zaterdag 2 mei 2015

Rusland | "Honderden Roze betogers op Rainbow May Day in Sint Petersburg"

In Sint Petersburg hebben vrijdag 1 mei honderden roze betogers ondanks dreigementen deelgenomen aan de Rainbow May Day. De roze manifestatie vond voor de zesde keer op rij plaats en maakte deel uit van een grote optocht van vakbonden, politici en mensenrechten-organisaties om de jaarlijkse internationale Dag van de Arbeid te vieren, een belangrijke feestdag in Rusland.

In totaal liepen 90.000 mensen mee in de mars door het centrum van Sint Petersburg, van wie ongeveer 600 LGBT-deelnemers. Zij liepen onder politiebescherming mee en moesten scheldkanonnades en allerlei verwensingen trotseren.

Zie ook:  LGBT's betogen mee in de 1 mei mars in Sint Petersburg  /  Video | Beelden: "Homoprotest in Sint Petersburg"
 
bronnen: Gay.blog.nl / QueeRussia.info / YouTube.com

 

                                       

Familie Kruys | Marcel Musters was liever Homo dan de man van Linda de MolMarcel Musters had graag een van de homorollen gehad in de komische serie Familie Kruys van Linda de Mol. In AD Magazine vertelt Musters, die vrijwel nooit wordt gecast als homo, waarom hij de rol van aannemer Johan kreeg.

"Ik wilde zo graag ook eens een homo spelen, maar ze vonden me te oud. Bovendien, ik had met alle Gooische vrouwen al eens samengespeeld in een film of serie, ze waren allemaal al een keer mijn vrouw. Maar Linda nog niet. Dus zij wilde dat ik haar partner zou zijn".

Musters, zelf homoseksueel, sluit een relatie met een vrouw niet uit. ''Ik ben niet helemaal homoseksueel, maar ik ben er achter gekomen dat het in Nederland wel fijn gevonden wordt als je zegt dat je óf hetero bent, óf homo. Anders wordt het te verwarrend. Bovendien, ik ben al in geen twintig jaar met een vrouw naar bed geweest, dus ik ben meer homo dan hetero".

Zie ook:  Marcel Musters wilde Homorol in Familie Kruys  /  Marcel Musters: "Linda de Mol wilde mij als partner in Familie Kruys"

bronnen: Weekend-Online.nl / ANP.nl / YouTube.com


       
                                 

vrijdag 1 mei 2015

VS - Showbiz – Todrick Hall - Beyoncé | Zeventig Beyoncé-liedjes in 4 minuten

In de zeventien jaar die Beyoncé alweer schittert aan het popfirmament heeft ze een enorm repertoire opgebouwd. Zanger 'Todrick Hall' selecteerde zeventig liedjes en propte die in vier minuten.
 
De bijbehorende video is in vier takes opgenomen. Todrick is dan ook vier keer te zien in verschillende sets. Hij heeft een mash-up gemaakt van meer dan zeventig liedjes van Destiny's Child en Beyoncé Knowles solowerk, van exact vier minuten. Het resultaat is indrukwekkend.
 
bronnen: Winq.nl / YouTube.com
 
 

                    

Tilburg - EMBRACE PINK | Maandag 4 mei 2015: "Nationale Dodenherdenking"

EMBRACE PINK is maandag 4 mei - zoals jaarlijks - vertegenwoordigd bij de Tilburgse samenkomst in het kader van de Nationale Dodenherdenking.

EMBRACE-Directeur Giovanni Tamo: "Als eerste maatschappelijke organisatie, direct na vergetenwoordigers van het stadsbestuur, militaire autoriteiten, veteranenorganisaties en religieuze/kerkelijke instellingen, zullen onze (vrijwillige) medewerk(st)ers op afroep bij het herdenkingsmonument een door de organisatie zelfgemaakt hartvormig bloemstuk aan een sokkel hangen, ter nagedachtenis aan allen die wanneer dan ook en waar ook ter wereld stierven voor onze vrijheid, in het bijzonder in de aanloop naar- en tijdens de Tweede Wereldoorlog".
 
"Op het witte lint van ons roze bloemstuk staat maandag, zoals elk jaar, de tekst: EMBRACE FREEDOM, EMBRACE PINK. Anders dan alle voorgaande jaren zal ons hartvormig bloemstuk dit jaar geen gesloten, maar open kern hebben, verwijzend naar hoe belangrijk het is dat mensen hun hart openstellen voor anderen; kernwaarde voor vrijheid en respect". En vervolgens: "Herdenken is belangrijk, voor jong en oud. Ik vind het bemoedigend dat onze organisatie jaarlijks een grote groep met relatief opvallend veel betrekkelijk jonge vertegenwoordigers naar de herdenking afvaardigt".

Vind je herdenken net zo belangrijk als wij ?! Sluit je dan aan bij de twaalf mensen die onze organisatie maandag vertegenwoordigen en in het bijzonder stilstaan bij vervolgde, onderdrukte en vermoorde homoseksuele slachtoffers van het nazi-regime. Je kunt je bij ons aansluiten maandag 4 mei a.s. om 18.45 uur voor de ingang van de Heikese Kerk aan de Oude Markt/Schouwburgring in Tilburg.
 
Na de (niet religieuze) herdenkingsdienst die om 19.00 uur begint, steken we over voor de herdenking bij het stedelijk oorlogsmonument. Na de 'Last Post' (Signaal Taptoe) volgt aldaar twee minuten stilte, direct nadat de klokken om 20.00 uur acht keer hebben geluid. Na het leggen van kransen en bloemstukken, is gelegenheid tot ontmoeting met koffie/thee en cake in de burgerhal van het gemeentehuis.

Herdenken is belangrijk ‼ ... We hopen je maandag te zien ‼

Zie ook:  04 mei 2015 | Dodenherdenking LHBT's in heel Nederland  /  04 mei 2015 | Dodenherdenking LHBT's in heel Nederland

bronnen: EmbracePink.nl / YouTube.com


Hieronder twee video's over en bij EMBRACE PINK in Tilburg. Deze video's zijn niet gerelateerd aan bovenstaand artikel ‼

       
                             

België - Brussel → 01 t/m 17 mei | Save The Date – 20 jaar Pride.be in Brussel


Het is tijd om de niet-te-missen, feestelijke afspraak van de maand mei, die de LGBTQI-gemeenschap viert, op te nemen in de agenda's: In 2015 zal Brussel zich van 01 mei tot en met 17 mei 2015 tooien in de kleuren van de regenboog.
Als jaarlijkse, vaste opener van het Europese seizoen van de Gay Pride, maakt Pride.be van Brussel zich dit jaar op voor haar 20e editie. Voor de gelegenheid staan er zowel gloednieuwe activiteiten (3 dagen durende apotheose) als onvermijdbare klassiekers op het programma.

In 2015 omvat de Pride.be:

►  Het PrideFestival  Gedurende twee weken zal de LGBTQI-gemeenschap in het hele land een waaier aan activiteiten voorstellen.
►  De MiniPride  De stoet van de MiniPride zal zich door de straten van Brussel begeven op het ritme van de fanfare van de Meyboom. Met haar klassieke stopplaatsen, waaronder Manneken-Pis die speciaal wordt aangekleed voor de gelegenheid en waar er een verrassing zal worden ontwaard, leidt de MiniPride het PrideFestival in.

  De BePride  Drie dagen van feestelijkheden die de periode van het PrideFestival af zullen sluiten: 
     •   Donderdag 14 mei, « Gender@Pride » zal zich focussen op genderidentiteiten.       
     •   Vrijdag 15 mei, « Pride@TheCity » zal Brussel in de feestvreugde onderdompelen.     
     •   Zaterdag 16 mei, « Parade@Pride »  Het hoogtepunt van het PrideFestival, met - onder andere - haar traditionele parade.     
Starten vanaf de Beurs om het centrum van Brussel te vullen met de kleuren van de regenboog en om haar boodschap van tolerantie luid en duidelijk te verkondigen.

Het PrideFestival is niet alleen een feestelijk moment, maar ook de uitgelezen kans om over de legislatieve eisen te spreken en om na te denken over politieke beleiden, om te kunnen evolueren naar een maatschappij die nog progressiever en solidair is.

Meer informatie op:  www.pride.be             Het originele Word bestand "Save The Date - 20 jaar Pride.be in Brussel":  VisitBrussels.be 

bronnen: VisitBrussels.be / Pride.be
Franse modeontwerper 'Jean-Paul Gaultier' kleedt Manneken Pis aan voor de Pride in Brussel ‼

De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier heeft gisterenavond Manneken Pis aangekleed, voor de viering van het twintigjarig jubileum van Pride in Brussel, de hoogmis van de Belgische homogemeenschap. De festiviteiten rond die verjaardag zullen tot 17 mei duren.

Het kostuum van Gaultier is het 929ste voor het beroemde Brusselse standbeeld. De Franse ontwerper, tevens openlijk homoseksueel, koos voor een outfit in zwart-wit en een muts met horens, die het rebellaire karakter van het ketje dat op straat plast moet weerspiegelen.

"Het was heel leuk en ik denk al aan het volgende. Manneken Pis heeft een air van ironie en humor die ongelofelijk is voor een nationaal monument. Parijs is erg snob, terwijl Brussel gekenmerkt wordt door een eenvoud die toch uniek is", aldus de bekende couturier.

Gaultier zag Manneken Pis voor het eerst toen hij zes jaar was, bij een bezoek aan één van zijn neefjes. Het beeldje was in zijn herinnering groter dan in werkelijkheid, getuigde hij.

De festiviteiten rond de verjaardag van Pride in Brussel zullen tot 17 mei duren.

Zie ook: 
Jean-Paul Gaultier kleedt Manneke Pis   Pride Brussel gestart met Manneken Pis in Jean-Paul Gaultier outfit  /  Manneken Pis      
Manneken Pis draagt kleding van Jean-Paul Gaultier  Manneken Pis aangekleed door Jean-Paul Gaultier  /  Jean-Paul Gaultier
Manneken Pis aangekleed door Jean-Paul Gaultier naar aanleiding van Pride  Manneken Pis aangekleed door Jean-Paul Gaultier

bronnen: AlgemeenDagblad.nl / YouTube.com


       
                                          

donderdag 30 april 2015

Spanje - Ibiza - Gay Pride - 8 tot 12 Juli 2015 | "Ook een Gay Pride voor Ibiza"

In het Spaans heet het 'Orgullo Gay', de Gay Pride. Ibiza, het Belearische eiland dat vooral bekend staat om zijn hipster pary-cultuur, richt zich met de eerste Gay Pride op het eiland deze zomer ook op 'El Mundo Gay'.

Het voornemen van de organisatie is om tijdens het vijfdaagse evenement ruim 50.000 bezoekers van 50 verschillende nationaliteiten te trekken met activiteiten gericht op de vrije tijd en uiteenlopende entertainment initiatieven.

Dat Ibiza elk zomerseizoen al het epicentrum van de club- en dans-scene is, waar 's werelds beroemdste DJ's hun creatieve kunsten tonen, is voor de organisatie van het homo-evenement mooi meegenomen.

Aandacht voor cultuur ...
Van 8 tot 12 juli is het zover. Direct volgend op de Gay Pride van Madrid hoopt men dat Ibiza dan net dichtbij genoeg is om ook nog even op dit feesteiland de bloemetjes buiten te zetten. Er zal een gedeelte gericht zijn op culturele activiteiten met presentaties, kunst, documentaires, werkgroepen en sportieve activiteiten.

... en voor 'clubbing gay'
Daarnaast is er vanzelfsprekend veel aandacht voor wat men noemt 'clubbing gay'. Dit komt neer op de organisatie van feesten zowel overdag als 's nachts. De Nederlandse DJ Armin van Buuren draait tijdens een feest op 9 juli.

Klik HIER voor meer informatie op de speciale website 

Zie ook:  Ibiza Gay Pride 2015  Ibiza krijgt eerste eigen Gay Pride  /  Ibiza Gay Pride – Facebook

bronnen: InSpanje.nl / YouTube.com


       
                                    

A'dam - Roze Agenda | "Gemeente Amsterdam lanceert Roze Veiligheidsloket"

Het college van B&W wil dat Amsterdam voor roze Amsterdammers en bezoekers een aantrekkelijke stad is om in te wonen, te werken en te verblijven. Of je heteroseksueel, lesbisch, homo, biseksueel, transgender of interseksueel bent, iedereen moet zich prettig kunnen voelen in Amsterdam, aldus het persbericht van de gemeente. Met de Roze Agenda werkt de gemeente aan een veilige, open en internationaal aantrekkelijke roze stad. Een stad waar LHBTI's uit de hele wereld naartoe komen vanwege de sfeer, evenementen en voorzieningen.

Simone Kukenheim (wethouder Diversiteit): "Dit college spant zich in om positie van LHBTI's te versterken. Amsterdam is voorloper in gelijke rechten voor homoseksuelen. Maar we zijn er nog niet. Teveel Amsterdammers durven niet uit de kast te komen, teveel roze Amsterdammers durven niet hand in hand over straat. Ik wil dat je in Amsterdam kunt zijn wie je bent. Uniek aan dit plan is dat we uitgaan van een brede verantwoordelijkheid: van sportverenigingen tot scholen. We spreken alle instanties aan om hun steentje bij te dragen aan het vergroten van de sociale acceptatie van LHBTI's".

LHBTI-jongeren voelen zich niet altijd veilig, ze worden afgewezen, buitengesloten en soms bedreigd. De prioriteiten in de Roze Agenda voor het onderwijs zijn daarom: normen stellen, ouders actief betrekken, rolmodellen zichtbaar maken, docenten trainen in het bespreekbaar maken en in het lesmateriaal aandacht schenken aan seksuele diversiteit. Elke school moet met dit thema aan de slag. Om de veiligheid voor alle roze Amsterdammers te bevorderen, komt er één stedelijk roze veiligheidsloket. Roze Amsterdammers kunnen hier terecht met zorgen en vragen over LHBTI-veiligheidskwesties. Discriminatie en geweld tegen LHBTI's komt helaas nog steeds voor. De gemeente Amsterdam wil samen met de politie de aangiftebereidheid verhogen, hiervoor zet het politienetwerk Roze in Blauw zich in.

Het aantal roze ouderen in Amsterdam neemt toe. Zij moeten net zo prettig oud worden als anderen. Roze ouderen hebben vaker last van eenzaamheid dan heteroseksuele ouderen. Met onder meer de wijkzorgteams wil Amasterdam inspelen op wat roze ouderen nodig hebben. Lesbische vrouwen en transgenders komen nog te weinig in beeld bij homo-emancipatie. Amsterdam zet dan ook in op het vergroten van hun zichtbaarheid. Belangrijk accent ligt hierbij op vrouwen en transgender met een biculturele achtergrond. Amsterdam moet een aantrekkelijke roze stad blijven voor internationale bezoekers. Het is gelukt om de Europride in 2016 naar Amsterdam te halen. Bij evenementen wordt gekeken of er een roze component kan worden toegevoegd, zoals bij Sail Amsterdam, de Amsterdam Marathon en de dam-tot-damloop.

Deze Roze Agenda is een visiedocument en opgesteld met input van meer dan 150 LHBTI-organisaties en professionals. In juni 2015 wordt een tweede Roze Agenda bijeenkomst belegd. Daar staat de uitvoering en de samenwerking tussen verschillende partijen in de stad centraal.

Zie ook:  Gemeente Amsterdam lanceert Roze Veiligheidsloket  Amsterdam krijgt een 'Roze Veiligheidsloket'

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


       
                                           

Grote Markt Brussel in Regenboogkleuren voor 20ste verjaardag Belgian Pride

Voor de 20ste verjaardag van de Gay Pride in Brussel krijgen enkele historische gebouwen regenboogverlichting in plaats van de standaardkleuren. Een initiatief van burgemeester Yvan Mayeur (PS) en Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (sp.a).

Ook de kantoorgebouwen van P&V en Belfius zullen zich in de regenboogkleuren hullen. De Grote Markt zal tijdens de festiviteiten in de aanloop naar 16 mei, wanneer de Parade Pride plaatsheeft, regenboogverlichting krijgen.

"Zo laten we als stad zien dat we mee vechten voor een samenleving waar niet de verschillen tussen mensen, maar wat ons verbindt belangrijk is", zegt Pascal Smet in een bericht op zijn site. "De Belgian Pride trekt veel toeristen die komen meevieren. Ook voor hen is dit een krachtig signaal. In vele landen is het allesbehalve vanzelfsprekend dat een overheid resoluut hun kant kiest".

Ook P&V en Belfius waren meteen enthousiast en stelden de afgelopen dagen alles in het werk om de verlichting van hun gebouwen aan te passen. "Ter gelegenheid van de Pride, zullen de gebouwen van de Grote Markt met de kleuren van de regenboog worden versierd, als een teken van onze solidariteit en ons engagement ten opzichte van de waarden die door dit evenement worden uitgedragen. Naast het feestelijke en symbolische karakter van deze actie, is het voor de Hoofdstad van Europa van essentieel belang om haar steun te betuigen aan de strijd voor een manifest open en tolerante samenleving, die de levenskeuzen en aspiraties van elke burger respecteert", verklaart Yvan Mayeur.

Vanaf 30 april tot in de nacht van 16 op 17 mei, zullen 1.600 LED-rails de Grote Markt doen oplichten in de kleuren van de regenboog. Tussen deze twee data viert Belgian Pride feest in onze stad, een evenement dat nog wordt benadrukt door de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie IDAHOT, die jaarlijks op 17 mei valt.

De verlichting tijdens de Belgian Pride is een voorsmaakje van het vernieuwde lichtplan dat minister Smet samen met minister-president Rudi Vervoort (PS) op poten wil zetten. "Met een doordachte verlichting kan de stad ook 's nachts een stuk aangenamer en veiliger worden", besluit Smet.

Vanavond om 21.15 uur geven burgemeester Mayeur en minister Smet het startschot op de Grote Markt en zal u beelden kunnen maken van het verlichte stadhuis en de aanpalende gebouwen. Ook de verlichting op de P&V- en Belfius-torens zal vanaf dan beginnen branden.

Zie ook: 
Brusselse gebouwen krijgen Regenboogkleurtje  Brussel in Regenboogkleuren      
België - Brussel → 01 t/m 17 mei | "Save The Date" – 20 jaar Pride.be in Brussel 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / PascalSmet.prezly.com / YouTube.com                                 

woensdag 29 april 2015

België | "Expertisecentrum 'Sensoa' is enthousiast over nieuwe Hiv-zelftest" ‼

In het Verenigd Koninkrijk kun je nu online een Hiv-zelftest kopen. Sensoa is enthousiast. "Het kan de poort openen tot zorg". De BioSure HIV Self Test is de eerste testkit die een wettelijke toelating krijgt van de Britse overheid. De test kreeg het CE-label, wat betekent dat hij in Europa mag gebruikt worden.

De zelftest kost 40 euro en wordt discreet toegestuurd. Bij Sensoa juichen ze dergelijke initiatieven toe. "Zolang het mensen maar tot een test kan brengen", zegt Thierry Franck van Sensoa in De Morgen. "Zo'n zelftest kan een eerste stap zijn tot zorg. Het is niet ideaal natuurlijk, maar het is beter dan niets".

Naar schatting een op de zes homomannen weet niet dat hij besmet is. Sensoa voert al langer campagne rond Hiv-test en het sensibiliseren rond seks met Hiv. Immers, wie net besmet is, is zeer besmettelijk voor zijn sekspartners.

Het zijn net die mensen die je met zo'n zelftest kunt bereiken. "Er is vaak angst, mensen die het niet willen weten of die ervan overtuigd zijn dat ze nooit risico hebben gelopen. Hoe meer je over testen spreekt, hoe meer je dat normaliseert. Een test hoort erbij, net zoals condoomgebruik".

Een zelftest is dan wel drempelverlagend, het geeft een vals gevoel van veiligheid. Zo'n test belooft een resultaat na vijftien minuten, terwijl een dokter het bloedmonster naar een lab stuurt. Dat duurt snel een week. "Maar bij een klassieke test is de vensterperiode wel kleiner. Een zelftest heeft een vensterperiode van drie maanden. Als je negatief test, dan wil dat zeggen dat je drie maanden geleden Hiv-negatief was. Bij een klassieke test is dat drie weken", zegt Franck. De vensterperiode is met andere woorden de tijd tussen een besmetting met Hiv en het moment waarop het virus in het lichaam opgespoord kan worden door een Hiv-test.

Er zijn tal van Hiv-zelftests. De BioSuretest belooft 99,7 procent accuraatheid. Maar hoe betrouwbaar is dat allemaal ?! "Check altijd of de test een CE-label heeft en volg de gebruiksaanwijzing nauwgezet. Is de test positief, ga dan naar de huisarts of een hulpcentrum voor een confirmatietest. Een eerste test biedt nooit 100 procent zekerheid. Vals positieven zijn steeds mogelijk. Zo'n test reageert op antistoffen. Als je een ernstige verkoudheid te pakken hebt, dan kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je positief test, terwijl je eigenlijk niet besmet bent".

bronnen: ZiZo-Magazine.be / DeMorgen.be / HivSelfTest.co.uk / YouTube.com


       
                                          

Groningen - Homofobie | "Man is slachtoffer van Homogeweld op Koningsdag"

'Vieze homo' zijn de laatste woorden die een homoseksuele man uit Hoogezand-Sappemeer zich van Koningsdag herinnert. Vlak daarna wordt hij in elkaar geslagen op het Emmaviaduct in Groningen, aldus RTV Noord.

De man, die anoniem wil blijven, viert Koningsdag met vrienden en familie in de binnenstad. Vervolgens wandelt hij rond een uur of acht 's avonds alleen naar een vriend die in de buurt van de Parkbrug woont. Onderweg wordt hij aangevallen.

Bloed
Bovenop het Emmaviaduct, vlakbij het Hoofdstation, hoort hij twee jongens anti-homoleuzen naar hem schreeuwen. Ze vallen hem van achteren aan. Als hij op de grond ligt, trappen ze hem na.

Het slachtoffer loopt allerlei kneuzingen op. Tanden zijn afgebroken. Er stroomt bloed uit zijn lippen en kin. De daders gaan ervandoor.

In paniek belt de man zijn partner. Die brengt hem in allerijl naar het ziekenhuis, waar hij een tijdje blijft.

Hersenschudding
Verschrikt kijkt het slachtoffer dinsdagmorgen in de spiegel. 'Wat is er met mijn gezicht gebeurd?' Door de klap heeft hij een hersenschudding opgelopen. Hij kan zich niet herinneren wat er is gebeurd. Pas in de loop van de dag keert zijn geheugen terug.

De mishandelde man doet waarschijnlijk woensdag aangifte. Uit beelden van bewakingscamera's in de buurt moet blijken wat er precies is gebeurd.

Zie ook: 
Man is slachtoffer van Homogeweld op Koningsdag  /  Homoseksuele man ernstig mishandeld     
Homo op Koningsdag in Groningen aangevallen  Homo mishandeld op Koningsdag in Groningen

bron: RTV·Noord.nl
                      

                                 

EU Hof - Luxemburg | Europees Hof: "Homo's weigeren als bloeddonor mag" ‼


Homo's permanent weigeren als bloeddonor mag onder voorwaarden. Dat stelt het Europees Hof van Justitie woensdag. Europese landen moeten dan echter wel onder meer aantonen dat deze mannen een groot risico hebben om bijvoorbeeld hiv op te lopen.

In 2009 stapte een Fransman naar de rechter omdat hij was geweigerd als bloeddonor op grond van zijn seksuele relatie met een man. Frankrijk, net als veel andere landen, sluit homo's uit bij bloeddonaties.
 
Het hof stelt nu dat de Franse rechter onder meer moet nagaan of het hoger risico voor homo's op het krijgen van door bloed overdraagbare infectieziektes en ziekteverwekkers zoals hiv nog steeds bestaat in Frankrijk. Ook moet worden gekeken of er minder belastende technieken bestaan die toch de veiligheid en gezondheid van de ontvanger garanderen.
 
Het Nederlandse College voor de Rechten van de Mens stelde woensdag dat het permanent uitsluiten van homo's van bloeddonatie leidt tot discriminatie. Die zorgen heeft het EU-hof ook, maar verwijst dat door naar de nationale rechter om te bepalen of er sprake is van discriminatie.
 
Ook in Nederland zijn homoseksuele mannen uitgesloten van bloeddonatie. In veel landen, waaronder Nederland, gaan wel steeds meer stemmen op om dit aan te passen.
 
Zie ook:
 
bronnen:  Europa-Nu.nl / ANP.nl / YouTube.com
 
 
       
                                 

VS - 1977 - Gay Bob | "Maak kennis met Gay Bob .. de eerste echte Homo pop"

Ken je Gay Bob al ?! Misschien wel. Want hij bestaat al sinds 1977 en is sinds enkele jaren weer hot. En voor wie hem niet kent: 'Meet Gay Bob' → De allereerste échte homo pop die bovendien ook de eerste mannelijke pop was met een echt plastic piemeltje. Gay Bob is een creatie van 'Harvey Rosenberg' - die zelf hetero was, aldus HuffingtonPost.com en HoLeBi.info

Dat Bob homo is en uit de jaren 70 komt zie je meteen. Hij ziet er lekker stereotiep uit met handtas en oorbel. En Gay Bob werd destijds verkocht met daarbij zelfs een kast. Zodat hij ook tegenover de andere poppen uit de kast kon komen. In een artikel uit 1978 werd Gay Bob omschreven als een kruising tussen acteurs Paul Newman en Robert Redford.

Gay Bob kwam er trouwens ook met een hele garderobe en met een hele handleiding. Daarbij onder andere de volgende tekst: "Hi Boy's, Girls and Grownups. I'm Gay Bob, the world's first gay doll. Ik ben er zeker van dat je jezelf afvraagt waarom ik verpakt zit in een kast. Uit de kast komen is een gezegde waarmee men bedoeld dat iemand als zijn echte zelf naar buiten komt tegenover iedereen. Bijvoorbeeld als homo".
 
Bij een latere versie van Gay Bob zat de tekst: "Gay people are no different than straight people. Als iedereen uit de kast zou komen dan zouden er minder boze, gefrustreerde of bange mensen zijn. Mensen die niet beschaamd zijn om wie ze zijn, zijn meer liefdevol, zorgzaam en begrijpend. Het is niet eenvoudig om eerlijk te zijn over jezelf. Maar denk er om, als Gay Bob het kan, dan kan jij het ook".

Het spreekt vanzelf dat Gay Bob in de jaren 70 ook voor heel wat controversie zorgde. Maar toch is hij onder homo's een geliefd verzamel object gebleven. En wie hem vandaag in zijn bezig heeft mag trots zijn op deze unieke mannelijke barbieachtige pop. Want eigenlijk is hij de voorloper van Gay Ken. Die pas veel later kwam. Na Gay Bob kwamen er homo koppels poppen op de markt: Carlos & Tyson en Zhdrick & Timky waren enkele van hen. Pas later kwam Earring Magic Ken die dan nog later Gay Ken werd.

Zie ook:  Gay Bob – Wikipedia

bronnen: HoLeBi.info / HuffingtonPost.com / YouTube.com   

 
       
                                   

dinsdag 28 april 2015

TNN | "Transgender Netwerk neemt afscheid van Carolien van de Lagemaat" ‼

Carolien van de Lagemaat stopt als voorzitter van Transgender Netwerk Nederland (TNN). Volgens TNN is onder haar leiding veel tot stand gekomen, met als hoogtepunt de aanname en inwerkingtreding van de Transgenderwet.
 
De belangen van de transgender gemeenschap zijn in Den Haag onder de aandacht gebracht en er wordt binnen diverse ministeries actief beleid gevoerd om de maatschappelijke positie van transgenders te verbeteren. Maar ook op lokaal niveau, binnen instellingen en bedrijven en binnen een aantal kerkgenootschappen wordt aandacht besteed aan transgenders. TNN werkt direct of indirect aan concrete projecten op het gebied van werk, veiligheid, onderwijs, sport en gezondheidszorg. TNN is daarmee als belangenorganisatie een factor van belang geworden.

Van de Lagemaat heeft aangegeven dat voor haar nu het moment is gekomen om andere keuzes te maken en daarbij voor haarzelf geen rol meer ziet weggelegd binnen het bestuur van TNN. Zij heeft het bestuur van TNN daarop laten weten haar functie als voorzitter neer te willen leggen. Het bestuur heeft die keuze gerespecteerd.

De voormalige voorzitter van TNN heeft een prominente rol gespeeld bij de bevordering van de emancipatie van transgenders in Nederland. Daarvoor zijn wij haar erg dankbaar. In 2013 heeft Carolien de Bob Angelo Penning van COC Nederland ontvangen.

Totdat TNN een nieuwe voorzitter heeft gevonden zal Corine van Dun (vice-voorzitter) als waarnemend voorzitter optreden.
 
 
bronnen: Gay.nl / TransgenderNetwerk.nl / YouTube.com
  
 
       
                                 

Amerika - Showbizz | Queen Latifah: "Homo zijn is geen slechte eigenschap" ‼

Queen Latifah vindt dat de homo-emancipatie niet snel genoeg is gegaan. Dat zegt ze in een interview met Uptown Magazine.
 
Queen Latifah speelt de rol van bluesicoon 'Bessy Smith' in de TV-film Bessie die volgende maand verschijnt. De film beschouwt hoe de zangeres in de jaren twintig omging met haar biseksualiteit. "Ik weet niet zeker wat mensen van Bessie's biseksualiteit gaan vinden. Maar het is geen geheim in haar verhaal. Ze was gewoon vrij", vertelt de zingende actrice.

"De visie van mensen in het algemeen is een beetje achterhaald als het aankomt op van wie iemand mag houden. We hadden ons veel sneller kunnen ontwikkelen", vertelt Queen Latifah over homo-emancipatie. Ze is er moe van dat seksuele geaardheid nog steeds een gevoelig onderwerp is.

"Wie je wil trouwen is een compleet eigen keuze en niet iets dat veroordeeld zou moeten worden. Homo of lesbisch zijn is geen slechte eigenschap. Koppels zouden onder de wet beschermd moeten worden. Het maakt me boos. Homoseksualiteit is niet ongewoon dus laten we ons volwassen gedragen en een stap vooruit zetten".

Zie ook:  Queen Latifah: "Geaardheid zou geen issue meer moeten zijn" 

bronnen: RTL·Nieuws.nl / ANP.nl / YouTube.com


       
                              

Nijmegen | Nijmegen maakt zich op voor haar eerste editie van 'Pride Photo' ‼

Nijmegen maakt zich op voor haar eerste editie Pride Photo Nijmegen waarin seksuele diversiteit centraal staat. "Dat doen we de komende maanden met: kunst, cultuur, fotografie, debat, muziek, feest en nog veel meer", geeft Sander Ederveen, projectleider van Pride Photo Nijmegen aan.

Met de opening op vrijdagmiddag 1 mei, met een foto-expositie en een borrel wordt het startsein gegeven van Pride Photo Nijmegen. De bijeenkomst begint om 17.00 uur en iedereen is welkom om bij deze aftrap aanwezig te zijn. Dus kom naar het Roze Huis aan de St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

Indrukwekkend
De expositie toont een selectie uit 5 jaar van winnende foto's van de internationale fotografiewedstrijd Pride Award Amsterdam. "Fotografen vanuit de hele wereld deelden hun visie op gender en seksuele diversiteit. Er zijn foto's te zien die een beeld geven van discriminatie en geweld, maar ook van verzet en veerkracht", zegt Ederveen.

Zichtbaar en bespreekbaar
Het doel van Pride Photo Nijmegen is om de acceptatie van LHBT's, te vergroten door het zichtbaar en bespreekbaar maken van de diversiteit van mensen.

Projecten en evenementen
Pride Photo Nijmegen wil aansluiten bij bestaande evenementen, maar wil vooral eigen projecten en activiteiten organiseren die in het teken hiervan staan. Doel daarvan is mensen te bereiken die zich door de iniatieven van Pride Photo Nijmegen gesteund voelen en daardoor meer in hun kracht komen, maar ook om mensen te bereiken waarvoor seksuele en genderdiversiteit nog niet zo vanzelfsprekend is. Pride Photo Nijmegen organiseert meer dan tien activiteiten en vindt plaats vanaf 1 mei tot en met Roze Woensdag, de woensdag van de Vierdaagse.

Bevrijdingsfestival
"Op 5 mei kun je ons al ontmoeten op het Bevrijdingsfestival. We staan daar met onze speciale bus, een SRV-wagen omgebouwd tot mobiele expositieruimte en ontmoetingsplek. Je kan deze middag o.a. meedoen aan een flitsworkshop van Loesje, maar ook met ons in gesprek gaan of gewoon even komen chillen", aldus Sander Ederveen.

Voor wie meer wil weten, bezoek de website:  PrideNijmegen.nl

Zie ook:  Pride Photo Nijmegen van start  /  Pride Photo komt naar Nijmegen  Pride Photo Nijmegen – Facebook

bronnen: COC.nl / PrideNijmegen.nl
                                        

VS – Awards | HoLeBi & Transgender winnaars Annual Daytime Emmy Awards

Zondag 27 april 2015 vond de 42ste editie van de 'Annual Daytime Emmy Awards' plaats in de Warner Bros Studio's in Burbank, Californië. Dit jaar werd het event gehost door Amerikaans supermodel 'Tyra Banks', aldus HoLeBi.info.

De HoLeBi & Transgender winnaars:

 Ellen DeGeneres won twee prijzen. Ze won voor de vijfde keer de Award van beste entertainment-talkshow en de Outstanding New Approaches Award. Ellen heeft al heel wat prijzen achter haar naam staan. In januari van dit jaar won ze voor de 14de keer een People Choice Award. In totaal heeft ze al 59 Awards gewonnen voornamelijk voor de Ellen DeGeneres Show maar evenzeer als presentatrice van de show.

 Actrice 'Laverne Cox' viel ook in de prijzen en won de Outstanding Special Class Special Award voor de T Word. Laverne was vorig jaar de eerste transgender actrice ooit die genomineerd werd voor een Primetime Emmy Award. Ook vorig jaar was ze tevens de eerste transgender actrice die op de cover van het beroemde magazine Time stond. En Glamour magazine riep haar in 2014 uit tot vrouw van het jaar. Cox werd bekend door haar rol in 'Orange is the New Black'. Dit jaar stond ze in de Out Power List - de People World's Most Beautiful Women List en in de Time 100 Most Infuential People List.

 Acteur 'Freddie Smith' die een homo personage speelt in de soap 'Days of Our Lives' won de Outstanding Younger Actor In A Drama Series Award. De acteur speelt sinds 2011 in de beroemde soap en huwde daarin zijn vriend Will. Freddie Smith is zelf heteroseksueel.

Zie ook:  Ellen DeGeneres wint weer een 'Daytime Emmy Award'  /  Daytime Emmy Awards – Wikipedia

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com
 


                                      

maandag 27 april 2015

Ierland · Dublin | "Petitie om foto van Homokoppel op gebouw te behouden" ‼

Op 22 mei wordt in Ierland gestemd over het legaliseren van het homohuwelijk. Voorstanders voerden al allerlei acties om het referendum te promoten. Zo werd er confetti gemaakt van anti-LGBT flyers, een promovideo gelanceerd en kwam er in Dublin op de zijkant van een gebouw een gigantische muurtekening van twee mannen die elkaar intiem omhelzen.

De eigenaar van het gebouw gaf toestemming om het kunstwerk te hangen, maar de gemeenteraad van Dublin vroeg kunstenaar 'Joe Caslin' om de muurtekening te verwijderen. Het vormt een schending van de wetgeving op de ruimtelijke ordening. De raad wordt nu beschuldigd van homofobie en het ongelijkmatig handhaven van de wetgeving aangezien er veer graffiti in de stad is. Tot nu hebben al meer dan 43.000 mensen een petitie getekend om de gemeenteraad te overtuigen de muurtekening te laten hangen

Volgens raadgever 'Mannix Flynn' moet er niet gevreesd worden dat het kunstwerk meteen zal verdwijnen. Het kan drie maanden duren vooraleer het proces rond is. Flynn hoopt zelfs dat het werk er bij het referendum nog zal hangen, en ook kort daarna nog.

Zie ook: 
  Ierland - Dublin | Stadsraad wil Homo-foto op huis weg  /  Ierse zanger kreeg te maken met Homofobie in een pub     
•  Noord-Ierland zegt opnieuw nee tegen het Homohuwelijk  Parlement Noord-Ierland verwerpt opnieuw Homohuwelijk
  Noord-Ierland weer tegen komst Homohuwelijk  /  Parlementskandidaat wil Homoseksualiteit opnieuw strafbaar maken

bronnen: ZiZo-Magazine.be / IrishTimes.com / YouTube.com


       
                                     

Russia - Lena Klimova | Russische Homofoben bedreigen activist Lena Klimova

Leuk zijn ze, deze Russische jongelui. Ze trekken gekke bekken naar de camera, poseren vrolijk met poes, hond of geit en slingeren een LHBT-activiste de akeligste dingen naar het hoofd: "Ik zou je wurgen met m'n blote handen".
 
De Russische Lena Klimova zette een online support netwerk op voor jonge LHBT's in Rusland, Children-404, vergelijkbaar met de It Gets Better campagne. Het leverde haar een stortvloed aan gruwelijke verwensingen op via VKontakte, het Facebook van Rusland: "Scheldpartijen, verwensingen en doodsbedreigingen". Met foto van de afzenders erbij.
 
Best olijk
Het bracht Klimova op het idee om een fotoalbum te maken met de publiek beschikbare foto's van haar haters: Beautiful People and What They Say To Me. Best leuke jongelui, zo op het oog. De teksten die ze Klimova naar het hoofd slingeren, plaatste ze erbij: "Ik zou je met m'n blote handen wurgen", zegt een knappe jonge vrouw. "Ik zou je afschieten als ik de macht had", schrijft een jongen die op een olijke selfie poseert met z'n vriendin.
 
Vreemd contrast
Op de website GlobalVoicesOnline staan een aantal van de berichten vertaald in het Engels, maar zijn de homofoben discreet onherkenbaar gemaakt. In het fotoalbum van Klimova zijn de volledige foto's te zien van de jongelui in alledaagse situaties. Het levert een vreemd contrast op met de teksten die ze uitslaan.
 
Caspar Pisters
Auteur Caspar Pisters (38) schrijft als freelance redacteur voor diverse kranten en tijdschriften (o.a. voor L'HOMO). Nu L'HOMO in de winkel ligt, blogt hij voor LindaNieuws.nl     
 
bronnen: LindaNieuws.nl - L'HOMO / GlobalVoicesOnline.org / VK.com
                                                    

Zwolle – Garage | "COC Zwolle met De Garage vol vertrouwen de toekomst in"

Met een 'Proost' op de toekomst is 'De Garage', de nieuwe kroeg van COC Zwolle op zaterdag 25 april geopend. Dat deden voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland en wethouder Nelleke Vedelaar van Zwolle door middel van de 'eerste tap': zij tapten het eerste biertje achter de nieuwe bar. De opening markeert het begin van een nieuwe tijd voor dit café van COC-vereniging die zich inzet voor de sociale acceptatie van seksuele en genderdiversiteit in de regio Zwolle.

"Dit is niet alleen een prachtige facelift en een prachtig voorbeeld van wat mensen met elkaar voor elkaar kunnen krijgen. Ik het vind het ook heel goed dat het COC er met deze kroeg bewust voor kiest om een plek voor iedereen te zijn", zegt wethouder Nelleke Vedelaar.

Voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland beaamt dit: "Je ziet overal dat het apart van elkaar uitgaan van allerlei groepen in de samenleving uit de tijd is. Toch is het belangrijk dat er plekken zijn waar je zeker weet dat je als lesbo, homo, bi, transgender en hetero helemaal jezelf kan zijn. Juist daarom is het voor een COC-vereniging in deze regio heel belangrijk dat ze een kroeg hebben als deze. Want jezelf kunnen zijn en merken dat je geaccepteerd wordt, lijkt wel heel vanzelfsprekend maar is het echt niet altijd en overal. Door te 'blenden' laat je mensen voelen dat homo- en biseksualiteit de normaalste zaak van de wereld is".

Trots op vrijwilligers
Voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle: "En intussen is dit gewoon een super coole kroeg geworden. Die knus kan zijn, maar die we ook groter kunnen maken door de garagedeuren achterin weg te schuiven voor feesten, optredens en als het gewoon volle bak is. We gaan ook andere dingen bieden".

Zo zal er zal meer livemuziek komen en op de zondag kan er bijvoorbeeld een keer een proeverij van Vechtdal-producten gehouden worden. De komende tijd wordt met van alles geëxperimenteerd, om te kijken wat de kroeggasten waarderen.

De Jong laat weten 'ontzettend trots op het team vrijwilligers' te zijn. "Die zijn de laatste tijd bijna 24 uur per dag in touw geweest om te zorgen dat we hier zo kunnen staan", zegt de voorzitter van COC Zwolle.

COC Zwolle Cafe De Garage

Het COC-pand aan de Kamperstraat in Zwolle is omgedoopt tot 'De Garage', een verwijzing naar de functie die het pand op nummer 17 had tot in de jaren zestig. Opel-dealer Smit&Co was er gevestigd. Na de verhuizing van de garage werd het pand verbouwd tot dansschool. Eind jaren negentig trok het COC er in. In de kroeg zijn decoratieve elementen verwerkt die verwijzen naar het garageverleden van het pand.

De agenda van de nieuwe kroeg, die voortaan van donderdag tot en met zondag is geopend, is op de website van COC Zwolle te vinden, maar heeft nu ook een eigen webadres: CafeDeGarage.nl.

bronnen: COC.nl – COC Nederland & COC Zwolle
                   

zondag 26 april 2015

You Are Unstoppable | "Conchita Wurst geeft zich bloot in haar nieuwe video"

Op 15 mei komt het soloalbum van Conchita Wurst uit. Het album, getiteld Conchita, is voor de Oostenrijkse heel dierbaar omdat al haar favoriete genres te horen zijn; van dramatische ballads tot dance en pop. Nu is ook haar video voor 'You Are Unstoppable' uit.

bron: Gay.nl

De nieuwe videoclip bij het laatste nummer van Conchita Wurst is onlangs gepubliceerd. 'You Are Unstoppable' bestormt in diverse landen de hitlijsten en de video zal dit succes alleen maar vergroten. In de indrukwekkende video geeft Conchita zich figuurlijk maar ook letterlijk helemaal bloot ‼

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com - Vevo                                   

Engeland | "Britse acteur 'Kieron Richardson' en vriend Carl Hyland getrouwd"

De Britse 29-jarige acteur 'Kieron Richardson' is in het huwelijksbootje gestapt met zijn vriend 'Carl Hyland'. Het huwelijk vond plaats in het Buxton Dome in Peak District in aanwezigheid van 12 bruidsmeisjes. Kieron en Carl zijn al 8 jaar samen en verloofden zich vorig jaar.

Richardson onder andere bekend uit de soap 'Hollyoaks' en zijn vriend vroegen 12 dames om hun bruidsmeisjes te zijn en ze moeten zich allemaal kleden in een echte witte huwelijksjurk. Onder de bruidsmeisjes ook de actrices uit de soap: Stephanie Davis, Jennifer Metcalfe, Jorgie Porter, Jazmine Franks en Gemma Merna. Onder de gasten ook de meeste andere acteurs uit de Hollyoaks soap. De beroemde band 'The Drifters' speelden op hun huwelijksfeest.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                 

Syrië | IS militanten 'vergeven' Homo's, om ze daarna alsnog dood te stenigen

Foto's van homo's die door IS militanten van daken worden geduwd, kennen we al, net als homo's die dood worden gestenigd. Het kan nog gruwelijker: nu circuleren er foto's waarop te zien is hoe twee geblinddoekte mannen worden omhelsd voor ze dood worden gestenigd, terwijl mensen toekijken. De Hug betekent kennelijk zoiets als 'vergiffenis van God na hun dood'.
 
De slachtoffers ogen rustig: vermoedelijk krijgen ze van tevoren een lading kalmerende middelen toegediend. Dat schijnen de militanten vaker te doen voor executies en amputaties, om het proces soepeltjes te kunnen laten verlopen.
 
 
bronnen: Gay.blog.nl / DailyMail.co.uk
                  

Amerika - Showbizzz - Transgender | Bruce Jenner (65): "Ik ben een vrouw" ‼

Bruce Jenner, voormalig Olympisch atleet maar toch hoofdzakelijk bekend van de reality serie 'Keeping up with the Kardashians' heeft in een veel bekeken interview op de Amerikaanse televisie gezegd dat hij al van kinds af aan worstelt met zijn sekse. "In elk opzicht ben ik een vrouw", zegt Jenner tegen Diane Sawyer in het interviewprogramma 20/20. "Al van kinds af aan was ik erg verward over mijn geslacht".

De inmiddels 65-jarige Jenner werd ooit 's werelds grootste atleet genoemd toen hij goud won op het onderdeel tienkamp op de Olympische Spelen van 1976. Hij is nu vooral bekend als de stiefvader van Kim Kardashian. Geruchten over een aankomende geslachtsverandering van Jenner waren er al lange tijd. Het is voor het eerst dat hij er zelf over praat. En met deze bekendmaking is hij tevens de meest bekende Amerikaan die als transgender naar buiten treedt. Er wordt tevens een documentaireserie gemaakt over zijn geslachtsverandering. De eerste van acht afleveringen zal te zien zijn op 26 juli op de zender E!.

In het interview laat Jenner tevens weten zich seksueel aangetrokken te voelen tot vrouwen. Hij benadrukte het verschil tussen geslacht en seksualiteit. "Ik heb nog nooit het bed gedeeld met een man", zegt Jenner. Steun van allerlei Amerikaanse bekendheden stroomde binnen na het interview.

Zie ook: 
Bruce Jenner: "Ik ben een vrouw"  /  Bruce Jenner komt als Transgender Uit de Kast      
Bruce Jenner is officieel uit de Transgender kast  Bruce Jenner: "Ik ben een vrouw" 

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com