zaterdag 5 januari 2013

"Be Gay For A Day" wint de 'Communicatieprijs Brabant' 2012 ‼


Op donderdag 3 januari heeft de campagne van Roze Maandag 2012, 'Be Gay For A Day', de Communicatieprijs Brabant 2012 in de wacht gesleept. De prijswinnaar werd bekendgemaakt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van CommunicatieClub Bourgondië. De campagne liet in de categorie Creatief Mano Machiato en de Familie Breburg Koopsoap achter zich.

Finale
Nadat voorzitter Naud van de Wijngaart de finaleplaats tijdens een presentatie aan de vakjury had veiliggesteld, volgde een aantal weken van spanning. Toen juryvoorzitter Pieter Hemels de naam van de winnaar bekendmaakte werd de trofee van sculpturist Nicolas Müller Jacobs dan ook vol trots in ontvangst genomen.

Naud van de Wijngaart: "Dit is een fantastisch gevoel en geeft de medewerkers van Scheepens reclame adviseurs de waardering die ze dubbel en dwars verdienen."

Samenwerking
Het succes van de campagne en van Roze Maandag staat niet op zichzelf. Van de Wijngaart: "Het is het resultaat van de goede samenwerking met o.a. Scheepens reclame adviseurs, Tilburg.com, Gemeente Tilburg, Horeca- en kermisexploitanten, het regionale bedrijfsleven en natuurlijk Stichting Roze Maandag. Daarnaast zorgen de bezoekers van Roze Maandag tijdens de Tilburgse Kermis ieder jaar weer voor een geweldig feest."

Roze Maandag 2013
Er wordt enthousiast gewerkt aan de campagne voor Roze Maandag 2013, die op 22 juli plaatsvindt. Via de website, Facebook en Twitter kunnen de voorbereidingen worden gevolgd.

bron: KamKrant.nl
                    

De Winnaars Homohoreca Verkiezing 2012


De Wilsons in Haarlem is het meest populaire gaycafé van Nederland. Tijdens de Homohoreca Verkiezing 2012, georganiseerd door GaySite.nl, werden ruim 22.000 stemmen uitgebracht en in de categorie Gay(dans)Café kreeg de Wilsons ruim 20 procent van de stemmen. De uitgaansgelegenheid die al sinds 1978 in de Haarlemse binnenstad zit werd hiermee dus eerste. Op een eervolle tweede plek eindigde De Regenboog in Rotterdam. Derde werd Prik in Amsterdam, het gaycafé dat de afgelopen twee jaar de verkiezing nog wist te winnen.

Naast de categorie Gay(dans)Café bestaat de verkiezing uit nog drie categorieën. Het populaire homojongerenfeest 'Antikinky', eveneens uit Haarlem, wist de eerste plek te behalen in de categorie Gay Party/Gay Evenement. De tweede plaats in deze categorie gaat naar Super Sissy in Alkmaar, gevolgd door het Gay Pride evenement in Amsterdam.

In de categorie Gay Discotheek gaat Club Church in Amsterdam er met het goud vandoor. Club Entrance, de afgelopen jaren nog winnaar in deze categorie, greep deze editie van de Homohoreca Verkiezing net naast de hoogste eer en moet genoegen nemen met zilver. Het brons gaat naar Club G.A.y in Groningen. In de vierde en laatste categorie, Gay Sauna, mag Sauna Steamworks in Arnhem zich de beste van het land noemen. Steamworks kreeg meer stemmen dan Sauna Joe in Kerkrade dat op zijn beurt net meer stemmen kreeg dan Sauna Thermos in Amsterdam.

In het eerste weekeind van februari worden alle winnaars in het zonnetje gezet en tourt GaySite.nl door heel Nederland om de prijzen feestelijk te overhandigen. De felbegeerde prijs bestaat uit een speciaal ontworpen stalen plaquette en een advertentiebudget ter waarde van 1000 euro.

De Homohoreca Verkiezing 2013 is inmiddels ook van start gegaan. KLIK HIER om je stem uit te brengen. Om een eerlijk en transparant verloop van de Homohoreca Verkiezing 2012 te garanderen staan alle resultaten van alle stemronden vanaf nu ter inzage op GaySite.nl.

bron: GaySite.nl
               

Gay&Night | No Asians Please


Gaysians, crasians, tsunami disasters. Heerlijk, die Aziatische nichten, een dankbare bron voor valse grappen. Die Aziaten kunnen dat namelijk wel hebben. Niemand valt op Asians? Niet waar, ze hebben toch die oude mannen? Tja, met hun kleine pikkies en verwijfde gedrag moeten ze ook niet veel meer verwachten hoor. Of vind jij Aziatische jongens stiekem best wel interessant? Laat je vrienden het maar niet horen, die zouden je voor gek verklaren. Grapje, is maar een grapje. Of vond je voorgaande zinnen niet bijzonder grappig? Ben jij eigenlijk weleens consequent genegeerd en bespot, puur op basis van je afkomst? Gay&Night was benieuwd hoe de ontvangende kant van deze 'onschuldige grappen' de situatie ervaart en vroeg drie jonge Aziatische homo's naar hun verhaal.

Niels (23): 'Er is weleens een sigaret op me uitgedrukt'
Ik heb me dit jaar ingeschreven voor de Mister Gay-verkiezing, maar wist eigenlijk van te voren al dat ik geen schijn van kans maakte. Twee jaar terug heb ik het ook al eens geprobeerd. Ik heb het idee dat veel Nederlanders in het algemeen niet op Aziatisch vallen, ook niet op Aziatische vrouwen. Natuurlijk heeft iedereen een andere smaak, maar de situatie is voor Aziaten best heftig. Ik wordt tijdens het uitgaan echt minder gezien. Als ik sta te dansen, word ik soms gewoon van het podium afgeduwd of gaat er een groep mensen voor me staan om me vervolgens weg te drukken, alsof ik niet besta. Er worden ook flink wat gemene opmerkingen naar m'n hoofd gegooid. Ik was een keer uit met mijn beste vriend, toen iemand gewoon een sigaret op me uitdrukte. Mijn beste vriend tikte hem toen aan, en zei: "Kijk nou wat je doet!", waarop een heel nep excuses volgde: "O ja? Sorry schàt", terwijl ik werd aangekeken met zo'n 'Wat moet je nou'-gezicht. Ik ga altijd uit met mijn beste vriend, ook een Thaise jongen. Als een van ons niet kan, gaat de ander ook niet. Hij kan alles overigens wel beter van zich af laten glijden. Hij is ook iets ouder dan ik.

'Vaak word ik alleen aangesproken door oudere mannen'
Vaak word ik alleen aangesproken door oudere mannen. Dat zie je sowieso veel tijdens het uitgaan, Aziatische jongens met een oudere date of partner. Ik heb daar echter meestal geen interesse in. Mijn vrienden zijn overigens Nederlanders en bijna allemaal boven de dertig, zij staan wel open voor Aziatische jongens. Ik heb ze weleens gevraagd of ze Aziatische jongens vroeger leuk vonden en daar antwoordden ze allemaal nee op. Daarom heb ik er een aantal meegenomen op een reis naar Thailand, Laos en Indonesië, waar ze hebben kunnen ervaren hoe mensen daar leven en vooral hoeveel respectvoller men daar met elkaar omgaat dan in Nederland. Dat heeft ze wel van mening doen veranderen. Ik vind het jammer dat veel mensen in hun profielen al aangeven "No Asians please". Ze hebben van tevoren hun grenzen al bepaald en staan niet open voor anderen. Ik heb weleens per ongeluk een berichtje gestuurd aan iemand die op zijn profiel blijkbaar "No Asians" had staan. "Hallo, lees mijn profiel, alsjeblieft", stuurde hij toen 'vriendelijk' terug.

De verhalen van Niels (23), Mel (22) en Davion (23) vind je in het januari-nummer van 'Gay&Night' Magazine.

Bekijk het hele artikel in het januari-nummer van 'Gay&Night':  KLIK HIER

bronnen: Gay.nl / Gay&Night
                           

TV-Tip: 'A Single Man' op Nederland 2


Zaterdag 5 januari 2013 is vanaf 22.35 uur de film 'A Single Man' te zien op Nederland 2. Het regiedebuut van modeontwerper Tom Ford won de officieuze Queer Golden Lion in Venetië voor beste film met een homothema. Hoofdrolspeler Colin Firth won de Gouden Leeuw voor beste acteur, een Britse Bafta en hield er een Oscarnominatie voor de beste mannelijke hoofdrol aan over. Een jaar later kreeg hij een Oscar voor zijn hoofdrol in 'The King’s Speech'.

Hij werd bij het grote publiek bekend als Mr. Darcy in zowel de BBC-serie 'Pride and Prejudice', als in de film 'Bridget Jones Diary's'. In 'A Single Man' speelt hij een homoseksuele Britse professor, wiens partner (Matthew Goode) na 16 jaar samenzijn plotseling overlijdt.

De film ging in 2009 in première en is gebaseerd op een boek van Christopher Isherwood en speelt in Los Angeles anno 1962, tijdens de Cubaanse crisis. Het begint met de dood van de vriend. Sindsdien worstelt de professor met de zin van het leven, maar houdt naar buiten toe de schone schijn op. Het is de tijd waar homo’s maar beter in de kast konden blijven.

Tom Ford zei ooit dat de film 'het meest persoonlijke' was dat hij ooit had gemaakt en dat het niet over homo zijn ging, maar over algemeen herkenbare zaken als liefde en afzondering. De vrouwelijk hoofdrol wordt gespeeld door Julian Moore, die onder andere speelde in juweeltjes als 'Magnolia' en 'The Hours'.

bronnen: Gay.blog.nl


TV-Tip: 'The Invisible Man' op Nederland 2

Meteen na de film 'A Single Man', zaterdagavond 5 januari 2013 op Nederland 2, volgt om 00.10 uur de documentaire van Yariv Mozer: 'The Invisible Man'. Holland Doc toont hoe Palestijnse homo's in Israël hun leven niet zeker zijn: leven in het beloofde land als gevangenis. De documentaire vertelt het trieste verhaal van Palestijnse homo's die in hun eigen land door de Palestijnse veiligheidsdienst worden achtervolgd en naar Israël zijn gevlucht, maar ook daar verborgen moeten blijven.

Er bestaat voortdurend gevaar dat ze worden opgepakt. De Israëlische regering verbiedt hulp aan Palestijnse vluchtelingen ten strengste. Ze leiden een dubbelleven en lijken er alleen voor te staan. De documentaire won de Special Jury Award op het documentaire filmfestival in Israël: DocAviv 2012. De film werd in augustus al eens op tv vertoond.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube
     
             

                           

Matt Jarvis: 'Veel voetballers zijn Homo'


De Engelse voetballer Matt Jarvis van West Ham siert deze week op de cover van Engelands grootste homo-magazine Attitude. Hij wil daarmee het taboe rond homoseksualiteit in de voetbalwereld doorbreken.

Eerder stonden ook David Beckham en Freddie Ljungberg al op de voorpagina van het blad. In België deed aanvoerder Carl Hoefkens van Club Brugge onlangs iets soortgelijks

'Ik ben er zeker van dat veel voetballers homo zijn', aldus Jarvis. 'Het wordt tijd dat één van hen zich out. Maar dat is zeer lastig. Als er nu iemand met het nieuws zou komen, zou die zeker alle steun krijgen.'

In 1990 moest aanvaller Justin Fashanu allerlei beledigingen ondergaan nadat hij zich geout had als homoseksueel. Acht jaar later pleegde hij zelfmoord.

bronnen: Zijonline.nl / Attitude
                 

Ook Roel van Velzen weg bij The Voice Of Holland


Nóg een schok voor The Voice Of Holland: na het vertrek van Nick & Simon heeft nu ook Roel van Velzen aangegeven te stoppen als coach. Hij gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

RTL maakte vrijdag bekend Roel niet terugkeert in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland.

Roel zegt in RTL Boulevard dat hij er weliswaar een dubbel gevoel bij heeft, maar dat hij toch heeft besloten te stoppen. Hij wil zijn hoofd en agenda vrijmaken voor nieuwe uitdagingen en projecten.

"Ik krijg een tweede zoontje in het voorjaar en ik wil schrijven aan nummers voor een nieuw album in het najaar."

Roel heeft mooie herinneringen aan de talentenshow van RTL4. "Het mooiste was dat we naar Amerika gingen met een prominenten, onder wie ook Marco Borsato, en dat die Amerikanen zoiets hadden van: oh my god it's the oroginals en ze wilden ook met ons op de foto. Ik ben er heel trots op."

Roel is dankbaar voor de kans die hij bij The Voice of Holland kreeg. Hij kon zich als artiest mooi op de kaart zetten. "Ik kan elke artiesten aanraden om dit serieus te overwegen."

De zanger tipt Ilse de Lange en Alain Clark als zijn opvolgers. "Maar dan moet de stoel wel even in de lengte worden aangepast", grapt hij.

Eerder vertrok er ieder seizoen één jurylid uit het programma: na Angela Groothuizen en Nick & Simon ging iedereen ervan uit dat het daarmee voor dit seizoen welletjes zou zijn. De kleine grote zanger overviel dan ook vriend en vijand met zijn besluit.

Ben Saunders werd onder de vleugels van zijn coach Van Velzen de allereerste winnaar van The Voice: "Ik heb heel veel voldoening gehaald uit het coachen van de talenten, maar dat is ook een zeer arbeidsintensief proces. In april hoop ik voor de tweede keer vader te worden en in het najaar komt er een reprise van 'The Rush Of Life'-theatertour, daar wil ik mij nu volledig op concentreren, ik voel dat het tijd is om het stokje over te dragen.”

Als een van de eerste coaches, zag Van Velzen The Voice uitgroeien van een 'voorzichtige' start met 1,7 miljoen kijkers tot de shows die tussen de 3 en 4 miljoen kijkers trekken. In oktober van dit jaar won het programma de Gouden Televizier-Ring en het format is inmiddels vanuit Neder- land uitgewaaierd over de gehele wereld.

bron: RTL Boulevard
                   

Illinois op drempel Openstelling Homohuwelijk


De Amerikaanse staat Illinois staat op de drempel van openstelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht.

Donderdag stemde een Senaatscommissie met 8 tegen 5 stemmen voor. De volledige Senaat doet deze stemming dinsdag over, waarna het Huis van Afgevaardigden zich er over zal uitspreken. Verwacht wordt dat in de thuisstaat van president Obama de zaak half deze maand kan worden afgerond en gouverneur Pat Quinn zijn handtekening kan zetten. Quinn heeft al laten weten de wetswijziging graag te willen ondertekenen.

Zowel in de Senaat als in het Huis zal volgende week een meerderheid zijn, maar die loopt door de partijen heen. Enkele Democraten hebben moeite met openstelling, terwijl een vooraanstaand Republikein juist stelde dat het tijd wordt dat gelijke relatierechten worden erkend.

Als Illinois het burgerlijk huwelijk openstelt, is het - inclusief Washington DC - de elfde staat waar kan worden getrouwd.

bron: GayKrant.nl

Ex-gaypornoheld: 'Anus is geboorteplek Duivel'


In Amerika zorgt een ex-gaypornoacteur voor de nodige ophef door in een homevideo-boodschap te stellen dat de anus na homoseks de geboorteplek is van de duivel.

Joseph Sciambra was jarenlang een gevierd pornoster voor gay-films en maakte in menig film zijn opwachting, tot hij Het Licht zag en zich tot de Here wendde.

De acteur verfoeit nu zijn verleden waar hij maar kan. "De duivel houdt van anale seks. Zaadlozingen daar kunnen demonische entiteiten tot leven wekken !!"

"Ik weet waarover ik praat, ik deed mee aan bondage en SM-video's en daar hing een merkbare zwarte schaduw over heen. De anus is niet bedoeld voor seks. Toen ik met de porno stopte heb ik enorme problemen met mijn sluitspier gehad en twee jaar later moest ik me zelfs laten opereren."

Sciambra noemt zichzelf nu ex-homo en beveelt iedereen Jezus aan.

bronnen: GayKrant.nl / YouTube
Zelfs mijn TV is Roze !!


COLUMN - Dag lieve kijkbuiskinderen. Na een jaar van afwezigheid keer ik terug aan het columnfront van gay.nl. Voor zij die mij gemist hebben: "Superbedankt mam !!" En voor zij die mij verafschuwden: "Jullie zijn mijn inspiratie, mijn motivatie en mijn reden dat ik er weer ben."

Vanaf nu gaat mijn column altijd over TV. Nationaal en internationaal, liefst met een homo of een lesbienne er in heb ik begrepen uit de briefing maar dat leek me een overbodige voetnoot, want je kan de tv niet aanzetten of er staat weer een homo zichzelf te profileren. Wat dat betreft was The Voice wel een verfrissende uitzondering. Daar werd maandenlang vooral niet al te veel gezegd over het feit dat Leona, de uiteindelijke winnares, een vrouw heeft en een kind.

Een voormalige Facebook-vriend tweette verbaasd: "Jezus, is dat mens lesbisch? Dat vind ik wel weer jammer." U begrijpt dat ik hem heb moeten verwijderen uit mijn lijst vanwege verstrekkende onnozelheid. Maar het kan nog erger. In KRO's Uit de Kast ging onze grote Messias Arie Boomsma voor een aandoenlijke dubbelslag. Een homo, een lesbienne en ook nog eens allebei doof. De EO zou het als bewijs zien, maar gelukkig ging Arie er respectvol mee om. Wie dat niet voor elkaar kreeg was de mama van de doofpot. Leuk als je moeder zegt: "Ik ben tegen lesbiennes."

Ondertussen maakt Nederland zich op voor een nieuw seizoen van het altijd lekker campy 'The X-Factor'. Schijnbaar zonder Stacy 'Kijk ik heb lekker gek een aardappelzak aan' Rookhuizen, maar als het buitenland een indicator is, vól spraakmakende homo's. In Amerika was er de vrolijke Jason Brock die gedwongen werd om feestnummer te spelen terwijl de man best kon zingen, hij viel heel snel af. Engeland werd echter vele liveshows geteisterd door het fenomeen Rylan Clarke. Een pratende paspop die lekker elke week in een gek pakje vrolijke valse noten kweelde en dan weer de haat van de natie op zijn hals haalde als hij door ging. Die gekke Britten ook altijd.

Hij won overigens niet, dus dat was wel weer jammer. Misschien dat taalpuriste en heerlijk droogkomische lesbienne Paulien Cornelisse de homoseksuele eer kan verdedigen in 'Wie Is de Mol?'. Na de uitschakeling van Ewout 'Istie nou bi of nie?' Genemans hoop ik dat ze heel ver kan komen. Ja die visfucker uit Volendam schijnt ook een nicht te zijn, maar die gaan we zijn lidmaatschap afnemen. Wel een gave eerste aflevering weer, lekker verwarrend en ik heb knetterveel zin in volgende week.

Dat had ik overigens geen enkele keer bij het afgelopen seizoen 'Boer Zoekt Vrouw'. Leuk dat ze een homoboer konden vinden die mee wilde doen. Maar wat een saaie seksloze sok was die Willem zeg. En dan moet je daar voor straf mee naar Zwitserland om daar in een Mongolenhut te slapen en pijnlijke stiltes te laten filmen. Wat een hel.

Tot zover de volstrekt selectieve recap van allerlei televisie-gayness, heeft u veel gemist? Niet echt hoor. Zeker niet wat de Ameri- kaanse 'talentenjachten' betreft. In tijden van crisis pakken alle rednecks massaal de telefoon en stemmen op de basis van hun beschaving: Country-artiesten.

Wel leuk dat wij nuchtere Hollanders wat dat betreft voor een leuke lesbo zijn gegaan en dus is mijn gay icon deze keer de lesbienne die amper op een lesbienne leek: Leona. Volgende maand weer eentje en dan hebben we er aan het einde van het jaar twaalf en dan is het uhm, december. Tot volgende maand !!

Robbert Jan Proos

bron: Gay.nl
                   

Homo-dominee Dick Piersma gedood met bijl


De 56-jarige dominee Dick Piersma uit Ubberbergen die eind september vorig jaar werd vermoord, blijkt door zijn 55-jarige echtgenoot, en tevens dominee, Frank J. met een bijl te zijn omgebracht. Het motief blijft volgens het Openbaar Ministerie voorals- nog onbekend.

De politie vond Piersma op 29 september in zijn eigen woning. Het slachtoffer lag in een plas bloed en werd met hoofdletsel aangetroffen. De 55-jarige verdachte had zelf de politie gebeld. Momenteel zit hij vast in een psychiatrisch gevangeniscentrum. Het Pieter Baan Centrum (PBC) heeft hem tevens onderzocht.

Het politieonderzoek rondom deze zaak is inmiddels afgerond. Het rest de politie alleen nog de onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) af te wachten over sporen op de steel van de gebruikte bijl. Ook zullen de resultaten meer duidelijkheid verschaffen over de bloedspetters die gevonden zijn op het T-shirt van de verdachte en op het plafond boven hun bed.

Het PBC zal nog een rapport schrijven over de geestestoestand van de dader. De zaak is vrijdag aangehouden en zal op 29 maart weer verder gaan.

bron: Gay.nl
     

vrijdag 4 januari 2013

Homoseksuele Veertigplussers aan het woord


Hoe ervaren homoseksuele veertigplussers de overgang van jeugd naar Midlife? Welke veranderingen constateren zij nu ze in deze levensfase zijn? En hoe ervaren zij dit? De documentaire GAYmidLIFE, die Menne Vellinga en Philip Felix hebben gemaakt, laat duidelijk zien dat dit voor iedereen weer anders is. De documentaire ging tijdens de Roze Filmdagen 2012 in première. MVS Gay-station heeft de makers van de film GAYmidLIFE uitgenodigd een ingedikte editie van 58 minuten samen te stellen die wordt uitgezonden op SALTO.NL en op de regionale zender in de regio Amsterdam: zaterdag 5 januari om 22 en zondag 6 januari om 21 uur.

Vellinga en Felix hebben acht homomannen ondervraagd, in leeftijd tussen de 40 en 60 jaar, maar met nogal uiteenlopende beroepen en carrières. Zo is er bijvoorbeeld een rechter bij, maar ook een handyman, een company-counceler, een purser in de luchtvaart en een theologie studerende werker in de zorg. Iedereen gaat op zijn eigen manier in op allerlei vragen: over hoe zij het ouder worden ervaren, welke veranderingen er in hun leven hebben plaatsgevonden en hoe het leven hen tot nu toe heeft gevormd. En wat ze met de kennis van nu anders hadden kunnen doen.

De handyman is blij dat hij eindelijk tot rust is gekomen, nu de competitie en de scoringsdrang in het homocircuit voor hem zijn weggevallen: ‘Je hoeft gelukkig niet meer de mooiste jongen van de kroeg te zijn.’ De company-counceler constateert veranderingen in smaak en voorkeur: 'Zo ben ik een buik mooi gaan vinden.' De rechter vindt het van belang dat je als oudere homoman zichtbaar blijft, dat ook dan een voorbeeldfunctie vervult en laat zien dat je als homo normaal in het maatschappelijk leven kunt staan. Kortom een bijzondere groep, mannen die zich 'blootgeven'.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube

  


Homostel Heemstede voelt zich weggepest


In een flat aan de Sportparklaan in Heemstede lopen de irritaties tussen buren hoog op. Planten in het trapportaal die worden vernield, roddel en achterklap en geluidsoverlast zorgen een verziekte woonsfeer.

Al zo'n negen jaar woedt er een koude oorlog tussen de bewoners van één portiek van de jaren '50 flat. Peter Zuuring en Daan Roozing, een homostel, is het beu. Zij hebben het gevoel dat ze worden weggepest door hun buren, maar ze zijn niet van plan te verhuizen. Het stel wil dat het getreiter ophoudt.

Woningbouwvereniging Elan maakte in het voorjaar van 2012 afspraken met de bewoners en dacht dat daarmee de problemen waren opgelost. Maar vlak voor Kerst stuurden Daan en Peter een mail om aan te geven dat het pesten onverminderd voortduurt. Elan gaat met buurtbe- middeling en de flatbewoners om tafel zitten om het geschil op te lossen.

Bekijk ook het Filmpje van RTV Noord-Holland:  KLIK HIER

bron: RTV·NH.nl
             

Amerikaanse Soap rond Homotherapie gaat door


Opnieuw is er ophef in de Verenigde Staten rondom homotherapie: de zogeheten ex-gay therapy zou homo’s van hun vermaledijde geaardheid afhelpen. In Californië geldt sinds eind september een verbod op psychotherapie die homoseksuele jongeren moet genezen van hun geaardheid. Experts vinden de zogenaamde reparatietherapie of conversietherapie schadelijk.

Conservatieve lobbyisten niet en stapten begin december naar de rechter in Sacramento, de hoofdstad van Californië. Op 21 december liet het Hogere Gerechtshof van de Amerikaanse staat de wet in de ijskast zetten, omdat het meer tijd nodig heeft de zaak grondig te onderzoeken.

Gouverneur Jerry Brown van Californië is daartegen in het verweer gekomen en wil dat de wet op 1 januari ingaat, zoals de grondwet voor- schrijft. Je kon erop wachten: conservatieven komen op hun beurt daartegen in het verweer. The soap goes on !!

bron: Gay.blog.nl
                  

Kelly Clarkson wordt graag Lesbienne genoemd


Ook al heeft ze zich onlangs verloofd met een man, Kelly vindt het geen enkel probleem om als lesbienne gezien te worden.

Zo vertelt ze aan het magazine Cosmopolitan.

"Mensen denken, oh ze is al zo lang vrijgezel dus zal ze wel lesbisch zijn. Dat vind ik nogal een belediging voor de homogemeenschap. Als je single bent betekent dat niet meteen dat je homo bent. Maar ik zag het nooit als een belediging, ik werd versierd door de meest sexy vrouwen."

Kelly, die verloofd is met Brandon Blackstock, is toch echt hetero: "Het is nooit mijn ding geweest, ik val toch altijd op mannen."

bronnen: De Telegraaf / CosmopolitanRoze 50plus organiseert 'Als U begrijpt wat ik bedoel…'


Vanaf januari vinden overal in het land twee bijeenkomsten plaats voor ouderen, die over andere zaken willen praten dan over kinderen en kleinkinderen. Roze 50plus organiseert 'Als u begrijpt wat ik bedoel…': waar roze ouderen kunnen praten over zaken die zij goed en belangrijk vinden.

Onder het genot van een tompouce en een High Tea delen zij hun verhalen. In januari starten de bijeenkomsten in ruim dertig plaatsen in het land.

Bij de High Tea kunnen de ouderen een vertrouwenspersoon uit hun omgeving uitnodigen. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. De bijeen- komsten worden georganiseerd door het consortium Roze 50+ Nederland van ANBO, COC Nederland, Vilans en MOVISIE.

Aanmelden voor 'Als u begrijpt wat ik bedoel…' kan via de: website of telefonisch via de ANBO Servicelijn: 0348 466 680.

bronnen: Gay.blog.nl / Roze50plus.nl
                   

donderdag 3 januari 2013

James Franco | Heftige trailer Homo-erotische film


De homo-erotische film die James Franco aan het maken was heeft al veel stof doen opwaaien. Nu zijn daar de eerste beelden.

'Interior. Leather Bar', geïnspireerd door Cruising uit 1980, is provocerend en vooral voor Amerikaanse begrippen heftig te noemen. Volgens filmmaker 'Travis Mathews', met wie Franco de film heeft gemaakt, wilde de acteur per se echte seks in de film. Het laatste woord zal hier ongetwijfeld nog niet over gezegd zijn.

'Interior. Leather Bar' wordt deze maand op het Sundance Film Festival gedraaid.

bronnen: De Telegraaf / YouTube                                 

Militairen in uniform op Mardi Gras Sydney


Voor het eerst in de geschiedenis van de beroemde Mardi Gras van Sydney zullen militairen in uniform mogen deelnemen aan de spraakmakende parade in de Australische stad.

Ofschoon homoseksuelen al twintig jaar welkom zijn bij de Australische defensie, was deelname in uniform verboden. En dat terwijl homoseksuele agenten wel in uniform mogen paraderen.

Nu stelt het leger dat 'diversiteit een kracht in het bedrijfsleven en de maatschappij is en dat het leger zich niet dient te onttrekken aan deze evolutie.'

De Mardi Gras-festiviteiten beginnen dit jaar 8 februari. Op 3 maart zal de uitbundige parade voor de 35e keer door de straten van Sydney trekken.

bron: GayKrant.nl

Homofobe komiek opgepakt in Engeland


In Engeland is de komiek Jim Davidson opgepakt op beschulding van seksueel misbruik. De 58-jarige tv-ster is omstreden in zijn land, onder meer door zijn homofobe uitlatingen.

Vorig jaar mengde de 58-jarige Davidson zich nog in de discussie rond de onthullingen van seksueel misbruik van tienermeisjes door de inmiddels overleden BBC-ster Jimmy Savile.

Hij zei toen onder meer: "Savile was een rare vent, die dacht dat hij de belangrijkste mens ter wereld was en zich gedroeg als een pedo. Ik wist daar wel vanaf, maar ondernam niks. Let wel, ik had immers geen bewijs. Hij was gewoon een perverte man. Er zijn er meer dan hij in de showbiz-wereld en de meeste van hen zijn homo. Dat komt volgens mij omdat er in de showbiz meer homo's zijn dan in andere beroepsgroepen."

In Engeland heeft Davidson een jarenlange reputatie als iemand die shockeert met racistische en seksistische grappen. Ook zijn z'n opmerkingen vaak doordrenkt met homofobie. Zijn advocaat heeft inmiddels de aanklachten tegen hem met kracht ontkent.

bron: GayKrant.nl

Star Wars: The Old Republic krijgt Homoseksuele relaties


Met de eerstvolgende uitbreiding wordt het in Star Wars: The Old Republic mogelijk om te flirten met personen van dezelfde sekse. Dat kan echter voorlopig echter alleen met non-player-personages en niet met andere spelers. De optie was al lang geleden toegezegd.

Jeff Hickman, executive producer van Star Wars: The Old Republic, geeft in een blog op de website van de mmog een update van de plannen die ontwikkelaar BioWare heeft met de game. Daarin maakt Hickman bekend dat BioWare een oude belofte gaat inlossen. Voordat de mmog in de winkel lag, beloofde de ontwikkelaar al de optie om relaties aan te knopen met personen van hetzelfde geslacht te gaan inbouwen. Die optie zou echter pas na release van de game, in december 2011, worden toegevoegd.

In de komende uitbreiding, Rise of the Hutt Cartel, maakt BioWare een begin met Same Gender Romance. De uitbreiding voegt een nieuwe planeet aan het spel toe, die Makeb gedoopt is. Op die planeet kunnen spelers flirten met computergestuurde non-player characters van hetzelfde geslacht. Het is nog niet mogelijk om te flirten of relaties aan te knopen met personages van andere spelers, al wil Hickman die optie nog wel gaan inbouwen. Dat kost echter meer moeite dan hij vooraf dacht en BioWare heeft in het afgelopen jaar voorrang gegeven aan het ombouwen van de mmog tot een gratis speelbare game.

SW-TOR is niet de eerste game waarin BioWare het mogelijk maakt om relaties aan te knopen met personen van hetzelfde geslacht. De optie was al aanwezig in games als Mass Effect 3 en Dragon Age.

bron: Tweakers.net

woensdag 2 januari 2013

Lesbische Tiener bekogeld met stenen in Israël


Een Israëlische lesbische tiener is vorige zondag aangevallen door een groep van ultra-Orthodoxe studenten. Het incident vond plaats in het dorpje Ganei Tikva, niet ver van Tel Aviv.

De 17-jarige lesbienne beweert dat ze omwille van haar seksuele geaardheid en hoe ze eruit zag werd aangevallen.

Aan de politie vertelde ze dat ze een groep studenten in een religeuze buurt tegenwam. De studenten maakten haar uit voor lesbienne en maakten opmerkingen over haar korte haar. Vervolgens werden er enkele stenen naar haar gegooid en raakte ze hierdoor gekwetst in haar gezicht. De politie van Ganei Tikva is met een onderzoek begonnen.

Uit een onderzoek, waarvan de resultaten vorig jaar in september werden bekend gemaakt, blijkt dat 20 procent van de homoseksuele jongeren die deel hebben genomen aan het onderzoek één of meerdere pogingen hebben gedaan om uit het leven te stappen. In vergelijking met de algemene bevolking is dit 112 keer meer. Het aantal van zelfmoordpogingen bij religeuze holebi-jongeren lag nog hoger.

bron: GayLive.be
                    

Oproep Jos Brink Prijs 2013


Minister Bussemaker van OCW en portefeuille-houdster Emancipatie, doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Jos Brink Prijs en de Innovatieprijs voor homo-emancipatie 2013.

De Jos Brink Prijs is een oeuvre prijs en een kroon op het werk van een persoon, groep of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen en transgender personen (LHBT-personen). De prijzen worden uitgereikt op 17 mei tijdens de International Day against homophobia (IDAHO) in theater Diligentia in Den Haag.

Met het uitreiken van de Jos Brink homo-emancipatieprijs onderstreept het kabinet de betekenis van homo-emancipatie als onderdeel van het algemene regeringsbeleid en het belang dat zij hecht aan de bevordering van de sociale acceptatie van deze groep in de Nederlandse samen- leving en daarbuiten. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een kunstobject. De winnaar van de Innovatieprijs ontvangt een geldbedrag van 1.000 euro.

Deze Regeringsprijs is vernoemd naar Jos Brink (1942-2007) die zich op diverse manieren heeft ingezet voor de acceptatie van homoseksualiteit. De prijs is in 2009 uitgereikt aan Henk Krol van de Gay Krant en de Stichting Vrienden van de Gay krant en in 2011 aan de Vrijwilligers van het COC. De prijs wordt toegekend vanwege een buitengewone bijdrage aan de sociale acceptatie van homoseksuelen en transgenders in ons land.

De jury bestaat uit Sara Kroos (voorzitter), Karin Bloemen, Arthur Japin, Jörgen Raymann en Rik van de Westelaken.

bron: GayKrant.nl


Bussemaker zoekt kandidaten voor Homoprijs

Minister voor homo-emancipatie Jet Bussemaker (PvdA) doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Jos Brink Prijs. De staatsprijs, die in mei wordt uitgereikt, is bedoeld voor een persoon, groep of instelling die zich hardmaakt voor de emancipatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

De eerste Jos Brink Prijs werd in 2009 uitgereikt aan Henk Krol, de oprichter van de Gay Krant. Krol is sinds september Tweede Kamerlid voor ouderenpartij 50Plus. Twee jaar later werd de prijs uitgereikt aan alle vrijwilligers van homobelangenorganisatie COC. De winnaar krijgt tien- duizend euro en een 'kunstobject'.

Behalve kandidaten voor de Jos Brink Prijs roept Bussemaker ook op kandidaten voor te dragen voor de Innovatieprijs voor Homo-emancipatie. Die aanmoedigingsprijs, duizend euro groot, werd twee jaar geleden voor het eerst uitgereikt. Winnaar was toen PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.

De jury staat onder voorzitterschap van cabaretière Sara Kroos en bestaat verder uit zangeres Karin Bloemen, schrijver Arthur Japin, cabaretier en tv-maker Jörgen Raymann en journaallezer Rik van de Westelaken. De Jos Brink Prijs en de Innovatieprijs voor Homo-emancipatie worden op 17 mei uitgereikt in Theater Diligentia in Den Haag.

bron: FokNieuws.nl

Sekstape Kim Kardashian populairder dan ooit


Sinds bekend is dat Kim Kardashian in verwachting is van rapper Kanye West zijn de verkoopcijfers van haar sekstape met ex-vriendje Ray J enorm gestegen.

De video 'Kim K. Superstar' uit 2007 dat door pornobedrijf Vivid Entertaintment wordt verspreid, is gigantisch populair nu Kim een baby verwacht met rapper Kanye West. Volgens een woordvoerder van Vivid Entertainment is de vraag naar de tape met 80% procent toegenomen sinds bekend werd dat reality-star Kim Kardashian zwanger is.

Afgelopen zondag maakte vriendlief Kanye West tijdens een optreden in Atlantic City het blijde nieuws bekend, waarbij Kim ook aanwezig was. "Stop de muziek en laat je horen voor mijn baby mama daar !!" riep een breed glimlachende Kanye vanaf het podium. Een woordvoerder van het stel heeft de zwangerschap bevestigd. Kim zou inmiddels drie maanden zwanger zijn.

bronnen: Gay.nl / De Telegraaf
                 

Homomis in Londen geschrapt


Een katholieke mis voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen die twee keer per maand werd gehouden in het Londense Soho, is geschrapt. Dat liet de aartsbisschop van Westminster, hoofd van de rooms-katholieke kerk in Engeland en Wales, woensdag weten.

Vincent Nichols vindt de speciale missen die zes jaar geleden voor het eerst werden gehouden, niet passend. Volgens hem zouden homoseksuele katholieken missen bij hun lokale parochies moeten bijwonen in plaats van naar aparte diensten gaan. "Na zes jaar van een dergelijke mis is het tijd voor een nieuwe fase", zei Nichols in een verklaring. Soho is het hart van de Londense homoscene.

Vorige week viel Nichols openlijk het homohuwelijk aan. Paus Benedictus XVI kreeg een week eerder veel kritiek op uitspraken waarin hij het traditionele huwelijk van man en vrouw verdedigde.

bron: FokNieuws.nl


Oproep tot verzet Homohuwelijk


De leider van de katholieken in Engeland en Wales, bisschop Nichols, heeft gelovigen opgeroepen in opstand te komen tegen de regeringsplannen voor het homohuwelijk.

Nichols vraagt de katholieken hun parlementsleden aan te schrijven, en "duidelijk, kalm en krachtig" hun bezwaren tegen het homohuwelijk uiteen te zetten. De aartsbisschop verzet zich al langer tegen het voornemen om het homohuwelijk toe te staan.

Het kabinet van premier Cameron heeft aangekondigd in januari een wetsvoorstel in te dienen om het homohuwelijk mogelijk te maken. Een ruime meerderheid van de bevolking staat daar achter.

Nichols heeft principiële en procedurele bezwaren tegen het homohuwelijk. Hij zegt dat er niets stond over het homohuwelijk in de verkiezings- programma's van de regeringspartijen en dat de regering geen mandaat heeft om het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken.

bronnen: Gay.nl / NOS.nl
           

Proces om Homotoneelstuk Uganda stopgezet


Een rechtbank in Uganda heeft het proces afgebroken tegen een Britse theaterproducent die terechtstond wegens een toneelstuk over homoseksualiteit. De rechtbank verweet de openbaar aanklager woensdag een gebrek aan bewijs.

David Cecil (35) werd in september aangeklaagd nadat hij een toneelstuk over homoseksualiteit had opgevoerd zonder toestemming van Uganda's mediaraad. Volgens Cecil had de mediaraad hem niet expliciet verboden het stuk op te voeren.

Homoseksuele activiteiten zijn in Uganda bij wet verboden. Cecil hing vier jaar celstraf boven het hoofd. Na zijn arrestatie vorig jaar werd hij op borgtocht vrijgelaten.

Justitie kan de aanklacht opnieuw indienen wanneer zij extra bewijsmateriaal aanlevert. Maar daar gaat Cecil niet van uit. "Godzijdank opereren sommige rechters in Uganda onafhankelijk en gaan zij niet mee met politiek gemotiveerde aanklachten zoals die tegen mij", zegt Cecil tegen Novum Nieuws.

Het toneelstuk 'The River and the Mountain' werd in augustus vorig jaar opgevoerd op twee locaties in Kampala. Het gaat over een Ugandese fabrikant die wordt vermoord door zijn eigen personeel nadat hij voor zijn geaardheid was uitgekomen.

Uganda werd het mikpunt van westerse regeringen en mensenrechtenorganisaties nadat in 2009 een wetsvoorstel was ingediend om sommige vormen van homoseksueel gedrag te bestraffen met de dood. Hoewel de doodstraf inmiddels lijkt te zijn geschrapt, ligt de rest van het wets- voorstel nog altijd ter behandeling bij het parlement.

bronnen: FokNieuws.nl / Novum

Utrecht | Roze Stad - R.Z.2013 ‼


Utrecht is Roze Stad 2013. De Domstad volgt Haarlem op, dat vorig jaar als Roze Stad 2012 op 7 juli een succesvolle Roze Zaterdag organiseerde. Haarlem maakte er een roze jaar van, maar Utrecht lijkt zich te focussen op Roze Zaterdag: RZ2013.

Deze dag staat in Utrecht op de laatste zaterdag in juni op de agenda (29 juni): dat was traditioneel altijd een vaststaande kalenderdag, maar de laatste jaren is daar op uiteenlopende redenen van afgeweken. Op dinsdag 8 januari houdt RZ2013 vanaf 20.00 uur haar Nieuwjaarsreceptie in de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht 158.

In 2013 wordt de Vrede van Utrecht (1713) herdacht. Stichting Pann zetelt in deze stad, zet zich al meer dan 42 jaar in voor homo emancipatie en trekt met haar Pannfeesten altijd veel jongeren. De organisatie verwacht dan ook dat veel extra jongeren naar het roze hart van het land zullen komen.

Daarnaast is het jaarlijkse Midzomergrachtfeest een van de grote jaarlijks terugkerende roze evenementen in Nederland. De stichting Roze Zaterdagen Nederland is in 2002 opgericht om ieder jaar de Roze Zaterdag toe te kennen aan een stad. Voor 2013 hadden zich Arnhem, Utrecht en Eindhoven aangemeld; de lichtstad wordt Roze Stad 2014.

bron: Gay.blog.nl
      

dinsdag 1 januari 2013

Maryland start het nieuwe jaar met "Homohuwelijken"


Zeven homoseksuele koppels in de Amerikaanse staat Maryland hebben het nieuwe jaar ingezet door te trouwen. Vanaf vandaag kunnen homoseksuele koppels in Maryland trouwen.

De eer voor het eerste homokoppel dat officieel in de staat Maryland trouwde is weggelegd voor de 68-jarige James Scales en de 60-jarige William Tasker, die al meer dan 35 jaar bij elkaar zijn. De twee mannen werden in het echt verbonden door de burgemeester van Baltimore.

Tijdens de laatste presidentsverkiezingen in november konden de kiezers in verschillende Amerikaanse staten zich uitspreken over de open- stelling van het homo-huwelijk in hun staat. In de staten Maryland, Maine en Washington werd de resolutie goedgekeurd.

In negen van de vijftig Amerikaanse staten en Washington D.C. kunnen homoseksuele koppels nu trouwen. 31 andere staten hebben wetten aangenomen die het homo-huwelijk verbieden.

bron: GayLive.be
                    

Dove Homo en Lesbo 'Uit de Kast' bij Arie Boomsma


De KRO begint het nieuwe jaar met een derde seizoen van Uit de Kast, gepresenteerd door Arie Boomsma. Hij helpt opnieuw jongeren door hun coming out heen. In de eerste uitzending volgen we Mariska en Jelmer Hein. Ze zijn al van jongs af aan beste vrienden en gek op uitgaan.

Maar er zijn meer overeenkomsten. Ze zijn allebei doof en toevallig ook beiden homoseksueel. Jelmer Hein valt op jongens en Mariska valt op meisjes. Goede vrienden en klasgenoten weten al dat ze gay zijn, alleen hun ouders nog niet. Na lang twijfelen besluiten ze toch de stap te nemen en het te vertellen.

Mariska (18) is bang is dat haar, eveneens dove, ouders niet goed zullen reageren als zij ze vertelt dat ze op meisjes valt en Jelmer Hein (18) weet helemaal niet wat hij van zijn vader kan verwachten als hij vertelt homo te zijn. Ondanks alle twijfels, besluiten ze toch de stap te nemen. Mede door de steun van Arie komt het hoge woord er in gebarentaal eindelijk uit.


Coming-out in Gebarentaal
              
In de eerste aflevering van het derde seizoen van 'Uit de Kast' staan de dove Jelmer Hein en Mariska centraal. Arie Boomsma vertelt dat het er bij hun coming-out 'snoeihard' aan toe ging. "In gebarentaal vallen alle nuances weg. Het is allemaal veel directer."

Uit de kast legt volgens Arie Boomsma in dit seizoen minder de nadruk op het taboe dat op homoseksualiteit rust. "Het programma gaat veel meer over de worsteling die veel jonge homo's met hun geaardheid hebben. De maatschappij is tolerant, maar ze vinden het toch moeilijk om uit de kast te komen. Ze zijn bang dat alles verandert en dat alle mensen die van hen houden hen gaan verstoten. In de praktijk blijkt dat vaak erg mee te vallen."

Vriendschap
De eerste aflevering van het derde seizoen Uit de Kast is een bijzondere, want de twee hoofdpersonen zijn doof. "Jelmer Hein en Mariska zijn al sinds hun jeugd bevriend. Nu blijken ze naast doof ook allebei homoseksueel te zijn. Bij hun coming-out hebben ze veel steun aan elkaar. De kracht van vriendschap is dan ook een belangrijk thema in deze aflevering."

Snoeihard
Een coming-out in gebarentaal gaat er anders aan toe dan bij mensen die wel kunnen horen. "Het is allemaal veel directer. De camera was erbij toen Mariska het tegen haar ouders vertelde. Toen het hoge woord eruit was, gebaarde haar moeder: 'ik houd niet van lesbiennes'. Dat is echt snoeihard: In gebarentaal vallen alle nuances weg."

Klopje op de polsHet feit dat Jelmer Hein en Mariska doof zijn, stelde Arie wel voor fikse problemen: "Zij horen mij niet en ik spreek geen gebarentaal. Hoe praat je dan met elkaar?" Uiteindelijk vonden ze er een oplossing voor en werd het door de gebaren een grappige afle- vering. "Het gebaar voor lesbienne blijkt een duim en een wijsvinger onder de mond en homo in gebarentaal is een klopje op de pols. Ik heb daar heel hard om moeten lachen…".

Uit de Kast, dinsdag 01 januari 2013, 21.15 uur, KRO (NL 3)

bronnen: Zappen.blog.nl / KRO.nl
                   

USA | "Paard-aaien geneest Homoseksualiteit"


In de Verenigde Staten is onlangs weer een opmerkelijke therapie opgedoken die mannen van hun homoseksualiteit zou afhelpen. Volgens pastor Raymond Bell, verbonden aan de Cowboy Church of Virginia, kunnen homoseksuelen genezen door paarden te aaien.

Bell benadrukt in de Amerikaanse media dat homoseksualiteit geen ziekte is maar een soort verslaving en dus een keuze van de persoon zelf. Om de verslaafde van zijn kwalijke gewoonte af te helpen biedt Equine Assisted Psychotherapy dé oplossing. De sessies, die onder meer het aaien van paarden inhoudt, "kan iedereen helpen die een homoseksuele levensstijl aanhangt", aldus de pastor. Overigens zou de therapie ook helpen tegen veel andere verslavingen zoals alcoholverslaving.

Hoe de therapie exact werkt wil of kan Bell niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat homo's mannelijker zijn na het volgen van voldoende sessies. Bovendien zou de therapie aan het licht brengen hoe iemand homoseksueel is geworden. Als voorbeelden van de verslavende werking van homoseksualiteit noemt Bell verkrachting, het gebrek aan een mannelijk rolmodel, misbruik en een laag zelfbeeld.

bron: GaySite.nl

maandag 31 december 2012

Berlusconi: "Ik heb veel homovrienden, ze zijn vriendelijk en grappig"


Links "beschuldigt me van alles, behalve dat ik homo ben en geld steel van de Italianen". Zo heeft de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi vandaag uitgehaald naar zijn politieke tegenstanders.

Berlusconi voegde eraan toe dat hij veel homoseksuele vrienden heeft. "Ze zijn vriendelijk en grappig." De oud-premier is meerdere malen be- schuldigd van homofobie. Toen hij werd beschuldigd van het geven van wilde seksfeesten zei hij: "Het is beter gepassioneerd te zijn over mooie vrouwen dan homo te zijn."

In Italië zijn in februari verkiezingen. Berlusconi's partij ligt achter in de peilingen.
 
bron: Algemeen Dagblad


Silvio Berlusconi wil de Homokiezer

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is zaterdag weer in opspraak geraakt omdat hij opmerkelijke uitspraken heeft gedaan over homoseksuelen. De afgelopen jaren haalde Berlusconi regelmatig de woede van de Italiaanse homobeweging op zijn de hals. Dit maal nam hij het juist op voor homo's.

"Mijn politieke tegenstanders beschuldigen mij van van alles, behalve dat ik homo ben en geld steel van de Italianen," aldus de ex-premier zaterdag. Hij voegde eraan toe dat hij veel homoseksuele vrienden heeft. "Ze zijn vriendelijk en grappig". Berlusconi is de afgelopen jaren meerdere malen beschuldigd van homofobie en boze tongen beweren nu dat hij de gunst van de homoseksuele kiezer probeert te winnen. In Italië zijn in februari verkiezingen. Berlusconi's partij ligt achter in de peilingen.

Twee jaar geleden schold hij zijn politieke tegenstanders nog uit voor "homo's" en praatte hij zijn losbandige leven goed door te zeggen dat "het beter is naar mooie meisjes te kijken dan homo te zijn." In 2007 liet hij zich ook al eens openlijk negatief uit over homoseksuelen. Hij was toen prominent aanwezig op een demonstratie vóór het gezin en tegen homorechten en het homohuwelijk. 

Italië is het enige lid dat als mede grondlegger van de Europese Unie, homo's nog altijd niet in de gelegenheid stelt een duurzame wettelijke partnerschapsregistratie aan te gaan. Een eerder verzoek van president Romano Prodi om het homohuwelijk in te voeren werd in 2007 van de hand gewezen. Sindsdien werken Berlusconi en zijn partij, maar vooral de machtige Katholieke Kerk, elke wettelijke erkenning van homoparen tegen.

bron: GaySite.nl
 

Katholiek offensief in Engeland tegen Homohuwelijk


De Engelse aartsbisschop Vincent Nichols heeft katholieken in Engeland en Wales in een brief opgeroepen om tegen de plannen van de regering te stemmen die het homohuwelijk wil legaliseren. 

De brief werd in het weekeinde voorgelezen in de kerkgemeentes. Nichols zegt in de brief zich zorgen te maken over de gevolgen van een wetswijziging voor het beeld dat kinderen van het huwelijk krijgen.

Hij wil dat het parlement de verbintenis tussen man en vrouw in het huwelijk 'verdedigt, niet wijzigt'.

De Britse premier David Cameron wil in januari wetgeving introduceren om het homohuwelijk toe te staan. Een grote meerderheid van de bevolking zou achter deze wijziging staan.

bronnen: NU.nl / Novum
         

Een rationeel dialoog over Homoseksualiteit komt er met deze Paus nooit


Verwijt homoseksuelen niet dat zij niet in staat zijn tot 'rustig praten over ethiek', schrijft arts Sietse Felix in reactie op Jan Dirk Snel. 'Vrijelijk spreken uit religieuze overtuiging krijgt wel een nare bijsmaak als men bedenkt hoeveel levens daardoor dagelijks worden verwoest.'

Volgens Jan Dirk Snel heeft de paus in zijn recente toespraak tot het college van kardinalen niets gezegd over homo's en homoseksualiteit. Snel schrijft: 'de woorden 'homo' en 'homoseksualiteit' komen nergens in het verhaal voor'. De media zijn ermee aan de haal gegaan en daarom vindt Snel de negatieve en soms scherpe reacties in sociale en andere media over de vermeende antihomoseksuele uitspraken in deze toespraak getuigen van gebrek aan kennis, zelfingenomenheid, of zelfs morele onderontwikkeling.

Ik heb de tekst van de paus gelezen en inderdaad: beide woorden komen in zijn toespraak niet voor. Jezus heeft ook nooit iets gezegd over homo's of homoseksualiteit, en niet alleen omdat die woorden toen nog niet bestonden. Dankzij 'goede verstaanders' als Paulus en Augustinus zitten we desalniettemin al twee millennia opgescheept met een instituut dat op grond van zelfgecreëerde morele autoriteit geen gelegenheid voorbij laat gaan om, impliciet of expliciet, homoseksualiteit en homoseksuelen te veroordelen.

Je hoeft toch werkelijk niet het slachtoffer uit te hangen, of lijdende te zijn aan achtervolgingswaan om te weten dat de paus in zijn toespraak wel degelijk zijn zoveelste mes in de rug van homoseksuelen stak. Daarvoor waren er op de betreffende bijeenkomst teveel 'goede verstaanders' aanwezig.

Niet veilig over straat
De idee dat men vrijelijk alles mag zeggen vanwege de religieuze overtuiging die men heeft is diepgeworteld en in veel landen een beschermd recht, maar krijgt wel een nare bijsmaak als men bedenkt hoeveel levens daardoor dagelijks worden verwoest. Volgens Snel moeten homo's stoppen met schelden naar aanleiding van de vermeende antihomoseksuele uitspraken van de paus en zich gaan richten op de vraag 'wat onze menselijke natuur is en wat die over onze bestemming als mensen zegt'.

Mooi, wijds, diepzinnig ook, geparfumeerd met een snufje De Beauvoir hier en een toefje De Tocqueville daar. Maar ondertussen kan ik in mijn eigen stad en in zeker tweederde van de rest van de wereld niet veilig over straat, zodra ook maar op enige manier de verdenking ontstaat dat ik homo ben.

De door Snel voorgestelde 'rationele morele dialoog tussen welwillenden' over homoseksualiteit komt er met dit Vaticaan en deze paus nooit. Daarom heb ik een paar vragen aan Jan Dirk in plaats van aan de paus, voordat ik mij ga bezinnen op mijn Hogere Bestemming: Wat is nu eigenlijk de wortel van die rabiate monotheïstische afkeer van homo's? Wie of wat is met die afkeer gediend? En als er al antwoorden komen: waar is de rechtvaardiging voor de argumenten waarmee ze worden onderbouwd?

Kan wellicht de paus daarover, desnoods impliciet, iets zeggen? En als hij dat niet kan, kunnen hij en zijn slippendragers (die hem ongetwijfeld beter 'verstaan' dan ik) niet eens een tijdje stoppen met het impliciet of expliciet oprakelen van emoties die mijn vrijheid beperken en mijn veiligheid in gevaar brengen?

Toon
Ik ben het met Snel volledig eens dat de toon in de sociale media vaak onkies en zwaar beneden peil is. Maar dat is dan ook het enige waarover ik het met hem eens ben. Als homoseksuelen aangeven dat ze de religieuze criminalisering en het mede daardoor veroorzaakte geweld tegen hun geestelijke, maatschappelijke en helaas soms ook fysieke gezondheid zat zijn, en daarover nu eindelijk eens een onvertogen woord kunnen uiten zonder uitgestoten te worden uit de gemeenschap waarin ze leven en werken, dan gaat het niet aan juist hen te verwijten dat zij niet in staat te zijn tot 'rustig praten over ethiek'. In ieder geval niet zolang een partijtje schelden op Facebook minder slachtoffers maakt dan de seksuele politiek van Rome.

De rooms-katholieke kerk kan een geweldige bijdrage leveren aan het zinvol omgaan met de vele ethische onzekerheden die de moderne samenlevingen genereren. Als ze maar bereid is om de werkelijke noden van deze tijd te erkennen. Maar ook die dialoog blijkt met dit Vaticaan en deze paus niet vruchtbaar.

bron: De Volkskrant

Tim | #YOLO


COLUMN - Ironie is langzamerhand het toverwoord aan het worden van onze cultuur. Je ziet het overal: in media, op straat, online en offline. Miljoenen mensen volgen datende boeren vanwege de sociaal-ongemakkelijke situaties waar ze zichzelf inbrengen, in statusupdates wordt druk ge-YOLO’d als knipoog naar alledaagse kleine handelingen, zelfs 's werelds meest bekeken video is één groot ironisch statement.

Ik ben zelf een groot liefhebber van de kitsch die deze ironie met zich meebrengt, van dat wat flirt met wat eigenlijk lelijk is, ongemakkelijk, grappig, gevuld met nonsens of met nep-sentiment. Ironie werkt om het leven niet zo serieus te nemen; om te zeggen dat je er bovenal om moet lachen. Het is een luxeproduct, dat laat zien dat de algehele dagelijkse ellende dusdanig meevalt dat we het massaal kunnen hebben over Maya-kalenders en aangestrande potvissen. De geschiedenispagina over onze generatie kalken we zo speels vol met kattenplaatjes.

"Dat dit kan in Nederland ?!"
Maar een overkill aan deze ironie leidt tot scheefgegroeide reacties als er iets gebeurt dat we wél erg vinden. Op het moment dat er iets gebeurt wat ons oprecht aan het hart gaat, zoals zinloos geweld of een tragische zelfmoord, is onze eerste reactie een explosie van ongeloof. Een ferme quote retweeten over wat er moet gebeuren; een Facebook-pagina liken; op hoge poten mails sturen naar jan en alleman, het lijkt er voornamelijk op dat het aansporen van anderen om iets te doen belangrijker is dan daadwerkelijk zelf iets doen.

Het is een ongetwijfeld goed bedoelde, maar uiteraard ijdele hoop om te denken dat als we met z'n allen maar iets een warm hart toedragen, het vanzelf beter wordt. Dat weten we ergens ook wel, maar wat we willen zeggen is: we nemen bijna niets meer serieus, maar dit wel. Precies op zo'n moment is ironie een taboe en leidt het tot nog fellere reacties.

Activisme 2.0
Er is een scheve weegschaal met aan een kant nogal veel verontwaardiging en aan de andere kant nogal weinig daadkracht. Bij tragische maatschappelijke gebeurtenissen schiet er collectief een hand voor de mond en hoeft er niet veel te gebeuren voordat de media kan opmerken "dat er massaal met ongeloof gereageerd is". Ongetwijfeld is de schok en het ongeloof oprecht, maar alleen laten merken dat je iets erg vind betekent nog niet dat er iets gebeurt.

Als je iets wilt gaan veranderen, moet je zelf iets gaan doen.

Stel je voor dat je het erg vindt dat er kinderen gepest worden om wie ze zijn of om waar ze op vallen, dan maak je een krant over seksuele diversiteit en deel je die uit op middelbare scholen, of je maakt een website met tips en verhalen of je gaat een theatervoorstelling maken en spelen op basisscholen. Het lijkt een simpele gedachte, maar het uitvoeren betekent dat je je met hart en ziel gaat storten in iets waar je oprecht in gelooft. Dat vereist een kwetsbaarheid die haaks staat op de alledaagse ironie en een daadkracht die verder gaat dan online ongeloof.

Bovenstaande projecten zijn niet geïnitieerd door grote bedrijven met een schuldcomplex of een overheid met een vijfjarenplan. Het zijn initiatieven van mensen uit deze generatie: begin-twintigers die zich inzetten om dingen beter te maken omdat ze vinden dat het beter moet.

Het zijn kleine inktvlekken die her en der aan het verschijnen zijn. Hopelijk verschijnen er volgend jaar nog dusdanig meer inktvlekken tot er genoeg is om, tussen alle YOLO's, Tumblrs, retweets, failbooks en YouTube-hypes, wat nuttige regels bij te schrijven aan de geschiedenis- pagina van deze generatie.

Tim Meijerink

bron: Gay.nl