zaterdag 23 april 2016

De raad van 'Deventer' wil gekleurd zebrapad als symbool van Homotolerantie

Deventer – Regenboogzebrapad  →  Ook Deventer krijgt, als het aan een meerderheid in de raad ligt, een regenboogzebrapad   Meer- dere gemeenten hebben al een gekleurd zebrapad, om te laten zien dat hun gemeente seksuele diversiteit omarmt.

"Deventer ontvangt bovendien regenbooggelden en daarvan zou dit zebrapad kunnen worden bekostigd", stelt Eva Sipman van D66. De partij dient na het mei-reces een voorstel in voor het regenboogzebrapad.

"Het zebrapad zou moeten komen op de nieuwe voetgangersoversteek van het Stationsplein naar de Keizerstraat", aldus DeStentor.nl.

bronnen: DeStentor.nl / Twitter.com - De Stentor
                         

President Obama wil dat de anti-Homo wet in North Carolina wordt afgeschaft

VS  -  President Barack Obama wil dat de anti-homo wet in de Amerikaanse staat North Carolina die bescherming van LHBT-ers ernstig beperkt, wordt afgeschaft. Hij noemt de wet "verkeerd".

Dat heeft hij vrijdag gezegd tijdens een persconferentie in Londen   De Amerikaanse president brengt een driedaags bezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

"Ik snap dat mensen een andere mening hebben op bepaalde gebieden, en dat respecteer ik. Maar gelijke rechten gelden voor ieder mens ... on- geacht welke seksuele oriëntatie zij hebben. Niemand mag om die reden anders behandeld worden  En deze lokale wetten zijn niet in overeen- stemming met de consensus op dit gebied in ons land", aldus Barack Obama.

De omstreden "HB2-wet" ontneemt LHBT-ers het recht om juridische stappen te ondernemen als zij op de werkvloer worden gepest. Daarnaast verplicht de nieuwe wet transgenders gebruik te maken van het openbare toilet voor het geslacht dat in hun paspoort staat.


bronnen: GayOkay.nl / Twitter.com – ABC News
                           

vrijdag 22 april 2016

Marnie | "Ik heb altijd met meisjes gezoend, maar het nooit serieus genomen"

UK  –  Geordie Shore    We weten vrijwel alles over de liefdeslevens van de Geordies in Geordie Shore, maar Marnie Simpson heeft het toch voor elkaar gekregen om lange tijd een geheim over haar seksualiteit bij zichzelf te houden …

De ster uit Geordie Shore heeft namelijk recent bekendgemaakt dat ze biseksueel is ‼ Volgens Marnie kwam ze er achter na 'n seksuele erva- ring met een ander meisje.

Ze vertelt verder tegen Heat Magazine: "Toen ik 19 was kwam ik erachter dat ik naar een aantal meisjes anders naar ze keek. Ik heb altijd met meisjes gezoend - maar het eigenlijk nooit serieus genomen tot ik vorig jaar 'op een andere manier' in contact kwam met een meisje ‼ Het was alleen zij en ik; dat was voor mij anders en nieuw".

Marnie geeft toe dat ze het spannend vindt om een relatie te krijgen met een ander meisje, maar het is voor haar zeker een mogelijkheid in de toekomst. You go girl


Zie ook:  

bronnen: MTV.nl / MTV.co.uk / YouTube.com


        
                       

Dolly Bellefleur | Dolly vertaalt Eurovisie-hit van 'Douwe Bob' naar: "Ontspan"

Voor het derde jaar op rij hertaalde cabaretier en tekstdichter Ruud Douma de Nederlandse inzending voor 't Eurovisie Songfestival. Dolly Bellefleur zingt Ontspan in plaats van Slow Down.

Als therapeute, werkzaam bij het Dolly Instituut Ambulante Geestige Gezondheidszorg (D.I.A.G.G.), houdt 'Dolly Bellefleur' haar cliënten in deze jachtige wereld graag een spiegel voor: "Ontspan broeder, ontspan zuster" ‼

Hier de tekst:
Als 's ochtends vroeg de wekker gaat   
Voel jij je dan net een automaat ?!
Een zombie hangend aan een zijden draad ?!
Een grijsgedraaide langspeelplaat ?!
Een robot lopend in de maat ?!
Dan heb ik nou voor jou een wijze raad

Ontspan broeder, ontspan zuster
Ontspan, adem in en uit
Ontspan broeder, ontspan zuster
Ontspan, zeg ik als therapeut

Dolly's eerdere hertalingen van songfestivalliedjes waren:
In 2015:  Loop Naar De Maan  [Hertaling van: Trijntje Oosterhuis – Walk Along]   
In 2014:  In De Stilte Na De Storm  [Hertaling van: The Common Linnets – Calm After The Storm]
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                               

Groningen → AZC Kolham | "Weer een asielzoeker mishandeld in noodopvang"

"In de noodopvang in het Groningse dorp Kolham is een Syrische LHBT-asielzoeker ernstig mishandeld", meldt LGBT Asylum Support. De man zou zijn vastgegrepen bij zijn keel en door de andere daders in zijn maag zijn gestompt ‼ Zij wisten dat hij homo was, omdat LHBT's in de opvang apart worden opgevangen.

LGBT Asylum Support schrijft in een persbericht dat apart opvangen de enige manier is waarop het COA LHBT's veiligheid biedt. De aanleiding van de mishandeling zou geluidsoverlast zijn, maar het slachtoffer heeft het COA laten weten dat de mishandeling alles te maken heeft met zijn geaardheid. Het slachtoffer behoort tot 'n groep LHBT-asielzoekers die in de opvang in Kolham al eerder zijn lastig gevallen ‼ In de laatste vier maanden is er vijf keer aangifte gedaan, maar die zijn allemaal door 't OM geseponeerd. Toch is ook van deze mishandeling aangifte gedaan 
                       
    ◄  22 februari 2016 | "Tientallen mensen gingen met elkaar op de vuist"
                     
Eén dader is na de mishandeling gehoord en weer vrijgelaten ‼ Daardoor moest het slachtoffer een aantal dagen met de daders doorbrengen in dezelfde noodopvang. Inmiddels zijn de LHBT-asielzoekers uit Kolham ondergebracht in een betere opvang elders in het land.   

Aangifte
Hoewel de politie in Groningen het afraadde, heeft LGBT Asylum Support toch weer twee aangiftes van discriminatie, belediging en bedreiging van geweld gedaan. "We willen zo in elk geval inzichtelijk maken om hoeveel incidenten het gaat" ‼, laat Sandro Kortekaas van de organisatie weten.

bronnen: Gay.nl / YouTube.com / Twitter.com – Gay.nl
                                 

donderdag 21 april 2016

Malta - Mr Gay World 2016 | Syrië toch vertegenwoordigd bij Mister Gay World

Dinsdag is in Malta Mister Gay World 2016 gestart ‼ Vierentwintig mannen dingen naar de titel. Zaterdag weten we wie het wordt. Mo- gelijk wordt het Mahmoud Hassino uit Syrië - die momenteel in het Duitse Berlijn woont.

Mahmoud Hassino is niet de eigenlijke kandidaat voor Syrië. Dat was Hüseyin. Hüseyin kreeg echter geen visum. Mahmoud Hassino wil met zijn deelname de aandacht vestigen op Syrië.
                          
        
                      
Mahmoud Hassino en de 23 andere kandidaten stelden zich dinsdag kort voor  Bij de een ging dat al vlotter dan de andere  Voor België doet Skelte Willems (22) mee. Net als bij Mister Gay Vlaanderen 2015 is zijn campagne-thema "HoLeBi-ouderschap en HoLeBi-gezinnen". De Neder- lander Steven van Akelijen (33) gaat voor draagmoederschap. Sadiq Ali uit Groot-Brittannië pleit voor toegang tot PrEP ‼ PrEP is een behande- ling met Hiv-remmers die het risico dat je Hiv krijgt na risicovolle contacten aanzienlijk verkleint.

De komende dagen werken de afgevaardigden van de landen verschillende proeven en uitstappen af  Woensdag bezochten de afgevaardigden de steden Mdina en nadien Valetta, de hoofdstad van Malta.                                 

USA → Prince Rogers Nelson | "Zanger 'Prince' overleden op 57-jarige leeftijd"

De Amerikaanse zanger Prince is donderdag overleden op 57-jarige leeftijd. Dat bevestigt zijn manager. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. 

► "Het is met groot verdriet dat ik moet bevestigen dat de legendarische, iconische artiest 'Prince Rogers Nelson' deze ochtend in zijn huis bij Paisley Park is overleden op 57-jarige leeftijd", aldus zijn manager in een verklaring. Zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

De politie is op dit moment bezig met 'n onderzoek naar de doodsoorzaak van de artiest. Prince kampte volgens een woordvoerder al een aan- tal weken met griep.

Hij moest op 15 april 2016 al wegens 'n medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois. Toch trad hij de dag erna nog op bij een concert, waar hij zijn fans verzekerde dat alles in orde was.

Voorafgaand aan zijn laatste optreden annuleerde Prince wel nog twee shows als gevolg van gezondheidsproblemen.

De politie wilde de berichtgeving van entertainmentwebsite TMZ aanvankelijk niet bevestigen, maar maakte alleen bekend dat er een lichaam was aangetroffen bij de woning van de zanger.

Bij het huis in Minnesota staan steeds meer fans om hun steun te betuigen. Op de wegen richting zijn huis staan lange files.
             
Aangepaste programmering
De NPO past de programmering aan vanwege het overlijden. De AVRO·TROS zendt op NPO 1 om 00.02 uur een deel van de TV Show uit 1999 uit met een interview en een optreden van Prince.

NPO Radio 2 staat donderdagavond volledig in het teken van Prince ‼ Ook vrijdag staat de zender de hele dag stil bij de muzikant. Ook op 3FM is Prince de komende uren de rode draad.

Ook andere zenders besteden aandacht aan Prince. Zo is bijvoorbeeld op Radio 10 Gold - een DAB+ zender - de komende dagen non-stop muziek van Prince te horen. Op Radio 10 is eveneens veel muziek van Prince en een Prince Top 10, samengesteld door de luisteraars van Radio 10.
                     
        
                                  
Internationale Superster
Prince werd beroemd in de jaren zeventig en groeide uit tot een de grootste sterren van de Amerikaanse popmuziek.

Wereldwijd heeft Prince meer dan honderd miljoen albums verkocht. De zanger werd bekend met nummers als Purple Rain, Let's Go Crazy, Kiss en The Most Beautiful Girl In The World. Hij wist in zijn muziek jazz, funk en disco te combineren.

De artiest heeft zeven Grammy's, een Golden Globe en een Oscar gewonnen tijdens zijn carrière ‼ In 2004 werd hij ingewijd in de "Rock and Roll Hall of Fame".

Memoires
Eind maart liet Prince nog weten dat hij bezig was met zijn memoires: The Beautiful Ones ‼ Hij zou daarin zijn 'eerste herinnering beschrijven' tot aan zijn optreden tijdens de Super Bowl Half Time Show in 2007. Het boek zou volgend jaar moeten verschijnen, aldus de zanger.

Prince was twee keer getrouwd ‼ De eerste keer met zijn back-up danseres Mayte Garcia. Ze gingen in 2000 uit elkaar. Daarna trouwde hij met Manuela Testolini en dat huwelijk eindigde in 2006.

bronnen: NU.nl / YouTube.com


        
                                     

Mark Rutte ... Vraag de Indonesische president om bescherming van LHBTI's ‼

COC Nederland  →  Vraag de president van Indonesië om LHBTI's te beschermen tegen mensenrechtenschendingen   Die oproep doet COC Nederland vandaag in een brief aan premier Mark Rutte. President Joko Widodo van Indonesië brengt op 21 en 22 april een werk- bezoek aan Nederland.

Het COC wil dat Mark Rutte de Indonesische president vraagt om pal te staan voor de mensenrechten van lesbiennes, homoseksuelen, bisek- suelen, transgenders en mensen met een intersekseconditie (LHBTI's).

Aanleiding voor de oproep is de snel verslechterende mensenrechtensituatie voor LHBT's in Indonesië. Overheidsfunctionarissen voeren een het- ze tegen LHBT's in plaats van hen te beschermen. Hierdoor wordt het voor LHBT's steeds gevaarlijker om openlijk zichzelf te zijn.

Gevaarlijker dan een atoomoorlog
De Indonesische minister van Defensie betitelt de strijd voor LHBT-mensenrechten bijvoorbeeld als "gevaarlijker dan een atoomoorlog" ‼ Een voormalig minister van Communicatie suggereerde dat LHBT's ter dood zouden moeten worden gebracht.

Met dit soort uitspraken creëren de gezagsdragers 'n klimaat waarin geweld en discriminatie tegen LHBT's in Indonesië normaal is geworden ‼ Een militante organisatie als het Islamitisch Verdedigingsfront deed bijvoorbeeld verschillende invallen op plekken waar LHBT's samenkomen, naar verluid met hulp van de lokale politie.
                      
                       
Zweepslagen
De provincie Atjeh nam draconische maatregelen tegen LHBT's ‼ Zo kunnen homoseksuele contacten daar onder de Sharia-wetgeving bestraft worden met honderd zweepslagen.

Ondanks oproepen van mensenrechtenorganisaties als Human Rights Watch, sprak president Joko Widodo zich nog niet duidelijk uit tegen de schending van mensenrechten van LHBTI's. Opmerkelijk, aangezien Joko Widodo onder meer wegens zijn uitgesproken positie op het gebied van mensenrechten werd verkozen tot president van Indonesië.

Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / NOS.nl – Nieuwsuur / Twitter.com – COC Nederland
                          
                                 

woensdag 20 april 2016

Engeland – "Britain's Got Talent" | "14-jarige Jack Higgins is echte Billy Elliot"

Britain's Got Talent    De 14-jarige Jack Higgins uit Liverpool heeft één grote passie: "dansen"  Jack Higgins danst elke dag en laat zich niet stoppen door pesters. "Ze zeggen dat dansen alleen voor meisjes of homo's is". Haters gonna hate, want hij weet 't publiek en de juryleden van Britain's Got Talent omver te blazen met zijn talent. Tranen alom en een hartverwarmende reactie van de anders zo kille Simon Cowell 

bronnen: Gay.nl / ITV.com – Britain's Got Talent / YouTube.com                                       

Amerika - James Franco - Showbizz | "James Franco is een klein beetje Homo"

Acteur: "James Franco" – Nieuwe 'Gay Porno' Film: "King Cobra"  →  James Franco heeft zich weer eens uitgelaten over zijn "seksuele geaardheid"

De 38-jarige acteur, die eerder zei homoseksueel te zijn als het over zijn werk gaat, stelt in een interview met New York Magazine dat hij "een beetje homo" is  "Er is een beetje te veel focus op mijn geaardheid", vindt acteur James Franco   De vraag is: "Waarom ligt men hier wakker van ?! Omdat ik een beroemdheid ben, dan is het kennelijk interessant met wie ik seks heb".

James Franco zegt vervolgens dat hij een 'gay cock tease' is als zijn geaardheid afhangt van met wie hij de lakens deelt ‼ "Dat is hoe ik mezelf definieer. Ja, ik ben een beetje homo en er is een homoseksuele James Franco".

Zie ook:

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com                                   

dinsdag 19 april 2016

Israël – Moord | Orthodoxe Jood schuldig aan Gay Parade–moord in Jeruzalem

De Israëlische rechter heeft een ultra-orthodoxe jood dinsdag veroordeeld voor de moord op een zestienjarige deelnemer aan de Gay Parade van vorig jaar in Jeruzalem  De veroordeelde stak het tiener-meisje dood en verwondde nog zes anderen omdat zij "God uit- daagden".

De rechtbank in Jeruzalem hekelde in haar vonnis ook het optreden van de politie. De ultra-orthodoxe Yishai Schlissel zat tien jaar vast voor het neersteken van deelnemers aan een homorechtenoptocht in 2005 en sloeg na zijn vrijlating onmiddellijk weer toe  "De politie negeerde het onmiskenbare gevaar op herhaling en legde hem geen strobreed in de weg", oordeelde de rechtbank.

Yishai Schlissel hoort later welke straf hem wordt opgelegd.

Eerder verschenen berichten op GayNieuws.blogspot.nl:

Zie ook:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com


                                   
                                 

Ruben | 1,3 miljoen hits op YouTube.com voor film over gepeste jonge Homo's

Thijs Verhoeven – Ruben  →  De film 'Ruben', die Thijs Verhoeven uit Oss in 2012 maakte over gepeste jonge homo's, is sinds kort een hit op YouTube. Nadat de film eind maart in het Engels ondertiteld op YouTube werd gezet, bereikte de korte film in een mum van tijd de magische grens van 1 miljoen hits. Inmiddels zelfs al meer dan 1,3 miljoen.

De originele, Nederlandse, versie van de film ging al in 2012 in première. Maker Thijs Verhoeven is bijzonder verrast door de aandacht die zijn film ineens krijgt.

"We hadden via onze eigen YouTube-kanalen ook al wel duizenden hits op 'Ruben'. Maar sinds de film ondertiteld is en op YouTube is gedeeld door een student uit Chicago, is alles in een stroomversnelling geraakt", legt hij uit.

'Prachtig compliment'
'Ruben' is bedoeld als voorlichtingsfilm voor middelbare scholieren. Zo is bij de film ook een lespakket gemaakt met als doel homoseksualiteit beter bespreekbaar te maken onder jongeren.

De makers zien de populariteit van de film als een mooie erkenning voor hun werk. "Dat nu ook het grote publiek ons werk weet te vinden, zien we als prachtig compliment", zegt Hans van der Hulst van productiebedrijf Global Film Factory.

Gebaseerd op leven van Thijs
De film vertelt het verhaal van de 14-jarige Ruben die zich bewust aan het worden is van zijn seksualiteit. Hij worstelt met de gevolgen hiervan. Een aantal jongens komt erachter dat 'Ruben' homoseksueel is. Op school wordt hij daarna getreiterd en mishandeld door een aantal jongens.

'Ruben' is voor een belangrijk deel gebaseerd op het leven van Thijs zelf  Net als hoofdrolspeler Ruben is hij vroeger ook veel gepest. "Ik was nog niet uit de kast, maar werd wel voor homo uitgescholden", vertelde hij eerder.

Zie ook:
Prijs voor filmmaker 'Thijs Verhoeven'   Film 'Ruben' wint Young Positive Media Award   Anti-pest film 'Ruben' hit op YouTube.com  

bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com                                       

maandag 18 april 2016

VS - Showbizz | Sam Tsui doet Coming-Out en gaat trouwen met Casey Breves

Sam Tsui (26) heeft via YouTube zijn Coming-Out gedaan. Sam Tsui brengt vooral covers, mash-ups maar ook eigen muziek. Hij heeft veel fans online en offline.

Sam Tsui heeft een relatie met Casey Breves (31), met wie hij reeds eerder gezongen heeft. Sam Tsui legt uit waarom hij pas nu vertelt dat hij een vriendje heeft  "Ik voelde er niets voor een melige Coming-Out video te maken omdat het weinig met mijn muziek te maken heeft. In mijn dagelijks leven is het een non-issue. Maar ik ben niet beschaamd voor wie ik ben. Het is slechts een klein facet van mijn leven".

Sam Tsui en Casey Breves zijn al even een koppel en gaan trouwen.

Zie ook:  YouTube-ster 'Sam Tsui' komt ein-de-lijk Uit de Kast

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


      

      
                                       

P!nk → Just Like Fire | "Ná 3 jaar eindelijk weer een nieuwe single van P!nk" ‼

USA – Showbizz  →  Na drie jaar is er een nieuwe single uit van zangeres P!nk   Het is een powerballad met beelden uit de Disney-film Alice Through The Looking Glass.

Het was een tijdje stil rond P!nk. De nam het themalied op van de Show van Ellen DeGeneres en 'n cover van de Jefferson Airplane-klassieker White Rabbit, en nu dus een eigen track. De 2 laatste nummers staan op de soundtrack van de nieuwe verfilming van 'Alice in Wonderland'.
                           
                                      
Voor Just Like Fire werkte P!nk samen met Max Martin, met wie ze eerder de hits Raise Your Glass, Fuckin' Perfect en So What.

Zie ook:  P!nk's New Album | "2016 release date, songs, tour dates, credits and everything else you need to know"

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Twitter.com – Winq NL
                                   
                                                                       

zondag 17 april 2016

Amerika - Out Power List 2016 | Tim Cook leidt opnieuw de OUT Power 50 lijst

Out Power List 2016    Apple-ceo Tim Cook (55) voert ook dit jaar de OUT Power 50-lijst van invloedrijke HoLeBi's en Transgenders in de VS aan. Ellen DeGeneres (58) staat op de tweede plaats.

Tim Cook van Apple voerde de lijst al in 2012, 2013 en 2015 aan. Toen was hij nog niet uit de kast. Ellen DeGeneres was in 2014 de meest in- vloedrijke LGBT.

Dit jaar staat politiek commentator en nieuwslezeres Rachel Maddow (43) op 3 – collega Anderson Cooper (48) op 4 en televisiemaker Ryan Murphy (50) op 5. Zakenvrouw Mary Kay Henry (58) staat op 6, televisiemaker Andy Cohen (47) op 7, televisiester Caitlyn Jenner (66) op 8, acteur Zachary Quinto (38) op 9 en nieuwslezer Don Lemon (50) op 10.


Bronnen: ZiZo-Magazine.be / Out.com – OUT Power 50 / Twitter.com – Out Magazine
                             
                                                                               

Alkmaar – Do. 26 t/m Zo. 29 mei 2016 - Alkmaar Pride | "Alkmaar Pride 2016"

Alkmaar Pride  →  Donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei vindt voor de zevende keer Alkmaar Pride plaats (voorheen Roze Week Alkmaar)  Ook dit jaar wapperen de regenboogvlaggen weer fier aan verschillende gebouwen in de Noord-Hollandse kaasstad, kleu–ren de etalages in de binnenstad roze en vieren we de diversiteit van onze samenleving, kortom een 'nieuwe' Alkmaar Pride

De Alkmaar Pride is inmiddels uitgegroeid tot een "prachtig mooi roze meerdaags event" ‼ Het thema van dit jaar is samen-leven. Hiermee wil de organisatie uitdragen dat iedereen welkom is in onze samenleving: "We zoeken samen de verbinding met alle personen, groepen en culturen in onze samenleving".

Alkmaar Pride weekend werkt dit jaar dan ook samen met een aantal andere organisaties, zoals de Karavaan, Cultuurpark de Hout en WAAH ‼ "Gezamenlijk komen we tot een prachtig roze programma". Een roze kerkdienst, koken & dineren, wijnproeverij, theater, sing along, foute bingo en roze feesten staan op het programma ... zie de Website 

Het programma is voor iedereen toegankelijk ‼ Als knallend hoogtepunt wordt ook dit jaar een botenparade door de grachten van Alkmaar geor- ganiseerd. Ellie Lust - o.a. bekend als woordvoerster van de politie Amsterdam en van het TV-programma Wie is de Mol - zal bij de start van de grachtenparade om 14.00 uur aanwezig zijn. De botenparade eindigt om 16.00 uur op het Waagplein. Het knallende eindfeest in 1811 Dance & Drinks wordt georganiseerd door Garbo mixed gay party's. Deze kaarten worden alleen in de voorverkoop aangeboden. Dus wees er snel bij, want: OP = OP

Zie ook:  7e Alkmaar Pride weekend met thema "Samen-Leven"  /  Alkmaar Pride | Van 26 mei t/m 29 mei 2016 – "Alkmaar Pride"

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com