zaterdag 18 juli 2015

USA – Sea World | "Tom Daley beschilderd als Haai" → Fans boos en bezorgd ‼

Schoonspringer Tom Daley is ambassadeur van Sea World. In het kader van een promotiestunt liet hij zijn lichaam beschilderen zodat hij er uit kwam te zien als een haai.

Mooie beelden zijn het, daar niet van. Bovendien vertelt de Olympische medaillewinnaar erbij dat hij dol is op haaien en dat de video is bedoeld om het beeld bij te stellen dat mensen hebben van haaien.

Zijn fans zijn het niet allemaal eens met zijn samenwerking met Sea World. Er zou namelijk sprake zijn van mishandeling van dieren. Sommigen roepen Daley zelfs op deze samenwerking te beëindigen.

Eerder dit jaar verscheen een documentaire genaamd Blackfish, waarin te zien was onder welke omstandigheden de dieren verbleven in Sea World.

Zie ook:  Tom Daley onder vuur voor naaktcampagne Sea World  /  Tom Daley verandert in een Haai

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                 

Tilburg - 'Roze Maandag' – 20 juli 2015 | "Gay.nl deelt uit op Roze Maandag" ‼

Aanstaande maandag zijn we zoals ieder jaar met een gezellig promoteam aanwezig bij de Roze Maandag in Tilburg. Om het jubileumjaar te vieren – Roze Maandag bestaat precies 25 jaar – hebben we een aantal leuke extra's voor jullie ‼

Zoals je van ons gewend bent lopen er door heel Tilburg Gay.nl-ambassadeurs rond met onze welbekende stickers. Dit jaar verstrekken de ambassadeurs je echter ook gratis een vrijblijvend Gay.nl Membership van een maand ‼ Met een Gay.nl Membership kun je onder meer al je bezoekers terugzien, gebruikers blokkeren, expliciete foto's bekijken en ontvang je iedere maand een gratis credit voor onze spotlight ‼

Ben jij ons 'Snoepje van de Maand' ?!
Maar dat is niet alles. Dit jaar maak jij kans om ons 'Snoepje van de Maand' te worden ‼ Op het NS-plein vind je onze gigantische Gay.nl-pop. Schiet een selfie met de pop, upload deze met hashtag #IKBENGAYNL en wie weet word jij de winnaar van een gave fotoshoot – foto's door:
Mgr. Madhatter – en sta je in augustus in de spotlight op Gay.nl ‼

Tot Maandag ‼

Zie ook:  
Jubileumjaar voor Roze Maandag → 25 jaar  /  Fedde Le Grand 'Hand in Hand' met Roze Maandag  /  Tilburg – Roze Maandag 2015    

bronnen: Gay.nl / YouTube.com


        
                                                 

Showbizzz - Goede Tijden Slechte Tijden | "Ferry Doedens ontslagen bij GTST"

Groot nieuws uit soapland: "Ferry Doedens gaat weg bij Goede Tijden Slechte Tijden, en dat is niet vrijwillig". Producent Endemol heeft Ferry, die de rol van 'Lucas Sanders' speelt, op straat gezet. Dat bevestigt een woordvoerder van het mediabedrijf aan RTL Boulevard.

Reden van het ontslag is, zoals Endemol het formuleert, dat Ferry zich niet aan de 'productionele afspraken' heeft gehouden. "Inderdaad heeft Endemol Shine Nederland zich genoodzaakt gezien Ferry te ontslaan", aldus Endemol in een reactie aan RTL Boulevard. "Dit vanwege het bij herhaling niet nakomen van productionele afspraken. Hierdoor kwamen de opnames van GTST meermaals in het gedrang".

RTL Nederland laat weten volledig achter de beslissing te staan van Endemol.

Ferry zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

De fans van GTST zullen het binnenkort dus zonder de olijke blonde acteur moeten doen. Maar laten we niet vergeten dat Fer met zijn alter ego Lucas een flamboyant en spraakmakend karakter heeft neergezet, die voor heel veel mooie en zelfs taboedoorbrekende verhaallijnen heeft gezorgd.


bron: RTL·Nieuws.nl – Boulevardvrijdag 17 juli 2015

Zweden - Uit de Kast | Zweden spoort militairen aan hun coming-out te doen ‼

Zweden spoort zijn militairen aan uit de kast te komen in een nieuwe nationale campagne. Een gecamoufleerde vrouw heeft een regenboogvlagje op haar uniformmouw. "Sommige dingen moeten niet gecamoufleerd worden", aldus GayStarNews.com.

Gelijkheid is essentieel in een democratie, staat ook onderaan de affiche. "Bij de strijdkrachten behandelen we elkaar met respect en zien we diversiteit als een troef. We zijn een inclusieve organisatie waar iedereen die dient en bijdraagt zich welkom en gerespecteerd zal voelen".

HoLeBi's mogen sinds 1976 dienen in de Zweedse strijdkrachten. Ook Transgenders zijn welkom.


bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com VS | Homoseksuele voetballer 'Robbie Rogers' wil zichtbaar zijn tijdens de WK

De Amerikaanse openlijk homoseksuele voetballer Robbie Rogers heeft zich in een interview met de Britse krant 'The Mirror' zeer fel uitgelaten over de FIFA. Hij is van mening dat de wereld voetbalbond nooit de WK's van 2018 en 2022 aan de homofobe landen Rusland en Qatar had mogen toewijzen. "Ik zal de wereldkampioenschappen voetbal in deze landen niet boycotten maar waar ik de kans krijg zal ik de acceptatie van homoseksuelen ter sprake brengen", aldus Robbie Rogers.

De professioneel voetballer die uit komt voor het Amerikaanse LA Galaxy laat weten dat hij zich "flamboyant" zal gedragen in Rusland en Qatar. "Zowel op het veld als in interviews met de pers zal ik het niet nalaten om homoseksualiteit zichtbaar te maken. Ik schaam mij niet voor mijn geaardheid en iedereen mag weten dat ik op mannen val. Hopelijk kan ik zo een bijdrage leveren aan de acceptatie van homoseksualiteit". Of Rogers de kans krijgt zijn uitspraken waar te maken is nog maar de vraag. Tot nu toe kwam hij 18 maal uit voor het nationale voetbalteam van de Verenigde Staten maar of hij ook bij de selectie zit voor de komende WK's is maar zeer de vraag.

Begin 2013 kwam de toen 26-jarige Rogers als eerste professionele voetballer in de VS uit de kast. "Ik voelde me opeens een lafaard", aldus Robbie Rogers toen tegen USA Today. Hij speelde in het begin van zijn carrière voor sc Heerenveen (tweede elftal) en ging vervolgens naar Leeds United en Stevenage in Engeland. Rogers speelt dus op dit moment bij Los Angeles Galaxy.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                     

MTV → Love Has ... | "Kay, Frank, Martin & Digitzz geven liefde vele gezichten"

Vanaf vandaag lanceert MTV de MTV Pride: 'Love Has Many Faces' campagne, waarmee de zender de grenzen tussen seksuele voorkeuren wil vervagen. De campagne wordt ondersteund door vijf ambassadeurs; MTV presenter Kay Nambiar, DJ Martin Garrix, BNN/3FM DJ Frank van der Lende, MTV employee Anne de Laat en artist Digitzz. Zij geven in verschillende testimonials aan wat liefde voor hen betekent en dat het niet uit maakt of je nou Lesbian, Gay, Bi-sexual of Transgender (LGBT) bent.

De campagne loopt van 17 juli tot en met 2 augustus. MTV wil awareness creëren voor de campagne door consumenten te vragen content te posten met #MTVPRIDE. Iedereen kan hier zelf invulling aan geven want, 'Love Has Many Faces'. Op 1 en 2 augustus zendt MTV de MTV Pride Marathon uit met onder andere aangepaste playlists en afleveringen van verschillende MTV-shows met een LGBT-thema. Als klap op de vuurpijl organiseert de zender de MTV x Waterkant Pride Party hosted by 'The G-Team' op 31 juli 2015 vanaf 20.00 uur.

"Het maakt mij oprecht niks uit wat voor een geaardheid iemand heeft. Het is zo belangrijk dat je altijd jezelf kan zijn. Het lijkt me verschrikkelijk om te moeten verbergen van wie je houdt, daarom zet ik me in voor MTV Pride", zegt Kay Nambiar, MTV Presenter.

       ◄  Bekijk hier de MTV Pride: 'Love Has Many Faces' teaser ‼
            
Over MTV Pride
Het project is een initiatief van Emerge, het LGBT netwerk van Viacom. Emerge is een van de Employee Resource Groups van Viacom.   
De eerste stap van Emerge was om zich in 2014 aan te sluiten bij Workplace Pride en zo in contact te komen met andere LGBT netwerken, van onder andere ABN AMRO, Shell en Price Waterhouse Coopers. De volgende stap was om een initiatief te ontplooien om de acceptatie van LGBT's naar de doelgroep van MTV (12 tot 24 jaar) te communiceren. Eerdere initiatieven van bijvoorbeeld MTV Australia waren een groot succes.

Zie ook:  Amsterdam - Gay Pride - MTV | "Vier Gay Pride met MTV in Amsterdam"  /  MTV Pride: 'Love Has Many Faces' campagne

bronnen: MTV.nl / VIMN.nl - Tedje Fliers / YouTube.com
                         


                   

donderdag 16 juli 2015

Amsterdam krijgt een instituut vernoemd naar Aids-onderzoeker "Joep Lange"

Amsterdam krijgt een instituut dat wordt vernoemd naar de bekende Nederlandse Aids-onderzoeker Joep Lange. Vorig jaar kwam hij om bij de ramp met vlucht MH17, samen met zijn partner Jacqueline van Tongeren. Ze waren onderweg naar een internationale Aids-conferentie in Melbourne. Joep Lange was hoofd infectieziekten aan de Universiteit van Amsterdam.

Het instituut moet ervoor zorgen dat de allerarmsten in ontwikkelingslanden ook toegang tot goede gezondheidszorg hebben. Een Amerikaanse partij stelde 20 miljoen dollar beschikbaar en ook de Nederlandse overheid steekt geld in het instituut. Lange werkte met zijn team al vroeg samen met de Clinton Health Access Initiative om Aids in Afrika te behandelen.

"Joeps manier van leven toont ons hoe iemand het verschil kan maken als hij zijn leven in dienst van anderen stelt en ervoor kiest anderen te helpen in plaats van ze onderuit te halen", aldus Clinton in een videoboodschap in Nieuwsuur. Daarnaast krijgt de Universiteit van Amsterdam een bijzondere leerstoel vernoemd naar Joep Lange, een leerstoel voor Internationale gezondheidszorg die moet worden geleid door topwetenschappers.

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / NOS.nl - Nieuwsuur


                                                                            

Canada · Scotty | Rapper 'Scotty Dynamo' komt Uit de Kast in nieuwe videoclip

De Canadese rapper Scotty Dynamo komt met zijn videoclip voor 'Show Me Yours' onverwacht Uit de Kast. Scotty Dynamo (26) is geboren en getogen in Toronto (Canada) en is inmiddels een bekende producer, rapper en acteur. 

In de video is te zien hoe de rapper in de sportschool aan de slag gaat terwijl hij bekeken wordt door verschillende meisjes die zo uit de 'Let's Get Pysical'-video van Olivia Newton-John zijn weggelopen. De dames doen er alles aan om in de gunst te vallen van de halfnaakte Scotty Dynamo en zijn back-up dansers maar de rapper zelf kiest verrassend genoeg voor de geeky uitziende twink die op de achtergrond te zien is.

Zie ook:  Rapper-YouTuber 'Scotty Dynamo' doet coming-out in 'Show Me Yours'  /  Scotty Dynamo – Video's → YouTube.com

bronnen: GayLive.be / YouTube.com                                 

Transgender-activiste Caitlyn Jenner (65) wint de Arthur Ashe Courage Award

Transgender-activiste 'Caitlyn Jenner' (65) heeft de Arthur Ashe Courage Award gewonnen op de ESPN Awards (Excellence in Sports Performance Yearly Award). Jenner die vroeger Bruce was en toen prof sporter kreeg een staande ovatie van het publiek toen ze haar prijs kwam ophalen. Jenner was recent de eerste transgender die op de cover van Vanity Fair stond.

Daarna gaf ze een speech die ze begon met humor. Verder kwam ze in haar speech op voor de aanvaarding van transgenders en zei ze dat ook transgender personen respect verdienen. Ook had ze het over de moeilijkheden die transgender jongeren ervaren en herdacht ze al de jongeren die zichzelf van het leven beroofden omdat ze niet werden aanvaard of omdat ze werden gepest om wie ze zijn.

Zoals 'Sam Taub', een 15-jarige transgender skater bij het Darlings of Destruction Junior Derby League. Die op school zo hard werd gepest omwille van het transgender zijn, dat Sam op 9 april 2015 besloot uit het leven te stappen. Of zoals 'Leelah Alcorn', de 17-jarige die begin dit jaar uit het leven stapte omdat ze verplicht therapie moest ondergaan en gepest werd. En zo zijn er nog vele anderen.

Extra info:
50% van de transgender jongeren doet minstens 1 poging tot zelfmoord voor de leeftijd van 20 jaar. Vorig jaar werden er iets minder dan 500 transgenders slachtoffer van moord in Europa, vermoedelijk slechts het topje van de ijsberg, daar niet elke moord op een transgender als dusdanig wordt geregistreerd. Ook onder HoLeBi's, in het bijzonder jongeren, komt zelfmoord of zelfmoord poging vaker voor dan bij heteroseksuelen.

Zie ook:
Caitlyn Jenner geëerd met prestigieuze sportprijs  /  Caitlyn Jenner: "Transgenders verdienen respect"  /  Caitlyn Jenner → Wiki   

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com                                 

woensdag 15 juli 2015

Noord-Brabant – Hilvarenbeek – 20 Juli 2015 | "Roze Safari in Beekse Bergen"

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek biedt op maandag 20 juli een speciale Roze Safari aan om aandacht te vragen voor het Roze Maandag-thema van dit jaar: 'Hand in Hand'. Tijdens de Roze Safari vertellen rangers over homoseksualiteit in het dierenrijk. 

Opvallend is dat dieren dit veel gemakkelijker van elkaar accepteren dan mensen. Wat dat betreft kan de mensheid nog een voorbeeld nemen aan het dierenrijk. En dat sluit weer mooi aan op het thema 'Hand in Hand' dat inspeelt op de roep om meer en wereldwijde acceptatie van homoseksualiteit.

Homoseksueel gedrag komt ook bij dieren voor en is alleen al onder 1500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen. Bij bavianen en chimpansees is het bijvoorbeeld zo dat deze dieren soms seksueel contact hebben met geslachtsgenoten: vaak met als doel om bij de ander in de gunst te komen, of in ruil voor eten. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Het idee achter de Roze Maandag-campagne 2015 is dat iedereen de handen ineen slaat om te laten zien dat iedereen veilig hand in hand over straat kan lopen. Alle geaardheden, maar ook alle culturen en alle religies gaan daarom hand in hand. Om deze boodschap kracht bij te zetten, is een app ontwikkeld, waarin je jezelf met 'open handen' op de foto kunt zetten. 

Al deze foto's / handen worden automatisch met elkaar verbonden op de website www.nederlandhandinhand.nl, waardoor er een digitale slinger ontstaat met mensen van alle geaardheden. De app van Roze Maandag is te downloaden in de Appstore (iPhone) en via Google Play (Android).

Top-DJ 'Fedde Le Grand' heeft voor de 25-ste editie van Roze Maandag in Tilburg een speciale track gemaakt. Le Grands anthem heet 'Feel The Love'. Hij maakte het nummer met Michael Calfan en de vocals zijn van Max'C. Het lied wordt op 20 juli officieel gepresenteerd als lied van de Roze Maandag.

Zie ook:  
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                             

Den Haag - Fawaz Jneid | Vrouwelijkheid is een belediging en Homo's zijn vies

Terwijl half Nederland zijn Facebook-profiel nog steeds als de regenboog laat kleuren omdat het machtigste land ter wereld eindelijk een beschaafd inzicht gekregen heeft, laat een andere 'Nederlander' zien dat niet iedereen mentaal toe is aan de 21ste eeuw. Op Memri TV is een fijn filmpje opgedoken over wat er zoal gepredikt wordt in een Haagse moskee.

De hoofdrolspeler van het filmpje is de omstreden Imam 'Fawaz Jneid'. Dit toonbeeld van segregatie kwam al eerder in het nieuws toen hij zowel Theo van Gogh als Aayan Hirshi Ali kanker toewenste. Hij verdedigt tevens het standpunt dat Moslims geen compassie zouden moeten tonen richting de slachtoffers van de slachtpartij op de Charly Hebdo-redactie.

Het beeldmateriaal is van een preek van twee weken geleden. Dit alles middenin de maand waarin Moslims extra aandacht schenken aan verdraagzaamheid, vrijgevigheid, liefdadigheid en saamhorigheid: "De Ramadan".

Jneid (z'n naam klinkt net zo beroerd als zijn persoonlijkheid) begint in het filmpje met het verbaal affikken van homo's: "Ze zijn vies". Op subtiele wijze laat hij blijken dat het prima is dat Moslims poep hebben aan aardse wetten.

Zelfs wanneer alle wetten van de wereld zeggen dat dit is toegestaan en legaal is: "Het is onzuiver en gruwelijk", spuugt de Imam in de microfoon. De man is er blijkbaar van overtuigd dat wanneer je zo hard mogelijk gilt, iemand 'meer' gelijk heeft.

"Het westen wil dit", vervolgt het haatkonijn. "Ze willen dat Islamitische geleerden worden samengebracht met hoeren en homo's. En vervolgens zouden ze elkaar moeten respecteren", waarna Jneid een tirade begint dat de profeten en de Koran niet voor Mo met een lange achternaam op de aarde verschenen zijn. Het is ondenkbaar dat er een dag komt waarop religieuze geleerden of zelfs huis, tuin en keuken-Moslims zouden zeggen: "Ze hebben hun bestaansrecht" ‼

Daarna zijn ongesluierde hoeren vrouwen aan de beurt. Hoe kan je Moslim-dames wijsmaken dat er niets mis is met jezelf op te maken en ongesluierd over straat te gaan ?! Daarna gaan ze naar manifestaties en laten zich van alles wijsmaken door verdorven oude vrouwen. Vervolgens zullen ze zeggen: "Wij eisen onze rechten. Wij willen de kleren dragen die wij leuk vinden".

Volgens Jneid mogen vrouwen dragen wat ze willen, maar mag dit niet gaan ten koste van de gevoelens van anderen. "Wanneer een vrouw geen sluier draagt, helemaal opgetut en ze veel van haar lichaam laat zien, dan wandelt ze over de gevoelens van mannen heen. Niemand heeft het recht een ander zo te beschadigen" ‼

Zie ook:  Homofobe haat-Imam 'Fawaz Jneid' terug van weggeweest

bronnen: Fok.nl - Fok Nieuws / MemriTV.org


                                   

Gay&Night – Interview MIKA | "De tijd van hokjes-denken is eindelijk voorbij"

MIKA. Weet je nog ?! Die man bekend van 'Grace Kelly', het levende, zingende, 1.80 meter lange cartoonfiguur met een buitengewoon stembereik ?! Deze moeilijk te plaatsen popster – half Amerikaans, half Libanees, maar opgevoed in Frankrijk en daarna West-Londen – brak door in 2007 met zijn album 'Life in Cartoon Motion', waarvan miljoenen exemplaren over de toonbank gingen. 

We spraken Mika op de vooravond van de verschijning van zijn vierde album, in een tijd dat popmuziek door een bijzonder saaie, beige fase gaat. Zo'n zes jaar terug was muziek veel bombastischer, rommeliger, gekker. Lily Allen, Amy Winehouse, Lady Gaga …

"Het was gewaagder", aldus de man die geboren werd als Michael Penniman vanaf een van zijn pluchen tuinbanken. De 31-jarige Mika draagt een T-shirt, gympies en een paar chinos bedrukt met ietepetieterige tennisrackets. Zo nu en dan komt een van zijn golden retrievers even buurten. 

"Ik herinner me nog goed die uitdagende, brutale popnummers van Lily Allen. Dat was echt oprechte muziek". Wat vindt hij van de hedendaagse muziek ?! Hij opent zijn ogen, er verschijnt een maffe grijns op zijn gezicht en er volgt een veelbetekenende stilte …

We zitten hier om zijn vierde album te bespreken, 'No Place In Heaven'; een album dat zijn fans over de hele wereld zal aanspreken. Het is op het eerste gezicht meer simplistisch dan zijn vorige werk, maar bij Mika is dat natuurlijk allemaal relatief; het album bevat nog altijd die onstuitbare Mika-bounce. 

Er staat zelfs een tribute op aan Freddy Mercury (niet zijn eerste). Hij is groot in Europa, groot in Azië en hier is voor de verandering niet alleen zijn pr-team aan het woord – Mika heeft 864.000 volgers op Twitter. Hij is net terug van zijn tour in Azië. 

Blijkbaar zijn de Koreanen met name erg gezellig, zij zingen letterlijk ieder woord mee: "Zelfs bij de Franse nummers". Een behoorlijke prestatie, Mika staat immers bekend om zijn buitenaards hoge bereik. "Ach, als je flink schreeuwt, kom je met een hoop weg", zegt hij, zijn schouders ophalend.

Verder lezen ?! ... De rest van dit interview vind je in Gay&Night # 209, de speciale 'Gay Pride Special'.
Vanaf volgende week gratis verkrijgbaar op meer dan 250 locaties in Nederland, maar nu al online te lezen.

Klik hieronder op de Gay&Night om deze online te lezen (Click to read) ... met ◄ en ► links en rechts op de rand van de Gay&Night kun je de pagina's omslaan ‼

bronnen: Gay.nl / Gay-Night.nl / Issuu.com 


dinsdag 14 juli 2015

Mexico · Acapulco · Homohuwelijk · Video | Massaal Homohuwelijk in Acapulco

Het was een drukke boel op het strand in de Mexicaanse plaats Acapulco. Daar stapten namelijk 20 homoseksuele stellen samen in het huwelijksbootje. Bijzonder, want in het grotendeels katholieke Mexico is dat lang niet vanzelfsprekend.

Een korte reportage van Eva de Boer over een bijzonder huwelijksfeest met 20 koppels die tegelijkertijd trouwen in het conservatief katholieke Mexico.

Zie ook:  Mexico | Ná Mexico-stad (2009) nu ook het Homohuwelijk voor geheel Mexico

bronnen: NCRV.nl / NPO.nl - NPO Spirit  

Verenigde Staten - 'Scouting' | "Volwassen Homo's welkom bij scouting in VS"

Volwassen homo's mogen voortaan in de Verenigde Staten scoutinggroepen leiden. Het bestuur van de Amerikaanse nationale padvindersorganisatie besloot maandag een verbod hierop te schrappen.

"Met deze resolutie kunnen scoutingclubs leiders aanstellen ongeacht hun seksuele voorkeur", is te lezen in een verklaring van het bestuur. Al in mei sprak de president van de Amerikaanse scouting zich uit tegen het verbod.

In 2013 stond de organisatie homojongeren voor het eerst toe om lid te worden van de scouting.

Zie ook:
Einde van anti-Homo beleid Boy Scouts of America  /  Directie Boy Scouts of America wil Homo's en Biseksuelen als leiders toestaan  
VS | Scouting open voor volwassen Homo's en Amerikaans leger voor Transgenders  /  Volwassen Homo's welkom bij scouting in VS   

bronnen: Fok.nl - Fok Nieuws / ANP.nl / YouTube.com


        
                         

Zimbabwe - ICASA | "Frankrijk boycot Hiv-conferentie 'ICASA' in Zimbabwe" ‼

Franse Hiv-organisaties boycotten ICASA, de "International Conference on Aids and STI's in Africa", omdat het plaatsvindt in Zimbabwe en president 'Robert Mugabe' een notoir homofoob is. Homoseks en homopropaganda zijn verboden.

Act Up-Paris, Aides, Crips, Sidaction, Coalition Plus, Le Planning Familial, maar ook de Marokkaanse Hiv-organisatie ALCS en AfricaGay gaan niet naar Zimbabwe voor de Afrikaanse conferentie over aids en soa's. Dat meldt YAGG. Ze vinden de conferentie incompatibel met het homofobe beleid in Zimbabwe.

België
Het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid 'Sensoa' gaat ook niet, maar om inhoudelijke redenen: "Aids in Afrika maakt geen deel uit van de expertise van Sensoa".

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Yagg.com / YouTube.com                                     

Duitsland · Angela Merkel | "Een verbintenis tussen LHBT's is geen huwelijk" ‼

Bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel, is van mening dat homo en lesbische koppels die trouwen hun verbintenis geen huwelijk zouden mogen noemen. De Duitse christendemocratische politica zegt dat een huwelijk alleen iets kan zijn tussen een man en een vrouw. Ze is wel voorstander van civil partnerschips (legale partnerschappen) voor homo en lesbische koppels met gelijke rechten aan die van het heterohuwelijk.

Naar eigen zeggen heeft Merkel niets tegen het feit dat homo en lesbische koppels trouwen maar vindt ze dat men dit anders moet noemen. Het huwelijk of het homohuwelijk daar kan ze niet achter staan als benaming. Merkel deed haar uitspraken in een interview met de Duitse YouTube-ster 'Florian Mundt'. Verder zei ze ook nog dat ze voorstander is van het uitroeien van elke vorm van discriminatie tegen gelijk welk persoon. Maar Florian wees Merkel erop dat wanneer homo en lesbische koppels niet mogen trouwen en enkel een legaal partnerschap aangaan dit toch discriminatie is. 

De Bondskanselier zei dat HoLeBi-koppels in civil partnerschips toch wel gelijke rechten krijgen op het vlak van belastingen en verder alle legale voordelen aan die van het heterohuwelijk, maar dat ze van mening is dat homo- en lesbische koppels hun verbintenis geen huwelijk mogen noemen. En dat mensen andere meningen over deze materie moeten aanvaarden, en dat ze uiteindelijk niet discrimineert en gelijkheid wil voor iedereen.

Extra info
Duitsland heeft nog steeds een verbod op het homohuwelijk. Legale partnerschappen voor HoLeBi-koppels zijn er sinds 2001. Homo- en lesbische koppels mogen geen kinderen adopteren. Homo's mogen geen bloed geven. Lesbiennes mogen alleen gebruik maken van IVF wanneer een dokter daar mee akkoord gaat. Homo's mogen geen gebruik maken van draagmoederschap.

Zie ook:
Duitse president 'Joachim Gauck' voor komst Homohuwelijk  /  Angela Merkel wil geen Homohuwelijk – President 'Gauck' wel     

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


    ◄  Het thema 'Huwelijk' vanaf 4.14 minuten ‼
                                       

maandag 13 juli 2015

UK - Zwitserland - Showbizz | "Het gaat niet goed met zanger George Michael"

In juni kon je bij HoLeBi.info lezen dat zanger George Michael al maanden is openomen in een dure privé kliniek in het Zwitserse Zürich. Men meldde toen in de media dat het zou gaan om een verslaving aan marihuana. Maar vandaag blijkt dat het om veel zwaardere drugs gaat en dat de zanger bijna dood was.

Volgens de vrouw van de neef van de zanger, Jackie Georgiou zit George Michael in de kliniek vanwege een verslaving aan crack en cocaïne. Daar bovenop gebruikte hij ook nog veel te veel alcohol en marihuana. Zijn hele familie vreesde voor zijn dood. "Hij was op een punt aangekomen dat hij helemaal stond te trillen en zei dat hij niet meer zonder kon. Er waren feesten waarbij hij instortte en mensen hem van de vloer moesten rapen. Hij werd wakker in zijn eigen braaksel. En hij was zo mager, zo ziek, niet te doen", aldus Jackie Georgiou. 

Er waren nog maar twee opties volgens de familie van de zanger: "sterven of gaan afkicken". De zanger zat in het verleden ook al enkele keren in een afkick kliniek voor zijn alcohol verslaving. George Michael had jarenlang een relatie met Kenny Goss. Die eindigde in 2011. Men vermoed door de zanger zijn verslavingen.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                           

Jack'd - RagingBottom96 | Ouders maken een profiel aan voor hun jarige zoon

Maak kennis met 'RagingBottom96'. In deze sketch geven twee Canadese ouders hun negentienjarige zoon iets wat hij nooit zal vergeten. Een smartphone compleet met een profiel op een dating-app voor homo's. Maar daar stopt het niet mee want de nieuwsgierige ouders zijn benieuw wat hun zoon in een relatie zoekt.

Jack'd is een Amerikaanse dating-app. Om deze onder de aandacht te brengen hebben ze een filmpje gemaakt waarin een jongen een smartphone krijgt voor z'n 19e verjaardag. Z'n ouders hebben alvast een profiel aangemaakt.

Het is een sketch uit 'The Ryan and Amy Show' die volledig uit de hand loopt. Aanvankelijk wil de zoon nog beweren dat hij niet gay is, maar, zo zeggen z'n ouders: "We houden al jaren je zoekgeschiedenis op internet bij" ‼

Ze vertellen dat ze alvast een profiel voor hem hebben aangemaakt met de naam 'RagingBottom96'. Als de jongen roept dat hij helemaal geen bottom is barsten de ouders wederom uit in gelach. Wisten ze toch ook allang ...

bronnen: GayLive.be / Winq.nl / YouTube.com                               

Rusland - LGBT's | "Uit onderzoek blijkt dat Rusland steeds Homofober wordt"

Homofobie is de afgelopen tien jaar aanzienlijk toegenomen in Rusland, blijkt uit recent onderzoek. Het onderzoeksbureau VTsIOM ondervroeg ruim 1600 Russen en concludeerde onder meer dat 20 procent van mening is dat homoseksuelen een gevaar zijn voor de samenleving en daarom geïsoleerd moeten worden van de Russische maatschappij.

Bijna de helft van alle respondenten (41%) zegt dat de autoriteiten mensen met een 'niet-traditionele seksuele voorkeur' moeten vervolgen om zo 'het fenomeen uit te roeien'. Slechts 12 procent is van mening dat de overheid de LGBTI-gemeenschap moet beschermen tegen discriminatie.

"Het is zeer opvallend dat de tendens in ons land zich tegenovergesteld lijkt te ontwikkelen. In de meeste landen van de wereld zie je de acceptatie van homoseksuelen toenemen en in ons land hebben homo's het steeds moeilijker", aldus de onderzoeksleider. Tien jaar geleden was 59 procent van de Russen tegen de openstelling van het huwelijk voor homoparen, nu is dat percentage gestegen naar 80 procent.

Zo laten de onderzoeksresultaten zien dat op bijna alle terreinen de Russische bevolking negatiever is gaan denken over homoseksualiteit en de acceptatie van homoseksuelen. Eén klein lichtpuntje was er wel in vergelijking met tien jaar geleden. In 2005 dacht 36 procent dat homoseksualiteit een ziekte is, nu denkt nog 'maar' 35 procent dat homo's ziek zijn.

Om een beeld te krijgen bij het papieren onderzoek deed televisieprogramma ChebuRussia TV afgelopen week een experiment. Ze lieten twee jongens hand in hand door het centrum van Moskou lopen. Binnen zeer korte tijd werden ze vele malen uitgescholden en zelfs fysiek bedreigd.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                         

zondag 12 juli 2015

België – HoLeBi's | Çavaria bezorgd om onduidelijkheid 'discriminatieklachten'

Çavaria (de Vlaamse koepel van HoLeBi- en Transgenderverenigingen) is er tevreden over dat de Vlaamse Ombudsdienst tijdelijk bevoegd wordt voor de behandeling van discriminatieklachten op basis van geslacht, genderidentiteit en genderexpressie. De organisatie is wel verbaasd dat de Vlaamse Ombudsman zelf niet weet wat die bevoegdheid inhoudt.

Een transmeisje dat op school niet mag mee turnen met de meisjes kon tot voor kort nergens terecht met haar discriminatieklacht. Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen is immers enkel bevoegd voor federale aangelegenheden en dus niet voor onderwijs. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum is dan weer niet bevoegd voor de discriminatiegronden geslacht, genderidentiteit en genderexpressie.

Door de nieuwe bevoegdheden van de Vlaamse Ombudsdienst wordt dat euvel nu verholpen. Een oplossing die maar tijdelijk kan zijn, vindt Çavaria. De organisatie verwacht een langtermijnoplossing na de evaluatie die in 2016 gepland staat. "Je moet haast een diploma rechten hebben om te weten waar je momenteel terecht kan voor wat", verklaart Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. "Wie slachtoffer wordt van discriminatie moet dat dicht bij huis kunnen melden en vlot voortgeholpen worden, ongeacht de discriminatiegrond of welke overheid bevoegd is".

Ook de Vlaamse Ombudsman zelf lijkt in de war te zijn. Hij gaf het voorbeeld van een bus die kussende homomannen voorbij rijdt aan een bushalte. Discriminatieklachten rond seksuele geaardheid vallen echter niet onder zijn bevoegdheid. Daarvoor moet je bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum zijn. De Vlaamse Ombudsdienst kan optreden als bemiddelaar omdat de busmaatschappij een Vlaams overheidsbedrijf is, maar een bemiddelaarsrol is niet hetzelfde als de rol van een discriminatiemeldpunt.

Die dubbele rol baart Çavaria zorgen. "Als ik omwille van mijn genderidentiteit gediscrimineerd word door een Vlaamse overheidsinstantie, gaat de Vlaamse Ombudsdienst dan als Ombudsman bemiddelen of als onafhankelijk orgaan de belangen van een slachtoffer behartigen ?!", wil Jeroen Borghs weten.

Zie ook:
bronnen: ZijAanZij.nl / Çavaria.be
                           

Amerika - #LoveWins - Homo·pastoor 'Bob Shore-Goss' | "Was Jezus Homo" ?!

Dat de beslissing om het homohuwelijk in heel Amerika te legaliseren niet door iedereen werd gesmaakt, werd de afgelopen weken wel duidelijk. "Het is alsof trotse christelijke homofoben ineens onder hun steen vandaan kruipen om hun homohaat te verkondigen", oppert een journalist van Vice. Want inderdaad, predikte Jezus nu niet dat we onze naasten moeten liefhebben ?! 

Een journalist van Vice ging in gesprek met Dr. Reverend Bob Shore-Goss, om hem te vragen of dergelijke homohaat wel strookt met Jezus' opvattingen. Shore-Goss, een homoseksuele pastoor op leeftijd, is er heilig van overtuigd dat Jezus homo was, of toch in ieder geval queer. 

"Jezus brak met de regels binnen zijn cultuur en ondermijnde de traditionele mannelijke waarden en gendernormen", claimt de pastoor. "Verder staan er hints in het evangelie van Johannes, waarin een discipel een intieme relatie heeft met Jezus. Hij lag op Jezus' borst tijdens het laatste avondmaal, in zijn ondergoed".

De Jezus zoals we die in de Bijbel leren kennen had overigens ál zijn naasten lief: "Jezus zou opkomen voor homoseksuelen die niet geaccepteerd werden om hun geaardheid. Fundamentalisten verdraaien vandaag de dag allerlei religieuze opvattingen, en prediken een geloof dat niet strookt met de ware christelijke ideologie".

Natuurlijk kun je de dingen die je in Bijbel leest interpreteren zoals je zelf wil. Als je maar hard genoeg op zoek gaat naar een homoseksuele Jezus, kom je 'm vanzelf tegen. Misschien was het gewoon snikheet toen de discipel in zijn onderbroek tegen Jezus' borst kroop. In ieder geval is het duidelijk dat ook Jezus het eens zou zijn met de hashtag #LoveWins.

Zie ook:  Jezus 'was Homo die In de Kast zat'  /  Aangifte tegen 'Katholiek Nieuwsblad' na anti-Homo column

bronnen: OUT.tv / YouTube.com - Javier Prato


        
                 

Pro·Homohuwelijk betoging in Taiwan –&– Tragedie op de Gay Pride in Taiwan

In Taipei, de hoofdstad van Taiwan, hebben duizenden HoLeBi's en Transgenders betoogd voor de openstelling van het huwelijk voor HoLeBi-koppels. Volgende maand zijn er parlementsverkiezingen in Taiwan en de huidige oppositie is pro, aldus GayStarNews.com.

De betoging liep naar het hoofdkwartier van regeringspartij Kuomintang, die sinds de afscheuring van China de plak zwaait in Taiwan en naar oppositiepartij Democratische Progressieve Partij (DPP).

bronnen: ZiZo-magazine.be / GayStarNews.com


Taiwan – Nieuws → 28-06-2015 | "Tragedie met verwoestende brand op Gay Pride in Taiwan" ‼
       
Een Gay Pride in Taiwan is ontaard in een hel op aarde met ruim 500 slachtoffers. Meer dan vierhonderd mensen in Taiwan liggen nog in een ziekenhuis na de brand die zaterdagavond 27 juni uitbrak op een feest in een pretpark. Velen van hen liepen ernstige brandwonden op, zeiden de autoriteiten zondag, aldus Parool.nl en NaturalNews.com.

De brand brak uit nadat een kleurenpoeder dat werd gebruikt vlam had gevat. Veel van het poeder lag op de grond, waardoor veel gewonden vooral brandwonden op hun onderlichaam hebben opgelopen. In totaal raakten 519 mensen gewond; van hen liggen er nog 419 in een ziekenhuis. De helft van hen is zwaar gewond en 184 liggen op de intensive care.

Hoe het poeder precies vlam kon vatten is nog niet duidelijk, maar de autoriteiten hebben wel alle openbare evenementen waar het poeder wordt gebruikt verboden.

De burgemeester van New Taipei City, Eric Chu, beloofde op een persconferentie een grondig onderzoek naar de oorzaak van de explosie. De politie zou onderzoek doen naar vijf mensen, onder wie de organisatoren van het feest en technici.

Op het feest waren volgens lokale media zeker 10.000 overwegend jonge mensen afgekomen. Doordat er veel poeder in de lucht hing, konden mensen slecht zien waar de nooduitgang was. Veel bezoekers hadden bovendien badkleding aan, waardoor hun huid werd blootgesteld aan het vuur.

bronnen: NuJij.nl / Parool.nl / NaturalNews.com / YouTube.com