zaterdag 23 september 2017

Bi Visibility Day 2017 | Vandaag is het wereldwijd "Dag Van De Biseksuelen" ‼

Bi Visibility Day  →  Vandaag – Zaterdag 23 september – is Bi Visibility Day. In ons land wordt dat vandaag in Rotterdam gevierd met activiteiten georganiseerd door het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) die samenvallen met de Rotterdam Pride.

Bi Visibility Day wordt wereldwijd gevierd op 23 september. Het is een dag waarop maatschappelijke aandacht wordt gevraagd voor de "geschie- denis van biseksualiteit" en de gemeenschap en cultuur van biseksuelen. De dag wordt gevierd door biseksuelen, hun naasten en aanhangers.
                                       
                                                     
Voor activiteiten in verband met 'Bi Visibility Day 2017' in Nederland:  KLIK HIER

Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – Het is vandaag de dag van de Biseksuelen / Facebook.com – COC Nederland                                                  

Angela Groothuizen & Freek Bartels zorgen voor 'happy ending' met condooms

Iedereen moet de gelegenheid hebben om een condoom te gebruiken, vindt het Aidsfonds. Zeker nu het aantal nieuwe Hiv-infecties in sommige delen van de wereld weer schrikbarend toeneemt ‼  Daarom vragen ambassadeurs Angela Groothuizen en Freek Bartels vandaag aandacht voor het tekort aan condooms in Afrika

Daar heeft iemand gemiddeld maar acht condooms per jaar, met vele Hiv-infecties tot gevolg. Met de introductie van de Buy One, Give One-actie helpen we samen iedereen aan condooms. Voor elk condoom dat jij koopt, gaat er ook één naar Afrika. Zo bezorg je jezelf én een ander een happy ending.
                                          

                                                  
Come on baby light my fire
In de stemming komen wordt eenvoudig met deze acht verschillende felgekleurde condoomverpakkingen met sexy songtekst.  Van 'You Can't Touch This', 'Hammer Time', 'I Really Really Want To Zigga Zig-A' tot 'I Want To Have Sex On The Beach'. Bestellen kan op www.Aidsfonds.nl. Eén pakje met 6 condooms kost € 9,95 ‼
                                       
                                        
                                  
bronnen: Gay.blog.nl / Aidsfonds.nl / Facebook.com – Gay Say Hello → Gay.blog.nl / YouTube.com / Twitter.com – Aidsfonds.nl  
                                     
                                     

vrijdag 22 september 2017

België - UK - Maxim | "Transgender-model debuteert op de catwalk in Londen"

Donderdag maakte het Antwerpse 19-jarige Transgender-model Maxim Magnus haar debuut op de catwalk in Londen. Voor het eerst mocht ze defileren op de Londense Modeweek, een hele eer.

Vandaag de dag is 'Maxim Magnus' één jaar ver in haar transitie van man naar vrouw. Recent kon ze een mooi contract tekenen bij het Londense modellenbureau 'Linden Staub', waarna ze aan een opdracht kwam voor het Label van Paula Knorr. Na afloop van haar debuut dankte Maxim uit- voerig iedereen die hier hielp bij het maken van haar carrière als model. De mensen van 'Linden Staub' noemde ze haar familie. 'Maxim Magnus' woont vanwege haar modellen contract tijdelijk in Londen.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  Vlaams Transgender-model maakte haar debuut op de catwalk in Londen
                                                  

                                   
Zie ook:
Vlaamse Transgender 'Maxim' op de catwalk tijdens London Fashion Week  /  Maxim Magnus – Instagram  /  Maxim – Facebook

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com – Nina → HLN.be                                                                            

Tienerjongen wil slapen bij z'n beste vriendin. Dit is hoe haar moeder reageert

USA   Toen Houston – een meisje – een slaapfeestje gaf, nodigde ze al haar vriendinnen uit. Maar haar beste vriend 'Mason Barclay' – die Gay is – wilde ook graag komen. Hij nodigde zichzelf uit en Houston's moeder gaf het beste antwoord ooit.

No boys allowed ‼  Op de meeste slaapfeestjes van vriendinnen zijn jongens niet welkom – er zou maar wat gebeuren tussen of onder de lakens ‼  Maar de moeder van Houston hoeft van 'Mason Barclay' niets te vrezen, zo maakt hij haar duidelijk via een ontwapenend SMS-bericht:

"Hey Mrs. Shelton. Ik ben 'Mason Brian Barclay' en ik ben een van Houston's beste vrienden. Als ze mensen uitnodigt voor haar slaapfeestje aan- staande vrijdag, ben ik, een zeer homoseksuele jongen, dan ook welkom" ?!
                                   
                          
Dan legt Mason Barclay voor de volledigheid nog even uit waar de grenzen liggen van zo'n slaapfeestje: "Het is gebruikelijk om alleen mensen uit te nodigen die van hetzelfde geslacht zijn, aangezien ze interesse hebben in de andere sekse. In mijn geval ben ik niet geïnteresseerd in het andere geslacht".

Niet lang daarna kreeg Mason antwoord van Houstons moeder. "Hmm. Nou, mijn man is erg hot. Moet ik me zorgen maken" ?!

Heerlijk toch ?!  Uiteraard mocht Mason gewoon blijven slapen. Hoe het met Houston's vader is afgelopen ?!  Dat zullen we nooit weten.

bronnen: Winq.nl / NewNowNext.com / Facebook.com – Winq.nl / Twitter.com – Mason Brian Barclay
                                               
                                      

donderdag 21 september 2017

Rotterdam - 21 t/m 24 september '17 | Rotterdam Pride 2017 - 'Mind the Gap'

Rotterdam  →  Van 21 t/m 24 september staat Rotterdam in het teken van de "Rotterdam Pride": het feest van vrijheid van seksuele en culturele diversiteit.

Voor de vierde keer zal Rotterdam roze kleuren tijdens de Rotterdam Pride - met tal van bijeenkomsten, tochten en natuurlijk diverse feesten. Op het programma staan in ieder geval de Pride Walk, een talkshow en een LHBTI-conferentie.
                                            
                                            
                                           
Het thema van dit jaar is 'Mind the Gap'. Of dit waarschuwend vingertje past bij het positivisme wat het evenement zou moeten uitdragen ... daar kun je over discusseren. In ieder geval kun je op de Facebookpagina van de Rotterdam Pride lezen wat de organisatie ermee bedoelt.

►  Kijk voor het volledige programma van de Rotterdam Pride op de website van het event ‼

Zie ook:


                                                  
                                             

TV · Vanavond - TLC · 20.30 uur | Louisa & Rosanna - Onze Transgender Liefde

Volg Louisa en Rosanna tijdens hun unieke huwelijksreis, hun droom om terug te keren naar de woonwagen en hun langgekoesterde kinderwens.
                                       
                                          
Louisa & Rosanna zijn in de wolken: 'Rosanna is zwanger'   Ze hebben een speciale missie: "Ze willen meer te weten komen over de zigeuner-roots van Louisa en gaan op reis in Europa".

Televisie-Tip  –  Vanaf 24 augustus 2017   Vanavond: Episode 5  –  "Louisa & Rosanna"  –  TLC  –  Iedere Donderdagavond  →  20.30 - 21.00 uur ‼


bronnen: TV·Gids.nl / Twitter.com – TLC Nederland  / YouTube.com


      
                       
      
                                         

woensdag 20 september 2017

HEMA - 'Genderneutraal' | "HEMA maakt de 'kinderafdeling' Genderneutraal" ‼

HEMA  →  Warenhuisketen HEMA maakt haar kinderafdeling 'Genderneutraal'. Vanaf eind dit jaar verdwijnen 'jongen' en 'meisje' van verpakkingen en kledinglabels. HEMA is de eerste winkelketen in ons land die alle geslachtsaanduidingen van kinderkleding schrapt.

Internatinaal is 'HEMA' de tweede keten die dat doet: de warenhuizen van het Britse 'John Lewis' waren HEMA begin deze maand voor. Daar werd ook het onderscheid tussen jongens- en meisjesafdelingen opgeheven ‼  Dat heeft HEMA inmiddels in 300 van haar 700 filialen gedaan: jongens- en meisjesfdelingen zijn opgegaan in 'Kids'.  Twee jaar geleden verzocht een 10-jarig meisje met een Facebookbericht om stoerder meisjesondergoed te verkopen in plaats van het ondergoed met rode hartjes. Later kreeg HEMA meer van dit soort verzoeken.
                                     
        
                                               
Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com - Metro Holland                                            

George Michael - Freedom | "George maakte een documentaire over z'n leven"

Vlak voor zijn dood in december 2016 werkte George Michael aan een documentaire over zijn muziekcarrière. De titel luidt 'Freedom' en de eerste beelden zijn nu vrijgegeven. Bekijk hieronder de trailers.

George Michael was eind jaren tachtig verwikkeld in een bittere strijd met zijn platenmaatschappij ‼ De zanger had geen zin meer om te doen wat er van hem verlangd werd, wat onder andere betekende dat hij niet langer in zijn eigen video's wilde verschijnen.

Freedom verwijst naar zijn single uit 1990. In de bijbehorende video zijn talloze topmodellen te zien en George zelf had alleen een cameo. Voor het album dat in hetzelfde jaar verscheen – "Listen Without Prejudice" – Volume 1 – deed George Michael nauwelijks promotie. Het kwam tot een rechtszaak met zijn platenmaatschappij, waarin hij in deze documentaire op terugblikt.
                                        
                                         

Bekenden
"George Michael" heeft de documentaire zelf geregisseerd. Hij trommelde aardig wat bekenden op, onder wie: Kate Moss, Nile Rodgers, Stevie Wonder, Ricky Gervais, Cindy Crawford,  Elton John, James Corden, Mary J. Blige,  Mark Ronson, Naomi Campbell, Tony BennettLiam Gallagher.

De documentaire 'Freedom' wordt op 21 oktober uitgezonden op Showtime in de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk zal Channel 4 Freedom uitzenden. Over een Nederlandse uitzending is nog niets bekend.

Zie ook:

Recent geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
   George Michael | Nieuwe single van "George Michael" binnenkort in de winkels

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


        
                                               

dinsdag 19 september 2017

Amsterdam - 'HOP' | Op jacht bij Homo-ontmoetingsplaats 'De Nieuwe Meer' ‼

Amsterdam - 'De Nieuwe Meer'  →  Al decennia weten mannen elkaar te vinden op 'parkeerplaatsen' en 'bosgebieden' voor anonieme seks. Maar wie is anno 2017 de gemiddelde bezoeker van deze 'Homo-ontmoetingsplekken' - nu dating-apps deze ten dele overbodig hebben gemaakt ?!  Redacteur Rik Alexander van Gay.nl ging op onderzoek uit en bezocht Amsterdams bekendste cruiseplek 'Nieuwe Meer' op recreatieterrein De Oeverlanden.

's Lands beroemdste 'Gaysauna' ging eerder al ten onder aan de stijgende popularteit van dating-apps. Althans – als we ex-eigenaar Jan Kuipers mogen geloven – die in een exclusief interview met 'Gay.nl' vertelde over de ondergang van de 'Thermos'. Volgens hem zochten jongens liever contact via een app, om vervolgens bij iemand thuis van bil te gaan.
                                           

                                    
Dat smartphones en apps de scene hebben veranderd staat vast, maar dat ze eigenhandig verantwoordelijk zijn voor de ondergang van gaykroegen en -sauna's blijft voor mij moeilijk te geloven. Laatst was ik met mijn lief in Brussel en Berlijn, daar merkten we dat er nog ouderwets 'geflirt en ge- jaagd' werd, overal. In de club, de kroeg en op straat, ja zelfs in het openbaar vervoer was 'het jachtseizoen' in volle gang. Opvallend was dat zowel jager als prooi vooral jonge mannen waren – die zonder mobiele telefoon hun trofee trachten binnen te slepen. Waarom zou dat in Amsterdam dan anders zijn ?!

Lees verder op de website van Gay.nl:  Op jacht bij Homo-ontmoetingsplaats 'De Nieuwe Meer'

bronnen: Gay.nl – Rik Alexander / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl                                                      

Zuid-Korea – Haesindang park | Neem een kijkje in dit 'Koreaanse Piemelpark'

Klinkt vreemd ?!  Er bestaat dus echt een piemelpark in Zuid-Korea. In Haesindang park vind je meer dan honderd Mega-Piemels. Het lijkt erop dat de hemel bestaat ‼

De grote piemels werden er jaren geleden geplaatst door Koreaanse kunstenaars zodat ze geluk, spiritualiteit en hun seksualiteit konden uiten. Het verhaal rond het park is echter een stuk tragischer ‼  De legende bestaat dat een jonge bruid verdronk in de zee en dat er daarna geen vis meer te vangen was in het gebied. 
                                    
                                       

Dat bleef jaren zo ... tot het moment dat een visser met zijn rechterhand tekeer ging in de zee. De vissen kwamen spontaan terug en het dorp kon weer overleven. De dorpsbewoners besloten samen met Koreaanse kunstenaars een offer te brengen aan de zee. Ze gingen niets verbranden, NEE, ze richtte het piemelpark op ‼

Naast het park bestaat er ook nog een museum. In het Village Folk Museum leer je meer over de geschiedenis van het park. Snel een vliegticket boeken dus ‼ 

In onderstaande video laat Noe Alonzo zien hoe het Piemel-pretpark er in het echt uitziet.
bronnen: Winq.nl / Facebook.com  TagMag.be /  YouTube.com                                                 

maandag 18 september 2017

België | Getuigenis van Sven (29) in Sensoa-campagne 'Ik Weet Wat Ik Doe' ‼

België – Campagne: "Ik Weet Wat Ik Doe" – Sven (29)  →  Ik ben momenteel weer single. Na een aantal relaties in het verleden ben ik klaar voor een (open) relatie ‼ Ik ben niet vies van seks, ik neem wel eens deel aan een seksparty, gebruik wel eens verantwoord chems en ik heb 5 seksbuddy's.

In onderstaande video van 'Sensoa' vertelt Sven (29) over zijn leven, seks, uitgaan en avontuur. Hij heeft vijf seksbuddy's. Sven kiest bewust voor seks met mannen die hij leuk vindt. Hij vindt zijn gezondheid belangrijk en zegt zelf: "je eigen leven verdient respect".

Kijk voor de volledige getuigenis van Sven op de website van:  MannenSeks.be


bronnen: MannenSeks.be / ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                         

Servië · Belgrado | "Lesbische premier Ana Brnabić loopt mee in Pride-parade"

Servië  →  De laatste keer dat de Gay Pride in Servië uit liep op geweld, was in 2010. Inmiddels wordt de 'Belgrado Pride' al vier jaar op rij zonder grote problemen gehouden ‼  Dit jaar liep voor het eerst de premier als afgevaardigde van de regering mee. En niet zo- maar een premier. De eerste openlijk Lesbische premier van de Balkan, Ana Brnabić.

Dat er zeven jaar lang geen onrust is geweest rondom de Servische Homo-optocht, betekent niet dat 't volkomen veilig is. Het evenement wordt elk jaar flink beveiligd om te voorkomen dat hooligans de Pride-lopers aanvallen. Dat is namelijk precies wat er gebeurde in 2010 ‼ "Toen raakten tientallen mensen gewond".

Het gebied waar de Pride werd gelopen was volledig afgezet. Ruim 2000 politieagenten en ME'ers hielden wacht in de omgeving. Alleen mensen die zich vooraf hadden aangemeld, mochten naar binnen. Dat waren er rond de duizend.
                                           
                                           


Zie ook:

Ouder Nieuws:

bronnen: NOS.nl / Facebook.com – NOS.nl
                                      

zondag 17 september 2017

Vlissingen – 120 BPM | Film by the Sea bekroont Frans Homo·drama '120 BPM'

Vlissingen – Film by the Sea – 120 BPM  →  De Nederlandse boekverfilming 'Tonio' en het Franse drama '120 BPM' hebben vrijdag de belangrijkste prijzen in de wacht gesleept op het festival Film by the Sea in Vlissingen. De ceremonie vond vrijdagvond plaats.

Een grote prijs van 't festival 'Le Prix TV5 Monde', ging naar het Franse Homo-drama 120 BPM. De film 120 BPM van regisseur Robin Campillo vertelt over de manier waarop de Franse homogemeenschap begin jaren negentig – tijdens de uitbraak van de Aids-epidemie – moest vechten voor hulp en erkenning. De jury stelde dat het drama 120 BPM "binnenkwam als een mokerslag"  "We moesten na het zien van deze 'lieve', emotionele, rauwe, actuele, verontrustende en snijdende film alle verpletterende emoties even laten bezinken".
                                           
                                         
120 BPM – die eerder ook in de prijzen viel op het Filmfestival van Cannes – draait vanaf eind september in de Nederlandse bioscopen.

Zie ook:

Update:  
120 BPM geeft de Aids-activisten van ACT UP Paris een welverdiend gezicht   120 BPM | "De Aids-activisten van ACT UP Paris"  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  Vlissingen – Gaybrapad | "Eerste Zeeuwse 'Regenboogzebrapad' komt in Vlissingen" → Onthuld tijdens "Film by the Sea" 

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – Showbizz Nieuws / YouTube.com                             

A'dam → InClusion | "Presentatie Transgender campagne #YesToTrueColours"

Amsterdam - InClusion  –  Tijdens InClusion LGBTQ Transgender café op vrijdag 29 september → 20.00-01.00 uur in The Manor Hotel (Lineausstraat 89 in A'dam) is er een presentatie over de Transgender Campagne  #YesToTrueColours - 'Transgender Beauty Day' - I Sustain Beauty project van Davines and Comfort Zone: ISustainBeauty.com. 'TransAmsterdam' heeft in samenwerking met 'Stichting Inclusief' een Trans Magazine gemaakt. Het Trans Magazine is bij InClusion te kopen.

Trans Magazine
'Trans' is een Nederlandse tijdschrift gemaakt door, voor en over Transgender personen. Dit tijdschrift over genderidentiteit is tot stand gekomen in een educatief project, waarbij amateur·journalisten begeleid worden door media·professionals. Het is een initiatief van TransAmsterdam en Stich- ting Inclusief.
                                      
                                         

Het honderd pagina's tellende tijdschrift bevat interviews met bekende en minder bekende Transgender personen, essays, reportages, columns en besteedt aandacht aan kunst en cultuur.  Het blad is in eerste instantie gericht op mensen die zelf Transgender zijn, maar is zeker ook bestemd voor niet-transgenders die interesse hebben in dit onderwerp. Trans is online en via de boekhandel voor 4 euro te koop: TransMagazine.nl. Trans is ook te koop bij InClusion.

TransAmsterdam
Website:  TransAmsterdam.nl
Weblog:   TransAmsterdam.blogspot.nl

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – Café InClusion