zaterdag 14 september 2019

De nieuwe single van 'Pet Shop Boys' samen met 'Years & Years' → Dreamland

Pet Shop Boys  →  24 januari 2020 komen de "Pet Shop Boys" met het derde, vooralsnog titelloze deel van hun 'trilogie', waaraan de albums Electric (2013) en Super (2016) vooraf gingen. 'Dreamland' is als eerste track naar buiten gebracht. 

Op het nummer zijn de stemmen van de zangers Neil Tennant van de Pet Shop Boys en Olly Alexander van Years & Years te horen. Een video volgt waarschijnlijk nog, voorlopig moeten we het doen met een lyric video op een metrostation.

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                               

Hoe betrouwbaar zijn de politiecijfers over "het geweld tegen LHBTIQ+'ers" ?!

Geweld tegen LHBTIQ+'ers blijft een probleem, maar over de exacte omvang ervan is nog steeds veel onduidelijkheid. Uit cijfers van de politie blijkt dat 't aantal incidenten al een paar jaar afneemt en in Amsterdam zijn de aantallen zelfs 'drastisch naar beneden bij- gesteld'. Hoe valt dat te verklaren en hoe betrouwbaar zijn deze politiecijfers ?!

Afgelopen april werden de nieuwste cijfers van het aantal meldingen en aangiftes van "anti-Homo geweld" bij de politie gepubliceerd   Sinds een aantal jaren gebeurt dat als onderdeel van een rapportage over de meldingen van alle vormen van discriminatie, niet alleen bij de politie, maar ook bij het 'College voor de Rechten van de Mens' (CRM) en de lokale en regionale 'anti-discriminatie voorzieningen' (ADV's) zoals bijvoorbeeld het 'Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam' (MDRA).


Zie ook:  

bronnen: DeGayKrant.nl / Facebook.com  DeGayKrant.nl                                                   

vrijdag 13 september 2019

Noord-Ierland | Begin 2020 mogen Homoseksuelen (M/V) met elkaar trouwenTerwijl in de rest van het 'Verenigd Koninkrijk' (dat wil zeggen in Engeland, Schotland en Wales) de openstelling van het huwelijk voor mannen- en vrouwenkoppels in 2014 werd geregeld, hield Noord-Ierland de boot af. Tot op heden is 't huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen verboden.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / Facebook.com - Winq.nl                                                                                 

België → DJ Wanne Synnave | "MNM-sidekick doet Coming-Out als Biseksueel"

België  MNM  DJ Wanne Synnave  →  MNM-sidekick "Wanne Synnave" (22) uit Duffel heeft zijn Coming-Out gedaan als Biseksueel ‼ Eerst op Instagram, dan bij Danira Boukhriss Terkessidis in 'Vandaag' op Eén

Wanne Synnave zegt op Instagram: "Ik kreeg in m'n stories de vraag wat mijn geaardheid is. Omdat ik die vraag al veel heb gekregen, even een openbaar antwoord. Maakt dat iets uit" ?!

Lees verder op de website van BeOut.be:  "MNM-sidekick Wanne Synnave doet Coming-Out" ‼
                                                               

                                                 
Zie ook:
bronnen: BeOut.be / YouTube.com / Facebook.com  BeOut.be                                                                   

donderdag 12 september 2019

De Regenboog | Nijmegen krijgt een nieuwe Gaybar na sluiting van: ThomTom

Nijmegen  →  De bekende Homokroeg "ThomTom" aan de Van Welderenstraat in Nijmegen sluit na vijf jaar de deuren. Uitbater 'Tom Huntink' is na vijf jaar horeca toe aan 'een nieuwe uitdaging', zo laat hij weten. 

Wel blijft de zaak een Gaybar. Binnenkort opent daar namelijk De Regenboog. Het wordt de derde vestiging van die café-formule, die nu ook al in Rotterdam en Eindhoven zitten.


bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com  Gelderlander.nl → Nijmegen                                                                        

Amsterdam - Evenement | Kerkstraat kijkt uit naar derde: StreetHeart Festival

Amsterdam  →  De Kerstraat in Amsterdam maakt zich langzaam op voor de derde editie van het StreetHeart Festival. Het evenement vindt plaats voor de deur van de befaamde Gay cruiseclub: Club Church.
                                                                   
        
                                                               
Club Church  mede gerund door 'Jennifer Hopelezz'  is initiatiefnemer van het festival. Het kleurrijke LHBTIQ+-evenement start Zaterdag 14 september 2019 om 13:00 uur 's middags en duurt tot 21:00 uur 's avonds. Na negen uur vindt in Club Church de afterparty plaats.

Lees verder op de website van VrijeTijdAmsterdam.nl:  "De Kerkstraat kijkt uit naar derde StreetHeart Festival" ‼
                                                          

                                                                  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   Amsterdam  StreetHeart | StreetHeart Festival: "Succesvolle Tweede Editie" ‼  
•   A'dam - StreetHeart Festival  09-09-2017 | Nieuw Roze festival in Amsterdam

bronnen: VrijeTijdAmsterdam.nl / YouTube.com / Facebook.com – VrijeTijdAmsterdam.nl                                                         

woensdag 11 september 2019

Voorzitter Franse voetbalbond tegen staken van duels bij: 'Homofobe uitingen'


Sinds dit seizoen moeten scheidsrechters een wedstrijd staken bij Homofobe spandoeken of spreekkoren. Zo werd 'FC Metz - Paris Saint-Gemain' onlangs stilgelegd nadat de thuisfans banners met Homofobe teksten toonden.

"Ik zou de wedstrijden nooit stilleggen en ben er absoluut tegen. Ik hoop dat de scheidsrechters naar me luisteren", zei de 77-jarige Noël Le Graët dinsdag in een radio-interview.

Lees verder op de website van NU.nl:  "Voorzitter Franse voetbalbond tegen staken van duels bij Homofobe uitingen" ‼

Zie ook:
bronnen: NU.nl / Facebook.com – NU.nl                                                           

Nederland - Salafistisch Onderwijs | Homoseksuelen moeten doodstraf krijgen

Nederland  Salafistisch Onderwijs  →  Salafistisch-islamitische scholen in Nederland manipuleren hun leerlingen om zich af te keren van de Nederlandse en de westerse cultuur   Joden en Homoseksuelen zouden het zelfs moeten bekopen met de dood.

De schokkende resultaten kwamen onlangs boven tafel na een intensief en langdurig journalistiek onderzoek van Nieuwsuur en het NRC Handels- blad onder tientallen Nederlandse salafistische instellingen en scholen.

Lees verder op de website van DeGaykrant.nl:  Salafistische onderwijzers in Nederland | "Homoseksuelen moeten doodstraf krijgen" ‼
                                                         
                                               
                                                       
Zie ook: 
Leerlingen salafistische scholen moeten zich afkeren van samenleving  /  Leerlingen salafistische scholen geïndoctrineerd  
bronnen: DeGaykrant.nl / Facebook.com – WNL.tv /  Facebook.com – DeGaykrant.nl / Facebook.com – HartVanNederland.nl                                            

dinsdag 10 september 2019

Valkenswaard | 'Drag Queens' stelen de show bij Bloemencorso Valkenswaard

Valkenswaard  →  Een doorbraak op het doorgaans traditionele bloemencorso in Valkenswaard. Een tiental Drag Queens, mannen die verkleed gaan als vrouw, stalen de show op de wagen van buurtschap Wilhelmina. De wagen heeft als thema de Tilburgse Kermis en heet daarom Kermis met een zachte G(ay).

Zie ook:

bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com                                                                 

USA - Adam Lambert - Showbizz | Nieuwe single: Adam Lambert - Superpower

Amerika – Adam Lambert – 'Showbizz'  →  Adam Lambert bouwt een kleurrijk en vrolijk Queer straatfeestje in zijn nieuwe video voor de single 'Superpower'

Gitaargedreven funk en rock die is geïnspireerd door artiesten als Tame Impala, The Black Keys en Prince. Zo omschrijft Adam Lambert de sound van zijn nieuwe album Velvet, waarvan de A-kant later deze maand uitkomt. 'Superpower' is de vierde single die voorafgaat aan dat album. De video is een oproep tegen uitsluiting en voor trotse rebellie, zo zei Adam Lambert in een interview met Capital FM.
                                                   
                                         
Zie ook:  NieuwePlaat.nl | "Adam Lambert - Superpower"  Genius.com | "Adam Lambert - Superpower" → Lyrics ‼
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Adam Lambert / YouTube.com
                                          

maandag 9 september 2019

Onderwijs | Bevorderen 'LHBTIQ+–acceptatie' is vanaf nu verplicht in het mbo

Alle scholen in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) zijn vanaf maandag 9 september 2019 verplicht om 'LHBTIQ+–acceptatie' te bevorderen. COC Nederland heeft zich daar lang voor ingezet en is blij met het resultaat.

"Dit is heel goed nieuws voor LHBTIQ+-leerlingen in het mbo. Zij krijgen relatief vaak te maken met pesterijen en andere nare reacties. Alle mbo- scholen moeten daar nu mee aan de slag, ze zijn voortaan verplicht om werk te maken van acceptatie. Dat onze jarenlange inzet tot 'dit resultaat' leidt is gewoon super" ‼, reageert COC-voorzitter Astrid Oosenbrug.


bronnen: COC.nl → COC Nederland / Facebook.com  COC.nl                                           

Bosnië - Sarajevo - Pride | Eerste Pride in Sarajevo verloopt zonder problemen

Bosnië  Sarajevo  →  De eerste Pride in de Bosnische hoofdstad Sarajevo is ondanks de spanningen vooraf rustig verlopen. Waar het evenement in andere landen vaak een feest is, was de optocht voor de rechten van Homoseksuelen en andere LHBTI+'ers in het con- servatieve en veelal Homofobe / Homo-vijandige 'Bosnië' meer een protestmars.

De lokale autoriteiten hadden toestemming gegeven voor de Pride en dus was er een grote politiemacht op de been om alles goed te laten verlopen. 1000 tot 2000 agenten en "zelfs scherpschutters stonden paraat" om tegenstanders op afstand te houden   Ze hoefden niet of nauwelijks in actie te komen, want de Pride verliep zonder incidenten.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Eerste Pride in Sarajevo verloopt zonder problemen" ‼
                                                           
                                                       
                                                     
Zie ook:   
   Homo's in Sarajevo opgetogen | "Eerste Pride verloopt zonder problemen"  
bronnen: GayNews.nl / Twitter.com - DeGaykrant.nl → NOS.nl
                                                               
                                                     

zondag 8 september 2019

Dordrecht - Pride | Bonnie St. Claire, Regenboogparaplu's & Roze Opblaaskerk

Dordrecht  Pride  →  Wat een mooie 'Dordrecht Pride' hebben we met z'n allen neergezet gisteren.  We bedanken alle bezoekers van de Dordrecht Pride die er ondanks de regen zo'n kleurrijk feest van hebben gemaakt ‼ 
                                                   
                                                     
                                                        
Zie ook:
bronnen: DordrechtPride.nl / YouTube.com / Facebook.com  DordrechtPride.nl                                                      

Burgemeester van 'Rio de Janeiro' mag een Homo-striphelden–boek verbieden

Een stripboek van Marvel is snel uitverkocht geraakt in Rio de Janeiro. Burgemeester 'Marcelo Crivella' mocht het boek  waarin twee zoenende mannen te zien zijn  verbieden van de rechter. Daarop kochten veel mensen het boek nog snel ‼

De rechter besloot gisteren dat de burgemeester van de Braziliaanse stad boeken waar LHBTI+-inhoud in voorkomt, in beslag mag nemen. Maar het stripboek was inmiddels al helemaal uitverkocht.
                                                       
                                                 

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl Twitter.com  Marcelo Crivella / Twitter.com  Folha de S.Paulo