zaterdag 14 oktober 2017

Netflix - Big Mouth | Een HoLeBi getint lied met de geest van 'Freddie Mercury'

USA – Netflix  →  Met de nieuwe Netflix animatieserie: 'Big Mouth' brengt de zender de meest HoLeBi getinte song ooit gemaakt.  De volwassenen geanimeerde sitcom gemaakt door: Nick Kroll, Andrew Goldberg, Mark Levin en Jennifer Flackett – toont de levens van opgroeiende tieners in New York.

In één van de afleveringen van 'Big Mouth' stelt personage 'Andrew' zijn geaardheid in vraag waarna het antwoord wordt gegeven in, volgens de makers de meest HoLeBi getinte song allertijden. Met de geest van 'Freddie Mercury' die zingt over alle redenen waarom hij homo is – en daarbij Andrew verwelkomt in 'de club'. De geest van 'Freddie Mercury' zegt op een bepaald moment ook: "Being Gay Can Be Bloody Brilliant" ‼  

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com 

        
                                           

TV – 'Oproep' | 'Sofie van den Enk' zoekt kandidaten voor "Ouders uit de Kast"

Televisie  -  Presentatrice Sofie van den Enk is op zoek naar kandidaten voor het nieuwe programma 'Ouders uit de Kast'.  "Voor deze nieuwe serie van de KRO-NCRV zijn we op zoek naar ouders die op latere leeftijd "Uit de Kast" zijn gekomen" ‼,  aldus de oproep van Sofie van den Enk in onderstaande video.
                                        

                                                          
Sofie van den Enk is op zoek naar kandidaten voor het nieuwe programma 'Ouders uit de Kast' ‼  Voor deze nieuwe serie van de KRO-NCRV zijn we op zoek naar ouders die op latere leeftijd Uit de Kast zijn gekomen en hun kinderen. Na 'De Roze Wildernis' waarin homoseksuele jongens aan de relatie met hun vader werkten, draaien we bij 'Ouders uit de Kast' de rollen om. We zoeken ouders en kinderen die willen laten zien wat er ge- beurt in een gezin als een van de ouders homoseksueel blijkt te zijn.

Voor meer informatie kijk op de website van KRO-NCRV.nl:  "Sofie van den Enk zoekt kandidaten voor Ouders uit de Kast"

bronnen: KRO-NCRV.nl / Facebook.com – ZijAanZij.nl / YouTube.com                                                     

vrijdag 13 oktober 2017

Kijk·Tip - Video Online - NPO 3Lab | Twee verliefde jongens in 'Turn It Around'

'Tonko Bossen' & 'Valentijn Avé' spelen de hoofdrollen in 'Turn It Around', een korte film van 3Lab over twee jongens die verliefd op elkaar worden. Totaal onverwacht. Die film is nu online te bekijken.

Het was woensdag Coming Out Dag en in het kader daarvan heeft 3Lab de film 'Turn It Around' gemaakt. De film gaat over Bram – de populaire jongen op zijn school. Hij heeft een hechte vriendenclub en genoeg knappe meiden die voor hem vallen. Er is alleen één probleem: behalve zijn ou- ders weet niemand dat Bram homoseksueel is.
                                           

                                                          
Tijdens een thuisfeest is Bram 'The Man of the Hour' en trekt hij de aandacht van vele mooie meiden. Bram heeft daar echter geen oog voor. Op de dansvloer doet een mooie jongen genaamd Florian – Bram verstijfd staan. Er wordt flesje-draaien gespeeld en Hugo besluit een andere draai te ge- ven aan de avond.
bronnen: Gay.nl / Facebook.com – NPO3·Lab.nl / NPO3·Lab.nl – Video ‼
                                   
                                                   

Alle aanvoerders in voetbal en hockey komend weekend met 'Regenboogband'

Homo-acceptatie in de Sport – Een Regenboogband  →  Om aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie in de sport - dragen alle aanvoerders van Nederlandse voetbal- en hockeyclubs komend weekend een aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog.

Op woensdag was het internationale "Coming Out Day" – een dag waarop de LHBT-gemeenschap wordt gestimuleerd om openlijk over seksuele geaardheid te praten.  Aanvoerders in de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie Vrouwen en hockeyers in de Hoofdklasse voor mannen en vrouwen dragen komend weekend een regenboogband om aandacht te vragen voor het onderwerp.

Danny Hesp – voorzitter van de VVCS – zegt op de website van de spelersvakbond: "Dit doen we om collega-voetballers, scheidsrechters, sup- porters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal ... die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en om bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit".

"Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie ‼  Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is".
                                                              
                                                       

John Blankenstein
De actie is 'n initiatief van de spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation, een stichting vernoemd naar de homoseksuele oud-scheids- rechter die de sociale acceptatie van homo's en lesbiennes in de sport wil bevorderen.

"Regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuisvoelt en daardoor met plezier sport", zegt Karin Blankenstein, voorzitter van de foundation. "Sport wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht".

Hockeyinternational en Oranje-Rood-aanvoerder Mink van der Weerden noemt de regenboogband op Hockey.nl "een goed initiatief" ‼  "Er wordt vaak met trots gesproken over tolerantie in Nederland – maar volgens mij is er nog genoeg winst te boeken.  Als we daar op deze manier ook maar een klein beetje aan kunnen bijdragen, zou dat mooi zijn".

"De hockeysport moet een veilige omgeving zijn voor iedereen. Hopelijk geven we hier een duidelijk signaal mee af".

Zie ook:

bronnen: NU.nl / Facebook.com – NU.nl / Facebook.com – AD.nl → Sportwereld                                               

donderdag 12 oktober 2017

Amsterdam | 'ARC Amsterdam Lowlanders' presenteert nieuwe naaktkalender

Het roze rugbyteam 'ARC Amsterdam Lowlanders' heeft zijn nieuwe naaktkalender gepresenteerd op 7 oktober tijdens de aftrap van de jaarlijkse rugby-editie (RUGBN) van Bear-Necessity in Panama Amsterdam. RUGBN combineert hiermee de open en gemoedelijke cultuur met de sportiviteit en gezelligheid van Nederlands enige inclusive rugbyteam.
                                                   

                                                                                      
Mister Gay Netherlands Tom van den Nieuwenhuizen ontving het eerste kalenderexemplaar. Net als voorgaande jaren heeft de kalender een spe- ciaal thema waarmee de Lowlanders bruggen slaan binnen en buiten Amsterdam. Dit jaar is het thema: "Connect" ‼  De rugbyspelers feestten ook mee, uiteraard in hun spelerskit ‼  De kalender is te koop tijdens RUGBN, via de webshop van de Lowlanders en op verschillende verkooppunten in Amsterdam.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – OUT.tv → Video's ‼                                             

België – STEM – Homo Top 100 | "Je kunt nu stemmen op de Homo Top 100" ‼

Kies jij voor Kylie ?!  'It's Raining Men' van The Weather Girls ?!  Het eeuwig goed blijvende 'I Will Survive' van Gloria Gaynor ?!  Of ... toch maar 'Why Tell Me Why' van onze eigen Anita Meyer ?!  Breng nu je stem uit op de Homo Top 100.

Enig Verschil is de naam van een jongerenvereniging voor Vlaamse HoLeBi's. Ieder jaar brengen ze de 'Homo Top 100' uit. Daar hoort steevast een feest bij, dat dit jaar wordt gehouden in de Cargo Club (het voormalige Red & Blue) in Antwerpen.
                                           
                                                 

Omdat iedereen mag stemmen, doen wij vrolijk mee. Jij toch ook ?!  Vorig jaar stond Anita Meyer bovenaan de lijst - daarvoor twee keer Loreen met 'Euphoria' en eerdere toppers waren Lady Gaga met 'Born This Way' en ABBA's 'Dancing Queen'.

Op 11 november 2017 wordt de nieuwe lijst bekendgemaakt, live in de Cargo Club  STEM NU en wie weet staat jouw favoriete nummer straks bovenaan.bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


      

      
                                                             

woensdag 11 oktober 2017

Hart van Homo's → 'Posters in de Kerk' | "Ik ben Homo, dat is (g)een zonde" ‼

Posters  →  Binnenkort kun je ze zien hangen in je kerk of school: een poster met een prikkelende tekst over 'Homoseksualiteit' ‼  De christelijke stichting "Hart van Homo's" heeft er 6 gepresenteerd ‼  Het doel is om duidelijk te maken dat de kerk Homoseksuele jon- geren in het vizier heeft, of in ieder geval wil krijgen.

Tijdens de ontmoetingsdag die "Hart van Homo's" zaterdag organiseerde viel op dat jongeren weinig signalen opvangen waaruit blijkt dat de kerk van hun bestaan afweet. "Een jongen vertelde dat Homoseksualiteit in zijn gemeente nooit wordt genoemd. Niet in de preek – niet in de voorbede – nooit", begint Herman van Wijngaarden, van stichting "Hart van Homo's" ‼  "Dan gaat zo'n jongen ook niet vertellen dat hij homo is. Dat noem ik het signaal van het stilzwijgen".

Lees verder op de website van EO.nl:  "Ik ben homo, dat is(g)een zonde"
bronnen: EO.nl / Twitter.com – EO Visie‏
                                       
                                             

11 oktober 2017 – 'Coming Out Dag' ‼ | "Coming Out Dag, is dat nog nodig" ?!

Zeeland  →  Heeft u de Regenboogvlag al zien hangen ?!  Elk jaar - op 11 oktober - wordt er Coming Out Dag gevierd. Deze dag wordt er extra aandacht gegeven aan 'de acceptatie' van Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen.  Maar, vraagt u zich misschien af, is dat nog steeds nodig anno 2017 in ons ruimdenkende landje ?!
                           

                                          
We schuiven aan tafel met Monique de Vriend, bestuurslid van 't LHTB Netwerk Zeeland – Ditty Smit, ambassadeur Roze 50+ Zeeland – Jeffrey Walhout, van COC Zeeland en de 19-jarige scholier Borre Boluijt  Zodra de urgentie van de Coming Out Dag ter sprake komt, stijgt er een in- stemmend gemompel op ‼  De noodzaak om de belangen van Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen, Transgenders en Interseksuelen onder de aandacht te brengen is er volgens dit viertal wel degelijk.

Lees verder op de website van De-Bevelander.nl:  "Coming Out Dag, is dat nog nodig" ?!

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: De-Bevelander.nl / YouTube.com / Facebook.com – Jimmy's Oldambt → De-Bevelander.nl                                                                    

dinsdag 10 oktober 2017

België - Mr Gay | Bram Bierkens en Raf Van Puymbroeck maken relatie bekend

België – Bram & Raf  →  'Bram Bierkens' (30) en 'Raf Van Puymbroeck' (23) vormen een koppel ‼  Dat maken de Mister Gay Belgium–organisator en Mister Gay Belgium 2016 bekend.

"Ik werkte meer dan een jaar erg intens met Raf Van Puymbroeck samen en na zijn periode als Mister Gay Belgium en de breuk met Ivan Denis was hij mijn steun en toeverlaat. De klik was er dus blijkbaar niet enkel op zakelijk vlak. We zijn erg gelukkig en een goed team" ‼, zegt Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens.
                                                   
                                                   
                                                   
"We beseffen uiteraard wel dat sommige mensen hun mening over onze relatie gaan vormen", vertelt Raf Van Puymbroeck.  "Maar daar staan we boven ‼  Ik leerde tijdens mijn 'Mister-jaar' dat we helaas nog elke dag met vele vooroordelen te maken krijgen en dat zal over mijn oprechte liefde voor Bram waarschijnlijk niet anders zijn".

Op professioneel vlak gaat het koppel ook samenwerken.  Raf stapt mee in de organisatie van 'Mister Gay Belgium', hij wordt medeorganisator en organisator en choreograaf van de wedstrijd. Daarnaast maakt Raf deel uit van 'TrinXX', de dansgroep op hoge hakken waarvan Bram op zijn beurt manager is.

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be / Instagram.com – Bram Bierkens 
                                     
Een bericht gedeeld door Bram Bierkens (@brambierkens) op
                                      

NL · Regeerakkoord | "Dit betekent het nieuwe regeerakkoord voor LHBTI's" ‼

Den Haag  Regeerakkoord  →  Volgens premier Mark Rutte gaan 'alle groepen er in Nederland op vooruit'. Hij presenteerde vandaag in Den Haag het 'nieuwe regeerakkoord'Dat bevat ook veel goede beloftes voor de LHBTI-gemeenschap"Winq.nl" zet ze voor je op een rij.

Van de vier regerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben twee partijen (D66 en VVD) het "Regenboog Stembusakkoord" onder- tekend. Zij beloofden in maart dat er 'op korte termijn' onder andere een meerouderschapsregeling zou komen – en "een verbod op discriminatie op basis van iemands geaardheid".

Geslachtsregistratie
Het werd al eerder bekend: het nieuwe kabinet beperkt verplichte geslachtsregistratie. Dat wil zeggen dat Nederlandse overheden in de toekomst zoveel mogelijk genderneutraal gaan werken. De overheid gaat niet langer onnodig vastleggen of iemand zich als man of vrouw identificeert.

Meerouderschap
In december 2016 adviseerde de Staatscommissie "Herijking Ouderschap" al om meerouderschap te introduceren.  De vier formerende partijen besloten echter dat de kwestie opnieuw onderzocht moest worden, tot groot ongenoegen van COC Nederland. In het nieuwe regeerakkoord staat echter dat de door de commissie 'Wolfsen' aanbevolen meerouderschapswet er toch gaat komen. 

COC Nederland komt met een kritische reactie ‼  De partijen willen nog onderzoek doen naar zaken als erfrecht en naamrecht bij meerouderschap. "Zulk onderzoek mag niet tot vertraging leiden", aldus COC-voorzitter Tanja Ineke. "Het is niet verantwoord om kinderen en ouders in meerouder- gezinnen nog langer onnodig in onzekerheid te laten. Het benoemen van nieuwe onderzoekscommissies is onacceptabel, we gaan daar de komende tijd scherp op letten".
                                                 
                                             
                                          
Verbod op LHBTI-discriminatie
Ten slotte wordt 'Artikel 1' van de Grondwet aangevuld. Daarmee wordt discriminatie op basis van een handicap of seksuele oriëntatie expliciet verboden.

Reactie COC
COC Nederland heeft laten weten positief te zijn over de LHBTI-maatregelen in het regeerakkoord. Zij zijn wel kritisch op de zogenaamde 'vluchte- lingendeals', die het kabinet wil sluiten met landen als Libië, Egypte en Tunesië. De organisatie roept formateur 'Mark Rutte' op om opnieuw een minister verantwoordelijk te maken voor het emancipatiebeleid. Veel LHBT's kunnen namelijk niet veilig verblijven in die landen.

Reactie Aidsfonds 
Ook het Aidsfonds heeft gereageerd op het regeerakoord. Zij zijn blij dat de nieuwe regering op internationaal gebied zich blijft inzetten op seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, een cruciaal element in de strijd tegen Aids. "Het lijkt erop dat een nieuw kabinet wil blijven samenwerken met organisaties die over de juiste expertise beschikken. We zijn voorzichtig positief. Het Aidsfonds roept het aanstaande kabinet op om van Aids- bestrijding blijvend een prioriteit te maken en hier alle nodige middelen voor in te zetten. Ook in Nederland, waar we nu echt kunnen werken naar nul nieuwe Hiv-infecties".

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Facebook.com – We Love Nieuws → RTL Nieuws / Facebook.com – Winq.nl                                                             

maandag 9 oktober 2017

Amsterdam - Homomonument | 30 jaar Homomonument: Monument van Trots

Amsterdam  -  Op 5 september was het precies 30 jaar geleden dat het Homomonument is onthuld. Filmmaker Sebastiaan Kes maakte een documentaire over het Homomonument en de geschiedenis van "Homoseksualiteit in Nederland" ‼  Menne Vellinga bezocht de première en spreekt o.a. met ontwerper Karen Daan, Sebastiaan Kes en diverse fans van het 'Monument van Trots' ‼

Televisie:  Woensdag 11 oktober 2017 – Coming Out Dag 2017 | "De documentaire 'Monument van Trots' opnieuw te zien bij AT5" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: MVS.nl / YouTube.com


                                       

Test | "Amsterdam is ná Madrid de meest LHBT-vriendelijke stad ter wereld" ‼

Amsterdam  LHBT-vriendelijk  →  Populaire steden zijn getest op nachtleven, openheid, veiligheid, dating en LHBT-rechten.  Hoewel Amsterdam nergens de hoogste score had – komt de hoofdstad in totaal uit op de tweede plaats – na 'Madrid' en voor Toronto en Tel Aviv.

Londen maakt de top vijf compleet. De lijst is gemaakt door het Duitse 'Nestpick', een platform dat wereldwijd gemeubileerde appartementen en kamers verhuurt. Ze onderzochten honderd steden en testten hoe vriendelijk die zijn voor LHBT-mensen. In Nederland werden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam langs de meetlat gelegd.

Nestpick bepaalde aan de hand van 5 pijlers hoe een stad ervoor staat. Drie categorieën werden gevuld met meningen uit de lokale LHBT-gemeen- schap ‼  Zo werden 2500 Amsterdamse LHBT's aan de tand gevoeld over dating, 't nachtleven en de mogelijkheid openlijk voor je seksuele voorkeur uit te komen.
                       
                                              
Veiligheid en Homorechten
De twee andere pijlers gingen over veiligheid en homorechten. Voor de categorie veiligheid werd het aantal aangiftes van homo-discriminatie geteld en het aantal geweldsincidenten. Wat betreft homorechten gaat het over de openstelling van het huwelijk, adoptie door homostellen en de mogelijk- heid een geslachtsverandering te ondergaan.

Londen onveilig
De maximumscore is 25 punten. Amsterdam scoort een totaal van 23,26, wat net iets minder is dan Madrid. De Spaanse hoofdstad kwam uit op 23,56 punten. Londen staat op nummer vijf, maar scoort 't hoogst op vier onderdelen.  Alleen op het gebied van veiligheid scoort Londen opvallend slecht, waardoor de Britse hoofdstad lager op de lijst is terechtgekomen.

Rotterdam is geëindigd op de 77e plaats in de lijst, Utrecht op nummer 63.

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Parool.nl / Facebook.com – Winq.nl                                                         

zondag 8 oktober 2017

Virgin | Wat als Hetero-stellen als 'LGBT-koppels' worden behandeld op reis ?!

Engeland – Virgin Holidays  →  "Virgin Holidays" wil dat een vakantie voor iedereen ontspannend, leuk en vol avontuur moet zitten ‼ Volgens het bedrijf is dit niet altijd het geval voor LGBT-koppels. Ze draaien de rollen tussen Hetero's en HoLeBi's om in een filmpje.

"Bij 'Virgin Holidays', geloven wij dat iedereen, ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit, het recht heeft om te zijn wie ze zijn, waar ze ook zijn", zegt Sir 'Richard Branson', de oprichter van het bedrijf.

Recente cijfers tonen nog aan dat vele LGBT-reizigers op reis vaak terug 'In de Kast' gaan uit schrik voor discriminatie. Om dit aan te kaarten maak- te Virgin Holidays met het Amerikaanse mediabedrijf 'ATTN': een grappig filmpje.
bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayTimes.co.uk / VirginHolidays.co.uk / YouTube.com                                                 

Nederland - Coming Out Dag 2017 | "Veel evenementen op Coming Out Dag" ‼

'Coming Out Dag' 2017  →  Op 11 oktober is het internationale "Coming Out Dag". Op deze dag wordt wereldwijd – en dus ook in ons land – stilgestaan bij: de moeilijkheden die Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen en Transgenders ondervinden als ze uitkomen voor hun seksuele voorkeur ‼  Omdat de zogeheten "Coming Out" nog altijd niet voor iedereen even vanzelfsprekend is worden woensdag een groot aantal evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor de problemen die LHBT's kunnen ondervinden.

Op honderden plekken in ons land wordt stil gestaan bij Coming Out Dag. Op vele plaatsen wordt de Regenboogvlag gehesen – onder meer op ± honderd gemeentehuizen. Ook worden weer enkele Regenboogzebrapaden onthuld. Bij het NS-station van Purmerend wordt een speciaal Regen–boogkunstwerk onthuld en in Schiedam zullen de wieken van molen De Vrijheid versierd zijn met de regenboogvlag. De Lellebel en TransAmsterdam delen bloemen uit aan het publiek en organiseren samen de Coming Out Day 2017 'Trans and Proud'.  De actie start om 16:00 uur bij de Lellebel in Amsterdam.
                                    

                                                   
Ook in Den Haag, bij het Homomonument, staan activiteiten gepland én ook in veel kleine Nederlandse gemeenten wordt stil gestaan bij de interna- tionale Coming Out Dag. KLIK HIER voor een compleet overzicht van alle festiviteiten op en rond Coming Out Dag 2017.

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Facebook.com – GaySite.nl