zaterdag 15 augustus 2015

Syrië – Islamitische Staat | "Kinderen helpen IS om Homo's dood te stenigen"

Een aantal kinderen hielpen IS twee mannen dood te stenigen, die werden beschuldigd homoseksueel te zijn. Dat is te zien op een video-opname van de executie van de twee mannen in de Syrische stad Homs. De mannen worden van het dak gegooid – de bij de terreurgroep gebruikelijke manier om van vermeende homo's af te komen – terwijl een mensenmenigte toekijkt.

Als de slachtoffers op de grond terechtkomen, worden ze dood gestenigd door de toeschouwers, waaronder kinderen van de basisschool-leeftijd. Daarna worden de vermoorde mannen met witte lakens bedekt. IS claimt dat ze homo zijn, maar dat is op geen enkele manier te verifiëren. De United Nations Security Council houdt deze maand voor het eerst een vergadering over LGBT-rechten, om te spreken over dit soort wandaden.

Zie ook:
IS | "Kinderen helpen IS om Homo's te stenigen"  /  Hoorzitting Veiligheidsraad over anti-LHBT geweld door Islamitische Staat   
bronnen: Gay.blog.nl / PinkNews.co.uk / HLN.be / DailyMail.co.uk / YouTube.com


        
                                   

Amsterdam - EuroPride | Van Amsterdam Gay Pride 2015 naar EuroPride 2016

Dit jaar was de Amsterdam Gay Pride, met 9 dagen lang verschillende grote en kleine evenementen, waaronder de wereldberoemde Canal Parade, een groot succes. Tot grote tevredenheid van Lucien Spee, algemeen directeur van de stichting Amsterdam Gay Pride: "Het bijzondere van de Gay Pride in Amsterdam is dat de hele stad betrokken is. Iedereen doet mee".

Het leek inderdaad alsof iedereen meedeed. De stad werd afgesloten en er werd een waarschuwing uitgegeven om niet meer naar het centrum te komen: "De binnenstad van Amsterdam is vol", zo vertelde de politie.

Maar met de EuroPride in het vooruitzicht, het Eurovisiesongfestival onder de Gay Prides, kunnen we ons voorbereiden op niet negen, maar vijftien dagen feest. Volgens Spee komt er ongetwijfeld meer aanloop, maar is er ook meer tijd activiteiten te spreiden en op een goede manier de drukte te verspreiden.

Hij vertelt ook over het motto van de EuroPride 2016 - 'JOIN OUR FREEDOM' - waarmee hij iedereen oproept om zijn trots te tonen dat wij in vrijheid kunnen leven en te kunnen houden van wie we willen. En om tegelijkertijd de strijd voort te zetten voor gelijke rechten binnen de EU, zodat worden geaccepteerd en gewaardeerd door iedereen binnen de Europese Unie hetzelfde betekent.

Toch nog even terugkijken naar de twintigste editie van de Amsterdam Gay Pride ?! Bekijk hieronder onze Aftermovie van deze bijzondere editie en waan je nog even tussen de roze gekleurde menigte.

Zie ook:  Amsterdam neemt stokje EuroPride én Roze Zaterdag over  /  EuroPride 2016 in Amsterdam  /  EuroPride – Wikipedia.com

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                             

Engeland | Londenaren: "Liever een 'Homo' dan een Moslim als burgemeester"

Volgend jaar moet de Conservative 'Boris Johnson' het veld ruimen als burgemeester van Londen. Zowel de Conservatieven als de Labour Partij heeft een Moslim-kandidaat die het in de peilingen goed doet. Het betreft 'Sadiq Khan' en 'Syed Kamall'. Veel Londernaren denken daar anders over. Uit een peiling blijkt dat 31 procent van hen zich 'ongemakkelijk' voelt bij een Moslim burgemeester.

Als een Homo de eerste burger van Londen wordt, vindt 71 procent van de bewoners dat geen bezwaar. Een burgemeester uit een andere etnische minderheid is voor 13 procent een probleem, een burgermoeder slecht voor 4 procent.

bron: Gay.blog.nl
Engeland - Londen - Burgemeester | "De Londenaren zijn klaar voor een Homo·burgemeester" ‼
                 
De bevolking van Londen heeft geen problemen met een homoseksuele burgemeester. Dat is het resultaat van een enquête onder een deel van de inwoners van de Britse hoofdstad. Volgend jaar mei zijn er verkiezingen en er moet onder meer een opvolger van de huidige burgemeester 'Boris Johnson' gekozen worden.

De enquête door onderzoeksbureau YouGov vroeg of de Londenaren problemen zouden hebben met een persoon op de hoogste positie die niet voldoet aan het standaard 'plaatje'. De ondervraagden mochten zich uitspreken over een Homoseksuele- en Moslimburgemeester. Ook werd gevraagd of een Vrouwelijke burgemeester op weerstand zou stuiten.

Ruim 55 procent van de inwoners van Londen heeft volgens de enquête geen probleem met een burgemeester die Moslim is terwijl 31 procent antwoord juist wel een probleem te hebben met een leider van Moslim komaf. Maar liefst 71 procent zegt het prima te vinden als de volgende burgemeester Homo is. Zo'n 16 procent geeft aan zich niet prettig te voelen bij een burgemeester die op iemand van het zelfde geslacht valt. Tenslotte laat 4 procent weten het niet fijn te vinden als in mei volgend jaar Londen wordt bestuurd door een vrouwelijke burgemeester.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                                     

vrijdag 14 augustus 2015

Movie | "Nieuwe film over Trans·tiener 'About Ray' in Amerikaanse bioscopen"

De film 'About Ray' gaat binnenkort in première. Deze film gaat over een trans·tiener die op zoek is naar aanvaarding. De jonge Ray (Elle Fanning) wil als jongen door het leven gaan, maar heeft hiervoor toestemming nodig van zijn biologische vader, die lang geleden van het podium is verdwenen. 

Dus gaat zijn alleenstaande moeder Maggie, gespeeld door Naomi Watts, samen met Ray's grootmoeder Dolly (Susan Sarandon) op zoek naar Ray's vader. Dit blijkt echter geen gemakkelijke taak, maar na lang zoeken vinden ze hem eindelijk. Maar het blijkt nog een hele klus om hem te overtuigen ...

'About Ray' is vanaf volgende maand in Amerikaanse bioscopen te zien. In Nederland en België moeten we jammer genoeg nog wat langer wachten, de film komt namelijk in februari volgend jaar pas onze kant op.

Zie ook:  About Ray – Wikipedia.org  /  About Ray – IMDb.com

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


Marokko | "4 maanden cel en boetes voor mishandelen van Homo in Marokko"

Gisteren – donderdag 13 augustus – heeft de rechtbank van Fez (Fès) zich uitgesproken over de mishandeling van een homoseksuele Marokkaan.

Het 25-jarige slachtoffer werd op 29 juni door een groep zowel verbaal als non-verbaal aangevallen toen hij zich op straat begaf met een vrouwenjurk aan. Tot nu toe hebben de autoriteiten twee verdachten opgepakt, die vandaag hun vonnis hebben gehoord. Ze moeten beiden vier maanden achter slot en grendel brommen en dienen een boete van elk 500 dirham op te hoesten. Vorige week kon het slachtoffer zijn verhaal doen voor de rechter. 

"Hij eiste volgens zijn advocaten een symbolisch bedrag van één dirham", meldt Yabiladi. De raadsmannen vinden het zorgwekkend en betreuren het feit dat er maar twee verdachten berecht zijn terwijl de groep uit zeker tien mensen bestond. Het incident deed veel stof opwaaien omdat er beelden zijn gemaakt van de aanval. De man kwam zonder al te veel kleerscheuren uit de benarde situatie. Dat had hij te danken aan een agent die in de groep sprong en de belagers met zijn wapen op afstand hield.

De twee verdachten zijn overigens geen onbekenden in de buurt. Zij werken als straatverkopers die sinaasappels aan de man proberen te brengen. 

Zie ook:

bronnen: Marokko.nl / YouTube.com – Goud.ma


        
                                                                  

Oeganda - Homoblad | "Oegandees Homoblad 'Bombastic' zoekt jouw steun" ‼

Twee jaar geleden publiceerde een krant in Oeganda een zwarte lijst met daarop 200 homoseksuelen. Nu is er een tegengeluid vanuit de Oegandese homorechtenorganisatie. Maar het blad heeft steun nodig.

Afgelopen weekend was er voor het eerst een Gay Pride in Oeganda. Het was kleinschalig en op een afgelegen locatie, maar toch: "het was tenminste iets".

Een jaar geleden verklaarde het constitutioneel hof een anti-homo wet ongeldig, maar dat betekent niet dat gays het ineens gemakkelijk hebben in Oeganda. Met de Gay Pride wilden ze laten zien dat geweld, discriminatie en intimidatie slecht is. En dat gays dezelfde rechten willen als andere Oegandezen.

Om homo's een stem te geven is een tijdschrift opgericht, met de naam Bombastic. Het is een gratis blad waarin verhalen staan van Oegandese homo's en wat zij meemaken. Het is bedoeld om anderen een hart onderde riem te steken en te steunen.

Via Indigogo is een campagne van start gegaan om 5000 dollar in te zamelen. Dit geld is bestemd voor het drukken van het magazine. Doe mee en ondersteun deze actie.

Zie ook:  

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                   

donderdag 13 augustus 2015

Engeland - Kunst | "Man maakt schilderij van Engelse koningin met zijn penis"

De Engelse kunstenaar 'Brent Ray Fraser' maakt wel een heel bijzonder schilderij. Je penis gebruiken als kwast ... de kunstenaar zweert erbij.

Hij maakte een levensgroot portret van 'Queen Elizabeth' en 'Lady Diana' met zijn penis.

Brent Ray Fraser begon met deze bijzondere manier van schilderen op de Taboo Sex Show in Vancouver (Canada). Sindsdien heeft hij het razend druk met aanvragen.

Zie ook:  Brent Ray Fraser – Website  /  Brent Ray Fraser – Facebook  /  Brent Ray Fraser – Instagram  /  Brent Ray Fraser – Vimeo

bronnen: GayOkay.nl / Vimeo.com


     ◄  Let op ‼  De penis van de schilder komt meerdere malen in beeld ‼                                          

Amstelveen → Parkeerborden | Parkeerplaats 'alleen voor Gays' in Amstelveen

Gay.blog.nl   In Amstelveen staan voor een kledingzaak borden waarop staat dat een aantal parkeerplaatsen alleen voor gays bestemd is, op een bedrijventerrein in Westwijk. Danielle Panhuijsen van de bewust kledingwinkel is de bedenker van de borden. Ze wil elk seizoen 'iets geks voor haar klanten doen'.

"Mijn doel is dat de klant lachend en met plezier binnenkomt", zei ze op RTV Amstelveen. "De reacties zijn goed". Naast 'Only Gays' staan er nog meer borden, zoals 'Only Big Asses', 'Only Swingers', 'Only M.I.L.F.'s, etc. ‼

RTVNH.nl   Je kunt het humor vinden, of je zwaar beledigd voelen: "de parkeerborden voor een kledingwinkel in Amstelveen".

De parkeerborden maken geen uitzondering voor gehandicapten, maar wel voor bezoekers die bijvoorbeeld homo zijn of grote billen hebben. Danielle Panhuijsen, de bedenker van de borden, wil elk seizoen iets geks doen voor haar klanten: "Mijn doel is dat de klant lachend en met plezier binnenkomt".
          
Zie ook:
Amstelveen | "Parkeerplaatsen voor Homo's"  /  Kledingwinkel stunt met Homo-parkeerplaats  /  Parkeren alleen voor Homo's    
    
bronnen: Gay.blog.nl / RTVNH.nl – RTV Noord Holland / RTVA.nl – RTV Amstelveen / YouTube.com                               

Gay-mert – OutWay | "Videoreport van HoJo-kamp 2015 en inschrijving 2016"Het HoJo-kamp (afkorting voor HomoJongeren-kamp) is een week samen met ongeveer 60 andere homo, lesbo, bi en transgender jongeren waarin interessante workshops en teamtalks, leuke activiteiten en een onvergetelijke sfeer centraal staan. Er is een afwisselend programma, waarin gesprekken over serieuze zaken worden afgewisseld met spel en sport. En dat alles onder leiding van de enthousiaste vrijwilligers van Stichting OutWay.

HoJo-kamp 2015 vindt plaats van 09 t/m 14 augustus 2015

Tijdens het kamp is er voor iedereen tijd en aandacht om met elkaar in gesprek te gaan en mensen te ontmoeten die dezelfde gevoelens delen en natuurlijk wordt er ook gehuild, maar vooral ontzettend veel gelachen. Al ruim 600 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 25 jaar gingen jou voor. In de afgelopen jaren hebben zij genoten van een bijzondere week die maar moeilijk te beschrijven is. We kunnen je in ieder geval verzekeren dat het een fantastische week wordt om nooit meer te vergeten.

HoJo-kamp 2015
Een laagdrempelig kamp (seks is een no go) in the middle of nowhere 'Gemert' (ook wel 'Gay-mert' genoemd binnen het HoJo-kamp) waar zeventig jonge Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen en Transgenders / Transseksuelen samen een week de boel op stelten zetten. Al jaren is het een mateloos populair concept. Thomas was deze week aanwezig op het dertiende HoJo-kamp om een aantal jongens en meiden het hemd van het lijf te vragen (zie video's onderaan het artikel).

HoJo-kamp 2016
In 2016 wordt het HoJo-kamp voor de 14e keer georganiseerd door Stichting OutWay. Hierbij wat informatie over het HoJo-kamp. Voor wie, wanneer, waar, vervoer en kosten.

Voor wie ?!
Iedereen tussen de 13 en 25 jaar (die minimaal 1 jaar middelbare school hebben gehad) die lesbisch, homo, bi en/of transgender is of daar over twijfelt kan mee op HoJo-kamp ‼ Er kunnen 70 jongeren mee en vol is vol, dus wacht niet te lang met inschrijven ‼

Wanneer ?!
Het Hojokamp is van zondag 07 t/m vrijdag 12 augustus 2016.

Waar ?!
Evenals voorgaande jaren verblijven we op onze vaste kamplocatie: een kampeerboerderij midden in het gezellige Brabantse land. De accommodatie beschikt over slaapzalen voorzien van stapelbedden. Sanitaire voorzieningen in de vorm van gescheiden douches en toiletten. Ook hebben we de beschikking over twee recreatiezalen en een ruim grasveld. De kampeerboerderij ligt op loopafstand van een bos waar we natuurlijk leuke activiteiten gaan doen ‼

Vervoer ?!
Jongeren uit het hele land gaan mee ‼ Je thuis ophalen is voor ons helaas dus niet te doen. Daarom verzamelen we op op het station van Eindhoven Centraal. Van daaruit zullen we per bus naar de kampeerboerderij vertrekken. Wanneer het kamp is afgelopen zal de bus ook weer van de kampeerboerderij naar het station van Eindhoven rijden, zodat iedereen weer makkelijk thuis kan komen. Je zult dus zelf moeten zorgen dat je de eerste dag van het kamp op tijd op het station van Eindhoven Centraal bent en dat je na afloop vanaf daar ook weer naar huis kunt gaan.

Wat kost het HoJo-kamp?!
Het HoJo-kamp is helaas niet gratis, hoe graag we dat ook zouden willen ‼ Ondanks de subsidies die we voor het kamp krijgen, is dat niet voldoende om alles te kunnen betalen. Daarom dat er van jou ook een bijdrage wordt gevraagd van € 175,-. Dat is een groot bedrag, maar kijk eens wat je er allemaal voor ontvangt:

•  Een kamp van zes dagen vol workshops en activiteiten
•  Alle maaltijden, van het diner op zondag tot en met de lunch op vrijdag
•  Drinken op alle kampdagen
•  Overnachtingen en gebruik van alle voorzieningen op de accommodatie
•  Vervoer van station Eindhoven Centraal naar de kamplocatie en terug
•  Een team vol enthousiaste vrijwilligers die het jou naar je zin gaan maken
•  Extraatjes die we je nu nog niet kunnen verklappen
•  Een attentie aan het einde van de week
•  Een herinnering die je nooit meer zult vergeten ‼

Wil jij dit samen met ons en zo'n 60 andere jongeren mee gaan maken ?! Klik dan HIER om je direct aan te melden.

Meer informatie
Kort en krachtig hebben we je wat informatie gegeven over hoe het aankomende kamp eruit zal gaan zien. Wil je echter nog meer weten en staat je vraag niet op een andere pagina of bij de FAQ's ?! Stuur een mailtje naar: HoJoKamp@OutWay.nl.

Mag je mee van je ouders ?!
Als je ouders het goed vinden dat je mee gaat op HoJo-kamp is er geen probleem, maar misschien vinden jouw ouders het niet fijn dat je mee op HoJo-kamp wil. Als je jonger bent dan 16 jaar heb je sowieso een handtekening van een bevoegd persoon (ouder/verzorger) nodig.

Laat ze eens rond kijken op deze internetsite, want er is een speciale pagina met informatie voor ouders. Hier kunnen zij lezen wat er op het kamp gedaan wordt en leggen we uit dat je in goede handen bent. Ook is er een gedeelte media, waar radio-interviews en krantenartikelen te vinden zijn over het kamp. Het geeft jou en je ouders een leuke impressie van het kamp.

Wil je er met je ouders over praten, zoek dan een goed moment uit. Zet voor jezelf eerst goed op een rij waarom je mee wil op kamp, dan kun je dit ook uitleggen aan je ouders, zodat zij er begrip voor op kunnen brengen dat je mee wilt. Je kan bijvoorbeeld vertellen dat tijdens het kamp er tijd is om met leeftijdsgenoten over je gevoelens te praten, zodat je het voor jezelf beter een plaats kunt geven en er dus beter mee om kunt gaan. Een andere leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat je andere jongeren leert kennen en dat het ook een heel gezellig, actief en ontspannend kamp is. Het HoJo-kamp is zoals elk ander kamp, maar dan met een extraatje.

Als je ouders nog vragen hebben kun je ze altijd naar ons laten bellen of mailen. De gegevens hiervoor zijn te vinden op de pagina voor ouders. Als jij zelf nog vragen hebt over het kamp of over hoe je het kan vragen aan je ouders kun je ook altijd contact met ons opnemen via: e-mail.

bronnen: ExpresZo.nl / Gay.nl / OutWay.nl / YouTube.com


        
                                                         

woensdag 12 augustus 2015

Australië - LGBT's | Australië wil 'Homohuwelijk' bij opening parlementair jaar

Een nieuw parlementair jaar start in Australië en er zijn daarom her en der verschillende acties ondernomen om parlementsleden aan te sporen snel werk te maken van de openstelling van het huwelijk voor HoLeBi-koppels, aldus GayStarNews.com.

De luchthaven van hoofdstad Canberra maakte gebruik van regenboogverlichting om de boodschap over te brengen. In Sydney was er een grote betoging pro-Homohuwelijk en rockduo 'The Veronicas' schreven een open brief, eigenlijk een video-boodschap, om de conservatieve premier 'Tony Abbott' te pushen het huwelijk open te stellen.


        ◄  De video-boodschap van rockduo 'The Veronicas' ‼


Tijdens een van de debatten van het Australisch parlement over openstelling van het huwelijk voor gays, gaf een Australische politicus een ontroerende speech waarin hij pleit voor legalisering (zie video rechts onder).

Dinsdag 10 augustus is een wetsvoorstel ingediend. Of die kans maakt ... "dat is een heel ander verhaal" ‼

Zie ook:  
Geen gewetenstemming 'Homohuwelijk' Australië  /  01 juni 2015  "Oppositie van Australië wil Homohuwelijk invoeren"

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Gay.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com


        
                                             

Amsterdam Gay Pride 2015 | Video – A'dam Gay Pride: "Official Aftermovie" ‼

Negen dagen lang. Meer dan 160 evenementen, waaronder de wereldberoemde Botenparade. De Amsterdam Gay Pride 2015 was dit jaar een ongekend succes met een record-aantal bezoekers. Extra nagenieten van het bruisende festival met boodschap is vanaf nu ook mogelijk met de officiële 'After Movie' van de Amsterdam Gay Pride. 

Thema van de Amsterdam Gay Pride was 'Share': de organisatie roept dan ook eenieder op om de after movie vooral te delen … ‼ De Amsterdam Gay Pride wordt georganiseerd om aandacht te blijven vragen voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBT's in het bijzonder, waar ook ter wereld. Immers, iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn en te houden van wie hij/zij wilt.

De Amsterdam Gay Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van de homo-, lesbo- bi- en transgemeenschappen. De organisatie is inmiddels begonnen met de editie van 2016. Een bijzonder editie vanwege de organisatie van Europride en Roze Zaterdag. In 2016 staat Amsterdam namelijk – 15 dagen, 3 weekenden – in het teken van gelijke rechten in Nederland, Europa en de wereld.

Meer informatie:  www.Pride.Amsterdam

Zie ook:  Amsterdam Gay Pride 2015: "De After Movie"  /  Videosnack | "Aftermovie Amsterdam Gay Pride"

bronnen:  Gay.blog.nl / YouTube.com


**  De officiële Aftermovie van Stichting 'Amsterdam Gay Pride' is van YouTube verwijderd → Vandaar deze twee video's ‼

        
                               

Mustafa Akyol - Liberale Islam | "Wat zegt de Islam over Homoseksualiteit" ?!

We stuitten op een interessant artikel in The New YorkTimes. Daarin pleit Mustafa Akyol voor een liberalere Islam. Volgens hem is de Homofobie binnen de Islam onnodig. Op 29 juni sloegen de autoriteiten in Istanbul de twaalfde Gay Pride Parade bruut uit elkaar. De Turkse autoriteiten besloten weer eens een demonstratie door seculiere Turken die niet in hun visie van de ideale burger vielen, te verbieden.

"Een paar weken later kwam verontrustender nieuws", stelt Akyol, de auteur van 'Islam Without Extremes - A Muslim Case for Liberty'. "Er hingen vlaggen met de oproep om 'het volk van Lot' te doden, die opdracht kwam van de profeet Mohammed. Dit toont dat Turkije en de Moslimwereld nog heel wat zelfonderzoek kunnen gebruiken op het gebied van tolerantie voor homo's".

"De kern van de islamitische visie is het bijbelse Sodom en Gomorra-verhaal, dat ook in de Koran staat. De profeet Lot waarschuwde zijn volk voor immoreel gedrag, want de mannen verlangden naar mannen in plaats van naar vrouwen. Zelfs door God gezonden engelen werden seksueel misbruikt. God vernietigde daarop dit volk. De gemiddelde conservatieve Moslim gebruikt dit verhaal om homo's te brandmerken. Maar de vraag is of de bevolking werd gestraft omdat zij homoseksueel was, of omdat zij Lot en zijn engelen aanviel".

"De echte basis voor veroordeling van homo's ligt in de Hadiths, de gezegden van de profeet. Maar die zijn bijna twee eeuwen later na diens leven opgeschreven en aan hun authenticiteit wordt sinds de negende eeuw getwijfeld. Er is verder geen gezegde dat de profeet daadwerkelijk iemand strafte voor homoseksualiteit. Deze feiten kunnen moslims helpen een tolerantere houding in te nemen. Volgens de progressieve Turkse denker 'Ihsan Eliaçik' veroordeelt het verhaal van Lot niet homoseksualiteit maar seksuele agressie. Wat mensen privé doen is hun zaak, maar in het openbaar moeten Moslims homo's verdedigen als ze worden gediscrimineerd, omdat de Islam achter de vertrapten staat".

Toch zal de meerderheid van Moslims homoseksualiteit volgens opiniepeilingen als zondig blijven zien. Maar Moslims die homo's veroordelen, moeten weten dat er volgens de Islam meerdere zonden zijn, waaronder arrogantie. Volgens de Koran een zeer zware zonde. Turken en andere Moslims zouden aan de zonde van de arrogantie kunnen ontsnappen door op te houden anderen wegens hun gedrag te stigmatiseren en zich er in plaats daarvan op te richten zichzelf te verbeteren.


bronnen: Gay.nl / Ted.com / YouTube.com


        
                               

dinsdag 11 augustus 2015

Italië - 'Frocio' | "De Brits·Libanese zanger 'Mika' staat op tegen Homofobie" ‼

De 31-jarige Brits-Libanese zanger Mika (Michael Holbrook Penniman) heeft zaterdagavond op sociale media een campagne tegen homohaat ontketend door een foto te plaatsen van een bekladde poster voor zijn concert in Florence. Op zijn poster is er met graffiti 'frocio' gespoten. Dat woord is Italiaans voor 'flikker'.

"Ik ben niet bang voor mensen die discrimineren", tweette Mika, die sinds 2007 een relatie heeft met documentairemaker Andreas Dermanis. "Liefde doet wat het wil".

Toen de zanger – die op 22 september optreedt in de Heineken Music Hall – de poster zag, wilde hij er eerst niets over zeggen. "Het leek me het beste om de haat van sommige mensen, die ik zo goed ken, te negeren", schreef hij. Uiteindelijk besloot hij toch om niet langer te zwijgen. "Jullie hebben gelijk. We doorbreken de stilte".

Aan die oproep gaven talloze twitteraars gehoor. De door Mika in het leven geroepen hashtag #rompioilsilenzio ('breek de stilte') was urenlang trending topic en wordt nog steeds veel gebruikt. Als protest verving de zanger al zijn profielfoto's door afbeeldingen van de besmeurde poster.

Ook de burgemeester van Florence heeft zijn steun uitgesproken voor Mika. "Ik heb de poster die besmeurd is door lafaards meteen laten verwijderen", schrijft Dario Nardella op Twitter. "Florence is niet homofoob, maar een open stad".


bronnen: Gay.nl / YouTube.com


        
                                   

Video - Het 3e en 4e 'Experiment' | "Homo's lopen hand in hand over straat" ‼

Gisteren kon je bij HoLeBi.info de derde video zien rond een experiment waarbij twee mannen hand in hand over straat lopen, en waarbij men de reacties toont van omstanders. En vandaag dook er alweer een vierde video op.

In Lissabon, Portugal ging het zeer goed. De twee mannen kregen niets dan positieve reacties. Voor ze hun experiment tonen hebben ze het nog even wat er in Rusland gebeurde. De twee mannen uit Portugal wilde na de drie vorige video experimenten tonen dat er ook nog plaatsen op de wereld bestaan waar mensen niet homofobisch zijn.

De heren filmden drie dagen om reacties van mensen te verzamelen op het feit dat twee mannen hand in hand lopen in het openbaar. De reacties die ze kregen zijn totaal anders dan de reacties in de drie andere video's. Dit keer geen haat, geen bedreigingen, geen aanvallen en zelfs hier en daar zeer positieve reacties. 

Soms keek men wel eens op, maar de heren wijten dit eerder aan het feit dat de ene nogal een grote man is en de andere wat kleiner. De heren uit Portugal zeiden dat ze erg verrast waren door de positieve reacties en dat ze zich heel vrij en aanvaard voelden.

Hieronder de vier video's  →  Links boven: Portugal – Rechts boven: Israël – Links onder: Oekraïne – Rechts onder: Rusland

Zie ook:  Hand in hand door Lissabon: "Daar kan het gewoon"  /  Homo's lopen hand in hand in Rusland en Jeruzalem

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


      

      
                                       

T–Pride | "De kleinste Gay Parade van Nederland in de Tilburgse Piushaven" ‼

Zet zondag 23 augustus 2015 in je agenda want dan is het tijd voor de 'T-Pride'. Dit is de kleinste Gay Parade van Nederland waar een aantal boten, gevuld met Travo's, aan meedoen.

Tussen 15:00 en 17:00 uur is het te doen in de Piushaven. De Gay Parade in Amsterdam kun je vanaf nu met een gerust hart overslaan, het is in Tilburg te doen. Ben je nieuwsgierig ?! Kom 23 augustus gezellig naar de Piushaven, het gaat een spektakel worden ‼

Ga naar de Facebookpagina van T-Pride voor meer informatie.

Zie ook:  
bronnen: GayOkay.nl / Tilburg.com / YouTube.com – Omroep TilburgUPDATE:  Géén T-Pride met botenparade in Tilburg → Géén vergunning voor T-Pride in Tilburg ‼
       
De T-Pride – het Tilburgse antwoord op de Amsterdamse Gay Pride – gaat niet door. Het evenement krijgt geen vergunning van de gemeente. 

De afwijzing zou te maken hebben met de veiligheid. Het Tilburgse alternatief stond voor 23 augustus op de planning. 

De organisatie van de T-Pride laat op Facebook weten in 2016 opnieuw een poging te wagen. "Volgend jaar komen we met een goed onderbouwd plan om de T-Pride professioneel op te zetten".

De T-Pride 'After Party' bij Café Peanuts (zie poster hieronder) gaat wel gewoon door ‼      Café Peanuts | "T-Pride (Pre) After Party"


bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / Tilburg.commaandag 10 augustus 2015

Lil' Kleine – Showbizz | Rapper Lil' Kleine spreekt bewondering uit voor Poetin

Dat de Nederlandse rapper Lil' Kleine (20), die momenteel een hit te pakken heeft met 'Drank en Drugs', nog wel een pittige media- training kan gebruiken, blijkt maar weer eens uit een interview met het Nederlands Dagblad. De 'stoere jongen' spreekt openlijk zijn bewondering uit voor de Russische president Vladimir Poetin.

In het dagblad vertelt Lil' Kleine: "Ik heb totaal geen tijd om het nieuws te volgen, want ik heb het nu veel te druk met mezelf. Iedereen zegt altijd wel: Ja, Poetin is zo slecht en dit en dat, maar ik kan hem ook wel bewonderen. Hij verdedigt wel zijn land en komt op voor zijn mensen. Terwijl iedereen in Europa en Amerika samenschoolt, geeft hij ze een dikke middelvinger. Het is een beetje een maffioso, een penoze, maar hij is geen Hitler die oorlog maakt en mensen vermoordt. Ik zou zeker wel een drankje met hem kunnen drinken. Als ik moest kiezen: Liever Poetin dan met Obama".

Dat Lil' Kleine kennelijk het nieuws niet volgt, blijkt (letterlijk) uit zijn onnozele statement ‼ Was het niet president Vladimir Poetin die haat in zijn eigen land wist te creëren door zijn omstreden anti-Homo wet ?! Poetin is, gedurende de afgelopen jaren, amper opgekomen voor die mensen in zijn land die het 't meeste nodig hadden. Zodra wij het nummertje 'Drank en Drugs' nogmaals voorbij horen komen op de radio, draaien we 't geluid uit … ‼ Deze jongen heeft nog véél te leren voordat hij zichzelf een échte artiest mag noemen ‼


bronnen: GossipGay.nl / ND.nl / ANP.nl / YouTube.com


        
                               

Amsterdam - GGD - PrEP | "Nieuwe Hiv-killer is zeer populair onder Homo's" ‼

De Amsterdamse GGD meldt dat er zeer veel vraag is naar de Hiv-killer 'PrEP', de pil die besmetting met het virus kan voorkomen. Vooral onder hoofdstedelijke homoseksuelen is de pil zeer populair. De GGD is ruim een maand geleden een proef begonnen waarbij de Hiv-remmer aan 370 personen wordt verstrekt, maar het aantal aanvragen om mee te doen is veel hoger, zo laat de organisatie weten.

PrEP is een pil met Hiv-remmers die een Hiv-infectie kan voorkomen. De pil is bedoeld voor mensen die geen Hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken. Doel van de proef is om te onderzoeken hoeveel mannen PrEP willen gebruiken, hoe trouw de tabletten worden ingenomen, hoe het PrEP gebruik wordt ervaren en of het condoomgebruik verandert. 

Het is de eerste keer dat PrEP in Nederland wordt onderzocht en wereldwijd de eerste keer dat deelnemers in een proefproject de keuze krijgen tussen dagelijks PrEP of PrEP volgens een vaststaand schema voor en na seks zonder condoom. Uit recent internationaal onderzoek blijkt dat PrEP heel effectief is: "Nieuwe Hiv-infecties nemen met 86% af".


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                               

USA - American Idol – 'Ryan Cassata' | "American Idol buit Transgender uit" ‼

Ryan Cassata, een 21-jarige zanger uit de Verenigde Staten, heeft onlangs een open brief gestuurd naar American Idol. Op zijn YouTube-kanaal beschuldigt Ryan de reality televisieshow ervan hem alleen maar op auditie te vragen omdat hij transgender is, want "sinds 'Caitlyn Jenner' is transgender zijn ineens een hype". 

"Ik realiseer me nu dat jullie me alleen maar in de show willen omdat ik een transgender ben die zingt, en niet omdat ik een zanger ben die toevallig ook transgender is. Vorig jaar ben ik ook op auditie gekomen, en toen wilden jullie me niet omdat ik niet hedendaags genoeg zou zijn. Maar ja, transgender zijn was vorig jaar ook niet zo'n hot issue als vandaag de dag".

In zijn open brief op YouTube haalt Ryan Cassata dingen aan die de producers tegen hem zeiden, waaruit bleek dat de show gewoon op zoek is naar een transgender die 'geloofwaardig' is en 'er niet te veel uitziet als een man die een vrouw is geworden'. Vorig jaar werd Ryan Cassata tijdens de audities afgewezen, dit jaar heeft het auditieteam al meerdere pogingen ondernomen om Ryan terug naar de show te brengen. Zonder succes: "Ryan weigert mee te werken, omdat hij niet wil worden uitgebuit vanwege zijn identiteit".

Het nieuws werd ondertussen al opgepikt door onder andere dagblad The Guardian en New York Daily News. Een woordvoerder van American Idol heeft gereageerd dat het "niet ongewoon is dat we participanten van een eerdere editie opnieuw contacteren. Dit gebeurt alleen als we menen dat de participant er muzikaal op vooruit is gegaan. Bij American Idol zijn we erop uit om groot talent te ontdekken. Onze show verwelkomt diversiteit in al onze participanten". 

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


     
                               
     
                     

zondag 9 augustus 2015

Amerika - Erin | "Moeder vindt passende oplossing voor Homo·discriminatie" ‼

Eerder deze week werd de garagedeur van de Amerikaanse 'Erin Kennedy DeLong' beklad met anti-Homo teksten.

De homofobe daders hadden met zwarte letters "I'm Gay" op de garage geschreven. Erin (die moeder is van 2 biseksuele dochters) kon dit niet echt waarderen en vond een passende oplossing voor deze anti-Homo actie.

Het Gezin DeLong uit New Jersey heeft twee biseksuele dochters van 17 en 14 jaar. De oplossing voor deze vorm van vandalisme was simpel. Het gezin beschilderde hun garagedeur met een regenboogvlag.

"We hebben geleerd dat er nog een lange weg te gaan is voor de homoacceptatie. Het is geweldig dat andere ouders ons vertellen dat we goede ouders zijn. Het zou echter nog beter zijn als mensen 't zouden zien als normaal ouderschap en niet iets speciaals".


bronnen: GayOkay.nl / NBC·Philadelphia.com


                             

Mads Nissen maakt confronterende fotoserie over Russische Homoseksuelen ‼

Homo's, lesbiennes en transgenders hebben het steeds moeilijker in Rusland. De Deense fotograaf 'Mads Nissen' (35) maakte hierover een confronterende fotoreportage. Dat deed hij in Sint-Petersburg.

In de val gelokt
In 2013 is er in Rusland een nieuwe wet ingegaan, waardoor het nu illegaal is om Gay Prides te organiseren en om de rechten van homo-    
seksuelen te verdedigen. De manier waarop homo's doorgaans  in Rusland worden behandeld, is wreed. Zo worden ze regelmatig in de val gelokt met nepdates om ze daarna te mishandelen.

Het lesbische koppel Lada (33) en Irina (31) met hun drie kinderen. Sommige religieuze en conservatieve groepen in Rusland pleiten ervoor dat kinderen weg worden gehaald bij homoseksuele stellen. Lada en Irina voelen zich hierdoor niet veilig en overwegen zelfs om het land te verlaten.

Supporters proberen LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender)-activist 'Kiriee Fedorov' te beschermen, nadat hij werd aangevallen door anti-Homo demonstranten tijdens een pride rally in 2013. Een dag later ondertekende Vladimir Poetin een wet waarin een verbod werd vastgelegd op de 'propaganda van niet-traditionele seksuele relaties'.

Ben je benieuwd naar de hele fotoserie ?!  Kijk dan op:  de webite van Mads Nissen

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / YouTube.com                                     

Oeganda – Zaterdag 08 augustus – Gay Pride Parade | "Gay Pride in Oeganda"

In Oeganda zijn zaterdag zo'n honderd homoseksuelen en hun sympathisanten de straat op gegaan voor een Gay Pride om zo aandacht te vragen voor de positie van homo's en lesbiennes in het Afrikaanse land. Bij de botanische tuin in Entebbe was de groep bij elkaar gekomen om vervolgens in een bonte stoet enkele honderden meters te lopen en te demonstreren tegen de alsmaar verslechterende positie van de LGBT-gemeenschap.

Anderhalf jaar geleden nam president Museveni nog een wet aan waardoor homo's jarenlange celstraffen konden krijgen voor homoseksuele handelingen. Mensen die meerdere keren werden betrapt, konden zelfs worden veroordeeld tot levenslang. Na felle kritiek, ondermeer uit het buitenland, zette het Constitutioneel Hof een streep door de wet maar politici zijn druk bezig met een nieuwe wet.In het nieuwe wetsvoorstel staat dat homoseksualiteit verboden is en dat anaal geslachtsverkeer een celstraf van zeven jaar kan opleveren. Maar ook op seksuele handelingen met transseksuelen en op het 'promoten' van homoseksualiteit komt naar alle waarschijnlijkheid een maximale celstraf van zeven jaar te staan.

Homoseksualiteit is nog altijd een groot taboe in Oeganda, net als in veel andere Afrikaanse landen. In het recente verleden verschenen er in kranten en tijdschriften vaak opruiende artikelen die homoseksuelen in een kwaaddaglicht zetten. De bevolking in Oeganda wordt zo opgezet tegen homoseksuelen en dat heeft al meerdere malen geresulteerd in moordpartijen waarbij (vermeende) homoseksuelen het slachtoffer werden.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / NOS.nl