zaterdag 9 februari 2013

Alledaagse Homo's op de Foto


Pride Photo Award, de internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit, heeft dit jaar het thema 'Extremely Normal' meegekregen. Het thema daagt de deelnemers uit om in plaats van de extravagante stereotypes juist het alledaagse van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) gemeenschap te portretteren.

Pride Photo Award nodigt fotografen uit de hele wereld uit om deel te nemen aan de wedstrijd die in april begint. Inzenden kan in drie vaste categorieën: Documentair, Gender en Open en een jaarlijks wisselende thema categorie.

Het thema van 2013 is dus 'Extremely Normal'. Als het gaat over homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) tonen de media vaak extravagante foto's: drag queens, halfnaakte dansende mannen op een boot. Dat LHBT's net zo gewoon, net zo bijzonder en saai zijn als de rest levert geen aantrekkelijke beelden op, zo is blijkbaar de gedachte.

De wedstrijd begint medio april (de precieze datum is nog niet bekend) en loopt tot eind mei. Fotografen kunnen zich inschrijven en foto's uploaden via: Pride Photo Award. De uitreiking zal plaatsvinden op 23 augustus 2013 in de Oude Kerk te Amsterdam. De expositie zal één maand te zien zijn en zal naar verwachting ten minste 10.000 bezoekers trekken.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homo- monument, met steun en advies van Foam en World Press Photo.

Neem ook eens een kijkje op de Website van:  Pride Photo Award

bron: GaySite.nl
    

Geen Emmy voor Arie Boomsma


Het KRO-programma 'Uit de Kast' en de Telefilm 'De Sterkste Man' van Nederland zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag niet in de prijzen gevallen bij The International Emmy Kids Awards.

In 'Uit de Kast', gepresenteerd door Arie Boomsma, vertellen jongeren aan vrienden en familie dat zij homo zijn. Het programma is momenteel bezig aan het derde seizoen. De tv-serie was genomineerd voor een Emmy Kids Award in de categorie Kids Factual. De BBC-productie News- round 'My Autism and Me' ging er met de prijs vandoor.

Eerder verteld Arie - toen hij eregast was van de SVGK-jongeren site 18min.eu - dat hij al zeer gelukkig was met de nominatie. "Heel veel landen hebben de format van 'Uit de Kast' hierdoor ontdekt en de kans is groot dat ook - zoals nu in Vlaanderen - jongens en meiden daardoor dat extra steuntje in hun rug krijgen met een programma als dit."

bronnen: GayKrant.nl / KRO.nl
          

USA: Homobeweging heeft kritiek op Obama


Amerikaanse homobelangenverenigingen hebben kritiek geleverd op president Barack Obama. Deze was te gast op een manifestatie van christenen, waar ook Oegandezen aanwezig waren, die betrokken zijn bij de ingediende anti-homowetgeving aldaar.

Obama was aanwezig bij de National Prayer Breakfast, een religieus getinte bijeenkomst die sinds 1953 wordt gehouden. Hij wordt georga- niseerd door de Fellowship Foundation, een conservatieve en evangelische organisatie, die banden heeft met anti-gaywetgevingsbewegingen wereldwijd, inclusief de wetsplannen in Oeganda.

Tijdens zijn speech repte Obama met geen woord over de situatie in het Afrikaanse land. Het Witte Huis weerlegde de kritiek van de homo- beweging met de bewering dat de mening van de president hierover genoegzaam bekend is.

bron: GayKrant.nl
                            

Gepeste Homojongere vaker Suïcidaal


Homo- en biseksuele jongeren die worden gepest op school denken vaker aan zelfmoord dan jongeren met dezelfde geaardheid die niet worden getreiterd. Dat blijkt uit een onderzoek van Nederlandse wetenschappers dat onlangs in het vakblad American Journal of Public Health is gepubliceerd. Homobelangenorganisatie COC Nederland en kennisinstituut Movisie pleiten daarom voor meer aandacht voor homopesten.

Volgens onderzoeker Diana van Bergen van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn zelfmoordgedachten en -pogingen onder homo- en biseksuele jongeren geen individueel of psychiatrisch probleem. "Het heeft te maken met de maatschappelijke omstandigheden, namelijk de negatieve houding ten opzichte van 'homogedrag' en alles wat daarbij hoort."

Het viel Van Bergen op dat deze jongeren vaak aangeven zichzelf te haten. "Ze zien geen toekomst voor zich. Ze hebben het gevoel dat ze hun hele leven zullen worden vernederd en uitgesloten, zoals nu op school gebeurt."

COC en Movisie pleiten daarom op de laatste dag van de Week tegen pesten voor meer aandacht voor het tegengaan van homopesten. De twee organisaties lanceerden onder meer al een website waarop tips staan over hoe homojongeren kunnen omgaan met pesterijen, maar vinden dat er nog meer moet gebeuren. "Ook scholen moeten echt aan de slag."

Scholen zijn sinds eind vorig jaar verplicht voorlichting te geven over homoseksualiteit. COC Nederland en Movisie willen dat de Inspectie van het Onderwijs gaat onderzoeken of scholen dit ook daadwerkelijk doen en of dat op een 'goede en respectvolle' manier gebeurt.

bronnen: FokNieuws.nl / American Journal of Public Health / Vrije Universiteit Amsterdam
                    

Willem Nijholt was liever geen Homo


Willem Nijholt vindt het jammer dat hij niet als hetero geboren is. "Het is een kwetsbaar plekkie in me", zei de homoseksuele acteur vrijdag in '24 Uur Met ...'

"Een mens kan maar beter als hetero geboren worden, bij de kudde", zei Nijholt. "Ik heb een leven achter de rug van 78 jaar, en ik ben redelijk vaak voor vuile flikker uitgemaakt."

Nijholt is dan ook niet te spreken over de paus, die eerder bijvoorbeeld het homohuwelijk een bedreiging voor de wereldvrede noemde. "Die travestiet uit Rome ?! Dat moeten ze maar afschaffen", vindt de musicalster. "Ik word er kwaad van."

Uitzending gemist ?!  Bekijk de video op de website van NPO.nl:  24 uur met ... Willem Nijholt | "Willem was liever geen Homo"

bronnen: FokNieuws.nl / VPRO.nl / NPO.nl
                       

vrijdag 8 februari 2013

Overleden Anass werd gepest


Gisterochtend werd de plotseling verdwenen Anass Aouragh (13) uit Wassenaar dood gevonden in een bos. De politie sluit een misdrijf niet uit en onderzoekt nog of hij is vermoord, of dat hij zijn eigen leven nam na pesterijen. Hoe dan ook blijft iedereen verbijsterd achter: de kleurrijkste brugpieper van de school is er niet meer.

Anass was sinds woensdag vermist. Hij kwam niet thuis na het rondbrengen van folders. De politie verstuurde woensdagavond een Amber Alert. In de buurt van de Katwijkseweg in Wassenaar werd de fiets van de jongen gevonden. Donderdagochtend trok de politie het alarm in, kort na de vondst van het lichaam. Dat het echt om Anass ging, was toen echter nog niet helemaal zeker. De bevestiging kwam aan het begin van de avond. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht vandaag sectie op zijn lichaam.

Wat de doodsoorzaak ook is, de familie van Anass is in verdriet gedompeld. Net als de klasgenoten, de vrienden en buurjongens van de jongen. Het besef kan zich maar moeilijk nestelen. 'Dinsdag stond ik nog naast hem, nu is hij er niet meer,' zegt een klasgenootje vandaag in het  Algemeen Dagblad.

Mietje, homo en flikker
Anass, van Marokkaanse komaf, was sowieso geen grijze muis, vertellen ze. Hij was ronduit opvallend. Zelfs als brugklasser op het Adelbert College is hij niet bang om zichzelf te zijn. Waar jaargenootjes zich schikken naar de mode en omgangsvormen van de massa, steekt Anass boven het maaiveld uit. Hij draagt nu eens een vlinderdas, dan weer een spetterend gekleurd shirt. Gaat gekleed in strakke kleren en sjaaltjes. 'Fashionboy', klinkt het plagerig. Maar later wordt hij doelwit van pesterijen. Mietje, homo en flikker, zijn de scheldnamen. Op school, maar ook in zijn wijk.

Buitengesloten
Bovenal wordt Anass buitengesloten. Geschokte schoolgenoten biechten het op, vlak bij het schoolplein waar de gebeurtenissen het gesprek van de dag bepalen. 'Het ging dag in, dag uit door.'
Als een tijdje geleden op school een 'paarse dag' wordt gehouden, om aandacht te vestigen op vooroordelen tegen homo's en lesbiennes, wordt Anass het mikpunt. 'Toen werd er in de klas gezegd dat we hem geen homo mochten noemen. Maar we deden het toch,' zegt een klas- genoot. 'Ik heb het ook wel eens gezegd. Nu voel ik me er heel erg slecht over.'

Pak slaag
In de buurt wordt gezegd dat een aantal pesters hem de avond van zijn verdwijning zou opwachten om hem een pak slaag te geven. De moeder van een van Anass' klasgenootjes vertelt dat hij onlangs 'uit de kast was gekomen'. Ze kunnen nu slechts gissen of het drama het gevolg is geweest van de pesterijen.

Leerlingen van het Adelbert College zijn vandaag naar school gekomen. Of ze les krijgen, is niet bekend. In de klassen zou vooral worden gepraat over de plotselinge dood van Anass. Er zou ook een lokaal zijn ingericht om hem te herdenken en een condoleance achter te laten. Verder zou er begeleiding zijn voor de leerlingen en docenten. De school zelf wil geen commentaar geven.

bronnen: Gay.nl / Algemeen Dagblad


Homo-pesterij link naar dood Anass ?!

Ofschoon Wassenaar nog in diepe rouw is gedompeld door de dood van de jonge Anass Aouragh, is de recherche druk in de weer naar de mogelijke oorzaak van zijn overlijden.

Daarbij worden twee sporen gevolgd: die van een misdrijf, iemand zou hem met een 'enge man' een bos hebben zien inlopen. Maar ook wordt onderzocht of de knaap zichzelf iets heeft aangedaan. Dit is een optie omdat inmiddels duidelijk is geworden dat hij op zijn school werd gepest.

In het ontbijtprogramma WNL zei advocaat Mark Teurlings te hebben vernomen dat de jongen mogelijk ook als homo werd uitgescholden. "Dat zou te triest voor woorden zijn", aldus de rechtskundige.

Het AD meldt op haar website dat de Marokkaanse Anass het mikpunt werd op de laatst gehouden paarse vrijdag. 'Toen werd er in de klas gezegd dat we hem geen homo mochten noemen. Maar we deden het toch,' zegt een klasgenoot in het AD. 'Ik heb het ook wel eens gezegd. Nu voel ik me er heel erg slecht over.'

In de buurt wordt gezegd dat een aantal pesters hem de avond van zijn verdwijning zou opwachten om hem een pak slaag te geven. De moeder van een van Anass' klasgenootjes vertelt dat hij onlangs uit de kast was gekomen.

bronnen: GauKrant.nl / Algemeen Dagblad


Politie denkt: Dood Anass zelfmoord

De politie heeft sterke aanwijzingen dat de 13-jarige Anass Aouragh uit Wassenaar zelfmoord heeft gepleegd.

De jongen kwam woensdagavond niet thuis na het rondbrengen van folders in Wassenaar. Er werd meteen alarm geslagen en een Amber Alert verspreid. Zijn lichaam werd een dag later bij Wassenaar gevonden.

bron: NOS.nl                     

Regenboog gespot in de Kamer

Enkele dagen na de hele regenboog t-shirt discussie in de pers en na de oproep van WJNH aan politici "om hun gebruikelijke kostuum achterwege te laten en gewoon als 'zichzelf' naar het parlement te trekken" is donderdag de eeste regenboog in de Kamer gespot.

Olivier Henry (PS) gaf door het dragen van een regenboog t-shirt een ludiek antwoord over de hele commotie die zaterdag ontstond door de uitspraak van Bart De Wever (N-VA) over loketambtenaren die geen regenboog t-shirts mogen dragen tijdens de werkuren.

bron: GayLive.be
                         

UK | "Engelse sterren blij met Homohuwelijk"


In Britse media is over het algemeen verheugd gereageerd op het besluit van het Lager Huis om het huwelijk open te stellen voor paren van het gelijke geslacht. Vooral veel Britse sterren lieten van zich horen.

Actrice Elizabeth Hurley schreef op Twitter: "Dank aan de meerderheid die voor het homohuwelijk heeft gestemd". De Amerikaanse actrice Rachel Wood liet weten blij te zijn dat het Britse parlement voor het homohuwelijk heeft gestemd. "De meerderheid heeft gesproken maar het gevecht voor gelijkheid gaat door."

Ook David Walliams, ster uit Little Britain, bedankte de politici voor hun stemgedrag. "Jullie hebben de goede keuze gemaakt". Geri Halliwell liet weten trots te zijn op Groot-Brittannië. Bedankt regering voor het stemmen voor het homohuwelijk. Fantastisch en inspirerend", aldus Ginger Spice.

Clare Balding en Alice Arnold, beide zeer populaire en openlijk lesbische televisiepersoonlijkheden in Groot-Brittannië, lieten weten dat ze na hun geregistreerde partnerschap in 2006 als eerste willen trouwen zodra dit straks mogelijk is. Naar verwachting kunnen eind dit jaar of begin 2014 de eerst homparen officieel in het huwelijk treden.

bron: GaySite.nl
   

Poink bestaat drie jaar en viert feest

Poink is begonnen met een wandeling door het Sonsbeekpark op op een koude zondagmiddag in februari met een paar vrouwen die van vrouwen houden.

Nu, drie jaar later, is er gezongen, gevoetbald, gedanst, gekampeerd, geschaatst, gekleid, geproefd, geborreld en dan is de lijst nog verre van compleet. Elke keer met andere vrouwen, maar altijd verrassend, bijzonder, leuk en vooral gezellig.

Wandeling
Drie jaar POINK, dat wordt gevierd ‼ Met een wandeling door het Sonsbeekpark natuurlijk. Om 14.00 uur start de wandeling, die ook voor door- gewinterde Sonsbeekkenners verrassend zal zijn.

Borrel
Aangezien een feestje zonder borrel niet compleet is, is er na de wandeling een borrel in café Njoy in Arnhem. De borrel start om 15.00 uur, als je niet van wandelen houdt kun je hier rechtstreeks heengaan. Er komen altijd nieuwe vrouwen, voel je welkom !!

Meld je aan voor de wandeling via: Drie Jaar Poink. Voor de borrel hoef je je niet aan te melden.

Naam activiteit:  POINK - 3 jarig jubileum wandeling en borrel
Datum:  24 februari 2013 - vanaf 14:00
Plaats: Station Arnhem-Sonsbeekzijde en café Njoy
Meer informatie: Website Poink
Aanmelding via:  Drie Jaar Poink
Voor wie:  Lesbische en Biseksuele vrouwen

bronnen: KamKrant.nl / Poink
    

Belgische Moslimjongeren erg Homo-vijandig


Moslimjongeren in België zijn zeer intolerant tegenover homo's. En kwart van hen vindt geweld tegen homo's gerechtvaardigd. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het Jeugdonderzoeksplatform bij 3.867 Gentse en Antwerpse scholieren, waarover De Morgen publiceert op haar website.

Het onderzoek, dat peilt naar de leefwereld van jongeren, toont aan dat bijna de helft van de moslimjongeren het voor homoparen opengestelde huwelijk wil terugschroeven. Dat homo's in sommige landen terechtgesteld worden, vindt een vijfde (21 procent) van de moslimjongeren terecht.

Overigens stoort ook een op de drie van hun Vlaamse leeftijdsgenoten zich aan twee kussende mannen. Twintig procent van de Vlaamse jongeren vindt dat moslims hun geloof niet in België zouden mogen belijden, terwijl een derde twijfelt over dat recht. Nog eens een vijfde is ervan overtuigd dat veel moslims criminelen zijn.

bronnen: GayKrant.nl / De Morgen


Diversiteit is geen evidentie bij Jongeren in steden

Een kwart van de moslimjongeren vindt geweld tegen homo's gerechtvaardigd. Dat is één van de conclusies uit een grootschalig onderzoek dat het Jeugdonderzoeksplatform bij 3.867 Gentse en Antwerpse scholieren hield en waarvan de resultaten vandaag in de Morgen te lezen staan.

In het onderzoek wordt naar de leefwereld van jongeren in steden gepeilt. Opmerkelijk is dat de jongeren niet meteen diversiteit als een evidentie zien.

Bijna de helft van de moslimjongeren wil het homo-huwelijk in ons land ongedaan maken. Een kwart hiervan vindt het ook verantwoord dat er geweld is tegen homo’s en een vijfde vindt het terecht dat homo's in bepaalde landen terechtgesteld worden. Ook één op drie Vlaamse jongeren storen zich aan twee kussende mannen.

bronnen: GayLive.be / De Morgen
                               

Catherine Zeta-Jones steunt Homokus


Catherine Zeta-Jones vindt het geen probleem dat haar man Michael Douglas zijn tegenspeler Matt Damon moet zoenen in een nieuwe film over Liberace. Sterker nog, ze is zelfs een beetje jaloers op haar man en zou Damon zelf ook wel willen kussen.

In de nieuwe film 'Liberace: Behind the Candelabra' speelt Douglas de flamboyante artiest Liberace die een homoseksuele affaire heeft met Scott Thornson, gespeeld door Damon. In de intieme scénes was het nodig dat er heftig gezoend werd.

Matt Damon grapte in verschillende interviews dat Michael Douglas een goede kusser was. Zeta-Jones zegt echter geen moeite te hebben om haar man een andere man te zien zoenen. "Ik voel me juist ontzettend gevleid. Matt Damon liet me namelijk weten dat hij zich inbeeldde dat hij met mij aan het zoenen was. Het is werkelijk één van de grootste complimenten die ik ooit heb gehad."

bron: Gay.nl
  

donderdag 7 februari 2013

Kleindochters Phelps verlaten Homohatende Sekte


Twee kleindochters van de homohatende sekte van predikant Fred Phelps hebben de Westboro Baptist Church de rug toegekeerd.

De 'God Hates Fags-kerk' van Phelps staat er om bekend begrafenissen te verstoren van Amerikaanse soldaten die in het buitenland om het leven zijn gekomen. Phelps beschouwt dat als straf van god, omdat de regering van de VS homoseksualiteit niet verbiedt.

De twee vrouwen hebben nu in de media laten weten niet langer te geloven dat homo's automatisch naar de hel gaan. "Als je als homo een waardevol leven leidt, kan dat toch niet ?! Wij geloven niet langer dat de WBC het alleenvertoningsrecht op de waarheid heeft."

bron: GayKrant.nl
       

John Travolta vrij van aanklachten


John Travolta heeft begin deze week te horen gekregen dat de rechtszaak met een man die de 58-jarige acteur van seksuele intimidatie beschuldigde van de baan is. Het is de laatste van vier aanklachten die onlangs tegen Travolta waren ingediend.

Vorig jaar werd Travolta door maar liefst vier mannen beschuldigd van seksuele intimidatie. Tot nu toe leidde dat in geen van de gevallen tot een rechtszaak en ook deze week werd bekend dat Fabian Zanzi, een werknemer van een cruiseschip, af ziet van verder stappen. Zanzi be- schuldigde Travolta ruim een jaar geleden van ongewenst intimiteiten. De acteur had na een nekmassage zijn broek laten zakken en hem tot een omhelzing gedwongen. Volgens Zanzi heeft de Grease-ster hem vervolgens 12.000 dollar geboden om het voorval stil te houden.

Advocaten van Travolta hadden eerder geprobeerd om het geschil achter gesloten deuren af te handelen in een arbitragezaak. De federale rechtbank zag echter geen reden voor arbitrage. Het juridische team van de acteur diende vervolgens een motie in waardoor Zanzi 75.000 dollar zou moeten ophoesten om de zaak te vervolgen. Waarschijnlijk was dit de reden voor Zanzi om de zaak te laten vallen.
 
Travolta is getrouwd met de actrice Kelly Preston maar de geruchten dat hij homoseksueel zou zijn doen al jaren de ronde. Begin jaren tachtig beweerde porno-acteur Paul Barresi dat hij ooit een seksuele relatie met de acteur had. In 1991 beweerde een man dat ook hij twee jaar lang een verhouding had gehad met de ster uit 'Grease', maar later  trok hij dat verhaal weer in. De filmster spande ook al eens een rechtszaak aan toen beweerd werd dat de Scientology-kerk, waar Travolta lid van is, hem een succesvolle behandeling heeft gegeven om hem te genezen van zijn seksuele voorkeur.

bron: GaySite.nl
      

Danserette presenteert 'Oscar' Hollywood-editie


In het weekend dat in Los Angeles de uitreiking van de Oscars plaatsvindt, organiseert gay dansfeest Danserette de Hollywood-editie op zaterdag 23 februari in Odeon, Amsterdam. Aanleiding genoeg om op zoek te gaan naar de populairste roze danshit uit een film.

Pink Movie Danshit Top 10
Nine to Five van Dolly Parton en Flashdance (what a feeling) van Irene Cara zijn misschien wel de bekendste filmliedjes met een dikke roze laag. Die hits zijn al op leeftijd. Naast klassiekers is Danserette juist ook op zoek naar meer actuele gay filmdanshits. Dat mogen hits zijn die speciaal voor de film zijn geschreven of een al bestaande hit die door de film (weer) bekend werd.

Stemmen
Er kan worden gestemd via de website van de Danserette. Suggesties worden direct toegevoegd zodat ook daarop kan worden gestemd. De poll sluit op donderdag 21 februari. De dag erna wordt de Pink Movie Danshit Top 10 bekend en natuurlijk de nummer 1. De Top 3 wordt in ieder geval gedraaid tijdens de Hollywood Danserette.

Danserette is al 7 jaar het vrolijkste gay dansfeest van Amsterdam met pink classics en roze hits van nu: van Donna Summer tot Rihanna en van Kylie tot Lady Gaga. Hits die iedereen kent of herkent.

Agendagegevens: 
Datum:  Zaterdag 23 februari 2013
Wat:  Danserette Hollywood-editie
Wanneer:  Zaterdag 23 februari 2013
Waar:  Odeon, Singel 460, Amsterdam
Tijd:  22.00 uur tot 04.00 uur
Kaarten:  Online Verkoop:  € 12,50  (deur: € 15,-)
Website:  www.danserette.nl

bronnen: KamKrant.nl / Danserette
   

Oegandese Anti-Homo Wet opnieuw op de Parlemetaire agenda


Dinsdag is het Oegandese Parlement voor het eerst dit jaar opnieuw samengekomen en werd de agenda bekend gemaakt. Als achste punt op die overvolle agenda staat opnieuw de anti-homo wet.

De parlementaire commissie krijgt de wet voor een derde lezing voorgeschoteld en beslist dan of de wet verworpen zal worden of naar het Parlement gaat.

In de originele versie van de anti-homo wet zat een artikel dat de doodstraf voorziet voor 'verergerde homoseksualiteit'. Dit kan slaan op een seropositieve man die seksuele betrekkingen heeft, al dan niet met een minderjarige of het herhaaldelijk stellen van homoseksuele daden.

Ondanks verschillende berichten dat dit artikel uit de wettekst zou gehaald zijn, staat het artikel nog steeds vermeld in de kladversie die be- schikbaar werd gesteld aan het publiek.

Er werd gevreesd dat de wet nog voor het kerstverlof goedgekeurd zou worden maar die timing werd niet gehaald.

bron: GayLive.be
   

Madonna komt weg met 'Homopropaganda'


Een Russische aanklacht tegen Madonna wegens 'propaganda voor homoseksualiteit' is van de baan. Dat heeft een rechtbank in Sint-Petersburg bepaald, meldt persbureau Bloomberg. Eind november wees een lagere rechtbank de claim van een aantal activisten al af.

Negen Russische activisten dienden een miljoenenclaim in nadat de zangeres zich tijdens een concert in Sint-Petersburg vorig jaar augustus had uitgesproken voor homorechten. De 54-jarige Madonna zei tegen tienduizend aanwezigen dat homo's en lesbiennes met waardigheid moeten worden behandeld.

De activisten leggen zich niet zomaar neer bij de beslissing van de rechtbank. "We zijn het hier niet mee eens en willen in hoger beroep."

Homohaat komt veel voor in Rusland en met name in Sint-Petersburg. Lokale autoriteiten namen vorig jaar een wet aan die het promoten van homoseksualiteit onder jongeren strafbaar stelt. Een soortgelijke wet is ook op landelijk niveau in de maak. Het wetsvoorstel werd in eerste lezing al aangenomen door de Doema, het parlement.

bronnen: RTL Boulevard / Persbureau Bloomberg
                 

Jos Ahlers - De Roze Polder | Scouting For Boys


COLUMN - Als jong jongetje wilde ik graag bij de padvinders. Mijn moeder vond dat een akelig idee. "Je bent te jong om in een uniform te lopen", zei ze. "Ga maar gewoon lekker buitenspelen met je vriendjes." Ik hield vol en ben welgeteld één keer geweest. Die ene keer was meer dan genoeg. Wat een poppenkast en wat een bekrompen sfeer. En wat een rare man had er de leiding. Zelfs als jongetje van negen, begreep ik dat ik hier aan het verkeerde adres was.

Mijn moeder had gewoon gelijk. Kinderen horen niet thuis in een paramilitaire organisatie. Hoe leuk en onschuldig ze het ook doen voorkomen. Al moet worden gezegd: de padvinderij in Nederland (ja, ik weet dat ik 'scouting' moet zeggen, maar daar heb ik geen zin in) is opener en vriendelijker dan de Amerikaanse variant.

Zoals ze hier zeggen: 'Scouting in Nederland staat open voor iedereen ongeacht geloof, ras, huidskleur, handicap, politieke achtergrond, seksuele voorkeur, jong en oud.' Hulde !! Waarin een klein landje groot kan zijn. Ik hoop wel dat ze, waar het gaat over seksuele voorkeur, streng controleren op de motieven van de volwassen vrijwilligers. Alleen een Verklaring Omtrent Gedrag lijkt me wat dunnetjes.

Immers, een ander nadeel van Scouting is dat een aantal keren is gebleken dat scouting pedoseksuelen aantrekt. Hoe is het mogelijk !! Geef een viespeuk een uniform en de macht over een troep jongetjes en het gaat mis. Dat is vreemd !! Dat we dat niet hebben zien aankomen ?! Onbegrijpelijk.

De padvinderij: een duidelijk geval van vliegen die stront aantrekken.

In oktober 2012 moest de grote Amerikaanse broer van de Nederlandse Scouts, door een rechter gedwongen, 20.000 zogenaamde 'perversion files' vrijgeven. Daaruit bleek dat de Boy Scouts of America tussen 1965 en 1985 maar liefst 1247 mannen wegens viespeukerij op een zwarte lijst hadden gezet. Overigens, verder dan die geheime lijst ging de informatie niet. Alles werd netjes onder de padvinderspet gehouden.

Half januari van dit jaar droeg een andere rechter de organisatie op ook de perverse dossiers uit de jaren 1999 tot 2008 vrij te geven. En weer reageerde de Amerikaanse padvinders gegeneerd. Oeps, sorry.

Deze natuurlijke link tussen onschuldige jongetjes en ranzige volwassenen wordt ineens logisch als we kijken naar de oprichter van de beweging: Lord Baden-Powell. Deze ex-militair was hoogst waarschijnlijk zelf een enorme kastnicht met een ongezonde interesse in puberende jongetjes. En dat heb ik niet uit de rioolpers, maar uit hele serieuze en formele biografieën.

Lord Baden-Powell had het boek waarop de padvinderij is gebaseerd misschien niet 'Scouting for Boys' moeten noemen, maar 'Cruising for Boys'. De leden hadden dan geen 'Boy Scouts' geheten, maar 'Cruise Boys'. Waarschijnlijk was die hele organisatie dan een stuk kleiner geweest, maar wel duidelijker. Dan had je als ouder in ieder geval geweten waaraan je je kind blootstelde.

De yells 'Akela, wij doen ons best', 'hoor je de kreet van de Oude Wolven' en 'heitje voor een karwijtje' krijgen ineens een hele nare bijbetekenis.

De Amerikaanse tak van de Boy Scouts stond er de laatste maanden sowieso al niet zo goed op. Een 17-jarige jongen kreeg een belangrijke onderscheiding niet omdat hij homo is, een andere jongen werd weggestuurd omdat zijn beide moeders lesbisch zijn en weer een aantal andere enthousiastelingen mochten geen lid worden omdat ze of athïest of uit de kast waren.

Het leek, potverdikke, wel of de padvinders de Katholieke kerk rechts probeerde in te halen.

Het gevolg van al dit gedoe was dat een aantal sponsors en subsidiegevers zich nog eens achter de oren krabte. In tijden van crisis; moet je dan je geld geven aan een moreel failliete club ?! Of kun je een nuttigere besteding bedenken ?! Bijvoorbeeld 'The Scouts for Equality', een padvindersclub die vindt dat iedereen (behalve pedo's natuurlijk) lid moet kunnen worden.

Een scout in het nauw maakt vreemde sprongen en dus kwam de Boy Scouts of America met een verrassende aankondiging: lokale organisaties mogen helemaal zelf gaan beslissen of ze wel of geen homo's willen opnemen. Van het nationale bestuur mag het plotseling gewoon. Een prachtig staaltje 'over de heg kieperen'. Wel een beetje laf voor een padvinder. Dat vonden ze uiteindelijk zelf ook, dus deze beslissing is nu weer uitgesteld. Met andere woorden: de padvinders zijn de weg nu echt kwijt.

Jarenlang heeft deze organisatie pedo's beschermd en eerlijke homo's beledigd en weggejaagd. Het is een club die is gefundeerd op de huichelachtige motieven van een seksueel verkrampte Victoriaanse militair. Is er één homo die hier nog lid van wil zijn ?!

Jos Ahlers

bron: GaySite.nl
       

DFB werkt aan 'Uit de Kast'-handboek


De Duitse voetbalbond DFB werkt aan aan handleiding voor clubs en spelers die uit de kast willen komen. Doel is een tolerant klimaat te scheppen waardoor een coming out zonder grote problemen kan plaatsvinden.

Marcus Urban, een ex prof die na zijn loopbaan uit de kast kwam, zit in een werkgroep die met deze materie bezig is. Hij zegt dat er aan een handleiding wordt gewerkt, waarmee clubs richting fans en media uit de voeten kunnen en die de betrokken speler een steun in de rug kunnen bieden.

Urban: "Als de clubs, de supporters en de media zich homovriendelijk opstellen, kan eindelijk de eerste actieve prof uit de kast komen." Hij gelooft in het succes van het concept: "Het zal een Duits exportproduct van tolerantie in de topsport kunnen worden."

bron: GayKrant.nl
     

Ex-Homo Prediker betrapt op Grindr


De 'ex-gay' prediker Matt Moore, die beweert dat hij zich heeft afgewend van zijn 'homseksuele wensen', is betrapt op het gebruik van de gay dating app Grindr. Inmiddels heeft hij toegeven dat het profiel inderdaad van hem was.

Matt Moore is medewerker aan de Christian Post waar hij vaak schrijft over zijn loslaten van de 'homoseksuele levensstijl. Toen hij werd betrapt op het gebruik van een Grindr-profiel zei hij dat het profiel inderdaad van hem was. "Ik ben er de laatste weken regelmatig actief op geweest. Maar het was verkeerd van me. Ik heb mijn visie over homoseksualiteit en de bijbel niet veranderd."

"Het aanmaken van dit profiel en chatten met andere jongens was zeer ongehoorzaam van me. Richting Christus en richting god. Gelukkig geloof ik dat hij me heeft vergeven. Ik zal me nooit meer op Grindr vertonen. Echt niet."

bronnen: GayKrant.nl / Christian Post
    

Amsterdam | Het Amsterdamse café SoHo is toch verkocht

Er deden al maanden flink wat geruchten de ronde, maar nu is dan eindelijk toch de kogel door de kerk: het Amsterdamse café SoHo is verkocht.

Op dit moment is nog niet bekend of café SoHo door zal blijven gaan als homohoreca. Het huidige personeel zal worden vervangen door nieuw personeel. Dat heeft de nieuwe eigenaar, die ook danscafé Bubbels in de Lange Leidsedwarsstraat runt, besloten.

Dit artikel zal worden bijgewerkt wanneer meer informatie beschikbaar wordt.

bron: Gay.nl
   

Wenen omarmt Gay Toeristen


Winkelparadijs bij uitstek, een swingend nachtleven, trendy hotels, coole bars, een rijk aanbod aan musea en theaters, de Sisi adoratie, niet voor niets is Wenen onder de gay gemeenschap een geliefde bestemming. Ook dit jaar worden in de hoofdstad van Oostenrijk verscheidene evenementen en feesten voor homo's en lesbiennes georganiseerd. Onder de hoogtepunten het jaarlijkse 'Life Ball' feest op 25 mei in het imposante stadhuis om geld in te zamelen voor Aids en HIV patiënten en de 'Regenbogen' gay pride bonte optocht door de binnenstad op 15 juni.

Van 6-14 juni vindt het gay film festival 'identities' plaats en van 24-27 oktober het extravagante leer en fetisjevenement 'Wien is Schwarz'. WienTourismus – de VVV van Wenen – heeft een Engelstalige brochure 'Queer Guide – the Vienna City Guide for Gay and Lesbian Visitors'  dat een groot aantal evenementen, clubs, bars, winkeladressen, sauna’s, cabaret, hotels, musea, attracties bundelt en bevat een speciale gaywandeltour door de stad. Handig is de kaart waarop veel locaties staan aangegeven. De brochure kan aangevraagd worden via het mailadres: info@wien.info. Ook op de websites: www.wien.info/gay en: www.facebook.com/gayfriendlyvienna vindt men uitgebreide informatie.

Evenementen
De jaarlijkse gay parade Christopher Street Day wordt in Wenen Regenbogenparade genoemd (www.regenbogenparade.at). Het wordt voor de 18e maal georganiseerd en vindt plaats op zaterdag 15 juni. De bonte stoet loopt over de bekende Ringstrasse en trekt ruim 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Diezelfde week – van 11 tot 16 juni – vindt ook het Vienna Pride festival plaats op het historische Heldenplatz plein: veel tenten met cultuur, show, eten en parties (www.viennapride.at).

Ook het Life Ball staat hoog op de must-see evenementen ladder. Afgelopen jaar kwamen er maar liefst 95.000 aanvragen binnen voor een van de 3780 toegangskaarten voor het tot 05.00 uur durende feest in het stadhuis. Maar het eerste onderdeel van de Life Ball is gratis voor iedereen: een spectaculaire modeshow op het plein voor het stadhuis. Zie: www.lifeball.org.

I love leather
De verkiezing van Mister Leather Austria is een van de programmapunten tijdens het 'Vienna fetish Spring' evenement van 29 mei tot 2 juni en dezelfde organisatie regelt ook het jaarlijkse leer en fetisjevenement 'Wien is Schwarz' (www.lmc-vienna.at), dit jaar van 24 – 27 oktober in club Hard On in de Hamburgerstrasse 4.

Filmliefhebbers willen het gay film festival 'identities' van 6-14 juni niet missen: top queer films uit de hele wereld worden in verschillende bioscopen vertoond waaronder het prachtige Filmcasino theater met een 50-jaren interieur. Zie: www.identities.at.

Party time
Enkele roze uitgaansgelegenheden zijn Heaven Vienna in de Neubaugasse 2, Pitbull Bear & Butch Clubbing in de Linke Weinzeile 36, Why Not in de Tiefer Graben 22, Up Club in de Maria Hilferstrasse 3, Pitbull in de Zieglergasse 26 en Queer.beat in de Hauptrasse, geliefd bij zowel gays als lesbiennes.

Hoewel het aanbod voor lesbiennes kleiner is zijn er aantal hotspots voor vrouwen: hieronder G. Spot in de Neubaugasse 2, Frauencafé in de Lange Gasse 11, Frauenzentrum (lokaal bekend als FZ-Bar) in de Währinger Strasse 59, Labr!s in de Biberstrasse 12, Cafe Willendorf in de Linke Weinzeile 102 en Marea Alta in de Gumpendorfer Strasse.

Shoppen
Een van de mooiste gay sauna's is de Kaiserbründl in de Weiburggasse 18, dagelijks geopend vanaf 14.00 uur. Leuk struinen is het op de Naschmarkt – de Albert Cuyp van Wenen. Een grote sortering kleding en accessoires voor gays en lesbiennes is onder meer verkrijgbaar in Spartacus XXL-Store in de Mariahilfer Strasse 49 en Tiberius in de Lindegasse 2

bron: Travelution.nl
   

woensdag 6 februari 2013

Anne | Party Like It's 1999


COLUMN - Alle elementen van een goed huisfeest zijn aanwezig. Veel drank, veel mensen die je kent, en nóg meer mensen die je net niet goed genoeg kent. Er is een gebrek aan aanstekers en een overdaad aan mensen die vuurtjes willen geven. De meeste homo- mannen klagen dat er te veel vrouwen zijn. De meeste lesbische vrouwen vinden dat er te veel mannen door de ruimte banjeren. Het is bijna net als vroeger.

Maar toch niet helemaal.
Als de groepjes zich opsplitsen valt het me op dat de onderwerpen veranderd zijn. "Lang niet meer gezien !!" is een gespreksopening. Vroeger was dit een zin die sarcastisch werd gebracht en het betekende dat je slechts een paar uur geleden samen de bar uit was gerold. Nu is het een serieuze opmerking en gaat het daadwerkelijk over maanden, soms zelfs jaren. Deze eerste zin wordt gevolgd door lange verhalen over volwassen worden, de weg nog steeds niet te hebben gevonden, of de ware nog altijd niet te hebben ontmoet. Of het gaat juist al over het bezig zijn met een hypotheek, een baan, of het moeilijkste onderwerp in dit homoseksuele gezelschap: kinderen. We zijn hier allang niet meer omdat een feestje een goed excuus is voor het zoveelste drankje.

Het is een reünie.
Sommigen van ons zijn nog geen 25 jaar. Anderen naderen misschien wel de 50. Maar geen van ons kan de nostalgie ontkennen. We hebben niet meer wat we vroeger hadden. Waarschijnlijk is dat wel goed maar toch voelt het als een gemis, en dus komen we allemaal terug. We kennen elkaar van bezopen avonden, van fake orgasmes op straat, van one-night stands met vreemden, en van kotsen in de AH to go. Alle puzzelstukjes zijn er nog. Ze passen alleen niet meer in elkaar.

Behalve voor één avond.
Een liter wodka per persoon later kijken we ontnuchterd om ons heen. Tijd om terug te gaan naar het eenzame leven of naar de partner en kinderen. Geen polonaise op de gang dit keer. Geen aanvallende buren. Geen seks op de trappen of in het portiek. Het was een beschaafde avond. Een zeer dronken avond, maar binnen alle limieten. Misschien zijn we volwassen geworden.

En misschien ook niet.
Want de taxi's voor de deur lijken allemaal maar één kant op te gaan. Het verbaast me niets om het grootste gedeelte van de feestgangers weer terug te zien in de bar. De kots is aanwezig en openbare seks ligt weer op de loer. We lallen over het volwassen leven en drinken op het feit dat we nog steeds kunnen staan. Er zijn mensen van onder de 25, maar de meesten naderen de 50. Of de 30 in ieder geval. Wie kan het wat schelen.

Vanavond vieren we nog één keer feest.
En als we over de kater heenkomen, gaan we volgende week misschien wel nog een keer. Of de week erna. Maar waarschijnlijk niet. Waar- schijnlijk zien we elkaar weer in 2014. Zelfde plek, zelfde tijd, weer een jaar verder uit elkaar gegroeid.

Anne Koeleman

bron: Gay.nl
   

RK Kerk actiever tegen Homo-discriminatie


Aartsbisschop Vincenzo Paglia, hoofd van de Pauselijke Raad voor het Gezin, heeft het tijdens zijn eerste publieke optreden sinds zijn aanstelling in juni 2012, opgenomen voor homorechten.

De geestelijke vertelde dat de kerk meer moet doen tegen de discriminatie van homo's en lesbiennes. "In de wereld zijn er 20 à 25 landen waar homoseksualiteit een misdrijf is. Ik hoop dat de kerk hier tegen in het geweer komt."

Ook riep hij de Italiaanse autoriteiten op om de burgerlijke rechten van ongehuwden paren beter te beschermen 'om onrechtvaardigheden te voorkomen.'

Partnerregistratie en openstelling van het huwelijk wees Paglia echter met kracht af. "De kerk moet altijd de waarheid verkondigen en die is dat het huwelijk een band is tussen die van een man met een vrouw".

bron: GayKrant.nl
  

VS | Illinois dichter bij Openstelling


In de Amerikaanse staat Illinois - de thuishaven van president Obama - is openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht weer een stap dichterbij gekomen.

Met 9 tegen 5 stemmen aanvaarde de betrokken senaatscommissie de ingediende wetsvoorstellen. Nu moeten er dertig van de 59 senatoren bereid worden gevonden om het voorstel in een voltallige zitting in stemming te brengen. De indieners van het voorstel hebben er goede hoop op dat dit op Valentijnsdag (14 februari) kan gebeuren.

Omdat burgerlijke huwelijken in de VS ook in kerken gesloten mogen worden, halen tegenstanders alles uit de kast om de openstelling te verhinderen. Zo stelden opponenten dat kerken gedwongen zouden kunnen worden homo's in de echt te verbinden, omdat kerken ook als stembureau bij verkiezingen als openbare ruimte gebruikt worden.

Voorstanders van openstelling wijzen deze veronderstelling af en stellen dat in de wetsplannen duidelijk staat dat geen kerk en geen geestelijke verplicht wordt een homo- of lesbopaar te trouwen als ze daar geen trek in hebben.

bron: GayKrant.nl
             

De Confrontatie | Yair vertelt zijn verhaal


TV·TIP - Yair vertelt zijn verhaal. Hij is 23 jaar en zijn grote passie is honkbal. Hij komt al jaren met veel plezier bij de honkbalclub om de hoek maar wanneer Yair openlijk uitkomt voor zijn homoseksualiteit wordt de sfeer al snel grimmiger. Er gaan geruchten rond op de club dat Yair pedofiel zou zijn. Eén man is in de ogen van Yair de grote aanstichter van deze geruchten.

Yair wil graag bij de club blijven, maar er komt meer en meer onrust omdat andere leden geloven dat hij pedofiel is. Uiteindelijk dreigt de club Yair de toegang van het clubterrein te ontzeggen. Hij laat het niet zover komen en besluit vrijwillig te vertrekken. Yair wil graag in gesprek met de aanstichter en heeft meerdere malen tevergeefs contact gezocht. Daarom besluit hij de confrontatie aan te gaan met deze man. Hij hoopt op antwoorden en uiteraard dat het misverstand wordt rechtgezet.

De Confrontatie  –  6 februari  –  Nederland 3  –  22.00 uur

Uitzending gemist ?!  Bekijk de video op de website van NPO.nl:  De Confrontatie | "Yair vertelt zijn verhaal"

bronnen: TVgids.nl / NCRV.nl / NPO.nl
                 

Homohuwelijk Groot-Brittannië in zicht


Het kan snel gaan. Homoseksualiteit was lange tijd verboden in Groot-Brittannië. Als een heer iets deed met een jonge man tussen de 18 en de 21, wachtte hem een zware straf. Bij hetero's lag de grens al jaren op 16. Pas toen liberal Tony Blair premier werd, kwam er een einde aan deze draconische wetgeving en in korte tijd groeide de gay scène uit tot booming business.

Gisteren kwam daar een nieuw wapenfeit bij: het Lagerhuis stemde met een ruime meerderheid voor openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. Saillant detail: niet door aansturing van een liberale premier, maar een conservatief.

Op dit moment is de Conservatief Cameron premier. Weliswaar stemde – zoals de verwachting was – een aantal leden van zijn eigen partij tegen, maar uiteindelijk kon de wet met 400 voor en 175 tegen rechtstreeks door naar het Hogerhuis. Wordt het voorstel daar ook aangenomen. Dan kunnen homo's en lesbo's in Engeland en Wales trouwen voor de wet.

Als ze dat ook voor de kerk willen, dan hangt dat van de kerk af: de Church of England, de officiële Engelse kerk, staat roze huwelijken niet toe. Als de wet erdoor komt, kan dat een prachtig signaal afgeven naar voormalige Britse koloniën, die vaak nog gebruik maken van antiek Victoriaanse wetten. Met name roze Afrikanen in voormalige Britse koloniën zijn hun leven niet zeker.

bron: Gay.blog.nl
                        

Boy Scouts schuiven Homobesluit voor zich uit


Het bestuur van de Boy Scouts of America, de Amerikaanse padvinderij, heeft een beslissing over het opheffen van een verbod op homoseksuele scouts en leiders voor zich uitgeschoven. De organisatie beslist op een nationale conventie in mei over de netelige kwestie, zei het bestuur woensdag.

Vorige week lieten de scouts weten een beleidswijziging te overwegen. President Barack Obama, erevoorzitter van de jeugdorganisatie, is voorstander van het toelaten van homoseksuele padvinders. Voor- en tegenstanders van een nieuw beleid hielden demonstraties bij het hoofd- kantoor van de BSA in Texas.

bron: FokNieuws.nl


Scouting VS stelt stemming over toestaan Homo's uit

De Amerikaanse scoutingvereniging stelt een stemming over het toestaan van homoseksuele leden binnen de organisatie uit.

De organisatie, The Boy Scouts of America, zou woensdag stemmen over de kwestie, maar heeft na intern overleg besloten dit pas in mei te doen. Dat meldt CNN. Homoseksuelen die uitkomen voor hun geaardheid worden op dit moment niet toegelaten tot de scouting in de VS.

''Vanwege de complexe aard van deze kwestie, heeft de organisatie meer tijd nodig voor een meer nauwkeurige beoordeling van het leden- beleid'', liet de Amerikaanse scoutingvereniging woensdagochtend (lokale tijd) weten.

De laatste jaren is het maatschappelijk debat in de VS over het beleid van de scouting gepolariseerd. President Barack Obama heeft zich recentelijk over de kwestie uitgelaten, en is van mening dat het verbod moet worden opgeheven.

The Boy Scouts of America heeft 2.7 miljoen leden, verdeeld over verschillende verenigingen. Meer dan zeventig procent van die verenigingen is geaffilieerd met de kerk, of met religieuze organisaties.

bronnen: NU.nl / CNN
   


                                 

dinsdag 5 februari 2013

Cy Lauz | Lingerielijn voor Transgenders

Ze weet zelf precies welk ondergoed ze fijn vindt en waar het momenteel aan ontbreekt op de lingeriemarkt. En dus ontwierp Cy Lauz, een transgender vrouw, een lingerielijn voor andere transgenders. "Ik wilde een product creëren dat nadruk legt op wie wij zijn."

"Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat er geen specifieke producten voor transgender vrouwen zijn", zegt Lauz tegen Daily Mail. En dus pakte de New Yorkse pen en papier en begon te ontwerpen. Het resultaat: lingerielijn Chrysalis met volle cups en naadloze broekjes.

Bevooroordeeld
Mooi en praktisch, dat doel had Lauz voor ogen. En: "Ik wil de onmenselijke stereotypes en vooroordelen veranderen waar wij als groep en gemeenschap aan worden onderworpen."

Kijk ook eens op de Website van:  Chrysalis Lingerie

bronnen: De Telegraaf / Daily Mail
       

Tillett Wright | Vijftig Tinten Gay


Typisch Amerikaans. Voormalig kindacteur en biseksueel Tillett Wright probeert in de VS een discussie op gang te brengen over een 'homoseksueel spectrum'. Daar vinden ze dat controversieel. Donderdag 31 januari verscheen Wright op het prestigieuze TED Video- kanaal.

"Als je baas je wil ontslaan vanwege homoseksueel gedrag, hoe bepaal je dan welk gedrag dat is? Waar ligt de grens? Als je twee keer met iemand van hetzelfde geslacht hebt gezoend, ben je meteen dan homo?" Volgens Wright niet, zij zegt dat er een groot grijs gebied is. In Nederland komt die conclusie bijna naïef over, evenals de notie dat homoseksualiteit openlijk als reden voor ontslag gegeven zou worden.

"Ik vroeg mensen of ze zichzelf op een schaal van 1 tot 100 beschouwen als homo. Voor mijn ogen zag ik talloze persoonlijke crises ontvouwen. Mensen wisten het gewoon niet."

Wright fotografeerde 2000 mensen die zichzelf ergens in het midden op de homoschaal plaatsen. De artieste valt zelf ook op beide seksen.

bron: Opmerkelijk.Nieuws.nl                             

Uitdagende gevel Gaycafé Push in Den Bosch


Een aantal horeca-ondernemers in de Bossche binnenstad heeft de zaak al gehuld in carnavalsstijl. Gaycafé Push in de Postelstraat heeft gekozen voor een op zijn minst uitdagende gevel.

Te zien zijn twee mannen van wie een zijn broek heeft laten zakken en verkeert in compromiterende houding. Een van de mannen vertoont ge- lijkenis met Sander van de Gevel, minister president van de Oeteldonksche Club.

Hij waarschuwde maandag tijdens het Nieuwscafé 073 voor het verwateren van carnavaltradities die typerend zijn voor carnaval. "Dit is niet Oeteldonk-waardig. Het is onfatsoenlijk", zegt Van de Gevel. Hij heeft er een rotsvast vertrouwen in dat het spandoek wordt weggehaald.

Eigenaar Marcel van Zwam geeft toe dat het spandoek 'op of over het randje is'.

bron: Brabants Dagblad
   

Carnavalesk Homospandoek Gaycafé Push na protest op ludieke wijze van de gevel

Gaycafé Push in Den Bosch moet van de gemeente een spandoek van de gevel halen. Het begon als carnavaleske grap maar de lol ging er vanaf zodra het spandoek hing. De eigenaar heeft woensdag toch besloten om het doek niet volledig te verwijderen, maar de hoofdpersoon 'is van de de gevel'.

Op de banner staan twee mannen, van wie één met de broek omlaag. Ze vertonen gelijkenissen met voormalig minister-president van de Oetel- donksche Club Frans Reijner en Sander van de Gevel, de huidige minister-president.

Spandoek verwijderen
Van de Gevel stemde in eerste instantie in met het spandoek maar nu het er uiteindelijk hangt, vindt hij het toch te ver gaan, zo meldt hij aan het Brabants Dagblad. Ook Reijner is niet blij met het spandoek. De gemeente heeft de café-eigenaar gevraagd het spandoek te verwijderen.

Het hoofd van Sander van Gevel is nu uit het spandoek geknipt, daarvoor in de plaats is de tekst 'Sander is van de Gevel' toegevoegd.

bronnen: Omroep Brabant / Brabants DagbladStap 'Uit de Kast' Homo's, daar word je beter van !!


Ik vind dat 'Uit de Kast komen' vaak enorm geforceerd en denk dat het vooral de nadruk legt op het verschil tussen homo's en hetero's, maar het openlijk uitkomen voor je geaardheid heeft wel degelijk gezondheidsvoordelen …

Zo blijkt uit onderzoek van het Centre for Studies on Human Stress in Montreal, dat in het vakblad 'Psychosomatic Medicine' gepubliceerd is.

Ze ondervroegen 87 hetero- en homoseksuelen en namen hen bloed, speeksel en urine af. Homomannen en lesbovrouwen die volledig uit de kast waren, bleken gelukkiger te zijn en zich minder opgejaagd te voelen.

Uit hun bloedwaarden bleek hoe dat komt. Mensen die hun geaardheid verbergen (welke die ook is) hebben veel meer van het stresshormoon cortisol in hun lichaam. Ze hadden ook vaker last van een burn-out, omdat ze bevreesd waren dat hun 'geheime leven' werd ontdekt.

Maar de wetenschappers benadrukken dat het alleen voordelen heeft uit de kast te komen in landen waar homoseksualiteit is geaccepteerd. Anders neemt de stress weer toe doordat je maatschappelijke druk voelt op je levensstijl. Verder hopen ze dat deze resultaten ook aanleiding zijn voor heteroseksuelen om positiever te zijn tegen openlijk homoseksuelen.

bron: Relatie.blog.nl / Psychosomatic Medicine
     

Kroonprinses Victoria schittert op Homogala


De Zweedse kroonprinses Victoria heeft maandagavond laat onverwacht haar opwachting gemaakt op het jaarlijkse gaygala in de hoofdstad Stockholm. De prinses werd door het verzamelde publiek getrakteerd op een staande ovatie van een minuut, een welkom dat haar zichtbaar ontroerde.

''Ik kom alleen maar om een prijs uit te reiken'', zei ze lachend. ''Maar ik ben natuurlijk heel blij en heel geroerd'', hield ze de gasten voor. De prijs voor homo van het jaar ging naar schrijver en komiek Jonas Gardell. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van de prinses.

''Victoria, jij bent onze kroonprinses, maar vanavond ben ik koningin'' zei Gardell. Achteraf sprak hij zijn waardering uit voor de medewerking van de prinses aan het gala. ''Het betekent ongelooflijk veel dat de homogemeenschap deze erkenning krijgt en wordt opgenomen. Dit is bij mijn weten nooit eerder gebeurd. Het is historisch dat een koningshuis hierheen komt en het woord homo in de mond neemt'', zei de schrijver.

Tegen de Zweedse tabloid Aftonbladet toonde Victoria zich na afloop van de avond verguld. ''Het was een fantastische avond met positieve energie en veel liefde.''

bronnen: Royalty-online.nl / Aftonbladet


Prinses Victoria steunt Homogala

Elk jaar worden homostrijders in de watten gelegd tijdens het homogala door diverse prestigieuze prijzen uit te reiken. Dit jaar werd de prinses gevraagd om de belangrijkste award uit te reiken.

"Het is absoluut fantastisch om hier te mogen zijn en jullie kracht, geluk en saamhorigheidsgevoel te mogen voelen", zei de 35-jarige prinses in haar speech die nu al als historisch wordt beschouwd door media en activisten.

De award 'Gay of the Year' ging naar schrijver Jonas Gardell die een boek schreef over AIDS in de jaren 80. Toen hij het podium opkwam, vervolgde de kroonprinses: "Zelden werden we zo geraakt en slechts enkelen maakten ons zo trots".

Winnaar Gardell antwoordde daarop: "Victoria, jij bent onze kroonprinses, maar ik ben onze koningin". Prinses Victoria kreeg een staande ovatie voor haar komst en was duidelijk ontroerd.

bronnen: Gay.nl / Daily Star
   

Zweedse Kroonprinses Victoria bij Homogala

Zweedse homo's hebben aangenaam verrast opgekeken toen kroonprinses Victoria totaal onverwacht kwam opdagen bij de uitreiking van een gay-award.

De onderscheiding viel ten deel aan de schrijver Jonas Gardell, die een boek en tv-serie had geschreven over aids in het Zweden in de jaren 80 van de vorige eeuw. De Zweden waren toen doodsbang voor de ziekte, een verpleegster weigerde tranen weg te vegen van een patiënt, het- geen in het boek een centraal thema werd.

De gala-avond was georganiseerd door het Zweedse homoblad QX. Toen de uitreiking aanstaande was, verscheen de prinses totaal onverwacht op het toneel. Terwijl de ABBA-evergreen Dancing Queen werd gespeeld, nam Victoria een minutenlange ovate in ontvangst.

De prinses zei: "Uw boodschap is helder. Leef met opgeheven hoofd. Reik me je hand. Wij zullen onze tranen met open hart en blote handen wissen." Gardell, een populaire komiek in Zweden, antwoordde met een grap: "Victoria, jij mag dan prinses zijn, maar vanavond ben ik de Queen".

Vorig jaar ging de prijs naar de eerste openlijk homoseksuele profvoetballer, Anton Hysén.

bron: GayKrant.nl