dinsdag 16 april 2013

Parijse politie pakt tegenstanders Homohuwelijk op


                             
Maandag heeft de politie van Parijs zeventig betogers opgepakt die de straat die tegen de openstelling van het huwelijk voor homo- seksuele koppels betoogden.

Volgens het persbureau Reuters werden de demonstranten door de politie gearresteerd toen ze een kamp probeerden op te zetten buiten het Franse Parlement op de oever van de Seine.

Zondag werd de identiteit van 19 betogers al gecontroleerd toen ze buiten aan een concerthal stonden te wachten totdat minister van Binnen- landse Zaken Manuel Valls die zou verlaten.

De discussie over de openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels roert de gemoederen bij onze zuiderburen. Afgelopen vrijdag keurde de Senaat het wetsvoorstel dat het homohuwelijk mogelijk maakt al goed. Volgende dinsdag moet het Franse Parlement zijn goedkeuring geven.

bronnen: GayLive.be / Persbureau Reuters
            

Franse Senaat keurt Homohuwelijk goed

12-04-2013      De Franse Senaat heeft de wettekst goedgekeurd die het huwelijk en de adoptie voor homoseksuele koppels mogelijk maakt. De wet moet nu opnieuw naar het Parlement dat die eerder al aanvaarde.
 
Verwacht wordt dat de wet ook daar half mei zal worden goedgekeurd. In het Parlement hebben de socialisten de meerderheid. De openstelling is een realisatie van de belofte die president Hollande deed bij zijn verkiezing.

De invoering van de wet is een van de belangrijkste hervormingen in Frankrijk sinds de afschaffing van de doodstraf in 1981. Frankrijk is het dertiende land dat het homohuwelijk legaal maakt.

bron: GayLive.be