zaterdag 15 december 2012

Matt Damon vindt Michael Douglas goed zoenen


In een interview met de Amerikaanse Playboy heeft Matt Damon laten weten dat Michael Douglas "erg goed kan zoenen". De acteur deed zijn uitspraak nadat hij de filmopnamen had afgerond voor de film 'Behind the Candelabra', over de homoseksuele artiest Liberace. Michael Douglas speelt de excentrieke Liberace en Matt Damon zijn jongere partner.

Voor de film moesten de twee acteurs een aantal intieme scènes opnemen. Matt liet eerder weten erg op te zien tegen deze scènes maar achteraf concludeert hij dat het erg mee viel. "We hebben allebei veel homoseksuele vrienden en we wilden het absoluut niet verpesten of niet serieus nemen", laat Matt in de Playboy weten. Toch was het een vreemde ervaring voor hem. "Het voelde niet erg natuurlijk".

Op 9 december 2005 trad Matt in het huwelijk met zijn Argentijnse vriendin Luciana Barroso. Samen hebben ze drie dochters. In het begin van zijn carrière werd hij nogal eens geconfronteerd met geruchten over zijn vermeende homoseksualiteit. "Ik heb die verhalen nooit ontkend, want ik wilde mijn homoseksuele vrienden niet beledigen en doen alsof homoseksualiteit een zieke zou zijn." Ook zegt de acteur in het interview trots te zijn dat de acceptatie van homoseksuelen in de Verenigde Staten de goede kant op gaat. "We boeken vooruitgang !!"

"Kijk maar naar mensen als Ellen DeGeneres en anderen die met zoveel kracht hun seksualiteit uitdragen. We zien nu dat Amerikanen de seksuele geaardheid steeds minder belangrijk vinden en dat is belangrijk om te kunnen zijn wie je wil zijn", aldus Matt. "We komen er nu achter dat het niemand iets kan schelen en dat is heel erg belangrijk."

bronnen: GaySite.nl / Playboy / YouTube
Matt Damon naakt in 'Behind the Candelabra'

Matt Damon zal samen met Michael Douglas te zien zijn in de HBO-film over het leven van de homoseksuele pianist en entertainer Liberace.

De film 'Behind the Candelabra' gaat over het leven van de zeer flamboyante pianist Liberace. De entertainer kwam nooit openlijk voor zijn geaardheid uit, maar een groot geheim was het zeker niet.

Damon vertelt aan Playboy dat hij normaal altijd nee zegt tegen naakt. "Nu is het echter zeer stijlvol gedaan. In een scène kom ik uit het zwembad, vlei ik me tegen Michael Douglas aan op een ligstoel en beginnen we te kussen. En ik kus hem niet één keer, het was uitgestippeld als een professionele American Football-wedstrijd."

Volgens Damon is Michael Douglas een geweldige kusser en zal de film niet voor iedereen bestemd zijn. Spannend !!

bronnen: Gay.nl / YouTube                       

WRFD - Linda Harvey: 'Homo's zijn niet menselijk'


Homoseksuelen zijn niet menselijk en daarom is het onzin ze mensenrechten toe te kennen. Dat beweert Linda Harvey, presentator van het Amerikaanse christelijke radiostation WRFD.

Harvey vroeg haar luisteraars: “Waarom wordt het argument van recht op gelijke behandeling gebruikt ten gunste van homoseksueel gedrag ?! Mensen zijn niet van nature homoseksueel, dus de definitie van 'persoon' in het 14e Amandement in onze grondwet is discutabel voor deze veronderstelling."

Vorige week deed ze ook al een duit in het zakje door te beweren dat het openstellen van het huwelijk kinderen aanmoedigt om homo-seks te hebben.

bron: GayKrant.nl

Leona Philippo wint 'The Voice Of Holland'


De finale werd vrijdagavond uitgezonden op RTL 4

Leona Philippo werd gekozen met 56 procent van de stemmen. Ze zong tijdens de finaleuitzending een cover van ' Mesmerized' van Faith Evans, een duet met haar coach Trijntje Oosterhuis en haar nieuwe single 'Knocked Out' en een uitvoering van de Bob Marley-hit 'Could You Be Loved'.

Philippo werd op 6 mei 1979 geboren in de Canadese stad Toronto, als dochter van Jamaicaanse ouders. Als actrice speelde ze onder meer in de speelfilms 'Phileine Zegt Sorry', 'Alles Is Liefde', 'Wild Romance' en 'De Gelukkige Huisvrouw'.

In 2002 had ze een hit met 'Zomer Op Je Radio', indertijd tevens de tune van Radio 538.

Leona Philippo heeft 'The Voice of Holland' gewonnen

Meteen na de overwinning vertelt de winnares van de zangwedstrijd hoe ze haar overwinning gaat vieren: "Ik ga eerst eventjes mijn vrouw enorm knuffelen en bedanken voor het feit dat ze dit mogelijk heeft gemaakt."

bronnen: NU.nl / Zijaanzij.nl / YouTube.com                           

vrijdag 14 december 2012

Nieuwe Bijbel is niet Homofoob


In de Verenigde Staten is deze week een zogenoemde 'homobijbel' uitgebracht met de titel 'Queen James Bible'. De initiatiefnemers hebben een nieuwe vertaling gemaakt van de 'King James I' bijbel en hem vernoemd naar een Brits lid van het koninklijk huis die bekend was onder de bijnaam 'Queen James', omdat hij enkele homoseksuele affaires zou hebben gehad.

In de bijbel zijn teksten over homoseksualiteit en vermeende homoseksuele handelingen herzien en vertaald naar een hedendaags perspectief. Volgens de schrijvers van de hernieuwde uitgave lost de homobijbel "lang bestaande interpretatieve dubbelzinnigheid in de belangrijkste bijbelgedeelten over homoseksualiteit op." In de 'Queen James Bible' wordt homoseksualiteit niet benaderd als een zonde en worden frases over mannen in relatie met vrouwen én mannen op een homovriendelijke manier verwoord.

De initiatiefnemers willen met het nieuwe boek christenen laten zien dat God homoseksuelen nooit heeft gehaat en dat de bijbel niet homofoob is. "Seksualiteit kan je niet kiezen maar het geloof in God wel. Vanaf nu kan je ook een bijbel kiezen", aldus één van de schrijvers.

bron: GaySite.nl
                 

Vandaag – 14 december 2012 | De derde "Paarse Vrijdag"

Vandaag is het voor de derde keer Paarse Vrijdag. Leerlingen en docenten van maar liefst 450 van de 680 middelbare scholen in Nederland vragen hun medeleerlingen die dag paars te dragen tegen homo- en transfobie. Zij delen die dag 120.000 paarse pols- bandjes uit.

Nathan (18), leider van de Gay Straight Alliantie (GSA) op zijn school, het Unic in Utrecht, pakt het groots aan. 'Ik wil laten zien dat ik en vele anderen op mijn school vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, of ze nu homo, hetero, lesbisch, bi, transgender of in dubio zijn'.

Om zoveel mogelijk jongeren te bereiken heeft het GSA Netwerk drie promofilmpjes gemaakt. In de filmpjes komt de omgeving op een ludieke manier op voor LHBT’s die te maken krijgen met homo- en transfobie. Het eerste filmpje staat onderaan dit artikel. In de aankomende week worden de twee andere filmpjes verspreid via de facebookpagina van het GSA-Netwerk:  www.facebook.com/GSANL

Een statement tegen homofobie is op Nederlandse scholen nog hard nodig. In Amsterdam accepteert bijvoorbeeld een vijfde van de scholieren tussen de 13 en 14 jaar oud homoseksualiteit bij medescholieren niet. "Zeker de helft van alle leerlingen zegt dat het op hun school niet veilig genoeg is om uit de kast te komen en net zoveel leerlingen zegt een probleem te hebben met openlijke homoseksualiteit", zegt Geert-Jan Edelenbosch, projectleider jongeren en onderwijs bij COC Nederland.

Paarse Vrijdag is een idee uit de VS. Daar droegen leerlingen door heel het land paars om stil te staan bij de reeks zelfmoorden onder homojongeren. In Nederland is suïcide onder homojongeren ook een probleem. De helft van alle homojongeren denkt weleens aan zelfmoord en het aantal suïcidepogingen ligt bij LHBT-jongeren ligt tot 5 maal hoger dan bij hun heteroseksuele leeftijdsgenoten.

Kijk voor meer info op:  www.gaystraightalliance.nl

bronnen: GayKrant.nl / COC Nederland                                 

Belgisch Parlement verzwaart Anti-Homo straffen

In België heeft de Kamer donderdag unaniem het wetsontwerp goedgekeurd waardoor straffen voor homofoob geweld verdubbelen. De oppositie (N-VA, Vlaams Belang en Groenen) stemde mee met de regeringsmeerderheid voor de strafverzwaring.

De maximumstraffen voor homofoob geweld verdubbelen door dit ontwerp. Maar als de maximumstraf vijf jaar of meer is, komt er telkens vijf jaar bij. Een straf van 20 jaar komt op 30 jaar.

Het ontwerp geldt niet alleen voor homofoob geweld, maar voor alle discriminerend geweld: dus ook racistisch en seksistisch geweld of geweld tegen bejaarden omdat ze bejaard zijn. Bovendien wordt geweld tegen transgenders toegevoegd aan de groepen tegen wie discriminerend ge- weld kan worden gebruikt.

Ook de geldboetes worden verdubbeld met een maximum van 500 euro. In 2003 waren de minimumstraffen al verdubbeld, maar dat wordt weer afgeschaft.

Het wetsontwerp van justitieminister Annemie Turtelboom (Open Vld) kwam er naar aanleiding van de homofobe moord op Ihsane Jarfi (32). Zijn lijk werd op 29 april door wandelaars in Hoei gevonden en onderzoek wees uit dat de vier daders hadden gehandeld uit homohaat.

bronnen: GayKrant.nl / Gazet van Antwerpen
   

Sociaal en Cultureel Planbureau past onderzoek aan


Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft een vraag over tongzoenen geschrapt uit een onderzoek in het basisonderwijs.

Een onderzoek van het SCP in opdracht van het Ministerie van OCW over de sociale veiligheid op scholen voor LHTB-jongeren is meteen na de lancering aangepast. De vraag 'Heb je wel eens getongzoend?' past niet bij de beleving van kinderen van tien en elf jaar, vonden sommige scholen. Ook de vragen of de ondervraagde leerling schoolgenoten en leerkrachten kent, die homoseksueel zijn, werd op verzoek van basis- scholen uit het onderzoek verwijderd.

bron: GayKrant.nl

Nominatie Angolese transseksuele zangeres 'Titica'

De Angolese transseksuele zangeres Titica is genomineerd in de categorie van 'Beste Vrouwelijke Artiest' voor de KORA Music Awards, de Afrikaanse tegenhanger van de Amerikaanse Grammy's. Geboren in de Angolese hoofdstad Luanda als Teca Miguel Garcia, nam Teca vier jaar geleden, na een borstvergroting te hebben ondergaan in Brazilië, de stap om als vrouw door het leven te gaan.

Onder de artiestennaam Titica is de Angolese zangeres uitgegroeid tot hét gezicht van Kuduro, Angola's unieke urban rap-techno fusion muziekstijl. Inmiddels is ze een graag geziene gast op de reguliere Angolese televisie en radio, werd ze in 2011 nog uitgeroepen tot beste Kuduro-artiest, en heeft ze zelfs opgetreden op het jaarlijkse Diva's Concert, wat werd bijgewoond door de Angolese President José Eduardo dos Santos.

Toch was haar pad naar erkenning als transseksuele artiest zo mogelijk nog zwaarder dan voor reguliere artiesten: 'Ik ben met stenen bekogeld. Ik ben mishandeld, en ook nu nog word ik nog vaak geconfronteerd met de vele vooroordelen die over mij bestaan. Het taboe is nog wijd- verspreid aanwezig.'

Angola
Hoewel homoseksualiteit tot op heden illegaal is in het zuidelijk Afrikaanse land, zijn er nimmer homoseksuelen veroordeeld op grond van hun geaardheid. Momenteel staat zelfs een nieuwe strafwet op stapel die, indien aangenomen door het parlement, discriminatie op basis van ge- aardheid strafbaar zou stellen. Desalniettemin zijn vele geesten in het Afrikaanse land nog niet rijp voor acceptatie van andersgeaarden en transseksuelen, en zijn seksuele minderheidsgroepen nog vaak kop van jut in bepaalde Angolese media.

Of Titica de felbegeerde prijs in de wacht zal slepen, moet blijken op 29 december aanstaande, wanneer de prijsuitreiking plaats zal vinden in het Palais des Congrès de l'Hôtel Ivoire in Abidjan, Ivoorkust.

bronnen: Gay.nl / YouTube


        
                                   

In 2013 is Antwerpen gaststad van de World Outgames


De komende World Outgames vinden plaats bij onze zuiderburen in Antwerpen: van 31 juli tot en met 11 augustus 2013. De World Outgames zijn de vierjaarlijkse mondiale sportkampioenschappen voor LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) en vrienden in een 35-tal verschillende sporten. In 2013 is Antwerpen gaststad van dit evenement en ook Europa’s hoofdstad van sport. De World Outgames zal het grootste sportevenement in het programma zijn.

Het evenement is opgebouwd uit drie kernthema’s: een mensenrechten-conferentie, een cultureel festival en een sportevenement met vele duizenden bezoekers. Het bruisende nachtleven van Antwerpen krijgt alle aandacht, net als de mode en Antwerpse diamantwereld. Met de steun van de lokale en regionale autoriteiten willen onze zuiderburen van de World Outgames 2013 'een sportevenement maken om nooit te vergeten'.

bron: Gay.blog.nl 
                    

Paus noemt Homohuwelijk 'bedreiging voor vrede'


Euthanasie, abortus en homohuwelijk zijn zware bedreigingen voor de vrede.

Dit schrijft paus Benedictus XVI in een boodschap ter gelegenheid van de Werelddag van de Vrede, die op 1 januari wordt gevierd.

Volgens de kerkvorst brengt abortus ''onherstelbare schade toe aan de ontwikkeling, de vrede en het milieu''. En als in een wet ''een vermeend recht op euthanasie'' wordt geregeld, wordt daarmee het ''basisrecht op leven bedreigd'', stelt de paus volgens de krant la Repubblica van vrijdag.

Het is niet de eerste keer dat de paus zich dit jaar negatief uitlaat over homoseksualiteit. Tijdens een bijeenkomst in januari ging het over de opvoeding van kinderen en hoe belangrijk dit is in het kader van vrede. Hij zei dat een traditioneel gezin, met een man en een vrouw aan het hoofd, noodzakelijk is om kinderen groot te brengen.

Volgens de paus heeft 'de kiemcel van iedere samenleving' dringend wettelijke bescherming nodig. "Dit is niet zomaar een eenvoudige sociale conventie, maar een fundamentele pijler van elke gemeenschap. Een beleid dat het gezin ondermijnt, bedreigt de menselijke waardigheid en de toekomst van de mensheid zelf", aldus de paus.

bronnen: Gay.nl / La Repubblica

Zaterdag 15 december: Christmas Canal Parade Amsterdam

Zaterdag 15 december 2012 vindt in Amsterdam de Christmas Canal Parade plaats, als onder van het Amsterdam Light Festival. Het is een winterse parade van feeëriek verlichte boten door de grachten van de stad en heeft niets met de jaarlijkse Gay Canal Parade in augustus te maken: alleen de route is min of meer dezelfde: via de Prinsengracht en de Amstel.

Bij de Nieuwe Herengracht gaat de stoet rechtsaf (dus niet zoals in augustus om de Stopera heen) naar het Scheepvaartmuseum bij het Oosterdok. Zo’n veertig salon- en rondvaartboren, praal- en dekschuiten varen sprookjesachtig verlicht en uitbundig versierd over het water, met life muziek, een varend carillon, een spuitende fontein en vrolijk theater.

Het belooft een sfeervolle avond in de donkere dagen voor kerst te worden. De tocht begint om 18.30 uur op de Korte Prinsengracht en eindigt rond 21.00 uur op het Oosterdok. De eerste boot zal tegen 19.00 uur de Leidsestraat passeren, een half uur later de Amstel. De Canal Parade maakt onderdeel uit van het Amsterdam Light Festival, dat duurt tot en met lichtkunstwerken op en aan het water, tot en met 20 januari 2013. De dag ervoor gaat de Illuminade van start; een wandelroute langs 20 lichtobjecten.

bron: Gay.blog.nl 
                         

Groep Kuijper: Meer aandacht voor Roze Senioren Utrecht


De Utrechtse gemeenteraadsfractie van Groep Kuijper wil dat er meer aandacht komt voor de positie van LHTB-ouderen in verzor- gingshuizen in de Domstad.

De fractie speelt daarbij in op berichten van RTV Utrecht die meldden dat in bejaardentehuizen homoseksuele of lesbische bewoners nog vaak worden gepest.

Groep Kuijper vindt dat er veel te weinig aandacht voor deze groep is, zoals het uitdelen van de Roze Loper aan LHTB-vriendelijke tehuizen. Ze wil dat het college van B&W maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat meer verzorgingstehuizen homovriendelijk worden, zodat ouderen dus niet opnieuw 'de kast in moeten'.

bron: GayKrant.nl

Puberruil | Lesbische Julia vs reli-Britt !!


Mooie aflevering van Puberruil: de excentrieke Julia die met haar moeder op de Amsterdamse Wallen woont, ruilt met de strenggelovige Britt uit Mijdrecht. Britt komt in een wereld terecht waar iedereen zichzelf mag zijn en geaccepteerd wordt, maar dat is voor Julia wel anders.

bronnen: Gay.nl / KRO.nl / YouTube.com                                           

donderdag 13 december 2012

COC wil uitleg McDonald's over Transgenderincident


Homobelangenvereniging COC Nederland wil opheldering van McDonald's over een incident rond een transgender die onlangs een filiaal van de fastfoodketen in Amsterdam Osdorp bezocht. De vrouw werd daarbij uitgelachen en nagewezen. Dat gebeurde tijdens filmopnames voor het BNN-programma Spuiten en Slikken.

Bij het bezoek van de vrouw aan het restaurant 1 december ontstond hilariteit onder het personeel. Meerdere medewerkers werden geattendeerd op de transvrouw, waarop zij werd nagewezen en uitgelachen, zo stelt het COC. Het incident werd deels vastgelegd door de filmploeg van BNN, die wilde laten zien hoe het leven van een transgender, iemand die ervaart in het verkeerde lichaam te zijn geboren, eruitziet.

Het COC stuurde McDonald's Nederland woensdag een brief waarin opheldering wordt gevraagd over het incident. Daarnaast wil de belangen- organisatie weten wat de fastfoodketen eraan doet om ervoor te zorgen dat transgenders, lesbiennes, homo's en biseksuelen zich welkom voelen in de restaurants.

McDonald's Nederland laat woensdagmiddag weten niet op de hoogte te zijn van de brief van het COC. Wel zegt de zegsvrouw bekend te zijn met het incident en aan het begin van de avond met een officiële reactie te komen.

De transvrouw heeft een klacht over het incident ingediend bij het Meldpunt Discriminatie in Amsterdam.

bronnen: MetroNieuws.nl / COC Nederland

Lady Gaga schuldig aan 'Homopropaganda' ?!


Zangeres Lady Gaga zal in Rusland worden vervolgd voor het maken van propaganda voor homoseksualiteit tijdens haar concert in St. Petersburg afgelopen zondag. Eerder dit jaar werd ook Madonna al vervolgd voor hetzelfde vergrijp.

In St. Petersburg is sinds 1 maart een wet van kracht die het verspreiden van homoseksuele propaganda verbiedt. De nieuwe wet verbiedt het promoten van homoseksualiteit onder minderjarigen. Op grond van deze wet werd Madonna enige tijd geleden aangeklaagd en gesommeerd een boete van tien miljoen dollar te betalen maar de rechter beoordeelde vorige maand de aanklacht ongegrond. De precieze aanklacht en het geëiste boetebedrag tegen Lady Gaga is nog niet bekend.

Politicus Vitaly Milonov, die de aanklacht heeft ingediend, laat in de Russische media weten dat hij heeft geprobeerd jongeren onder de 18 jaar de toegang tot het concert te ontzeggen. "Dit is mij helaas niet gelukt waardoor kinderen werden blootgesteld aan homopropaganda. Lady Gaga riep op de homogemeenschap te steunen terwijl er kinderen van 12 jaar in de zaal zaten", aldus Milonov

Woensdag treedt Lady Gaga in Moskou op. De popdiva bedankte premier Medvedev dit weekend nog, omdat hij zich uitsprak tegen verdere onderdrukking van homoseksuelen. "Thank You Prime Minister Medvedev for not standing by your party's anti gay propaganda law & instead supporting my show+fans all over Russia", twitterde ze zaterdag.

Volgende week stemt het parlement in Rusland over een landelijke wet die propaganda rond homoseksualiteit moet verbieden. Human Rights Watch heeft de politiek in Rusland opgeroepen het wetsvoorstel te verwerpen omdat het volgens de Mensenrechtenorganisatie indruist tegen de vrijheid van meningsuiting.

bron: GaySite.nl

woensdag 12 december 2012

Teloorgang Amsterdamse Homohoreca


Met het sluiten van de bekende bar Rouge aan de Amsterdamse Amstel is duidelijk dat er steeds minder gay-horeca in de hoofdstad voorhanden is. Het jaar 2012 is in dit opzicht een rampjaar te noemen.

De in 2011 heropende homocafe's Havana, Ludwig II (voorheen April) en EVE (voorheen ARC) in de Reguliersdwarsstraat zijn inmiddels allemaal heterozaken geworden. De oriëntaalse gay bar Sultana sloot afgelopen november.

Rouge aan de Amstel 60 is nu de volgende zaak. Het café was eind vorige eeuw geopend door Edwin van Kollenburg, jarenlang de rechterhand van wijlen Manfred Langer. De zaak verving café Monopole, waar ooit Gerard Joling zijn carrière als zanger begon. Rouge was ook dé plek voor homoseksuele Oranje-fans, Koninginnedag werd er uitbundig gevierd met Van Kollenburg verkleed als imitatie-Beatrix.

Daarmee wordt de spoeling in Amsterdam alsmaar dunner. Café Mon Ami (opvolger van De Krokodil) in de Amstelstraat 34 werd eind oktober al gesloten. De Krokodil werd geopend in 1957 en daarmee was dit tot voor kort de locatie die het langst onafgebroken als homobar fungeerde.

Een ander verloren adres is Amstel 14. Daar opende al in 1929 homocafé Du Merlo en later zaten hier achtereenvolgens Sombrero, Moor's Eldorado, Gaiety en tenslotte Wapen van London. Ook dit is inmiddels geen homozaak meer: het is geleidelijk aan en geruisloos een bar voor Tsjechisch publiek geworden.

bronnen: GayKrant.nl / Reguliers.net

Europees Parlement - Emine Bozkurt: Controleer burgerrechten


Het Europees Parlement heeft woensdag ingestemd met een rapport over de situatie van fundamentele rechten in de EU. "Dit rapport maakt eens te meer duidelijk dat ook binnen de Europese Unie op dit gebied nog veel te verbeteren valt", aldus Emine Bozkurt, lid van het Europees Parlement namens de PvdA.

"We hebben het vaak over de bescherming van rechten buiten de EU. Met toegangscriteria voor kandidaatslidstaten en economische middelen kunnen we verbeteringen over de hele wereld afdwingen", stelt Bozkurt. "Maar we vergeten nog wel eens dat er ook goed toezicht op ontwikkelingen binnen de EU zelf nodig is. Hier kan Europa echt meer doen. Er zijn helaas voorbeelden voldoende: gedwongen verhuizingen van de Romabevolking in Frankrijk, de democratische inperkingen in Hongarije, of de opkomst van extremistische organisaties in Griekenland."

Bozkurt: "Dat dit rapport is aangenomen mag worden gezien als een dringende oproep van het Europees Parlement aan de Europese Commissie om beter toe te zien op rechten van de inwoners van de Europese lidstaten om ook binnen de eigen landen vrijheden te garanderen. We hebben net de Nobelprijs voor de Vrede ontvangen, dat schept ook verplichtingen."

Een alternatief rapport van de Europese Christendemocratische partijen, waarin onder meer de verwijzingen naar abortus en homorechten waren verwijderd, heeft het niet gehaald. "Dat is erg goed nieuws. Maar het feit dat deze amendementen überhaupt worden ingediend, bewijst dat de waarborg van burgerrechten voor alle inwoners van Europa niet vanzelfsprekend is en dat wij hier scherp op moeten blijven letten", aldus Bozkurt.

bron: GayKrant.nl
             

Sir Ian McKellen heeft toch geen prostaatkanker


De 73-jarige acteur ging in een interview uitgebreid in op het feit dat hij al 'zes of zeven jaar' prostaatkanker zou hebben.

Maar zijn vertegenwoordiger laat dinsdag weten aan ABC News dat het niet waar is.

"Nee, hij heeft geen prostaatkanker. Zijn uitspraken zijn zwaar uit het verband gerukt uit een interview van jaren geleden."
CLD Communications, het agentschap dat McKellen vertegenwoordigt, bevestigt dit.

McKellen is woensdag aanwezig bij de premiere van 'The Hobbit: An Unexpected Journey'.

bronnen: Gay.nl / NU.nl / ABC News

Homoseksualiteit: niet genetisch, maar start wel in de baarmoeder


Niet genen, maar epigenetica – de wijze waarop genen zich gedragen – kan verklaren waarom sommige mensen homoseksueel zijn. Dat suggereert onderzoek. Het zou betekenen dat homoseksualiteit al in de baarmoeder ontstaat.

Epigenetica is een tak van wetenschap die zich bezighoudt met erfelijke veranderingen die optreden zonder dat de DNA-reeks hiervoor veranderd hoeft te worden. Genen bevatten bepaalde instructies voor hoe ze moeten functioneren. Maar hoe ze die instructies opvolgen, wordt bepaald door zogenoemde epi-marks.

Wissen
Normaal gesproken worden deze epi-marks bij elke nieuwe generatie opnieuw geproduceerd. Maar recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat ze soms ook van generatie op generatie worden overgedragen en er dus voor kunnen zorgen dat er overeenkomsten zijn tussen familieleden.

Specifiek
Nu zijn er ook epi-marks die alleen bij mannen of bij vrouwen voorkomen en dus geslachtsspecifiek zijn, zo schrijven onderzoekers in het blad The Quarterly Review of Biology. Dit zijn van die epi-marks die normaal gesproken niet van generatie op generatie worden doorgegeven, maar gewist worden. Maar dat gebeurt niet altijd, zo stellen de onderzoekers. Soms worden ze niet gewist en van vader op dochter of van moeder op zoon doorgegeven. En dat kan volgens de onderzoekers leiden tot homoseksualiteit.

Doorgeven
Deze geslachtsspecifieke epi-marks worden al vroeg in de ontwikkeling van de foetus ontwikkeld en hebben als doel elk geslacht te beschermen tegen de natuurlijke variatie in testosteron waar deze later in ontwikkeling als foetus aan bloot zal worden gesteld. Zo beschermen ze meisjes tegen teveel testosteron en voorkomen zo dat het meisje mannelijk wordt, terwijl jongens beschermd worden tegen weinig testosteron en dus tegen het ontwikkelingen van vrouwelijke trekjes. Verschillende epi-marks beschermen verschillende geslachtsspecifieke eigenschappen tegen vervrouwelijking of vermannelijking. Zo zijn er epi-marks die de genitaliën beschermen, maar ook epi-marks die de seksuele identiteit en weer anderen die de voorkeur voor een partner beschermen. Maar wanneer deze epi-marks in een nieuwe generatie niet opnieuw worden aangemaakt, maar in plaats daarvan van vader op dochter of van moeder op zoon worden doorgegeven, kan dat leiden tot tegenovergestelde effecten. Zo kunnen bepaalde eigenschappen van zonen vervrouwelijken, of die van meisjes vermannelijken. En dat kan invloed hebben op hun partnervoorkeur.

Het onderzoek lost een lastig vraagstuk op. Vanuit een evolutionair oogpunt was lang niet te verklaren waarom een eigenschap als homoseksualiteit kon bestaan. Men zou verwachten dat natuurlijke selectie daar snel mee zou afrekenen. Toch komt homoseksualiteit veelvuldig voor. Lang zochten onderzoekers naar een verklaring daarvoor in de genen. Maar ze konden maar geen gen vinden dat kon verklaren waarom sommige mannen op mannen en sommige vrouwen op vrouwen vielen. Dit onderzoek lost het hele raadsel op.

Dat homoseksualiteit voorkomt, is nu logisch. De epi-marks die ouders soms aan hun kinderen doorgeven, zijn nuttig voor de ouders zelf: deze epi-marks hebben ze in de baarmoeder beschermd. En omdat ze slechts relatief zelden niet gewist en aan hun kinderen doorgegeven worden en er dus maar relatief weinig voor zorgen dat deze kinderen vanuit evolutionair oogpunt minder geschikt zijn om te overleven (dat wil ook zeggen: hun genen door te geven), kunnen deze epi-marks toch blijven bestaan. Ze zijn kostbaar voor de ouders en de kans dat hun kinderen daar een prijs voor moeten betalen, is vrij klein. "Het van generatie op generatie doorgeven van geslachtsspecifieke epi-marks is het meest plausibele evolutionaire mechanisme achter het fenomeen van menselijke homoseksualiteit," moet onderzoeker Sergey Gavrilets concluderen.

bronnen: Scientias.nl / The Quarterly Review of Biology

Homoseksueel worden jongens via hun moeder en meisjes via hun vader. Eerder onderzoek toonde aan dat homoseksualiteit in de familie zit. Daarom namen de meeste wetenschappers aan dat erfelijke factoren de seksuele voorkeur bepaalden.

Maar er lag geen sluitend bewijs in de de genetica, maar wel vanuit de epigenetica, denken wetenschappers sinds kort. Die laatste is de leer van hoe genen zich gedragen. Een nieuwe verklaring voor homo of lesbo zijn, die dus al in de baarmoeder begint. Daarover schrijven onder- zoekers in het blad The Quarterly Review of Biology.

Epigenetica houdt zich bezig met erfelijke veranderingen die optreden zonder het DNA daarvoor hoeft te veranderen. Genen bevatten bepaalde instructies voor hoe ze moeten functioneren. Maar hoe ze die instructies opvolgen, wordt bepaald door de zogenoemde epi-marks, oftewel schakelaars.

Normaal worden die bij elke generatie geproduceerd, maar er is nu bewijs dat dit soms toch wordt doorgegeven. Dit kan voor overeenkomsten tussen familieleden zorgen. Evolutionair bioloog William Rice zegt dat deze schakelaars de ontwikkeling van homoseksualiteit kan bepalen bij het nageslacht van heteroseksuele ouders.

Al in een vroeg stadium worden geslachtspecifieke schakelaars geproduceerd bij foetussen, die beschermen tegen hormonen van de tegenover- gestelde sekse. Bij meisjes maakt dat ze niet te mannelijk worden en het omgekeerde bij jongens. Sommige schakelaars treffen de geslachts- organen, andere de seksuele identiteit en nog andere de seksuele voorkeur.

Wanneer deze doorgegeven van vader op dochter en van moeder op zoon, kunnen ze het omgekeerde effect veroorzaken. Dit kan leiden tot vervrouwelijking bij zonen, en tot een gedeeltelijke vermannelijking van dochters. Wat dus betekent dat een heteroseksuele papa homosek- sualiteit aan zijn dochter kan doorgeven en de moeder idem dito homozoons kan baren.

bronnen: Seks.blog.nl / The Quarterly Review of Biology

Poecilia Mexicana is niet vies van mannenliefde


Als je als mannelijke vis echt wilt scoren bij de vrouwtjes, moet je niet te beroerd zijn om eens een andere kerel in de poeperd te nemen. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Frankfurt. De Duitsers trokken deze conclusie na onder- zoek onder een stel vissen.

Evolutionair bioloog David Bierbach heeft weken van zijn leven gewijd aan het besturen van de seksuele opwinding van de poecilia mexicana. Deze populaire aquariumvisjes, die in de natuur alleen voorkomen in Centraal- en Zuid-Amerikaanse wateren, worden zo'n vijf centimeter groot. Deze gevinde vriendjes blijken gek te zijn op seks.

Als poecilia mexicana-mannetjes met elkaar seks hebben, maakt dit grote indruk op de vrouwtjes. Homoseks toont namelijk aan dat ze vitaal en fit zijn. "Seksuele activiteit zelf is een teken van kwaliteit voor de vrouwtjes", concludeert Bierbach. "Zieke of ondervoede mannetjes vertonen namelijk weinig seksueel gedrag."

De wetenschappers hebben voor de poecilia mexicana gekozen omdat deze vissen, in tegenstelling tot andere, levendbarend zijn. Zij lieten de vrouwtjes filmpjes zien waarop mannetjes seks hebben met zowel elkaar als andere vrouwtjes. "Van beide werden de vrouwtjes opgewonden." Daarnaast keken de vrouwtjesvissen langer naar visporno dan naar filmpjes waarop mannetjes geen seks hebben.

bron: FokNieuws.nl

Uruguay stemt in met Homohuwelijk


Het Uruguayaanse parlement heeft dinsdagavond ingestemd met de legalisering van het homohuwelijk. De parlementsleden stemden in met één wet voor zowel het hetero- als het homohuwelijk.

Het wetsvoorstel gaat nu naar de senaat waar de regeringscoalitie voldoende zetels heeft om de wet aan te nemen. President José Mujica laat de wet vermoedelijk begin volgend jaar door middel van ondertekening van kracht worden.

Onder de wet mogen alle stellen, homo en hetero, beslissen welke achternaam hun kinderen krijgen. Dat breekt met de traditie die in Latijns-Amerika al eeuwenlang gemeengoed zijn, namelijk dat kinderen verplicht twee achternamen krijgen en dat de eerste daarvan die van de vader is. Dat deel van de wet heeft voor meer controverse gezorgd dan de legalisering van het homohuwelijk.

De katholieke kerk is gekant tegen het wetsvoorstel, maar die heeft weinig invloed in het seculiere Uruguay.

Uruguay werd dit jaar het eerste land in Latijns-Amerika dat abortus goedkeurde en het congres debatteert momenteel over een plan om de regering marihuana te laten verkopen in een poging illegale drughandelaars aan te pakken.

bron: FokNieuws.nl

Gay-Straight Alliance Netwerk: 'Draag paars tegen Homofobie'


Honderdduizenden scholieren dragen vrijdag paarse kleding en paarse polsbandjes, zo hoopt het COC's Gay-Straight Alliance Net- werk. Door paars te dragen, willen ze homo- en transfobie tegengaan. De actie is speciaal gericht op middelbare scholen en mbo's.

Wat is Paarse Vrijdag?
Paarse Vrijdag is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar leerlingen paars gingen dragen toen er in korte tijd veel homoseksuele jongeren zelfmoord hadden gepleegd. Het wordt voor het derde jaar in Nederland gehouden.

Waarom Paarse Vrijdag?
Hoewel Nederland over het algemeen tolerant is ten opzichte van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT), durven veel jongeren op de middelbare school niet uit de kast te komen. 'Veel jongeren weten vanaf hun twaalfde of dertiende dat ze homo zijn, maar durven pas rond hun achttiende uit de kast te komen. Na de middelbare school dus'', zegt Geert-Jan Edelenbosch, projectleider jongeren en onderwijs COC Nederland. 'Het is voor veel jongeren niet veilig om uit de kast te komen op school. Sommige scholen doen heel veel tegen pesten en treden er hard tegen op, maar sommige schoolbesturen zeggen 'ach zo zijn die jongelui nu eenmaal' en laten de kinderen die worstelen met hun geaardheid aan hun lot over.''

Hoeveel scholen doen mee?
Ongeveer 450 middelbare scholen en mbo's hebben informatiepakketten met posters en paarse polsbandjes aangevraagd. Paarse Vrijdag is een actie die door de leerlingen zelf georganiseerd moet worden, zij moeten de kleur paars dragen. Het Gay-Straight Alliance Netwerk hoopt dat docenten de gelegenheid aangrijpen om homofobie bespreekbaar te maken. 'Vanuit Amsterdamse scholen is er helaas relatief weinig informatie aangevraagd'', zegt Edelenbosch. 'Daar zijn ze relatief terughoudend, terwijl het probleem juist daar op zwarte scholen enorm speelt.''

Waarom paars en niet roze?
'De actie is niet specifiek gericht op LHBT-jongeren, maar op heterojongeren. Zij moeten duidelijk maken dat ze hun medescholieren accepteren, ongeacht de geaardheid. Roze is de kleur van homo's, paars is toegankelijk voor iedereen'', zegt Edelenbosch. 'Paars is de kleur van kracht en moed in de regenboogvlag, het symbool van homoseksuelen.''
 
bronnen: Algemeen Dagblad / COC Nederland / YouTube
  

Ruzie bij De Popcorn in Tilburg niet om geaardheid


TILBURG - De ruzie met carnaval in Tilburg waardoor musicalacteur Mathijs Beugelink ernstig gewond raakte, had niks te maken met zijn homoseksualiteit. "Er is over en weer gescholden", zegt de advocaat van de hoofdverdachte. "Homo is tegenwoordig een ge- bruikelijk scheldwoord."

Volgens advocaat Geoffrey Woodrow is er weliswaar gescholden maar koestert de hoofdverdachte, een 20-jarige Tilburger, geen haat tegen homoseksuelen.

Beugelink ernstig gewond
De twee Tilburgers zouden vier mannen die uit gaybar De Popcorn kwamen hebben uitgescholden en mishandeld. Beugelink raakte ernstig gewond omdat hij van een trap werd geduwd. Hij had last van tijdelijke verlammingsverschijnselen waardoor hij niet meer op kon treden. Er is volgens de advocaat een woordenwisseling ontstaan omdat het groepje volgens de inzittenden van een auto in de weg liep.

De politie noemde het geweld eerder een ogenschijnlijk voorbeeld van geweld dat specifiek gericht was tegen de homoseksualiteit van de slachtoffers. De zaak kreeg veel aandacht nadat Beugelink een stichting tegen homogeweld begon.

Verdachte ontkent
De 20-jarige Tilburgse hoofdverdachte zit nu drie maanden vast. Toch ontkent hij Beugelink te hebben geduwd, zegt Woodrow. Zijn cliënt is eerder veroordeeld geweest voor geweld. De behandeling van zijn strafzaak staat volgende week gepland.

bron: Omroep Brabant

dinsdag 11 december 2012

Krijgt Egypte het Homohuwelijk ?! - Nee, Egypte wordt net als Iran !!


De een is geen goede moslim. De ander geeft de islam een slechte naam. Dit soort verschillen in beleving van de islam vormt de kern van de tweestrijd in Egypte, die deze week opspeelt in aanloop naar het referendum over de islamitische grondwet.

Het gelegenheidsverbond dat vorig jaar de val van Moebarak teweegbracht, is definitief uit elkaar gevallen. De vrijheid van het nieuwe Egypte heeft de diepe, onderliggende scheidslijn in de maatschappij geopenbaard. Daarbij staat het zogenoemde seculiere deel van de bevolking lijnrecht tegenover het zelfbenoemde religieuze deel.

Beide kanten kennen talloze opsplitsingen en ontelbare persoonlijke varianten, maar oog in oog met de gemeenschappelijk vijand zijn er twee kampen ontstaan.

Rol van de islam
Op het spel staat de grondwet, die de visie van de islamisten in beton dreigt te gieten. Maar het fundamentele gevecht gaat niet om de grondwet, maar om het karakter van de hele samenleving en om de vraag welke rol de islam daarin moet spelen. Dat is een gevecht dat - gegeven het prille karakter van de Egyptische 'democratie' - nog lang dreigt te gaan duren.

In grote lijnen ziet het seculiere kamp religie als een persoonlijke beleving. Islamisten gebruiken de term seculier als synoniem voor goddeloos, maar ook veel vrome moslims die vijf keer per dag bidden en de uitgangspunten van hun religie niet in twijfel trekken, maken deel uit van het seculiere kamp. De dogmatische en sektarische aard van de politieke islam verhoudt zich niet met hun persoonlijke beleving.

Jeugd
De tweestrijd verraadt ook een generatiekloof, met als belangrijkste verschil dat een groot deel van de jeugd weigert om blind enige vorm van autoriteit te aanvaarden. Voor hen zit de dictatuur per definitie in de politieke islam opgesloten. "Dat maken we zelf wel uit", is een veelgehoord argument onder jongeren. De tijden dat de dictator en de imam de kudde klakkeloos aanstuurden, zijn wat hen betreft voorbij.

In vergelijking met de islamisten, die de religieuze beleving als een maatschappelijke plicht beschouwen, maakt dat uitgangspunt hen automatisch 'liberaal', hoewel velen van hen er meningen op nahouden die in het Westen als extremistisch zouden worden beschouwd. Zo zien zelfs de liberalen het gebruik van geweld steeds meer als de enige manier om met de tegenstander te communiceren.

Het relatieve onderscheid is nu absoluut. En de angst voor de ander zit diep. Beide kampen hebben hun harde kern van aanhangers die bereid zijn te sterven voor de zaak, maar veruit het grootste deel van de bevolking zit er ergens tussenin en ziet zich nu gedwongen een keuze te maken.

Kiezers in een spagaat
Onder Moebarak waren de verschillen weinig relevant. Iedere groep leefde in zijn eigen luchtbel. Maar nu democratie het toverwoord is, en de stembus allesbepalend, vechten beide kampen om de gunst van het volk. En de kiezers verkeren in een spagaat tussen het uitgangspunt dat de islam per definitie goed is en de angst dat de islamisten alle lol uit het leven zullen halen.

Het gevolg is dat het gevecht wordt gevoerd met clichés die de ingewikkelde materie overzichtelijk houden. De islamisten verspreiden geruchten over het homohuwelijk dat de seculieren zouden willen doorvoeren en de seculieren roepen dat Egypte hard op weg is het nieuwe Iran of Saoedie-Arabië te worden, waar vrouwen niet mogen autorijden en meisjes op hun negende kunnen worden uitgehuwelijkt.

"Het positieve aan het conflict is dat deze ideeën eindelijk naar buiten komen en worden besproken", meent Nagwa Hassan, medewerker van een niet-gouvernementele organisatie. Hassan geeft toe dat het vooralsnog niet tot een echte discussie is gekomen.

"Maar mensen zijn wel begonnen met nadenken over de verschillende visies. Dus ook als de grondwet wordt goedgekeurd, betekent dat niet het einde van het gevecht."

bron: Trouw.nl
         

Plan voor roze Bi-culturele Jongeren in Amsterdam


COC Amsterdam ontwikkelt een 'roze ketenaanpak' met als doel mogelijk te maken dat de ruim 3.400 roze bi-culturele jongeren zichzelf kunnen zijn in Amsterdam. De roze ketenaanpak bestaat uit opvang, empowerment en de mogelijkheid tot arbeids- participatie. De roze ketenaanpak is het antwoord van COC Amsterdam op het GGD-rapport 'Zo gezond zijn Amsterdamse jongeren'.

"Het GGD rapport 'Zo gezond zijn Amsterdamse jongeren' toonde onomstotelijk aan dat voor deze kwetsbare groep roze Amsterdamse leerlingen van diverse etnische komaf dringend actie gewenst is", aldus voorzitter Jan van Asch. "En daarmee is COC Amsterdam aan het werk gegaan".

Het rapport liet zien dat het met de acceptatie van homoseksualiteit op Amsterdamse scholen droevig is gesteld. Gemiddeld genomen accepteert ruim 20% van de Amsterdamse 13-14 jarige scholieren hun mede homoscholieren niet. Onder scholieren van Turkse en Marokkaanse afkomst is de afkeer zelfs 4-5 keer zo hoog dan bij scholieren van Nederlandse komaf. "Dus stel je de positie van een Amsterdamse Marokkaanse lesbienne of homo op school eens voor, een onmogelijke en onveilige situatie", zegt Van Asch.

De problematiek van roze bi-culturele jongeren is tweeledig. Eerst is er de acceptatie van de eigen seksuele gevoelens, maar als tweede vooral de problematische omgang met de vaak zeer afwijzende houding in de eigen directe leefomgeving. Niet zelden leidt dit tot een totale breuk met de eigen familie, vrienden en culturele achterban. Of erger.

Opvang en begeleiding vanuit een veilige omgeving is dan ook zéér noodzakelijk. Vandaar dat COC Amsterdam, met ruime expertise op dit terrein, inzet op de continuering van het project Veilige Haven binnen haar vereniging. "De 'outreach' functie van dit instituut moet niet worden onderschat", licht Van Asch toe. "De loketfunctie van Veilige Haven zorgt ervoor dat we roze bi-culturele jongeren vanuit een veilige plek doorverwijzen naar passende hulpverlening of opvang". Daarnaast biedt het door COC Amsterdam georganiseerde Wereldcafé een veilige ontmoetingsplek voor lotgenoten.

Dit is echter niet voldoende. In de visie van COC Amsterdam is in het kader van empowerment meer nodig. De weinige roze bi-culturele jongeren die als rolmodel kunnen en durven fungeren hebben ondersteuning nodig. COC Amsterdam werkt daarom aan een initiatief met als doel optimale ondersteuning bieden aan deze pioniers in de roze bi-culturele wereld. Ook bieden we hen de mogelijkheid nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Voorts ontwikkelt COC Amsterdam op het gebied van arbeidsparticipatie een nieuw initiatief. Met de opzet van een platform en netwerk- bijeenkomsten waar roze Amsterdamse zzp'ers en het (roze)Amsterdamse bedrijfsleven elkaar treffen, biedt COC Amsterdam ook roze bi-culturele jongeren de kans zich te oriënteren op de arbeidsmarkt in een veilige omgeving.

Jan van Asch: Het gaat ons om de ketenaanpak, wij richten dit aanbod zó in dat iedereen hier op persoonlijk niveau kan instappen. Zo werken wij vanuit kracht aan de dubbele achterstandspositie van onze roze Amsterdamse bi-culturele jongeren."

bronnen: GayKrant.nl / COC Amsterdam

Homohuwelijk verboden in Anglicaanse Kerk


De Britse regering zal het bij wet onmogelijk maken dat in de Anglicaanse Kerk het homohuwelijk wordt toegestaan. Dat heeft staatssecretaris Maria Miller van Cultuur dinsdag tegen leden van het parlement gezegd. Andere kerkgenootschappen, zoals de Rooms-Katholieke Kerk of de liberale joden, kunnen zelf bepalen of zij een homohuwelijk bevestigen. Dat meldde de BBC.

De Anglicaanse Kerk in Engeland en Wales is al lange tijd tegen het sluiten van homohuwelijken. Door andere kerken ruimte te bieden om wel huwelijken van mensen van hetzelfde geslacht te bevestigen dient de regering de vrijheid van de gelovigen, aldus Miller. Sommige kerken, zoals de Quakers, staan positief tegenover het homohuwelijk.

Premier David Cameron wilde de Anglicaanse Kerk in Engeland en Wales ook die ruimte bieden, maar volgens Miller had die zich expliciet uitge- sproken tegen het homohuwelijk. De Anglicaanse Kerk heeft in Engeland en Wales ongeveer 1,3 miljoen actieve volgelingen.

bronnen: Telegraaf.nl / BBC

Als het aan de Britse minister van Cultuur Maria Miller ligt, kunnen paren van gelijk geslacht al in 2013 in Engeland en Wales trouwen. Ze wil begin volgend jaar daartoe de betreffende wetsvoorstellen indienen.

Miller brengt daarmee de discussie die al maandenlang in het VK woedt, in een stroomversnelling. Vooral kerkelijke vertegenwoordigers zijn er fel op tegen, mede omdat burgelijke huwelijken ook in kerken kunnen worden gesloten.

Miller laat nu weten dat geen enkele kerk zal worden gedwongen om homoparen in de echt te verbinden. Zij wijst er op dat er diverse genoot- schappen zijn, zoals de Quakers, Liberale Joden en Unitarians, die er geen enkel probleem mee hebben. "Ook vertegenwoordigers van de Anglicaanse kerk en de Katholieke kerk die zulke paren willen trouwen moeten echter hun gang kunnen gaan."

Dat het huwelijk opengaat, is voor haar een uitgemaakte zaak. "Het is een van de meest belangrijke instituten die we in dit land kennen. Het bindt ons samen, geeft toewijding op langere termijn en stabiliteit. Het maakt de samenleving sterker. Ons voorstel betekent dat het huwelijk voor iedereen beschikbaar komt. Ik vind dat, als een paar hun onderlinge liefde en toewijding wil tonen en delen, de overheid dat niet in de weg moet staan."

bron: GayKrant.nl
      

Zit Homoseksualiteit op de genen ?!


Homoseksualiteit zou wel eens een epigenetisch effect kunnen zijn. En dat verklaart wellicht waarom het de natuurlijke selectie altijd heeft overleefd, zo valt een dezer dagen te lezen in de Quarterly Review of Biology.
Het zou te maken moeten hebben met seksespecifieke epigenetische markers die in een vroeg stadium van de ontwikkeling van een foetus op het DNA worden gezet, en die dan bepaalde genen voor de rest van het leven blokkeren. Ze dienen om de foetus gedurende zijn/haar verdere groei te beschermen tegen schommelingen in de testosteronspiegel van de moeder. Anders zouden door die schommelingen per ongeluk genen kunnen worden ingeschakeld die de ontwikkeling van kenmerken van het andere geslacht bevorderen.

Als het goed is worden die epigenetische gen-blokkades niet overgeërfd: elke nieuwe foetus begint met een blanco lei. Maar uit eerder onder- zoek is al gebleken dat het niet altijd goed gaat en dat epigenetische trekjes soms wel degelijk worden doorgegeven.

En als dan uit een epigenetisch belaste eicel een zoon groeit of uit een dito zaadcel een dochter, dan zou het kunnen zijn dat vanaf het begin bepaalde genen zijn geblokkeerd die dat niet zouden moeten zijn.

De auteurs hebben er geen concreet bewijs voor. Maar computersimulaties bevestigen dat het evolutionair voordeliger is om de genen te laten voortbestaan die via-via verantwoordelijk zijn voor dit mechanisme. Dat er incidenteel iets hapert en sommige exemplaren van de soort zich daardoor niet verder voortplanten, moet de natuur dan maar voor lief nemen. Zonder die epigenetica blijft er van de voortplanting immers helemaal niets meer over.

Het verklaart ook dat homoseksualiteit in sommige families erfelijk lijkt te zijn hoewel nergens een gen is te vinden dat er eventueel verant- woordelijk voor zou kunnen zijn.

bronnen: C2W.nl / National Institute for Mathematical and Biological Synthesis

Amsterdamse Marokkaanse Homo in onmogelijke en onveilige positie


COC Amsterdam komt met een actieplan zodat homoseksuele jongeren meer zichzelf kunnen zijn in de hoofdstad. Het plan is een antwoord op het eerder verschenen GGD-rapport 'Zo gezond zijn Amsterdamse jongeren'. Volgens COC-voorzitter Jan van Asch toont het rapport aan dat er dringend actie is gewenst voor 'roze' Amsterdamse leerlingen van diverse etnische komaf.

Uit het rapport bleek dat er nog veel te verbeteren valt aan de acceptatie van homoseksualiteit op Amsterdamse scholen. Gemiddeld genomen accepteert ruim 20 procent van de Amsterdamse scholieren van 13 of 14 jaar hun medescholieren die homoseksueel zijn niet. Onder scholieren van Turkse en Marokkaanse komaf zou dat aantal zelfs 4 á 5 keer zo hoog zijn. 'Stel je de positie van een Amsterdamse Marokkaanse lesbienne of homo op school eens voor, een onmogelijke en onveilige situatie,' benadrukt Van Asch.

Breuk met achterban
Volgens de voorzitter is het probleem tweeledig. Jongeren eerst hun eigen seksuele gevoelens accepteren, daarnaast is er de omgang met de 'vaak zeer afwijzende' houding van mensen in de directe leefomgeving. Niet zelden leidt dit tot een breuk met de familie, vrienden en culturele achterban, stelt Van Asch. Het COC wil investeren in opvang en begeleiding en gaat daarom door met het project 'Veilige Haven'. Van Asch: 'De loketfunctie van Veilige Haven zorgt ervoor dat we roze bi-culturele jongeren vanuit een veilige plek doorverwijzen naar passende hulpverlening of opvang'.

COC Amsterdam wil daarnaast roze bi-culturele jongeren ondersteunen die als rolmodel kunnen en durven fungeren. Er komt bovendien een nieuw initiatief met de opzet van een platform en netwerkbijeenkomsten. Daar kunnen roze Amsterdamse zzp'ers en het (roze) Amsterdamse bedrijfsleven elkaar treffen. Volgens de voorzitter gaat het om een zogenaamde 'ketenaanpak': 'Wij richten dit aanbod zo in dat iedereen hier op persoonlijk niveau kan instappen.'

bronnen: Het Parool / COC Amsterdam

Toename discriminatie Homo's in Verenigde Staten

Ruim 20 procent van de meldingen van discriminatie in de Verenigde Staten was in 2011 gericht tegen homo's en lesbiennes. Dat bleek maandag uit gegevens van de FBI.

Discriminatie op grond van seksuele oriëntatie komt daarmee voor het eerst vaker voor dan religieuze discriminatie. Racisme komt nog steeds verreweg het meest voor: bijna de helft van de meldingen ging daarover.

In 2011 werden in Amerika 6222 zogenoemde hate crimes gemeld, dat is iets minder dan de 6628 meldingen van discriminatie in 2010.

bron: FokNieuws.nl

Rusland verwerp de Anti-homowet


Human Rights Watch heeft de politiek in Rusland vandaag opgeroepen een wetsvoorstel dat homorechten ondermijnt, te verwerpen. De Staatsdoema, de Russische Tweede Kamer, buigt zich de komende dagen over het voorstel dat homoseksuele propaganda in het bijzijn van minderjarigen strafbaar stelt.

Volgens de mensenrechtenorganisatie druist de wet in tegen de vrijheid van meningsuiting. Ook zou de wet discriminerend zijn voor de homo- gemeenschap.

Wie zich schuldig maakt aan homoseksuele propaganda, kan door de nieuwe wet een boete krijgen van omgerekend max. 125 euro. Organisaties kunnen een boete van maximaal 12.500 euro krijgen.

bron: Volkskrant.nl
                 

maandag 10 december 2012

Celstraf na bizarre seksmoord in Duitsland

Een rechtbank in Berlijn heeft een 44-jarige man veroordeeld tot 3 jaar en drie maanden cel wegens het doden van zijn partner tijdens een seksspel.

Michael S. had de 37-jarige Carsten S. via internet ontmoet. Ze spraken af in een sauna om vervolgens bij de dader thuis hun extreme seksverlangens in praktijk te brengen. De dader bond zijn partner met diens toestemming vast op bed, waarbij hij zijn mond en neus had afgeplakt. Toen hij zich realiseerde dat de man dood was, verdeelde hij het lijk in stukken en kookte vervolgens het hoofd in een pan.

Nadat drie weken later de politie de lichaamsdelen vond in de flat van de verdachte werd hij aangehouden. De man had kort er voor een mislukte zelfmoordpoging gedaan met een mes en was vervolgens naar het ziekenhuis gegaan. Daar bekende hij verantwoordelijk te zijn voor de dood van het 37-jarige slachtoffer maar zei dat het om een ongeluk ging.

De Duitse officier van justitie ging niet mee met deze verklaring en eiste vrijdag een levenslange gevangenisstraf. Maar volgens de rechter was het niet de bedoeling van de man om zijn partner te doden, en hij besloot tot een celstraf van drie jaar en drie maanden.

bron: GaySite.nl
        

BNN: Spuiten en Slikken met o.a. Transgenderisme


Filemon Wesselink en zijn co-hosts Twan van Steenhoven en Willem de Bruin van The Opposites hebben er crazy zin in.

Gelukkig maar, want samen met seksspeeltjes expert Rachel onderwerpen wij deze Opposites aan wat kinky speelgoed. Gezellig !!
Zelf ook nog dringend wat spannende (kerst)cadeautjes nodig ?! Christine Le Duc helpt je verder !!

Tim Hofman gaat naar aanleiding van 'Tim's Tuintje' op bezoek bij Joost Belinfante, de schrijver en zanger van Nederwiet
Joost had samen met Doe Maar een grote hit met dit nummer in 1980.

Geraldine Kemper trekt ondertussen haar feestschoentjes aan, want zij is seremoniemeester(es) op een truffelbijeenkomst

Maar misschien nog wel trippender is de 'geslachtsverandering' die Tim ondergaat. Meneer, maar jullie mogen mevrouw Hofman zeggen; loopt een dagje op pumps mee met een transgender

Super heftig is het verhaal van de Somalische Zahra Abdi Hersi. Zij werd op haar 8e besneden en vertelt bij ons aan tafel openhartig over de ergste vorm van kindermishandeling. Wil je meer lezen/ weten over haar 'Onzichtbare Dochter' ?! Haal 'm hier of hier in huis. Zit je in dezelfde benarde situatie en wil je hulp of er met iemand over praten; dan verwijzen we je graag door naar: vrouwen hebben ook rechten

bron: BNN's "Spuiten en Slikken"