zaterdag 3 november 2018

PrEP | PrEP kan einde maken aan de Hiv-epidemie onder Homo- en Bi-mannen

Een breed gebruik van de Hiv-preventiepil PrEP kan op termijn een einde maken aan de Hiv-epidemie onder mannen die seks hebben met mannen. Dat is de conclusie van een wiskundig modelleringsonderzoek  onder leiding van Nederlandse onderzoekers gepubli- ceerd deze week in het wetenschappelijke tijdschrift AIDS.

"We wisten al dat inzet van PrEP kosten effectief is,  maar deze nieuwe studie laat zien dat PrEP ons kan helpen om van Nederland het eerste land te maken met nul nieuwe Hiv-infecties. Belangrijke voorwaarde is wel dat PrEP breed wordt gebruikt door degenen die het 'hoogste risico lopen op Hiv' Dat is in Nederland nog niet het geval. Het onderzoek laat zien dat we vaart moeten maken   Er is geen enkele reden om nog langer te wachten om PrEP breed beschikbaar te stellen voor iedereen die risico loopt op Hiv. Liever vandaag dan morgen" ‼,  reageert directeur "Louise van Deth" van 't Aidsfonds en Soa Aids Nederland.bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com - COC.nl                                                                   

Amerika | De 27·jarige Grey's Anatomy acteur 'Jake Borelli' komt Uit de Kast ‼

Amerika    De Amerikaanse acteur Jake Borelli (27) bekend van z'n rol als Biseksueel in de populaire ziekenhuis televisieserie Grey's Anatomy, is op 01 november 2018 publieklijk Uit de Kast gekomen.

De 27-jarige deed zijn Coming Out op Instagram. Hij refereerde daarbij naar zijn eigen Homo kusscène in de ziekenhuis serie, die al aan zijn vijftiende seizoen toe is - ook al is dat personage Biseksueel ‼  Naar eigen zeggen kan hij zich toch vrij goed inleven in z'n personage, ook al is hij zelf niet Biseksueel.  Jake Borelli hoopt ook een inspiratie te zijn voor vele anderen. Familie en vrienden hebben hem al langer geleden aanvaard zoals hij is 
                                                        
        
                                                               
Jake Borelli werd bekend door zijn rol in de Nickelodeon serie The Thundermans (2015–2018) en sinds 2017 is hij te zien in Grey's Anatomy. Daarnaast was hij eerder ook al te zien in series als NCIS, Parenthood en iCarly en speelde hij al in een zestal televisie films.


bronnen: HoLeBi.info / Instagram.com – Jake Borelli


                                                                                                        

vrijdag 2 november 2018

Award | 'Bo Van Spilbeeck' verkozen tot meest LGBT–vriendelijke mediafiguur

OUT Media Award  →  Bo Van Spilbeeck is door LHBT+ TV-zender OUT.tv verkozen tot de "meest LHBT-vriendelijke mediapersoonlijk- heid van 2018" ‼  De verkiezing verliep via een 'online poll'  waar ruim zesduizend mensen uit 'Nederland' en 'Vlaanderen' hun stem uitbrachten. Nederlandse LHBT+–activiste Dinah de Riquet-Bons en reality ster Rogier van der Linden werden respectievelijk tweede en derde.

De titel heeft Bo Van Spilbeeck te danken aan "haar moedige en publieke Coming Out als Transvrouw begin dit jaar" ‼, stelt OUT.tv. "Mede dankzij TV-zender VTM kon Vlaanderen en Nederland haar verhaal volgen en maakte ze 't onderwerp 'Transgender zijn' meer bespreekbaar. Haar Coming Out werd zelfs wereldnieuws", klinkt het.

Lees verder op de website van HLN.be:  "Bo Van Spilbeeck verkozen tot meest LGBT-vriendelijke mediafiguur"
                                                                               
                                                    
                                                                    
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   VTM-journalist 'Bo Van Spilbeeck' komt Uit de Kast als Transgender | "TNN en COC zijn helemaal klaar met Voetbal Inside" ‼ 

bronnen: HLN.be – Het Laatste Nieuws / YouTube.com – OUT.tv / Facebook.com – HLN.be                                                     

Dordrecht · Rechtbank | Mishandeling Homo's in Dordt géén anti·Homo geweld

Dordrecht  →  Volgens de rechtbank in Dordrecht was er geen sprake van Homohaat tijdens de mishandeling van twee Homoseksuele mannen in het voorjaar. Wel zijn de dertien verdachten veroordeeld voor openlijke geweldpleging.

De straffen lopen uiteen van enkele maanden voorwaardelijke celstraf tot taakstraffen.

Volgens de rechtbank werden de verdachten – in de leeftijd van 14 tot 22 jaar – vooral gedreven door "een giftige cocktail van sensatiezucht en groepsdruk", aldus een woordvoerder van de rechtbank in een toelichting op de vonnissen.

                                      
                                 
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: NU.nl / Twitter.com – NOS.nl / Facebook.com – COC.nl → COC Nederland                                                          

donderdag 1 november 2018

Vandaag in de Nederlandse bioscopen | De Queen-film: "Bohemian Rhapsody"

Bioscoop  →  'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Bohemian Rhapsody'   De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het 'Live Aid' benefietconcert in 1985.

Producenten:  Jim BeachRobert De NiroGraham KingBrian MayRoger TaylorBryan Singer & Peter Oberth
Hoofdrollen:    Rami MalekGwylm LeeBen Hardy, Joseph Mazzello, Mike Myers, Aidan Gillen, Lucy Boynton & Tom Hollander
                                                     
        
                                                   
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: MovieMeter.nl / YouTube.com / Facebook.com  20th Century Fox


                                                           

Movember | Laat je SNOR staan ... voorkom ook dat mannen te jong overlijden

Voorkom dat mannen te jong overlijden.  Mannen verkeren in een gezondheidscrisis waar niet over wordt gepraat. Ze overlijden veel te jong. De Movember Foundation onderneemt actie en daar hebben ze jouw hulp bij nodig.

Laat een snor staan

Door aan Movember mee te doen – werf je fondsen voor de gezondheid van de man. En door je snor te laten staan, kun je daaraan bijdragen. Be-gin met een glad geschoren gezicht, laat de hele maand je snor staan, en werf fondsen om de mannen te steunen die dat het meeste nodig hebben.

Move
Zowel mannen als vrouwen kunnen aan Movember meedoen door in beweging te komen. Dat noemen we een Move maken. Stel aan het begin van de maand een afstand vast die je wilt afleggen, en ga wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, of roeien om je doel te bereiken. Terwijl je daarmee bezig bent, werf je broodnodige fondsen voor de gezondheid van de man.
                                                                
        
                                                                 
Ik maak een verschil
Mannen overlijden gemiddeld zes jaar jonger dan vrouwen. Je kan echter een verschil maken en ons helpen om dit alarmerende feit te veranderen. Samen kunnen we een verschil maken voor de gezondheid van de man op het gebied van prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheid en de preventie van zelfmoord.

Sluit je nu aan bij de beweging. Steun de enige mondiale liefdadigheidsinstelling die zich uitsluitend richt op de gezondheid van de man, de Neder- landse Movember Foundation.

Zie ook: 
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: nl.Movember.com / YouTube.com / Facebook.com – Movember Foundation Netherlands


                                                

woensdag 31 oktober 2018

Utrecht – 10 november 2018 | Inspiratiedag voor LHBTI–jongerenorganisaties

Utrecht  →  Voor de 4e maal organiseren COC, NJR en Movisie de 'Niet Alleen Anders Dag' ‼  Een dag vol inspiratie voor organisatoren van LHBTI-jongerenactiviteiten op zaterdag 10 november in Utrecht.

  Er zijn dit jaar weer vertrouwde en gloednieuwe workshops te volgen en er is plek voor meer dan 100 jongeren en ondersteuners die zich inzetten voor LHBTI-emancipatie en ontmoeting van LHBTI-jongeren.

Zaterdag 10 november 2018  –  12.00 - 20.00 uur  –  Zaalverhuur 7  –  Boothstraat 7  –  Utrecht      ►  Voor meer info:  Niet Alleen Anders Dag 

Lees verder op de website van COC.nl:  "Inspiratiedag voor LHBTI-jongerenorganisaties"

bronnen: COC.nl - COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                                         

Tanzania - Paul Makonda | Gouverneur van Tanzania opent de jacht op Homo's

Tanzania  →  De Tanzaniaanse gouverneur – "Paul Makonda" – heeft burgers geïnstrueerd om LHBT'ers aan te geven bij de politie. Zo geeft Paul Makonda de politie één week om ''alle Homo's'' te vangen.

De gouverneur van economische hoofdstad in Tanzania – 'Dar es Salaam' – kondigde afgelopen maandag zijn anti-Homo operatie aan en moedigt alle inwoners om LHBT'ers bij de politie te melden. Gouveneur Paul Makonda waarschuwt dat iedereen die wordt betrapt op Homoseksualiteit 30 jaar gevangenisstraf zal krijgen ‼  ''Ik heb informatie over de aanwezigheid van vele Homoseksuelen in onze provincie". Betrapt worden op seks met iemand van hetzelfde geslacht kan zelfs een levenslange gevangenisstraf opleveren.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Tanzaniaanse gouverneur verklaart jacht op Homo's" 

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                                      

dinsdag 30 oktober 2018

België - Çavaria - LHBT's | HoLeBi-foon krijgt een nieuwe naam en wordt Lumi

België  →  De opvang- en infolijn van ÇavariaDe HoLeBi-foon – verandert van naam en heet vanaf nu "Lumi". De naamsverandering komt er omdat de oude naam de lading niet meer dekte.  Het doelpubliek is veel ruimer dan enkel HoLeBi's en naast  'een telefoonlijn' biedt Lumi ook chat, mail en een uitgebreide website aan.

Lumi is er voor iedereen met vragen over gender en seksuele voorkeur. "HoLeBi's en hun omgeving kunnen nog altijd terecht bij Lumi" ‼, verzekert Çavariawoordvoerder 'Jeroen Borghs' ‼  "Maar ook Transgenders en hun omgeving kunnen bij ons hun verhaal en vragen kwijt.  Net als mensen die zich als Queer, Non-Binair, Genderfluïde, Aseksueel of Aromantisch identificeren of mensen die liever zonder label of hokje door het leven gaan".

Lees verder op de website van GayLive.be:  "HoLeBi-foon krijgt een nieuwe naam en wordt Lumi"

Zie ook:
bronnen: GayLive.be / YouTube.com                                                        

De film 'Girl' van Lukas Dhont vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen ‼

Bioscoop  –  De film Girl van de Vlaamse regisseur Lukas Dhont is vanaf donderdag 01 november te zien in de Nederlandse bioscopen

In Frankrijk is de film een groot succes. Sinds de première van Girl op 10 oktober hebben bijna 92.000 mensen in één week tijd een kaartje gekocht voor de film. Het debuut van Lukas Dhont is daarmee de meest succesvolle openingsweek ooit voor een Vlaamse film in Frankrijk.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Film 'Girl' van Lukas Dhont vanaf donderdag in Nederland"
                                                

                                                            
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:  
•   België | "LHBT-film 'Girl' is inzending voor Oscar voor beste buitenlandse film"  

bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com                                                            

maandag 29 oktober 2018

Amerika | Caitlyn Jenner heeft steun aan president Donald Trump ingetrokken

Amerika  →  Realityster 'Caitlyn Jenner' – die sinds 2015 als vrouw door het leven gaat – heeft in een column haar steun voor Donald Trump ingetrokken. Eerder hoopte ze nog dat ze kon samenwerken met de Amerikaanse president.

  "De realiteit is dat de Transgendergemeenschap continu meedogenloos wordt aangevallen door deze president" ‼, schrijft Caitlyn Jenner in haar column in de 'Washington Post'.

'Donald Trump' heeft de afgelopen dagen veel kritiek gekregen nadat 'The New York Times' het nieuws naar buiten bracht dat de regering over- weegt om de erkenning van Transgenders terug te draaien.


Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: NU.nl / Facebook.com – AD.nl                                                                  

Brazilië | "Homofoob 'Jair Bolsonaro' wint de presidentsverkiezing in Brazilië"

Brazilië - Jair Bolsonaro    De omstreden presidentskandidaat Jair Bolsonaro heeft op zondag de presidentsverkiezingen van Brazilië gewonnen. De extreemrechtse Jair Bolsonaro won met 55% van de stemmen   De afgelopen jaren heeft hij z'n afkeer voor de LGBTcommunity niet onder stoelen of banken gestoken.

De Braziliaanse LHBTI-community keek de afgelopen weken met angst voor hun leven tegen de verkiezingsdag op. Bolsonaro heeft het de afgelopen jaren namelijk erg duidelijk gemaakt dat hij anti-LHBT is ‼  Zo zei hij: "Ja ik ben Homofoob en ik ben er trots op". Ook zei hij in 2011: "Ik zou nooit van een Homoseksuele zoon kunnen houden. Ik heb liever dat hij doodgaat in en ongeluk".

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Trotse Homofoob 'Jair Bolsonaro' wint verkiezingen Brazilië" ‼ 
                                                               
                                                    
                                                                  
Zie ook:  

bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com  OUT.tv