zaterdag 8 augustus 2015

Lady Gaga speelt een hoteleigenares in nieuwe seizoen American Horror Story

Lady Gaga speelt een biseksuele hoteleigenaresse in het nieuwe seizoen van American Horror Story. Eerder was al bekend dat de Amerikaanse superster een rol in de serie zou gaan spelen. Dat blijkt nu een rijke, modebewuste eigenaresse van een hotel te zijn.

"De dame broedt op 'een verschrikkelijk plan', dat tijdens de eerste afleveringen wordt onthuld en zich tijdens de rest van het seizoen zal ontvouwen", aldus co-creator Ryan Murphy. "Ze zal verschillende relaties hebben met zowel mannen als vrouwen". Murphy: "Dit seizoen is meer sexy dan alle eerdere seizoenen.  Deels vanwege Gaga: zij maakt de afleveringen ook een stuk enger".

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                         

België - Antwerpen – Gay Pride → Foto's | "Diversiteit op Antwerp Pride 2015"

Tijdens deze achtste editie van de Antwerp Pride was de aanwezigheid van de moslimdelegatie niet onopgemerkt voorbij gegaan. Met maskers op en hoofden op stokken riepen ze op om het taboe te doorbreken. Daarnaast waren ook 'WIJ', Boysproject en Buurthuis 'Stroboertje' als meest opvallende nieuwkomers op de Pride in het oog gesprongen. De 'Gay Classic Car Club' mocht met een resem oldtimers de stoet vanop Antwerpen Zuid opgang trekken. De parade lokte 60.000 toeschouwers naar Antwerpen.

Een aantal wagens maken ondertussen al deel uit van het vertrouwde beeld van de Antwerp Pride. Zo stapten ook dit jaar de politie en de Rainbow Cops mee in uniform, zij het dan met iets minder rollend materieel dan vorig jaar. Ze straalden tevens een lossere, toegankelijkere sfeer uit. Daarnaast waren er ook dit jaar enkele mensen die met een solo-actie de aandacht op hun thema wouden vestigen; a-seksuelen, polyamoureusen en meer ...

"Ik wil hiermee de aandacht vestigen op biseksuelen die in de kast leven en het erg moeilijk hebben", vertelt Steven. Voor de pride heeft hij zijn zijn stoppelbaard voor de helft afgeschoren nadat hij geraakt was toen hij een 25-jarige kennis hierdoor onlangs heeft verloren.

Uiteraard trok de pride ook dit jaar opnieuw een groot publiek die vanop de rand de stoet toezwaaide. De stoet eindigde aan 't Steen en zette de feestelijkheden verder door op de Wave-party. Duizenden mensen konden er de hele namiddag en avond gratis terecht om onder de verkoelende schaduw van de bomen te feest op de beats van o.a. Dimitri D'Anvers (Bonaparte) en tal van andere artiesten.

Voor wie hieronder op de foto staat: "U zag er weer geweldig mooi en divers uit. Happy Pride everyone" ‼

Zie ook:
Achtste editie Antwerp Pride officieel geopend  /  3.000 mensen lopen mee in Antwerp Pride Parade  /  Antwerp Pride – Website    
Record-editie van Antwerp Pride Parade   /  De kleurrijke deelnemers van de Antwerp Pride Parade  /  Antwerp Pride – Facebook
Verslag van de Antwerpse Gay Pride Parade  /  20 Hetero's op Pride-praalwagen "Den Draak"  /  Antwerpen in Regenboogkleuren

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Flickr.com


Antwerp Pride 2015   Klik bij de foto op ► om naar de volgende foto te gaan ‼
                             

Valentijn de Hingh over 'Caitlyn Jenner' | "Transitie met een glamoursausje" ‼

Deze week werd er in Nederland een interessante discussie gevoerd over de transitie van Caitlyn Jenner ‼  Valentijn de Hingh en Pari Roehi, beiden model en transgender, keken naar de documentaire 'I Am Cait' en gaven hun ongezouten mening op de Nederlandse televisie in het TV-programma 'Jinek'.

Hoewel Valentijn en Pari het er over eens zijn dat Caitlyn met haar coming-out veel betekent voor de transgendergemeenschap, heeft Valentijn het moeilijk met het 'glamoursausje' waarmee de transitie gepaard ging. 

Eerder kwam er vanuit de transgendergemeenschap al reactie op het kostenplaatje dat verbonden is aan de ingrepen die Jenner onderging, en op het normatieve schoonheidsideaal dat Jenner zou uitstralen op de cover van Vanity Fair. "Niet iedereen heeft het budget voor zulke ingrepen, en niet iedereen voelt de behoefte om er gendernormatief uit te zien", zei Laverne Cox toen.

Nu valt Valentijn de Hingh, die zelf model en transgender is, haar dus bij: "We moeten ons wel realiseren dat veel transgenders het geld en de middelen niet hebben om aan zo'n vrouwelijk ideaalbeeld te voldoen of ervoor kiezen geen medische aanpassingen te doen". 

Ook vermoedt ze dat er veel minder enthousiast was gereageerd als er een minder uitgesproken vrouwelijke transgender op de cover was verschenen. "Wel lief van haar dat ze het opneemt voor de (al dan niet gewenst) minder passabele transvrouwen, hoewel ze zelf een onbereikbaar ideaal is voor veel transgenders", reageert schrijfster en communicatie-experte Fran Bambust, die eveneens transgender is.

"Het klopt wel dat de maatschappelijke acceptatie van transmannen en -vrouwen die wel binnen het bekende plaatje passen een stuk makkelijker is dan die van mensen die tussen twee stoelen vallen of moedwillig gaan zitten", voegt ze eraan toe. "Het sprookjesideaal van 'lelijk eendje wordt mooie zwaan' blijft de media-invulling van transgenderisme beheersen, en dat zal niet meteen veranderen door Caitlyn, Laverne, Valentijn, Paris Lees en Andrea Pevic op covers te zetten". 

"Anderzijds moeten we ook niet naïef zijn, Merkel komt wellicht ook niet meteen op de cover van Variety. We kijken nu eenmaal graag naar schoonheidsidealen, hoe vreselijk dat ook is voor wie er niet aan voldoet. Het is al moeilijk voor bio-vrouwen om met idealen geconfronteerd te worden; als transgenders ook worden afgemeten aan die idealen, wordt het vooral voor de oudere transen een lastig verhaal" ...

bronnen: ZiZo-magazine / NPO.nl


                                          

vrijdag 7 augustus 2015

Zweden | "De 'EuroGames' zijn van start gegaan met 71 deelnemende landen"

Woensdag zijn in Stockholm, Zweden, de EuroGames van start gegaan. Eén van de grootste HoLeBi en Transgender sport evenementen ter wereld die elk jaar plaatsvindt in een andere Europese stad. Het is nu trouwens alweer de 14de editie en volgend jaar gaan de spelen naar Helsinki. De EuroGames zijn van oorsprong een Nederlands initiatief en vonden voor het eerst plaats in 1992 in Den Haag.

Meer dan 5000 atleten uit 71 landen doen dit jaar mee aan de EuroGames in 27 verschillende sport disciplines. De spelen kunnen ook worden aanzien als de Europese Olympische Spelen voor HoLeBi's & Transgenders. Op de EuroGames zijn ook hetero's welkom. De spelen werden woensdag gestart met een openings-event waarbij men alle sporten en atleten voorstelde en waarbij voormalig zwem en boks kampioen 'Mikaela Destiny Laurén' de openings-speech hield. Ook de Zweedse minister van Gezondheid en Sport heeft even het woord genomen. Naast de sporten zijn er ook nog tal van andere events zoals cultuur, debatten en party's. De spelen duren tot en met 9 augustus.

EXTRA INFO:  Naast de EuroGames zijn er ook nog de Gay Games en de World Out Games
De World Out Games vinden om de vier jaar plaats. De eerste keer was in 2006 de laatste keer in 2013 in Antwerpen. De volgende editie is 
in 2017 in Miami (VS).
De Gay Games zijn vergelijkbaar met de World Out Games, en vinden ook om de vier jaar plaats, maar de Gay Games zijn kleinschaliger. De eerste Gay Games vonden plaats in 1982 de laatste in 2014 in Cleveland (VS) en de volgende zijn in 2018 in Parijs.

Zie ook:  EuroGames Stockholm 2015 gestart  /  EuroGames Stockholm 2015  /  EuroGames Stockholm 2015 – Website

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                               

VS – Showbizz | "Kevin Bacon wil meer mannelijk naakt in Hollywood-films" ‼

Kevin Bacon voelt zich als mannelijke acteur gediscrimineerd tegenover zijn vrouwelijke collega's. Terwijl zij te pas en te onpas naakt mogen opdraven in Hollywood blockbusters moeten hij en zijn mannelijke collega's hun broek aanhouden of sneuvelen de gedraaide naaktscénes bijna steevast op de montagetafel. Hij is dan ook op sociale media een campagne gestart voor meer mannelijk naakt op het bioscoop en televisiescherm.

Kevin Bacon weet waarover hij spreekt want zo was hij al in zijn volle glorie te bewonderen in de film 'Wild Things'. Hij doet een oproep aan zijn mannelijke collega's om alles te laten zien.

"Ook wij mannen willen naakt zijn", zegt hij. "Gentlemen: It's time to free the bacon (Heren: Het is tijd om jullie vlees te bevrijden). Ik heb het over jullie piemel, jullie ballen en jullie kont".

"Neem nu Game of Thrones", verduidelijkt hij zijn standpunt. "In elk aflevering zitten wel drie seksscènes. Hoe moeilijk kan het zijn om een penis te tonen ?! Of 'Fifty shades of Grey'. Ik hoorde dat de penis van Jamie Dornan niet eens te zien is. Laat hem toch zijn broek uit doen ‼ Of nog beter: Laat mij Christian Grey spelen. We maken van de hele film één lange close-up van mijn penis".

Of Kevin Bacon zelf naakt te zien zal zijn in zijn nieuwe film 'Cop Car' hebben we niet kunnen achterhalen maar we steunen natuurlijk wel zijn #FreeTheBacon oproep.

Zie ook:  Kevin Bacon wil meer naakte mannen op het doek  /  Kevin Bacon wil meer naakte mannen in films  /  Kevin Bacon – Wiki

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                         

België - Antwerpen | "Antwerp Pride-weekend plechtig en feestelijk gestart" ‼

Donderdag is in het stadhuis van Antwerpen het Antwerp Pride-weekend officieel gestart met enkele toespraken, een inter- continentaal telefoongesprek en een receptie. Achteraf werd er bijgepraat, pogingen tot flirten gewaagd en gefeest tijdens de Midsummer Party van Het Roze Huis - Çavaria Antwerpen.

In het stadhuis waren er toespraken van schepen van Sport 'Ludo Van Campenhout' (N-VA), die als waarnemend burgemeester 'Bart De Wever' (N-VA) vervangt. De burgemeester is met vakantie in Italië. Van Campenhout heette Antwerp Pride welkom en wees op enerzijds de reeds afgelegde weg en anderzijds de route die nog vooruit ligt voor HoLeBi's en Transgenders.

Marc Lambotte, de ceo van Agoria, herhaalde zijn boodschap van creativiteit en anders denken. Belgian Pride-organisator 'Chille Deman' wees op de nauwe samenwerking tussen de Belgian Pride in Brussel en Antwerp Pride.

Cineast 'Xiaogang Wei' lichtte toe hoe LGBT-zijn en coming-out in China zijn. Antwerp Pride-voorzitter 'Bart Abeel' had tenslotte woorden van dank. In het bijzonder voor vrijwilliger 'Jan Allemeersch', Het Roze Huis-voorzitster 'Marcia Poelman' en 'Jeroen Van Lievenoogen'. Hij startte Antwerp Pride mee op.

In zijn dankbetuigingen werd 'Bart Abeel' weliswaar onderbroken door schepen voor Cultuur 'Philip Heylen' (CD&V), die vanuit Charleston in South Carolina telefonisch speechte.

Midzomerfeest
Om 18.00 uur startte simultaan op de Draakplaats de Midsummer Party. Ondertussen is dat het traditionele startschot van de feestelijkheden. De Draakplaats was afgeladen vol tot middernacht, toen de muziek uitmoest, aanwezigen op hun klok keken en bedachten dat ze vrijdag toch ook wel misschien gingen werken.

Zie ook:  Antwerp Pride | Extravaganza's "Kings and Queens-party"  /  Parcours Antwerp Pride-parade 2015 start op het Zuid

bronnen: ZiZo-magazine.be / YouTube.com                               

USA · Showbizz | Fans roepen Beyoncé op voor Homorechten: "BeyBeAHero" ‼

De LHBT-bewoners in Houston (Texas) zetten momenteel de sociale media in met de vraag of zangeres Beyoncé hen kan helpen in hun gevecht tegen een wet die discriminatie binnen de staat toelaat. 

Vorig jaar werd in Houston de regelgeving 'The Houston Equal Rights Ordinance' (oftewel 'HERO') doorgevoerd. Een wet die werd ontwikkeld om bijvoorbeeld LHBT-ers te beschermen op de werkvloer. Klinkt positief zou je zeggen … Toch blijkt een dergelijke wet in Texas nog niet zo makkelijk uitvoerbaar: Gisteren besloot de Supreme Court in Texas dat bewoners over de toekomst van deze wet mogen stemmen in een referendum. De verwachting is niet óf de wet wordt aangenomen, maar wánneer deze wordt afgewezen.


Superster Beyoncé, die zelf afkomstig is uit Houston, zou een grote invloed kunnen hebben op het debat. Gezien de starpower die la Knowles heeft, zou zij met één simpel berichtje op haar sociale media een immense impact kunnen hebben op de uiteindelijke doorvoering van de HERO-wet. Vandaar dat de hashtag #BeyBeAHero momenteel volledig trending over het wereldwijde web gaat ‼ Zal de Queen haar invloed gaan gebruiken ?! Wij houden 't in de gaten ‼


bronnen: GossipGay.nl / Twitter.com / YouTube.com – Vevo


        
                                   

donderdag 6 augustus 2015

IJsland - Reykjavik - 'Skólavörðustígur' | "Eerste Regenboogstraat ter wereld"

Het Gay Pride-seizoen loopt ten einde maar er zijn nog een paar steden waar het jaarlijkse evenement nog moet plaatsvinden. Zo ook in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland.

Komend weekend loopt de traditionele parade door de binnenstad van Reykjavik maar het evenement kent, net als op vele plekken in de wereld, meerdere dagen. Donderdag werd de aftrap gegeven met een zeer opvallende actie. De grootste winkelstraat van de hoofdstad is geheel in de regenboogkleuren geschilderd. Volgens de organisatie van de Gay Pride in IJsland is het voor het eerst, en dus uniek in de wereld, dat een hele straat in de regenboogkleuren is geschilderd.

De organisatie wilde met het eerste evenement van de Pride-week aandacht vragen voor de positie van homoseksuelen in IJsland. Ze had iedereen opgeroepen om mee te schilderen, met als gevolg dat dinsdag een groot aantal mensen, jong en oud, homo en hetero, man en vrouw, maar ook de burgemeester meewerkte om winkelstraat 'Skólavörðustígur' om te toveren in de regenboogkleuren. 

Vanaf woensdag vinden er in Reykjavik een groot aantal culturele evenementen plaats met als hoogtepunt, komend weekend, de bonte parade door de 'regenboogstraat'.

Zie ook:  Reykjavik maakt zich op voor de Gay Pride

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                 

Soa Aids Nederland – Soa/Hiv - Test | Soa-thuistests zijn vaak onbetrouwbaar

Soa Aids Nederland slaat alarm over de Soa-zelftests. "Die zijn vaak onbetrouwbaar", zegt Jan van Bergen, hoogleraar Soa/Hiv aan de Universiteit van Amsterdam.

Via internet worden steeds meer van deze zelftests verkocht. Maar de uitslag is niet altijd betrouwbaar omdat de test verkeerd kan zijn uitgevoerd of omdat een test voor de verkeerde Soa is gekocht.

Laboratorium
Vooral tests waarbij de uitslag thuis kan worden afgelezen zijn onbetrouwbaar. Volgens Van Bergen is het beter een test te kopen die je moet opsturen naar een laboratorium. 

Maar ook die zijn niet zonder risico. Als het monster niet precies goed is afgenomen of op de juiste manier is verpakt en opgestuurd is de uitslag niet te vertrouwen.

Huisarts
Ook zijn er Soa's die pas na enige tijd in een test aangetoond kunnen worden. De kans bestaat dan dat er wordt getest voor de ziekte zich heeft geopenbaard.

Volgens Soa Aids Nederland ben je voor Soa-testen het beste af bij je huisarts of de GGD. Op de website van de organisatie wordt uitgelegd waar je op moet letten als je toch liever zelf een test wil doen.

bronnen:  NOS.nl / YouTube.com


        
                                     

Amsterdam – Gay Pride | Zwangere Loesje: "Mensen, doe niet zo Homofoob" ‼

Loesje (29) voer afgelopen zaterdag mee met de Canal Parade en trok de aandacht met een mooie tekst op haar zwangere buik: 
"I don't care if she's Gay". 

De reacties waren zo mooi ‼ Mensen op andere boten maakten hartjesgebaren naar me, ze 'gooiden' kusjes en wierpen zelfs roosjes naar me, zegt Loesje tegen LindaNieuws.

Homo of Hetero
Loesje is hetero, 26 weken zwanger en weet dat het een meisje wordt. Ze voer zaterdag met vrienden mee door de Amsterdamse grachten. Mijn vriendin Valerie was in de weer met oogpotloodjes en zei "kom, laten we nog wat leuks op jouw buik schrijven". Samen hebben we toen deze tekst bedacht, zegt Loesje. Want of ze nou homo of hetero wordt, dat maakt me echt niets uit.

Statement
"Ik wilde wel een statement maken, ja", zegt Loesje. Zeker na dat drama een paar dagen eerder in Jeruzalem. Ik dacht, jezus mensen, doe niet zo homofoob. Iedereen is op dezelfde manier ter wereld gekomen en iedereen gaat er op dezelfde manier weer uit.

De foto
De actie van Loesje werd prachtig vastgelegd. "Die foto zal wel in een albumpje komen", zegt Loesje.

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / Facebook.com – Darren FotografiePersoonlijk vind ik onderstaand foto krachtig en prachtig. Genomen op gay parade 2015Wie kent haar ? Zou het ons...
Posted by Darren Fotografie on maandag 3 augustus 2015     
                                   


woensdag 5 augustus 2015

België | "Mr Gay Vlaanderen 'Skelte Willems' wordt weerman op regionale TV"

Mister Gay Vlaanderen Skelte Willems is sinds deze week één van de weervoorspellers op de ATV, TVL en TV-OOST. Samen met drie andere weervrouwen voorziet hij het weerbericht voor de provincies Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen van een persoonlijke touch.

"Het is een weerbericht dat we samen maken met onze collega's van ATV in Antwerpen en TV-OOST in Oost-Vlaanderen. We nemen elke dag drie weerberichten op, voor elke zender één", vertelde coördinator Rudi Moesen bij TVL.

Het weerpraatje zelf wordt door het Amerikaanse AccuWeather gemaakt. Zij leveren de weersverwachtingen voor de komende zeven dagen. In hun weerpraatje wordt niet alleen het weer in België en het uitzendgebied van de drie lokale zenders gebracht maar ook van populaire vakantiebestemmingen.

Met het nieuwe weerpraatje willen de drie regionale zenders jonge mensen de kans geven om ook eens op het televisiescherm te komen.


bronnen: GayLive.be / TVL.be
Stonewall – The Movie | "Dé film die elke HoLeBi en Transgender moet zien" ‼

Al in 2013 kon je bij HoLeBi.info lezen dat de Stonewall rellen zouden worden verfilmd. Ondertussen zijn we zover dat de film volgende maand (25 september) in de VS in premiere gaat en vandaag kwam de eerste officiële trailer rond de film uit.

De film rond de Stonewall Riots (1969) moet elke homo, lesbienne, biseksueel, travestiet, transgender en interseksueel zeker zien. Want de Stonewall rellen vormden wereldwijd de aanzet tot de strijd voor gelijke rechten. 1 jaar na de rellen ging de eerste demonstratie voor gelijke rechten ter wereld door in de VS, later volgden steeds meer landen.

Regisseur van de film is Roland Emmerich, de man achter succesvolle rampenfilms als: 'Independence Day' en '2012', De film rond de Stonewall rellen toont een explosief dramatisch op waargebeurde feiten verhaal. In de film draait alles rond het fictieve personage Danny, gespeeld door acteur Jermey Irvine die de zware opstand van HoLeBi's en Transgenders tegen de politie meemaakt, waarbij er langst alle kanten harde klappen vielen. De rellen duurden enkele dagen. 

Andere bekende namen die in de film mee spelen zijn: Jonathan Rhys Meyers, Ron Perlman en Jonny Beauchamp. Bekijk hieronder de eerste trailer van de film die volgende maand in premiere gaat. Bij "Zie ook" een link naar een HoLeBi.info nieuws bericht van juni dit jaar over het feit dat het café waar de Stonewall rellen ontstonden nu een beschermd monument is, met in dat nieuws bericht meer informatie over de rellen.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                                     

Suriname | "Géén 'Bullet' meer door de HMG - om vrede en rust te bewaren" ‼

Tijdens een speciaal belegde persconferentie heeft de muziekformatie Hakuna Matata Gang (MHG) middels een toch wel halfslachtige verklaring afstand gedaan van het gedeeltelijk door hun geschreven lied 'Bullet'. Het lied zet aan tot homo-haat en heeft ertoe geleid, dat de band tijdens haar tournee in Nederland op diverse locaties geweerd is en optredens werden afgezegd. Ook de Lustig organisatie in thuisland Suriname liet de band weten, dat zij niet meer welkom is bij haar activiteiten.

"We zijn geen voorstanders van haatzaaien en we zijn geen anti-homo band en omdat we de rust, vrede en eenheid in Suriname voorstaan hebben wij deze stap gedaan", sprak de voorzanger van de band 'Otniel Babel', die bekend staat als Otjeman.

Het lied 'Bullet' zal niet meer door de band worden gezongen, noch als muziekformatie, noch als individu en zal ook niet meer ter verkoop worden aangeboden.

De band vertrok in juli, met ondersteuning van het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken, naar Nederland om een 16-tal optredens te verzorgen waarvan er uiteindelijk maar twee voortgang hebben gevonden, vanwege de inhoud van het gewraakte nummer.

De band stelt in haar verklaring dat zij nimmer de bedoeling had om anderen te kwetsen of te denigreren middels het bewuste lied. De band meent echter wel, dat er verder niets mis met het vrijelijk uitten van een mening en zegt te geloven in dichterlijke vrijheid.

Met een dergelijke verklaring lijkt HMG toch niet werkelijk afstand te nemen van 'Bullet', maar heeft de commotie in Nederland de groep min of meer gedwongen de verklaring uit te brengen, ook om verzekerd te kunnen zijn van optredens in de toekomst. De verklaring is dan ook meer een 'politiek correcte' verklaring voor de bühne. 'Bullet' was willens en wetens opgenomen, met een videoclip en daar kan welke verklaring dan ook vele, zo'n negen, maanden later niets aan veranderen ....

Zie ook:

bronnen: De-Surinaamse-Krant.com / YouTube.com


        
                                       

dinsdag 4 augustus 2015

Homoseksuele 'Louis' zegt mishandeld & gediscrimineerd te zijn door Agenten

Een homoseksuele man zou door Amerikaanse politie mishandeld zijn in zijn eigen huis in Midland beach, Staten Island (New York). Agenten zouden Louis Falcone, het 31-jarige slachtoffer, uit hebben gemaakt voor 'vuile nicht' terwijl ze hem in elkaar stompten.

Het voorval vond volgens The New York Daily News plaats op 19 juni. Toen de lichtgebouwde Falcone bebloed op de grond lag zou de ene agent tegen zijn collega's hebben gezegd: "Laat zijn bloed niet op je komen, waarschijnlijk heeft hij Aids".

Korte tijd voor het incident had Falcone een verbaal conflict gehad met zijn broer. De agenten arriveerden pas toen Falcone weer in zijn bed lag. Zij vroegen hem naar buiten te komen om een verklaring af te leggen, iets waar de man weinig voor voelde. Toen zijn hond vervolgens begon te blaffen, dreigden de mannen het dier dood te schieten. Daarop sleurden de agenten Falcone naar buiten en mishandelden hem.

Het slachtoffer hield onder meer een gebroken neus en diverse wonden aan het voorval over. 

bronnen: Gay.nl / NY·DailyNews.com                                   

België | Maak kennis met Jef – Nieuwe vriend van de Vlaamse zanger Christoff

Maak kennis met Jef Lauwers, 25, die vorig jaar te zien was in de Voice van Vlaanderen waar hij een nummer van Bastille zong. Lauwers is daarnaast ingenieur en getalenteerd ruiter met een eigen paard woonachtig in Duffel in de provincie Antwerpen.

En deze Jef Lauwers is het nieuwe vriendje van Vlaams zanger 'Christoff'. Op 30 juli kon je bij HoLeBi.info al lezen dat de 39-jarige Vlaamse charmezanger en radio-presentator een nieuwe liefde had gevonden, maar meer dan een naam Jef was toen nog niet bekend. "Hij is net op tijd in mijn leven gekomen," zei Christoff al over Jef die trouwens vandaag jarig is en 25 kaarsjes mag uitblazen.

De twee mannen beleven nu een prille romance. "Het is heel leuk", aldus Christoff. We brengen gewoon samen tijd door en verwachten niets. Tegen hem kan ik zeggen: "Wilt gij mij nu efkes beschermen" ?!

Lauwers had vorig jaar trouwens alles in huis om ver door te stoten in de Voice van Vlaanderen. Maar door het gebrek aan zang ervaring, hij was nog maar 1 maand bezig met zanglessen, raakte hij niet door de blind auditions. Misschien dat hij ondertussen meer zang ervaring van Christoff kan opdoen ?! en het dan bij de volgende Voice nog eens kan proberen. 


bronnen: HoLeBi.info / VTM.be
KamKrant stopt ermee | Vaarwel KamKrant.nl: "KamTalk, The last Goodbye" ‼

Het is vandaag 4 augustus. Achttien jaar geleden verscheen voor het eerst op het internet een pagina genaamd KamKrant. Het was een pagina met daarop drie nieuwtjes en een roddeljournaal. De nieuwtjes waren random gekozen, het roddeljournaal was een bedenksel van een ander persoon.

Dat roddeljournaal (door tante Bep)  zorgde er wel voor dat die enkele pagina uitgroeide tot een volwaardige website, met verschillende onderdelen en onderliggende pagina's.

Nu, een website vol nieuws, video-items, foto's en vooral blogs, is het tijd om afscheid te nemen. Dat doen we met de talkshow: "KamTalk, The Last Goodbye" ‼

Een terugblik op KamKrant.nl samen met:
–  Bram Heerink, oprichter van Gay.nl   
–  Sebas van der Sangen, bestuurslid Kammedia
–  Simon Timmerman, voorzitter Stichting Pann
–  Thom Goderie, Mister Gay Netherlands 2011
–  Kammie Tjin-Kam-Jet, bedenker KamKrant.nl

Dit alles onder leiding van Wouter Huele.

bronnen: KamKrant.nl / YouTube.com                                                             

maandag 3 augustus 2015

Verenigde Staten – New England | Lesbisch koppel aangevallen in 'Six Flags' ‼

Twee hetero vrouwen zijn gearresteerd en worden aangeklaagd wegens schendingen van burgerrechten en slagen en verwondingen van een lesbisch koppel op de terreinen van Six Flags in New England (Verenigde Staten). De slachtoffers: een lesbisch koppel van 18 en 19 jaar oud, beide studenten aan de Bryant University in Smithfield, Rhode Island.

De feiten gebeurden afgelopen woensdag. De politie kreeg melding van een gevecht tussen enkele vrouwen op het parkeerterrein van het pretpark. De politie merkte op dat één van de slachtoffers een snee op haar neus had die bloedde. Uit de verklaringen van het lesbische koppel blijkt dat ze over het parkeerterrein liepen en elkaar omarmden. En net op het moment dat ze elkaar een kusje gaven kwam er een vrouw voorbij die hen aanstaarde. De dames vroegen of er een probleem was waarop de vrouw neen antwoordde maar maakte wel een homofobe opmerking wat het lesbische koppel negeerde.

Maar op een bepaald moment keerde de vrouw terug en het lesbische koppel vroeg nogmaals wat haar probleem was en voor ze het wist kreeg ze een vuistslag waarna ze op de grond viel en aan haar haren werd getrokken en gestampt. Toen liep er nog een andere vrouw die werd geroepen door de aanvalster waarna die tweede vrouw het slachtoffer eveneens begon te slaan. Maar toen er steeds meer volk op de parking kwam stopten de twee vrouwen met slaan en liepen ze weg.

De slachtoffers verklaarden nadien ook dat de twee vrouwen een mes bij zich hadden, wat meteen verklaarde hoe één van de slachtoffers aan de snee op haar neus kwam. Gelukkig kon de politie aan de hand van persoonsbeschrijvingen de twee heethoofdige dames arresteren. De vrouw die er als het laatste bij kwam werd na het betalen van 1000 dollar borg vrij gelaten, maar de andere vrouw blijft aangehouden en kan niet op borgtocht vrij komen. Haar proces volgt in september en tot zo lang verblijft ze in de vrouwengevangenis.

bronnen: HoLeBi.info / MassLive.com / YouTube.com                               

EenVandaag · Jongerenpanel | Jongeren: Canal Parade werkt eerder averechts

EenVandaag vroeg aan 1200 jongeren in hoeverre de Canal Parade invloed heeft op hun beeld van homoseksuelen in ons land. Hoewel zes op de tien (63%) ondervraagden aangeeft dat het niet zoveel verschil maakt, geeft een kwart (25%) van de jongeren aan dat ze zelf negatiever aankijken tegen homoseksualteit door het zien van de Canal Parade. 

Van de jongens die meededen aan het onderzoek, zegt zelfs een derde (34%) dat hun beeld van homoseksualiteit negatief wordt beïnvloed door de Canal Parade. 

Slechts 7 procent van alle ondervraagde jongeren zegt dat de Canal Parade, die vandaag gehouden wordt, ervoor zorgt dat ze positiever tegen homoseksualiteit aankijken. 

Ook drie op de tien (30%) homojongeren, waarvan er bijna 400 deelnamen aan het onderzoek, vrezen dat de Parade zorgt voor een negatiever beeld over homoseksualiteit. 

Acceptatie bij jongens blijft achter
EenVandaag onderzoekt al vanaf 2011 de homo-acceptatie onder jongeren. Dit jaar is een lichte stijging te zien: in 2011 en 2013 zeiden circa acht op de tien jongeren dat het redelijk tot goed gesteld was met de homo-acceptatie, dit jaar is dat 85 procent. Te zien is ook dat de acceptatie onder jongens achterblijft. Hoewel ze zichzelf omschrijven als redelijk homotolerant, geeft een kwart van de jongens (26%) aan dat ze moeite hebben met homoseksulaiteit als het in het openbaar zichtbaar is. Van de ondervraagde meiden geeft slechts 8 procent dit aan. Ook vindt een derde van de jongens (33%) het aanstootgevend als twee jongens elkaar zoenen.

Vanavond presenteert Gijs Rademaker de uitslagen van dit onderzoek in EenVandaag. 

Over dit onderzoek
Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit ruim 5.000 jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Aan dit online onderzoek, gehouden van 23 tot en met 30 juli 2015, deden 1.275  jongeren mee. Van alle deelnemers zijn 696 scholier. In het onderzoek hebben 354 jongeren aangegeven dat ze homoseksueel, lesbisch, bi-seksueel of transgender zijn. De uitslag is na weging representatief voor drie variabelen, namelijk leeftijd, geslacht en spreiding over het land.

Meer uitslagen van dit onderzoek vindt u op:  www.1VJongerenpanel.nl

bron: EenVandaag.nl


                                   

UK – Showbizz | Alles over Olympisch schoonspringer en celebrity 'Tom Daley'

Olympisch schoonspringer en celebrity 'Tom Daley' ging laatst in gesprek met de Amerikaanse krant The Guardian over zijn grote duikpassie, over zijn coming-out en zijn grote liefde 'Dustin Lance Black'.

Om optimaal in vorm te blijven, heeft Tom een streng en medogenloos trainingssschema. Elke week doet hij 11 fitnesssessies, 11 zwemsessies en één balletsessie. Elke sessie duurt tussen de 2 en 3 uur. Ook volgt hij een strikt dieet: eiwit, spinazie en havermoutpap als ontbijt, op het lunchmenu staat kip, en als diner eet hij zalm of kip met gestoomde groenten. Dag in dag uit eet Tom hetzelfde, en iedere dag ligt hij om 10 uur in bed. "Om zoiets vol te houden, moet je volhardend zijn. Als je zo'n sterke passie hebt, moet je er alles voor willen opgeven. Het is het belangrijkste in mijn hele leven, waarom zou ik anders zoveel opofferingen doen" ?!

Toch vindt Tom zijn strenge trainingsschema niet altijd even gemakkelijk: "Om voldoende slaap te hebben, moet ik elke avond om 10 uur in bed liggen. Ik zet heel wat andere dingen opzij: ik kan niet zomaar eten wat ik wil, en ben al niet meer uitgeweest sinds september vorig jaar. Wat ik het meest mis is de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil, of om spontaan een weekje op reis te gaan. Dat kan ik echt niet doen, omdat ik continu aan het trainen ben".

In 2012, kort na het behalen van de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Londen, belandde Tom dan ook in een dipje. Hij vroeg zich af wat het allemaal waard was. Met zijn duikcarrière was hij wereldberoemd geworden en kreeg hij zijn eigen televisieshow, maar voelde zich ondanks alles ongelukkig en gefrustreerd. In de zomer van 2013 besloten Tom en zijn beste vriendin Sophie Lee dan ook de wijde wereld in te trekken: "We zijn naar Thailand, Japan, Nieuw-Zeeland, Australië, Spanje, Marokko, Texas en Jamaica gereisd". Deze reis werd gedocumenteerd in de televisieserie 'Tom Daley Goes Global', die vorig jaar op OUTtv te zien was.

In het interview kom je ook meer te weten over Toms liefdesleven. In maart 2013 werd Tom uitgenodigd voor een etentje bij een vriend in Los Angeles. Daar onmoette hij zijn huidige vriendje Dustin Lance Black, de scenarist van de gayfilm 'Milk'. En het was liefde op het eerste gezicht.

Voor hij Dustin ontmoette, had Tom alleen met meisjes relaties gehad, maar echt verliefd was hij nooit. "Ik denk dat ik altijd wel heb geweten dat ik op mannen viel", vertelt Tom. "In mijn vorige relaties had ik nooit zulke sterke gevoelens. Totdat ik Lance ontmoette. Ik dacht, "Wow, dit is vreemd. Waarom heb ik ineens zulke intense gevoelens" ?! Aanvankelijk vond ik het wat beangstigend, maar daarna viel alles op zijn plaats".

Een paar maanden later waagde Tom de stap, en kwam uit de kast op zijn YouTube-channel. Hij nam het filmpje op eigen initiatief op, met behulp van zijn smartphone. "Ik voelde me zo opgelucht. Voor die tijd was ik enorm bang. Toen ik me eenmaal had geout, voelde dat fantastisch. Mensen weten het nu, en ik hoef me er geen zorgen meer over te maken".

bronnen: OUT.tv / YouTube.com


     

     
                                   

zondag 2 augustus 2015

België - Antwerpen | Queer Arts Festival 2015 officieel gestart met vernissage

Zaterdag is in Antwerpen het Antwerp Queer ArtsFestival (AQAF) officieel gestart met een vernissage – een feestelijke opening van een kunsttentoonstelling – in Galerie Verbeeck - Van Dijck. Exposerende artiesten Yuan Yuan en Xiyadie (The Siberian Butterfly) dankten Antwerpen om hen te ontvangen.

Er zijn ook werken Shi Tou & Ming Ming, Xu Yadong, Huang Yue en Flour. Het thema is dan ook China.
Reportage | China en mensenrechtendag 'Antwerp Queer Arts Festival'

De aanwezigen werden verwelkomd door Marcia Poelman, voorzitster van Het Roze Huis - Çavaria Antwerpen. De LGBT-koepel nam het initiatief voor het kunstenfestival. Ook provinciaal gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens (N-VA) en curator Stijn Deklerck van Queer Comrades namen het woord.

Bovendien werden de gasten getrakteerd op een Chinese thee-ceremonie, tai chi, een dansvoorstelling van Nick Coetsier en op een gedicht.

Zie ook:
Queer Arts Festival trekt Antwerp Pride op gang  /  Antwerp Queer Arts Festival – Magazine  /  Queer Arts Festival – Facebook   

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                   

Amsterdam – Gay Pride | "Amsterdam beleeft drukste 'Canal Parade' in jaren"

De Canal Parade was dit jaar 'de drukste in jaren , aldus de gemeente Amsterdam. Ongetwijfeld was het fraaie zomerweer daar debet aan. Honderdduizenden mensen trokken naar de binnenstad. Op sommige plekken was het zo druk dat de politie Twitterde daar niet naar toe te gaan. Het was feest in de stad: "De politie spreekt van een 'zeer rustig verlopen evenement', zonder incidenten". De Canal Parade lijkt op Koningsdag, maar dan zonder de agressieve toestanden die dat feest nogal eens ontsieren.

Bekijk ook:
KamKrant.nl – Video | "Gay Pride Amsterdam" ... Het allerlaatste videoverslag ‼  /  Video | "Brand op boot tijdens Canal Parade"    

De botenparade was kleurrijk en uitbundig. De meeste boten 'hielden zich' aan het thema van dit jaar – Share, al was er op de meeste boten niet veel meer te zien dan een menigte kleurrijk uitgedoste enthousiastelingen. Alsof de organisatie een wedstrijd had uitgeschreven 'hoeveel hossende mensen passen er op een boot zonder dat er één in het water kukelt'. Persoonlijk vond ik de boot van COC Nederland dé absolute topper. Die won de juryprijs voor 'Beste boodschap', en terecht.


Het COC bracht een ode aan de kus: "Twee mannen en twee vrouwen werden om de beurt op een regenbooglift omhoog getild om elkaar op grote hoogte – goed zichtbaar ‼ – te zoenen". Het was een antwoord op een onlangs verschenen rapport waaruit blijkt dat Nederlanders het prima vinden als homo's en lesbiennes met elkaar trouwen, maar dat menigeen nog altijd walgt bij het zien van twee zoenende dames of heren. De Koninkrijksboot was de winnaar in de categorie 'Beste verbeelding van het thema (Share)', de boot van de ING kreeg de prijs voor de 'Mooiste uitvoering'.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / NPO.nl – AvroTros