zaterdag 6 augustus 2016

Amsterdam - Gay Pride | "Canal Parade brengt honderdduizenden op de been"

Amsterdam – EuroPride · Gay Pride · Canal Parade  →  Er was extra veel politie, maar de botenparade van de Gay Pride verliep zonder problemen. Zo'n 560.000 mensen vierden feest en keken naar een bonte stoet boten die door de Amsterdamse grachten trok.
                                
                                                
                                                
Amsterdam – EuroPride – Canal Parade  →  Elk jaar is de Avro·Tros bij de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride aanwezig voor een live verslag. Zo ook dit jaar, bij de EuroPride

De Amsterdam Gay Pride 'Canal Parade' van 2016 belooft een bijzondere editie te worden. Dit jaar is namelijk de EuroPride is neergestreken in onze hoofdstad. Mede daardoor varen er tachtig Nederlandse en Europese boten mee met de Canal Parade,  terwijl de organisatie nog bij de Amsterdam Gay Pride in vertrouwde handen is.

Het thema van de EuroPride Amsterdam is "Join our Freedom, Feel Free to Join us"  En dat doen wij van NPO 3 maar al te graag. De pre- sentatie is ook dit jaar in handen van Art Rooijakkers en Richard Groenendijk.
                                     
                                                
Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / RTL·XL.nl / NPO.nl / YouTube.com

                                     
      

      

      
                           

COC Nederland is gelukkig met aanstaand verbod op Transgenderdiscriminatie

Transgenders – Discriminatie  →  COC Nederland is gelukkig dat de Tweede Kamer werkt aan een wettelijk verbod op transgenderdis–criminatie. Het COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) pleiten al lang voor zo'n verbod. De Kamerleden Vera Bergkamp (D66), Keklik Yücel (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GL) maakten zaterdag bekend dat ze met een wetsvoorstel komen.

De drie Kamerleden stellen dat "iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn, met wettelijke bescherming".

D66, PvdA & GroenLinks willen ook een verbod op discriminatie van mensen met een intersekseconditie in de algemene wet gelijke behandeling opnemen. Verder vervangen ze 'hetero- of homoseksuele gerichtheid' in de wet door 'seksuele gerichtheid'. Zo wordt duidelijk dat ook lesbische vrouwen, biseksuelen en a-seksuele mensen worden beschermd. Ook voor deze zaken heeft het COC lang gepleit.
                             
          
                               
De drie Kamerleden willen dat Nederland door het wetsvoorstel weer 'voorop gaat lopen als 't gaat om erkenning van de positie en rechten van minderheden'. Mede doordat er geen wettelijk verbod bestaat op transgenderdiscriminatie, is ons land afgezakt naar de elfde plaats in Europa als het gaat om LHBTI-rechten.

Minister 'Ronald Plasterk' maakte op 24 juni 2016 bekend dat er een wettelijke verbod op transgenderdiscriminatie komt, maar diende nog geen wetsvoorstel. Het COC prijst de Kamerleden dat zij nu de handschoen oppakken en een wetsvoorstel schrijven.

Zie ook:
TNN is blij met de initiatiefwet voor bescherming vanTrans personen  /  Transgenders blij met steun uit Den Haag    
bronnen: COC.nl - COC Nederland / TransgenderNetwerk.nl / Facebook.com - Transgender Netwerk Nederland                                               

vrijdag 5 augustus 2016

Amsterdam - EuroPride | Gay Pride nog steeds niet geaccepteerd in Nederland

De Nederlander accepteert de Gay Pride nog steeds niet helemaal, blijkt uit onderzoek van merkadviseur Hendrik Beerda onder 1.600 Nederlanders. Een deel van hen vindt het evenement "erg apart, maar tegelijkertijd weinig sympathiek".

Van alle evenementen in Nederland heeft de Gay Pride veruit het meest unieke imago  "Dit is vrijwel altijd positief voor een merk, maar voor de Gay Pride heeft deze eigenschap duidelijk ook een keerzijde", zegt onderzoeker Hendrik Beerda.

"Het feest rond vrijheid en diversiteit is nog steeds niet ingeburgerd". Hoewel de Gay Pride al 21 jaar bestaat en jaarlijks honderdduizenden be- zoekers trekt, zijn de thuisblijvers een stuk minder enthousiast over het evenement  "De TV-beelden zijn kennelijk te gewaagd", aldus Hendrik Beerda.

Lager opgeleide mannen
Vooral lager opgeleide mannen die niet in de Randstad wonen, hebben moeite met het LHBT-feest. De organisatie van het evenement wil er de aankomende jaren voor zorgen dat een bredere bevolkingsgroep een sympathieker imago van de Gay Pride krijgt.

Bij het onderzoek van Hendrik Beerda werden de belangrijkste vijftig evenementen in kaart gebracht. Daarbij werd onder meer gekeken naar de sfeer, hoe uniek de evenementen zijn en in welke stad ze plaatsvinden  Hieruit bleek bijvoorbeeld ook dat SAIL het populairste evenement van Nederland is.

Zie ook:

Extra:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com


        
                                           

GayNieuws.blogspot.nl | In verband met een storing waren we tijdelijk Offline

                                   

donderdag 4 augustus 2016

Amsterdam Pride | Willeke Alberti & Jan Versteegh maken Gay Pride nummers


Amsterdam - Gay Pride - Genderblender  →  Willeke Alberti en Jan Versteegh hebben voor het Gay Pride-feest Genderblender van 3FM-DJ Frank van der Lende liedjes gemaakt.

Willeke Alberti laat haar nummer Overdag Karel vrijdagmiddag voor het eerst horen tijdens de radio-uitzending vanaf het Rembrandtplein.

Het nummer gaat over transgenders  ''Transgenders, Homo's en Lesbiennes vind ik ontzettend dappere mensen, omdat ze helemaal zichzelf durven zijn", vertelt Willeke Alberti. "Met dit nummer wil ik "iets terugdoen voor de gayscene"   Ik wil laten zien dat we ons niet bang laten maken en dat iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. De Canal Parade is het allermooiste wat er is".

Vrolijke meezinger
Jan Versteegh presenteerde zijn nummer donderdag op de radio. Het lied heet 'We zijn allemaal een beetje Gay'   "Het leek me leuk om tij- dens mijn optreden op Genderblender iets extra's te doen. De Gay Pride is dit jaar misschien wel relevanter dan ooit", vindt Jan Versteegh.

Jan Versteegh vervolgt: "Niet alleen omdat de tolerantie voor de LHBT-community gek genoeg vaak nog steeds ver te zoeken is, maar ook om- dat ik denk dat we in deze tijd gelijkheid en saamhorigheid moeten vieren. Daarom heb ik dit liedje geschreven. Het is een heel vrolijke meezin- ger. Juist met liefde overwin je haat, mijns inziens".

Zie ook:

bronnen: NU.nl / Twitter.com – De Telegraaf
                                   
                                    

Turkije | "Syrische homoseksuele vluchteling onthoofd en verminkt in Turkije"

Turkije – Istanbul  →  Een homoseksuele Syriër is in Istanbul op gruwelijke wijze om het leven gebracht  Zijn onthoofde en verminkte lichaam werd gevonden in de wijk Yenikapı. Er is niemand opgepakt.

De man is door zijn huisgenoten geïdentificeerd als Muhammed Wisam Sankari. Zij zeggen tegen de Turkse homorechtenorganisatie 'Kaos GL' dat hij eerder slachtoffer was van een groepsverkrachting. Zijn vrienden zeggen zelf ook te zijn bedreigd door gewelddadige bendes.

"Muhammed Wisam Sankari arriveerde vorig jaar in Turkije. Hij probeerde als vluchteling naar een ander land door te reizen omdat zijn leven in gevaar was", schrijft KaosGL.org.

Zo'n 5 maanden geleden zou Muhammed Wisam Sankari zijn ontvoerd, mishandeld en verkracht, zegt een van zijn vrienden. "We hebben aan- gifte gedaan op het hoofdbureau van politie, maar er gebeurde verder niets".
                                 
          
                           
Volgens 'Kaos GL' is er de afgelopen jaren een stijging van het aantal haatmisdaden tegen homo's in Turkije. Alleen vorig jaar al zag de organi- satie al 5 moorden, 32 aanvallen en 3 zelfmoorden. In de afgelopen zes jaar zouden meer dan 50 van deze 'haatmoorden' gepleegd zijn.

Volgens de 'BBC' lopen Syrische LGBT-vluchtelingen nog meer risico omdat er onduidelijkheid bestaat over hun legale status en ze vaak geen papieren hebben. Bovendien stappen ze niet zo snel naar de politie.

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Twitter.com – De Telegraaf
                              
                                     

woensdag 3 augustus 2016

Amsterdam Pride | Terreur·angst Gay Pride: "Een reden om thuis te blijven" ?!

Zaterdag is het zover, het hoofdevenement van de EuroPride 2016: de Canal Parade. Het belooft een groot feest te worden, maar toch zijn er mensen die dit jaar liever thuis blijven uit angst voor een terroristische aanval. Wat doe jij ?!

Zie ook:
bronnen: ZoomIn.tv‎ / YouTube.com                             

Ede – 'HOP' | Ede sluit Homo-ontmoetingsplaats 't Ginkelse Zand langs de A12

Gemeente Ede – HOP    Opnieuw wordt een cruiseplek door gemeentelijke autoriteiten gesloten: dit keer doet de gemeente Ede is de ontmoetingsplek Ginkelse Heide – HOP 'Ginkelse Zand'  langs de A12 bij Ede 'op slot'.  "Wandelaars klaagden over seksende mannen en overstekend wild werd ook gedupeerd", was het argument. Cruiseplekken liggen telkens weer en steeds meer onder vuur.

Gemeentelijke groenbedrijven laten weinig heel van struiken en bosschages - waardoor "moeders met kinderen tegenwoordig meer stoute heren dan vozende konijntjes zien", aldus een landelijk dagblad   'Eric Kollen' schreef in 't verhaal 'SleepingBeauty.nl' in 'Jongenssprookjes 3': "de anti-cruising-hysterie die nagenoeg heel Nederland in zijn greep had gekregen, was inmiddels ook tot het Nieuw Meer doorgedrongen"  Dat de hetero's met hun vijfennegentig procent van de bevolking 99,99 procent van de openbare ruimte in Nederland hadden geconfisqueerd ... was hun niet voldoende: "Nee, ook die paar laatste vierkante kilometers moesten eraan geloven"  Ook daar eisten ze op hoge toon het recht op om met hun kinderwagens rond te darren zonder geconfronteerd te worden met het belangrijkste 'element van de subcultuur' van meer dan driehonderd- duizend mannen: 'vrije seks' 

Dat menig parkeerplaats & cruisegebied ook wordt gefrequenteerd door hitsige heterokoppeltjes, wordt gemakshalve nergens vermeld.  COC Midden-Gelderland reageerde: "Voor getrouwde mannen en mannen die nog niet uit de kast zijn gekomen, is het erg belangrijk dat ze ergens kunnen afspreken"  Misschien wringt daar een schoen: mij valt het nogal eens op dat mannen met een trouwring aan hun vinger als ware pot- loodventers door cruisegebieden rondstruinen, terwijl de gemiddelde homoman zich op die plekken aan ongeschreven gedragscodes houdt".

Zie ook:
A12 | Verzorgingsplaats  't Ginkelse Zand  /  COC Midden-Gelderland is woedend over sluiting Homo-ontmoetingsplaats  

Update I:
•   Stichting 'Platform Keelbos' wil hek rondom Homo-ontmoetingsplek 't Ginkelse Zand 'langs de A12' weer open  
•   Stichting 'Platform Keelbos' dreigt met rechtszaak om afsluiten van Homo-ontmoetingsplaats 't Ginkelse Zand

Extra:            November 2016
•   Fractie·voorzitter 'Ellen Out' van GroenLinks / Progressief Ede | "Van de Homo's hoor je in Ede helemaal niets"  
•   Ede aan de slag met Homobeleid  /  Ede gaat beleid LHBT's maken  /  GroenLinks Ede eist beter LHBTbeleid

Update II:       December 2016

bronnen: Gay.blog.nl / OmroepGelderland.nl / YouTube.com


        
                                       

dinsdag 2 augustus 2016

VS | "Tyler Posey verontschuldigt zich voor 'misleidende' Coming-Out video" ‼

Amerika  –  'Teen Wolf'-acteur Tyler Posey (24) plaatste op Snapchat een video van zichzelf in Gay Street. "Dit ben ik. Ik ben dit en dit ben ik. Ik heb me nooit zo levend gevoeld. Ik ben Gay"

► In een eerdere Snapchat-video verklaarde Tyler Posey een lamp te zijn. De "Ik ben Gay"-video was dus bedoeld als humor. Maar op Twitter werd de grap niet geapprecieerd. Sommigen zagen het als woordspeling en zeggen dat 'Gay' ook vrolijk betekent.  Anderen vinden 't minder leuk en vinden het niet kunnen dat Tyler Posey coming-out banaliseert.
                                              

                                    
Tyler Posey zag de bui hangen en verontschuldigde zich. "Het spijt me zeer als ik iemand beledigd heb en coming-out geminimaliseerd heb. Ik wil alleen liefde in deze wereld verspreiden". 


bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com.com / Twitter.com – Tyler Posey
                                          
                                                                           

Zwolle – Club Liquid | "Enige Homobar van Zwolle sluit na half jaar de deuren"

Zwolle    Club Liquid sluit op 01 september definitief haar deuren. Dit maakte eigenaar Niek Lá Mon gisteren bekend. Beslagleggingen en een slepende rechtszaak over de overnamesom hebben volgens hem de doorslag gegeven om de club definitief te laten sluiten.

Niek Lá Mon opende in maart van dit jaar zijn club in het pand waar voordien gaybar 'Bar Stout' was gevestigd. De Zwollenaar wilde een "over the top" gay-club beginnen in Zwolle. Om zo "Amsterdam naar Zwolle te halen". Daarnaast moest het ook een thuishaven voor de homogemeen- schap in Zwolle en omgeving worden.
                             
         ◄  Niek Lá Mon  –  Stille tocht en condoleanceregister in Zwolle voor slachtoffer 'Orlando' ‼
                               
Bij de overname van Bar Stout bleek er een beslaglegging van de Belastingdienst op de inboedel te zitten  Niek Lá Mon weigert echter om het bedrag te betalen  waarna de vorige eigenaar weer beslag liet leggen op de rekeningen van 'Niek Lá Mon'. Dit welles-nietes-spelletje speelt al sinds de opening van Club Liquid. Twee weken geleden was de rechtszaak en het is nu wachten op de uitspraak.

Niek Lá Mon wacht hier niet op en heeft al aangekondigd te gaan sluiten. Op 27 augustus is er wel nog een grote poolparty met jacuzzi's. "Nog een laatste keer knallen" ‼, aldus Niek Lá Mon.

Zie ook:

Extra:

bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                                    

maandag 1 augustus 2016

A'dam - Milkshake Festival | 'Rodeolul, glory hole en naakte kok' op Milkshake

Amsterdam  –  'Milkshake Festival'  →  Milkshake, het festival met het credo "niets moet en alles mag", duurde vanwege EuroPride dit jaar twee dagen in plaats van één ‼ En dat betekende dat er gisteren veel 'brakke festivalgangers' te vinden waren op het "Milkshake Festival".

• Om de mensen met een kater op gang te helpen, vloog de organisatie een chef met ontbloot achterwerk in. "Ik geniet ervan en voel me sexy erdoor", aldus de kok. "Toen ik met mijn blog begon kreeg ik direct veel reacties van mensen die het ook zouden willen doen  Dus ik denk dat ik niet de enige ben die naakt kookt".

• Net als vorig jaar kon er ook rodeo gereden worden. Niet op een paard of stier, maar op een nagemaakte penis. "Het is aardig lastig, mensen doen er twee seconden over, net als in het normale leven. Maar we proberen het een paar minuten te laten duren", vertelt degene die de men– sen op de rodeo aanmoedigt.

Zie ook:
bronnen: AT5.nl / YouTube.com