zaterdag 10 augustus 2019

Chateau Meiland – Martien | Martien Meiland vond Uit de Kast komen vreselijk

"Martien Meiland" (56) is door een enorm zware periode gegaan. Pas na de deelname van Martien Meiland aan 'Ik Vertrek' kwam de excentriekeling 'Uit de Kast', waardoor z'n huwelijk met Erica Renkema (55) tijdelijk strandde. Inmiddels zijn ze wel weer getrouwd en ervaren ze enorm succes met Chateau Meiland.  Toch blikt Martien Meiland met gemengde gevoelens terug op die periode, vertelt hij in zijn wekelijkse column in de Privé.

Het was erg heftig voor Martien. "Ik wilde helemaal niets voelen voor 'n man, want ik was dolgelukkig met mijn gezin", legt hij uit. Het zorgde voor een breuk met zijn vrouw Erica.  "Zo kreeg ik de ruimte om te ontdekken wat ik wilde.  Die worsteling met mezelf vond ik zwaar".  De 56-jarige ging zelfs zo ver dat hij naar zijn huisarts ging "met de vraag of ze mij hormoonprikken konden geven,  zodat ik weer de oude Martien kon worden. Vre– selijk was het, echt vreselijk". 

Lees verder op de website van RTL·Boulevard.nl:  "Martien Meiland vond 'Uit de Kast komen' vreselijk" ‼

Zie ook:
bronnen: RTL·Boulevard.nl / YouTube.com


     
                         
      
                                                     

België · Antwerpen - Antwerp Pride | Vandaag 'Pride Parade' en nog veel meer

België – Antwerpen  →  In 2019 vindt de twaalfde editie van de 'Antwerp Pride' plaats van woensdag 07 t/m zondag 11 augustus. De 'Antwerp Pride' is een meerdaags feestelijk evenement met een Homo-cultureel karakter, dat sinds 2008 in Antwerpen plaatsvindt. 

Het evenement trekt jaarlijks meer dan 70.000 bezoekers. Vandaag vindt de "Antwerp Pride Parade" en nog tal van andere activiteiten plaats ‼

Lees verder op de website van Beleven.org:  "Antwerp Pride → 07 t/m 11 augustus 2019" 
                                                                   
                                                         
                                                      
Zie ook:
bronnen: Beleven.org / Facebook.com – BeOut.be / Facebook.com – AntwerpPride.eu / YouTube.com


      
                                 
      
                                                         

vrijdag 9 augustus 2019

Amsterdam – Senior Pride 2019 | "Ria Valk zet de 'Nieuwmarkt' op zijn kop" ‼

Amsterdam  –  Op 1 augustus werd de 14e Senior Pride gehouden op de Nieuwmarkt, met Lenny Kuhr, Jan Rot, Mieke Stemerdink en BB Bootleg. Bij Ria Valk ging het helemaal los   Dickey van MVS GayStation spreekt met hen en de bezoekers.

bronnen: MVS.nl / YouTube.com                                                

Anti-Homo Geweld | Nederlander in India mishandeld om Regenboog-bankpas

India – Anti-Homo Geweld      Een 29-jarige Nederlandse man is in India mishandeld omdat hij betaalde met een Regenboogkleurige bankpas van Bunq, melden de bank en Travel Assist, het bedrijf dat hem bijstaat namens zijn reisverzekering.

Dat bedrijf zegt dat de man werd belaagd door een groep mannen die dachten dat hij Homo was. Dat komt waarschijnlijk door de associatie met de Regenboogvlag, die door de LHBT+-gemeenschap als symbool wordt gebruikt.  Frappant is dat de kleuren op de bankpas anders gerangschikt zijn en de kleur paars ontbreekt.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Nederlander in India mishandeld om Regenboog-bankpas" ‼
                                             
                                                         
Zie ook:

bronnen: RozeGolf.net / Twitter.com – Traveller Assist Twitter.com – Bunq

                                                     

donderdag 8 augustus 2019

Homo en Lesbo | "Hoe spreek jij mensen uit de 'LHBTI+ gemeenschap' aan" ?!

"Homo""Lesbo""Flikker"   Het zijn termen die vaak gebruikt worden om "LHBTI+'ers aan te spreken", maar deze benamingen zijn niet oké. Hoe spreek je de mensen uit deze gemeenschap dan wel aan ?! 

Zoë Livay was tijdens de Pride Week in Tilburg om uit te vinden hoe de mensen daar LHBTI+'s aanspreken en of zij woorden als Homo & Lesbi ook als scheldwoorden gebruiken. "Het hoort niet te kunnen. Ik ga niet ontkennen dat ik het zelf nooit heb gedaan, maar ik vind het niet kunnen" ‼

bronnen: FunX.nl / YouTube.com                                           

VS – Showbizzz | Village People oprichter en producent Henri Belolo overleden

USA  Showbizz  →  Muziekproducer 'Henri Belolo' is afgelopen zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden.  Hij was samen met 'Jacques Morali' de bedenker van de discogroep Village People. Hij schreef mee aan de hits 'YMCA' en 'In The Navy'.

Henri Belolo richtte ook het platenlabel Scorpio Music op met bekende artiesten als Haddaway en Gala.  De grootste hit voor de Village People is YMCA uit 1978. Van de single zijn wereldwijd 10 miljoen exemplaren verkocht en de groep ontving in 1979 een Grammy Award.

Kijk HIER voor een interview met Henri Belolo.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Village People oprichter en producent 'Henri Belolo' overleden" ‼ 

Zie ook:

bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com


      
                                                   
      
                                                 

woensdag 7 augustus 2019

Lesbisch paar belachelijk gemaakt in winkel | Een beetje 'Kindermishandeling'

Hufterproef  –  In 'Hufterproef' zien we hoe een winkel-eigenaresse een Lesbisch stelletje dat een kindje verwacht belachelijk maakt. Zij vindt het niet kunnen dat hun nog ongeboren zoontje geen vader heeft. "Ik vind 't eerlijk gezegd een beetje kindermishandeling", zegt ze tegen de twee vrouwen.

Het begint allemaal als het verliefde koppel babykleren aan het uitzoeken is voor hun kindje. De eigenaresse hint een paar keer naar de rol van de vader en lijkt, ondanks de antwoorden van de twee vrouwen, niet door te hebben dat er geen vader in beeld is.


bronnen: WNL.tv / YouTube.com                                                      

Gemert – OutWay | HoJoKamp in Gemert: Samen in 'n Roze bubbel in Gaymert

Gemert   Gemert is deze week even 'Gaymert'. Een plek waar jongeren die Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender of anders zijn, gewoon zichzelf kunnen zijn bij gelijkgestemden.

Samen zijn in een 'Roze bubbel' met jongeren die hetzelfde doormaken als jij. Je levensverhaal delen. Luisteren naar seksuele voorlichting en diepe gesprekken voeren, maar ook samen spellen doen. En dat allemaal met gelijkgestemden, jongeren tussen 13 en 25 jaar die Lesbisch zijn, Homo, Bi, Transgender of anders zijn. Dat biedt het HoJoKamp van Stichting Outway, dat deze week voor de 17de keer wordt gehouden, en voor de 12de keer in Gemert. "En de grap Gaymert is jaren geleden bedacht, maar elk jaar is er wel iemand die het opnieuw bedenkt", vertelt Sabine Ganzevoort van de leiding, die zelf in 2011 ook deelnemer was.

Lees verder op de website van ED.nl:  HoJoKamp in Gemert | "Samen in een Roze bubbel in Gaymert"
                                                   
                                         
                                           
Zie ook:  
OutWay.nl → HoJoKamp  /  Outway → Facebook  /  Gemert is even Gaymert  /  Hier hoef ik niks uit te leggen en begrijpt iedereen het 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
   OutWay → HoJoKamp 2019 |  17de HoJoKamp van 'Stichting OutWay' in Gemert 

bronnen: ED.nl  Eindhovens Dagblad / Facebook.com – Stichting Outway → JeugdJournaal.nl / Twitter.com – ED.nl
                                                        
                                                   

dinsdag 6 augustus 2019

Newport Folk Festival | Dolly Parton en Brandi Carlile – I Will Always Love You

Amerika  –  Brandi Carlile is in ons land niet zo bekend, maar in de Verenigde Staten een grote ster. Die toch even moest slikken toen Dolly Parton ineens naast haar op het podium stond om een duet met haar te zingen

Nadat de eerste klanken van de muziek van "I Will Always Love You" zijn begonnen - neemt Dolly Parton even de tijd om Whitney Houston in herinnering te brengen, die er in de jaren negentig een monsterhit mee scoorde. Het duet tussen Dolly Parton en Brandi Carlile is een stuk inge- togener. Ze traden samen op tijdens het Newport Folk Festival.

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                            

Platform Keelbos | "Klacht bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens"

Leikant  →  De Gemeente Goirle heeft in 2014 het discriminerende besluit genomen om de Homo-ontmoetingsplaats in het landgoed Zandeind af te sluiten. Deze Homo-ontmoetingsplaats staat ook wel bekend als De Leikant, genaamd naar de parkeerplaats aan de A58. De gemeente wilde al eerder van deze Homo-ontmoetingsplaats af en heeft al in 2008 een Homo-razzia geïnitieerd.

De bezwaar commissie had indertijd de gemeente opgedragen om onderzoek te doen naar de duur van de openstelling van het bos te onderzoeken én als zou blijken dat het bos langer dan 30 jaar openbaar toegankelijk zou zijn dan was ons bezwaar gegrond.

Bij deze procedure heeft de gemeente Goirle gebruik gemaakt van een vals document van de zoon van de toenmalige eigenaar. In zijn verklaring verklaart hij dat het bos door zijn vader zou zijn opengesteld vanaf 1991, bij de openstelling van de Natuurschoon wet 1928.
                                            

                                                 
Uit WOB gegevens blijkt het tegendeel. Bij de aanvraag de toenmalige eigenaar het bos lang voor de aanvraag heeft opengesteld: namelijk in 1977. Daarom hebben wij eerst aangifte gedaan bij de politie vanwege valsheid in geschrifte en dit weekeinde een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg.

Wij hebben dat gedaan vanwege het feit dat wij geen eerlijk proces hebben gekregen en dat het besluit van 't afsluiten van de Homo-ontmoetings- plaats discriminerend is, omdat de gemeente geen compenserende maatregelen heeft genomen. 

Met dit discriminerende besluit van 't afsluiten van de Homo-ontmoetingsplaats beloont de gemeente anti-Homo geweld die de bezoekers van deze ontmoetingsplaats hebben moeten verdragen.

Met vriendelijke groeten,

Anthony Mathijsen 
Voorzitter Stichting Platform Keelbos    
bronnen: Platform-Keelbos.org – Persbericht → Anthony Mathijsen / Facebook.com  BD.nl / Facebook.com  RozeGolf.net                                                                      

maandag 5 augustus 2019

Friesland - COC - Voorlichting | COC komt veel Friese scholen niet meer binnen

Friesland  –  De professionele voorlichting over Homoseksualiteit op Friese scholen ligt op z'n gat, stelt COC-directeur Anne de Groot. Sinds de provincie 'Friesland' het COC niet langer subsidieert is het tal gastlessen met ruim 60 procent afgenomen ‼  Veel gemeenten - vooral op het platteland - denken dat de Homo-emancipatie wel voltooid is en er geen voorlichting meer nodig is.

Lees verder op de website van LC.nl:  "COC komt veel Friese scholen niet meer binnen" ‼

Zie ook:

bronnen: OnderwijsNieuwsDienst.nl / LC.nl → Leeuwarder Courant / Facebook.com – GrienLinks Fryslân → LC.nl                                           

Amsterdam - Pride – Homo Top 100 | Hitzound's: Homo Top 100 → Editie 2019

Amsterdam      De 'Canal Parade' van de Pride Amsterdam is vlekkeloos verlopen. De organisatie kijkt tevreden terug op het jaarlijks terugkerende evenement. Dit jaar waren er 80 boten te bewonderen, die in een bonte stoet door de Amsterdamse grachten trok

  Om nog even na te genieten van de Gay Pride, ging gisteren de eerste editie in première van Hitzound's Homo Top 100.  Hieronder vind je de Top 10 → Voor de volledige Top 100:  KLIK HIER ‼ 

01.   Lady Gaga  –  Born This Way
02.   Anita Meyer  –  Why Tell Me Why
03.   Communards  –  Don't Leave Me This Way
04.   Marianne Rosenberg  –  Ich Bin Wie Du
05.   Aretha Franklin  –  Respect
06.   Gloria Gaynor  –  I Will Survive
07.   George Michael  –  Outside
08.   Shirley Bassey  –  This Is My Life
09.   Dana International  –  Diva
10.   Village People  –  YMCA

Lees verder op de website van Hitzound.com:  "Hitzound's Homo Top 100 → Editie 2019" ‼ 

bronnen: Hitzound.com / YouTube.com


     
                                     
      
                                                       

zondag 4 augustus 2019

Rusland – Rammstein | "Rammstein-leden kussen voor HoLeBi's in Rusland" ‼

Het internet stond afgelopen woensdagavond op zijn kop nadat beelden van kussende 'Rammstein'–leden Paul Landersen en Richard Kruspe opdoken. De kus gebeurde tijdens het nummer 'Ausländer' bij het concert in Moskou.

Rusland verbiedt het promoten van niet-traditionele gezinsvormen in het bijzijn van minderjarigen. In één woord: Homopropaganda.  

Zie ook:

bronnen: BeOut.be / YouTube.com


        
                                                         

Oproep van COC Nederland | Veranker rechten van LHBTI+'ers in de Grondwet

COC Nederland Discriminatie    Het COC wil dat artikel 1 van de grondwet wordt aangepast zodat ook discriminatie van LHBTI+'ers expliciet wordt verboden.

In een open brief in Trouw schrijft de belangenorganisatie dat een grondwettelijke garantie dat LHBTIQ+–rechten in stand blijven belangrijk is voor de toekomst. "Rechten van minderheden die nu vanzelfsprekend lijken, kunnen onder druk komen te staan".

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  Oproep COC | "Veranker rechten van LHBTI+'ers in de Grondwet" ‼ 
                                                      

                                                     
Zie ook:
bronnen: RozeGolf.net / NOS.nl / Facebook.com – RozeGolf.net / Facebook.com – COC.nl → COC Nederland