zaterdag 8 december 2018

Amsterdam – Kinkerbuurt | Wooncomplex voor LHBT-ouderen: De Roze Hallen

Amsterdam  →  Onlangs opende in de Kinkerbuurt de 'Roze Hallen', een wooncomplex voor LHBT-ouderen vanaf 55 jaar. AT5's 'Bouw Woon Leef' keek binnen in dit bijzondere complex.

In de reguliere ouderenzorg zijn LHBT-ouderen vaak niet op hun plek. Uit onderzoek van het 'COC' blijkt zelfs dat ouderen zich soms genoodzaakt voelen weer terug de kast in te gaan   Ook krijgen LHBT+'s relatief meer te maken met vereenzaming. De 'Roze Hallen' probeert daarom een gemeenschap te creëren.bronnen: AT5.nl / YouTube.com                                                              

Amsterdam - COC Songfestival | COC Limburg wint Nationaal COC Songfestival

COC Limburg is met het lied 'Isabelle' van Floortje Hover de winnaar van het "Nationaal COC Songfestival 2018".  Na een spetterende finale en spannende puntentelling bleek 'Isabelle' de winnaar met 191 punten   De inzending van COC Rotterdam-Rijnmond eindigde met 158 punten op een tweede plaats, derde werd COC Kennemerland met 141 punten.

Lees verder op de website van COC.nl:  "COC Limburg wint Nationaal COC Songfestival" 
                                                                       
                                                 
                                                  
Zie ook:

bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com / Facebook.com – COC.nl                                                                            

vrijdag 7 december 2018

TV - Vanavond - Margriet van der Linden | 3e aflevering van: "How To Be Gay"

'Margriet van der Linden' geeft antwoord op de vraag hoe het is om 'Gay' te zijn. In zes afleveringen van 'How To Be Gay' bezoekt ze onder meer Rusland, China, Libanon en Engeland. Haar reis leidt tot een reeks 'bijzondere en intieme ontmoetingen' met mensen die vertellen over hun geaardheid. In hoeverre kunnen ze zichzelf zijn ?!  En wat moeten ze doen of laten om te worden geaccepteerd ?!

In Rusland bezoekt Margriet van der Linden 't stadje Vyborg, waar volgens de burgemeester geen Homo's wonen. Tijdens een Lesbisch feest blijkt dat de vrouwen het beleid van Vladimir Poetin zo gek nog niet vinden.

Zie ook:
TV – How To Be Gay | "A Jailed Freedom"   'How To Be Gay' is een hoognodige Homocursus   How To Be Gay | "A Jailed Freedom" 
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: TV·Gids.nl / Facebook.com – Margriet van der Linden                                                                  

Kevin Hart trekt zich terug als 'Oscar-presentator' vanwege anti-Homo tweets

Komiek en acteur 'Kevin Hart' trekt zich terug als presentator voor de komende Oscar-uitreiking   Kevin Hart besloot vrijdag hiertoe nadat hij in opspraak was geraakt vanwege diverse oude anti-Homo tweets van hem die waren opgedoken.

Het gaat om honderden berichten. Een aantal werden sinds woensdag, toen bekend werd dat hij in Februari het Oscar-gala mag presenteren, door hem verwijderd. Maar de screenshots van de meeste tweets zijn bewaard gebleven.
                                                     
                                                         
Nadat daarover in de Amerikaanse filmmedia grote ophef ontstond, besloot Hart zijn excuses aan de Homogemeenschap aan te bieden en zich terug te trekken als presentator.

Lees verder op de website van Volkskrant.nl:  "Kevin Hart trekt zich terug als Oscar-presentator vanwege anti-Homo tweets" 
                                                                       

                                                                   
bronnen: Volkskrant.nl / Twitter.com – Kevin Hart / YouTube.com / Twitter.com – De Volkskrant 
                                                               
                                                                  

donderdag 6 december 2018

Nederlandse Marokkanen bedreigen 'Achmed Akkabi' vanwege Homorol in film

Vijf jaar na de release van de film Chez Nous, waarin Achmed Akkabi de rol speelt van een Homoseksuele beveiliger, wordt de acteur overspoeld met negatieve reacties en zelfs bedreigingen vanuit de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap.  "Het feit dat je al een rol wil spelen waarin je een man zoent, maakt je wat mij betreft al een flikker".
                                                                

                                                     
35-jarige acteur Achmed Akkabi wordt in eerste instantie nog geprezen voor z'n rol in de serie Mocro Maffia, maar wanneer iemand refereert aan een oud artikel over de film Chez Nous (2013), waarin Achmed Akkabi een Homoseksueel speelt, volgt er een tsunami aan Homofobe berichten, gericht aan het adres van de Nederlandse acteur met een Marokkaanse achtergrond.

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Nederlandse Marokkanen bedreigen Achmed Akkabi vanwege Homorol" 
                                                             
Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Facebook.com - Telegraaf.nl                                                           

Cher Show | Stephanie J. Block zingt met 'Cher': "If I Could Turn Back Time" ‼

USA - Showbizz  →  De eerste voorstelling van The Cher Show, een musical over de legendarische zangeres en actrice 'Cher', eindigde met een knaller: de zangeres zong een duet met een van de actrices die haar speelt ‼

The Cher Show ging afgelopen maandag in première op Broadway. In het publiek waren meerdere celebrities te spotten, waaronder Kanye West Kim Kardashian, Christine Baranski en Adam Rippon. En uiteraard was de iconische diva ook in het publiek te vinden.
                                                    
                                                     
                                             
Na afloop stond het publiek tevens een grote verrassing te wachten:  "Cher stapte het podium op om de cast te vergezellen".  Vervolgens zong Cher samen met een van de 'Chers', gespeeld door Stephanie J. Block, haar klassieker "If I Could Turn Back Time"

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com                                                           

woensdag 5 december 2018

25 jaar Travestiecabaret | "Symphonica in Casa Rosso" v.a. 09 december 2018

Amsterdam - 'Symphonica in Casa Rosso'  →  Travestiecabaret Amsterdam bestaat 25 jaar   Al sinds 1993 presenteren de 'dames' en enkele heren sprankelende theatershows vol glitter en glamour. Live gezongen liedjes, zelfgeschreven of bewerkt, cabareteske sketches en variété. Liefst met een vette knipoog en een vleugje oh-la-la. De kerst-editie staat weer voor de deur ‼

GayNews.nl vraagt Drag Queen 'Coco Coquette' – al vanaf het begin betrokken bij, toen nog, Chicks With Dicks – het naadje van de kous ‼

Symphonica in Casa Rosso, Amsterdam - Zesde editie: 09, 16, 23, 26 en 30 december 2018, 15.00 uur.  Info en kaarten: TravestieCabaret.nl

Lees het hele interview met Drag Queen 'Coco Coquette' op de website van GayNews.nl:  "Van 'Chicks With Dicks' naar Travestiecabaret" ‼
                                                   
                                                          
                                                    
Zie ook:  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Twitter.com – GayNews.nl
                                                       
                                                      

Géén gesprek tussen minister van Engelshoven en Johan Derksen over Homo's

Veronica Inside 'Johan Derksen'  →  Er komt géén gesprek tussen minister Ingrid van Engelshoven en voetbalanalist Johan Derksen over Homo-acceptatie.

Johan Derksen wijst een gesprek af als dat niet in de studio van "Veronica Inside" gebeurt. Dat zegt een woordvoerder van minister Ingrid van Engelshoven nadat een medewerker en Johan Derksen telefonisch met elkaar hebben gesproken, meldt het Algemeen Dagblad.

Van Engelshoven sprak Derksen vorige week aan op z'n uitspraken over "Homoseksualiteit" in praatprogramma Veronica Inside.  Daarin maakte Derksen een grap over 'een onderbroek' en nam twee jonge Homo's op de korrel – die een brandbrief hadden geschreven aan voetbalbond 'KNVB' over de Homo-onvriendelijkesfeer in voetbalstadions.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Geen gesprek tussen minister en Johan Derksen over Homo's" 
                                                                  
        
                                                         
Zie ook:
bronnen: RozeGolf.net  / YouTube.com / Facebook.com – RozeGolf.net                                                                    

dinsdag 4 december 2018

Tilburg – Roy Donders | Kledingwinkel van de 'Stylist van het Zuiden' is failliet

Tilburg  Rojami's  →  De kledingwinkel van Roy Donders is failliet. De ondernemer – bekend van de realityserie Roy Donders: 'Stylist van het Zuiden' – heeft zelf het faillissement van Rojami's aangevraagd en vanochtend heeft de rechtbank Zeeland–West-Brabant dit goedgekeurd, bevestigt een woordvoerder van de rechtbank.

Het faillissement valt de 27-jarige Roy Donders zwaar   "Mijn hele ziel en zaligheid zit in die winkel, jaren van mijn leven en dat van mijn familie zitten erin", zegt hij tegen DeTelegraaf. "Ik weet het allemaal niet, mijn succes lijkt ook mijn ondergang te zijn geworden".

Lees verder op de website van NOS.nl:  "Kledingwinkel 'Stylist van het Zuiden' Roy Donders failliet"
                                                                  
        
                                                                     
Zie ook:

Werkhoven – 'Gert Snitselaar' | "Van (Homoseksuele) Boer Naar Pyromaan" ?!

Werkhoven  →  Het is de nachtmerrie van iedere boer.  Brand in de stallen.  Het gebeurde boer 'Snitselaar' voor de vijfde keer in korte tijd. Het stadje Werkhoven in de provincie 'Utrecht' siddert. Onomwonden zegt hij dat "zijn geaardheid" hier mee te maken heeft. De Gaykrant zet de feiten op een rijtje.  Op zaterdag 01 december is bekend geworden dat hij zelf wordt verdacht van het aansteken van de branden op zijn eigen erf.

Drama
Boer Gert Snitselaar was ten einde raad en wilde dat de Utrechtse politie de zaak tot de bodem uitzocht. De politie onderzocht een aantal scenario's. Opvallend was dat er ondanks de bewaking nooit sporen waren van een indringer ‼  Daarom werd de optie dat de boer zelf de brandstichter was een serieuze optie.  "Als het waar is, is het menselijk drama" ‼, zegt een buurtbewoner. Hoe heeft hij dit kunnen doen ?!  Over motieven tast de politie in dit stadium nog in het duister.

Toneelspel
Maar nu verdenkt de politie hem ervan zelf de branden te hebben aangestoken. Een Utrechtse politiewoordvoerder: "Het recherche-onderzoek heeft geleid tot aanhouding van deze persoon. Het betreft de bewoner", meldt de politiewoordvoerder. Boer Gert Snitselaar zal later worden voorgeleid.

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  "Homoseksuele boer in de rol van boef" ?!  
                                                 
        
                                         
Zie ook: 
Voor vijfde keer brand bij boer in Werkhoven  /  Werkhoven → 5 branden | "Bizar wat er in ons dorp gebeurt"  
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Gert Snitselaar | "Zijn de reeks branden gesticht omdat hij 'Homoseksueel' is" ?!  

bronnen: DeGaykrant.nl / YouTube.com / Twitter.com  NU.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl


                                                   

maandag 3 december 2018

Joodse Six13 brengt Chanoeka-versie van Queen-song Bohemian Rhapsody uit

Afgelopen nacht ging de Joodse 'Chanoeka' (Hanukkah) van start dat nog duurt tot 10 december. Naar aanleiding daarvan bracht een groep van Joodse Homo's een parodie op het nummer Bohemian Rhapsody van Queen

Het nummer 'Bohemian Chanukah' wordt gezongen door a capella groep Six13 en gaat onder andere over de geschiedenis van 'Hanukkah' ‼

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Joods Homo-koor brengt bewerking van Queen-song"

Zie ook:  Six13 heeft met 'Bohemian Chanukah' de Chanoeka-hit van dit jaar

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                                                   

R.I.P | Voormalige GTST-acteur 'Dave Mantel' is op 37·jarige leeftijd overleden

Dave Mantel    De voormalige Goede Tijden, SlechteTijden-acteur 'Dave Mantel' is zaterdagochtend op 37-jarige leeftijd overleden ‼ De familie van Dave Mantel laat weten dat hij op natuurlijke wijze is overleden.

Het nieuws is naar buiten gekomen via zijn eigen Instagram-account, waarop nabestaanden een reactie hebben geplaatst ‼

  'Dave Mantel' werd bekend door zijn rol als 'Menno Kuiper' in Goede Tijden, Slechte Tijden  waar hij van 2013 tot 2014 in meespeelde. Hij speelde de geliefde van personage 'Lucas Sanders'  gespeeld door 'Ferry Doedens'   De relatie van Lucas en Menno in de soap leverde unieke televisie op. Het huwelijk van de twee was het eerste Homohuwelijk in een Nederlandse soap.