zaterdag 20 juli 2019

Walt Disney Pictures – The Lion King | De nieuwe video van "Beyoncé – Spirit"

The Lion King – Beyoncé – Spirit  →  Bij Beyoncé draaide het de laatste tijd vooral om politieke statements en kunst. Maar in de video van 'Spirit' herpakt ze haar rol als stijlicoon, met maar liefst 12 verschillende outfits. 'Vogue' zette er een aantal voor je op een rijtje. En toch zit ook achter al die kleding weer een boodschap   De kleurrijke video is opgenomen in de 'Havasu Falls' in de Grand Canyon.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                                   

Zonnige start van de Tilburgse Kermis | Op Roze Maandag wordt het zo'n 29°C

Tilburg - Kermis    De Tilburgse Kermis is vrijdagmiddag weer van start gegaan, met ruim tweehonderd attracties. Naar verwachting zullen meer dan een miljoen bezoekers op de kermis afkomen.

Vanaf Roze Maandag volop zomer op Tilburgse Kermis
Op 'Roze Maandag" – met de Pride Walk door de stad – is het volop zomerweer met zonnige perioden en 29 graden. De 'NS' viert ook mee, met muziek en Drag Queens op het station, Regenbooglolly's en in het roze geklede NS'ers. De 'Albert Heijn To Go' wordt voor een dag de 'Albert Heijn To Gay'. Roze Maandag trekt doorgaans enkele honderdduizenden bezoekers.

Na maandag snikheet
De dagen daarna is het zonovergoten en tropisch heet met 32 tot 36 graden in Tilburg   De heetste dagen worden waarschijnlijk woensdag -en- donderdag. Op 28 juli is het feest weer voorbij ‼

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: WeerOnline.nl / Facebook.com – InDeBuurt.nl → Tilburg                                                              

vrijdag 19 juli 2019

Groot-Brittannië | Moslim-ouders demonstreren tegen 'LHBT-lessen' op school

Britse kinderen vanaf 4 jaar krijgen op school geleerd dat het niet raar is om 'twee vaders of twee moeders' te hebben. Maar Moslim-demonstranten eisen dat de lessen worden gestopt. "Die druisen in tegen hun geloof", zeggen ze.

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com                                                                             

De HEMA verkoopt limited edition 'Pride T-shirts' ontworpen door: Viktor&Rolf

Amsterdam – Pride   →   Bij HEMA vinden ze dat liefde voor iedereen is. Daarom heeft HEMA, samen met de bekende modeontwerpers Viktor&Rolf, speciaal voor de 'Amsterdam Pride-week' een T-shirt ontworpen waar deze boodschap in Regenboogletters op staat. De volledige opbrengst wordt aan het 'COC' gedoneerd.

De T-shirts zijn ontworpen ter ere van Pride-week die over twee weken in Amsterdam van start zal gaan. HEMA gelooft dat een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn een betere samenleving is. HEMA maakt zich daarom al een aantal jaren sterk voor de acceptatie van LBTHIQ+'ers.

"Door samen te werken met HEMA tijdens Pride bereiken wij een heel groot deel van Nederland met een belangrijke boodschap", namelijk: "Love Is For Everyone", aldus Viktor en Rolf.


Zie ook:
bronnen: COC.nl → COC Nederland / Facebook.com – COC.nl                                                                  

donderdag 18 juli 2019

België - 'PrEP' | Twee jaar PrEP in België: Keuze hoe je je beschermt tegen Hiv

België – 'PrEP'  →  PrEP wordt sinds juni 2017 terugbetaalbaar in België   'PrEP' is een voorzorgspil tegen Hiv. Vorig jaar kregen zo'n 2100 mensen PrEP in België.

"Vroeger had je alleen condooms om je voor Hiv te beschermen nu kan je ook voor PrEP kiezen", zegt Sensoa-woordvoerder Boris Cruyssaert in De Standaard. Volgens ons is het een succes. We zouden willen dat meer Homomannen voor PrEP kiezen".

"Iedereen moet voor zichzelf uitmaken hoe hij zich het best beschermt tegen Hiv" en voor Sensoa is PrEP dan ook een realistische strategie te- gen 'Hiv' ‼

Lees verder op de website van BeOut.be:  Twee jaar PrEP in België | "Keuze hoe je je beschermt tegen Hiv"

Zie ook:

bronnen: BeOut.be / Twitter.com - Standaard.be → De Standaard
                                            
                                                      

Rusland - LHBTIQ+'ers | Europees Hof veroordeelt Rusland in LHBT+-kwesties

Rusland Het 'Europees Hof'  LHBTIQ'ers  →  Rusland is opnieuw veroordeeld door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens ‼

Het land weigert drie LHBTI-verenigingen te registreren en handelt daarmee 'in strijd met de Europese regels' voor vrijheid van vereniging en dat is een vorm van discriminatie op grond van seksuele geaardheid.

Tussen 2006 en 2011 weigerden de autoriteiten de registratie van het 'Het Regenbooghuis', De Beweging voor Huwelijksgelijkheid en het Sochi Pride House.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Europees Hof veroordeelt Rusland in LHBTI-kwesties"

Zie ook:  

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net                                                                  

woensdag 17 juli 2019

Freddie Mercury & Queen - 'Doodle' 2011 | "Freddie Mercury Google Doodle" ‼

Google Doodle      Ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van 'Freddie Mercury' herdacht Google in 2011 de frontman van: 'Queen' met een 'Google Doodle'. In 't bijhorende videofilmpje wordt verwezen naar de verschillende hits waarmee Freddie Mercury & Queen de hitlijsten door de jaren heen domineerden.

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


                                             

Nijmegen | "44.041 lopers beginnen aan 'Roze Woensdag' van de Vierdaagse"

Nijmegen  Vierdaagse  Roze Woensdag  →  De tweede dag van de 103de 'Nijmeegse Vierdaagse' is van start gegaan. Na de Betuwe komen tienduizenden lopers vandaag door plaatsen als Wijchen, Beuningen en Alverna. Velen van hen doen dat in Roze kleding, om dat het traditiegetrouw Roze Woensdag is.

Zie ook:
                                               
        
                                                         
Update:
Roze Woensdag 2019 met de Vierdaagsefeesten    RW 2019 | "Lange rijen voor de kroegen in Nijmegen na Roze Woensdag" ‼
                                                             
        
                                       
Extra:
Roze Woensdag  Website  /  Roze Wo. – Wiki  /  Roze Woensdag  Facebook  /  Roze Wo.  Twitter   Roze Woensdag  Instagram 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Nijmegen – 4daagse - RW 2019 | Roze Woensdag: "Een feest voor íedereen" ‼  
•   Nijmegen | Hoe 'Roze Woensdag' uitgroeide tot 'n fenomeen bij de Vierdaagse

bronnen: Gelderlander.nl / YouTube.com / Facebook.com – OmroepGelderland.nl                                                             

dinsdag 16 juli 2019

België · Hoboken | "De Lesbische 'Sheila Loeckx' wil Miss België 2020 worden"

België – Hoboken   →   'Sheila Loeckx' (20) uit Hoboken wil Miss België 2020 worden. Ze is Lesbisch, maar dat mag volgens haar geen hindernis zijn. 

Twee jaar geleden deed 'Sheila Loeckx' haar Coming Out thuis   Haar geaardheid is ook haar campagne·thema. De eerste horde is "Miss Ant- werpen 2020" worden. Daarvoor is ze al kandidaat.

Zie ook:
Antwerpse kandidate | "Ook Lesbiennes moeten Miss België kunnen worden"   Wordt Sheila de eerste Lesbische Miss België ?!  

bronnen: BeOut.be / ATV.be → Video                                                              

Televisie | Docu "Pisnicht: The Movie" moet toekomst voor Homo's verbeteren

Televisie - "Pisnicht: The Movie"    In zijn nieuwe documentaire "Pisnicht: The Movie" laat de 35-jarige Nicolaas Veul zien hoe jonge Homoseksuelen met vooroordelen moeten leven en daardoor moeilijker Uit de Kast komen.

Het zwaartepunt van de problematiek ligt volgens Nicolaas Veul besloten in de vele 'Homograppen' die vandaag de dag nog steeds gemaakt wor den. Dat betekent echter niet dat humor een taboe is in zijn documentaire.

"Ik maak deze film echt in de hoop dat het voor de nieuwe generatie Homo's beter wordt. Dus moet ik heel goeden met humor en scherpte – laten zien dat er echt iets aan de hand is. Het is geen betoog om nooit meer een grap te maken ... maar het is wel een soort bijschrift bij Homograppen" ‼, zegt Nicolaas Veul in een interview in de VPRO Gids.

"Pisnicht: The Movie" is onderdeel van 3Doc en wordt op donderdag 01 augustus 2019 op NPO3 uitgezonden ‼


Zie ook:
bronnen: NU.nl / Twitter.com - Pride Amsterdam → NU.nl
                                                   
                                                     

maandag 15 juli 2019

Spanje – VOX | Spaanse Homo's vrezen ultra rechtse populistische partij 'VOX'

Spanje  Politieke Partij 'VOX'    De Spaanse ultra rechtse populistische partij 'VOX' heeft de namen opgevraagd van leden van een Madrileense Homo-organisatie. Op basis van artikel 18 van een lokale verordening in Madrid kan de partij openbaarheid van bepaal de gegevens opvragen.

►  In dit geval wil 'VOX' weten welke medewerkers van Homoorganisatie 'COGAM' op scholen voorlichting hebben gegeven.  Tevens wil men de namen van de scholen weten en wat de voorlichting precies inhield. Of men de informatie ook zal krijgen en wat de partij er precies mee wil doen is onduidelijk.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Spaanse Homo's vrezen Vox" ‼ 

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                               

Vakantie - Pas op ‼ | "Sensoa waarschuwt voor 'vakantiesouvenir' Chlamydia"

SOA  Chlamydia  →  In deze (school)vakantiemaanden waarschuwt "Sensoa" voor Chlamydia   Chlamydia is de meest voorkomende Seksueel Overdraagbare Aandoening (SOA). Vooral bij de leeftijdscategorie tussen 15 en 25 jaar wordt die frequent vastgesteld. 

  "Vaak weet je ook niet dat je besmet bent want van deze "SOA" heb je niet altijd symptomen", aldus 'Sensoa'. Nochtans kan een onbehandelde Chlamydia op termijn leiden tot verminderde vruchtbaarheid.  "Voorkomen is gemakkelijk: Gebruik een condoom ‼  Zo zijn jullie beiden beschermd – ook tegen Chlamydia".

"Wil je het condoom weglaten of had je seks zonder, laat je dan 'testen'   Enkel zo weet je of je Chlamydia hebt. Loop daarvoor even langs bij je huisarts voor een urinetest. Met de juiste medicatie ben je er zo vanaf".

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be                                             

zondag 14 juli 2019

Polen – LHBTIQ+'ers | Dorpen en gemeenten in Polen verklaren zich LHBT-vrij

Polen  →  Meer dan dertig dorpen en gemeenten in Polen hebben zich afgelopen week "vrij van HoLeBi's en Transgenders" verklaard.

Volgens een gemeenschappelijke woordvoerder "wonen er geen LHBTIQ+'ers - en is het niet nodig een een beleid te voeren die de acceptatie van deze minderheidsgroep verhoogt".

Deze verklaring is een reactie op 'Rafał Trzaskowski',  die zich als burgemeester van Warschau net wel engageerde om een LHBTIQ+-inclusief beleid te voeren

Dit allemaal illustreert de scherpe tegenstelling tussen (groot)steden en dorpen in Polen, waarbij de steden zich progressiever tonen en het platte- land als reactie conservatiever wordt.


bronnen: BeOut.be / GaySite.nl / Facebook.com – BeOut.be                                                                 

Enschede - 't Bölke - 18 juli 2019 | "Grolsch Summer Sounds - Bölke Open Air"

Enschede  –  Op donderdag 18 juli 2019 vindt in Enschede weer de "Bölke Open Air" plaats. Uitgaanscentrum 't Bölke heeft voor deze dertiende editie 'een spectaculair programma' samengesteld met optredens van: The Dutch CherTrinxx 'Men Dancing On High Heels' en Sparklezzz.

Op het podium zullen sexy Gogo Dansers, Drag Queens: Tatjana Taft, VivaldiAnydee Anytime, Daisy DZire, Chatteloe Dimi, en vele andere acts zorgen voor een kleurrijke avond. De opzwepende muziek wordt opgelegd door: 'DJ Richard Feelgood', 'DJ Maarten' en 'Martin Rivera'. De DJ's zullen ook draaien op de After Party in Uitgaanscentrum 't Bölke.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Bölke Open Air" ‼ 

Zie ook:
bronnen: GayNews.nl / Instagram – MartinRivera.nl → Bölke Open Air


↑ ↑ ↑ ↑   DJ Martin Rivera   ↑ ↑ ↑ ↑