zaterdag 1 april 2017

VS | "Regisseur Lee Daniels kreeg advies van zijn oma over Homoseksualiteit"

Amerika – "Lee Daniels"  →  Lee Daniels kreeg als homoseksuele Afro-Amerikaan van zijn vader te horen dat hij niks voorstelde, maar zijn oma voorspelde een grootse toekomst voor de Precious en The Butler regisseur. 

"Mijn oma zag in tegenstelling tot mijn vader dat ik een grootheid zou worden  Mijn vader vertelde mij juist dat ik nooit iets zou bereiken in het leven. Toentertijd geloofde ik dan ook niks van wat mijn grootmoeder zei", aldus Lee Daniels in gesprek met THR.

Lee Daniels groeide als zoon van een politieagent op in 'Philadelphia'.  Toen zijn vader hem op een avond de hoge hakken van zijn moeder zag uitproberen, werd Lee Daniels in een vuilcontainer gegooid. "Ik kan mij die stank nog goed herinneren".

"Ik koester geen haat voor mijn vader", vertelt Lee Daniels. "Ik denk dat hij niet begreep dat ik op mannen val. Mijn vader wist dat ik het als don- kere man al moeilijk genoeg ging krijgen en hoopte met de beste bedoelingen dat hij mij kon demotiveren - zodat ik geen homoseksueel meer zou zijn".
                                        
                                                    
Steun
Van zijn oma kreeg Lee Daniels juist veel steun  "Toen ik jong was vertelde ze mij ook dat ik anders was dan de andere mannen  Je bent een flikker zei ze, maar ik had nog geen idee wat het was  Toen zei mijn oma dat ik mij geen zorgen moest maken en ik vanzelf aan deze bewoor- ding gewend zou gaan raken", vertelt Lee Daniels.

Lee Daniels: "Ze gaf mij het advies dat ik sterk, onbevreesd en eerlijk moest blijven  En zolang ik dat bleef onthouden er niks was om mij zor- gen over te maken".

bronnen: NU.nl / Twitter.com – Hendrik Alting → NU.nl / YouTube.com


        
                                                       

VS – Gilbert Baker | Bedenker van de Regenboogvlag 'Gilbert Baker' overleden

Amerika – Gilbert Baker – Regenboogvlag    Kunstenaar en homoactivist Gilbert Baker, de bedenker van de Regenboogvlag, is op 65-jarige leeftijd overleden.

De vlag is wereldwijd het symbool van de homorechten   Het nieuws van het overlijden is door zijn partner bekend gemaakt. Gilbert Baker bedacht de veelkleurige vlag in de zomer van 1978 ter gelegenheid van de Gay Parade in San Francisco.

Roze driehoek
Het symbool wat de LHBT-gemeenschap tot die tijd koesterde was de 'Roze Driehoek', die oorspronkelijk door de Nazi's werd gebruikt voor Homo's   Gilbert Baker koos voor een regenboog omdat die naar zijn zeggen alle kleuren en alle geslachten vertegenwoordigde.
                               

Harvey Milk
Oorlogsveteraan Gilbert Baker ontwierp meer vlaggen voor ideële doelen, bijvoorbeeld voor demonstraties tegen de oorlog in 'Vietnam'   Hij werkte veel samen met de prominente homoactivist Harvey Milk, de eerste stadsbestuurder van San Francisco die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit.

Museum
De Regenboogvlag is opgenomen in de collectie van het prestigieuze Museum of Modern Art (MoMA) in New York. 

Zie ook:
Ontwerper Regenboogvlag 'Gilbert Baker' overleden ‼  /  Bedenker van Regenboogvlag 'Gilbert Baker' overleden  

bronnen: RozeGolf.net / Twitter.com – Cleve Jones / YouTube.com


     

     
                                                   

vrijdag 31 maart 2017

VS - Disney Company – Humor | "Meer dan 100 Disney-filmkarakters zijn Gay"

Amerika – The Walt Disney Company    Animator 'Frank Johnston' (een samenvoeging van de Disney-animators Frank Thomas & Ollie Johnston),  die meer dan 50 jaar voor Disney heeft gewerkt, zegt dat er honderden karakters in Disney-films voorkomen die 'Gay' zijn. Het is inderdaad best grappig bedacht.

In een parodie die is gemaakt door 'XVP Comedy' wijst een als bejaarde animator uitgedoste man aan welke karakters gay zijn – of straight, waarvan enkele met een homoseksuele ervaring – en waaruit blijkt: dat alle Disney-films zijn vergeven van de homo's en lesbo's.
                                                      

                                            
Beauty and The Beast
Met het filmpje steken ze de draak met de ophef die is ontstaan toen de regisseur van Beauty and The Beast onhulde dat in zijn film voor het eerst een homoseksueel karakter te zien was.

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
  Amerika | "Bioscoop weigert 'Beauty and The Beast' vanwege Gay-personage"  

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com                                   

Amsterdam - 'D66' | "D66 Amsterdam wil meer aandacht voor Transpersonen"

Amsterdam – D66 – Jan-Bert Vroege – "Transpersonen"    'D66 Amsterdam' wil concrete acties en aandacht voor de emancipatie van 'Transpersonen'   In een voorstel van D66-raadslid Jan-Bert Vroege pleit de partij voor een ruimere verlofregeling voor Transpersonen die een geslacht veranderende operatie ondergaan, betere begeleiding naar werk, goede zorg en het verder wegnemen van sekseaan- duiding in de communicatie van de gemeente. 

Jan-Bert Vroege: "Gelukkig is Amsterdam heel actief op het gebied van "LHBTI-beleid" – maar er moet extra aandacht komen voor een heel kwetsbare groep: zij die niet met hun geaardheid, maar met hun genderidentiteit worstelen"  Transpersonen staan voor grote vraagstukken in hun leven, komen veel discriminatie tegen en verdienen de juiste begeleiding en zorg  "D66" wil dat de emancipatie en acceptatie van deze groep hoger op de prioriteitenlijst van de gemeente komt te staan en dient hier op "International Transgender Day of Visibility" op 31 maart 2017 een voorstel in.
                                   
                                         
Eenzaam en werkloos op de bank
'Uit de Kast' komen als Transpersoon wordt nog lang niet altijd geaccepteerd  Veel Transpersonen kampen daardoor met eenzaamheid en een baan vinden waar ze zichzelf kunnen zijn is lastig  Jan-Bert Vroege: "Sommige Transpersonen proberen door middel van hun beroep hun genderidentiteit weg te stoppen. Ze zijn geen man of vrouw maar kiezen door druk uit hun omgeving of door zichzelf voor een heel mannelijk of vrouwelijk beroep  Daardoor raken veel Transpersonen sneller depressief en belanden werkloos op de bank. Begeleiding en het stimuleren dat Transjongeren een baan kiezen die hen aanspreekt is dus van belang". D66 stelt voor in samenwerking met belangenorganisaties Transpersonen beter te begeleiden naar werk.

Geslacht veranderende operaties zeer ingrijpend
Zowel op jonge als latere leeftijd kiezen Transpersonen soms voor een geslacht veranderende operatie. Dit is psychisch en medisch zeer ingrij- pend en duurt tussen de drie en vijf jaar. Jan-Bert Vroege: "Mensen die in transitie gaan, krijgen lang niet altijd de begeleiding op hun school of werk die nodig is. Daarnaast kan het proces erg lang duren en zijn de kosten voor de behandelingen erg hoog.  Amsterdam zou moeten plei- ten voor een ruimhartiger transitieverlof, te beginnen bij de gemeente zelf".

Lees ook het D66 "Initiatiefvoorstel voor de Raadsvergadering":  Emancipatie van Transpersonen in Amsterdam   (Word-bestand)

Zie ook:  

bronnen: Amsterdam.D66.nl – Jan-Bert Vroege / Twitter.com – Gay Say Hello / YouTube.com


        
                                                          

donderdag 30 maart 2017

China | Pinguïn Homostel wil graag kinderen, dus stelen ze eieren bij de buren

Sommige nieuwtjes zijn te mooi om waar te zijn. Of te gemeen. Want dat twee mannetjes pinguïns een stelletje vormen wisten we al. Maar nu willen ze baby's en dat wordt lastig. Ze hebben nu een manier gevonden …

De pinguïns wonen in een dierentuin in het Chinese 'Harbin'   Volgens een medewerker is het gebruikelijk dat bij pinguïns de mannetjes op de eieren letten en dat ze het broeden afwisselen. Maar dan moet je wel een ei hebben natuurlijk.
                                     

                                             
► Aanvankelijk kozen ze ervoor om hun instinct op stenen uit te oefenen  Maar later verzonnen ze een list: "Ze begonnen de eieren van hetero- stellen te jatten".

Inmiddels is het koppel gescheiden van de rest van de pinguïnkolonie. "Niet om te discrimineren", aldus de medewerker, "maar om de rust te be- waren tijdens het broedseizoen".

bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com / Twitter.com – Pink News
                                            
                                 

Engeland - Showbizz | "George Michael begraven tijdens intieme ceremonie" ‼

Engeland – George Michael  →  Drie maanden na zijn dood is George Michael begraven op Highgate Cemetery in Londen, in 't bijzijn van zijn familie en vrienden.

"We kunnen bevestigen dat de begrafenis van George Michael vandaag plaats heeft gevonden", vertelt een woordvoerder van Michael's familie woensdag aan People.

"Tijdens een intieme ceremonie hebben zijn naaste familie en vrienden afscheid genomen van hun geliefde zoon, broer en vriend. De familie van George Michael wil graag zijn fans van over de hele wereld bedanken voor hun uitingen van liefde en steun."

"We vragen nu om de privacy van zijn familie te respecteren - zodat zij hun leven anoniem kunnen leiden - ver weg van enige bemoeienis van de media", aldus de woordvoerder.
                                   
                                                
Volgens The Mirror bevonden Wham‼-zanger 'Andrew Ridgeley', zangeres 'Pepsi DeMacque' en model 'Kate Moss' zich tijdens de begrafenis onder de rouwende aanwezigen.

George Michael overleed op eerste kerstdag op 53-jarige leeftijd. Lange tijd was er onduidelijkheid over de toedracht van zijn dood. In maart werd bekend dat de zanger een natuurlijke dood stierf.

Zie ook:
Extra:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   UK | "Popster en Gay-icoon 'George Michael' op 53-jarige leeftijd overleden" ‼

bronnen: NU.nl / Twitter.com – AD Show / YouTube.com


     

      
                                                                       

woensdag 29 maart 2017

Limburg · Heerlen - Crowdfundingsactie | De kinderwens van Tommy en Julien

Tommy en Julien uit Heerlen hebben een kinderwens maar in Nederland gaat hun wens niet in vervulling   Het homostel zoekt hun heil nu in Zuid-Afrika en om dit traject te bekostigen zijn ze een crowdfundingsactie gestart.

bronnen: GaySite.nl / L1.nl – Video / YouTube.com


        
                                                  

Vrijdag 31 maart 2017 - ITDOV | "International Transgender Day Of Visibility"

Vrijdag 31 maart 2017 is het International Transgender Day Of Visibility, de dag van de zichtbaarheid van Transgenders, is in het leven geroepen om het leven en de behaalde prestaties van Transgenders te vieren. Daarnaast staat deze dag stil bij de discriminatie waar- mee de leden van deze gemeenschap te maken hebben.
                   
                                   
Internationale Dag Van Transgendervisibiliteit werd in het leven geroepen in 2009 door de Amerikaanse Transgender-activist Rachel Crandall als een reactie op het gebrek aan Transgender-feestdagen. De enige officiële Transgenderdag was tot dan toe de Transgender Gedenkdag in november, waarop 'Transgender slachtoffers' worden herdacht ... maar een dag waarop Transgenders in het zonnetje werden gezet, bestond er niet  De eerste Transgender Day Of Visibility vond plaats op 31 maart 2009 en werd al gauw overgenomen in andere landen.

Zie ook:  Internationale Transgender Day Of Visibility | "Genderdiversiteit in Amsterdam Museum"

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Blog.nl / YouTube.com                                                     

dinsdag 28 maart 2017

België | "Sensoa zoekt vrijwilligers voor 'The Belgian Pride' op 20 mei 2017" ‼

België – Brussel    Sensoa zoekt vrijwilligers om mee te werken tijdens The Belgian Pride op zaterdag 20 mei in Brussel   Sensoa legt die dag de nadruk op Hiv.

"Sensoa neemt deel aan The Belgian Pride op zaterdag 20 mei 2017 in Brussel" ‼, luidt de oproep. "We stappen en dansen mee voor gelijkheid, diversiteit en solidariteit. De Pride is een groot feest, ook voor mensen met Hiv. Toch is zeggen dat je leeft met Hiv niet evident. Voor veel men- sen is het nog steeds een taboe".

Je kan meelopen als vrijwilliger voor een dag.  Je bent verzekerd en je vervoerskosten worden terugbetaald.  Je kiest hoe je samen met Sensoa Hiv zichtbaar maakt op de pride:

•  Je loopt mee in de parade en deelt condooms en stickers uit     of
•  Je loopt mee in de parade en maakt door je aanwezigheid Hiv zichtbaar

Doe mee  →  SCHRIJF JE IN ‼
bronnen: ZiZo-Magazine.be / Sensoa.be / LevenMetHiv.be / Facebook.com – Ik Weet Wat Ik Doe                                                 

Amsterdam – Boekhandel 'Vrolijk' | "Gay boekhandel 'Vrolijk' opnieuw failliet"

Amsterdam – Gay boekhandel 'Vrolijk'  →  Boekhandel Vrolijk, de gay boekenzaak op de Amsterdamse Paleisstraat die een aantal jaar terug nieuw leven werd ingeblazen is opnieuw failliet verklaard. De zaak ging al eerder over de kop in 2013.
                                                

                                                                           
Op 22 maart 2017 werd de boekenzaak failliet verklaard. Een curator is reeds aangesteld, maar verslagen zijn (nog) niet beschikbaar. Ten tijde van deze publicatie was het ons na meerdere pogingen nog niet gelukt om in contact te komen met Boekhandel Vrolijk voor een reactie op het faillissement.

Lees verder op de website van Gay.nl:  Breaking | "Gay boekhandel Vrolijk opnieuw failliet"

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Boekhandel Vrolijk / Facebook.com – Gay.nl                                        

maandag 27 maart 2017

USA – 'James Corden' – Showbizz | James: "Carpool Karaoke met Take That" ‼

Lang voordat James Corden zijn Carpool Karaoke introduceerde in zijn Amerikaanse Talkshow, maakte hij deze filmpjes al in Engeland, voor Red Nose Day. Dit jaar draagt James Corden wederom bij aan het goede doel en nodigt hij Take That uit in zijn auto.

Jaren geleden was George Michael een van de eersten die naast James Corden plaatsnam voor een mopje Carpool Karaoke   Red Nose Day is een initiatief van Comic Relief, een organisatie die geld inzamelt voor goede doelen.
                                                   

                                                          
'Take That' was in Los Angeles, alhoewel de 'Britten' niet per se heel beroemd zijn in de Verenigde Staten   Maar voor de Britse fans van de band maakte James Corden een speciale Comic Relief-versie van zijn Carpool Karaoke.

Never Forget
In een kwartiertje tijd is het lachen en brullen geblazen. De hits Shine, Babe, Never Forget, Greatest Day en Giants komen voorbij. Wel jam- mer dat ze het oudere werk, waarmee ze ook in Nederland scoorden, grotendeels links laten liggen. Het maakt het filmpje er echter niet minder vermakelijk door.

Zie ook:  De nieuwe CD van Take That: "Wonderland"  /  De nieuwe CD van Take That: "Wonderland"

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                       

Amerika | OITNB–schrijfster 'Lauren Morelli' en actrice 'Samira Wiley' gehuwd

Lauren Morelli, schrijfster van de serie Orange Is The New Black en actrice Samira Wiley, bekend van haar rol in de serie Orange Is The New Black, zijn zaterdag 25 maart in het huwelijksbootje gestapt.

Het koppel trouwde in Palm Springs, Zuid Californië, Amerika op de zelfde plaats waar ze zich vorig jaar verloofden. De dames kozen voor een kleurrijk confetti thema huwelijk en droegen beiden een witte jurk  Het huwelijk dat in openlucht plaatsvond ging van start met een processie door het gangpad met het lied van Montell Jordan: 'This Is How We Do It'.
                                   
                                     
Lauren Morelli bekende in 2015 dat nog voor ze besefte zelf op vrouwen te vallen, ze eigenlijk bang was van lesbiennes.  In de begin periode van Orange Is The New Black was Lauren Morelli nog gehuwd met een man. In 2014 kwam ze Uit de Kast, dat deed ze toen meteen door aan te kondigen dat ze een relatie had met haar inmiddels kersverse vrouw Samira Wiley. In oktober vorig jaar verloofden de dames zich.

Zie ook:

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Sterren Tweets / YouTube.com


        
                                      

zondag 26 maart 2017

Hiv/Aids | AZT is de eerste Hiv-remmer die 30 jaar geleden op de markt kwam

Amerika – Hiv-remmer AZT  →  Dertig jaar geleden was AZT het eerste lichtpuntje voor mensen met Aids   AZT (zidovudine) kan onder meer opportunistische infecties tegenhouden   Op 19 maart 1987 werd AZT in de Verenigde Staten goedgekeurd door de Food & Drugs Administration

In Nederland werd er in 1989 voor gepleit na de diagnose Aids onmiddellijk met AZT-behandelingen te beginnen  De eerste euforie was snel verdwenen, toen bleek dat het middel veel nare bijwerkingen had.
                                  
                                     
Ook bleek deze monotherapie maar kortstondig werkzaam  Pas in combinatie met andere "Hiv-remmers" bleek AZT effectief te zijn. In 1996 werd de combinatietherapie ingevoerd voor mensen met Aids en al gauw voor seropositief geteste mensen. Het aantal sterfgevallen als ge- volg van Aids daalde dramatisch. 

Dankzij de combinatietherapie hebben mensen met Hiv vandaag de dag zo'n beetje dezelfde levensverwachting als mensen zonder Hiv   Voor- waarde is 'therapietrouw': op tijd je pillen slikken  Inmiddels is ook bewezen dat vroegtijdig beginnen met remmers beter is: hoe langer je dat uitstelt, hoe meer je immuunsysteem kan worden aangetast.

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Blog.nl / YouTube.com