druggebruik en onbeschermde seks hebben tot een grote toename van Hiv en drugsverslaving is aan de orde van de dag in de Britse hoofdstad.

Oriented – VS / Israël
In Oriented volgt Jake Witzenfeld de levens van drie Palestijnse vrienden die hun nationale en seksuele identiteit ontdekken in Tel Aviv, tegen de achtergrond van het Israël-Gaza-conflict in 2014. Khader is afkomstig uit een prominente moslimfamilie met maffiaconnecties en woont samen met zijn Joodse vriend. Dat is David, impresario in het lokale LHBT-nachtleven. Khadi zit in een conflictsituatie: hij vindt dat Israël moet veranderen maar beseft tegelijkertijd hoe uitzichtloos de situatie is. Dan is er nog Fadi, een Palestijnse nationalist die zich schuldig voelt over zijn verliefdheid op een Israëliër.

A Sinner In Mecca – VS / India
Parvez Sharma maakte een film over zijn gedurfde en provocatieve reis naar Mekka, het hart van de islam. Homoseksualiteit is een van de grootste taboes in de Arabische wereld. Een man uit India die moslim is en gay ging op pelgrimstocht en filmde daar stiekem. Het resultaat is de documentaire A Sinner In Mecca.

Inside The Chinese Closet – Nederland
Het verhaal van Andy en Cherry is typisch voor veel Chinese homoseksuelen. Ze wonen in Shanghai en zijn op zoek naar liefde en geluk. Maar hun families eisen dat ze trouwen met een vrouw en zorgen voor nageslacht. Single en kinderloos blijven is onacceptabel, zeker op het platteland. Zullen Andy en Cherry hun liefde voor elkaar blijven ontkennen om aan de wensen van hun familie te voldoen ?!

De kaartverkoop start op 9 november. Meer informatie vind je op:  IDFA.nl

bronnen: Winq.nl / IDFA.nl / YouTube.com