zaterdag 21 oktober 2017

Turkije – Elif – Bi | "Turkse auteur Elif Shafak komt Uit de Kast als Biseksueel"

Turkije - 'Elif Shafak'  →  De Turkse auteur Elif Shafak heeft tijdens een TED Talk kenbaar gemaakt dat ze Biseksueel is. Elif Shafak is de best verkopende vrouwelijke schrijfster van Turkije.

"Ik dacht na over deze 'TED Talk' en kwam erachter dat ik nog nooit de moed heb gehad om in de openbare ruimte te vertellen dat ik Biseksueel ben", vertelt Elif Shafak tijdens een TED Talk in New York. "Ik was bang voor het stigma, ik was bang belachelijk gemaakt te worden en bang voor de haat die onvermijdelijk zou volgen". 
                                            
                                   

Feministe 
'Elif Shafak' is de best verkopende vrouwelijke auteur van Turkije. Ze heeft boeken in het Engels en Turks geschreven. Elif kwam in het verleden al op voor LHBT's en staat bekend als feministe.

De Turkse schrijfster schreef in 2005 het boek 'Med-Cezir', over gender, seksualiteit, mentale getto's en literatuur ‼  "Niemand zou moeten zwijgen over zijn of haar geaardheid", vervolgt de auteur tijdens haar TED talk.
bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Gay.nl / TED.com → Video ‼                                                        

Sint Helena - Jonathan · 186 jaar | Oudste reuzenschildpad ter wereld is Homo

Jonathan – 186 jaar  →  Op het eiland Sint Helena in de Atlantische Oceaan leeft een reuzenschildpad: 'Jonathan'. Met zijn 186 jaar is hij waarschijnlijk het oudste levende dier ter wereld. Sinds 26 jaar leeft Jonathan samen met Frederica. Ze vormen een onafscheide–lijk koppel, eten samen op vaste tijden, doen samen middagdutjes en doen het regelmatig met elkaar.

Van kleintjes kwam het nooit. Reden: Frederica blijkt een mannetje te zijn, zoals recent onderzoek heeft uitgewezen. Vorig jaar werd op Sint Helena het homohuwelijk nog weggestemd. Misschien dat deze ontdekking daar verandering in brengt ?!
                                             
                                                         

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – NOS.nl / YouTube.com 


        
                                                                                               

vrijdag 20 oktober 2017

Amerika – Spirit Day → Showbizz | "Céline Dion covert Purple Rain van Prince"

Amerika – 'Spirit Day'  →  Ter gelegenheid van Spirit Day vroegen celebs aandacht voor jonge Homo's die gepest worden. Paars is de kleur van Spirit Day en Céline Dion zong daarom haar eigen versie van Purple Rain van Prince.

Spirit Day wordt elk jaar georganiseerd door homobelangenorganisatie 'GLAAD'. Volgens 'Sarah Kate Ellis' is deze dag harder nodig dan ooit. Ze zegt: "Met steeds meer geweld tegen homo's, discriminerende wetgeving en een overheid die zich hard opstelt tegenover de LHBTI-gemeenschap is Spirit Day belangrijker dan ooit ‼  Jonge LHBT's worden veel meer dan andere jongeren gepest. Het huidige sociale en politieke klimaat draagt hier alleen maar aan bij".

Het is voor het eerst sinds 2011 dat het 'Witte Huis' niet meedoet aan 'Spirit Day'. Wie wel meedeed waren Laverne Cox en Nicole Kidman. En Céline Dion natuurlijk, die speciaal voor deze dag een Facebook-video deelde waarin ze Purple Rain zingt, de grootste hit van Prince.

Bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Céline Dion                                                   

Amerika | "Man vermoord 8-jarige jongetje omdat hij dacht dat hij Homo was"

Amerika  →  In de Verenigde Staten is een 37-jarige man veroordeeld tot de doodstraf voor het vermoorden van een 8-jarig jongetje omdat hij dacht dat het jongetje Homo was.

Ook werden vier maatschappelijk werkers en de moeder gearresteerd omdat ze de jongen niet hebben beschermd tegen de 'agressieve vriend' van het jongetje zijn moeder.
                                        


Het Department of Children and Family (DCF) social workers in Los Angeles, Californië, werd beschuldigd van nalatigheid omdat zij geen actie hadden ondernomen toen het jongetje ernstig werd misbruikt en mishandeld.

In de rechtbank kreeg de rechter te horen hoe verschrikkelijk de achtjarige 'Gabriel Fernandez' door zijn moeder, Pearl Fernandez en haar 32-jarige vriend Isauro Aguirre werd mishandeld. Volgens de aanklager werkte Aguirre als beveiliger en hield hij niet van het jongetje omdat hij dacht dat de jongen homo was.

Lees verder op de website van SuriGuide.com:  "Man vermoord 8-jarige jongetje omdat hij dacht dat hij Homo was"
bronnen: SuriGuide.com / Facebook.com – 6ABC.com / YouTube.com                                                              

donderdag 19 oktober 2017

Amersfoort – Rogier Sluijter & Jasper Koekoek | YouTube–serie: StraatHomo's

Vanaf 10 juli 2017 zijn er inmiddels zeven video's geplaatst van de YouTube-serie StraatHomo's. In de eerste aflevering zijn 'Rogier Sluijter' (20) en 'Jasper Koekoek' (22) de straat opgegaan in 'Amersfoort' om te vragen hoe het met de acceptatie van Homo's, Les- biennes en Transgenders is gesteld.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                           

TV | Arie Boomsma gaat shoppen met Elyne. Een Transgender met dwerggroei

Televisie  →  De 27-jarige Vlaamse studente Elyne is Transgender en momenteel in transitie. Daarnaast heeft ze door dwerggroei een lengte van slechts 1.38 meter. En dat is een combinatie die het vinden van een geschikte jurk best lastig maakt.

Arie Boomsma gaat in Arie en de Kleine Mensen (Net5) shoppen met Elyne Notebaert in haar woonplaats Mechelen.
                                       
                                             
"Laat ze maar kijken"
Elyne is inmiddels wel gewend dat mensen naar haar kijken. Onzeker wordt ze er niet van: "Laat ze maar kijken, daar heb ik geen problemen mee. Ik kijk ook naar hen" ‼  Elyne is nog bezig met haar geslachtsverandering van man naar vrouw, maar kleedt zich wel al volledig als vrouw. Met Arie gaat ze op zoek naar een mooie jurk, wat niet makkelijk is vanwege haar groeistoornis.

De 'Bubbel'
Ook wil ze niet dat haar mannelijke lichaamskenmerken teveel zichtbaar zijn: "Ik heb er veel moeite mee als ik mannen zie en ik zie die bubbel" ‼ Toch is het dragen van vrouwelijke kleding niet noodzakelijk voor Elyne, vertelt ze. "Vrouw voel je je van binnen, het dragen van vrouwenkleding is dan vooral een extra touch".

bronnen: LindaNieuws.nl / Kijk.nl → Video ‼
                                      
                                                             

woensdag 18 oktober 2017

Marokko – Homo's | Marokkaanse minister Mustafa Ramid noemt Homo's afval

Mustafa Ramid – de Marokkaanse minister voor Mensen­rechten – heeft ­homo's 'afval' genoemd. Er dook een filmpje op waarin een journalist hem vragen stelt over de rechten van homo's in het land.
                                     

                                   
"Waarom stel je mij die vragen" ?!, aldus Mustafa Ramid. "We zijn hier in Marokko. Als we erover blijven praten, geven we ze waarde ‼  Terwijl ze afval zijn". Ramid liet zich eerder al opmerken met tirades tegen vrouwenrechten. In Marokko is seks tussen mensen van hetzelfde geslacht straf- baar. De VN wil dat het land die wet schrapt. Net daarom kreeg de minister de vragen voorgeschoteld.

Zie ook:
bronnen: GVA.be – Gazette van Antwerpen / YouTube.com / Facebook.com – Gay.nl                                              

Australia → Same-Sex Marriage | Australië loopt warm voor het Homohuwelijk

Australië – Het 'Homohuwelijk'  →  Australische media melden dat het referendum over de invoering van het 'Homohuwelijk' zeer voorspoedig verloopt. Afgelopen maandag waren bij het Australian Bureau of Statistics – die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de stemming – al 10,8 miljoen formulieren (67,5 procent) binnen. De overige kiezers hebben nog ruim twee weken de tijd om hun stemformulier in te sturen om zo hun stem te laten horen. Australische media spreken over een ongekend hoge 'opkomst'.

Maar in diverse kranten wordt ook gesproken over een toename van het aantal haatmisdrijven sinds de start van het referendum. Bedrijven én particulieren die openlijk het 'ja-kamp' steunen worden bedreigd maar ook politici die voor de openstelling van het huwelijk zijn worden fel bekritiseerd. Toch heeft dit veel parlementsleden niet weerhouden om zich voor of tegen het homohuwelijk uit te spreken. De Australische kerk heeft inmiddels bevestigd dat het ruim een miljoen dollar heeft geïnvesteerd in de nee-campagne. "Het huwelijk dient een exclusieve verbintenis
te blijven voor één man en één vrouw zoals de Bijbel dit voorschrijft", aldus aartsbisschop 'Glenn Davies' onlangs.
                                             

                                    
Volgens de meest recente opiniepeilingen is er een duidelijke meerderheid voor de wetswijziging. Maar de peiling per post is niet bindend; "het is slechts een advies aan de regering". De Australische kiezer mag zich sinds september in een schriftelijk referendum uitspreken over hun voorkeur: voor of tegen het 'Homohuwelijk'. Of eigenlijk wel of geen handhaving van een wet uit 2004. In deze wet wordt het huwelijk gedefinieerd als een verbond tussen man en vrouw. Op zeven november wordt officieel bekend gemaakt hoe de Australische kiezer heeft gestemd en wat de Australische regering met die uitslag gaat doen.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com


        
                                         

dinsdag 17 oktober 2017

Koningshuis | "Transgender 'BeyonG' op bezoek bij de Koning en de Koningin"

Activiste 'BeyonG Veldkamp'  die eerder dit jaar de Jos Brink Innovatieprijs in ontvangst naam voor haar werk - werd samen met 26 andere 'uitblinkers' uitgenodigd voor een lunch met 'Koning Willem-Alexander' en 'Koningin Máxima'. In een hartverwarmende video vertelt ze wat dat met haar deed.
                                          

                                                    
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bieden elk jaar in 'Paleis Noordeinde' een lunch aan aan Nederlanders die zich hebben onder- scheiden door een bijzondere prestatie. Naast Ellie Lust en Eva Jinek was ook transgender activiste BeyonG Veldkamp uitgenodigd. bronnen: Gay.nl / COC.nl / YouTube.com / Twitter.com – Gay.nl
                                     
                                     

Amerika - Cher - Showbizz | "Cher speelt mee in de nieuwe 'Mamma Mia'-film"

Cher  –  "Mamma Mia, Here We Go Again" ‼  Het is de naam van het vervolg op de razend populaire musicalfilm 'Mamma Mia', waarin Meryl Streep al zingend de hoofdrol speelde. Ze krijgt er nu een flinke concurrent bij, in de vorm van Cher.

Het is alweer een tijd geleden dat we Cher zagen acteren. Haar laatste rol speelde ze naast Christina Aguilera in 'Burlesque' en we moeten hele- maal terug naar 1990 voor een echte filmhit: dat was 'Mermaids'.

Nu is bekendgemaakt dat Cher meespeelt in Mamma Mia, Here WeGo Again. Momenteel is ze in Londen om de choreografie te oefenen van twee nummers die in de film te zien zijn.
                                   

                                        
Naast 'Cher' zijn Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan, Julie Walters, Amanda Seyfried, Dominic Cooper en Christine Baranski in de film te zien. "Cher is ons geheime wapen", vertelde een producent aan de Daily Mail. "We verklappen verder niets over haar rol".

De film verschijnt op 20 juli 2018 in de bioscopen, tien jaar na het eerste deel.  In de film zullen wederom bekende 'ABBA'–hits te horen zijn.  Deel twee is geschreven en geregisseerd door Ol Parker, die bekend werd met 'The Best Exotic Marigold Hotel'.

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / DailyMail.co.uk / Twitter.com – Cher / Facebook.com – Winq.nl                                                   

maandag 16 oktober 2017

Amsterdam - Demonstratie | Stop LHBTI-vervolging in Egypte en Azerbeidzjan

Amsterdam – Demonstratie  →  Op donderdag 19 oktober organiseert het 'COC' een demonstratie tegen de huidige LHBTI-vervolging in Egypte en Azerbeidzjan – samen met activisten uit deze landen. Het COC eist dat de Europese Unie in actie komt. De demonstratie begint om 18.00 uur op het Amsterdamse 'Homomonument'.

Belangstellenden kunnen zich HIER aanmelden. Neem een Regenboogvlag mee ‼

Donderdag 19 oktober 2017  –  18.00 - 18.45 uur  –  Homomonument  –  Westermarkt  –  Amsterdam

                                       
                                         
Zie ook:

Update I:    Egypte houdt klopjacht op Homoseksuelen ‼   Belangrijk | "Teken de petitie tegen Homohaat in Egypte"

Update II:  Mooie opkomst bij demonstratie tegen LHBTI-vervolging Egypte en Azerbeidzjan ‼
                                       
                                                      
                                   
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: COC.nl / Twitter.com – COC.nl / YouTube.com – MVS.nl / Facebook.com – COC.nl                                                          

Engeland – Showbizzz | Berget Lewis is weer een ronde verder bij X Factor UK

Engeland - Berget Lewis  →  Met het nummer 'Always' van Bon Jovi was Berget Lewis afgelopen weekend weer te zien in X Factor UK

Natuurlijk is 'Berget Lewis' door naar de volgende ronde. Ze deed mee aan de 'Six Chair Challenge' en Nicole Scherzinger moest bepalen of ze wel of niet door ging. Niet iedereen was enthousiast, volgens Simon Cowell was het een heel erg saai optreden van de Nederlandse zangeres.

Sharon Osbourne was gelukkig positiever.  Ze denkt dat 'Berget Lewis' de beste stem van het seizoen heeft. Onlangs de kritiek is Berget Lewis dus gewoon door naar de volgende ronde van X Factor UK ‼  De volgende keer moet ze Nicole Scherzinger omver blazen in haar eigen huis tijdens de Judges 'Houses-ronde. Spannend ‼
                                               
        
                                             
Andere optredens
Eerder zong Berget 'Purple Rain' van "Prince" tijdens haar auditie en 'A Song For You' van "Donny Hathaway" tijdens de tweede ronde. Haar auditie is al maar dan 1½ miljoen keer bekeken. "Het maakt me niet uit hoe oud je bent of waar je vandaan komt: je bent fantastisch" ‼, zei Louis Walsh na haar auditie.

Soulmuziek is volgens Berget Lewis moeilijk in Nederland, omdat we in zo'n klein landje leven. "Ik ben een soulzanger – ik heb een groter publiek nodig. X Factor kan me iets nieuws geven, iets dat ik nu nodig heb" ‼
                                        
                                                      

Zie ook:

Update:         22-10-2017

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl


        
                                                   

zondag 15 oktober 2017

Lellebel - 20 jaar | "De grote 'Travestieten' van Nederland zijn hier begonnen"

Amsterdam  →  Hans Wijtenburg – ofwel Desiree dello Stiletto (beter bekend als Tante Dees) – runt de toko al sinds 1997.  "Ik wilde een multiculti-café beginnen in de Bijlmer", vertelt de vrolijk uitgedoste Desiree  "Dat lukte niet omdat de huurprijzen daar veel te hoog waren.  Ik kwam vaak langs de plek waar "De Lellebel" nu zit en zag dat de tent al een tijdje gesloten was ‼  Ik besloot met de eigenaar te bellen en die zag een Travestie-café wel zitten".

Maar waarom van een multicultureel café naar 'Travestie' ?!  "Een multiculti-café zou op deze plek niet werken. Dit stukje van de Utrechtsestraat is nu een ander gezicht dan twintig jaar geleden. Meerdere zaken waren gesloten of dichtgetimmerd. Er zat hiernaast een voetbal-café waar de ene na de andere crimineel binnen kwam lopen.  Een slecht stukje straat.  Dat is nu heel erg opgeknapt met allemaal leuke restaurantjes en een terras voor de deur".
                                             
                                           

Travestie was een beter idee. "Ik werkte daarvoor in 'n studenten-café waar ik Travestie-avonden organiseerde. Met de groep 'Sacres Soeurs' deden we bovendien shows in De Secret en De Biecht.  Ik besloot met dat idee 'De Lellebel' op te richten". Door haar trouwe fans had Desiree binnen de kortste keren vaste klanten.

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


        
                                               

Amsterdam | 'Leather Pride 2017' stelt spannend programma in 't vooruitzicht

Amsterdam  →  Iets meer dan een maand nadat leermannen en andere 'fetisj-liefhebbers' zich in San Francisco verzamelden voor de jaarlijkse 'Folsom Street Fair', een straatfestival dat de hoofdattractie vormt van de Leather Pride Week in de stad aan de baai en tot 400.000 bezoekers trekt, kunnen ze in Amsterdam terecht voor Leather Pride Amsterdam.
                                             
                                     
Leather Pride Amsterdam is een jaarlijks evenement dat sinds 1996 'eind oktober' of 'begin november' in Amsterdam plaatsvindt en dat speciaal gericht is op homoseksuele mannen met een leerfetisjisme.

Leather Pride Amsterdam wordt al weer voor de eenentwintigste maal georganiseerd en vindt plaats van 26 tot en met 29 oktober 2017.


Zie ook:  
Leather Pride Amsterdam | "Verkiezingen van de Nederlandse en de Europese Mister Leather"    
Leather Pride Amsterdam 2017 → Website  /  Leather Pride Amsterdam 2017 → Facebook.com

bronnen: GayNews.nl / Wikipedia.org / Twitter.com – GayNews.nl / YouTube.com