zaterdag 7 november 2015

Movisie - LHBT's - Eenzaamheid | Handreiking: "Eenzaamheid onder LHBT's" ‼

Het landelijke kenniscentrum Movisie heeft de Handreiking Eenzaamheid onder LHBT's uitgebracht, met werkzame 'tips & tricks' voor LHBT's om eenzaamheid tegen te gaan, zoals: zorg voor een stevig sociaal netwerk, stimuleer maatschappelijke participatie en zorg voor continuïteit. In de handreiking staan ook tips voor gemeenten en voor zorgprofessionals en -verleners.

De roze medemens is al anders dan de anderen, maar kan zich daardoor extra eenzaak voelen als hij of zij weinig mensen kent die 'net zo' zijn, te maken krijgt met negatieve reacties en bang is voor dat soort reacties. Uit cijfers blijkt dat LHBT's zich vaker eenzaam voelen dan hetero's. Binnen de groep roze medemensen zelf zijn ook grote verschillen: zo lopen roze jongeren, ouderen en vluchtelingen, transgenders, LHBT's met een verstandelijke beperking en LHBT's uit streng-religieuze gemeenschappen meer risico op eenzaamheid.

Zie ook:  Movisie | Handreiking: "Eenzaamheid onder LHBT's"  /  SamenTegenEenzaamheid.nl | "Week tegen Eenzaamheid 2015"

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                             

Duitsland – Asielzoekers | "Duits Homokoppel neemt 24 vluchtelingen in huis"

Na alle negatieve verhalen in het nieuws over vluchtelingen eindelijk een positief verhaal. Een homokoppel heeft geprobeerd een einde te maken aan het vooroordeel dat bestaat over vluchtelingen en de homofobie die zij meebrengen door 24 vluchtelingen in huis te nemen.

Op dit moment is er een grote vluchtelingenstroom in Europa uit Syrië en het Midden-Oosten, velen vluchten vanwege het conflict met ISIS. Mensen beweren dat vluchtelingen een bedreiging zouden zijn voor homo's in de westerse samenleving, maar een Duits koppel uit Berlijn bewijst het tegendeel. Dirk Voltz en zijn partner 'Mario' hebben 24 vluchtelingen in huis genomen.

"Onze messen liggen nog steeds in de keuken, het enige wat ermee gesneden is zijn de groenten of het vlees en we hebben nog nooit onze slaapkamer op slot hoeven doen", vertelt Voltz. "Mijn vriend en ik leven nog steeds, misschien nog wel meer dan hiervoor".

"Er is niet één moslim die ons heeft willen vermoorden of beledigd, omdat wij homo zijn. Ook hebben zij geen één persoon ontmoet die geen spijt had van het verlaten van hun huis, het was geen keuze om het huis te verlaten", aldus Dirk Voltz.

Het enige minpuntje dat het stel kon bedenken was dat de vluchtelingen heel veel zout en suiker eten, dus zij moeten regelmatig naar de markt om de voorraad aan te vullen.


bronnen: OUT.tv / Facebook.com – Dirk Voltz


Gerade in schlechten Zeiten sollte man die eigene Bilanz prüfen. Meine schaut so aus: Seit Juli rund 24 Leute aus...
Posted by Dirk Voltz on maandag 2 november 2015

                          

COC · Rotterdam - 'Financiële steun' | "Subsidie·stop bedreigt COC Rotterdam"

COC Rotterdam – Als de gemeente Rotterdam de plaatselijke afdeling van het COC niet financieel te hulp schiet stopt COC Rotterdam met haar werkzaamheden en heft de afdeling zichzelf op. Dat schrijft de Telegraaf op haar website. COC Rotterdam bestaat volgend jaar precies zeventig jaar maar het is de vraag of de afdeling in de Maasstad dat jubileum nog haalt.

Tineke Teunen van COC Rotterdam zegt in de Telegraaf dat door gemeentelijke veranderingen het doek dreigt te vallen voor de plaatselijke homo-organisatie. "Het nieuwe college in Rotterdam werkt veel met aanbestedingen maar dat gaat ten koste van het COC", zegt Teunen. "De aanbestedingen zijn opgesplitst, waardoor we voor alles wat we doen ons apart in moeten schrijven om gemeentegeld te krijgen". En dat kan COC Rotterdam niet. "Wij werken alleen met vrijwilligers, die dit werk vaak naast hun reguliere baan doen. We kunnen hier niet in meegaan. Andere organisaties hebben hiervoor speciaal mensen in dienst. Dat kunnen wij niet".

In een noodkreet richting B&W vraagt COC Rotterdam om de status van partner van de gemeente. "Laat ons het werk doen dat we al doen. Rotterdam is er niet alleen goedkoper mee uit, het werk wordt ook gedaan door een gerenommeerde partij die al bekend is". Tot nu toe kreeg de organisatie 34.000 euro subsidie per jaar maar met 5.000 euro minder kan COC Rotterdam ook haar taak als voorlichter in stand houden. Mocht de gemeente niet meegaan in het plan van het COC, dan zal de stekker eruit gaan. 

"Wij houden dan op te bestaan. Als je geen hulp krijgt om je goede werk voort te zetten met 75 vrijwilligers, dan moet je jezelf ook afvragen wat je in Rotterdam te zoeken hebt", aldus Teunen die nog meer dan voldoende werk ziet voor het COC. De gemeente laat in de Telegraaf weten dat niet één organisatie meer kan rekenen op structurele subsidie. "Hoe lang de samenwerking ook is, hoe belangrijk de activiteiten ook zijn".

Tijdens de ledenvergadering van 14 oktober is besloten om het huidige pand van COC Rotterdam aan de Schiedamsesingel te gaan verlaten. Het pand is te groot, te onderhoudsintensief en daarom te duur. Besloten werd te zoeken naar een ander, kleiner onderkomen. Of ook deze plannen nu op lossen schroeven staan is onbekend.


bronnen: GaySite.nl / COC·Rotterdam.nl / YouTube.com                                            ↓ ↓ ↓   Oude video's m.b.t. COC Rotterdam  © 2007 & 2010   ↓ ↓ ↓


        
                                                           

vrijdag 6 november 2015

VS – Grindr – Racisme | Deze jongens reageren op racistische Grindr-profielen

USA - Grindr – Dat je niet op Aziaten valt moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Maar is het nodig om dit keihard in je Grindr-profiel te zetten ?!

Davey Wavey bracht een aantal collega-vloggers bijeen om te praten over discriminatie in dating-apps. Samen bespreken ze het idee dat sommige Grindr-gebruikers "No Asians of No Blacks" in hun profiel zetten. Of, iets creatiever: "No Chocolate, No Rice". Of deze: "And Asians, prease reave me arone".’

De vraag hierbij is: "Geeft zo iemand gewoon netjes zijn voorkeuren op of is het ronduit racisme" ?!

Zie ook:  Videosnack | "Homo's reageren op racistische Grindr-profielen"

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                               

UK - 'Onderzoek' | "Vrouwen zijn Lesbisch of Biseksueel, maar nooit Hetero" ‼

UK – Vrouwen zijn nooit helemaal heteroseksueel, beweren Britse onderzoekers. Ze worden altijd opgewonden van naakte mannen én naakte vrouwen. Lesbiennes voelen zich veel sterker aangetrokken tot vrouwen.

Voor de studie, die werd geleid door dr. Gerulf Rieger van de universiteit van Essex, zijn 345 vrouwen onderzocht. Ze kregen video's te zien met beelden van aantrekkelijke naakte mannen en vrouwen. Hun reactie werd opgenomen, waaronder de verwijding van hun pupillen.

Heteroseksuele vrouwen bleken net zo goed opgewonden te raken van een mooie man als van een mooie vrouw, ook al zeiden ze zich alleen maar aangetrokken te voelen tot mannen. Lesbische vrouwen daarentegen reageerden veel sterker op vrouwen dan op mannen.

De onderzoekers stelden dat lesbische vrouwen meer zoals mannen reageerden. Die vertonen namelijk dezelfde sterke seksuele reactie op een bepaalde sekse. Dr Rieger concludeert: "Ook al noemt de meerderheid van de vrouwen zich hetero, ons onderzoek toont duidelijk aan dat als het gaat om wat hen opwindt ze óf bi- óf homoseksueel zijn, maar nooit hetero".

Zie ook:  
Hetero-vrouwen bestaan niet  /  Vrouwen zijn Bi of Lesbisch, nooit Hetero  /  Hetero-vrouwen bestaan niet ‼    

bronnen: WelingelichteKringen.nl / YouTube.com


        
                                               

TV - TLC - Kijk·Tip - 'Becoming Us' | "Wat als je vader ineens moeder wordt" ?!

TLC - 'Becoming Us' → Ben is een 16-jarige jongen uit de buurt van Chicago die van fotografie houdt, een leuke vriendin heeft en altijd gelukkig heeft samengewoond met zijn twee ouders Charlie en Suzy. Maar net als hij denkt dat hij het leven helemaal onder controle heeft, krijgt hij te horen dat niet alleen zijn ouders gaan scheiden, maar dat zijn vader ook voortaan als vrouw door het leven wil gaan. 

Wat betekent deze verandering in het leven van de jonge tiener die het gevoel heeft ineens zijn vader kwijt te raken ?!  Hij vindt steun bij zijn vriendin Danielle die toevallig óók een vader heeft die transgender is. De serie vertelt het verhaal door de ogen van Ben, maar laat ook de emotionele en lichamelijk worstelingen zien waar zijn vader Charlie mee te maken krijgt sinds diens besluit om verder te leven als Carly. 

Bens vader Charlie voelde al sinds het begin van zijn huwelijk met Suzy dat hij anders is en eigenlijk als vrouw wil leven. Toch gedroeg hij zich altijd als een voorbeeldvader: hij sportte veel met Ben en was zelfs basketbalcoach. De schok voor Ben was dan ook groot toen hij merkte dat zijn vader borsten begon te krijgen, zijn nagels ging lakken en uiteindelijk besloot om voortaan als Carly door het leven te gaan. En als Ben te horen krijgt dat Carly een geslachtsoperatie wil ondergaan, is hij helemaal van slag. Had hij altijd nog stiekem gehoopt dat het een fase was; "nu weet Ben dat de verandering definitief is en dat er geen weg terug meer is".
                            
        
                                   
Zijn aarzelende acceptatie staat in schril contrast tot die van zijn vriendin Danielle die al vanaf haar zevende weet dat haar eigen vader Daniel liever als vrouw leeft. Zij is hem (Danielle praat over Daniel meestal nog in de hij-vorm) juist tot steun als hij worstelt met de negatieve reacties uit de maatschappij en wanneer hij op straat wordt uitgescholden als 'freak'. Daniel over zijn verandering: "Het is geen hobby, het is wie ik ben. Het is de realiteit". Dochter Danielle weet dat en accepteert haar vader daarom. Ze gaat zelfs met hem mee als hij BH's wil passen.

Voor Ben is het allemaal nog wennen. Hij is bang dat hij zijn vader kwijtraakt. Carly ziet dat juist anders: "Je raakt me helemaal niet kwijt, want ik ga nergens heen. Integendeel: je krijgt meer van me dan je ooit hebt gehad".

Becoming Us is vanaf donderdag 19 november tot en met donderdag 21 januari om 21.00 uur te zien op TLC.
Tot en met 12 november kun je I Am Cait nog bekijken op de donderdagavond om 21.00 uur op TLC.    

Zie ook:
Nieuwe reality-serie over Transgenders: "Becoming Us" ‼  /  TLC–serie: 'Becoming Us' | "Transformatie van een vader tot vrouw"   
bronnen: TLC.nl / DiscoveryNetworks.nl – Dunja Engelbracht / YouTube.com


        
                                     

Sport · KNVB · Homoverenigingen | KNVB wil meer Homoacceptatie in de sport

KNVB / KNHB – Binnen homoverenigingen in ons land heerst lang niet altijd een homovriendelijk klimaat. De KNVB en de KNHB willen daar verandering in gaan brengen.

Vorige week vrijdag organiseerden de voetbal- en de hockeybond een bijeenkomst samen met de gemeente Den Haag. Ruim honderd Haagse hockey- en voetbalbestuurders kwam bijeen in het Koycera Stadion, de thuisbasis van ADO Den Haag. Daar maakten ze bekend werk te willen maken met de acceptatie van homo's.

De KNVB bracht deze week een persbericht naar buiten, waaruit is op te maken dat het bevorderen van homoacceptatie hard nodig is. In het bericht staat het verhaal van Arnold Smit.

Smit is oud-keeper van FC Volendam. In zijn jonge jaren volgde hij de liefde van zijn teamgenoten voor de bal maar al te goed. Die voor vrouwen niet. De 'homograppen' in de kleedkamer werden harder. Het verhaal van Smit kwam binnen. Hij deelde zijn ervaringen tijdens de podiumsessie. Het centrale deel van de bijeenkomst. Naast Smit namen ook Erik Cornelissen (algemeen directeur KHNB), Sjors Brouwer (manager projecten KNVB), Rabin Baldewsingh (wethouder sport in Den haag), Sarina Wiegman (assistent-coach Nederlands damesvoetbal), Arjan Offerhaus (hockeyclub HDM) en Karin Blankenstein (John Blankenstein Foundation) deel aan het 'vragenuurtje'.

De John Blankenstein Foundation is partner in de Alliantie Gelijkspelen en ondersteunt bonden en verenigingen als het gaat om homoacceptatie. "Zoek naar mensen die iets met dit onderwerp hebben en willen doen", aldus Karin Blankenstein. "Maak duidelijk dat het niet om 'seksualiteit' gaat, maar over jezelf kunnen zijn binnen de vereniging. Dat heeft ook voor club zo zijn voordelen. Iedereen voelt zich er thuis, blijft lid. Zet het onderwerp ook niet apart weg. Neem het bijvoorbeeld op in beleid rondom Sportiviteit & Respect".

Dat de praktijk weerbarstiger is weet Sjors Brouwer maar al te goed. De KNVB lanceerde al in 2012 een actieplan om homoacceptatie in het voetbal te bevorderen. "De campagne Homo ?! boeit geen flikker ‼ was ludiek. Het maakte het gemakkelijker om bij verenigingen binnen te komen. Daarbij werken we samen met de John Blankenstein Foundation. In gesprek met verenigingen steekt vaak de typische 'macho' voetbalcultuur al snel de kop op. Men ziet het probleem niet, doet het af met soft en zweverig gedoe. Vaak zijn dat degenen die aan het einde van de bijeenkomst roepen dat de clubs echt iets moet met dit onderwerp".

De dames en heren op het podium beantwoordden de vragen bevlogen. Ze zien in dat er iets moet gebeuren. Net als veel van de aanwezige bestuurders. De eerste resultaten van de enquête die bij binnenkomst werd uitgedeeld zijn inmiddels binnen. "Al zeker 10 verenigingen willen 'iets' doen om te zorgen dat iedereen zich binnen de club thuis voelt. Met hen wordt contact opgenomen om te kijken welke benadering het beste bij de club past. Want maatwerk, daar draait het om". Overigens is het beleid van de gemeente Den Haag niet alleen gericht op hockey- en voetbalclubs. Alle teamsportverenigingen kunnen aankloppen voor ondersteuning. "De kracht ligt bij verenigingen", benadrukte wethouder Baldewsingh.

Zie ook:  Sportclubs maken werk van Homoacceptatie

bronnen: Winq.nl / KNVB.nl / JohnBlankensteinFoundation.nl / YouTube.com


       
                                                             

donderdag 5 november 2015

VS – Florida – Fort Myers | Homovader 'Will Hutt' verdedigt 9-jarige zoon Liam

Een trotse homovader komt op voor zijn 9-jarige zoon nadat hij slechte reacties ontving over zijn zoon die verkleed was als Disney-figuur Cruella De Vil.

De 9-jarige Liam, die een passie heeft voor kostuums en verkleden, koos ervoor om zich dit jaar te verkleden als Cruella De Vil uit de film 101 Dolmatiërs. De reacties op Facebook waren alleen niet allemaal zo positief. Een Facebook-'vriend' reageerde: "Ik moet zeggen dat dit compleet ongepast is en ik kan niet geloven dat een ouder dit zijn kind aan kan doen. Sorry als ik je nu beledig, maar ik denk dat het verkeerd is".

Will Hutt, de vader van het jongentje, reageerde: "We zullen maar accepteren dat er mensen zijn die zo denken. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Ik zal mijn kinderen altijd steunen in hun creativiteit en ik zal ze niet tegenhouden in wat ze willen".

De vader vertelt verder dat hij nog geen homoseksualiteit herkent in zijn zoon, hij vindt het gewoon leuk om zich te verkleden. Het lijkt erop dat hij de creativiteit van het verkleden leuker vindt dan zich te verkleden als een vrouw. De vader begrijpt dat mensen een vooroordeel hebben dat hij die richting in wordt geduwd omdat hij 2 vaders heeft, maar dat is niet waar.

bronnen: OUT.tv / Facebook.com
                                 
                                                                                   

Amsterdam - 'Pride Photo Award' | "Publiek kiest voor politieke statements" ‼

Amsterdam  Pride Photo → Muslim Pride, een prikkelend werk van de Pakistaanse fotograaf Mariam Magsi, wint de publieksprijs van de internationale wedstrijd Pride Photo Award. De foto kreeg bijna eenvijfde van de stemmen van bezoekers. In totaal bezochten ruim 23.800 mensen de Oude Kerk in Amsterdam, waar de winnende foto's van 2015 te zien waren van de internationale wedstrijd Pride Photo Award.

Mariam Magsi's winnende foto Muslim Pride vertelt over liefde die zich onttrekt aan de grenzen van religie en politiek, en die haat en intolerantie overstijgt. Het is een uitdrukking van vrijheid in een onderdrukkend klimaat. De foto speelt van binnenuit met de grenzen die aan mensen worden gesteld: liefde is echt en vrij, ook wanneer die schuil gaat achter een sluier. De foto was eveneens de winnaar in de categorie 'Enkel Beeld'.

Als tweede koos het publiek voor Tatiana Vinogradova's fotoserie 'Days of Melancholy', die eerste werd in de themacategorie 'Stories of Love and Pride'. De serie vertelt het verhaal van Russische homo's die terug de kast in worden gejaagd door het verbod op 'propaganda voor homoseksualiteit'.

De winnende series dagen grenzen en normen uit die door de samenleving worden opgelegd. Het is interessant om te zien dat het publiek voor politieke statements kiest, zoals verwoord door de voorzitter van Pride Photo Award, Margriet van der Linden: "Het publiek geeft een duidelijke boodschap af naar de politieke en religieuze leiders van deze wereld: iedereen moet zichzelf kunnen zijn, het is niet aan jullie om te bepalen van wie we wel of niet mogen houden". "Handen af van de liefde" ‼
                                         

Amerika - Tampa Bay - 'Vadi Velez-Gonzalez' | "Leraar kijkt Gay porno in klas"

USA – Een leraar, die les geeft op een middelbare school in Florida, is maandag gearresteerd nadat hij was betrapt op het kijken van gay porno in de klas.

Vadi Velez-Gonzalez, een leraar begrijpend lezen aan de Mulberry High School in Tampa Bay, werd betrapt door 4 studenten die verschillende foto's op zijn telefoon zagen. Een student zou voor een vraag naar zijn bureau zijn gelopen en zag toen de gay porno op zijn telefoon. Daarna is de student meerdere malen langs zijn bureau gelopen en heeft het voorval gefilmd. De video is vervolgens gedeeld op Snapchat, waardoor de hele school het kreeg te zien binnen één dag.

De 47-jarige leraar wordt vervolgd voor het laten zien van seksuele afbeeldingen aan studenten. "Je mag gay porno kijken, maar niet in een klas vol studenten waar jij het juiste voorbeeld aan moet geven", vertelt een televisiezender in Florida.

Vadi Velez-Gonzalez zit nu vast op het politiebureau en kan vrijgelaten worden na het betalen van een borgtocht van 8.000 dollar. "De laatste plek waar hij moet zijn is op een school met kinderen", vertelt de politie

bronnen: OUT.tv / ABC·ActionNews.com – Video                                                             

België - Zelfmoord | Onderzoek naar verhoogd zelfdodingsrisico onder LHBTI's

Hoe komt het dat HoLeBi's en Transgenders vaker nadenken over zelfdoding en ook vaker een zelfmoordpoging ondernemen ?!  Wat zijn de factoren die hen kwetsbaarder maken voor het ontwikkelen van die suïcidale gedachten en gedrag ?!  Dat zijn de centrale vragen in een thesisonderzoek aan de Universiteit Gent dat begeleid wordt door het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie, ook wel het VLESP en het Transgender Infopunt.

Het is een open deur intrappen, maar Vlaanderen scoort slecht wat zelfdoding betreft. Met zo'n drie zelfdodingen per dag zit Vlaanderen boven het Europese gemiddelde.

Onder de HoLeBi's en Transgenders is het probleem nog groter. Uit onderzoek blijkt dat 33 tot 45 procent van de HoLeBi's tijdens het opgroeien zelfmoordgedachten heeft. Ruim 12 procent of één op de acht homojongens onderneemt ook effectief een zelfmoordpoging (onder heterojongens is dat maar de helft). In de groep transseksuelen heeft ruim 60 procent ooit gespeeld met de gedachte aan zelfmoord en één op de vijf ondernam minstens één poging.

Bijzondere aandachtsgroep
Het is dan ook geen toeval dat het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie (2012-2020) verwijst naar HoLeBi's en Transgenders als bijzondere aandachtsgroep. Er was ook bijkomend academisch onderzoek aangekondigd naar suïcidaliteit bij HoLeBi's en Transgenders.

Nu loopt er bij de Universiteit Gent een bevraging. Die survey richt zich op HoLeBi's en Transgenders van minstens 16 jaar. "Met deze studie willen we de prevalentie en de risicofactoren van zelfmoordgedachten en -pogingen bij HoLeBi's en Transgenderpersonen in Vlaanderen onderzoeken. Het doel is deze prevalentie in kaart brengen en nagaan welke factoren bijdragen aan de specifieke kwetsbaarheid van sommige HoLeBi's en Transgenderpersonen voor het ontwikkelen van suïcidale gedachten en gedrag".

De resultaten van het onderzoek zouden dan kunnen dienen als basis voor beleidsaanbevelingen in het Vlaamse suïcidepreventiebeleid.

Deelnemen aan het onderzoek kan via:  Surveys.Zelfmoord1813.be
Wie met vragen zit over zelfdoding kan altijd terecht op:  www.Zelfmoord1813.be    
        

bronnen: GVA.be - Gazet van Antwerpen / YouTube.com


        
                                         

woensdag 4 november 2015

UK - Showbizzz | Zanger 'Sam Smith' is zijn hele leven - dus 23 jaar - vrijgezel

Verenigd Koninkrijk – Sam Smith heeft toegegeven dat hij nog nooit een relatie heeft gehad. De 23-jarige Britse zanger was open over zijn liefdesleven tijdens een interview voor een tijdschrift.

"Ik heb nog nooit een vriendje gehad, dus ik weet ook niet hoe het is om een relatie te hebben, wat misschien maar goed is ook. Ik ben nog steeds aan het leren wat juist en normaal is in relaties", vertelt hij. "Ik denk dat je met iedereen moet leren hoe je degene kan vertrouwen. Op dit moment heb ik verschillende uitdagingen in mijn leven en ik probeer er net zo normaal mee om te gaan zoals ik eerst ook deed".

In het interview vroegen ze ook of hij klaar was voor een relatie, Sam Smith zei: "Wanneer ben je klaar voor een relatie ?! Wie weet het ?! Ik ben al 23 jaar vrijgezel, dus ik weet het niet. Het heeft tijd nodig" ‼

Eerder werd er gedacht dat hij een relatie zou hebben met danser Jonathan Zeizel, maar een relatie werd nooit bevestigd. Wel werd er bevestigd dat er verschillende dates hadden plaatsgevonden maar dat liep tot niks uit.


bronnen: OUT.tv / YouTube.com - Vevo
                   
        
                                         

SOA·check | "Wat er door je hoofd spookt voordat je je laat testen op een soa"

Je zit in de wachtkamer om je op een soa te laten testen, nog niet aan de beurt. Allerlei gedachten spoken door je hoofd. "Ik zweer dat ik nooooooit meer seks zal hebben".

In een video is te zien welke gedachtes opspelen tijdens het wachten. "Ik gebruik altijd condooms, toch ?! En zo vaak heb ik nu ook weer geen seks gehad. Ja, met Charles, met Alex, met Charles én Alex… Met Paul ging ik toch ook niet ver".

En voor je het weet zit je jezelf in paniek te praten in je eigen hoofd. "OMG, ik heb het gevoel dat ik doodga. Als ik dit overleef beloof ik dat ik naar de kerk zal gaan".

Zie ook:  SoaAids.nl | "Moet jij je laten testen" ?!  /  Sense.info | "Een SOA-test"  /  GezondheidsNet.nl | "Hoe werkt de SOA-test" ?!

bronnen: Winq.nl / BuzzFeed.com / YouTube.com                                       

Canada - Montréal – 'Luka Magnotta' | "Vakantiekaartje vanuit de gevangenis"

De 33-jarige Canadese pornoster Luka Magnotta – die levenslang vastzit in de gevangenis voor moord – schrijft zijn vrienden brieven met daarin details over hoe leuk hij het wel niet heeft in de gevangenis. Het lijken net vakantiekaartjes.

"Ik hoop echt dat je in juli langs kan komen in mijn huisje hier. Ik zal je op de bezoekerslijst zetten en ik zal wat lekkers in huis halen voor bij de film, want we hebben filmkanalen en filmavonden hier, dus ik kan elke film krijgen die je wilt zien". Dat schreef Luka Magnotta aan een vriend in maart.

Magnotta laat weten dat hij geen hekel heeft aan zijn straf die hij uitzit voor het vermoorden van zijn Chinese sekspartner Jun Lin, die hij online ontmoet had in 2012. "De deuren van de cel zijn 90% van de dag gewoon open, dus het lijkt een beetje of ik op de universiteit zit", schrijft hij in een andere brief.

Vanuit de gevangenis schrijft Luka Magnotta nog meer: "Pizza party's met vrienden, al dat chocola tijdens Valentijnsdag verpest mijn dieet en het eten is hier echt heel, heel goed en ze serveren veel. Het Italiaanse eten is het beste en het ijs is ook erg lekker".

"Ik geniet erg van het sporten hier, vooral hockey en tennis, omdat ik dan het meeste gewicht verlies", schrijft hij naar een vriend. "Ik kijk uit naar de volgende maand, omdat dan het volleybalnet weer opgehangen wordt. Ik ben altijd al een goede speler geweest".

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


        
                                   

Europa | ILGA-Europe conferentie katalysator voor verandering in Griekenland

De negentiende conferentie van ILGA-Europe - de Europese koepel van LGBTI-verenigingen - zit erop. Van 28 tot 31 oktober kwamen bijna 500 activisten van over de hele wereld samen om te debatteren over de rechten van HoLeBi's, Transgenders en Interseksuelen (LGBTI). Het thema dit jaar was "Many voices, one movement - together for a just society".

Het thema wil de diversiteit binnen de LGBTI-gemeenschap benadrukken. "Als minderheid zijn we gewoon om luid te roepen om onze noden kenbaar te maken, maar soms horen we daardoor de zachtere stemmen binnen onze diverse gemeenschap niet meer", legt Çavaria woord- voerder 'Jeroen Borghs' uit. "Elke vorm van diversiteit die in de samenleving bestaat, vind je ook terug binnen de LGBTI-gemeenschap. We moeten dan ook de hand in eigen boezem durven steken en nagaan of we zelf eigenlijk wel zo inclusief zijn als we denken. Geen makkelijke opgave, maar we gaan de uitdaging niet uit de weg", aldus Borghs.

Boysproject
In de workshop over LGBTI-sekswerkers stelde Çavaria de werking van de Antwerpse organisatie Boysproject voor. Deze organisatie zet zich specifiek in voor het welzijn van jongens, mannen en transgenders die (occasioneel) geld verdienen met seks. "LGBTI-sekswerkers zijn een heel diverse en vaak gemarginaliseerde groep. Boysproject zoekt mannelijke en transgender sekswerkers actief op - zowel online als op het terrein - en biedt hen informatie over seksuele gezondheid en psycho-sociale ondersteuning", weet Borghs.

"Ze kunnen terecht in hun Drop-Inn / Drop In (inloopcentrum) voor een babbel, een knipbeurt, een doktersbezoek, een workshop of gewoon een leuke avond met gelijkgestemden". Door hun specifieke situatie en onderlinge verscheidenheid is het voor LGBTI-sekswerkers moeilijk om gehoord te worden. "Organisaties als Boysproject werken als geluidsversterker voor mensen die anders misschien over het hoofd worden gezien. De organisatie kreeg dan ook veel lof van onze Europese collega's", aldus Borghs.

Diversity Award
Op het afsluitend galadiner werd voor de eerste keer de Diversity Award uitgereikt aan een lokale organisatie. De winnaar was LGBTI people with dissabilities, een Griekse LGBTI-organisatie voor mensen met een beperking. Met de award wil ILGA-Europe een lokaal initiatief dat werkt rond diversiteit binnen de LGBTI-gemeenschap in de kijker zetten en een hart onder de riem steken. De uitreiking werd voorafgegaan door een aangrijpende dansvoorstelling van mensen met een beperking, die op een staande ovatie werd onthaald.

Politiek debat
Dat was echter niet het enige applaus dat er tijdens de conferentie te horen viel. Vrijdag waren vertegenwoordigers van verschillende Griekse partijen uitgenodigd om te debatteren over LGBTI-rechten in Griekenland. Na afloop verklaarden de vertegenwoordigers van Syriza, PASOK, Nea Dimokratia, DIMAR, To Potami en Enosi Kentroon zich bereid werk te maken van geregistreerd partnerschap, de hervorming van het familierecht, een wet voor de erkenning van genderidentiteit en de strijd tegen tegen discriminatie in Griekenland.

Ook de Griekse minister van Justitie Nikos Paraskevopoulos (onafhankelijk) zegde zijn steun toe. Dit zijn grote stappen vooruit voor de Griekse LGBTI-beweging. "De aanwezigheid van de ILGA-Europe conferentie is vaak een katalysator voor verandering in het gastland. Zo is in Malta na de doortocht van de conferentie een proces in gang gezet dat hen naar de top van de lijst van meest LGBTI-vriendelijke landen in Europe heeft gekatapulteerd", zegt Borghs. Het wordt wel afwachten hoe en wanneer de nieuwe wetgeving in Griekenland zal worden geïmplementeerd.

De volgende ILGA-Europe conferentie vindt volgend jaar plaats in Cyprus.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / Vimeo.com – ILGA-Europe


        
                                 

dinsdag 3 november 2015

COC Haaglanden - Jong & OUT | YouTube.com - Video·blog: Welkom bij 'B You'

Den Haag  COC Haaglanden  Jong & OUT → Ook benieuwd wat er allemaal te doen is binnen de LHBT-community ?! ... hou dan onze YouTube Channel goed in de gaten ‼

Het nieuwe "B You" is een LHBT-channel voor jongeren en jongvolwassen. Er komt van alles voorbij zetten zoals: nieuwtjes, feiten, interviews, seks en weerbaarheid, events, etc. Maar wij doen ook challenges die wij zelf bedenken of op verzoek van onze volgers.

Iedere maandag en donderdag uploaden wij een blog ...  YouTube.com – B You  en/of  Facebook.com – Jong & Out Haaglanden


bronnen: COC·Haaglanden.nl – Jong & Out / YouTube.com


        
                             

China – Male Rape | China erkent en bestraft nu ook verkrachting van mannen

China – Sinds 1 november is verkrachting van mannen nu ook strafbaar in China. De maximumstraf is vijf jaar cel. Tot nu konden enkel vrouwen verkracht worden volgens het Chinees strafwetboek. "Verkrachters konden enkel gestraft worden voor verwondingen", aldus ZiZo-Magazine.be en GayStarNews.com.

In 2010 werd een mannenverkrachter tot twaalf maanden opsluiting voor slagen en verwondingen, hoewel hij een man had verkracht. Vorig jaar kreeg een man slechts een waarschuwing nadat hij een man had ontvoerd en verkracht.

Prof. dr. Zhang Beichuan van de Qingdao-universiteit deed een bevraging bij 2000 homoseksuele Chinese mannen waarbij bijna tien procent van de respondenten aangaf ooit verkracht te zijn geweest door een man.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com


     ◄  Chinese Male Rape → Fragment uit: "Shamo"  © 2007

Australië · Mandurah | Meisje (7) moet van school als ze over haar vader praat

Een school dreigt een 7-jarig meisje van school te sturen als ze over haar vader praat. Die vader is namelijk gay en het zou een vorm van homopropaganda zijn als ze over hem praat. Dit is niet in Rusland, maar gewoon in Australië.

In de plaats Mandurah, Australië wordt openlijk gediscrimineerd. Brendan (die zijn achternaam niet noemt om zijn dochter te beschermen) vertelde aan de Mandurah Mail dat hij de schoolleiding op het matje werd geroepen.

Daar werd hem te kennen gegeven dat zijn dochter tijdens de les had verteld dat ze twee vaders had. Daarop moest de docent uitleggen wat dat precies betekende, gay. Brendan liet tijdens het gesprek weten dat zijn dochter net als ieder ander kind gewoon over haar thuissituatie moet kunnen praten.

Brendan vertelt: "Ik wil niet dat ze te horen krijgt dat we naar de hel gaan, niet dat ze dat gedaan hebben maar dat geloven ze nu eenmaal, en ik wil niet dat haar verteld wordt dat liefde alleen iets kan zijn tussen een man en een vrouw".

Waarom Brendan zijn dochter naar zo'n conservatieve school stuurt ?! Dat is omdat hij pas sinds kort uit de kast is. Hij bracht zijn dochter samen met zijn ex-vrouw onder bij deze school, waarvan de leiding nu zegt dat ze 'erin zijn geluisd'. De schoolleiding zegt dat ze het meisje nooit hadden toegelaten als ze wisten dat haar vader gay was. Tot zover de christelijke naastenliefde.

Inmiddels heeft Brendan zijn dochter van school gehaald. Het meisje is er behoorlijk van overstuur en in de war. "Ik voel me schuldig voor het feit dat mijn dochter moet omgaan met het feit dat haar vader niet geaccepteerd wordt".

bronnen: Winq.nl / MandurahMail.com.au / YouTube.com                                         

maandag 2 november 2015

Lelystad - Jongemannen - 150 uur straf | "Straffen voor afpersen van Homo's"

Flevoland · Lelystad – Drie jongemannen moeten van de rechter een werkstraf van 150 uur uitvoeren omdat ze in Lelystad een aantal homo's hebben afgeperst. Bovendien moeten ze alle drie een celstraf van 4 maanden uitzitten als ze nog eens de fout in gaan. Het drietal heeft al een aantal weken in voorarrest gezeten.

De drie jongemannen hebben via een homo-datingsite contact gezocht met hun slachtoffers. Daarbij deden ze zich voor als minderjarige jongens. Toen het tot een afspraak in Lelystad kwam bedreigden ze hun slachtoffers. Ze eisten geld om de ontmoeting geheim te houden. Daarvan zijn tenminste drie homoseksuele mannen het slachtoffer geworden.

De afpersers moeten ook enkele honderden euro's schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

Zie ook:  Forse werkstraffen geëist tegen verdachten afpersen Flevo Homo's  /  Lelystad | "Afpersers van Homo's voor de rechter"

bron: OmroepFlevoland.nl                                               

Hiv·Aids - Aids Fonds → 1985-2015 - 30 jr. | Het Aids Fonds bestaat dertig jaar

Het Aids Fonds bestaat dertig jaar. Dat is eigenlijk geen reden voor een feestje – het betreft immers een levensbedreigende ziekte – en het Aids Fonds wil het liefste Aids zo snel mogelijk de wereld uithelpen en daarmee zichzelf overbodig maken. In 1985 zamelde een groepje homomannen geld in om kerstpakketten voor Aidspatiënten in te zamelen. Dit leidde tot de oprichting van het Aids Fonds.

Het was de tijd dat de diagnose Aids gelijk stond aan sterven: "Een remedie was er niet, veel patiënten stierven aan de gevolgen van Hiv, het virus dat AQids veroorzaakt". Vaak was het een pijnlijke dood en menigeen was er als de dood voor. Dat veranderde in 1996, toen duidelijk werd dat niet één pil, maar een cocktail van Hiv-remmers het virus in bedwang kan houden: "De combinatietherapie". De ziekte werd niet genezen, maar het virus kon worden onderdrukt. De levensverwachting voor mensen met Hiv schoot omhoog en inmiddels is de ziekte min of meer chronisch en in de meeste gevallen niet meer dodelijk.

In 2011 kwam het eerste bewijs dat behandeling met Hiv-remmers preventief werkt. Hoe eerder iemand met Hiv aan de medicijnen gaat, hoe kleiner de kan dat het virus kan worden overgedragen en hoe beter de gezondheidsverwachting. Dit jaar lukte het wetenschappers voor het eerst om met een kunstmatig eiwit antistoffen op te wekken die een Hiv-besmetting kunnen tegenhouden. "Dat brengt de ontwikkeling van een werkend Hiv-vaccin dichterbij", hoopt het Aids Fonds.


bronnen: Gay.blog.nl / AidsFonds.nl / YouTube.com


        
                                   

zondag 1 november 2015

Transgendergeweld | "Hoeveelheid geweld tegen Transgenders is schokkend"

Meer dan de helft van alle Transgenders in Nederland is het afgelopen jaar beledigd, bedreigd, of heeft te maken gehad met geweld. Bij sommigen gebeurt dit zelfs maandelijks. COC Nederland wil daarom een wettelijk verbod op Transgenderdiscriminatie.

De meeste incidenten spelen zich af in het uitgaanscircuit, blijkt uit onderzoek onder 351 transgenders van Transgender Netwerk Nederland, een belangenorganisatie voor emancipatie van transgenders. In het algemeen geldt: hoe zichtbaarder het is dat iemand van geslacht is veranderd, hoe meer geweld hij of zij ondervindt.

Begin september waren enkele incidenten in Amsterdam in het nieuws, waarbij transgenders klappen kregen. Eind augustus werd een transseksuele prostituee ernstig mishandeld. Eind mei werd een transgender bij het Afrikanerplein geslagen met een stuk hout, en werden er seksueel getinte opmerkingen gemaakt.

'Schokkend'
Voor het Transgendernetwerk waren de vele incidenten aanleiding voor het onderzoek. "Het is schokkend dat zoveel mensen in Nederland niet normaal door het leven kunnen gaan vanwege hun transgender-zijn", zegt Elleke Alink, directeur van Transgender Netwerk Nederland.

Tachtig procent van de transgenders die het slachtoffer waren van geweld, paste vervolgens het gedrag aan en gaat niet meer naar de sportschool of de supermarkt om confrontaties te vermijden.
              


◄  Klik op de TNN-animatie om discriminatie te melden bij "Transgender Netwerk Nederland" ‼    
                       
Professionele hulp
In totaal is een derde van alle slachtoffers dusdanig getraumatiseerd door de incidenten, dat zij professionele hulp zoeken.

Het onderzoek Veilig, zolang men het niet merkt is het eerste onderzoek in Nederland dat specifiek ingaat op discriminatie en geweldsgerelateerde incidenten naar transgenders in Nederland. Volgens het netwerk leven in Nederland rond de 390.000 transgenders.

Zie ook:  
bronnen: Parool.nl / TransgenderNetwerk.nl
                              
                                                 

November = 'Movember' | "Laat je snor staan en ga de MOVE-uitdaging aan" ‼

November = Movember  →  De Movember Foundation is een wereldwijde liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor een gelukkiger, gezonder en langer leven voor mannen  ► Sinds 2003 hebben miljoenen mensen zich bij "de gezondheidsbeweging voor mannen" aangesloten – en 485 miljoen euro ingezameld. Hiermee worden duizenden programma's gericht op prostaatkanker, teelbalkanker, psychische gezond- heidsproblemen en lichamelijke inactiviteit gefinancierd.

Wij geloven in actie nemen
Wij creëren een positieve verandering voor de gezondheid van mannen door hun bewustwording te vergroten, voorlichting te bieden en door onze overname van de maand die voorheen 'november' heette.

Laat je snor 30 dagen staan. Zet je in voor de gezondheid van de man ‼

Wij investeren in vier belangrijke strategische aandachtsgebieden voor een blijvende impact op de gezondheid van de man
Wij werken het hele jaar door samen met onze wereldwijde partners en academische en klinische instellingen om ervoor te zorgen dat onze pro- gramma's verbeteringen op gang brengen voor een aantal van grootste gezondheidsproblemen waar mannen voor staan. Wij besteden met name aandacht aan:
  Prostaatkanker    
  Teelbalkanker  
  Slechte Geestelijke Gezondheid   
                            
Wij brengen over elk initiatief dat wij financieren verslag uit, zodat je kunt zien welk effect je donaties hebben
Dankzij de steun van 'Mo Bros', 'Mo Sistas' en donoren hebben we meer dan 1000 projecten kunnen financieren om de gezondheid van mannen te verbeteren  Deze essentiële initiatieven zijn enorm gevarieerd van aard en lopen uiteen van "lokale gezondheidsprogramma's" tot "baanbrekend internationaal collaboratief onderzoek".

Van 30 snorren naar 5 miljoen; zonder jullie was dat nooit gelukt
Na een bescheiden begin in 2003 is de Movember beweging nu uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat door meer dan 5 miljoen Mo Bros en Mo Sistas wordt gesteund.

De Movember Foundation zou nooit geworden zijn wat het nu is zonder het enthousiasme van al die mannen en vrouwen over de hele wereld. Wij zetten ons in om te blijven vernieuwen – de gemeenschap geïnformeerd te houden – en altijd transparant en toerekenbaar te zijn in alles wat we doen.
                                
November = Movember = Laat je snor staan ‼ ... en ga deze Movember de MOVE-uitdaging aan ‼

Ga deze Movember de MOVE-uitdaging aan
Van het team dat de snor nieuw leven heeft ingeblazen; MOVE is een nieuwe manier om geld in te zamelen voor de gezondheid van de man.

De MOVE-uitdaging: beweeg elke dag van Movember
Wandel een half uur naar je werk, speel een spelletje pingpong, of spring op de fiets - veel of weinig, alles telt mee.  

Mo Sistas, dit is jullie moment van glorie. MOVE is de nieuwe manier om iets tastbaars voor de gezondheid van de man te doen.


Houd bij hoeveel je beweegt om je vorderingen te zien
Plaats updates op je fondsenwervingspagina van Movember en deel met anderen wat je hebt gedaan  Betrek je team van vrienden, vriendinnen, je school of je werk bij MOVE, of stel ze voor de uitdaging om net zoveel te bewegen als jij.

Stel een inzamelingsdoel vast, en verpletter dat.

Help om mannen een gelukkiger, gezonder en langer leven te bieden
Samen pakken we een aantal van de "grootste gezondheidsproblemen" onder mannen aan: prostaatkanker - teelbalkanker - mentale gezond- heidsproblemen en lichamelijke inactiviteit.

Bij MOVE gaat het er niet alleen om dat je fitter wordt; het gaat erom dat je je routine verandert
ledereen weet dat lichaamsbeweging goed voor je is, en toch zouden de meesten van ons er méér aan moeten doen. MOVE kan je inspireren om iets nieuws te proberen.

Kom op voor de gezondheid van de man, beginnend bij jezelf ‼  →  November = Movember:  Schrijf je in voor Movember 2015

Zie ook:  Movember | "Laat je snor staan en MOVE" ‼  /  Mo Run – Movember Run Amsterdam  /  Movember – Wikipedia.org

bronnen: Movember.com / YouTube.com