zaterdag 10 september 2016

Oekraïne - Kiev – Songfestival | "Kiev is gaststad Eurovisie Songfestival 2017"

Het Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar gehouden in Kiev.  Dat heeft de European Broadcasting Union samen met de Oekraïense TV vandaag bekendgemaakt.  Oekraïne won dit jaar het festival, met zangeres Jamala en haar protestsong '1944'   Naast Kiev waren de steden Odessa en Dnipo in de race om het liedjesfestijn in huis te halen.

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats in het Internaitonal Exhibition Centre   De voorrondes zijn op dinsdag 9 en donderdag 11 mei en de finale is op zaterdag 13 mei 2017. Het Eurovisie Songfestival wordt voor de tweede keer in Kiev gehouden.  De vorige keer was in 2005. Toen vertegenwoordigde Glennis Grace ons land.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                                     

USA - Casil | "17-jarige Trans-jongen en model meteen aan top door transitie"

Een Amerikaans transgender model krijgt meer top aanbiedingen sinds zijn transitie bijna helemaal rond is.  Casil McArthur begon met modellenwerk op de leeftijd van tien jaar, toen nog als meisje ...  Maar nu op de leeftijd van 17 jaar is hij een veel gevraagd mannelijk model voor grote namen als Calvin Klein, Saint-Laurent en de Italiaanse Vogue.

Casil McArthur begon vorig jaar met een hormoonkuur nadat hij al langer wist een jongen te zijn geboren in een meisjes lichaam.  Daardoor is zijn carrière plots in de lift geschoten  Toch is het nog niet allemaal rozengeur en maneschijn, want door de hormoonkuur heeft hij last van en- kele bijwerkingen zoals acne en menopauze effecten. Maar desondanks werkte hij wel al voor tal van grote namen in de modewereld.

De tiener die afkomstig is uit Colorado, zegt dat hij hoopt een voorbeeld te kunnen zijn voor zowel HoLeBi als Transgender jongeren. "Ik hoop ook een stem te zijn van HoLeBi en Transgender jongeren die het gevoel hebben dat ze niet worden gehoord - want het is niet eerlijk dat jon- geren zich niet gehoord, niet aanvaard en anders voelen. Iedereen wil zichzelf kunnen zijn". Casil McArthur schittert deze maand op 16 pagina's van W Magazine en sluit zich aan bij andere populaire jonge Transgender en Androgyne modellen als Ruby Rose en Andrej Pejic.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                               

vrijdag 9 september 2016

Australië | "Lam discrimineert niet" - Ongeacht geaardheid of genderidentiteit

Australië – Spring Lamb 2016 | "You Never Lamb Alone"   'Lam' discrimineert niet  Ongeacht je achtergrond, geaardheid of gender- identiteit. Dat stelt de Australische veefederatie in een reclamespotje.

'Lam' brengt alle Australiërs bijeen. Van de aboriginals tot de blanken ... enfin, welk type blank ?!  Angelsaksische Australiërs tot recentere im- migranten uit alle Istan-landen. Dat is de boodschap van Meat and Livestock Australia (MLA).

De commercial bevat ook homovaders en Jordan Raskopoulos, een transvrouw van Griekse origine.

Zie ook:  Anglicaanse Kerk kan leven met Homohuwelijk in Australië

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com
                            

Lady Gaga | Little Monsters opgelet → Lady Gaga is terug met 'Perfect Illusion'

USA – Lady Gaga  →  Mother Monster is back  Het was voor de trouwe fans even wachten, maar vanochtend is het eerste voorproefje van Lady Gaga's vijfde studio·album verschenen: "Perfect Illusion".

Marky Mark
De nieuwste hit van Lady Gaga is een samenwerking met 'Mark Ronson' - die eerder verantwoordelijk was voor 'Uptown Funk' van Bruno Mars en 'Sorry' van Justin Bieber. In een interview met iHeart vertelde de zangeres dat 'Perfect Illusion' gaat over een mislukte relatie ... maar desondanks aanvoelt als 'moderne ecstacy'. "Ik krijg er een heftige adrenaline-rush van, iedere keer als ik het nummer hoor".
                                    
                               
Tony
Lady Gaga werkte de afgelopen jaren samen met onder anderen jazz-legende Tony Bennett en verzorgde de soundtrack voor de documentai- re 'The Hunting Ground'. Daarnaast acteerde ze in 'American Horror Story' en gaf ze enkele daverende optredens - waaronder een prachtige Bowie-medley tijdens de Grammy's dit jaar.

Wat vinden jullie van 'Perfect Illusion' ?!  Wij van Winq.nl vinden het hitje namelijk tamelijk "Gaga Ooh La Mwah". Doe ons maar de Sounds of Music-medley die ze tijdens de Oscars opvoerde in 2015.

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Winq.nl / YouTube.com


     

      
                                       

donderdag 8 september 2016

UK - GMFA - Living With HIV - Video | "Gays vertellen hoe zij met HIV leven" ‼

UK – GMFA  →  Hoewel 'Hiv' tegenwoordig beter te behandelen is dan ooit, heerst er nog wel een groot stigma.  Onderzoek wijst uit dat mensen die 'Hiv-positief' zijn dubbel zoveel kans hebben om in een depressie te raken ‼ Ook kan het voor snellere verspreiding zorgen als men bang is om zich te laten testen.

Om dit stigma tegen te gaan heeft gezondheidsorganisatie Gay Men Fighting Aids (GMFA) een nieuwe campagne gelanceerd: 'Living With HIV'. Deze campagne brengt verschillende Hiv-positieve mannen bijeen die vertellen wat voor invloed de diagnose op hun leven heeft gehad.

Elke man in de video zegt dat Hiv het hebben van een relatie of 't genieten van het leven niet in de weg heeft gestaan. Hun advies: "Wees open en eerlijk over Hiv, dan kunnen mensen het niet tegen je gebruiken".

Voorzitter van de GMFA  Ian Howley  verklaart over de reden van de campagne: "Om het Hiv-stigma compleet uit te bannen moeten de hou dingen binnen én buiten de gay-community worden veranderd  Hiv-stigma's beïnvloeden niet alleen diegenen die 'leven met Hiv', maar ook de mensen die zich niet durven te testen uit angst en het liever niet willen weten".

Ian Howley vervolgt: "Deze houding kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot een late diagnose, wat minder effectieve behandeling betekent en een grotere kans op verspreiding van besmetting".

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                       

Amsterdam - Aidsmonument | "Amsterdam krijgt Aidsmonument langs het IJ"

Amsterdam – 01 dcember 2016 – Nieuw 'groot' Aidsmonument    Langs het IJ zal eind dit jaar een groot Aidsmonument verrijzen

Het Aidsmonument krijgt de vorm van een metershoog 'telraam' en telt symbolisch af naar het moment dat Aids de wereld uit is en er geen nieuwe Hiv-infecties meer bijkomen. Op 01 december 2016, Wereld Aidsdag, moet het monument onthuld worden.

Het kunstwerk krijgt een plek langs het IJ, tussen het Centraal Station en het Muziekgebouw. Het 'telraam' bestaat uit grote vuurrode bollen van handgeblazen glas. Ontwerper is de Franse kunstenaar Jean-Michel Othoniel, die kosteloos aan het project meewerkt. 

Initiatiefnemer NAMEN·project Nederland wil dat 't monument een 'baken is van hoop en steun in de rug biedt voor iedereen die met Hiv leeft, maar ook een ode is aan alle buddy's, verzorgers, behandelaars, activisten en wetenschappers'. 

Volgens een woordvoerder van de initiatiefnemers is de vergunning voor het monument rond, en is ook al het geld binnen om het te realiseren

Zie ook:
                                 


                                              

woensdag 7 september 2016

Amerika - Orlando - Showbizz | "Sia eert de slachtoffers van Homo·club Pulse"

USA    Zangeres Sia scoort momenteel hit na hit en weet de aandacht voor haar nieuwe single "The Greatest" op zeer inspirerende wijze te pakken. In de 'videoclip' – die deze week is gelanceerd – eert Sia de 49 slachtoffers van de aanslag op homo·club 'Pulse' in de Amerikaanse stad Orlando.

Sia's 'alterego' en danstalent 'Maddie Ziegler' (13) neemt het voortouw in bijzijn van een grote groep dansers: in totaal 49, één voor elk slacht- offer dat viel tijdens de gruwelijke gebeurtenis.

De videoclip is zowel mooi als hartverscheurend en misschien zelfs wel beangstigend. Het nummer start met 'regenboogtranen' op 't gezicht van de jonge Maddie Ziegler en eindigt met 49 levenloze lichamen op de grond.

Zie ook:
bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com


                                                       

Ook op de 'Paralympische Spelen' een record aantal openlijke HoLeBi sporters

Rio Paralympische Spelen   Vandaag gaan in Rio de Janeiro – Brazilië – de Paralympische Spelen van start (07-18 september 2016). En net als de Olympische Spelen schrijft dit grote sport evenement dit jaar geschiedenis, met een record aantal openlijke HoLeBi spor- ters. Op de Olympische Spelen telden we dit jaar meer dan 50 openlijke HoLeBi & Transgender sporters
                               
        
                        
Ook de 'Paralympische Spelen'  voor sporters met een beperking tellen dit jaar een record aantal openlijke HoLeBi sporters   En net als de Olympische Spelen zijn er ook binnen de HoLeBi atleten groep meer vrouwen dan mannen.  Momenteel staat het aantal paralympische atleten op dertien  dat hadden er veertien moeten zijn  maar de Britse Claire Harvey moest afzeggen vanwege een hand blessure.
                               
        
                                
Van de 14 Paralympische atleten zijn er 13 vrouwen en 1 man.  En net als op de Olympische Spelen, verwacht men dat er ook tijdens de Pa- ralympische Spelen nog enkele sporters Uit de Kast zullen komen.
                                                    
De dertien openlijke Paralympische atleten zijn:
01.  Jen Armbruster  –  Verenigde Staten  –  Goalbal    
02.  Monique Burkland – Verenigde Staten – Rolstoel Volleybal
03.  Abby Dunkin  –  Verenigde Staten  –  Rolstoel Basketbal
04.  Megan Giglia  –  Groot-Brittanië  –  Wielrennen
05.  Allison Jones  –  Verenigde Staten  –  Wielrennen
06.  Angela Madsen  –  Verenigde Staten  –  Goalbal
07.  Aysa Miller  –  Verenigde Staten  –  Rolstoel Basketbal
08.  Desiree Miller  –  Verenigde Staten  –  Rolstoel Basketbal
09.  Mareike Miller  –  Geboren 'Adermann'  –  Duitsland  –  Rolstoel Basketbal
10.  Cindy Ouellet  –  Canada  –  Rolstoel Basketbal
11.  Lee Pearson  –  Groot-Brittanië  –  Paardensport
12.  Moran Samuel  –  Israël  –  Roeien
13.  Ingrid van Kranen  –  Nederland  –  Discuswerpen
14.  Marieke Vervoort  –  België  –  Wheelen

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / OutSports.com / YouTube.com


                                                      

dinsdag 6 september 2016

TV·TIP - NPO 2 - 13 september 2016 | 2DOC - Docu: Inside The Chinese Closet

Inside The Chinese Closet  →  'Inside The Chinese Closet' vertelt het verhaal van Andy en Cherry die op zoek zijn naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Beiden zijn ze homoseksueel, maar hun families eisen van hen een heteroseksueel huwelijk én een kind.

Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen  Via zijn online zoektochten en onder grondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrouwen ... maar de juiste laat nog op zich wachten. Cherry is al getrouwd met een homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby, maar die 'zoektocht' blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht.

Zullen Andy en Cherry hun eigen geluk en seksuele geaardheid ontkennen om tegemoet te komen aan de wensen van de maatschappij ?!  Gedu- rende de film botsen zij met de verwachtingen van hun ouders, van hun liefdespartners & van de partners van 't verstandshuwelijk. De verhalen van Andy en Cherry vormen een afspiegeling van het moderne China en laten zien waar homo's in de huidige Chinese samenleving tegen aan lopen.

Inside The Chinese Closet  →  2 DOC  –  Dinsdag 13 september 2016  –  NPO 2  –  22.55 uur
Inside The Chinese Closet  was dit jaar ook de zien in de bioscoop tijdens het: 'Gay & Lesbian Summer Film Festival 2016'   

Rotterdam – Vertoning & Gesprek   Special Screening in LantarenVenster Rotterdam op 27 september 2016 om 19.15 uur, waar er verder op het onderwerp ingegaan wordt. Na de screening gaat gespreksleider 'Christy de Witt' (creatief ondernemer, beeldend kunstenaar, humanist / wereldburger) het gesprek aan met drie gasten die niet alleen tegen een generatiekloof aanlopen maar ook zijn opgegroeid tussen twee culturen ► Zhi Li (Psychologe), Reza Kartozen - Wong (Veryazn) en Pete Wu (VICE).

Zie ook:
•   Televisie | "Inside The Chinese Closet" ‼  →  13 september op NPO 2    
bronnen: Witfilm.nl – Inside The Chinese Closet / NTR.nl  2 DOC / Herrie.com – Charlotte van der Steen / YouTube.com                                             

Noorwegen | "Noorse koning 'Harald V' spreekt zich openlijk uit voor LHBTI's"

Noorwegen  →  De Noorse koning Harald V heeft zich openlijk uitgesproken voor homo's. Tijdens een speech voor 1500 mensen sprak hij de magische woorden:  "De Noorse bevolking bestaat uit meisjes die van meisjes houden, jongens die van jongens houden en jon gens en meiden die van elkaar houden". Iets wat wij onze Willem-Alexander nog niet hebben horen zeggen.

Tijdens de speech praat de Noorse koning ook over religie & acceptatie.  "Jij bent Noorwegen, wij zijn Noorwegen. Mijn grootste hoop voor Noor- wegen is dat we ervoor zorgen dat we voor elkaar blijven zorgen - en dat we dit land verder kunnen opbouwen op basis van vertrouwen, solida- riteit en vrijgevigheid".

Nederlandse acceptatie 
Harald V is niet de eerste royalty die zich uitspreekt over diversiteit. Zo stond Prins William in juni op de cover van het LHBT-blad Attitude  Onze Willem-Alexander heeft zich tot op heden nauwelijks uitgesproken over homoseksualiteit en gelijkheid. Hij maakte alleen een kleine ver- wijzing in de troonrede van 2014. Máxima daarentegen wel, zij opende onlangs nog een congres over transgenderzorg.

Zie ook:

bronnen: Gay.nl / YouTube.com


                                           

maandag 5 september 2016

De Duitse rechts·populistische 'AfD' speelt Homo's en Moslims tegen elkaar uit

Duitsland – AfD   De Duitse anti-immigrantenpartij Alternative für Deutschland (AfD) probeert Homo's en Moslims tegen elkaar uit te spelen. Onlangs hing de AfD posters op in de Berlijnse homowijk 'Nollendorfkiez' met twee homo's en daarnaast de leus: "Mijn partner en ik hebben geen behoefte aan contact met Moslim immigranten, voor wie onze liefde een doodzonde is".

Vooraanstaande Duitsers waarschuwen LHBTs zich niet door de rechtspopulisten voor hun karretje te laten spannen  Afgelopen donderdag ver- scheen het zogenoemde Berliner Manifest, dat inmiddels door veel prominenten is ondertekend.  De AfD heeft zich altijd homofoob geuit, aldus het manifest ... en is tegen gelijke rechten voor roze koppels en recht op adoptie voor homostellen. Bij de verkiezingen zondag in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern in het noordoosten van het land versloeg de AfD de CDU van bondskanselier Angela Merkel.
                                

                              
LHBT's zijn niet de eerste en enige potentiële kiezers waar de AfD haar pijlen op richt om zieltjes te winnen  Eerder reed de partij door Berlijn met twee kleine bestelbusjes met bilboards erop, gericht aan drugsgebruikers   Op de billboards prijkt de foto van een vermeende 'Kiffer' en staat te lezen: "De staat financiert het leven van mijn Marokkaanse dealer. Iets in Duitsland is oberfaul [super verrot] en daarom stem ik AfD"

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl  /  Twitter.com – Erik Feenstra / YouTube.com – Circus HalliGalli                                             

Suriname - LGBT'ers | "Werkgroep vanaf 1 oktober aan de slag voor LGBT'ers"

Suriname – Werkgroep  →  Vanaf 1 oktober 2016 zal er in Suriname een werkgroep van start gaan die de discriminatie van Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders moet tegen gaan.

De werkgroep zal allereerst onderzoek gaan doen. Zij zullen verschillende luister·sessies met maatschappelijke groepen houden. Het doel hier- van is om in kaart te brengen wat de probleempunten zijn.

In mei 2017 worden deze probleempunten bekeken en zal er worden ingegaan op hoe deze aan te pakken  De werkgroep zal vervolgens met seminars, workshops en informatiebijeenkomsten proberen om haar doel te bereiken. Het doel van de werkgroep is het creëren van meer tole- rantie en acceptatie.
                                   

                               
De werkgroep is opgezet door minister van Politie en Justitie, Jennifer van Dijk-Silos. Zij heeft eerder tijdens 'n bijeenkomst voor mensen- rechten in Genève laten weten dat Suriname zich er voor in zal zetten dat geen enkel individu zal worden beperkt in zijn of haar rechten  Dit geldt dus ook voor LGBT'ers in Suriname   Jennifer van Dijk-Silos benadrukte dat ieder mens is voortgekomen uit een ander mens. "Met die eenvoudige insteek en visie hebben we besloten om dit traject te beginnen".

Vertegenwoordigers van LGBT Platform Suriname zijn blij met deze stap van de minister. Luciën Govaard, bestuurslid van het platform, zegt dat het belangrijk is om tot 'n eerste stap, tolerantie & acceptatie, te komen. Ondanks alle kritiek die je daarbij zult krijgen. Hierbij benadrukt Luciën Govaard gelijk dat het niet gaat om het opleggen van een bepaalde gedachtegang bij anderen  'De werkgroep' houdt er rekening mee dat het begrip van mensen die vanuit een bepaald kader of geloofsovertuiging denken, complex kan zijn.

Zie ook:

bronnen: Culturu.com / Facebook.com – Suriname Magazine | Culturu.com / YouTube.com                                                            

zondag 4 september 2016

Amsterdam | Freddie Mercury groots geëerd door 'Hard Rock Café Amsterdam'

Amsterdam – Hard Rock Café    "Freddie Mercury", wie kent hem niet ?!  Maandag 5 september zou het wereldberoemde popicoon 70 jaar zijn geworden, en dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan   'Hard Rock Café Amsterdam' eert Freddie Mercury met een bijzonder event: "Freddie For A Day"

Bezoekers kunnen daarom op 5 september 2016 genieten van een speciaal samengesteld 'Freddie Mercury–menu' met rockende gerechten als 'Another Spicy Bites The Dust'.  En natuurlijk wordt er ook nog getrakteerd; wie een van de Queen-songs van Freddie Mercury deze dag in de Hard Rock Bar zingt krijgt het hoofdgerecht helemaal gratis.

De frontman van de Britse pop- & rock-groep Queen had vele talenten. Freddie Mercury stond bekend om z'n extravagante kledingstijl en altijd perfect gegroomde snor.  Freddie Mercury droeg o.a. satijnen bodystockings, bontjassen, fluwelen broeken en uiteraard 't wereldberoemde gele 'rockersjasje'

Op 't podium was 'Freddy Mercury' ook een echte entertainer en rockte hij de show met zijn moves en de kenmerkende microfoon zonder stan- daard. Maar wist je ook dat Freddie Mercury hiernaast juist een hele gevoelige man was die tijdens tours geregeld naar huis belde om te horen hoe het met zijn katten ging ?!

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                         

Politie arresteert man die op social media dreigde om Homo's te vermoorden ‼

Spanje – 'José Miguel'    In Mataró, een stadje in de buurt van Barcelona, heeft de Spaanse politie de 36-jarige 'José Miguel' opgepakt die op social media had gedreigd homo's te willen vermoorden   Zo plaatste hij o.a. foto's op Facebook van zichzelf met 'n pistool in de hand en schreef hij een aanslag te willen plegen zoals onlangs in Orlando, waar in Homoclub 'Pulse' 49 doden en 53 gewonden vielen 
                                     

                          
Hij zou hebben willen toeslaan op het Circuit Festival, een groot homo-evenement in Barcelona  Op YouTube plaatste hij tientallen filmpjes van zichzelf, iedere keer met anti-homo uitspraken. De meeste filmpjes zijn inmiddels van YouTube.com verwijderd. Daarnaast werd de politie getipt door verschillende burgers en afgelopen zaterdag werd aangifte gedaan door een Spaanse Roze organisatie.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – GaySite.nl / Twitter.com – DosManzanas.com