zaterdag 10 juni 2017

België | Acteur Jeremy Luycx (18) komt met pakkende video tegen Homofobie

België  Video    De 18-jarige Jeremy Luycx uit Zemst in de provincie Vlaams-Brabant, maakte samen met regisseur Jorrit Ferket (21) uit Leuven een videoclip tegen homofobisch geweld. Het werd een zeer pakkende video met vrij schokkende beelden en harde muziek. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen de video delen.

'Jeremy Luycx' werkte maandenlang aan de video. Zelf is 'Jeremy Luycx' ook homo en dat zorgde er al vaak voor dat hij gemene opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg. De 18-jarige liet zoals vele anderen lange tijd begaan - slikken - zwijgen en verder gaan ...  Maar de drang om zijn stem te laten horen werd steeds groter  Wanneer 'Jeremy Luycx' op een bepaald moment in de krant opnieuw leest over een jongen die in elkaar werd geslagen omdat hij homo is, kon hij niet langer stilzitten en zwijgen. "Ik prijs mezelf gelukkig dat ik nog nooit in elkaar geslagen ben, maar vrienden van me maakte het wel al mee, hun verhalen zijn erg aangrijpend, en ik besef dat het ook mij, anno 2017, kan overkomen", zei de jongeman in de krant Het Nieuwsblad.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com
                                  

Marokko | "Individuele cel voor Nasser Zafzafi in Gay-vleugel van gevangenis"

Marokko - Casablanca - Nasser Zafzafi  →  NasserZafzafi wordt sinds afgelopen dinsdag in de Oukacha gevangenis in Casablanca vast- gehouden. Nasser Zafzafi werd kort na zijn gevangenneming naar een individuele cel verplaatst.

Volgens Alyaoum24 werd de leider van de protestbeweging Al-Hirak naar de vleugel voor homoseksuelen gestuurd om incidenten te vermijden.
                                   

                                            
De gevangenisadministratie stelt dat het geen straf is en dat andere gedetineerden ook in die vleugel worden vastgehouden

Dezelfde bron meldt tevens dat homoseksuele gevangenen die zich als vrouwen kleden en gedragen geïsoleerd worden van de andere gedetineer- den om eventuele problemen te voorkomen.


bronnen: Bladna.nl / YouTube.com / Twitter.com – Bladna.nl
                                   
                                         

vrijdag 9 juni 2017

Israël – Gay Pride | "Ook in Israël maken ze een groot feest van de Gay Pride"

Dat we in Amsterdam een goed feestje weten te bouwen tijdens de jaarlijkse Gay Pride is algemeen bekend, maar ook in Israël wordt het feest steeds grootser gevierd.

De Amsterdamse variant is met 350.000 bezoekers het grootste Gay Pride evenement van Europa   Naar Tel Aviv reisden dit jaar al 200.000 feestvierders af. Het is de negentiende keer dat het land dit evenement organiseert. 
                                       
        
                         
'Drag Queens' en allerlei andere artiesten voeren acts op, terwijl ze door de drukke straten rijden  Israël is wat betreft de LGBT-rechten het meest vooruitstrevende land van het Midden-Oosten, maar ook daar is nog werk aan de winkel.

Mannen en vrouwen mogelijk openlijk een relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht, maar trouwen is nog niet legaal   Als je namelijk wil trouwen, moet je je melden bij één van de 15 huwelijksinstanties in het land ... en deze instanties zijn allemaal strenggelovig. Geen van deze instanties trouwt op dit moment twee geliefden van hetzelfde geslacht.
bronnen: MetroNieuws.nl / YouTube.com / Twitter.com – Openn HQ News → MetroNieuws.nl
                                        
                                         

Nederland | "Plotseling zijn alle vluchtelingen 'Homo' na hun asielafwijzing" !!

Rijswijk  →  De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) ziet vaak afgewezen asielzoekers 'Uit de Kast' komen. Door te wijzen op hun homoseksualiteit hopen de migranten alsnog een verblijfsvergunning te krijgen.

Dat signaleert Renger Visser, directeur Asiel en Bescherming van de IND.
                                         
                                          
 Hulporganisaties en asieladvocaten uiten juist steeds 'meer kritiek' op de immigratiedienst  Die zou veel te streng zijn bij het toetsen van de geloofwaardigheid van de asielverhalen  De dienst is aan allerlei regels gebonden bij het toetsen van wat een asielzoeker vertelt. Dit maakt het heel moeilijk om vast te stellen of iemand eerlijk verklaart over zijn geaardheid.

Zie ook:
Migranten doen zich voor als Homo voor asiel  /  Steeds meer asielzoekers komen Uit de Kast  /  Afgewezen asielzoekers zijn Homo  

Extra:
  NL | "Tsjetsjeense LHBTI-vluchtelingen mogen voorlopig in Nederland blijven"  
  Waarom de beoordeling van vluchtelingen op seksualiteit direct moet stoppen

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – GaySite.nl / Twitter.com – Marco Lammers → Telegraaf.nl
                                       
                               

donderdag 8 juni 2017

USA - 'Cher' - Musical | "Er komt in 2018 een musical over het leven van Cher"

Amerika – 'Cher' – Musical  →  Het lijkt wel alsof iedere artiest een eigen 'musical' krijgt  Na de aankondiging van een musical over de Britse popband Steps, Britney Spears en Alanis Morissette komt er ook een musical over het leven van Cher.

Drie actrices
Cher maakte het nieuws zelf bekend via Twitter  "Ik heb net een telefoongesprek gehad met een schrijver en producer van musicals. Er komt een musical met acteurs, dansers en artiesten op Broadway vanaf 2018"  Cher de musical wordt gespeeld door drie actrices die allemaal een andere fase van haar leven uitbeelden. Niet zo gek. De 71-jarige zangeres scoort al jaren de grootste hits. 
                                          
                                             
 De musical wordt geregisseerd door 'Jason Moore'   Hij was eerder verantwoordelijk voor de musical Avenue Q en de film Pitch Perfect   Jeffrey Seller en Flody Suarez gaan de musical produceren. Dat deden ze ook voor de prijswinnende musical Hamilton

Zie ook: 


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Cher / YouTube.com


        
                                                              

Amsterdam | De politie zoekt getuigen 'LHBTI·gerelateerd' geweld in de metro

Via Facebook gaat er sinds dinsdag een filmpje rond waarop twee vrouwen schreeuwend met elkaar in de metro op de vuist gaan. Het incident speelt zich af bij het Amsterdamse metrostation Holendrecht.  Een van de betrokkenen zou transgender zijn. Belangenorganisatie 'Roze in Blauw' van de politie noemt het geweld dan ook "mogelijk LHBTI gerelateerd" ‼  Er zijn nog geen aangiftes gedaan naar aanleiding van de vechtpartij, de politie zoekt nu naar getuigen.
                                            

                                             
"Het filmpje is door ons gezien" ‼, zo zegt een woordvoerder van de politie in 'Amsterdam'. Verdere context bij de video van de vechtpartij ont- breekt en er is bij de politie dan ook nog niet veel meer bekend. Er is nog geen aangifte gedaan.

Lees verder op de website van het Algemeen Dagblad:  Politie zoekt getuigen 'mogelijk LHBTI gerelateerd' geweld in metro

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – Roze in Blauw / Facebook.com – AD.nl                                                       

woensdag 7 juni 2017

James Corden - Carpool Karaoke | Eindelijk: Carpool Karaoke met 'Ed Sheeran'

James Corden  Carpool Karaoke    Het werd tijd  Eindelijk stapte Ed Sheeran de auto van James Corden in voor een eigen versie van Carpool Karaoke.
  
Tijdens de Carpool Karaoke met Ed Sheeran zongen James Corden en Ed Sheeran zijn hitsingle 'Shape Of You' op een wel heel sexy manier. Gelukkig kwamen ook zijn oudere hitjes aan bod en deden ze verschillende vieze challenges.
                                      

                                               
Balletje slaan
Zoals we gewend zijn van de Carpool Karaoke werden er ook de nodige ruige verhalen de wereld in geholpen   Zo zou Ed Sheeran samen met Justin Bieber naar een bar in Tokio zijn geweest en vervolgens dronken op een golfbaan zijn belandt. Daar vroeg Justin Bieber of Ed Sheeran een golfbal uit zijn mond wilde slaan. Uuuh ?!?!

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com                             

Mister Gay Belgium–organisatoren Bram Bierkens en Ivan Denis zijn uit elkaar

België – Bram Bierkens & Ivan Denis – Mr. Gay Belgium  →  Sinds 16 juni 2009 vormden Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens (29 jaar) en ex-kampioen handboogschieten Ivan Denis (26 jaar) een liefdeskoppel, en daar zetten ze nu een punt achter ‼

Binnen hun relatie van bijna 8 jaar deden ze heel wat projecten samen, waaronder het exclusieve event Pink Nation en Mister Gay Belgium, en brachten ze samen de allereerste HoLeBi-ringencollectie AMICI Pink op de markt.
                                           
                                                                                         
"De laatste tijd zijn we elkaar uit het oog verloren, gingen onze zakelijke en persoonlijke interesses niet meer uit naar dezelfde dingen. Ivan Denis en ikzelf gaan uit elkaar als vrienden.  We hadden een zeer mooie tijd samen en hebben prachtige momenten beleefd. Deze koesteren we nu, maar we gaan elk onze eigen weg. Wat niet eenvoudig zal zijn", zegt Bram Bierkens.

Ze zullen Mister Gay Belgium niet meer samen organiseren


bronnen: ZiZo-Magazine.be / Twitter.com – GayLive.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be                                                     

dinsdag 6 juni 2017

COC wil dat Jehovah's Getuigen anti–LHBTI filmpje verwijderen van 't internetCOC Nederland heeft de Jehovah's Getuigen opgeroepen om een anti-LHBTI filmpje en een werkblad voor kinderen van haar website te verwijderen en wil een gesprek met de groep  Vorig jaar stond er op de site ook een LHBTI-vijandig filmpje, dat toen specifiek op kin- deren gericht was. Ook toen vroeg het COC het filmpje te verwijderen en om een gesprek, maar de Jehovah's Getuigen weigerden dat.

In deel 2 van de videoserie "Denk aan de vrouw van Lot" uit een vader zich afkeurend over twee lesbische moeders: "Hier gaat Anna dus mee om". In het werkblad voor kinderen wordt homoseksualiteit vergeleken met een 'neiging tot woede'. Het COC werd de laatste tijd door meerde- re roze christelijken benaderd die zich door het filmpje gekwetst voelen.
                               
                                        
Zie ook:

Bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – COC Nederland / YouTube.com                                            

Kroepoekje is niet meer | Zangeres en presentatrice Sandra Reemer overleden

Amsterdam   Zangeres en presentatrice Sandra Reemer is vandaag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat heeft haar manager Rik Luijcx bekendgemaakt.

Sandra & Andres
Sandra Reemer werd in 1950 geboren als Barbara Alexandra in Bandoeng – Indonesië. Ze werd als zangeres bekend met het duo Sandra & Andres, dat ze vormde samen met Dries Holten. Ze deed drie keer mee aan het Eurovisie Songfestival.

Songfestivaljurk
Op LINDA.tv vertelde ze in Uit de Kast over haar songfestivaljurk van 1972. We zullen haar nooit vergeten. 
                                          

►►  Er is een 'Condoleance Register' aangemaakt voor Sandra Reemer. Deze kun je HIER tekenen  ◄◄        Xandra, Beristirahat Dalam Damai ‼

Presentatrice 
Als presentatrice had Sandra Reemer succes met programma's als 'Showmasters', de 'Show van de Maand' en 'Wedden Dat' ?!  In het laatste programma noemde medepresentator Jos Brink haar altijd 'Kroepoekje', wat niet bij iedereen goed viel. Afgelopen seizoen was Sandra Reemer nog te zien in het programma Gouden Jaren van Omroep Max.

Reacties
Op social media stromen de reacties op haar overlijden binnen  Leco van Zadelhoff is 'in shock' en zegt: "Lieve leuke mooie 'Sandra' rust zacht" 

Zie ook:
bronnen: LindaNieuws.nl / Twitter.com - NOS.nl / YouTube.com


        
                                        

maandag 5 juni 2017

Mister Gay Belgium 2017 | Interview met 'Jaimie Deblieck' en zijn Coming-Out

België – Mister Gay Belgium 2017  →  18-jarige student tuinbouw, Jaimie Deblieck uit het West-Vlaamse Roeselare werd in Antwerpen verkozen tot Mister Gay Belgium 2017.

Video 1  –  Interview met Mister Gay Belgium 2017 'Jamie Deblieck'
Video 2  –  Mister Gay Belgium 'Jaimie Deblieck' vertelt hoe zijn Coming-Out verliep

bronnen: GayLive.be / YouTube.com


        
                                                     

Schouwburgplein Rotterdam | Dinsdag hand in hand actie tegen Homo·geweld

Rotterdam  →  Dinsdag 6 juni 2017 wordt in Rotterdam een 'hand in hand' actie gehouden tegen homogeweld. De actie vindt van 18.00 tot 19.00 uur plaats op het Schouwburgplein, de plek waar afgelopen dinsdag een 18-jarige vrouw in Rotterdam werd mishandeld, om- dat ze hand in hand liep met haar vriendin.


 De jongeren van The Hang-Out 010 roepen samen met andere organisaties Rotterdammers (en anderen) op om aan de ludieke actie deel te nemen. De bedoeling is dat zich vanaf 17.00 uur op het plein een steeds langere hand in hand-ketting vormt.
                                             
        
                                
Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – 010 Rotterdam → AD.nl / YouTube.com 
                                          
                                    
        
                                       

zondag 4 juni 2017

Tilburg → 'T-Pride' | Door gebrek aan financiële middelen dit jaar géén T-Pride

Tilburg  T-Pride  Bericht van 14 april 2017    Ook in 2017 zal er weer een "T-Pride" worden georganiseerd in de Tilburgse Piushaven. Nadat in 2015 de TPride werd afgeblazen door de gemeente 'Tilburg', omdat er te veel belangstelling voor was en de organisatie hier niet op was voorbereid, vond de eerste TPride plaats in 2016 en met "groot succes".  Aangezien dit succes en omdat er veel animo is voor de T-Pride zal dit jaar het festijn voor de tweede keer worden georganiseerd en wel op 27 augustus 2017.

Update:
   Doordat we geen financiële middelen hebben, zijn we niet in staat om dit jaar een T-Pride in de Piushaven te organiseren  
      Hopelijk lukt het volgend jaar wel weer ....
                                             
                                           
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   Tilburg – 27-08-2017 – Tweede T-Pride | De organisatie zoekt nog vrijwilligers  
•   Tilburg – T-Pride | "Kleinste Gay Pride meert deze zomer voor het eerst aan" ‼

bronnen: GayNieuws.blogspot.nl / Facebook.com – T-Pride Tilburg / YouTube.com


        
                                                  

Rotterdam - Lesbo·geweld | "Een 18-jarige Lesbienne is op straat mishandeld"

Rotterdam – Geweld  →  Afgelopen dinsdag (30052017) is een 18-jarige vrouw in Rotterdam midden op straat mishandeld, omdat ze hand in hand liep met haar vriendin. Ze liep blauwe plekken en kneuzingen op  Het tweetal was net naar de film geweest en liep van- uit de bioscoop over het Schouwburgplein. Een ander meisje zag ze hand in hand lopen en zei daar wat van.

Daarna liep ze op de vrouw af en sloeg haar meerdere malen met de vuist in het gezicht en in haar buik. Een jongen die met de dader was gaf haar een trap tegen haar schouder. Volgens de politie was de dader circa 15 jaar en de jongen naar schatting 12 jaar oud.

Zie ook:
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – AD.nl → Rotterdams Dagblad