zaterdag 27 mei 2017

Amerika - Miami | "De 'World OutGames' in Miami grotendeels geannuleerd" ‼

Amerika – Miami – 'OutGames'  →  Met een kort bericht op 'Facebook' heeft de organisatie van 'World OutGames' Miami aangekondigd dat bijna alle evenementen zijn geannuleerd. De woede bij de deelnemers is groot.

"Het is met grote spijt dat, omwille van de financiële druk, 'World OutGames' de openings- en slotceremonie en sportevenementen moet annu- leren, met uitzondering van watersport, country- en westerndansen en voetbal  De Mensenrechtenconferentie en het cultureel programma gaan wel door. We danken iedereen die inspanningen heeft geleverd en we verontschuldigen ons bij allen die door deze beslissing getroffen worden" ‼, luidt de verklaring van World OutGames Miami.
                        

                                     
Deelnemers uiten op Facebook hun woede, teleurstelling en weerzin. De LGBT-spelen starten zaterdag 27 mei. Velen zijn al ter plaatse.

De World OutGames in Antwerpen in 2013 waren wel een redelijk succes, al waren er minder inschrijvingen dan gehoopt. 


bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – World OutGames Miami / YouTube.com                                                       

Luxemburgse "Gauthier Destenay" straalt op First Ladies-foto bij de NAVO-top

Niet koningin "Mathilde" of first lady "Melania Trump" trok de aandacht op deze foto van 'First Ladies' op de NAVO-top maar de enige man op de foto. Gauthier Destenay is getrouwd met Xavier Bettel – de premier van Luxemburg.

                              

                                             
Vrolijke verschijning
En nu mocht Destenay dus ook mee op de foto met de First Ladies, recht achter Melania Trump en de vrouw van de Turkse president 'Erdogan' "Emine Gulbaran Erdogan"   Met zijn brede glimlach steelt hij de harten van veel mensen op sociale media   Zelfs de Indiase Huffington Post schreef 'verrukt' te zijn over de vrolijke verschijning op de verder stijve foto.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / Twitter.com – Brianna Pretty / Twitter.com – Wilmer Ogaz
                                           
                                              

vrijdag 26 mei 2017

Scholieren zijn erg verrast ‼ | Huh ?? - Is Rik van de Westelaken een Homo" ?!

Dat Gerard Joling en Gordon homo zijn weten veel scholieren wel, maar ze slaan stijl achterover als ze horen dat 'Rik v.d. Westelaken' ook van mannen houdt. Dat vertelt Ilias Zian (28), die op scholen voorlichting geeft over LHBT-rechten, tegen Linda Nieuws.  Ilias Zian test zijn klassen altijd een beetje uit. "Als ik vraag wie er homo's van televisie kent, worden altijd 'Geer' en 'Goor' genoemd"  Die zijn grappig en uitgesproken: "daar associëren jongeren homoseksualiteit mee", vertelt hij.

"Maar als ik vertel dat Rik van de Westelaken ook gay is, zijn ze verrast. Ze beseffen niet dat niet alle homo's extravagant of flamboyant zijn", vervolgt Ilias Zian.

Zie ook:  

bronnen: MediaCourant.nl / Twitter.com – LindaNieuws‏.nl → L'Homo 
                                    
                                     

Utrecht | "Drie Homo's bekogelt met stenen door vier jongens vanaf een brug"

Utrecht – Homofobie    Vier jongens van veertien, vijftien jaar hebben donderdagmiddag een bootje met 'drie homoseksuele mannen' met stenen bekogeld, bespuugd en uitgescholden.  Dat zegt de Utrechtse Ingeborg (ze wil niet dat haar achternaam wordt genoemd), die zelf lesbisch is, en het zag het gebeuren. 

Ingeborg is nog ontdaan. Met haar zoon van negen was ze aan het varen op de Minstroom, in de buurt van de Abstederdijk. Over het watertje liggen een paar lage bruggen. "Ik kwam een boot met drie homo's tegen" ‼, vertelt ze. "Die hadden het heel gezellig  Ik voelde aan mijn water dat dit niet goed zou gaan. Zeker toen ik vier rotjochies op een brug zag staan. De homo's werden uitgescholden en bespuugd".

Bij een volgende brug werden de mannen ook nog met stenen bekogeld. "Ik zag dat één van de jongens stenen had gevonden. Toen vrees- de ik al het ergste. Het is een wonder dat niemand gewond is geraakt. Ik zag haat in de ogen van de jongens, heel eng".

Eenmaal aan de kant wilde Ingeborg graag aangifte doen – samen met de drie mannen  Die twijfelden heel erg. "Het was allemaal niet erg, we worden wel vaker uitgescholden", vertelden de mannen.  Ingeborg: "En dat vind ik erg. Het wordt al heel normaal gevonden dat we het accepte- ren. Dat kan niet".

Daarna is ze de mannen uit het oog verloren. "Ik heb wel aangifte gedaan, ik heb een afspraak gemaakt en kan pas dinsdag terecht. Ik hoop van het verhuurbedrijf contactgegevens van de mannen te krijgen.  Ik vind dat ze mee moeten om aangifte te doen.  Ze zijn aangevallen.  Dit gebeurt ook in Utrecht. Ik kan met mijn vrouw niet hand in hand door het centrum van Utrecht. Dan worden we uitgescholden. Het is niet normaal"

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Twitter.com – Harry Leeuw → AD.nl
                                          
                                

donderdag 25 mei 2017

Eurovisie Songfestival | Amerikanen reageren op het 'Eurovisie Songfestival' ‼

Eurovisie Songfestival  →  Ieder jaar kijkt heel Europa uit naar het Eurovisie Songfestival.  Je houdt van het jaarlijkse circus of je kan er niet tegen maar hoe reageren Amerikanen op een eerste blootstelling aan al die kitsch en songs.  Die vraag krijgen ze in onderstaande video voorgeschoteld.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com 


                                                                                                       

UK - Jeanette · Interseksueel | "Artsen hebben me tot m'n 50ste voorgelogen"

Engeland  →  Artsen in het Verenigd Koninkrijk hebben in het verleden de interseksualiteit van patiënten geregeld verzwegen, blijkt uit onderzoek van de BBC. Een van die patiënten is de 71-jarige Jeanette.

Zij weet pas sinds haar vijftigste dat ze geboren is met mannelijke en vrouwelijke geslachtskenmerken, vertelt ze in een massaal bekeken video van de BBC.

Geen kinderen krijgen
Jeanette (71) is geboren met het Complete Androgen Insensitivity Syndrome (CAIS). Dit houdt in dat je (niet-ingedaalde) teelballen hebt - en je lichaam mannelijke hormonen omzet in vrouwelijke. "Toen ik twaalf was, werd mij verteld dat ik geen kinderen zou kunnen krijgen" ‼, zegt ze. "Ik was van slag, want ik wist niet wat er mis was met me. Maar toen ik veertien was begon ik het te begrijpen: ik werd ook niet ongesteld".

Litteken van twintig centimeter
Op haar zestiende werd ze geopereerd, maar waarom wist ze niet: "De reden werd verzwegen  Mijn moeder en de doktoren zeiden alleen maar dat ik een grote operatie nodig had". Na de ingreep werd ze wakker met een litteken van twintig centimeter over haar buik: En toen dacht ik nog: "Wat doe ik hier in hemelsnaam" ?!  Artsen hadden haar niet-ingedaalde teelballen weggehaald ... maar dit wist ze op dat moment nog niet  Op haar 28e trouwde Jeanette; sex met haar man was zo pijnlijk dat ze daarna niet meer kon lopen. Twee jaar later ging ze bij haar partner weg en durfde nooit meer met iemand naar bed te gaan.
                                   

                                 
Ik heb ontzettend gehuild
 Al die jaren wist ze niet waar dat litteken op haar buik goed voor was, tot ze op haar vijftigste tijdens een poliklinische afspraak haar medisch dossier op tafel zag liggen. "Testiculaire feminisatie", stond erop. Toen ze haar huisarts daarmee confronteerde, mocht ze het hele dossier door- lezen. En wat bleek ?!  Ze had gewoon een volgroeide baarmoeder. Jeanette: "Ik heb ontzettend gehuild".

Transparant
Ieuan Hughes, professor aan de Universiteit van Cambridge en deskundige in hormoonstoornissen, zegt dat het verzwijgen van interseksuali- teit in die tijd 'normaal' was: "De ouders werd geadviseerd om niet de waarheid aan hun kind te vertellen  Dit zou het kind - in die tijd - te veel schade aanrichten".  Maar nu hoeven we daar niet bang meer voor te zijn ‼, verzekert Ieuan Hughes: "Artsen zijn te allen tijde transparant tegen hun patiënten".

bronnen: LindaNieuws.nl – L'Homo / BBC.com / YouTube.com                                              

woensdag 24 mei 2017

Ontroerende 'Short' Film | Mark Marchillo's: "The curse of the un-kissable Kid"

Amerika  Gay 'Short' Film   Er is een aandoenlijk schattige korte film opgedoken met de naam 'The curse of the un-kissable Kid'.  De film gaat over pesten, maar dan neemt het leven van de 14-jarige Joshua een bijzondere wending …

Eens in de zoveel tijd duikt er een pareltje op dat al jaren ergens in het enorme YouTube-archief ronddobbert. The Curse of the un-kissable Kid is al enkele jaren oud, maar dankzij de jongens van GayGeekFabulous kwamen we hem tegen.

De korte film gaat over Joshua, die zoals zoveel 14-jarige tieners wordt gepest. Hij komt erachter dat hij op jongens valt. Wanneer hij een waar- zegster tegenkomt, geeft die hem een toverdrank waarmee hij al zijn problemen kan oplossen.

Zoen
Er zit een klein addertje onder het gras: als hij niet binnen 24 uur een gepassioneerde zoen weet te scoren, wordt Joshua voor altijd onzichtbaar. Kijk hieronder hoe het afloopt ...

bronnen: Winq.nl / GayGeekFabulous.com / YouTube.com                                    

Azië – Taiwan | "Taiwan legaliseert 'Homohuwelijk' als eerste Aziatische land"

Azië  →  Homostellen in Taiwan mogen trouwen, dat heeft het constitutionele hof in Taiwan vandaag bepaald. Taiwan is daarmee het eerste Aziatische land dat zo'n huwelijk legaliseert.

Volgens het hof druisen de huidige wetten in tegen de constitutionele rechten van homostellen   De rechters hebben de regering van Taiwan twee jaar gegeven de huidige wetgeving aan te passen
                                 
        
                               
Mannelijke en vrouwelijke homoseksuelen op Taiwan dringen al jaren aan op legalisering van het homohuwelijk 

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Azië – Taiwan | 250 duizend mensen marcheren voor Homohuwelijk in Taiwan

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com / Twitter.com  AD.nl
                                          
                                                 

dinsdag 23 mei 2017

Twente - 'Hayley' | Homostel moet baby na 2 weken afstaan aan draagmoeder


De vrouw werd in september zwanger. De inseminatiebehandeling deed ze zelf met het sperma van één van de mannen  In die periode zou de vrouw geen onveilige seks hebben met haar eigen partner.

De baby werd in mei geboren. De twee vaders waren daar bij aanwezig en mochten het babytje na 2 dagen mee naar huis nemen. Volgens af- spraak werd er na de bevalling een DNA test gedaan, helaas kwam hieruit naar voren dat de biologische vader van de baby de echtgenoot van de vrouw was, zo meldt het AD. Haar partner eiste daarna het toezicht voor de baby op.

De rechtbank stelde de vrouw deze week gelijk. "We respecteren de draagmoeder, maar ons vertrouwen is geschaad", aldus 'Stefano Franke' en 'Arnout Janssen'.

Zie ook:

bronnen: GayOkay.nl / Telegraaf.nl / NOS.nl / AD.nl / Facebook.com – AD.nl                                             

Café Janika | Het enige Bossche Gaycafé buitengesloten tijdens Roze Zaterdag

Roze Zaterdag 2017  →  Dit jaar vindt reizend roze festival "Roze Zaterdag" op 24 juni plaats in Den Bosch, Oss en de regio Noordoost-Brabant.  Aan deze regio de eer om te bouwen aan begrip, tolerantie, respect en participatie. Zij willen laten zien dat iedereen kan zijn wie hij wil zijn, ongeacht gender of geaardheid.  Café Janika, het enige Gaycafé van Den Bosch, voelt zich echter flink buitengesloten ‼

Heel 2017 is uitgroepen tot Roze Jaar, maar het hoogtepunt is Roze Zaterdag op 24 juni in Den Bosch. Dat wordt met een knaller gevierd. Op z'n Brabants, dus lekker Bourgondisch.
                                       
        
                                      
Janika van Gulik: "Ik heb het gevoel dat de organisatie ons erbuiten wil houden. Iedere keer krijgen we te horen dat er niks mogelijk is" ‼ .....

Lees verder op de website van:  Gay.nl  →  Het enige Bossche Gaycafé valt buiten de boot tijdens Roze Zaterdag 2017

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Roze Zaterdag | 's-Hertogenbosch trekt 110.000 euro uit voor "Roze Zaterdag" 
•   Amsterdam | "Roze Zaterdag 2017 – Den Bosch en Oss krijgen Roze Sleutel" ‼
•   24 juni 2017 | Roze Zaterdag in 's-Hertogenbosch en Oss → Thema: "Voor Jou"
•   Roze Zaterdag  2017 | "Den Bosch en Oss kandidaat voor Roze Zaterdag 2017"

bronnen: Gay.nl / RozeZaterdag2017.nl / YouTube.com / OmroepBrabant.nl - Video's / Facebook.com – Gay.nl                                             

maandag 22 mei 2017

Indonesië | De politie arresteert '141 mannen' bij inval in Gaysauna in Jakarta

Indonesië     In Indonesië heeft de politie 141 mannen gearresteerd in een homosauna in Jakarta. Volgens een woordvoerder van de politie zijn ze allemaal aangehouden voor ondervraging.

Homoseksualiteit is NIET strafbaar in Indonesië   De politie zegt dat de mannen zijn aangehouden omdat ze de 'pornografiewetten' hebben overtreden.

Sharia
Toch hebben homo's het moeilijk in het grotendeels 'Islamitische Indonesië'   Vorige week veroordeelde een Sharia-rechtbank in Atjeh twee mannen tot een publieke afstraffing omdat ze seks zouden hebben gehad.
                                                                              
        
                                 
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
bronnen: NOS.nl / YouTube.com / Facebook.com – Benjamin van Es → AD.nl                                                    

Jos Brink Oeuvreprijs 2017 | Ellie Lust is winnaar van de Jos Brink Oeuvreprijs

Jos Brink Oeuvreprijs 2017  →  Ellie Lust heeft de Jos Brink Oeuvreprijs 2017 gewonnen. De woordvoerster van de Amsterdamse politie kreeg een kunstwerk en een geldbedrag van 10.000 euro.

Minister "Jet Bussemaker" reikte de prijs zondagmiddag uit in het Oude Luxor Theater in Rotterdam   De jury koos voor Ellie Lust vanwege "haar grote zichtbaarheid en voorbeeldfunctie als lesbische vrouw – zowel binnen de LHBTI-gemeenschap als daarbuiten in brede kringen van de maatschappij".

Roze in Blauw
Ellie Lust is onder andere nauw betrokken geweest bij de oprichting van het LHBT-politienetwerk 'Roze in Blauw'. "Ellie Lust is in staat geweest om LHBTI bespreekbaar te maken bij de politie, iets wat in het verleden niet altijd even gemakkelijk is geweest bij deze organisatie" ‼, aldus de jury.
                                        
                                           
Café Lellebel
Andere genomineerden waren het Amsterdamse café 'Lellebel' en de voorzitter van 't Nederlandse Netwerk voor Intersekse → Miriam van der Have 

BeyonG Veldkamp
De Jos Brink Innovatieprijs 2017 is voor BeyonG Veldkamp. De jury vindt 't belangrijk dat er zichtbaarheid wordt gegeven aan zowel gender diversiteit als culturele diversiteit in de maatschappij.
                            

                                  
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: AT5.nl / Facebook.com – Chris Bouma / YouTube.com – MVS.nl / Twitter.com – Ministerie van OCW