zaterdag 24 juli 2021

"Scheef Bekeken" - Podcast | "Homoseksualiteit is een Westerse uitvinding" ‼



Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: Polen en Hongarije proberen Homoseksualiteit en 'Queer' identiteiten in de ban te doen. Elders in de wereld klinkt het soms dat al wat met LGBTIQ+ te maken heeft een 'decadent Westers folieke' is. Waar komt die gedachte van- daan ?!  En hoe kunnen we Queer identiteiten buiten Europa en de Verenigde Staten beter begrijpen ?!

We spreken erover met historicus Jonas Roelens en onderzoeker Hari Prasad Adhikari Sacré.

Zie ook:  Alle afleveringen van "Scheef Bekeken" ‼

bronnen: GayLive.be / Spotify.com – Podcast


                                    

Muziek – Nieuwe Video's | Troye Sivan, LaBelinda, Lil Nas X & Luke Hemmings



Troye Sivan – Stud  →  "Hey stud, you got all the muscles and the features I want". Zo spreekt 'Troye Sivan' de mannen toe die hij tegenkomt in een gym. Het is een live track die staat op de EP 'In A Dream', die begint als een low key sad song en eindigt als een upbeat bob.

LaBelinda – Zaterdagnacht  →  Tien jaar lang maakten 'LaBelinda' en José feestmuziek als 'Dragduo' ‼  Nu is er een solo-single verschenen van 'LaBelinda'. Het is een Nederlandstalige bewerking van 'Saturday Nights', waarmee Patricia Paay in 1981 een Top 40-hit scoorde. Het is een vrolijke discoplaat geworden met de beats van nu, met ritmes en geluiden die je mee terugnemen naar de jaren tachtig.
                                  
        
                                      
Lil Nas X ft. Jack Harlow – Industry Baby  →  Grappig. Voor zijn vorige single bedacht rapper 'Lil Nas X' een eigen Nike-schoen met daarin een druppel mensenbloed. Hij was alleen even vergeten Nike om toestemming te vragen en het schoenenmerk was not amused. Of deed alsof, want het leverde een bak aan publiciteit op. In zijn nieuwe video speelt 'Lil Nas X' nu dat hij wordt opgepakt voor dit "vergrijp" ‼  Maar zo te zien heeft hij het wel naar zijn zin, tussen al die mannen in de gevangenis.

Luke Hemmings – Starting Line  →  Luke Hemmings de zanger van 5 Seconds Of Summer brengt deze week zijn solosingle 'Motion' uit, een week nadat zijn vorige single 'Starting Line' is uitgekomen. En laat bij die laatste nou een heerlijke video zijn verschenen. Dus daarom laten we die hier alsnog zien.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


       
                                       

vrijdag 23 juli 2021

Een anonieme vraag aan RefoWeb | "Is het een zonde om 'Lesbisch' te zijn" ?!




Antwoord
Om gelijk maar to the point te komen: nee, ik geloof niet dat het een zonde is om Lesbisch te zijn. Je kunt er niks aan doen dat je zo bent. Wel ge- loof ik dat Homoseksualiteit een gevolg van de zondeval is, het is niet iets wat God bij de schepping bedoeld heeft. 


bronnen: RefoWeb.nl – Herman van Wijngaarden / YouTube.com


                                

Onderzoek | Bijna de helft van Homo- en Bi- mannen ooit seksueel misbruikt ‼



Engeland - Onderzoek    Volgens een nieuw onderzoek is bijna de helft van de Homo- en Biseksuele mannen ooit seksueel misbruikt. "SurvivorsUK", een liefdadigheidsinstelling die mannen en niet-binaire mensen ondersteunt die te maken hebben gehad met aanran- ding, bevroeg Homo- en Biseksuele mannen of ze ooit "iets hebben meegemaakt dat je zou omschrijven als aanranding".

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van 'SurvivorsUK' in augustus 2020 door een extern opiniepeiling- en marketingonderzoeksbureau via een online panel. "De resultaten van het onderzoek sluiten aan bij eerdere gelijkaardige onderzoeken met een soortgelijke uitkomt" – inclusief onderzoek onder Lesbische en Biseksuele vrouwen en Transgender personen.


bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – SurvivorsUK.org
                                         
                                         

donderdag 22 juli 2021

Siep de Haan - Oprichter: 'Pride Amsterdam' | "Ik durf niet op zo'n blote boot"



Amsterdam  →  Initiator Siep de Haan is 'ongelooflijk trots' dat Pride Amsterdam deze week aan zijn 25ste editie begint, maar maakt zich tegelijk zorgen over de oprukkende 'Homohaat' ‼  "Ik voel me minder vrij dan 25 jaar geleden".

Je moet het hem nageven. Siep de Haan (63), geboren Fries, overtuigd Amsterdammer, wiskundeleraar, Homo-boegbeeld, notoire querulant én initiatiefnemer van misschien wel de meest gefotografeerde botenparade ter wereld, is geen man van voorspelbare antwoorden

Lees verder op de website van DeStentor.nl:  Oprichter Gay Pride Amsterdam | "Zelf durf ik niet op zo'n blote boot" ‼

Extra:

bron: DeStentor.nl
                                
                                          

Dominee die "Homoseksualiteit wil uitbannen" wacht mogelijk tóch vervolging



Krimpen aan den IJssel – Dominee "Anthonie Kort"    Mag je als dominee zeggen dat Homoseksualiteit moet worden uitgebannen ?! Rotterdammer "Leon Houtzager" – getrouwd met een man – eist dat een rechter zich over de "discriminerende" opmerkingen van de Krimpense dominee Anthonie Kort uitspreekt. Topadvocaat Gerard Spong staat hem bij. "Vrijheid van Godsdienst is geen vrijbrief om Homo's te beledigen" ‼

Leon Houtzager deed vorig jaar aangifte tegen de Krimpense dominee 'Anthonie Kort', omdat hij zich gediscrimineerd voelde na het lezen van een uitgelekte brief aan lokale politici.

Lees verder op de website van PZC.nl:  "Dominee die 'Homoseksualiteit wil uitbannen' wacht mogelijk tóch vervolging" ‼

Zie ook:  

Update I:  

Update II:

Voor eerder geplaatste artikelen over Homofobe dominee 'Anthonie Kort' op GayNieuws.blogspot.com:  KLIK HIER 

bronnen: PZC.nl / Twitter.com – Leon Houtzager
                                                          
                                                   

woensdag 21 juli 2021

Fotograaf en geportretteerden geschokt na bekladding foto's: 'Legale Liefde' ‼



"We hebben het er weleens over gehad dat dit kon gebeuren", zegt fotograaf Ernst Coppejans aan de oever van de Sloterplas, "maar dit is van een andere categorie. Er is niet zomaar iemand langs gekomen met een viltstift die een snorretje heeft getekend. Hier zijn bij iedere nek strepen getrok- ken. Dus dat laat niet heel veel aan de verbeelding over. Dat raakt diep" ‼

Lees verder op de website van AT5.nl:  "Fotograaf en geportretteerden geschokt na bekladding foto's: Legale Liefde" ‼

Zie ook:
Reizende fototentoonstelling "Legale Liefde" beklad in Amsterdam ‼  /  Fotograaf en geportretteerden zijn geschokt ‼ 

Rutger Groot Wassink - Onderzoek | Amsterdamse Homohater vaak allochtoon



Slachtoffers van 'Homo-discriminatie in Amsterdam' stellen dat de daders veelal een 'niet-Nederlandse' achtergrond hebben. Dat zijn de bevindingen die staan in het rapport 'actieonderzoek Anti-discriminatie LHBTIQ+' dat in het leven was geroepen door GroenLinks- wethouder "Rutger Groot Wassink". Uitgerekend een GroenLinkser moet nu schoorvoetend erkennen dat de Homohaat in Amsterdam veelal vanuit een 'niet-Nederlandse achtergrond'-hoek komt.

De partij die altijd de "gebrekkige en problematische integratie van bepaalde bevolkingsgroepen" het liefst onder het tapijt veegt moet nu toch wel erkennen dat de meeste Homohaat in Amsterdam afkomstig is van allochtonen. Opvallend feitje: de publicatiedatum van dit rapport staat op 01 februari, aldus 'De Telegraaf', maar het rapport is nu pas openbaar gemaakt ‼  Wellicht moest GroenLinks de uitslag van het onderzoek nog even verwerken.
                                    
                                        
Lees verder op de website van DagelijkseStandaard.nl:
Groen Links-wethouder Rutger Groot Wassink liet onderzoek doen naar Homohaat | "Amsterdamse Homohater vaak een allochtoon" 

Zie ook:  Homo-discriminatie in Amsterdam | "Dader vaak jonge Marokkaan" ‼   /  Amsterdam kan werkelijkheid Homohaat niet aan
Het gif van de discriminatie. Verbaal en fysiek geweld bedreigen Amsterdam ‼  /  Angst is een slechte Gemeenteraadgever

dinsdag 20 juli 2021

Behind My Scene | Marijn Baggerman (20) herleeft Homofobe scène op School



Behind My Scene    In de eerste aflevering van 'Behind My Scene'  gepresenteerd door Timur Perlin  vertelt Marijn Baggerman (20) hoe het is om Homo te zijn op een streng Christelijke school

Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem    Marijns vriendje uit Groningen kwam hem daar nietsvermoedend verrassen. Maar dat was niet zonder consequenties.

Morgen in Nijmegen | 'Roze Woensdag' in Nijmegen: "Speciaal voor Jongeren"



Helaas dit jaar geen wandelaars en feesten, maar om Roze Woensdag kun je niet heen. In Bibliotheek 'De Marienburg', LUX en op het Mariënburgplein kunnen jongeren feest vieren, shoppen, schrijvers ontmoeten, geïnspireerd raken en nog veel meer ‼

Schrijvers 'Splinter Chabot' en 'Edward van de Vendel', een mini-play-DRAG-show en Insta- en TikTok-famous 'Maxime Albertazzi': dit is nog maar een greep uit het programma van "Roze Woensdag Jong"   Op woensdag 21 juli is er voor en door jongeren een sprankelend 'Roze' programma samengesteld op en rond het Mariënburgplein in het centrum van Nijmegen.

Lees verder op de website van Winq.nl:  Roze Woensdag in Nijmegen | "Speciaal voor Jongeren" ‼

Dit artikel is eerder geplaatst op dinsdag 06 juli 2021 op:  GayNieuws.blogspot.com
                                     
                               
Splinter Chabot en Maxime Albertazzi bij 'Roze Woensdag Jong'   Nijmegen  21 juli 2021 | "Roze Woensdag Jong" ‼


Extra:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl


                               

maandag 19 juli 2021

HOOP & COVID-19 | "Mannen in Corona-tijd" → Jarmo, Candy, Mohan & Stan ‼



In de loop van 2020 vroeg ik me af hoe mannen uit onze LGBTIQ+-gemeenschap zich staande weten te houden binnen de opgelegde COVID-19 beperkingen. Hieronder vier video's uit de serie "HOOP & COVID-19" → Mannen in Corona-tijd ‼

bronnen: MVS.nl / YouTube.com


     

      
                                    

Tilburg · Vakantiekermis | Digitaal alternatief - "Roze Maandag dit jaar online"


Roze Maandag    Zelfs met de strengere Corona-maatregelen gaat de Tilburgse Kermis 2021 door. Hoe zit dat met 'Roze Maandag' ?! Er komt een aangepaste versie die volledig online gevierd wordt.

Ook in 2021 zien we dus geen hordes Drag Queens in de stad, verzamelen LHBTIQ+'ers niet bij het station en is er geen Pride Walk. Toch gaat Roze Maandag wél door met het Het Grote Roze Maandag Gala.

Vanuit Theaters Tilburg maken Drag Queens en andere artiesten zich op voor een onvergetelijke show. "Samen met Kermis FM, Theaters Tilburg en Omroep Brabant hebben wij namelijk een unieke show voor jou in petto", aldus Stichting Roze Maandag.

Lees verder op de website van InDeBuurt.nl:  Roze Maandag 2021 | "Dit is er te doen in Tilburg" ‼
                                                    
                                             
Zie ook:Toch een beetje 'Roze Maandag' vandaag → Het Roze Maandag Gala komt eraan ‼  /  Het Roze Maandag Gala 'LIVE' op TV te zien ‼

                                 



Update:
Roze Maandag → Leijparkweg | "Straat op Roze Maandag vol 'Regenboogvlaggen' na oproep van Anne en Inge" ‼ 

bronnen: InDeBuurt.nl → Tilburg / Twitter.com – RozeMaandag.nl / OmroepBrabant.nl – Video / Facebook.com – InDeBuurt.nl


        
                                                           

zondag 18 juli 2021

Thierry Baudet (FvD) over Modellen·periode | "Ik heb in 'Gay·bladen' gestaan"


Voordat "Thierry Baudet" zich stortte op z'n politieke carrière verdiende de partijleider van 'Forum voor Democratie' onder meer zijn geld met Modellenwerk ‼  Thierry Baudet onthult dat hij als model in Gay-bladen heeft gestaan.

"Ik heb in verschillende Gay-bladen gestaan. Hoe heette dat blad ook alweer ?!  Cappuccino ?!  Espresso ?! → "ExpresZo" ‼  Ik heb ook dingen gedaan voor G-Star en voor Nike".

Lees verder op de website van ShowNieuws.nl:  Thierry Baudet over Modellen-periode | "Ik heb in Gay-bladen gestaan" ‼

Zie ook:  

bronnen: ShowNieuws.nl / ShowNieuws.nl → Video / DagelijksNederland.nl → Video
                
                                   
  
                                                      

USA · Emmys | "LGBTIQ+-series halen recordaantal Emmy nominaties binnen"



Verschillende LGBTIQ+-acteurs, actrices en televisieseries zijn dit jaar genomineerd voor een "Emmy Award". Met Mj Rodriguez is er ook voor de eerste keer een Transvrouw genomineerd voor beste actrice in een dramaserie.

The Crown en The Mandalorian hebben dit jaar de meeste kans om een "Emmy" in de wacht te slepen want de beide series werden elk 24 keer genomineerd. Zij worden op de hielen gezeten door WandaVision met één nominatie minder. Daarna volgen nog The Handmaid's Tale en 'SNL' (Saturday Night Live) met 21 nominaties.

LGBTIQ+-series  →  Bij de LGBTIQ+-series maakt de serie 'I May Destroy You' met Michaela Coel kans om dit jaar 'in de prijzen' te vallen in de categorie beste mini-serie. Paapa Essiedu werd genomineerd als beste acteur in een bijrol. Daarnaast is RuPaul met zijn Drag-race opnieuw ver- schillende keren genomineerd. Ook Mj Rodriguez en Billy Porter zijn genomineerd voor hun rollen in de serie Pose

Lees verder op de website van GayLive.be:  "LGBT-series halen record Emmy nominaties binnen" ‼

Zie ook:  

bronnen: GayLive.be / Facebook.com – Billy Porter / Facebook.com – Saturday Night Live