zaterdag 24 maart 2018

Amerika - Christina Aguilera – Showbizzz | "Ex van 'Christina Aguilera' is Gay"

Amerika  →  Een van de eerste liefdes van 'Christina Aguilera' blijkt op mannen te vallen ‼  Dit onthulde de zangeres in RuPaul's Drag Race, een Amerikaanse talentenjacht voor travestieten ‼  Christina Aguilera vertelde dat het nummer 'Infatuation' dat ze in 2002 uit- bracht, is gebaseerd op deze liefdesbreuk.

"Het was hartverscheurend - omdat ik erachter kwam dat hij meer voor jouw team speelde en niet in de mijne", antwoordde Christina Aguilera op een vraag van een van de 'Drag Queens'.  De 37-jarige Christina Aguilera noemde niet zijn naam, maar eerder had ze aan MTV News al verteld dat de track ging over haar ex-vriend Jorge Santos met wie ze twee jaar lang dates had.
                                                             
                                                            
Christina Aguilera is sinds februari 2014 verloofd met gitarist Matt Rutler. Ze hebben samen een dochter
bronnen: FOK.nl → FokNieuws / Twitter.com – FokNieuws
                                      
                                    

vrijdag 23 maart 2018

Kenia - Anaal onderzoek | Historische overwinning voor LHBT-activisten Kenia

Kenia  →  Keniaanse LHBT-activisten spreken van een 'historische overwinning': mannen van wie vermoed wordt dat ze seks hebben met mannen, mogen in Kenia niet langer gedwongen worden tot anaal onderzoek. Dat heeft 't hof van beroep in Mombassa bepaald.

Twee Keniaanse mannen die in 2015 gearresteerd werden op verdenking van 'homoseksualiteit' spanden een rechtszaak aan. Om uitsluitsel te geven over hun seksuele activiteiten, werden de twee na hun arrestatie door de politie gedwongen om een 'anaal onderzoek' te ondergaan. Daar- naast moesten ze een Hiv-test doen. Op homoseksualiteit staat in Kenia een celstraf van vijf tot veertien jaar.
                                          
                                             
Ook in Afrikaanse landen als Libië, Tanzania, Oeganda en Kameroen is seks tussen mensen van hetzelfde geslacht illegaal.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Historische overwinning voor LHBT-activisten in Kenia"

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Twitter.com – Amnesty Kenya / Facebook.com – OUT.tv                                                              

TV-Tip – Sofie van den Enk – Vanaf woensdag 28 maart | "Ouders Uit De Kast"

Televisie – Tip  →  'Sofie van den Enk' heeft bewondering voor de families die meedoen met 't nieuwe KRO-NCRV programma 'Ouders Uit De Kast'. Daarin worden jongeren gevolgd waarvan één van de ouders homoseksueel blijkt te zijn.

"Het is heel bijzonder om een programma als 'Ouders Uit De Kast' te mogen maken", zegt 'Sofie van den Enk' over haar nieuwe presentatieklus. "Ik besef dat de impact voor de gezinnen groot is, ik heb bewondering voor de deelnemende families".
                                                  
                                                         
                                         
In de zesdelige serie onderzoekt 'Sofie van den Enk' wat voor impact het heeft als één van de ouders na een jarenlang heterohuwelijk Uit de Kast komt. Niet alleen de kinderen ... maar ook de ouders vertellen hun verhaal   Het programma verschijnt volgende week woensdag 28 maart 2018 voor het eerst op televisie op NPO 3.

Ouders Uit De Kast  –  Vanaf woensdag 28 maart 2018  –  Zes afleveringen  –  NPO 3  →  20.25 - 21.00 uur

Zie ook:
bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Twitter.com  ShowBizzNetwork
                                                
                                                           

donderdag 22 maart 2018

Amerika - Washington – Hiv | Toch 'Hiv-positief' ondanks het slikken van PrEP

Amerika  –  Een gezondheidscentrum in de staat Washington heeft afgelopen week laten weten dat een patiënt die de Hiv-preventie- pil 'PrEP' slikt, toch onlangs met Hiv is besmet. De 'Homoseksuele man' is volgens zijn behandelend arts waarschijnlijk met een zeer zeldzame stam van het virus besmet geraakt, een stam die resistent is voor de werking van PrEP

In de maanden na zijn laatste negatieve Hiv-test heeft de man volgens de berichtgeving dagelijks PrEP gebruikt en diverse malen seks gehad met wisselende partners.  Er wordt nu onderzocht hoe het kan dat de man toch is geïnfecteerd om verdere verspreiding te voorkomen.  Het is voor zover bekend de vijfde keer dat iemand die de Hiv-preventiepil slikt toch besmet raakt met Hiv.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Toch Hiv-positief na PrEP"

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                             

Bang & Depressief | Homo- en Transseksuelen zijn vogelvrij in Europese AZC's

'Homoseksuele' & 'Transseksuele' vluchtelingen worden in bijna alle Europese 'asielzoekerscentra' door medevluchtelingen op grote schaal fysiek en seksueel belaagd. "Ik ben bang en heel erg depressief".

Pakistaanse Transseksueel 'Sumair Ali Khan' (24) zou willen dat hij nooit asiel in Zweden had aangevraagd.  Na jaren van mishandelingen, peste- rijen en 'n mislukte zelfmoordpoging voelt hij zich er niet veiliger dan in Pakistan. In tegendeel. "Ik vluchtte omdat ik vreesde voor m'n leven. Mijn vader wilde me vermoorden. Ik had de familie te schande gemaakt. Hij gooide me het huis uit. Voor de deur van m'n nieuwe appartement wachtten radicale moslims me op.  Ze sloegen me in elkaar.  Ik ontving dagelijks dreigtelefoontjes". Hij besloot Pakistan te verlaten. Zweden stond bekend als het veiligste Europese land voor Transseksuelen.

Maar in het asielzoekerscentrum buiten Stockholm komt transman 'Sumair' dagelijks dezelfde soort extremisten tegen. "Het is een ware nacht- merrie.  Gevluchte moslims uit Syrië en Irak wijzen mijn seksuele identiteit af, omdat in de Koran zou staan dat ik een zondaar ben. Maar ze willen wel seks met mij. Ik word gepest en uitgescholden. Ik ben bang en heel erg depressief".' Hij moet even huilen. Zijn angst is terecht. 

bronnen: AD.nl → Algemeen Dagblad / Twitter.com – Eindhovens Dagblad
                                               
                                            

woensdag 21 maart 2018

Bergen op Zoom – Transgender Wilma | Als het meezit, is Wilma eind 2019 'af'

Bergen op Zoom  →  Sinds een half jaar komt ze er rond voor uit. "Ik voel me al heel mijn leven 'vrouw' en dat wil ik laten zien ook" ‼ "Wilma de Krom" – vrijwillig stadsgids in Bergen op Zoom – voelt zich jonger en blijer sinds ze besloot tot lichaams-verandering. Het proces kan eind 2019 klaar zijn. Dan is Wilma de Krom naar eigen zeggen 'af'.

De meeste mensen aan wie Wilma de Krom vertelt dat ze in een geslachtsveranderingsproces zit - staan daar niks van te kijken. Voor veel mensen vallen dingen na de ontboezeming juist op zijn plek ‼  "Alleen mijn broer ... die viel zowat van zijn stoel, maar hij steunde me wel in alles".  Intussen zegt hij: "Leuk, nu heb ik een zus in plaats van een broer" ‼

Lees verder op de website van BN·DeStem.nl:  "Als het meezit, is Wilma eind 2019 af" ‼

Zie ook:  De Gevangenpoort | "Het mooiste plekje van Bergen op Zoom volgens Wilma de Krom"

bronnen: BN·DeStem.nl / Twitter.com – BN De Stem
                                           
                                             

Den Haag - 'Orlando Boldewijn' | Vissersboot mogelijk tóch cruciaal in de zaak

Den Haag  'Orlando Boldewijn'    De 'vissersboot' van een 27-jarige Hagenaar lijkt een grote rol te spelen in het onderzoek naar de dood van de Rotterdamse tiener 'Orlando Boldewijn'. Op deze boot heeft Orlando Boldewijn volgens de politie via de homo-datingapp Grindr 'contact gehad'. Inmiddels is er beslag gelegd op het vaartuig.

De 17-jarige Orlando had op zondagavond 18 februari een afspraakje aan de Ypenburgse Böttgerwater.  Acht dagen later werd zijn lichaam na een melding gevonden in het waterbij de vaste ligplek van de zelfgemaakte vissersboot   Het vaartuig werd aanvankelijk alleen onderzocht op sporen, maar inmiddels heeft de politie de boot ook verzegeld. 
                                                

                                                                                                                             
"Het is goed mogelijk dat we hem op een later tijdstip nog nodig hebben ‼  'Het maakt deel uit van een grote puzzel' om onder meer de laatste uren van Orlando Boldewijn in kaart te brengen", aldus een woordvoerster, die mogelijk duidt op een reconstructie.

Lees verder op de website van Telegraaf.nl:  "Vissersboot mogelijk tóch cruciaal in zaak-Orlando"
                                                         


Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: 
Telegraaf.nl / Facebook – AD.nl Facebook – Crime Page → Rijnmond.nl / YouTube.com / Facebook.com – Dossier Mastenbroek  


                                       
     

                                              

dinsdag 20 maart 2018

LHBTI–ouderen kunnen lang niet altijd zichzelf zijn | Nooit meer 'In de Kast' ‼

Zwolle – Expositie  →  Ouderen kunnen lang niet altijd zichzelf zijn.  Daarom is Erik van Rosmalen een expositie gestart met de naam: "Nooit meer In de Kast. Twaalf levensverhalen van Roze ouderen". Hiermee vraagt hij aandacht voor oudere gays. Te zien in Zwolle.

De tentoonstelling "Nooit meer In de Kast ‼ Twaalf levensverhalen van Roze ouderen" is een initiatief van de ouderenzorg-organisaties WijZ en Driezorg.  Projectleider is Erik van Rosmalen.  Hij vertelt dat uit onderzoek blijkt dat LHBTIouderen niet altijd voor hun geaardheid durven uitkomen als ze bijvoorbeeld in een verzorgingshuis gaan worden.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Nooit meer 'In de Kast'

Zie ook:  14 maart 2018 | Opening Expositie: Nooit meer 'In de Kast'  /  Erik van Rosmalen | Expositie: Nooit meer 'In de Kast'

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl


                                                   

A'dam - Femmes for Freedom · Celebrate Love | "Vier de Liefde in Amsterdam"

Amsterdam – 'Posteractie'  →   Onder de noemer "Celebrate Love" hangen er vanaf maandag posters in 'Amsterdam' met daarop acht zoenende stellen met verschillende afkomsten, seksuele oriëntaties en religieuze achtergronden. Te zien zijn onder meer een Turks–Nederlands man die een witte man kust en twee verliefde mannen met een Arabische achtergrond.

De posteractie is een initiatief van "Femmes for Freedom" → een organisatie die strijdt voor de zelfbeschikking van vrouwen   Met de actie wil de organisatie het signaal afgeven dat iedereen in Nederland vrij mag zijn om zijn of haar eigen partner te kiezen.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Zoenposters in Amsterdam"
                                         
                                                   
                                               
Zie ook:

Bronnen: GaySite.nl / Vimeo.com – VideoFacebook.com – Volkskrant.nl                                              

maandag 19 maart 2018

RuPaul is de eerste Drag Queen die een ster krijgt op Hollywood Walk of Fame

Amerika      De Amerikaanse Drag Queen, acteur, model, auteur, zanger, en openlijk homo 'RuPaul' (57) werd onlangs de allereerste Drag Queen (zoals men Travestieten noemt in de Verenigde Staten) die een ster kreeg op de beroemde Hollywood 'Walk of Fame'.

'RuPaul' werd overweldigd door emotie toen hij te horen kreeg dat hij zo'n grote eer te beurt viel met een ster op de beroemde Amerikaanse straat waar men beroemdheden huldigt voor hun carrière en/of prestaties. "Dit was absoluut het meest belangrijke moment in mijn professionele carrière," aldus de televisie persoonlijkheid.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  RuPaul | "Eerste Hollywood Walk of Fame ster voor Drag Queen ooit"
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – HoLeBi.info
                               
                                           

België | "Twee Lesbische vrouwen gedrogeerd en verkracht door vijf mannen"

België – Antwerpen  →  Twee jonge 'Nederlandse vrouwen' zijn dit weekend in de Antwerpse club "Roxy" gedrogeerd en in hun hotel verkracht door vijf mannen.

"De vrouwen bezochten in Roxy een concert van Ronnie Flex. Daar raakten ze aan de praat met vijf mannen. Het gaat om mannen van in de 20 van Afrikaanse afkomst", meldt Het Nieuwsblad

De vrouwen kunnen zich nog herinneren dat zij in de discotheek waren. "Daarna is er één zwart gat", verklaarden zij aan de politie.

De Belgische politie heeft drie verdachten opgepakt, dankzij een oplettende hoteluitbater. Twee verdachten worden vandaag voorgeleid.

Zie ook:
bronnen: WNL.tv / Facebook.com – AD.nl → Algemeen Dagblad                                                  

zondag 18 maart 2018

Eurovisie Songfestival | Bekijk en beluister alle nummers van het Songfestival

Eurovisie Songfestival 2018  →  Alle Songfestival–inzendingen zijn inmiddels bekend. Dit jaar doen er 43 landen mee aan 't Eurovisie Songfestival dat georganiseerd wordt in Lissabon, maar hoe klinken die ?!  Tijd om ze met jullie door te nemen

Klik op de namen / titels en bekijk en beluister de nummers op YouTube.com:

   Albanië:  Eugent Bushpepa – 'Mall'
   Armenië:  Sevak Chanagian – 'Qami'
   Australië:  Jessica Mauboy – 'We Got Love'
   Azerbeidzjan:  Aisel –'X My Heart'
   België:  Sennek – 'A Matter Of Time'
   Bulgarije:  Equinox –'Bones'
   Cyprus:  Eleni Foureira – 'Fuego'
   Denemarken:  Rasmussen – 'Higher Ground'
   Estland:  Elina Netsjajeva – 'La Forza'
   Finland:  Saara Aalto – 'Monsters'
   Frankrijk:  Madame Monsieur – 'Mercy'
   Georgië:  Iraio – 'Sheni Gulistvis'
   Griekenland:  Yianna Terzi – 'Oneiro Mou'
   Hongarije:  AWS – 'Viszlát Nyár'
   Ierland:  Ryan O'Shaughnessy – 'Together'
   IJsland:  Ari Ólafsson – 'Our Choice'
   Israël:  Netta Barzilai 'Toy' 
   Kroatië:  Franka Batelić – 'Crazy'
   Letland:  Laura Rizzotto – 'Funny Girl' 
   Litouwen:  Ieva Zasimauskaitė – 'When We're Old'
   Macedonië:  Eye Cue – 'Lost And Found'
   Malta:  Christabelle 'Taboo'
   Moldavië:  DoReDos – 'My Lucky Day'
   Montenegro:  Vanja Radovanović – 'Inje'
   Nederland:  Waylon 'Outlaw In 'Em'
   Oekraïne:  Mélovin – 'Under The Ladder'
   Portugal:  Cláudia Pascoal – 'O Jardim'
   Roemenië:  The Humans 'Goodbye'
   Slovenië:  Lea Sirk – 'Hvala, Ne' ‼
   Tsjechië:  Mikolas Josef – 'Lie To Me'
   Verenigd Koninkrijk:  SuRie – 'Storm'
   Wit-Rusland:  Alekseev – 'Forever'
   Zwitserland:  Zibbz 'Stones'

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Eurovisie Songfestival – Ierland | Ierse Songfestivalinzending met LGBT-tintje  
•   'Sennek' vertegenwoordigt België met 'A Matter Of Time' op het Songfestival ‼
•   Eurovisie Songfestival 2018 | Alexander Rybak – That's How You Write A Song
   Lissabon → Eurovisie Songfestival 2018 |  Waylon opnieuw naar 't Songfestival

bronnen: Gay.nl / Winq.nl / YouTube.com