zaterdag 20 oktober 2018

LHBTI–emancipatie | "Paul de Leeuw durft niet meer hand-in-hand te lopen" ‼

Interview - Paul de Leeuw  –  De van oorsprong Rotterdamse televisiester 'Paul de Leeuw', die decennialang een boegbeeld was voor Homo-emancipatie, maakt zich ernstig zorgen over veranderende tijden. Met de hang naar vroeger, de opbloei van het conservatisme en de groeiende dominantie van bekrompen – religieuze – opvattingen worden de progressieve verworvenheden bedreigd.

In een uitgebreid interview met NRC spreekt hij zich ook uit over dit thema. In de theatershow 'Vette Pech' waarmee hij momenteel op toernee is zingt hij een ruimveertig jaar oud nummer over de liefde tussen twee mannen, het soort liefdeslied dat amper bestaat.

Lees verder op de website van Joop.nl:  "Paul de Leeuw durft niet meer hand-in-hand te lopen" ‼

bronnen: Joop.BnnVara.nl / Facebook.com – Joop.BnnVara.nl                                                            

België · Brussel - 26 t/m 28 oktober | La Demence: 29th Anniversary Weekend

België - Brussel - La Demence    Dompel jezelf onder in een feestelijk weekend in Brussel voor het La Demence Anniverary Weekend en pak een van de vele aantrekkelijke hoteldeals met combi tickets.

Het hoogtepunt van La Demence is de Main Party in het Paleis 12 – op 27 oktober 2018 van 21:00 tot 07:00 uur in de ochtend. De laatste editie werd bijgewoond door meer dan 8.000 jongens & mannen van meer dan 78 nationialiteiten.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "La Demence 29th Anniversary Weekend: 26 t/m 28 oktober 2018"
                                                  
        
                                                              
bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Twitter.com – GayNews.nl
                                                         
                                         

vrijdag 19 oktober 2018

Breda – Leonne Zeegers | Eerste Nederlander krijgt 'Genderneutraal paspoort'

Breda - Leonne Zeegers - Intersekse  →  De 57-jarige 'Leonne Zeegers' uit Breda heeft vanaf vandaag een 'Genderneutraal paspoort'. Leonne Zeegers is de eerste inwoner van Nederland die 'n paspoort met een 'X' bij het geslacht heeft   Leonne is Intersekse en voelt zich géén man of vrouw.

Zeegers spande in mei van dit jaar een rechtszaak aan om een Genderneutraal paspoort te krijgen. De rechter gaf de vijftiger gelijk en vandaag kan Leonne Zeegers het nieuwe paspoort ophalen.

NNID, TNN & COC zijn blij met de uitspraak. "Dit is een overwinning voor Leonne", luidt hun reactie. Ook noemen zij de beslissing van de rechter een wake up call voor het kabinet. 

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Eerste Nederlander krijgt Genderneutraal paspoort" 
                                                                                        
       
                                                
Zie ook:
bronnen: OUT.tv / COC.nl / Facebook.com – NOS.nl                                                                         

R'dam - Hommage: 'Robert Long 75' | "Uniek eerbetoon aan rebel van weleer"

Twaalf jaar geleden  overleed een van Nederlands meest bijzondere zangers op nog vrij jonge leeftijd.  Niemand had voorzien dat zijn dood zo snel zou komen. Volgende week, op 22 oktober, zou Robert Long 75 jaar zijn geworden. Een moment dat wordt aangegrepen om zijn Nederlandse repertoire opnieuw te laten horen en hem te eren voor zijn onvergetelijke bijdrage aan het Nederlandse lied.

Robert Long, die in werkelijkheid Jan Gerrit Bob Arend Leverman heette, ging na z'n middelbare schooltijd als etaleur aan de slag bij de HEMA. Maar het was zijn droom om iets met muziek te doen.  Hij was net twintig toen hij zijn eigen band oprichtte. Later werd hij 't boegbeeld van de band Unit Gloria. De artiestennaam Robert Long verwijst naar zijn lengte van 1.92 meter.

Lees verder op de website van DeGayKrant.nl:  Hommage 'Robert Long 75' | "Uniek eerbetoon aan rebel van weleer" 
                                                          

                                                             
Hommage voorstelling aan 'Robert Long'  –  22 en 23 oktober 2018  –  Nieuwe Luxor Theater  –  Rotterdam  –  Meer Info:  RobertLong.nl 


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: DeGayKrant.nl / YouTube.com / Facebook.com – DeGayKrant.nl                                                             

donderdag 18 oktober 2018

Onderscheiding | 'Arjan Ederveen' ontvangt penning voor 'uitzonderlijk talent'

Acteur en televisiemaker 'Arjan Ederveen' krijgt de 'Gouden Genesius Penning'. De penning is een jaarlijkse onderscheiding voor een podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten.

Stichting Tekstpierement, die over de uitreiking gaat, prijst Arjan Ederveen als een maker die z'n hart volgt en zichzelf constant blijft vernieuwen "Arjan werkt veel met jonge, talentvolle mensen die op hun beurt weer leren van zijn ervaring en talent" ‼


Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – DeGayKrant.nl → Parool.nl                                                            

VS - Showbizz | "Amerikaanse zangeres Daya komt Uit de Kast als Biseksueel"

Amerika  →  De Amerikaanse zangeres Daya, bekend van nummers als "Don't Let Me Down" – samen met The Chainsmokers en het onlangs uitgebrachte "Safe" is via Instagram Uit de Kast gekomen als Biseksueel.

De zangeres schrijft in een post op Instagram:  "Ik ben er trots op een Biseksueel lid te zijn van de LHBTIQ-gemeenschap.  Hoewel 't niet altijd gemakkelijk is geweest, weet ik hoe bevoorrecht ik ben dat ik de afgelopen tijd samen was met een meisje waarvan ik heel veel hou".
                                                               
        
                                                            
De zangeres heeft ook advies voor haar volgers. "Blijf authentiek, praat erover met mensen die je vertrouwt, weet dat je geliefd bent en dat ik aan je denk. Ben vrij, ben gay en ben wild".

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Amerikaanse zangeres Daya komt Uit de Kast als Biseksueel"

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Instagram.com – Daya


woensdag 17 oktober 2018

Slam ‼ DJ 'Harm den Besten' vraagt live verkering aan 'zijn vriend' op de radio

Tijdens de Slam radioshow Harm & Kees vroeg presentator 'Harm den Besten' zijn vriend live op de radio verkering. Ze zijn pas een week aan het daten en DJ 'Harm den Besten' vroeg zijn co-presentator 'Kees Dorresteijn' of het niet te vroeg was om deze vraag al te stellen. Kees Dorresteijn en veel luisteraars vonden van niet dus Robbert werd gebeld ...

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                             

Vanavond op TV - Gordon in Wonderland | "Roze ouderen bij Het Rozeneiland"


Televisie - Gordon in Wonderland  –  Gordon gaat op bezoek bij Het Rozeneiland, een unieke verzorgingsafdeling in het Amsterdamse Dr. Sarphatihuis waar 'Roze ouderen' met een hersenaandoening wonen   De ouderen krijgen 'n bijzondere rondleiding in dierentuin 'Artis' en een optreden van Willeke Alberti cadeau. 

En in het oosten des lands ontmoet Gordon de lokale bekendheid Anny Cactus, van wie het leven volledig in het teken staat van cactussen.

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: TV·Gids.nl / Facebook.com  Gordon Heuckeroth
                                                     

                                                 

dinsdag 16 oktober 2018

Oostenrijk – Jan. 2019 | Oostenrijk stelt burgerlijk huwelijk open voor Homo's

Oostenrijk – Homohuwelijk  →  Oostenrijk voert het Homohuwelijk in. Het burgerlijk huwelijk wordt per 01 januari 2019 opengesteld voor paren van gelijk geslacht. 

In december besliste het Grondwettelijk Hof dat de bestaande wetten discriminerend waren. De wetten bepalen dat het huwelijk is voorbehouden aan heteroseksuele koppels, terwijl koppels van hetzelfde geslacht enkel geregistreerde partnerschappen konden aangaan.

De twee vrouwen vochten samen met vier andere stellen de bepalingen aan en zij trouwden zaterdag, als eerste stel in Oostenrijk.

In Europa is Oostenrijk het 16de land en wereldwijd het 26ste land dat het huwelijk mogelijk maakt voor iedereen.


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Oostenrijk – Homohuwelijk | "Oostenrijkse Homo's mogen vanaf 2019 trouwen" ‼  

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net                                                                  

Bios · Eind 2018 - Boy Erased | Homo conversietherapie: Genezen of Verstoten

Bioscoop - Boy Erased  →  Eind dit jaar komt de film Boy Erased uit. Deze film vertelt het verhaal van een jongen die Uit de Kast komt waarna zijn ouders hem voor het blok zetten.  Hij moet in therapie zodat hij kan 'genezen' van zijn geaardheid.  Lukt hem dit niet dan zullen zijn ouders hem verstoten.

Zie ook:

Extra:
Boy Erased → Focus Features  /  Boy Erased → Wiki   Boy Erased → IMDb  /  Boy Erased → Rotten Tomatoes  Boy Erased → Pathé 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


     
                                                             
      
                                                                   

maandag 15 oktober 2018

Homo Top 100 | Wat is je favoriete nummer in de 'Homo Top 100' – Stem Nú ‼

België Homo Top 100  →  Ga jij voor Netta's "Toy""Born This Way" van Lady Gaga, "Euphoria" van Loreen of kies je liever voor een klassieker als "Why Tell Me Why" van Anita Meyer of Madonna's "Express Yourself" ?!  Of dans je het liefst op "Let's Have A Kiki" van de Scissor Sisters ?!  Stem nu mee voor de Homo Top 100

Op 10 november 2018 vindt de vijftiende editie plaats van de Homo Top 100. De 'Cargo Club' in Antwerpen staat die dag volledig in het teken van die lijst. Zelf noemen ze het "de Hetero-en-HoLeBi-party met de beste Roze Hits, ja de beste Roze Hits aller tijden" ‼

  De hele maand oktober kun je nog stemmen.  Wellicht kunnen we er samen voor zorgen dat we onze eigen 'Anita Meyer' lekker hoog de lijst in knallen met haar "Why Tell Me Why"

Stemmen doe je hier ‼  Je kunt tevens op deze website terecht om tickets te bestellen voor het evenement op 10 november in de Cargo Club ‼

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl                                                     

Utrecht | Man in Kanaleneiland mishandeld. Volgens slachtoffer 'Homogeweld'

Utrecht  →  De 28-jarige 'Saïd' uit Utrecht is gistermiddag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland door drie jongens mishandeld, naar zijn eigen overtuiging omdat hij 'Homo' is. Voor en tijdens het geweld werd hem nadrukkelijk in 't Nederlands en Marokkaans toegebeten dat hij Homo / Zemmel is.

"Ik denk nu al sinds 2006 elk jaar dat het beter zal worden, ik ben er nu echt klaar mee".  Saïd zei vanmorgen op zijn eigen Facebookpagina, die in– middels is verwijderd, dat hij meteen aangifte is gaan doen. 

Tegen de politie vertelde Saïd dat hij gistermiddag drie jongens van ongeveer 16 tot 18 jaar passeerde op de Marco Pololaan, iets verderop ging zitten en een sigaret aanstak. Een van drie riep "Homo" naar hem.  Inmiddels is een 16-jarige verdachte aangehouden voor Homofoob geweld ‼


Zie ook:  

zondag 14 oktober 2018

Polen – Lublin – LGBTI+'s | "Politie beschermt Homo-demonstratie in Polen" ‼

Polen – Lublin   Onder massale politiebescherming hebben ongeveer 1500 mensen voor het eerst een mars voor de gelijke rechten van Homoseksuelen door de straten van Lublin in 't oosten van Polen gehouden. De politie gebruikte traangas en waterkanonnen om ruim tweehonderd agressieve tegendemonstranten – die met vuurwerk en stenen gooiden – onder controle te krijgen.  Dat meldt het Poolse persbureau 'PAP' zaterdag.

De burgemeester van de Poolse stad – Krzysztof Żuk – zei dat de mars dankzij de inzet van de politie niet op een drama uitliep ‼
                                                        
        
                                                       
Volgens de politie raakten twee agenten gewond. Enkele tientallen tegendemonstranten zijn gearresteerd omdat ze zich verzetten tegen het gezag ‼ Andere verdachten moeten aan de hand van video-opnamen worden opgespoord.

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Facebook.com – DeGayKrant.nl → NOS.nl                                                           

Australian Firefighters Calendar | De brandweermannenkalenders 2019 zijn er

Australië  Australian Firefighters Calendar  →  De Australian Firefighters Calendar is uit. Bij Winq.nl zie je alvast een serie video's en foto's met heel veel hunks en hun favoriete dieren.

Dit jaar gaan de Australische brandweermannen helemaal los. Maar liefst 'vijf kalenders' hebben ze gemaakt voor 2019. Naast een kalender met hunks en honden, eentje met random dieren en twee met alleen de hete brandweermannen zelf, is er nu ook een gemaakt met poezen en kittens ‼

Koop ook een kalender en steun hiermee de goede doelen die de brandweermannen ondersteunen ‼
Wil jij ook helpen in ruil voor 12 lekkere hunks en hun favoriete dieren aan je muur ?! ... KLIK DAN HIER ‼  

Lees verder op de website van Winq.nl:  "De nieuwe brandweermannenkalender is er" ‼ 
                                                    
                                               
                                             
Zie ook:
Australische brandweermannen poseren met schattige beestjes  /  Kalender met schattige dieren en halfnaakte brandweermannen ‼ 

bronnen: Winq.nl / Facebook.com - Winq.nl / YouTube.com