zaterdag 28 juli 2018

Years & Years - Recensie | Palo Santo: onvoorwaardelijk & schaamteloos goed

Palo Santo ('Heilige Paal' in het Spaans), is een Zuid-Amerikaans zuiveringsritueel én het is de titel van het nieuwe album van 'Years & Years'   Dat het een dubbele betekenis heeft, is niet toevallig. 'Olly Alexander' drijft zijn demonen uit en die zijn allemaal seksueel getint.

'Olly Alexander' vertelde in recente interviews dat hem in 't begin van zijn carrière op het hart werd gedrukt om zijn seksualiteit te verzwijgen. Dat is natuurlijk zoals vragen aan een rups om niet in een vlinder te veranderen. De afgelopen jaren ontpopte de nogal schuchtere twink zich tot een schaamteloze woordvoerder voor LGBT+ gerelateerde zaken en psychische gezondheid. Zijn publieke persoonlijkheid werd stouter en zonder pardon omarmt hij seksuele en genderdiversiteit.
                                                    
        
                                                        
Ook muzikaal is de evolutie te volgen op 't tweede album van de groep.  Was Years & Years op het eerste album nog relatief braaf op tekstueel vlak, op Palo Santo laten ze alle remmen los.

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  Recensie | Years & Years: "Onvoorwaardelijk en schaamteloos goed"

Zie ook:
OOR – Recensie | "Years & Years – Palo Santo"  /  Years & Years komt op 25 januari 2019 naar 'AFAS Live' in Amsterdam  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Olly Alexander - frontman van 'Years & Years' - heeft medelijden met Hetero's  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                             

Amsterdam · Pride 2018 | Pride Amsterdam 2018 barst los met de 'Pride Walk'

Amsterdam – Pride  →  De 'Pride Amsterdam' barst zaterdag weer los in Amsterdam.  Tijdens het negendaagse festival wordt gevierd dat je kunt zijn wie je bent.

Het feest is vooral bedoeld voor Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen, Transgenders & Interseksuelen. Grote publiekstrekker is traditie- getrouw de Canal Parade, die volgende week zaterdag door de grachten trekt.

Op 'het evenement' komen jaarlijks honderdduizenden bezoekers af. Met het thema 'Heroes' wil de organisatie mensen in het zonnetje zetten die zich op allerlei manieren inzetten voor anderen, of ze nu wel of niet behoren tot LHBTI-gemeenschap.

Pride Walk
De eerste dag begint om 11.00 uur met toespraken en optredens bij het 'Homomonument' op de Westermarkt. Daarna loopt een stoet met naar verwachting duizenden deelnemers in de zogeheten Pride Walk door de binnenstad naar het Vondelpark voor de officiële openingsceremonie. 

Lees verder op de website van Parool.nl:  "Pride Amsterdam 2018 barst los met Pride Walk"
                                           

                                       
Zie ook:
Extra:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Parool.nl / Facebook.com – COC.nl → Parool.nl / Instagram.com – Pride Amsterdam


                                                                 

vrijdag 27 juli 2018

Hoe Homovriendelijk is Nederland ?! | Homohaat in beeld: "Liever niet hier" !!!


Video – Homohaat in Nederland  →  Wat zijn de grenzen van je vrijheid als Homo in Nederland ?!  'Telegraaf' nam de proef op de som en ging met een verborgen camera de straat op.

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com                                                     

Amsterdam - 'Pride 2018' | 'GayVB' presenteert 'Pride Pont' op het A'damse IJ

Amsterdam  Pride  →  De 'Canal Parade' komt dichterbij en dat is nu ook te zien aan de ponten die door Amsterdam varen. Het 'GVB' presenteerde namelijk zijn Pride Pont aan de stad   Naast twee zoenende mensen die afgebeeld staan op de pont is hij ook helemaal roze. Dat meldt 'AT5' op haar website. 

Ster van de avond Pride-ambassadeur 'Dolly Bellefleur'  onthulde de roze boot op geheel eigenwijze. Staand in in een glitterjurk kwam ze met de pont aangevaren in Noord. Hier stond directeur van het GVB (vanavond omgedoopt tot GayVB), 'Alexandra van Huffelen' haar op te wachten.

Lees verder op de website van Fok.nl:  'GayVB' presenteert 'Pride Pont' ‼
                                      

                                                     
bronnen: Fok.nl – Fok Nieuws / AT5.nl / Facebook.com – Sander Pit → AT5.nl / YouTube.com                                               

donderdag 26 juli 2018

Trailer: 'Boy Erased' | "Wat als je vader je op 'Homogenezingskamp' stuurt" ?!

Boy Erased    Steracteurs Nicole Kidman, Russell Crowe en zanger Troye Sivan. Allemaal spelen ze een rol in dramafilm 'Boy Erased'. De emoties laaien meteen hoog op in de eerste trailer die verschenen is.

  Op straat worden gezet of deelnemen aan een Homogenezingskamp ?!  Het overkomt hoofdpersonage Jared (Lucas Hedges) in Boy Erased. Zijn diepgelovige ouders (Kidman en Crowe) kunnen niet geloven dat hun zoon gevoelens heeft voor andere jongens. Hij moet wel ziek zijn. Daarom ziet de vader van de jongeman maar één uitweg: Homogenezingstherapie

'Boy Erased' is vanaf 07 februari 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. De release in Amerika is 02 november 2018.


Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / LindaNieuws.nl – L'Homo / YouTube.com                                                     

Nederland in 'Rep & Roer' | "Ophef om 'Gay Pruik' van Blokker en Intertoys" ‼

Een hoop ophef donderdag vanwege een pruik van Blokker en Intertoys. Beide winkels verkopen het 'nep haar' speciaal voor mensen die er uit willen zien als een Homoseksueel. De pruik wordt namelijk verkocht onder de naam 'Gay Pruik'.

Op 'social media' lijdt het tot veel commotie. Wel zijn de pruiken populair, want het 'Homo'-haar is uitverkocht bij beide winkels. Het is onduidelijk of de winkels met de 'Gay Pruik' een graantje wilde meepikken van de 'Gay Pride', die vanaf komende zaterdag een week lang in Amsterdam wordt gehouden.

Door de ophef hebben Intertoys en Blokker inmiddels de pruik van de website gehaald en worden ze niet meer verkocht.

Zie ook:
bronnen: HartVanNederland.nl / Facebook.com – HartVanNederland.nl                                                         

woensdag 25 juli 2018

Zandvoort | Pride at The Beach in Zandvoort is aanvulling op Pride Amsterdam

Zandvoort - Pride at The Beach  →  Zandvoort maakt zich op voor de tweede editie van 'Pride at The Beach'. Van zondag 29 juli tot en met woensdag 01 augustus zijn er tal van activiteiten in Zandvoort als aanvulling op Pride Amsterdam.

Er zijn tentoonstellingen. roze filmdagen en vooral veel feesten ‼
                                                          
        
                                           
Eén van de hoogtepunten is de 'Street Parade' op maandagmiddag - waarbij het thema Heroes naar verwachting van de organisatoren door velen 'proud' en heldhaftig zal worden getoond.

Het complete programma van Pride at The Beach is te vinden op:  Pride.Amsterdam/Pride-At-The-Beach

Zie ook:
bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com / Facebook.com – RozeGolf.net                                                                 

HEMA · Pride Amsterdam | HEMA sluit drie 'Homohuwelijken' tijdens Gay Pride

Pride Amsterdam  →  Vanaf aankomende zaterdag tot en met volgende week zondag is het feesten geblazen in Amsterdam, want dan gaat Pride Amsterdam van start. HEMA pakt uit, zij laten drie Homo-stellen in het huwelijksbootje stappen. Hoera ‼

Er zijn vandaag de dag nog steeds landen die een Homohuwelijk niet accepteren. Daarom is de winkelketen een geweldige actie gestart: 1 augustus sluit HEMA symbolisch 3 'HEMAhuwelijken' voor homokoppels die in hun eigen land niet mogen trouwen.  Alles regelt de winkel: van bloemen tot de ringen. "Het vieren en bezegelen van de liefde moet voor iedereen mogelijk kunnen zijn". En zo is dat ‼

Lees verder op de website van BeauMonde.nl:  "HEMA sluit tijdens Gay Pride drie Homohuwelijken"  
                                                           
                                                                                               
Zie ook:

Extra:
Aftellen naar Pride Amsterdam 2018  /  Dit is er te doen tijdens Gay Pride 2018   Frank van der Lende vaart mee met Canal Pride 
(Gay) Pride| "Perfecte LHBTIQmarketing of plat inhaken" ?!  /  Kinderen van LHBTouders varen 04 augustus mee in Canal Pride 
Feesten tijdens Gay Pride ?!  River Island heeft een speciale collectie gelanceerd ‼  /  Gay Pride 2018 – 'Canal Parade Amsterdam'
bronnen: BeauMonde.nl / Twitter.com – VIVA.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl → LindaNieuws.nl                                                                      

dinsdag 24 juli 2018

Ridderkerk – LHBT+ | Ridderkerk krijgt 'ontmoetingsplek voor LHBT-jongeren'

Ridderkerk – LHBTI's  →  In De Loods in 'Ridderkerk' kunnen vanaf september Homoseksuele-, Biseksuele- en Transgender–jongeren (LHBTI+'ers) terecht bij "The Hang Out 0180".

Het project is opgezet door Facet-jongerenwerker Tina Mars - van Bennekom. Volgens Tina is deze doelgroep kwetsbaar. "De pubertijd is voor de meeste pubers en hun ouders een spannende periode   Bijna iedere puber maakt zich wel eens druk om vragen zoals: draag ik wel de juiste kleding en hoor ik er wel bij ?!  Jongeren die LHBTgevoelens hebben, staan voor extra uitdagingen", vertelt Tina Mars - van Bennekom. "Pesten & geweld komt veel voor   Dit maakt LHBTI-jongeren kwetsbaar voor onder meer depressie en zelfmoord. Het blijft daarom hard nodig om in te zetten op het vergroten van de weerbaarheid van deze jongere", vertelt Tina.

Het doel van 'The Hang Out 0180' is de 'zelfredzaamheid' van deze groep jongeren te vergroten. Vanaf september wordt er 2 keer per maand een ontmoeting gepland.

Zie ook:
bronnen: Dagblad010.nl / Twitter.com – Menno Heetveld → Dagblad010.nl
                                                  
                                               

Amsterdam · AIDS2018 - Beeldverhaal | Zo maakte Nederland kennis met Aids

Amsterdam – "AIDS 2018"  →  De komende week staat Amsterdam in het teken van 'Aids'. Zondag begon in de RAI de tweejaarlijkse Internationale Aidsconferentie.  Artsen uit 180 landen & verschillende wereldsterren komen daar samen om de strijd tegen de ziekte te bespreken ‼

Het is niet de eerste keer dat Aids even de hoofdrol speelt in Amsterdam. Voor de eerste confrontatie met Aids moeten we terug naar 1981, naar de allereerste keer dat we hier over de ziekte hoorden. Toen Aids nog omgeven was met mysterie, angst en zonder uitzicht op genezing.

  Bekijk in onderstaand interactieve beeldverhaal hoe we voor het eerst kennismaakten met het Hiv-virus en Aids, door de ogen van een betrokken arts, een hulpverlener die slachtoffers tot het laatst bijstond en een man die Hiv aan den lijve ondervond.
                                                   
                                                    

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: NOS.nl / Twitter.com – BN·DeStem.nl / Scroll.Lab.NOS.nl → Beeldverhaal
                                       
                                                       

maandag 23 juli 2018

Roze Maandag | Sorry - Ik ben er ff nii ... ben naar de Roze Maandag in Tilburg

                                               
Roze Maandag 2018 – Welkom op de Kermis – Tilburg is één groot Festivalterrein – Met de leukste Feestjes – Klik op de Foto ‼ .........                                       

Roze Maandag van start met 'Pride Walk' van station naar centrum van Tilburg

Tilburg – Roze Maandag 2018  →  'Roze Maandag' is om twaalf uur van start gegaan met een 'Pride Walk' van het Centraal Station in Tilburg naar het centrum, waar ongeveer "driehonderd mensen" aan meededen. Verschillende Drag Queens, Travestieten en in Roze geklede mensen liepen met de optocht mee ‼ "Ik ben vanochtend om 8 uur begonnen met de grime", aldus één van de Drag Queens. "Ik ben om half 5 opgestaan om me klaar te maken", zegt een andere.

De plannen voor vandaag ?!  "Zien en gezien worden". Iets wat ze goed lukt want overal staan mensen die foto's nemen van de 'dames' in 'n zwarte tutu-achtige jurk met roze jasje en waarvan één met een enorme opgestoken pruik ‼  (Zie hierboven ↑↑ Tweede foto van links)

                                                       
                                               
Zie ook:
bronnen: OmroepBrabant.nl / Twitter.com – OmroepBrabant.nl → Tom van den Oetelaar