zaterdag 25 juli 2015

Amsterdam - Zeedijk – Homo·horeca | "Roze driehoek Zeedijk verleden tijd" ?!

De roze driehoek op de Zeedijk in Amsterdam dreigt te verdwijnen. Tenminste, dat meldt Het Parool. Wij spraken 'André Leinenga' van gay-café 'De Engel' en die bevestigt dat er inderdaad gesprekken gaande zijn. "Op dit moment is er nog niets rond, maar we zijn er mee bezig".

De Engel is een van de meest prominente cafés van Zeedijk (Amsterdam). Over twee weken is volgens Leinenga duidelijk of de zaak inderdaad wordt overgenomen door rederij 't Smidtje. Aangezien het rondvaartbedrijf zich op een bredere doelgroep richt, verliest De Engel het predicaat gaycafé bij een overname. 

Leinenga erkent dat het verdwijnen van De Engel gepaard gaat met het einde van de zogenoemde roze driehoek. "De Engel is de belangrijkste schakel en het is een kwestie van tijd voordat de kroeg verleden tijd is", stelt Leinenga. De café-eigenaar wijst ook op de verkoop van The Queenshead, een andere schakel binnen de roze driehoek. "The Queenshead is al verkocht, maar wel aan twee homo's". Over de toekomst van The Queenshead als gay-café hoeft dus niet gevreesd te worden. De Engel vormt samen met 'De Barderij' en 'The Queens Head' de roze driehoek op de Zeedijk. 

Volgens Het Parool zijn de eigenaars van De Barderij ook met een partij in gesprek over een verkoop. Of De Barderij bij een verkoop dezelfde ontmoetingsplek voor homo's blijft, is nog niet duidelijk.

bronnen: Gay.nl / Parool.nl / YouTube.com


     ◄  'Lady Galore Drag Night' in Café De Engel
                                            

USA - L.A. | "Eerste modellen·bureau met uitsluitend Transgender·modellen" ‼

Het allereerste modellen bureau ter wereld dat uitsluitend gaat werken met transgender mannen en vrouwen gaat deze zomer van start. In 2014 was Thailand's Apple Model Management al het eerste modellen bureau ter wereld dat ging werken met transgender modellen naast zijn niet transgender mannen en vrouwen modellen. Maar de Amerikaanse vestiging van het bedrijf start nu in Los Angeles met een uniek concept: "Een modellen bureau dat enkel gaat werken met transgenders". Op het juiste moment, daar transgenders de laatste tijden steeds meer in het nieuws komen.

Een woordvoerder van L.A. Apple Model Management zegt: "We zien trans individuen als prachtig. En onze sterke inzet om van hen succesvolle modellen te maken draait dan om het kwantificeren of kwalificeren hun gender. Waarbij het nooit de vraag is of het om mannen of vrouwen gaat, maar wel over de passie en inzet om een zo goed mogelijk model te zijn". Het modellen bureau met enkel transgenders moet er in de toekomst toe bijdragen dat transgender mannen en vrouwen wereldwijd meer worden aanvaard zoals ze zijn. 

Er waren eerder al wel transgender modellen maar hun succes bleef beperkt tot in enkele landen vanwege de vooroordelen. Terwijl de mode industrie toch al met gender speelt sinds 2011. Het nieuwe modellen bureau heeft al 6 transgender vrouwen in dienst en men is nu vooral op zoek naar transgender mannen, en natuurlijk ook nog meer transgender vrouwen. 

Zie ook:  

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                             

TV - TLC | "TLC opent jaarlijkse 'Gay Week' met wereldrecordpoging kussen" ‼

Vrouwenzender TLC opent haar jaarlijkse 'Gay Week' met een poging tot het verbreken van het Guinness World Records™ 'Longest Kissing Chain' (de langste kussende mensenketting ter wereld), op zaterdag 25 juli in Paradiso, Amsterdam. Hiermee vraagt TLC aandacht voor de liefde in al haar vormen en laat zien dat TLC een week lang staat voor 'True. Love. Channel'. 

Op 25 juli geven Louisa & Rosanna (bekend van de documentaire 'Louisa & Rosanna, Onze Transgender Bruiloft') om 13.30 uur het startsein voor de TLC Kissing Chain door het geven van de eerste kus. Host Dolly Bellefleur, DJ Sjeazy Pearl en zangeres Emmaly Brown zorgen voor het (muzikale) entertainment tijdens dit liefdevolle evenement. TLC roept vanaf vandaag al haar kijkers op (via on air activatiepromo's, print uitingen, online en social media) om deel te nemen aan deze recordpoging, waarvan het huidige record staat op 351 mensen.

Deelname is voor iedereen gratis en inschrijven kan via:  www.TLC.nl/TLC-Kissing-Chain

Van maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus is het 'TLC Gay Week' en staat de programmering elke werkdag vanaf 20.30 uur en in het aansluitende weekend in het teken van de LGBT-community. Allereerst is er een nieuwe serie over het transgenderpaar Louisa en Rosanna. In 'Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde' zien we hoe het gaat met dit bijzondere Limburgse liefdeskoppel sinds hun huwelijk eerder dit jaar. Vervolgens is er het mooie portret van de 14-jarige Jazz die als jongen werd geboren, maar nu als zelfverzekerd meisje door het leven gaat: 'I Am Jazz: A Family In Transition'.

De nieuwe serie 'New Girls On The Block' volgt de levens van zes transgender vrouwen uit Kansas City en de obstakels die ze tegenkomen. Opmerkelijk is ook het verhaal van de drie getrouwde Mormoonse mannen die openlijk op andere mannen vallen, maar vanwege het geloof toch bij hun vrouw blijven ('My Husband's Not Gay'). Tot slot is er de hectiek in het gezin van Clint en Bryan die maar liefst tien kinderen hebben geadopteerd ('10 Kids, 2 Dads'). De Gay Week wordt afgesloten met enkele marathons in het weekend.

Meer informatie is te vinden op:  www.TLC.nl/TLC-Gay-Week 

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / TLC.nl / YouTube.com


        
                                   

vrijdag 24 juli 2015

VS – Impulse – Video | "Parodie op 'Bitch, I’m Madonna' promoot Safe Seks" ‼

Nu was de originele video van 'Bitch, I'm Madonna' al tamelijk hysterisch, maar het kan altijd nog een tandje erger, zoals deze drag queens en hunks laten zien.

Impulse United zette een groepje drag queens en Andrew Christian-modellen bij elkaar en maakte de onderstaande video, die ook nog eens safe seks promoot.

Te zien zijn de RuPaul's Drag Race-kandidaten 'Manila Luzon' en 'Pandora Boxx', male model 'Pablo Hernandez' en Queer Eye for the Straight Guy-veteraan 'Jai Rodriguez'.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                 

Tilburg – Flirt! - 12 september | "Tilburg krijgt eigen openminded Gay-feest" ‼

Lange tijd heeft de Brabantse stad Tilburg geen eigen openminded gay event gehad. Flirt!, dat al vele events heeft georganiseerd in Oost- en Noord Nederland zal op zaterdag 12 september een eerste openminded gay event organiseren in Tilburg.

De Flirt! Events
Flirt! organiseert sinds 2010 events. Oorspronkelijk is Flirt! in Groningen begonnen maar al na drie succesvolle edities heeft Zwolle zich hierbij gevoegd. Hierna zijn in korte tijd ook de steden Enschede en Nijmegen toegevoegd. De Flirt! events hebben als doel de bezoekers van begin tot eind een verassende avond te geven en te zorgen dat de bezoekers in contact komen met nieuwe mensen. Hiervoor is het belangrijk dat de basis goed is: fijne muziek en een goede locatie. Vanuit hier wordt ieder event op zijn eigen manier opgebouwd, met tijdens ieder event minstens vijf unieke elementen die je nog lang bijblijven. Flirt! heet niet voor niets Flirt! en zal dus op een verrassende wijze stimuleren om op een laagdrempelige manier in contact te komen met andere bezoekers.

Waarom Tilburg ?!
Tilburg is met 200.000 inwoners de zesde stad van Nederland, daarnaast vertegenwoordigt Tilburg met Breda en Den Bosch in de buurt een belangrijke regiofunctie. Roze Maandag en Pann Tilburg zijn de enige jaarlijks terugkerende gay evenementen in Tilburg. Flirt! is van mening dat er in Tilburg meer mogelijk zou moeten zijn. Daarom komt Flirt! op zaterdag 12 september naar Tilburg. Tot nu toe lijkt dit een schot in de roos; de eerste aankondiging is erg enthousiast ontvangen en mensen praten nu al over het event, dat pas op 12 september plaatsvindt.

Verwachting Flirt!:  12 september 2015
De eerste editie van Flirt! zal plaatsvinden op een unieke locatie in het centrum van Tilburg, Club Smederij. Club Smederij heeft een industrieel karakter en biedt zodoende veel mogelijkheden voor een goed event. Tijdens de avond zullen Robert Vonk, DJ Samaker en Wannabeastar draaien. Dit zijn grote DJ's die in de grotere (gay) clubs hebben gedraaid, waaronder Club NYX (Amsterdam), Misfit festival (Groningen) en TivoliVredenburg (Utrecht). Naast deze goede basis ingrediënten kan je tijdens de nacht vele extra's verwachten. Verwacht onder andere een "warm welkom", gave lichteffecten, waaronder een verlichte dansvloer, en vele andere leuke extra's.

Verdere toekomst
Flirt! is voornemens om drie tot vier keer per jaar Flirt! te organiseren in Tilburg. Rond november kan een tweede editie van Flirt! in Tilburg verwacht worden.

Zie ook:  12 september 2015 | "Flirt! event in Tilburg"  /  Nieuw openminded Gay-feest | "Flirt! komt in september naar Tilburg"

bronnen: OmroepTilburg.nl / YouTube.com


        
                                     

Rotterdam – 07 juli t/m 25 aug. | Gay & Lesbian Summer Festival – Rotterdam

Sinds 7 juli vindt iedere dinsdagavond tot en met 25 augustus het Gay & Lesbian Summer Festival plaats in LantarenVenster in Rotterdam. Iedere dinsdag worden meerdere succesvolle films vertoond met daarin een homo-, lesbisch of transgenderthema. Het programma telt dit jaar elf films, waarvan er een aantal tweemaal worden vertoond.

Zo zijn er de voorpremières van 'The Duke Of Burgundy' en 'Love', de laatste film van Larry Clark: 'The Smell Of Us' en uit eigen land 'Over The Rainbow' en de Rotterdamse documentaire 'Gender Victory', een afstudeerproject van de Rotterdamse student Len Enkhuizen.

Zie ook:  Gay & Lesbian Summer Film Festival 2015  /  LantarenVenster | "Gay & Lesbian Summer Festival 2015"

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        


Rotterdam - Zomercarnaval | Voor het eerst Roze Praalwagen tijdens Zomercarnaval Rotterdam

Zaterdag 25 juli is het hoogtepunt van het Rotterdamse Zomercarnaval: de Streetparade. Ruim 2.5000 bont geklede dansers en danseressen volgen op en rond 25 praalwagens de ongeveer 5 kilometer lange route door de binnenstad. Voor het eerst rijdt er een praalwagen mee met homo's en lesbiennes.

De Rotterdamse straatparade bestaat al sinds 1984; toen organiseerde een groepje Antilliaanse studenten voor het eerste een optocht, waar 1.500 bezoekers op afkwamen. Tegenwoordig komen er een slordige driekwart miljoen bezoekers voor naar de havenstad. De streetparade start om 13.00 vanaf de Blaak.

Zie ook:  Rotterdam maakt zich op voor straatparade Zomercarnaval  /  Rotterdam maakt zich op voor Zomercarnaval 2015

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                   

donderdag 23 juli 2015

Rutger Vink → Showbizz | YouTuber 'Furtjuh' komt Uit de Kast: "Ik ben Homo"

Rutger Vink, beter bekend als 'Furtjuh' op YouTube, is vandaag  Uit de Kast gekomen.

Op social media maakt de vlogger/acteur bekend dat hij een relatie heeft met iemand van hetzelfde geslacht.

"Dit is Thomas", schrijft Rutger bij een foto van zijn nieuwe vriend. "Hij betekent heel veel voor me. Heel veel. Dat is al een tijdje en ik ben zo trots op hem en ons, dat jullie het nu ook mogen weten".

Vink krijgt vooralsnog alleen maar positieve reacties en gelukswensen. Ook de liefdevolle foto van hem en zijn vriend wordt volop geliket.

Zie ook:  Rutger Vink komt Uit de Kast via Instagram

bron: Telegraaf.nl / YouTube.com


        
                                 

Oekraïne · Kiev - Homofobie | "Homostel in Kiev krijgt pepperspray in gezicht"

In de Oekraïense hoofdstad Kiev is een homostel geschopt en besproeid met pepperspray, omdat ze 'te intiem' op een bankje zaten. De schokkende beelden zijn te zien op een video die op YouTube is gezet.

De video was een experiment. Zoryan Kis en Tymur Levchuk werden geïnspireerd door een vergelijkbaar filmpje dat onlangs in Moskou werd gemaakt. Ze vroegen zich af wat de reacties in Kiev zouden zijn, en gingen daarom met een camera de straat op, schrijft The Guardian.

Aanvankelijk gebeurde er niets. De meeste voorbijgangers reageerden überhaupt niet, ofschoon enkelen omkeken en de mannen nastaarden. Een groepje giechelende meisjes grapte dat ze elkaar moesten zoenen en namen een foto met hun smartphone.

Daarop besloten ze zich 'wat provocatiever' te gedragen, en Levchuk ging op de schoot van Kis zitten. En toen ging het mis. Ze werden omsingeld door een groep van tussen de 10 en 15 jonge mannen, die extreemrechte ideeën er op zouden nahouden.

Pepperspray
Na wat heen en weer gepraat trok een van hen de pepperspray, spoot Kis en Levchuk in de ogen en begon hen te schoppen, daarbij geholpen door zijn maten. Vrijwel meteen grepen omstanders in, waarop de belagers afdropen.

Volgens Kis toont de video aan dat de meeste Oekraïners tolerant zijn tegenover homo's, al denkt daar een kleine minderheid daar overduidelijk anders over.


bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com                                       

Amsterdam - Gay Pride - 25 juli t/m 2 augustus | Amsterdam TransPride 2015

Voor het tweede jaar op rij biedt de Amsterdam Gay Pride een speciaal programma: Amsterdam TransPride. Onder het motto 'Share your T-story, Trans and Proud' ‼ is het Manor Hotel aan de Linnaeusstraat 89 in Amsterdam-Oost is negen dagen het kloppend hart van de Trans-community: van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus.

Zaterdag 25 juli is de officiële opening: Transguys dragen en hijsen de transgendervlag, gevolgd door verschillende sprekers, optredens en acts. De daaropvolgende dagen is er iedere dag TransPride Café van 20.00 tot 01.00 uur, een foto-presentatie, een workshop, een pubquiz en zijn er boekbesprekingen en discussies. Vrijdag 31 juli is ArabNight en zondagavond 2 augustus wordt de week afgesloten met de TransPride Tropical Evening.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                               

woensdag 22 juli 2015

Homo 100 - Vrijdag 31 juli - 12.00 tot 20.00 uur | "Homo 100 op NPO Radio 2"

Op vrijdag 31 juli staat NPO Radio 2 van 12.00 tot 20.00 uur in het teken van de Homo 100. De DJ's van het publieke radiostation draaien die dag de favoriete roze nummers van luisteraars. Vanaf woensdag 22 juli om 13.00 uur tot en met donderdag 30 juli kunnen zij stemmen via NPORadio2.nl.

Met de Gay Pride in aantocht kleurt op vrijdag 31 juli vanaf 12.00 uur de muziek op NPO Radio 2 roze. De NPO Radio 2 DJ's draaien deze dag de 100 favoriete nummers van luisteraars. Gijs Staverman trapt om 12.00 uur af met nummer 100. Na Corné Klijn en Wouter van der Goes, draait Bert Haandrikman even voor 20.00 uur de nummer 1. Vanaf 20.00 uur gaat Frank van 't Hof door met het draaien van roze plaatjes in het NPO Radio 2-programma 'Het Platenpaleis' (BNN).

De luisteraars bepalen wie er in de Homo 100 staat door te stemmen via NPORadio2.nl. Vorig jaar voerde Smalltown Boy van Bronski Beat de lijst aan.

Zie ook:  Homo 100 op NPO Radio 2  /  Stem nu voor de Homo Top 100  /  Homo 100 op NPO Radio 2

bron: NPO.nl – Charlotte GeurinkUPDATE – 30-07-2015:  NPO Radio 2 - 31 juli 2015 - Homo 100 | Bronski Beat op 1 in Homo 100

Smalltown Boy van Bronski Beat bezet wederom de eerste plek in de Homo 100. Luisteraars van NPO Radio 2 konden tot vandaag stemmen op hun favoriete roze nummer. Vrijdag 31 juli draaien de NPO Radio 2-DJ's van 12.00 tot 20.00 uur de hele Homo 100.

Roze troon
Luisteraars van NPO Radio 2 konden vanaf woensdag 22 juli stemmen op hun favoriete roze nummer. Bronski Beat bezette vorig jaar ook al de roze troon. De tweede plaats is voor Village People van YMCA en ook ABBA mag zich tot de roze favorieten rekenen dit jaar. Zij sluiten de top 3 af met het nummer Dancing Queen. De hele lijst is te vinden op:  www.Radio2.nl 

De Homo 100
Met de Gay Pride in aantocht kleurt op vrijdag 31 juli vanaf 12.00 uur de muziek op NPO Radio 2 roze. De NPO Radio 2-DJ's draaien deze dag de 100 favoriete nummers van luisteraars met een roze randje. Gijs Staverman trapt om 12.00 uur af met nummer 100. Na Corné Klijn en Wouter van der Goes, draait Bert Haandrikman even voor 20.00 uur de nummer 1. Vanaf 20.00 uur gaat Frank van 't Hof nog even door met het draaien van roze plaatjes tijdens de Afterparty van de Homo 100.

Gay Pride op TV
NPO 3 staat al de hele week in het teken van de Gay Pride met o.a. dagelijks afleveringen van de nieuwe serie Cucumber (VPRO) en vrijdag 31 juli een documentaire over ABBA. Op zaterdag 1 augustus is om 20.00 uur de première van de film Chez Nous (NTR) te zien en doet AVRO/TROS verslag van de twintigste editie van de Amsterdam Gay Pride. Op NPO Cultura is om 20.30 uur een verslag van de Gay Pride 2014 te zien, gevolgd door een muziekdocumentaire over Freddie Mercury en Andere Tijden over de strijd voor een betere positie van transgenders.

bronnen: NPO.nl – Charlotte Geurink / YouTube.com


       

       
                                       

Manjinder | "Zoon komt Uit de Kast voor moeder die niet weet wat Homo is" ‼

Manjinder Singh Sidhu woont in India. Toen hij aan zijn moeder vertelde dat hij homo is had zijn nog nooit van dat woord gehoord. Ze ging naar een dokter en vroeg hem om raad. De dokter liet haar weten dat haar zoon's geaardheid een geschenk is van God en niet kan worden veranderd. Daarop besloten moeder en zoon een video te maken om andere ouders in het land aan te moedigen hun kinderen te aanvaarden zoals ze zijn.

"Het advies dat we geven, wanneer je kind laat weten dat het homo of lesbisch is, je het moet aanvaarden zoals het is. Je kan het niet veranderen, je kan er niets aan doen. Het is niet je fout, aanvaart het gewoon. Hij of zij is nog steeds jou kind. God heeft hem of haar zo gemaakt en je kan ook zo van hem of haar houden. Je kind proberen veranderen zal enkel een negatief effect hebben op je kind en jezelf", aldus de boodschap in de video.

Van 2009 tot 2013 was homoseksualiteit legaal in India. Maar vorig jaar oordeelden enkele rechters dat Section 377, een 148 jaar oud wetsartikel uit de Brits koloniale tijd, nog steeds van kracht is, en daarin staat dat homoseksualiteit onnatuurlijk is en kan worden bestraft met tien jaar cel. Na die uitspraak kwamen duizenden mensen - HoLeBi en Hetero - op straat om daar tegen te protesteren. De overheid liet nadien weten te zullen werken aan het terug legaliseren van homoseksualiteit. Maar jammer genoeg is dat nog steeds niet gebeurd.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com
                     


                                 

Nijmegen · Vierdaagse 2015 | "Bijna 42.000 wandelaars op Roze Woensdag" ‼

41.987 deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen verschenen vandaag in alle vroegte aan de start voor de tweede wandeldag. De tocht leidt de deelnemers door Wijchen en omgeving en daarom staat de etappe te boek als de 'Dag van Wijchen'.

Onder de deelnemers zijn 5000 militairen: 1700 Nederlanders en de rest afkomstig uit zo'n 30 landen. Naast 900 Britten gaat het om militairen uit landen als Nepal, Gabon en Fiji.

De ruim 40.000 deelnemers lopen 30, 40 of 50 kilometer per dag. Op de eerste dag van de Vierdaagse gisteren vielen 697 wandelaars uit. Bij de hulpposten van de EHBO meldden zich een paar honderd mensen met blaren, spierpijn of insectenbeten.

Zie ook:

bron: RTL·Nieuws.nl


Nijmegen – De Vierdaagse 2015 | "Roze Woensdag start met 'megafoto' op Regenboogtrappen"

Roze Woensdag begint dit jaar met een 'megafoto' op de Regenboogtrappen bij de Nijmeegse Waalkade.

Het is aan burgemeester Hubert Bruls om deze foto te nemen. De organisatie van Roze Woensdag hoopt zoveel mogelijk mensen op deze foto te krijgen. Tevens doet de plaat mee aan de fotowedstrijd, die Pride Photo Nijmegen in samenwerking met De Gelderlander houdt.

Foto insturen
Woensdag 22 juli kan iedereen tussen 5.00 en 20.00 uur zijn of haar roze foto van die dag insturen naar De Gelderlander. Die dag zijn alle foto's ook te zien op deze site, via de link DG.nl/RozeFoto.

Er zijn 3 categorieën: 'Trots op Nijmegen', 'Verhalen van Liefde en Trots' en overig. Wie de mooiste platen schiet, wint een prijs. Om 20.30 uur maakt de vakjury deze winnaars bekend.

Regenboogtrappen
De megafoto wordt om 15.50 uur gemaakt op de Regenboogtrappen.

Fotoalbum: Pride Photo Nijmegen
Pride Photo Nijmegen houdt in samenwerking met dagblad De Gelderlander een fotowedstrijd op Roze Woensdag. Er zijn 3 categorieën: Trots op Nijmegen, Verhalen van Liefde en Trots en overig. In dit album staan alle ingestuurde foto's.

Zie ook:  

bronnen: Gelderlander.nl / YouTube.com


        
                         

dinsdag 21 juli 2015

GTST - Showbizz | Ferry Doedens geeft zelf toe: "Ik heb een drugsprobleem" ‼

Ferry Doedens heeft gereageerd op zijn ontslag bij GTST. De acteur laat weten in een verklaring: "Ik heb de afgelopen periode niet naar behoren kunnen functioneren vanwege een drugsprobleem. Ik ben op dit moment hard aan het werk om mijn drugsprobleem en daarmee samenhangend gedrag onder controle te krijgen. Ik ben mezelf keihard tegen gekomen en ik ben daar erg verdrietig over. Ik heb van veel dingen spijt en ik probeer nu alles op alles te zetten om mezelf en mijn omgeving weer recht in de ogen te kunnen kijken. Ik hoop dat mij de rust wordt gegund om hier goed en positief uit te komen".

Reactie voormalig manager
Zijn voormalig manager, Linda Hagelaar, heeft ook gereageerd en zegt: "Gegeven de geruchtenstroom en alle speculaties voel ik mij als voormalig manager nog steeds betrokken bij het welzijn van Ferry en voel ik mij geroepen te reageren op speculaties. Uiteraard met instemming van Ferry zelf: Ferry erkent dat hij de afgelopen tijd niet naar behoren heeft kunnen functioneren vanwege een drugsprobleem. Op dit moment werkt hij hard om zijn privé-problemen achter zich te kunnen laten. Hij is erbij gebaat dat in alle rust te kunnen doen en ik hoop dat iedereen dat wil respecteren. Daarbij wens ik hem het beste toe. Ik wil benadrukken dat ik Ferry niet zomaar heb laten vallen en mij hard heb ingezet om hem tot inzicht te doen komen dat hij daadwerkelijk een probleem heeft".

Sneer Heleen van Royen
Heleen van Royen heeft nog even uitgehaald naar Ferry op Twitter. Twee jaar geleden reageerde de soapie nog woedend op de uitspraken van Heleen die hem toen al in verband bracht met coke-gebruik:
Hoewel zo ongeveer alle polder-celebs tijdens de uitzending van 'Ranking the Stars' iets te diep in het glaasje kijken, houdt Ferry Doedens   
het volgens Heleen niet bij een glaasje. "Ik dacht ook dat er misschien wel iets door zijn neus is gegaan bij Ferry, vertelt Heleen aan Xander de Buisonjé. Xander vraagt verbaasd: "Serieus" ?! Waarop Heleen antwoordt: "Ja, serieus. dat hoorde ik allemaal naast me fluisteren van die heeft gesnoven".
Tja … Zie je dat ik gelijk had ‼ ...  Heleen van Royen – Twitter.com   Heleen van Royen (@HeleenvanRoyen)         

Raynor Arkenbout
Vrijdagavond werd bekend dat Ferry Doedens uit GTST is gezet. Niet alleen de fans van de soaphunk, maar ook oud-collega's, onder wie Raynor Arkenbout, reageren geschok.

Zie ook:
Endemol ontslaat "Ferry Doedens" bij GTST  /  Muziekmanager: "Ferry is jonge hond die te veel wil"  /  Ferry Doedens – Wikipedia   

Kermis | Tilburg tijdens Roze Maandag: "275.000 bezoekers in een Roze Stad"

De Tilburgse binnenstad was maandag weer van top tot teen roze gekleurd voor een van de grootste gayfeesten van Nederland: Roze Maandag op de Tilburgse kermis. In totaal kwamen – naar schatting – zo'n 275.000 bezoekers op het evenement af, dat waren er 10.000 meer dan vorig jaar.

Door regenbuien kwam de dag langzaam op gang, na 18.00 uur klaarde het op. Op dat moment trokken veel van de feestgangers de stad in. Het Stadhuisstraatje stond al helemaal vol met mensen, terwijl in de Muzetuin werd gedanst op dance tijdens Holy Pink. Ook vorig jaar werkte het weer niet mee, toen regende het en kwamen er 265.000 mensen op Roze Maandag af. Een jaar eerder waren het er 300.000.

Zie ook:
Henny Huisman trouwt 25 Homostellen op Roze Maandag  /  Henny Huisman 'trouwt' 25 Roze paren  /  Roze Maandag in Tilburg    

bronnen: BD.nl - Brabants Dagblad / YouTube.com


        


Tilburg - Roze Maandag | Roze Maandag op de Tilburgse Kermis: Binnenstad Tilburg kleurt Roze 
             
Maandag is dag vier van de Tilburgse Kermis. Zoals ieder jaar kleurt de Tilburgse Kermis deze dag compleet roze. Want het is de enige echte Roze Maandag. Dit jaar is het de 25e editie, reden dus voor een nóg groter feestje dan normaal.

Roze Maandag is één van de grootste homo-emancipatie evenementen van Nederland. De Roze Maandag trapte om elf uur af met 25 huwelijken. 25 niet-alledaagse koppels werden door Henny Huisman op het bordes van het stadhuis in het 'echt' met elkaar verbonden.

Zie ook:
Digitaal hand in hand bij Roze Maandag in Tilburg  /  Jubileumeditie Roze Maandag barst los  /  Roze Maandag 2015 – Facebook    

bron: OmroepBrabant.nl / YouTube.com


        
                             

Pridestream | "De hele wereld kan dit jaar meevaren met A'dam Botenparade"

Vanaf vandaag is de website Pridestream.org live. Een initiatief van de Amsterdam Gay Pride, KPN en een groep creatieve bureaus dat mensen overal ter wereld virtueel kunnen meevaren in een volledige 360 graden ervaring bij de Botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride op 1 augustus aanstaande. Ook kunnen zij hun Pride tonen door een foto of video op te nemen die op de boot getoond wordt. Zo kunnen mensen die niet vrij zijn om zichzelf te zijn ook voelen hoe het is om mee te varen tijdens de Amsterdam Gay Pride en toegejuicht te worden. Vrijheid om te zijn wie je bent is namelijk lang niet overal vanzelfsprekend.

Genoeg plek voor iedereen
Op de 'lege' boot staat een camera die 360 graden streamt zodat ook mensen waarvoor Gay Pride niet vanzelfsprekend is toch kunnen voelen hoe het is om toegejuicht te worden door duizenden mensen. Op 1 augustus is deze stream live te volgen via Pridestream.org. Maar nu al kan iedereen die virtueel wil meevaren 'instappen' door een persoonlijke video op te nemen op Pridestream.org. Naast de camera is de boot voorzien van LED-schermen waarop deze boodschappen vertoond zullen worden tijdens de Botenparade. Omdat er landen zijn waar vrijheid minder vanzelfsprekend is, kunnen mensen een regenboogfilter activeren waardoor zij anoniem en onherkenbaar in beeld zijn. Op de boot is plaats voor iedereen wereldwijd om hen een gevoel van vrijheid en acceptatie te geven. Het aantal mensen dat 'virtueel' meevaart, zal ook op deze schermen te zien zijn.

Een gevoel van vrijheid
"Hier in Nederland vinden we het heel normaal om ons vrij te voelen. Met deze boot maken we een statement: deze vrijheid is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Door de ervaring van de Botenparade tijdens de Amsterdamse Gay Pride met de wereld te delen, willen we een stukje van het gevoel van vrijheid meegeven aan iedereen die dit niet kan of mag ervaren", aldus Coen Olde Olthof, Senior Vice President Marketing & Online, van KPN. "KPN werkt mee aan het initiatief omdat wij vinden dat iedereen het gevoel van vrijheid en acceptatie moet kunnen ervaren. Dit zien we ook terug in KPN Pride. Dat is een vereniging van LHBT-werknemers van KPN wereldwijd die zich samen sterk maken om dat gevoel van acceptatie en vrijheid ook buiten KPN te verspreiden".

Innovatieve technologie
De Pridestream past innovatieve technologie toe: op de website Pridestream.org kan iedereen wereldwijd inloggen en via een stream de Botenparade beleven alsof ze zelf op de boot staan. Een volledige 360 graden camera geeft zowel beeld als geluid weer: de muziek op de boot en het toejuichen van de mensen langs de kant. Vanaf elk device kan iedereen volledig om zich heen kijken en ervaren hoe het is om mee te varen. Naast een camera is de boot voorzien van LED-schermen met video's van mensen van overal ter wereld, die laten zien dat zij ook (virtueel) meevaren. Voor landen waar de Gay Pride niet vanzelfsprekend is worden er op de site een aantal privacy tools aangeboden zodat ook daar mensen kunnen meevaren.

Ciaran Woods, Producer bij MediaMonks, vult aan: "Het is fantastisch om te zien dat initiatieven als de Pridestream gerealiseerd kunnen worden met behulp van digitale expertise en innovatie. Met dit project is het mogelijk om iedereen, waar ook ter wereld, volledig op te laten gaan in de bijzondere ervaring van acceptatie en vrijheid tijdens de Botenparade in Amsterdam".   

De 'lege' boot representeert op een unieke manier het thema van de Amsterdam Gay Pride dit jaar: 'Share'. De 'lege' boot laat mensen die niet in vrijheid hun Pride kunnen tonen virtueel meevaren met Amsterdam Canal Parade. Vaar ook mee op 01 augustus 2015.

Over Amsterdam Gay Pride
Om aandacht te blijven vragen voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI's in het bijzonder, wordt jaarlijks de Amsterdam Gay Pride gehouden. De Amsterdam Gay Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van de homo-, lesbo-, bi-, transgender- en interseksegemeenschappen. De stichting Amsterdam Gay Pride faciliteert en organiseert samen met haar partners een negen dagen durend festival, dat een scala aan evenementen biedt op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Het thema van 2015 is 'Share'. Delen is vermenigvuldigen: gedeelde vreugd is dubbele vreugd en dat geldt ook op het gebied van de liefde. Delen is naast nemen ook accepteren en geven. Onder het motto: 'Share love, love differences' roept de organisatie iedereen op om zijn of haar verhaal te vertellen en dit te delen. Het festival start op zaterdag 25 juli en duurt tot en met zondag 2 augustus 2015.

Meer informatie:  www.AmsterdamGayPride.org
Waarom KPN ?!
Met zijn merkmissie 'Voel je vrij' wil KPN mensen laten ervaren dat technologie het leven kan verrijken. Hierdoor worden nu ervaringen mogelijk, die eerder nog ondenkbaar waren. In producten, campagnes en met initiatieven als Pridestream. Met 'voel je vrij' communiceert KPN zijn ICT-technologie die iedereen een gevoel van vrijheid kan laten ervaren.

Over de Partners
Reclamebureau N=5 bedacht het concept en realiseerde dit initiatief samen met Mediamonks, Dutchview, Coopr en vele andere partners die belangeloos mee werkten aan dit project.

Links naar ander "Nieuws uit Amsterdam":

bronnen: Coopr.nl - Marcel Withoos / AmsterdamGayPride.nl / Pridestream.org / YouTube.com                                     

maandag 20 juli 2015

USA · Showbizz | "Caitlyn Jenner feestend gespot in Gaybar The Abbey in L.A."

Caitlyn Jenner heeft het naar haar zin nu ze helemaal zichzelf kan zijn. De transgender, die voorheen als Bruce door het leven ging, is zaterdag met vrienden gespot in de bekende gaybar 'The Abbey' in Hollywood.

Een bezoeker van de bar maakte snel een foto en filmpje van de 65-jarige realityster in een zwart jurkje samen met transgender vriendin Candin Cayne. De beelden verschenen zondag op de website LMNOLA.com. Caitlyn Jenner werd ook gefilmd door haar eigen cameraploeg voor haar aankomende realityserie 'I Am Cait', die vanaf eind juli in Amerika wordt uitgezonden.

Aan het einde van de avond werd de voormalig olympisch atleet door een haag van fotografen naar haar auto begeleid door haar bodyguards. "Ik heb een geweldige avond gehad", liet ze de omstanders weten.


bronnen: RTL·Nieuws.nl – Boulevard / LMNOLA.com                     

Tilburg | "Homobelangen·organisatie 'Embrace Pink' verliest subsidie in 2017"

Homobelangen·organisatie Embrace Pink krijgt vanaf 2017 geen structurele subsidie meer van de gemeente Tilburg. Daarmee bespaart de gemeente circa 18.000 euro per jaar, die ze op een andere manier in wil zetten in haar Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender-beleid (LHBT-beleid).

"Dat we de subsidiëring rond homo-emancipatie anders gaan regelen, is geen waardeoordeel over het werk van Embrace Pink", stelt een gemeentwoordvoerder. "Het heeft te maken met de nieuwe manier waarop wij het LHBT-beleid willen vormgeven, waarin we kiezen voor meer samenwerking. Daarbij maakt Embrace Pink net als andere verenigingen als COC en stichting Roze Maandag wel aanspraak op subsidie voor projecten".

Het schrappen van vaste subsidie voor Embrace Pink is een trendbreuk. Waar in het verleden Embrace Pink als enige van de Tilburgse homo-emancipatiegroeperingen subsidie kreeg 'om versnippering tegen te gaan', is de gemeentelijke visie inmiddels veranderd in: "Versnippering is niet erg aangezien de homo-belangenorganisaties in Tilburg ieder een eigen focus hebben".

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / YouTube.com