zaterdag 13 april 2013

Yunus | Gesprek tussen Turken en Jeugdzorg


                          
Rotterdam zal een informatiebijeenkomst organiseren voor de Turkse gemeenschap over de werkwijze van Bureau Jeugdzorg. Aan- leiding is de ophef rond de zaak van het 9-jarige Turkse jongetje Yunus dat wordt grootgebracht door 'n lesbisch stel uit Den Haag.

Het college van burgemeester en wethouders liet donderdag weten dat de informatieavond deze maand nog wordt gehouden. Daar zal naast Bureau Jeugdzorg zelf onder meer de Raad voor de Kinderbescherming aanwezig zijn.

Tijdens de bijeenkomst wil het Rotterdamse stadsbestuur uitleggen hoe het jeugdzorgsysteem werkt en hoe pleegouders worden geworven en geselecteerd. Ook wordt besproken hoe de samenwerking en betrokkenheid tussen jeugdhulporganisaties en de Turkse gemeenschap kan wor- den versterkt. Daarmee wil het college voorkomen dat leden van de Turkse gemeenschap de hulpverlening gaan mijden.

In Turkije onstond de afgelopen tijd veel ophef over Yunus, die al jaren bij lesbische pleegouders in Den Haag woont. Hij werd bij zijn biolo- gische moeder weggehaald omdat hij volgens Jeugdzorg werd mishandeld. Om het jongetje terug te krijgen vroeg de Turkse moeder premier Erdogan om steun.

bron: GayKrant.nl
                           

Seropositieven lopen Antwerp 10 Miles


                        
Op zondag 21 april zal Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, met een eigen delegatie deelnemen aan de Antwerp 10 miles. Sommigen van hen zijn seropositief.

Het project kreeg de naam HIV RUN mee. Bedoeling is mensen met hiv attent te maken op het belang van sport om de eigen gezondheid te verbeteren maar evenzeer om het algemeen publiek te sensibiliseren rond leven met hiv.

Voor meer informatie over Antwerp 10 Miles:  KLIK HIER
  
bronnen: GayLive.be / YouTube.com 
       


                                 

Tilburg is niet alleen Roze op Maandag


                       
INTERVIEW - Het Tilburgse Embrace Pink bestond woensdag precies zeven en een half jaar. Directeur Giovanni Tamo (32) richtte de homobelangenorganisatie op als afsplitsing van het lokale COC. Inmiddels werken er al zo’n zeventig vrijwilligers voor de vereniging. "We hebben een klein kantoortje, maar zijn groot in wat we doen".

"Toen ik op mijn zestiende uit de kast kwam, kon ik terecht bij een praatgroep voor leeftijdsgenoten bij het COC in Tilburg", vertelt Giovanni Tamo, directeur van Embrace Pink. "Ik wilde andere homo's leren kennen om alles mee te ontdekken, te stappen en misschien ook wel een vriendje te vinden", gniffelt hij.

"Dat vond ik heel gezellig en daar heb ik veel aan gehad. Maar het was een heel vies gebouwtje. Ik trok een keer een kast open en alles sode- mieterde eruit. Er was geen fatsoenlijke administratie en als ik vroeg naar voorlichtingen omdat ik dat miste op school, werd daar eigenlijk geen aandacht aan besteed. Daar ergerde ik me heel erg aan. Dan kun je twee dingen doen: kritisch langs de zijlijn staan of je kunt je ervoor inzetten". Giovanni koos voor het tweede en bokste om van het oubollige imago van COC Tilburg af te komen.

"Er zaten hele leuke jaren tussen. De afdeling floreerde en ik was binnen no-time voorzitter omdat er te weinig vrijwilligers waren. Alles wat ik deed realiseerde dus vooruitgang voor de vereniging". Dat hield hij vol tot 2005. Toen besloot hij om zijn eigen organisatie op te richten, wat het begin van Embrace Pink betekende.

Embrace Pink
Sinds Giovanni zich in 1997 inzette voor de homogemeenschap kreeg hij veel te maken met discriminatie. "Ik heb zelf een aantal jaren op een roze oma-fiets gefietst. Niet omdat ik daarmee wilde provoceren maar gewoon omdat ik dat een leuke kleur vond. Ik was bijna elke dag slacht- offer van op z'n minst schelden, alleen om die fiets. Dan maakt het niet uit of ik homo of hetero ben. Zo veel vooroordelen zitten er nog in de samenleving. Onwetendheid, angst, jaloezie en haat".

Ook bij Embrace Pink komen veel bezoekers die te maken hebben met discriminatie om hun geaardheid. "Iemand kreeg een tijdje terug een steen door een ruit van zijn huis gegooid", vertelt de directeur. "Hij had het ongeluk homo te zijn en de achternaam Gay te hebben".

Een van de meest schrijnende gevallen bij Embrace Pink was een moslimjongen die met een koffer op de stoep van het kantoor stond. "Betrapt op het kijken van homoporno en door zijn ouders gelijk uit huis geschopt. Hij was minderjarig en kon nergens anders naartoe".

"Er melden zich vijftig tot honderd mensen per jaar met meldingen van discriminatie", zegt Giovanni. "Maar ik ben ervan overtuigd dat er nog een veel grotere groep is die daar geen melding van maakt. Niet bij ons, de politie of een antidiscriminatiebureau. Die denken dat aangifte geen zin heeft, of dat het erbij hoort".

Klussende burgemeester
In het kader kwam van 'NL Doet' van het Oranjefonds, kwam het Tilburgse college van Burgemeester en Wethouders op 15 maart een nieuwe vloer leggen in het kantoor van Embrace Pink. "Hij glimt nog van geluk, prachtig !! Tilburg is de zesde stad van Nederland, maar een dorp als het op homoseksualiteit aankomt. Daarom vinden we het belangrijk om veel contact te houden burgemeester en wethouders", zegt Giovanni. "Nu kwam de burgemeester, in z'n oude kloffie, met álle wethouders een klus klaren. We hielden er rekening mee dat ze alleen met een oud stukje hout een foto zouden maken en weer weg zouden gaan, maar ze zijn doorgegaan tot de hele oude vloer eruit lag".

"Ze kozen zelf voor ons als hun goede doel. Ik vind dat een groot signaal waarmee ze aangeven dat Tilburg niet alleen roze is op Roze Maandag – wanneer er voor de stad veel geld te vangen valt – maar een organisatie als de onze ook van harte ondersteunen".

Zelf heeft Giovanni niet de behoefte om de politiek in te gaan. "Ik heb het ooit wel overwogen, maar ik zou me kapot frustreren aan een aantal zaken en ik denk dat dat niet goed is voor mijn hart", lacht hij. "Ik zet me liever in voor een maatschappelijke zaak waarbij links, rechts, jong en oud samenwerken".

Embrace Pink biedt support aan iedereen die homo, lesbisch, bi of transgender is, en de hetero's in hun omgeving – telefonisch, via internet en met groepen. Zo organiseren ze jaarlijks een summercamp en heel veel losse evenementen en activiteiten. Daarnaast is voorlichting één van hun belangrijkste pijlers. Niet alleen ouderwets voor de klas staan, maar ook aan teams van jongerenwerkers, agenten, mensen die werken in asielzoekerscentra, verzorgings- en verpleeghuizen, etc. Van een simpele lezing tot een intensieve training.

Juliette van der Smitte

bron: GayKrant.nl
   

Evenementenseizoen van Embrace Pink van start ... doe jij ook mee ?!


Hoewel het mooie weer nog even op zich laat wachten, is Embrace Pink klaar voor een lente en zomer vol activiteiten en evenemen- ten. Doe je mee ?!

Op zondag 30 juni a.s. doen we bijvoorbeeld weer mee met de 'T-Parade'. Deze Tilburgse multiculturele parade biedt een toneel aan de culturele diversiteit die binnen Tilburg leeft. Deze middag kunnen alle culturele groepen zich van 13.00 tot 16.00 uur presenteren met een praalwagen en/of loopgroep om zo de saamhorigheid in de stad en de zichtbaarheid te vergroten. Wij zijn voor het 6e jaar vertegenwoordigd en dit jaar met het motto: "Liefde verbindt alle culturen".

Wie zegt dat homo's niet kunnen klussen ?!  Bouw mee aan onze praalwagen !!
Het is altijd een hoop geklus en getimmer aan onze praalwagen, waarbij jouw hulp van harte welkom is. Voor het eerst hebben we ook gekozen om de loopgroep uit te breiden met een dansje en een leuke interactieve verrassing door middel van Free Hugs voor het publiek.

Waarom we het zo belangrijk vinden om mee te doen als organisatie die staat voor de rechten en ondersteuning van homo's, lesbo's, bi's en transgenders is al volgt: "We willen de maatschappij (jong/oud, allochtoon/autochtoon, iedereen) laten zien dat homoseksualiteit geen besmet- telijke ziekte is of een bevlieging, maar dat het ook een vorm van diversiteit is. Seksuele diversiteit wel te verstaan. We willen uitdragen dat liefde van iedereen is, van alle tijden en alle culturen. We zijn bovenal mens en willen de verbinding aangaan van mens tot mens.

Natuurlijk vinden we het ook heel erg leuk om met een team van vrijwillige medewerk(st)ers en bezoekers aan de praalwagen en loopgroep te werken om deze ludiek vorm te geven en zo de saamhorigheid binnen de groep te vergroten", aldus Lindsay Couweleers, teamleidster bij Embrace Pink. Zin gekregen ?! Geef je dan snel op via: info@embracepink.nl o.v.v. inschrijving T-Parade. Dan geven wij jou de extra informatie die je nodig hebt !! We hopen er met een grote groep enthousiaste mensen een leuke dag van te maken.

Herdenken is belangrijk !!  4 mei: Dodenherdenking
Embrace Pink is jaarlijks vertegenwoordigd bij de Tilburgse dodenherdenking op 4 mei waar we 'n hartvormige krans zullen leggen ter nage- dachtenis aan allen die wanneer dan ook en waar ook ter wereld vielen voor onze vrijheid. Vind je herdenken net zo belangrijk als wij ?! Sluit je dan aan. Mail voor info naar: info@embracepink.nl

Roze Maandag Tilburg op 22 juli 2013
Een niet minder belangrijk, maar 'vrolijker' evenement is natuurlijk Roze Maandag op 22 juli. Wil je meedoen met de 'special' die Embrace Pink dit jaar aan deze knalroze dag toevoegt ?! Mail ook dan naar: info@embracepink.nl o.v.v. inschrijving Roze Maandag Tilburg.

Voor meer informatie ... ga naar de website van:  Embrace Pink

bron: Embrace Pink
         

vrijdag 12 april 2013

Adam Lambert weer 'verliefd'


                       
De voormalige American Idol-ster Adam Lambert heeft 'n nieuwe vriend. Dat meldt altans PerezHilton.com. De 31-jarige Lambert is volgens de Hilton tot over zijn oren verliefd op het Amerikaanse model Murray Swanby. Volgens PerezHilton.com zijn de twee gelief- den al enkele malen samen gespot in het nachtleven van Los Angeles.

Lambert was na een relatie van ruim twee jaar pas enkele maanden vrijgezel. De relatie van Lambert en de 28-jarige Fin Sauli Koskinen kwam regelmatig in het nieuws omdat de twee het nog al eens aan de stok kregen met omstanders en paparazzi. Fin Sauli Koskinen is radio- en tele- visiepresentator en werd bekend toen hij in 2007 de Finse versie van Big Brother won. Adam Lambert werd wereldberoemd toen hij als openlijk homoseksueel in 2009 tweede werd in het achtste seizoen van American Idol.

bron: GaySite.nl / PerezHilton.com / YouTube - Vevo (Video)
         


                       

Bart | Vanalles, en nog wat !!


                  
COLUMN - Hey, hallo !! Ik ben er weer. Een tijd gelden schreef ik hier een blog, en het werd wel weer is tijd voor een nieuwe. Ik zit in de laatste paar weken van school (denk aan zo'n 9 weken). En dat laat je wel merken, dat je er even hard voor moet gaan werken om de boel goed te laten verlopen.

Buiten dat om, heb ik ook een behoorlijke vervelende periode gehad, 'vrienden' lieten mij vallen, en de school geeft ook maar weinig support. Het jammere is, dat dit nu net moet gebeuren aan het eind van het jaar. Ik weet ook wel, dat er nog een aantal maanden te gaan zijn, maar juist nu, zijn de zware, maar ook leuke maanden. Mogelijk zie je elkaar niet meer na de vakantie, en we zien elkaar al wat weinig (i.v.m. stage, 2 dagen per week). Maar goed, het is gebeurd. Niks aan te veranderen.

Ik ben diep gevallen, maar ik heb genoeg mensen om mij heen die mij daar door heen hebben geholpen. Gelukkig !! Buiten mijn even bot te zeggen 'kut' periode heb ik toch nog wel wat leuke dingen gedaan. Zo heb ik laatst, hier op 538 warchild, een aantal weken terug, nieuwe men- sen leren kennen, waarmee ik al een aantal leuke dingen heb ondernomen. Ook een hoop gelachen met een goede vriendin van me die ik haast dagelijk zie, aangezien ze samen met mij vaak naar school reist.

Ook ben ik erg blij, dat ik sinds kort eindelijk van mijn ochtendkranten wijk af ben, omdat ik nu officieel, ieder weekend werk bij de C&A !! En dan hebben we waarschijnlijk nog die brandende vraag, hoe staat het in de liefde. Ik kan je zeggen dat het er niet goed, maar ook niet slecht uit staat. Ik zie mijzelf nog niet binden met een jongen, ik ben net 18, en kom net 'kijken'. Deze leeftijd is dat je wat meer bewust gaat zijn met je leven, en je liefdes leven. Het is niks voor mij, attans dat denk ik. Ik heb nooit een serieuze relatie gehad, één keer een relatie. Dat was meer omdat ik in een dronken bui 'ja' had gezegd.

Drank, Bart en Dronken, is geen combinatie.

Na een lange tijd heb ik voor kamkrant.nl weer een blog geschreven, en ga proberen nu ook vaker wat te bloggen, ik heb de komende paar weken vol gepland, maar ik zal zeker wel wat tijd hebben voor een nieuwe blog. Waarschijnlijk over een meer pakkend onderwerp, en niet iets uit mijn leven.

Nou tot de volgende,  Bart Alleman

Bron: KamKrant.nl
         

Movie Trailer | Tom of Finland


                
Op het moment wordt er een film gemaakt over de Finse kunstenaar Touko Laaksonen, oftewel 'Tom of Finland'. Laaksonen staat bekend om zijn 3500 illustraties van gespierde mannen die veel naakt vertonen. Een trailer van deze film kun je nu zien.

Tot het jaar 1971 was homoseksualiteit illegaal in Finland. In 1920 werd er echter een jongen geboren die in zijn jeugd tekeningen maakte van naakte mannen. Terwijl hij tekende had hij het liefst alleen laarzen aan. Als jongeman zat hij in het Finse leger en had hij seks met een hoop andere soldaten. Als volwassene leidde hij een dubbelleven. Overdag was Laaksonen een getalenteerde reclamekunstenaar en pianist, en 's avonds maakte hij erotische tekeningen.

Vandaag de dag kennen we Laaksonen van zijn 3500 illustraties die gespierde mannen met enorme penissen vertonen. De film over de man achter de schermen zal pas in 2015 in première gaan, maar een trailer kun je nu al hieronder zien.

bronnen: Gay.nl / YouTube.com
          

Belastingaanslagen weggemoffeld bij Gay Krant


                            
Bij de Gay Krant werden belastingaanslagen 'weggemoffeld'. Er is daarom een grote belastingachterstand ontstaan waardoor de ver- lieslijdende Gay Krant nog sneller op het faillissement is afgestevend. Curator Louis Deterink schrijft dat vrijdag in zijn eerste verslag over de teloorgang van het blad en de zaken van Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS).

In het verslag staat ook dat een medewerker van de Gay Krant voor ongeveer 4000 euro heeft gefraudeerd. De fraude werd ontdekt in augustus 2012. "Tegelijk werd in een la een aantal ongeopende blauwe enveloppen gevonden", zei een medewerkster van de curator vrijdag.

Vermoedelijk gaat het om aanslagen die in 2012 zijn ontvangen. Het bedrijf van Krol heeft aangifte tegen de verdachte administratrice gedaan. De curator laat in het midden of Henk Krol voor augustus vorig jaar had moeten en kunnen weten van de fraude en belastingaanslagen.

Het bedrijf van Krol heeft na de ontdekking van de fraude ingegrepen, zegt advocaat Sander Schouten, die voor Krol als woordvoerder in de faillissementszaak optreedt. Een accountant heeft namens Krol afspraken gemaakt met de Belastingdienst. Die konden echter niet worden nagekomen omdat de Gay Krant toen al krap bij kas zat.

De curator bevestigt dat Henk Krol tot het allerlaatste moment aan het roer stond bij de Gay Krant en de eveneens failliet verklaarde webshop Gay-Tel. Hij heeft de faillissementen zelf aangevraagd.

De Belastingdienst heeft nog geen vordering ingediend. De curator kan de hoogte van de belastingschuld nog niet inschatten. Andere schuld- eisers claimen tot dusver in totaal bijna 4 ton.

Drie mediapartijen die verdergaan met de Gay Krant en de website hebben in totaal 26.500 euro betaald voor de activiteiten zoals de domein- namen, handelsnamen, adverteerders, uitgeefrechten en abonnees.

bron: De Volkskrant
    

Belastingaanslagen weggemoffeld bij Gay Krant, rol Henk Krol onduidelijk

Bij de Gay Krant werden belastingaanslagen 'weggemoffeld'. Daardoor ontstond een grote belastingachterstand, waardoor het ver- lieslijdende blad nog sneller op een faillissement afstevende. Dat schrijft curator Louis Deterink vrijdag in zijn eerste verslag over de teloorgang van het blad.

In het verslag staat ook dat een medewerker van de Gay Krant voor ongeveer 4000 euro heeft gefraudeerd. Die fraude werd ontdekt in augustus 2012. "Tegelijk werd in een lade een aantal ongeopende blauwe enveloppen gevonden", legde een medewerkster van de curator vrijdag uit.

Vermoedelijk gaat het om aanslagen die in 2012 zijn ontvangen. Tegen de verdachte medewerkster is aangifte gedaan.

Henk Krol
De curator laat in het midden of oprichter Henk Krol eerder had moeten en kunnen weten van de fraude en belastingaanslagen. Het bedrijf van Krol heeft na de ontdekking van de fraude ingegrepen, zegt advocaat Sander Schouten, die voor Krol als woordvoerder in de faillissementszaak optreedt.

Een accountant heeft namens Krol afspraken gemaakt met de Belastingdienst. Die konden echter niet worden nagekomen omdat de Gay Krant toen al krap bij kas zat.

Hoogte schuld nog niet in te schatten
De curator bevestigt dat de Eindhovenaar tot het allerlaatste moment aan het roer stond bij de Gay Krant en de eveneens failliet verklaarde webshop Gay-Tel. Hij heeft de faillissementen zelf aangevraagd.

De Belastingdienst heeft nog geen vordering ingediend. De curator kan de hoogte van de belastingschuld nog niet inschatten. Andere schuld- eisers claimen tot dusver in totaal bijna vier ton.


bron: Omroep Brabant
           

Franse Senaat keurt Homohuwelijk goed


                           
De Franse Senaat is donderdag akkoord gegaan met een wet die het homohuwelijk en adoptie door homostellen mogelijk moet maken. Dat meldt persbureau AFP. Het is de belangrijkste sociale hervormingen in het land sinds het afschaffen van de doodstraf in 1981. Enkele weken geleden werd de wet al aangenomen door de Nationale Assemblée.

Frankrijk sluit zich hiermee aan bij een reeks andere Europese landen waar homoseksuele stellen al met elkaar in het huwelijk kunnen treden, waaronder Nederland, België, Portugal, Spanje, Zweden en Noorwegen.

De wet gaat nu voor een tweede lezing nogmaals naar beide kamers van de Franse volksvertegenwoordiging, waarin de socialisten van presi- dent François Hollande in de meerderheid zijn. De Senaat heeft enkele kleine wijzigingen in het oorspronkelijke wetsvoorstel aangebracht.

De afgelopen tijd waren er in Frankrijk regelmatig massademonstraties tegen en voor de liberalisering van de huwelijkswetgeving. Een krappe meerderheid van de bevolking is voor de legalisering, bleek uit een peiling. Zondag protesteerden volgens de politie in Parijs 300.000 mensen tegen de mogelijkheid dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen.

Zie ook:  Franse Senaat keurt Homohuwelijk goed  (Woensdag 10 april 2013)

bronnen: Algemeen Dagblad / Persbureau AFP
   

Franse Senaat stemt in met Homohuwelijk

De Franse senaat heeft vrijdag ingestemd voor de invoering van het homohuwelijk. Het wetsvoorstel komt in mei in de Franse Tweede Kamer, waar de socialisten in de meerderheid zijn en de wet naar verwachting wordt aangenomen.

Als de wet wordt goedgekeurd, wordt hij medio dit jaar van kracht.

De kwestie heeft tot grote beroering geleid. Zowel voor- als tegenstanders van het homohuwelijk gingen de laatste weken massaal de straat op. Zondag protesteerden volgens de politie in Parijs 300.000 mensen tegen de mogelijkheid dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen. Volgens de organisatie gingen 1,4 miljoen mensen de straat op. Vooral conservatieve katholieken en moslims zijn fel tegen.

De wet maakt het ook mogelijk dat homostellen kinderen kunnen adopteren. Volgens peilingen is twee derde van de bevolking voor het homo- huwelijk. De kwestie was een belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne van de socialistische president François Hollande. Hij is een fervent voorstander van de wetswijziging.

De invoering van de wet is een van de belangrijkste hervormingen in Frankrijk sinds de afschaffing van de doodstraf in 1981.

Frankrijk is het 12e land dat het homohuwelijk legaal maakt.


bron: De Telegraaf
          

Homohuwelijk in Frankrijk een feit

Ondanks alle protesten is het erdoor: het homohuwelijk in Frankrijk is een feit. De Franse Senaat heeft ingestemd met het openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. De uitslag van de stemming staat zo'n beetje symbool voor de voor- en tegen- standers in het land: 179 stemden voor, 159 tegen.

In februari had de Assemblée, de Franse Tweede Kamer, de wet al goedgekeurd. Vanaf komende zomer kunnen homo's en lesbo's in Frankrijk trouwen en kinderen adopteren. Tegenstand kwam uit verschillende hoeken. Katholiek, moslim en extreem-rechts bleek plotseling eensgezind met elkaar de straat op te kunnen gaan om te protesteren. Homo's verbroederen, kennelijk.

De wet was één van de speerpunten van de linkse president Hollande; wellicht waren veel tegenstanders niet zozeer gekant tegen de roze Fran- soos of Française, maar tegen het beleid van Hollande. Hoe dan ook, dat het er in Frankrijk fel aan toe kan gaan, bleek afgelopen weekend, toen een Nederlander met zijn vriend het ziekenhuis in werd geslagen omdat ze in Parijs – de stad der liefde, zegt men – gearmd over straat liepen.

Inmiddels zijn er dertien landen op de aardbol waar homo's en lesbo's legaal met elkaar kunnen trouwen. Een paar dagen geleden ging Uruguay als tweede Zuid-Amerikaanse land Frankrijk al voor.

bronnen: Gay.blog.nl / Zie.nl - ANP (Video)
         


                             

Apple verbiedt strip met Homoseks erin


                     
Apple verbiedt de verkoop van een Amerikaanse strip op zijn toestellen omdat er twee fragmenten zijn van homoseks. Opmerkelijk genoeg zijn de eerdere afleveringen van SAGA nog wel te koop ondanks het feit dat ook hierin expliciete seksuele scenes te zien zijn.

In het nieuwe nummer van de reeks Saga is te zien hoe op het hoofd van het personage Prince Robot IV, die een televisiescherm als hoofd heeft, twee kleine afbeeldingen toont met orale seks.

Die beelden die niet groter zijn als een postzegel zorgden ervoor dat de strip van Brian K. Vaughn en Fiona Staples niet via de apps op de Apple-toestellen te koop zullen zijn. Vaughn vindt de beslissing onbegrijpelijk. "Het is vanaf de eerste pagina duidelijk dat SAGA voor de vol- wassen lezer bestemd is".

"Door de twee kleine beelden waarop homoseksuele handelingen te zien zijn zal SAGA #12 niet verkocht kunnen worden door apps die op IOS draaien. Dat is spijtig omdat onze strip in het verleden meer grafisch expliciete beelden bevatte".

Vaughn en Fiona kunnen natuurlijk de twee gewraakte beelden gewoon vervangen maar daar denken ze niet aan. "Alles wat er in het boek staat dient om het verhaal verder te helpen en heeft niet de bedoeling om te schockeren. Dus we veranderen niets".

Het nummer mag dan wel niet via de app van de digitale stripwinkel Comixology te koop zijn, op hun website en op die van uitgeverij Image kan het nummer wel gekocht worden.

De twee gewraakte strippagina's vind je HIER en HIER terug.

bron: GayLive.be


Apple-directeur Tim Cook invloedrijkste Homo   

Het Amerikaanse blad Out Magazine heeft Apple-directeur Tim Cook verkozen tot meest invloedrijke homo. Het is het derde jaar op rij dat hij deze titel krijgt. Naast Cook staan ook celebrity blogger Perez Hilton en talkshow host Ellen Degeneres hoog op de lijst.

Het betreft hier een 'Power List' met daarin de 65 meest invloedrijke LGBT's. Cook wordt geprezen om zijn rol als opvolger van Steve Jobs. Onder het bewind van de nieuwe leider blijft Apple namelijk het meest waardevolle merk. Ook steeg de koers tot een hoogtepunt. Tevens zat Cook dit jaar naast Michelle Obama tijdens de jaarlijkse speech van de Amerikaanse president Barack Obama.

Het is alleen niet geheel duidelijk of Cook daadwerkelijk homoseksueel is aangezien hij nooit iets heeft losgelaten over zijn seksuele voorkeur. 'Out Magazine' beweert echter over voldoende informatie te beschikken en is ervan overtuigd dat Cook homoseksueel is.

bronnen: Gay.nl / Out Magazine
        

Apple-directeur Tim Cook wederom invloedrijkste Homo

Apple CEO Tim Cook is voor het derde jaar op rij verkozen tot meest invloedrijke homo. Het Amerikaanse Out Magazine stelde een 'Power List' samen met daarin de 65 meest invloedrijke LGBT's. Vergezeld door openlijk homoseksuelen als Perez Hilton (Celebrity Blogger) en Ellen Degeneres (Talkshow-host) voert Cook de lijst aan.

De nominatie door het Gay-magazine is ieder jaar een twijfelachtige eer. Cook heeft nooit iets losgelaten over zijn seksuele voorkeur en is erg gesloten over z'n privé-leven. Relaties of liefde lijken niet van belang voor de opvolger van Steve Jobs, er is geen meneer of mevrouw Cook in beeld.

We weten alleen dat de Apple CEO graag uren in de sportschool doorbrengt, een echte workaholic is en zijn universitaire footballteam door dik en dun support. Desalniettemin zegt Out Magazine genoeg aanwijzingen te hebben dat Tim Cook homoseksueel is.

Het magazine prijst Cook in zijn rol als opvolger van markante CEO Steve Jobs. Het Apple-schip blijft onder leiding van Cook stevig doorvaren. Apple werd dit jaar het meest waardevolle merk en de koers steeg tot een hoogtepunt. Ook het feit dat Cook dit jaar naast Michelle Obama mocht zitten bij State of the Union, weegt voor het magazine mee in zijn benoeming als meest invloedrijke homo.

bronnen: OneMoreThing.nl / Out Magazine
              

donderdag 11 april 2013

Regenboogvlag verbrand in Amsterdam


                      
In Amsterdam is woensdag op klaarlichte dag door nog onbekende daders een regenboogvlag in brand gestoken. De bewoonster van een huis aan het Zwanenplein in Amsterdam-Noord was woensdag de gehele dag niet in het huis aanwezig maar bij thuiskomst bleek er van de vlag niet veel meer over dan wat verkoolde resten.

Tegen AT5 zegt de vrouw erg ontdaan te zijn van het incident en spreekt van discriminatie. Van de daders ontbreekt tot op heden elk spoor.
De regenboogvlag hing aan de gevel vanwege het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin. Het COC had opgeroepen als vorm van protest de regenboogvlag half stok te hangen.

Nadat Job Cohen het goede voorbeeld had gegeven door de regenboogvlag zondag op te hangen bij het oudste homocafé van A'dam, 't Mandje op de Zeedijk, volgde een dag later vele burgers door ook de vlag aan hun gevel half stok te hangen. Naast de vele honderden gevels van particulieren hing de 'homotrots' maandag ook op het Amsterdamse stadhuis en de Amsterdamse stadsdeelkantoren.

bronnen: GaySite.nl / AT5.nl
           

17.000 Condooms verbeelden Paus Benedictus XVI


                  
De Amerikaanse kunstenares Niki Johnson heeft de afgelopen dagen wereldwijd veel aandacht gekregen omdat zij misschien wel het meest controversiële portret heeft gemaakt van Benedictus XVI, de paus die een maand geleden afscheid nam.

Het kunstwerk bestaat uit 17.000 opengevouwen en op doek vastgenaaide gekleurde condooms. Johnson heeft 270 uur aan het portret gewerkt en gaf het de titel 'Eggs Benedict' mee. De komende maanden is het kunstwerk te zien tijdens diverse exposities in de Verenigde Staten.

De kunstenares kwam op het idee toen ze enkele jaren geleden paus Benedictus XVI hoorde zeggen dat de kerk het gebruik van condooms nog altijd niet goed keurt. De paus zei tijdens een bezoek aan Afrika zelfs dat het gebruik van condooms ziekten waar onder aids in de hand werkt.

"Condooms zijn niet de oplossing voor het aids-probleem in Afrika", aldus de paus toen. De controversiële uitspraken inspireerden Johnson om het portret te maken en ze hoopt dat haar kunstwerk de maatschappelijke discussie over condoomgebruik levendig houdt.

bron: GaySite.nl
          

Gerard Joling te horen op 'Koningsnummer'


                         
Op de dag dat het 'Koningslied' van John Ewbank wordt opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio in Hilversum, wordt bekend dat ook Gerard Joling en Chantal Janzen meezingen op de opname.

"Ook Dré en Roxeanne Hazes maken deel uit van de groep vocalisten die op het officiële lied voor de troonswisseling te horen zijn", meldt Radio Twee.

Het 'Koningslied' wordt donderdag opgenomen met componist Ewbank als producer. Marco Borsato noemt het lied "majestueus" en zegt dat het "nu al een evergreen" is.

"Overigens zou kroonprins Willem-Alexander donderdagochtend een bezoek hebben gebracht aan de Wisseloord Studio", aldus een verslaggeef- ster van Radio 2. Later op de dag wordt het koor opgenomen voor het lied.

bronnen: Gay.nl / Radio 2


Chantal Janzen en Gerard Joling ook op 'Koningslied' te horen

Op de dag dat het 'Koningslied' van John Ewbank wordt opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio in Hilversum, wordt bekend dat ook Gerard Joling en Chantal Janzen meezingen op de opname.

"Ook Dré en Roxeanne Hazes maken deel uit van de groep vocalisten die op het officiële lied voor de troonswisseling te horen zijn", meldt Radio Twee.

Het 'Koningslied' wordt donderdag opgenomen met componist Ewbank als producer. Marco Borsato noemt het lied "majestueus" en zegt dat het "nu al een evergreen" is.

Frits Spits hintte dat kroonprins Willem-Alexander donderdagochtend een bezoek zou hebben gebracht aan de Wisseloord Studio, maar de 'W.A.' waar hij op duidde, bleek Willeke Alberti te zijn. Later op de dag wordt het koor opgenomen voor het lied.

Yes-R heeft besloten niet mee te doen met het Koningslied. De 26-jarige rapper zegt dat hij is gevraagd, maar kiest voor de presentatie van SBS-talentenjacht 'The Next Pop Talent'.

bronnen: NU.nl / Radio 2 / NOS.nl (Video)                    

Uruguay tweede land Zuid-Amerika met Homohuwelijk


                         
Uruguay heeft als tweede Zuid-Amerikaanse land het homohuwelijk goedgekeurd: het huwelijk opengesteld voor koppels van hetzelf- de geslacht. De Senaat had het wetsvoorstel al goedgekeurd, nu stemde de kamer van Afgevaardigden met een ruime meerderheid in: met 71 van de 92 aanwezige leden. Het wachten is nu op de handtekening van president José Mujica, maar hij zei dat hij de wet zal ondertekenen.

Mogelijk treedt de wet binnen tien dagen in werking. Uruguay volgt buurland Argentinië, waar het huwelijk in 23010 werd opengesteld. Wereld- wijd is Uruguay het twaalfde land waar dat gebeurt. Nederland was in 2001 het eerste land ter wereld. Daarna volgden België (2003), Spanje (2005), Canada (2005). Zuid-Afrika (2006), Noorwegen (2009), Zweden (2009), Portugal (2010), IJsland (2010), Argentinië (2010) en Denemar- ken (2012). Daarnaast is in een aantal landen het homohuwelijk alleen in een aantal staten, zoals in de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico.

bron: Gay.blog.nl


Ook Uruguay stemt in met Homohuwelijk

Het Uruguayaanse parlement heeft woensdag een wetsvoorstel voor het legaliseren van homohuwelijk goedgekeurd. Daarmee is Uruguay wereldwijd het twaalfde land waar huwelijken tussen dezelfde sekses mogelijk wordt.

Een ruime meerderheid van 71 van de 92 parlementsleden stemde in met het wetsvoorstel. Vorige week al nam de senaat het voorstel aan. President Jose Mujica moet nog wel zijn handtekening zetten, maar hij heeft al aangegeven de maatregel te steunen. De wet treedt mogelijk binnen tien dagen in werking.

In buurland Argentinië is het homohuwelijk sinds 2010 mogelijk. De katholieke kerk in Uruguay noemt de maatregel een zware klap voor de instituten van het huwelijk en de familie.

Het homohuwelijk is legaal in Spanje, Nederland, België, Canada, Zuid-Afrika, Noorwegen, Zweden, Portugal, IJsland, Denemarken en Argen- tinië. Ook mogen mensen van hetzelfde geslacht trouwen in zes staten in de VS, in Mexico-Stad, de Mexicaanse staat Quintana Roo en de Braziliaanse deelstaat Alagoas.

Frankrijk
Ook in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gaan stemmen op voor het homohuwelijk. De Franse Eerste Kamer zal zich begin volgende maand over een voorstel buigen om het huwelijk mogelijk te maken, nadat in januari de Tweede Kamer daar al mee akkoord was gegaan. In de hoofd- stad Parijs gingen zondag honderdduizenden tegenstanders de straat op om te demonstreren.bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / Zie.nl - ANP / YouTube.com - ZoomIn
                      

     
   

'Gezicht Franse Homohaat' komt uit Bleskensgraaf


                     
Een 38-jarige man uit Bleskensgraaf is internationaal het gezicht geworden van homohaat in Frankrijk. Wilfred de Bruijn werd zwaar mishandeld toen hij met zijn vriend gearmd door Parijs liep. Een foto van de toegetakelde De Bruijn ging daarna de wereld over.

De Bruijn dankt zijn plotselinge bekendheid aan netwerksite Facebook: de foto van zijn verwondingen ging in recordtempo de wereld over. Franse, Italiaanse, Britse en zelfs Amerikaanse media schreven over de mishandeling.

De foto was woensdag op Facebook al bijna 8000 keer gedeeld. ''Het spijt me dat ik jullie dit moet laten zien. Het is het gezicht van homohaat'', schrijft De Bruijn, die online zijn verhaal doet. Onder de foto staan honderden steunbetuigingen in allerlei talen.

Arm in arm
''Mijn vriend en ik werden zaterdag zwaar afgetuigd omdat we arm in arm liepen'', schrijft hij. ''Ik werd wakker in een ambulance. Ik zat onder het bloed, was tanden kwijt en had botten gebroken rond mijn oog''.

In Frankrijk wordt woensdagavond gedemonstreerd tegen homohaat. De Bruijn is daarbij één van de sprekers. Bekijk HIER de foto van de ern- stig toegetakelde De Bruijn. Sommige lezers kunnen deze afbeelding als schokkend ervaren.


bron: RTV Rijnmond


Protest in Parijs tegen Homofobie na mishandeling Nederlander

De schokkende foto van een Nederlandse homo die zaterdagnacht in Parijs werd mishandeld is woensdagavond tijdens een demon- stratie van homobewegingen in de Franse hoofdstad op borden getoond. Duizenden mensen waren op de been om zich tegen homo- fobie uit te spreken.

Wilfred de Bruijn werd zwaar toegetakeld toen hij met zijn vriend gearmd door de Franse hoofdstad liep. Zijn vriend Olivier zei dat drie of vier mensen "Kijk: Homo's" riepen en hen vervolgens aanvielen. De volgende ochtend maakte de vriend een foto voor de aangifte die ze bij de politie deden. De Bruijn, die al jaren in Parijs woont, besloot de foto op Facebook te zetten. De foto bracht een stroom van reacties teweeg.

Er vonden in Frankrijk de afgelopen tijd felle protesten plaats van voor- en tegenstanders van het homohuwelijk. Deze week komt er een einde aan een debat in de Franse Senaat over een controversiële wet die het homohuwelijk en adoptie door homostellen mogelijk moet maken. Eerder werd de wet al aangenomen door de Nationale Assemblée. Een krappe meerderheid van Frankrijk is voor de legalisering, bleek uit een peiling.

"Wat ze (tegenstanders van de wet) zeggen is dat ze niet homofoob zijn: lesbiennes en homo's zijn aardige mensen, maar laat ze niet te dicht bij kinderen komen, dat is erg gevaarlijk. Het is oké als ze samenleven, maar niet zoals andere stellen en met dezelfde bescherming, want het is niet echt hetzelfde", zei De Bruijn in een interview met persbureau AP.

"Deze mensen zijn allemaal deskundigen als het gaat om het gesproken woord. Ze weten heel goed wat er kan gebeurden als je herhaalt, her- haalt, herhaalt dat deze mensen lagere wezens zijn. Natuurlijk heeft dat gevolgen".

De tegenstanders van de wet hebben geweld tegen homo's veroordeeld. De Bruijn kan er niet veel mee. "Het was niet Frigide Bardot (de arties- tennaam van een activist die de protesten tegen de wet heeft geleid) die me op mijn hoofd sloeg of de bisschop van Avignon die in de straat op de loer lag om ons aan te vallen. Maar ze zijn wel verantwoordelijk".

bronnen: FokNieuws / Zie.nl - AFP (Video)
         


             

Protest in Parijs tegen Homofobie

Woensdagavond hebben in Parijs ruim 5000 homoseksuelen en sympathisanten geprotesteerd tegen het opkomende homogeweld in hun stad. Directe aanleiding was de zware mishandeling van een Nederlandse homo afgelopen weekend.

Wilfred de Bruijn werd op straat aangevallen en zwaar toegetakeld. Hij had de demonstranten toestemming gegeven zijn foto mee te dragen tijdens het protest. Op zijn Facebook-pagina zei hij eerder over de foto: "Sorry dat ik dit laat zien. Dit is het gezicht van homofobie". De Bruijn woont sinds 2003 in de Franse hoofdstad samen met zijn partner Olivier.

Binnenkort besluit de Franse politiek of het huwelijk wordt opengesteld voor paren van het zelfde geslacht en hierdoor zijn voor - en tegenstan- ders de afgelopen tijd tegenover elkaar komen te staan. Met als gevolg dat in heel Frankrijk enkele zeer grote protestbijeenkomsten zijn gehou- den van zowel tegen - als voorstanders van de legalisering van het homohuwelijk.

Volgens Elisabeth Ronzier van homo-organisatie SOS Homophobie zijn de afgelopen weken het aantal aangiften van homofobie met maar liefst dertig procent gestegen. De Parijse burgemeester Bertrand Delanoë, zelf openlijk homoseksueel, heeft laten weten dat hij "treurig en woedend" is over het homogeweld in zijn stad en heeft een onderzoek gelast.

bron: GaySite.nl / NOS.nl (Video)              

woensdag 10 april 2013

Regenbogen vliegen om je oren

                          
COLUMN - Het kan je niet ontgaan zijn, Poetin was in Nederland. De schat kwam langs om even wat te kokkerellen met premier Rutte en koningin Beatrix. De lieverd lijkt zo stoer, met het gevechtsvliegtuig en geweren, maar in het echt, een mietje. En bang joh, zo bang. Van een punkbandje schijt hij in zijn broek, hij wordt zenuwachtig van kritische journalisten, en van homo's valt hij flauw. Nogal een dramaqueen hè ?!

Maar ik hoef natuurlijk niet uit te leggen op een homosite wat voor een idioot Poetin is. Ik denk dat bijna elke homo het niet eens is met de anti-homo wet (zou raar zijn als je als homo tegen een anti-homo wet bent). Maar toch. Er stonden (maar) 3000 mensen op het Oosterdok in Amsterdam. Maar waarom ?! Er zijn echt niet maar 3000 homo's in Nederland. 'Niet kunnen' zou de grootste oorzaak zijn. Maar ook 'het heeft toch geen zin' zou een reden zijn. Maar heeft het ook echt geen zin ?! Heb ik daar gister mijn tijd verspild ?!

Laat ik duidelijk zijn: nee, ik heb niet mijn tijd verspild. Ik heb daar niet 2,5 uur lang voor niks tussen een stelletje flikkers gestaan. Ondanks dat Poetin de kritiek lekker weg wuift. Ondanks dat hij ons wijst op Pedofielenvereniging Martijn en de positie van vrouwen in de SGP. Ondanks dat hij dus eigenlijk zegt, verbeter eerst jezelf en ga dan pas wijzen.

Ondanks dat, heb ik mijn tijd niet verspild. Waarom dan niet ?! Ik vind dat demonstreren niet altijd meteen hoeft te leiden tot een ommekeer. Tuurlijk, de meeste demonstranten en ik hopen dat Poetin zijn wet aanpast. Maar ik ga ook naar zo'n protest om een tegengeluid te geven, te zorgen dat die anti-homowet niet onopgemerkt blijft.

Daarbij heb ik ook een heel bijzonder gevoel als ik aan het demonstreren ben. Ik voel me één met de massa, één met die 3000 man (en vrouw) die op het Oosterdok staan.

Op zo'n moment weet ik weer dat ik ergens voor sta, en dat ik onderdeel maak van een wereld, maar vooral dat ik niet alleen ben. Dat ik niet de enige ben die op hetzelfde geslacht valt. Ik ben niet de enige die een anti-homowet belachelijk vind. Ik ben zeker niet de enige. Dat gevoel van niet alleen zijn, vind ik al een geweldig gevoel. Laat staan een homo activiste uit Rusland die de steunbetuiging ziet, voelt, beleeft. Die OOK merkt dat ze niet alleen is. Alleen voor die activiste zou ik zo weer op het Oosterdok gaan staan !!

Thijs Struijlaart

bron: KamKrant.nl
   

Romantisch aanzoek ontroert de Verenigde Staten


                     
Sara Gilbert, vooral bekend van haar rol als Darlene in de sitcom Roseanne, heeft tijdens een uitzending van het Amerikaanse TV- programma 'The Talk' bekend gemaakt dat ze binnenkort trouwt met haar grote liefde Linda Perry. De 38-jarige actrice onthulde maandag in de populaire show dat Perry haar onlangs een zeer romantisch aanzoek deed tijdens een picknick in Los Angeles.

Gilbert vertelde geëmotioneerd over het aanzoek van haar 47-jarige vriendin. Ze zei dat ze volledig overdonderd werd. "Ik moest met haar naar een park voor een romantische picknick, wat we eigenlijk nooit doen, toen opeens een man ons lievelingsliedje 'Love Song' van de Cure begon te spelen. Hij begeleidde zichzelf op gitaar maar opeens hoorde ik een saxofoon".

"Alle overige picknickers begonnen met diverse instrumenten mee te spelen en mee te zingen. Toen vervolgens Perry T-shirts voor mij legde met de woorden 'Wil je met mij trouwen ?!', en twee ringen uit haar tas haalde kon ik natuurlijk geen nee meer zeggen", aldus Gilbert. Vervol- gens bedankte zij het Amerikaanse publiek dat in meerderheid staat achter de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht. Wanneer het huwelijk zal gaan plaats vinden is niet bekend gemaakt.

bronnen: GaySite.nl / The Talk / YouTube.com
         


                           

Kamermeerderheid voor nieuwe Transgenderwet

                
Een Kamermeerderheid stemde dinsdagmiddag voor de zogenaamde transgenderwet van staatssecretaris Teeven (Justitie), die het voor transgenders eenvoudiger maakt om hun geslachtsregistratie te wijzigen. Het COC spreekt van 'een overwinning voor transgen- ders'. COC Nederland pleit, samen met Transgender Netwerk Nederland (TNN), al jaren voor een de wet.

"Dit is een overwinning voor transgenders in Nederland, die straks veel eenvoudiger hun geslachtsregistratie kunnen laten wijzigen", reageert COC voorzitter Tanja Ineke. "Het is bovendien een mooi resultaat van de jarenlange inzet van COC en TNN". Het wetsvoorstel wordt nu voor behandeling doorgestuurd naar de Eerste Kamer.

Momenteel vereist de wet voor een wijziging van de geslachtsregistratie nog onherstelbare onvruchtbaarheid en toestemming van de rechter. Aan die vereisten komt met de nieuwe wet een eind. De Kamer stemde tegen een voorstel van D66 om de minimumleeftijd voor wijziging van de geslachtsregistratie te verlagen van 16 naar 12 jaar.

Ook een voorstel van GroenLinks om de kring van deskundigen, die in het wetsvoorstel genoemd wordt, te verruimen, haalde geen meerder- heid. Volgens de wet kunnen nu slechts artsen de deskundigenverklaring afgeven die straks vereist is om de geslachtsregistratie te wijzigen. COC en TNN pleiten ervoor dat ook transgenderorganisaties en maatschappelijk werkers de verklaring kunnen afgeven. De deskundigenverkla- ring en de minimumleeftijd vormen wel onderwerp van een evaluatie van de wet, die over vijf jaar zal plaatsvinden.

Transgenders bevinden zich in ons land nog altijd in een kwetsbare positie. Van de transgenders die deelnamen aan het onderzoek van het Soci- aal en Cultureel Planbureau 'Worden wie je bent' geeft 40% aan negatieve reacties te ervaren vanwege het trans-zijn en de helft is op het werk niet open hierover. Het welzijn van transgenders laat helaas nog veel te wensen over. Zo geeft 60% van de transgender respondenten aan dat zij eenzaam zijn en 70% heeft ooit aan zelfmoord gedacht.

Om gemeenten en lokale organisaties te ondersteunen om de juiste maatregelen te nemen om transgenders uit hun achterstandspositie te halen hebben Kennisinstituut MOVISIE en Transgender Netwerk Nederland (TNN) de handreiking 'Aandacht voor de T in LHBT-beleid' geschreven.

Elleke Alink van TNN: "De gemeente heeft de verantwoordelijkheid om discriminatie, uitsluiting en onwenselijk gedrag tegen te gaan, om werk- gelegenheid te stimuleren en om sociale veiligheid te garanderen. Dat geldt ook wanneer het gaat om transgenders en we hopen dat onze handreiking hieraan zal bijdragen". De handreiking 'Aandacht voor de T in LHBT-beleid' is gratis te downloaden via de website van:  MOVISIE


bron: GaySite.nl
              

Man snijdt lichaam Homo-student in stukken


                    
In Nieuw-Zeeland is de rechtszaak begonnen van een man die ervan beschuldigd wordt van het versnijden van het lichaam van een homoseksuele tiener en het daarna begraven op twee verschillende kerkhoven.

Gavin John Gosnell pleit onschuldig voor het vermoorden en versnijden van de 15-jarige Hayden Miles in 2011. De man zou volgens nieuwszen- der One News in de rechtszaal hebben uitgeroepen dat hij nooit een lichaam zou versnijden als het slachtoffer nog in leven zou zijn. Hij geeft wel toe dat hij Hayden fysiek zou hebben aangevallen maar zegt dat hij de jongen niet heeft vermoordt.

De openbare aanklager zal moeten bewijzen dat Gosnell Hayden Miles wilde vermoorden en dat hij wist bij wat hij ging doen de dood zou bete- kenen voor de tiener.

Meer dan 1300 mensen hebben de Faceboek pagina 'leuk gevonden' die ter herinnering van de tiener werd opgericht. De ouders van de jongen deden bij de verdwijning en voor dat het lichaam werd gevonden, een beroep op de HoLeBi-gemeenschap van Nieuw-Zeeland om de jongen te vinden.

bronnen: GayLive.be / One News
                     

Zambiaanse Homo-Activist opgepakt na Televisieoptreden


                      
Een Zambiaanse HoLeBi-activist is door de politie gearresteerd nadat hij in een televisieprogramma over homorechten te zien was. De autoriteiten probeerden zelfs tijdens de uitzending de man het zwijgen op te leggen.

Paul Kasonkomona werd onmiddellijk opgepakt nadat hij het gebouw van de Zambiaanse televisezender MUVI verliet. De politie arresteerde Paul Kasonkomona wegens het deelnemen aan onzedelijke activiteiten in het openbaar. De man probeerde nog weg te komen samen met een collega maar werd door de politie voor ondervraging uit de auto geplukt.

Net voor de uitzending had waarnemend president, Edgar Lungu, homoseksuelen gewaarschuwd dat ze gearresteerd zouden worden als ze zich inlieten met homoseksuele activiteiten. Enkele dagen hiervoor hadden autoriteiten opgeroepen om homoseksuele koppels gevangen te zetten nadat vier koppel probeerden om hun huwelijk te laten registreren.

bron: GaySite.be


Homo-Activist opgepakt na TV-interview 

De Zambiaanse homoactivist Paul Kasonkomona is zondag opgepakt na een televisie-interview. De activist gaf een interview voor de televisiezender Muvi TV over de rechten van homoseksuelen en hoe homo's in Zambia nog altijd gediscrimineerd worden. Nog tijdens de live uitzending probeerden de autoriteiten in te grijpen maar dat stond de leiding van Muvi TV niet toe.

Direct na het interview werd Kasonkomona gearresteerd en afgevoerd naar het politiebureau. De volgende morgen kreeg hij te horen dat hij wordt aangeklaagd voor 'het opruien van de bevolking om deel te nemen aan ongepaste praktijken'. Na een nacht in de cel is hij voorgeleid maar wat de rechter heeft besloten is vooralsnog onduidelijk.

In de voormalige Britse kolonie is homoseksualiteit nog altijd verboden en op het overtreden van de wet staat een maximale gevangenisstraf van 14 jaar.

De politiek, rechterlijke macht en de bevolking van Zambia staan bekend als homofoob. Uit een onderzoek in 2010 bleek dat slechts 2 procent van de Zambianse bevolking homoseksualiteit accepteert als seksuele geaardheid.

bron: GayLive.nl