zaterdag 29 augustus 2015

VS - Showbizz - Interview | "Miley Cyrus is niet Biseksueel maar Panseksueel"

In een interview heeft Miley Cyrus verduidelijkt dat ze panseksueel is en niet biseksueel zoals eerder dit jaar werd bericht. 

Eerder liet het voormalige Disney-kindsterretje zich al ontvallen dat ze in het verleden relaties heeft gehad met zowel mannen als vrouwen. "Er zijn periodes in mijn leven waar ik zowel mannelijke als vrouwelijke vriendjes heb gehad. Ik verstop mijn seksualiteit niet. Ik wil mezelf geen etiket opplaken", klonk het toen.

In een nieuw interview met Elle Magazine bevestigt ze dat ze op mensen valt ongeacht hun geslacht of genderidentiteit. "Ik ben zeer open daarover. Ik ben panseksueel maar ik heb geen relatie. Ik ben 22, ik ga uit, maar verander mijn stijl elke twee weken, laat staan met wie ik omga" ‼

Zie ook:
USA | "Miley Cyrus trekt vermomd de straat op als verslaggeefster"  /  Miley Cyrus undercover op pad als sterverslaggeefster ‼ 

bronnen: GayLive.be / Elle.com / YouTube.com


        
                                 

België - 'Brussel' | "Bruxelles maakt zich op voor 'Bear Pride Belgium' 2015" ‼

Van 15 tot en met 18 oktober is er in Brussel het Belgian Bear Weekend, ook wel geadverteerd als Bear Pride Belgium. Blikvanger is de verkiezing van Mister Bear Belgium 2016.

Ondertussen worden er sinds 2012 Mister Bear Belgium-wedstrijden gewonnen. Daniel werd Mister Bear Belgium 2012, Bixente 2013, Michel 2014 en Freddy 2015. Kandidaten voor 2016 mogen zich nu al inschrijven.

Naast de verkiezing staan er feestjes, een rondleiding in Brussel en een brunch op het menu.

"Het is meer dan Bear Pride", vertelt organisator Dimitri aan Bruce Magazine. "We willen een omgeving voor mensen creëren waar ze gemakkelijker gelijkgezinden kunnen treffen, ze helpen met hun coming-out, zelfaanvaarding en acceptatie van anderen".

"We willen ons niet fixeren op de klassieke fysieke bear-eigenschappen. De focus licht op het sociale, open aspect. Ongeacht of je lichaamshaar, een baard of een buik(je) hebt".

Zie ook:  Seizoen 4 van 'Where The Bears Are' is gestart

bronnen: ZiZo-Magazine / Bruce-Magazine.be / YouTube.com


        
                                       

Homoseksualiteit | Wetenschap achter 'biologisch Homo-onderzoek' is wankel

Er worden steeds meer vraagtekens gezet bij het idee dat homoseksualiteit een concrete biologische oorzaak heeft. Vorige maand noemde de socioloog Shamus Kahn het zelfs 'een gevaarlijk idee' in het internettijdschrift Aeon. En eerder deze maand schreef wetenschapsjournaliste Asha ten Broeke een essay in Vrij Nederland onder de provocerende titel 'Weg met de geboren Homo'.

Het idee is sinds de jaren negentig een mantra binnen de homobeweging: "Born this Way". Maar de wetenschap achter het biologische homo-onderzoek blijkt wankel. Er zijn nooit genen gevonden die consequent samenhangen met homoseksualiteit. En in een grote Zweedse tweelingstudie becijferden onderzoekers de erfelijkheid van homoseksueel gedrag op 35 à 39 procent voor mannen en 18 à 19 procent voor vrouwen. De rest is toe te schrijven aan omgevingsinvloeden.

En de onzekerheidsmarges van deze uitkomst zijn groot. Er is 95 procent kans dat de erfelijkheid van homoseksualiteit voor mannen tussen 0 en 60 procent ligt en tussen 0 en 49 procent voor vrouwen. Helaas kan ook niemand aan een hersenplakje aflezen of iemand homo is of niet. Ook de aanwijzingen dat een gebrek aan testosteron in de baarmoeder tot homoseksualiteit leidt zijn indirect.

Mogelijk onderschatten wetenschappers het idee dat homoseksueel gedrag zó normaal is dat het bij alle mensen min of meer aanwezig is.

Ook Homo's in de apenwereld
Ook in het apenrijk is homoseksualiteit wijd verbreid. Mannetjes-chimps friemelen aan elkaars ballen. Ook bij de orang-oetan doen mannetjes het met mannetjes en vrouwtjes met vrouwtjes. En opvallend: "Primaten die nauwer verwant zijn aan mensen vertonen meer homoseksueel gedrag".

Homoseksualiteit is een natuurlijk onderdeel in het menselijke repertoire van aantrekking, lust en liefde. Mogelijk is het tijd voor een nieuwe werkhypothese: binnen het biseksueel spectrum zullen sommige mensen bij het homoseksuele en anderen bij het heteroseksuele uiteinde uitkomen. Maar we kúnnen allemaal op mannen en vrouwen vallen.

Zie ook:
Alle mensapen zijn een beetje Biseksueel ‼  /  Vraagtekens bij wetenschap achter biologische Homo-onderzoek ‼    

bronnen: NRC.nl / ANP.nl / YouTube.com


        
                                                         

vrijdag 28 augustus 2015

Republikeinse presidentskandidaten willen het Homohuwelijk terugschroeven

Vier Republikeinse presidentskandidaten willen – indien verkozen in november 2016 – het homohuwelijk in de Verenigde Staten afvoeren. Ze ondertekenden een belofte van de National Organization for Marriage, die tegen het homohuwelijk ijvert.

Ted Cruz, Rick Santorum, Bobby Jindal en Ben Carson engageerden zich. Indien verkozen, willen ze de grondwet amenderen zodat het huwelijk voorbehouden wordt aan koppels bestaande uit één man en één vrouw. Ook het bespreken van het homohuwelijk in scholen mag volgens de organisatie niet meer gebeuren.

De vier zijn niet meteen de favorieten in de republikeinse race voor een nominatie. In november 2016 trekken de Amerikanen naar de stembus.

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com


        
                                   

Regenboogstad | "Zaanstad gaat zich inzetten voor emancipatie van LHBT's" ‼

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft Zaanstad aangewezen als een van de regenboogsteden in Nederland. Regenboogsteden zetten zich in voor het vergroten van de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT's). 

Zij trekken hier geld voor uit en spannen zich in om kleinere gemeenten in de regio te informeren over hun aanpak. Op uitnodiging van het ministerie stelde Zaanstad voor de jaren 2015-2017 een meerjarenplan op voor het emancipatiebeleid van LHBT's. Het ministerie levert een financiële bijdrage van € 50.000,-. 

Het Bureau Discriminatiezaken (BD) Zaanstreek / Waterland voert de komende jaren de bijbehorende acties uit onder regie van de gemeente. Bureau Discriminatiezaken voert in samenwerking met een aantal externe organisaties de doelstellingen uit die zijn geformuleerd in de 'Intentieverklaring lokaal emancipatiebeleid 2015-2017'.

Het gaat hierbij om:
•  het voorkomen, signaleren en bestrijden van discriminatie van homoseksuelen en transgenders;    
•  het bespreekbaar en sociaal acceptabel maken van homoseksualiteit en transgenderisme;
•  het bevorderen van het welzijn, de weerbaarheid en de veiligheid van homoseksuelen en transgenders.

In het meerjarenplan heeft het BD samen met verschillende Zaanse partijen, zoals Filmtheater De Fabriek en de in seksuele diversiteit gespecialiseerde theatergroep AanZ, de mogelijkheden uitgewerkt om tot en met 2017 te komen tot een kwalitatief hoogwaardig programma met een breed publieksbereik.


bronnen: Zaanstad.nl / YouTube.com                                                                         

Q-Music DJ "Martijn Kolkman" is in Barcelona aangevallen door Homo·haters ‼

Martijn Kolkman is in Barcelona belaagd door homohaters. De groep bekogelde hem met eieren. Dat laat de DJ weten aan het RTL 4 programma RTL Boulevard.

Na het incident plaatste hij een filmpje op Instagram en Twitter, waarop te zien is hoe hij en zijn vriend onder het eigeel zitten.

"In het liberale Barcelona samen met mijn vriend bekogeld met eieren omdat we homo zijn. Waarom" ?!, vraagt hij zich af. "Welkom in het Barcelona van 2015 waar je gewoon wordt aangevallen door mensen die homo's haten".

Martijn  Kolkman en zijn vriend waren aan het stappen in de Spaanse stad. "We zijn er beiden onwijs kwaad over", aldus Martijn tegen RTL Boulevard. De kans dat hij ermee naar de politie stapt lijkt klein. "Aangifte doen haalt weinig uit", aldus Martijn.
      
    ◄  Beluister hier het stemgeluid van DJ 'Martijn Kolkman' ‼

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl – Boulevard / YouTube.com / Twitter.com
donderdag 27 augustus 2015

Lily-Rose | "Dochter Johnny Depp zorgt voor geruchten over haar geaardheid"

Lily-Rose Depp, de 16-jarige dochter van acteur 'Johnny Depp' en de Franse zangeres 'Vanessa Paradis' zorgt voor twijfel over haar geaardheid. Ze poseert immers met de New Yorkse androgyne fotografe 'iO Tillett Wright' voor zijn "We Are You: Self Evident Truths" project, dat verschillende seksuele voorkeuren belicht.

"Ik ben zo trots op mijn meisje Lily-Rose Depp. Ze besloot dat ze deel wilde uitmaken van mijn project omdat ze zich ergens op het uitgestrekte spectrum tussen homo- en heteroseksualiteit bevindt. Ik kon niet gelukkiger zijn om haar te verwelkomen in de familie. Ze is juweeltje van een mens", schreef Wright bij de bewuste foto op Instagram.

Depp is niet de eerste die poseert met de fotografe, die sterk opkomt voor ieders seksuele rechten. Veel celebs onder wie topmodel Cara Delevingne en popster Kylie Minogue zetten zich al in voor het project om de zogenaamde LGBTQ-gemeenschap (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender & Questioning) te steunen. Bij deze is Wright al een stap dichter bij het einddoel: "Tienduizend mensen fotograferen die zichzelf niet voor de volle 100 procent als hetero omschrijven".

Zie ook:  

bronnen: Nieuwsblad.be / YouTube.com


        
                                         

Vester Lee Flanagan - Bryce Williams | "Schutter live-uitzending was Homo" ‼

De man die woensdag twee mensen doodschoot tijdens een live-uitzending van de Amerikaanse TV-zender WDBJ17 heeft een uitvoerige afscheidsbrief geschreven naar de TV-zender ABC. Vester Lee Flanagan schrijft onder meer dat zijn daad het gevolg is van diverse schietincidenten in de Verenigde Staten van de afgelopen tijd.

Met name de schietpartij in een kerk in Charleston in juni van dit jaar omschrijft hij als "de druppel waarna ik doorsloeg". Opvallend in zijn afscheidsbrief is ook dat hij zich beklaagt dat hij als zwarte, homoseksuele man vaak gediscrimineerd werd en daar onder leed. Over de exacte reden van zijn daad doet de politie vooralsnog geen mededelingen.

Flanagan werkte eerder voor hetzelfde lokale televisiestation als zijn slachtoffers. Woensdagochtend schoot hij oud-collega en verslaggeefster 'Alison Parker' en cameraman 'Adam Ward' tijdens een live-uitzending dood. Hijzelf was er verslaggever in 2012 en 2013 en gebruikte toen het pseudoniem Bryce Williams.
  

Flanagan werd ontslagen wegens zijn matige prestaties. Na dit ontslag liet hij de directie weten dat zijn collega's vaak zeer homofoob waren en dat hij binnen de zender regelmatig werd gediscrimineerd vanwege zijn seksuele geaardheid. De live-uitzending woensdag, vanuit Moneta in de staat Virginia, werd door ruim 40.000 mensen bekeken. Na zijn daad vluchtte Flanagan en pleegde niet veel later zelfmoord.

In zijn appartement trof de politie enkele opvallende zaken aan. Zo hingen er veel foto's van hemzelf met een pikante uitstraling en bleek dat hij al geruime tijd als escort werkte. Ook trof de politie een regenboogvlag aan en een groot aantal gebruikte seksspeeltjes. In zijn woning werden ook aantekeningen en brieven aangetroffen waaruit blijkt dat de schutter de afgelopen tijd veel leed onder het feit dat hij als zwarte, homoseksuele man werd gediscrimineerd.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / NOS.nl / YouTube.com


        
                                   

Rotterdam Pride 2015 | Thema: "Vrijheid van Seksuele & Culturele Diversiteit"

Burgemeester Aboutaleb opent de tweede editie van de succesvolle Rotterdam Pride tijdens de Keerweer Parade met de Star Sisters. De Rotterdam Pride wordt gehouden van 24 tot en met 27 september 2015. Het thema van dit jaar is 'seksuele en culturele diversiteit'. 

Programma
De Rotterdam Pride biedt in samenwerking met haar partners een onderscheidend cultureel programma. Hiermee biedt de Rotterdam Pride een mooie balans tussen inhoud en feest. Uiteraard wordt de Keerweer Parade weer gehouden. Het Schouwburgplein wordt voor één dag omgetoverd tot het Pride Plein: een spetterend plein waar diversiteit gevierd wordt en bezoekers kunnen proeven van alle bijzondere organisaties die Rotterdam rijk is. Ze kunnen meedoen met de Pride Yoga & Bootcamp. Ze kunnen luisteren naar mooie liedjes. Ze kunnen zelfs als hetero Uit de Kast komen ‼

Cultuur
Tijdens Rotterdam Pride staan tours, theater, film en exposities in het teken van seksuele en culturele diversiteit. Bezoekers kunnen fietsen door 'De roze geschiedenis van Rotterdam' of op de fiets naar 'Homoseksualiteit in het dierenrijk' in Diergaarde Blijdorp. Speciaal voor deze gelegenheid is de voorstelling "Schijn" te zien in het Ro-theater. Een coming of age verhaal van een zoon van Marokkaanse ouders die opgroeit in Nederland. "Schijn" is een verhaal over identiteit, geweten en liefde. 

De Rotterdamse zelf-made Acteur 'Fahd Larhzaoui' onderzoekt hoe hij zichzelf kan zijn zonder zijn familie te verliezen. In LantarenVenster wordt de korte film "De Beslissing" vertoond. Aansluitend is er een Q&A met de filmmakers, Leefbaar Rotterdam en een imam. De film gaat over een Nederlandse jongen met een Marokkaanse achtergrond die worstelt met zijn seksuele identiteit. Vanwege het offerfeest is de film geprogrammeerd op dinsdag 29 september. Tot slot hebben ook Camera Japan en het Fotomuseum een aansprekend Rotterdam Pride programma in het laatste weekend van september ‼

Conferentie
Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie) opent de Creating CrossOvers Conferentie. Deze conferentie focust op de kruispunten tussen religieuze, culturele en seksuele diversiteit. Diversiteit is er om te vieren, en maakt mensen ook ongemakkelijk. Tijdens deze conferentie wordt het ongemak met verschillen opgezocht, zodat de deelnemers met nieuwe tools en tips naar huis gaan en handiger worden in het ruimte geven aan diversiteit in brede zin in hun werk als docent, hulpverlener, politieambtenaar, vrijwilliger of LHBT-activist. De conferentie is voor deelnemers met het lef om te bouwen aan verbinding over de grenzen van het eigen ongemak heen.  

Feest
Rotterdam Pride heeft dit jaar wederom een uitgebreid feestprogramma, met o.a. de Keerweer Parade, singer-songwriters bij damescafé LOUD, feest TOPSTUK in WORM en TOTALLY STRANO met bijzondere live acts van Lucien Foort en Ferry de Ruiter en op het Pride Plein niemand minder dan DJ Leroy Sendar.  

Data:  24 t/m 27 september 2015  
Locatie:  Verschillende locaties in het centrum van Rotterdam 
Toegang:  Veel activiteiten zijn gratis, voor een aantal activiteiten moet worden betaald 
Meer informatie:  Het volledige programma van Rotterdam Pride is te vinden op: www.RotterdamPride.com
bronnen: RotterdamPride.com / YouTube.com


        
                                                     

woensdag 26 augustus 2015

Italië – Venetië | Burgemeester Luigi Brugnaro: "In mijn stad géén Gay Pride"

Luigi Brugnaro, de nieuwe centrumrechtse burgemeester van Venetië, wil niets weten van een Gay Pride in de lagunestad tijdens zijn ambtstermijn. "Dat is onzin, het summum van kiisch. Wat mij betreft mogen ze het in Milaan gaan doen", verklaarde Brugnaro, een voormalig ondernemer, woensdag in de krant La Repubblica.

De 53-jarige conservatieve politicus lag onlangs nog in de clinch met de homoseksuele Britse popzanger 'Elton John'. Hij had vlak na zijn aantreden immers bevolen om alle boeken waarin HoLeBi-paren worden opgevoerd, terug te trekken uit de schoolbibliotheken. "Een gezin met twee vrouwen en een kind is onnatuurlijk", aldus Brugnaro.

En nu wil hij de Gay Pride in zijn stad dus in de ban slaan. "Venetië is een cosmopolitische stad waar verschillende culturen en religies mekaar ontmoeten. Meneer Brugnaro moet begrijpen dat Venetië niet van hem is", reageert 'Flavio Romani', de voorzitter van Arcigay, de belangrijkste vereniging in Italië die de rechten van homoseksuelen verdedigt.

Brugnaro beweert zelf niet homofoob te zijn en verschillende homoseksuele vrienden te hebben.


bronnen: WijWillenHetWeten.nl / YouTube.com


        
                     

USA - Onderzoek - 'Biseksueel' | "Vrouwen zijn vaker Biseksueel dan mannen"

Vrouwen hebben drie keer meer kans om biseksueel te zijn dan mannen, omdat zij flexibeler met hun seksualiteit omgaan. Tenminste, dat schrijft The Telegraph op basis van onderzoek van de University of Notre Dame uit Indiana.

Deelnemers van het onderzoek kregen de vraag of ze zichzelf zien als heteroseksueel of homoseksueel. Mannen zien zichzelf doorgaans als óf 100 procent hetero óf 100 procent homo terwijl vrouwen geregeld aangeven voornamelijk het één te zijn, maar ook soms het ander. 

Bij de vrouwen is er overigens ook een onderscheid te maken. Dames die pas laat kinderen krijgen, aantrekkelijk zijn of hoog opgeleid zijn, blijken minder vaak interesse te hebben in hetzelfde geslacht dan andere vrouwen. Volgens de wetenschappers komt dat omdat ze genoeg 'aanbod' hebben van mannelijke partners.

Waar de meeste mannen ervan overtuigd zijn dat je 100 procent homoseksueel of heteroseksueel bent, varieert dat bij vrouwen op basis van de mensen die zij ontmoeten. Hoofdonderzoekster Elizabeth McClintock heeft geen verklaring voor de starre houding van mannen. 

"Mannen voelen zich kennelijk minder snel aangetrokken tot hetzelfde geslacht. Seksualiteit is bij mannen op een bepaalde manier veel minder flexibel. Mannen laten hun geaardheid minder vaak afhangen van de mogelijkheden die ze hebben op liefdesgebied", aldus McClintock. Ze stelt daarmee dat vrouwen flexibeler zijn omdat ze veel vaker met een andere vrouw aanpappen als ze geen geschikte mannelijke partner kunnen vinden.


bronnen: Gay.nl / Telegraph.co.uk / YouTube.com


        
                               

United Nations | 'Security Council' vergadert voor het eerst over LGBT-rechten

Maandag hield de Security Council van de Verenigde Naties (VN) voor het eerst een bijeenkomst over LGBT-rechten. De focus lag op terroristen van Islamitische Staat die in Syrië en Irak tot nu toe zeker 30 mannen hebben geëxecuteerd op grond van hun vermeende homoseksualiteit. Ze werden van hoge daken gegooid en als ze de val hadden overleefd, dood gestenigd.

Dertien van de vijftien lidstaten van de Security Council waren aanwezig; alleen Angola en Tsjaad ontbraken. Alle 193 lidstaten van de VN waren uitgenodigd voor de meeting, die was georganiseerd door de Amerikaanse en Chileense VN-ambassadeurs. De Amerikaanse ambassadeur 'Samantha Power' sprak van een mijlpaal: nooit eerder sprak de Security Council – het machtigste orgaan van de VN – over rechten van de roze medemens.

                                                               
Een man uit Irak (anoniem) en 'Subhi Nahas' uit Syrië waren uitgenodigd en vertelden hoe ze vanwege hun homoseksualiteit niet alleen door IS, maar ook door hun eigen familie op de hielen werden gezeten. Een van hen vertelde dat de militanten van IS homo's op proberen te sporen via mobieltjes en Facebook-contacten van mannen die ze hebben gevangen genomen.

bronnen: Gay.blog.nl / HuffingtonPost.com / YouTube.com


        
                                         

dinsdag 25 augustus 2015

Den Bosch | Weinig animo voor 'Hepatitis B vaccinaties' op de Bossche kermis

De GGD Hart voor Brabant heeft maandag tijdens 'Pretty in Pink' op de Bossche kermis slechts één man gevaccineerd tegen het virus Hepatitis B.

De gezondheidsdienst stond maandag met een opvallend busje in de Marktstraat om homoseksuele mannen gratis in te enten tegen leverontsteking en de eventuele gevolgen daarvan.

Sociaal verpleegkundige seksuele gezondheid 'Edward de Haan' van de GGD verwachtte dat er ongeveer tien mannen op de vaccinatie zouden afkomen. "Het is er slechts één", zegt hij. "Vaccineren is vaak een zaak van lange adem. Bovendien is er nog steeds een drempel. Veel mannen durven er niet voor uit te komen dat ze seks met andere mannen hebben", aldus de verpleegkundige.

Alleen 'Richard Ballin' uit Vlijmen komt 'een spuitje halen' in het busje met roze ballonnen. "Ben ik de eerste", vraagt hij. "Ik denk dat het laksheid is. Veel mannen denken dat ze geen soa kunnen oplopen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje".

Zie ook:
Weinig animo voor inenting tegen Hepatitis B op Bossche kermis  /  Weinig belangstelling bij Homoseksuele mannen voor vaccinatie  

bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / YouTube.com


        
                                                                         

USA - Mikki & Azai Willis → Barbie | "Vader accepteert de keuze van zijn zoon"

Dat Amerikanen zo af en toe zeer behoudend en zelfs bekrompen om gaan met homoseksualiteit komt regelmatig in het nieuws maar ook regelmatig staan op internet hartverwarmende berichten. 

Afgelopen weekend plaatste 'Mikki Willis', vader van twee zonen, een hartverwarmende video op zijn Facebook-pagina en deze bleef niet onbekeken. Inmiddels hebben ruim twaalf miljoen mensen de video bekeken en ruim 200.000 mensen hebben op de like-knop gedrukt.

In de video is te zien hoe de vader van twee jongens begripvol reageert nadat zijn zoontje een Barbie heeft uitgekozen als verjaardagscadeau. Zijn zoontje 'Azai' had enkele dagen geleden twee dezelfde verjaardagscadeaus gekregen en mocht er dus één ruilen. In de speelgoedwinkel koos hij een Ariel-barbie. 

Vader reageerde: "Hoe denk je dat een trotse vader moet reageren als je zoon dit uitkiest", waarop hij de barbiepop in beeld houdt. Met een brede glimlach op zijn gezicht laat hij zijn zoons weten dat ze hun eigen leven moge leiden. "Bepaal zelf hoe je je voelt, wat je leuk vind en jouw seksualiteit", aldus de liefdevolle reactie van vader. "Nu in deze auto verklaar ik dat ik altijd van jullie zal houden wat voor leven je ook kiest", besluit hij de video.

Zie ook:  Zo reageer je als je zoon kiest voor 'meisjesspeelgoed'  /  Vader filmt reactie nadat zijn zoon een Barbie als cadeau kiest

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com

                 

                                                             

Engeland – 1D - Showbizz | "Waarom gaat One Direction tijdelijk uit elkaar" ?!

Gisteren is bekend geworden dat One Direction 'tijdelijk' uit elkaar zal gaan en de boys geen optredens meer zullen geven. Op Twitter worden naast talloze tienermeisjes, ook aardig wat homo's gek van dit nieuws. Wat zou toch de achterliggende gedachte zijn van hun 'break-up' ?!

Volgens sommige fans zou het zo maar eens kunnen zijn dat de band eindelijk 'uit de kast' komt.

Harry, Liam, Louis en Niall zullen zich volledig richten op hun solo-carrière en zullen niet met het 5e 1D-album op tournee gaan. Naar verluid zullen ze vanaf maart 2016 in ieder geval voor een jaar geen optredens gaan geven.

De Britse krant 'The Sun' citeert een woordvoerder van One Direction die meldde dat de jongens "op zijn minst een jaar de tijd hebben om aan eigen projecten te werken" en verder dat er "absoluut geen kwaad bloed tussen hen" te betreuren valt.

De woordvoerder zei verder: "Het betreft absoluut geen volledige stopzetting en ze hebben de volle intentie om in de toekomst op enig moment terug samen op te treden. Maar voor het moment is dit het einde en zullen zij uit elkaar gaan aan de top van werelds meest populaire muziek act".

Sommige fans zijn het daar niet mee eens en gaat de band uit elkaar om eindelijk hun liefde voor elkaar te kunnen uiten. In het bijzonder wordt er geroddeld dat de grootste favoriet van de band, 'Larry Stylinson' eindelijk uit de kast zal komen.

Wat is volgens jou dé rede dat 1D uit elkaar gaat ?!

Zie ook:  
bronnen: OUT.tv / TheSun.co.uk / YouTube.com


        
               

maandag 24 augustus 2015

Israël - Yishai Schlissel | "Verdachte van steekpartij Gay Pride aangeklaagd" ‼

De man die tijdens de Gay Pride in Jeruzalem meerdere feestvierders neerstak, is maandag aangeklaagd voor moord en zes pogingen tot moord en het aanbrengen van andere verwondingen. Dat schrijft de Israëlische krant The Jerusalem Post.

De ultraorthodoxe jood 'Yishai Schlissel' stak eind juli zes mensen neer tijdens de Gay Pride parade. Ze raakten allemaal zwaargewond. Een zestienjarig meisje was er zo slecht aan toe dat ze een paar dagen later overleed. De steekpartij leidde tot grote verontwaardiging in Israël. Zelfs belangrijke orthodoxe leiders veroordeelden de aanslag. Ook gingen duizenden mensen de straat op in meerdere Israëlische steden om te demonstreren tegen homofobie en geweld.

Yishai Schlissel was tijdens de steekpartij pas drie weken uit de gevangenis. Hij had daar tien jaar vastgezeten omdat hij in 2005 ook om zich heen stak op de Gay Pride in Jeruzalem. Drie mensen raakten toen gewond.

Zie ook:  
bronnen: Gay.nl / JerusalemPost.com / YouTube.com


        
                                           

Groot-Brittannië | Roeivereniging 'Warwick Rowers' stript voor het goede doel

De boys van roeivereniging Warwick Rowers gaan ook dit jaar weer uit de kleren om geld in te zamelen voor het goede doel, namelijk Sport Allies. Daarnaast zamelen ze geld in voor deze stichting door middel van crowdfunding.

Warwick Rowers is een zeer succesvolle roeivereniging in het Verenigd Koninkrijk. Een keer per jaar stript het team voor de camera om geld in te zamelen voor Sport Allies, een organisatie die opkomt voor LGBT-rechten in de sportwereld.

Van de foto's van de naakte mannen wordt een kalender samengesteld. De foto-sessie voor de kalender van 2016 wordt genomen bij een Brits landhuis en een Spaanse villa. Ook in 2013 en 2014 gingen de heren uit de kleren voor een kalender.

bronnen: QX.se / WarwickRowers.org
                  
Groot-Brittannië – 'Warwick Rowers' → Kalender 2016 | "Daar zijn de Warwick Rowers weer" ‼

Daar zijn ze weer, de Warwick Rowers. De Britse roeivereniging komt wederom met een kalender waarop de heren in volle glorie zijn te bewonderen. Voor het goede doel, uiteraard.

De beroemde naaktkalender is inmiddels een traditie. Via crowdfunding zamelen ze geld in voor de stichting Sport Allies. Hieronder alvast de eerste beelden uit de fotoshoot voor de 2016-editie.

Zie ook:  De Warwick Roeiers zijn terug met hun naaktkalender 2016  /  De Warwick Rowers gaan wederom uit de kleren

bronnen: Winq.nl / Vimeo.com
   
______________________________________________________________________________

                                       

Zuid·Afrikaans onderzoek kan bijdragen tot meer aanvaarding van de LGBT's ‼

Een nieuwe studie kan misschien hier en daar een kleine stap vooruit zijn voor HoLeBi & transgender gelijkheid in Afrikaanse landen. De studie werd gedaan door de Zuid Afrikaanse invloedrijke Academie van Wetenschappen. De resultaten werden gepubliceerd in de New Scientist.

In de eerste plaats stelt de studie dat het onjuist is dat sommige mensen denken dat homoseksualiteit in Afrika is overgenomen vanuit Westerse tradities of vanuit koloniale tijdperken en invloeden, en dat er ook geen bewijs is voor het dat sommige mensen stellen dat homoseksualiteit on-Afrikaans is. Ook stelt de studie dat seksueel gedrag van nature gevarieerd is en dat discriminatie op basis van seksuele geaardheid onrechtvaardig is. Daarbij kwam ook naar boven dat er absoluut geen bewijs is dat seksuele geaardheid kan worden genezen of dat homoseksualiteit besmettelijk is. En dat er in Afrikaanse landen evenveel mensen homoseksueel zijn als in andere landen.

Verder doelt het onderzoek ook op meer aanvaarding van HoLeBi's en transgenders door er op te wijzen dat acceptatie van seksuele diversiteit niet enkel ten goede komt aan de locale gemeenschappen, maar ook zijn effect heeft op de publieke gezondheid, het maatschappelijk middenveld en de economische groei op lange termijn. De onderzoekers hopen dat het rapport kan bijdragen tot een betere aanvaarding van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Afrikaanse landen. Zuid Afrika is het enige land waar HoLeBi's en transgenders gelijke rechten hebben. In sommige andere Afrikaanse landen is homoseksualiteit niet strafbaar in andere wél.

Extra info
Er zijn 17 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit legaal is en dus niet strafbaar. Maar verder hebben deze landen, met uitzondering van Zuid-Afrika totaal geen enkele gelijke rechten wetten voor HoLeBi's en transgenders. De Afrikaanse landen waar homoseksualiteit niet strafbaar is zijn: Benin - Burkina Faso - Kaapverdië - Côte d'Ivoire - Centraal-Afrikaanse Republiek - Tsjaad - Djibouti - Guinee-Bissau - Equatoriaal-Guinea - Gabon - Lesotho - Mali - Mozambique (sinds juni 2015) - Niger - Democratische Republiek Congo - Zuid-Afrika.


bronnen: HoLeBi.info / NewScientist.com / YouTube.com


        
                               

zondag 23 augustus 2015

Foo Fighters | De band neemt opnieuw wraak op de 'Westboro Baptist Church'

Voor de tweede keer op rij hebben de leden van de Amerikaanse band Foo Fighters 'wraak' genomen op enkele homofoben. In 2011 kon je bij HoLeBi.info al lezen dat de heren terug reageerden op homofobische protesten. En gisteren deden ze hetzelfde.

Leden van de Amerikaanse extreem homofobe Westboro Baptist Church, bekend van hun bordjes met opschriften als: "God haat homo's", "God straft Amerika en het betogen op begrafenissen, hielden een actie voor het optreden van de Foo Fighters in het Sprint Center in Kansas City met alweer homofobe bordjes in hun handen.

En opnieuw besloot Frontman 'Dave Grohl' over te gaan tot een tegenactie samen met de rest van de bandleden en enkele fans reden ze naar de plek waar de homofoben stonden te demonsteren. Ze stopten met een truck en luidde muziek voor de homofoben en meteen kwamen tal van fans mee feesten zodat men na een poosje de homofoben en hun haatbordjes niet meer zag staan.

De bandleden hadden onder andere een bord bij met daarop de tekst: "You Got Rick Rolled", verwijzend naar het fenomeen waarbij men onder de titel "Rick Roll" verwijzend als grap mensen doorstuurde naar de song: "Never Gonna Give You Up".

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                             

Amsterdam - Mayday | "Travestiet 'Mayday' van fiets getrapt in Amsterdam" ‼

Diva Mayday is zaterdagavond naar eigen zeggen zonder aanleiding van de fiets getrapt in Amsterdam. De bekende travestiet fietste over het Rembrandtplein toen iemand riep: "Oppassen jongens, er komt een Kankerhomo langs", schrijft ze op Facebook.

''Een van zijn vrienden vond het leuk om me van de fiets te trappen". Ze noemt het incident onbegrijpelijk.

''We weten het nou toch wel jongens ?! Er zijn gays, er zijn bi's, er zijn transen, er zijn travestieten, er zijn lesbiennes, er zijn donkere types, er zijn roodharigen, er zijn lilliputters, er zijn knappe en minder knappe mensen, er zijn boeren kakkers en er zijn snollen. Er is van alles wat. Dat maakt deze wereld leuk divers en leerzaam".

Diva Mayday zegt met bloed en blauwe plekken naar huis te zijn gelopen. Haar fiets is kapot. "Maar waar iedereen zegt dat het beter gaat, geloof ik dat het alleen maar slechter gaat. Ik heb een leuke avond gehad en laat me niet zo snel gek maken. Maar de rotte appels krijgen naar mijn mening de overhand".


Al sinds 1989 ben ik in de stad. Ga ik uit, ontmoet ik mensen, doe een drankje en heb ik een Netwerk opgebouwd waar...
Posted by May Day on zaterdag 22 augustus 2015PvdA-raadslid 'Dennis Boutkan' noemt de daders op Twitter "zielige, nare, laffe mannen om in Amsterdam een homo van de fiets te trappen". Boutkan: "We're here to stay, get used to it".

De politie laat aan NU.nl weten contact met Mayday te zoeken. "We willen dat Mayday aangifte doet, zodat we de camerabeelden van het Rembrandtplein kunnen bekijken", aldus een woordvoerder. Pas bij een aangifte kan de politie de beelden in beslag nemen.

Zie ook:
Travestiet 'Mayday' van haar fiets getrapt ‼  /  Mayday van fiets getrapt in Amsterdam  /  Diva Mayday aangevallen in Amsterdam   

bronnen: NU.nl – BuzzE / YouTube.com