zaterdag 19 mei 2018

Alkmaar – 23 t/m 27 mei 2018 | "Komende week is het weer Alkmaar Pride" ‼

Alkmaar Pride    Woensdag 23 mei 2018 start voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend. Thema van de Alkmaar Pride 2018 is 'Embrace' ‼ 

"Het thema gaat over jezelf accepteren en omarmen wie je bent, maar ook door een ander geaccepteerd worden om wie je bent. Liefde tussen twee mensen gaat over meer dan hun seksualiteit en gender.  Voor al die zaken vragen we middels een divers programma aandacht", aldus de organisatie in een persbericht.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Volgende week Alkmaar Pride 2018"
                                                  
    2017  
                                        
Zie ook:
                                                              
  2018  
                                                
Extra:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – AlkmaarPride.nl → GaySite.nl                                                      

UK - Windsor | Prins Harry en Meghan Markle getrouwd - Hele wereld kijkt toe

                                               

vrijdag 18 mei 2018

België - Simon | Ik was niet meer welkom bij m'n moeder, omdat ik Homo ben

Toen 'Simon de Witte' op 16-jarige leeftijd Uit de Kast kwam, wees zijn moeder hem de deur.  "Het doet me veel pijn" als ouders hun kinderen niet meer kunnen aanvaarden. Simon de Witte doet dit jaar mee als finalist aan de Mister Gay Belgium-verkiezingen.

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com


        
                                                            

Regio Eindhoven · Onderzoek · Jongensprostitutie | "Hoe jonger hoe gewilder"

Jongensprostitutie    Bossen en parkeerplaatsen in en om Eindhoven, maar ook chatsites in de digitale omgeving. Daniëlle van Went en Hettie Castelijns hebben op diverse plekken schrikbarend veel voorbeelden van 'jongensprostitutie' gevonden. Ze maakten kennis met een praktijk die tot dan nauwelijks bekend was en alleen geheimen kende.

In drie jaar tijd is er een wereld voor hen opengegaan    een schokkende wereld van condooms en tissues en van uitbuiting en kwetsbaarheid. Van jongens die door loverboys en mannen die 'gewoon' een gezin hebben al dan niet onder valse voorwendselen in de prostitutie worden gelokt.

Beide vrouwen onderzochten namens de Eindhovense welzijnsinstelling 'Lumens' de omvang van de jongensprostitutie. Er konden ongeveer 70 jongens in beeld worden gebracht – knapen van 14 tot 23 jaar – zo bleek uit het onderzoeksrapport dat donderdagmiddag werd gepresenteerd.

Lees verder op OmroepBrabant.nl:  Hoe jonger hoe gewilder | "Onderzoekers ontdekken schokkende wereld van condooms en tissues"
                                                   
                                           

Zie ook:

bronnen: OmroepBrabant.nl / Facebook.com – LumensWerkt.nl / YouTube.com


        

                                                  

donderdag 17 mei 2018

België – IDAHOT | "Herdenkingsmuur voor 'Ihsane Jarfi' in Brussel is onthuld"

België  →  Donderdag is op de Internationale Dag tegen Homo - en Transfobie in Brussel een herdenkingsmuur ter nagedachtenis van Ihsane Jarfi onthuld. Hij werd in 2012 vermoord omdat hij Homo was.

Ihsane Jarfi (32) werd in april 2012 in Luik vermoord omdat hij Homo was ‼  Het was de eerste - gekende homofobe moord in België. Sindsdien organiseert de 'Fondation Ishane Jarfi', opgericht door de vader van Ihsane - Hassan Jarfi - een mars ter nagedachtenis van Ishane. Donderdag vertrok deze stille optocht vanop het Muntplein - door het centrum - naar de muurschildering in de Rijkeklarenstraat.
                                                  

                                             
De herdenkingsmuur is een initiatief van het 'RainbowHouse' en kadert in het Street Art Parcours van Brussel. De muurtekening is gemaakt door straatkunstenares Anthea Missy en is er gekomen met de steun van Karine Lalieux, schepen van Cultuur en Toerisme.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Twitter.com – GayLive.be
                                                   
                                                              

IDAHOT | "Goed nieuws op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie"


IDAHOT – 17 mei 2018  →  De opvattingen van Nederlanders over Homo's en Transgenders zijn steeds positiever. Dat is goed nieuws op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie ‼

In 2006 was iets meer dan de helft (53% ) van de Nederlanders positief over Homo- en Biseksualiteit, nu is dat gestegen tot bijna driekwart (74%) 6% denkt nog steeds negatief over 'Homo-, Bi- en Transseksualiteit' ‼  Maar ook dat is er op vooruit gegaan: dat was in 2006 nog 15%. Dit blijkt uit de publicatie "Opvattingen over seksuele en genderdiversiteit in Nederland en Europa" die vandaag verschijnt.

Lees verder op de website van WorldsBestNews.nl:  "Bijna – maar nog niet helemaal – vinden we Homo’s en Transgenders normaal"  
                                                        
                                  
Zie ook:
bronnen: WorldsBestNews.nl / Facebook.com – NU.nl                                                  

woensdag 16 mei 2018

ILGA Europe | "Nederland uit de top 10 van meest Homovriendelijke landen" ‼

Malta is – net als de afgelopen jaren – het meest homovriendelijke land van Europa volgens homo-organisatie 'ILGA Europe' ‼  België en Noorwegen bezetten plek twee en drie. 'Nederland' is voor 't eerst uit de top tien gezakt. Stond ons land twee jaar geleden nog op een zevende plek, nu staan wij op plaats elf op de zogenoemde Rainbow Europe Map.

Met deze positie behoort Nederland niet meer tot de toplanden als het gaat om "LHBTI-vriendelijkheid". Het COC noemt het"pijnlijk" en roept re- gering en Kamer op om snel een inhaalslag te maken. "Het is pijnlijk dat ons land – dat ooit als eerste het huwelijk openstelde voor paren van gelijk geslacht – niet meer behoort tot de internationale voorhoede als het gaat om LHBTI-rechten", reageert COC–voorzitter Tanja Ineke. "We roepen regering en Kamer op om snel een inhaalslag te maken".

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "Nederland scoort slechter met LHBTI-rechten"

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl                                                     

Bohemian Rhapsody | "Zo ziet 'Freddie Mercury' eruit in de film over Queen" ‼

Nieuwe beelden uit 'Bohemian Rhapsody', de film over rockband Queen  Rami Malek zet een uitbundige Freddie Mercury neer en de trailer die net uit is ziet er veelbelovend uit.

Het heeft even geduurd, maar 'Bohemian Rhapsody' heeft nu echt vorm gekregen ‼  In 2010 kwamen de eerste berichten naar buiten dat er een film in de maak was over de roemruchte rockband Queen en hun flamboyante frontman Freddie Mercury.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Zo ziet Freddie Mercury eruit in de film over Queen"
                                                                     
                                         
                                             
Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


        
                                                     

dinsdag 15 mei 2018

Engeland - Showbizz | "Sam Smith toont zich voor het eerst in dames-kleding"

Engeland - Sam Smith    De 26-jarige Britse zanger en singer-songwriter 'Sam Smith' toonde zich onlangs voor het eerst in vrouwen kleren. In oktober 2017 kon je bij HoLeBi.info al lezen dat de zanger bekende dat hij zich zowel man als vrouw voelt – iets wat hij nu voor het eerst toonde.

Sam Smith plaatste een foto van hemzelf in vrouwen kleren op Instagram.com.  Bij de foto schreef hij een stuk tekst uit All That Jazz van de hit musical Chicago.  "Come On Babe, We're Gonna Paint The Town" ‼  Momenteel zit de zanger midden in het Europese deel van zijn wereld toer. De foto plaatste hij naar aanleiding van z'n optreden in Milaan waarbij fans massaal waren op komen dagen met regenboogvlaggen en ander memo- rabilia.


bronnen: HoLeBi.info / Instagram.com – Sam Smith World


Een bericht gedeeld door Sam Smith (@samsmithworld) op
                                                         

TV · TLC - Vanavond | "Fred van Leer: Alles Uit De Kast" met Louisa & Rosanna

TLC - TV-Tip  –  Stylist 'Fred van Leer' trekt letterlijk en figuurlijk 'alles uit de kast' om de kandidaten te helpen met een nieuwe look. Mensen met de meest uiteenlopende vormen, maten én budgetten – die moeite hebben om zich te kleden – geeft 'Fred' een complete make-over.

Fred van Leer schiet kandidaten te hulp met een nieuwe look.  Door de meest uiteenlopende vormen, maten, budgetten weten ze zich geen raad meer. Fred van Leer geeft advies én een make-over ‼
                                                
        
                                          
In het nieuwe fashion programma 'Fred van Leer: Alles uit de kast' gaat stylist Fred langs bij het bekendste transgenderkoppel van Nederland Louisa & Rosanna. 'Fred' schiet te hulp om beiden een nieuwe garderobe aan te meten die past bij hun ouderschap. Eind vorig jaar is Rosanna bevallen van zoontje Mikai en Rosanna heeft de wens, nu zij de transitie om man te worden heeft ingezet, mannelijker + stoerder gekleed door het leven te gaan. Louisa wil graag een sexy, maar elegante en stijlvolle look nu zij moeder is van Mikai. Lukt het Fred om het transgenderkoppel van het cijfer 6 – dat zij zichzelf geven – naar een 10 te helpen ?!

Nieuwe aflevering van "Fred van Leer: Alles Uit De Kast" met: "Louisa & Rosanna" ‼  →  Dinsdag 15 mei om 20:30 uur te zien op TLC 

Zie ook:

bronnen: TV·Gids.nl / YouTube.com / Facebook.com - JustLiveBlog.nl → Fred van Leer                                             

maandag 14 mei 2018

COC NL · Roze Loper | 'Spirit' is eerste jeugdhulporganisatie met 'n Roze Loper

Spirit krijgt op maandag 14 mei als eerste jeugdhulporganisatie in Nederland de Roze Loper uitgereikt door het 'COC' – namens Roze 50+ – het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland.

De Roze Loper heeft als doel de sociale acceptatie van LHBTI's in een 'zorg- en welzijnsinstelling' te bevorderen. Met deze bijzondere erkenning laat Spirit zien oog te hebben voor diversiteit.

Lees verder op de website van COC.nl:  "Spirit eerste jeugdhulporganisatie met Roze Loper"

Bronnen: COC.nl – COC Nederland / Twitter.com  Spirit Jeugdhulp
                                   
                                                      

VS · Georgia · Fulton County | Transgenders ‼ · Dat krijg je als je God verlaat ‼

Amerika - Transgenders  –  In Fulton County in de Amerikaanse staat Georgia woedt een cultuuroorlog sinds een Transgender meisje van 17 jaar naar het meisjestoilet wilde. Donald Trump gebruikt identiteitskwesties als deze om zijn kiezers woedend te houden.

  De emoties waren vooraf zo hoog opgelopen dat politieagenten de zaal moesten bewaken. In de aula van McConnellsburg High School hadden zich drie weken geleden meer dan 150 inwoners van Fulton County verzameld.  Tientallen ouders, scholieren en nieuwsgierigen wilden iets zeggen. Er werd gesist, gescholden en geroepen als de aanwezigen het oneens waren met een spreker ‼  Als iemand iets zei waar de zaal het mee eens was, werd er gejuicht.

Lees verder op de website van NRC.nl:  "Transgenders ‼  Dat krijg je als je God verlaat"

Zie ook:  

bronnen: NRC.nl / Twitter.com – Guus Valk → NRC.nl
                                           
                                       

zondag 13 mei 2018

Leeuwarden | Gay Slow Dating in culturele hoofdstad Leeuwarden & omgeving

Leeuwarden  'Gay Slow Dating'     De Friese hoofdstad 'Leeuwarden' is dit jaar – tezamen met 'Valletta' op Malta – uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. De titel wordt sinds 1985 toegekend – vanaf 2004 aan 2 steden. Ter gelegenheid van dit evenement is een bomvol programma opgesteld, maar de organisatie 'Gay Slow Dating' besloot daar nog enkele onderdelen aan toe te voegen.

Dit is niet zo vreemd voor wie zich realiseert dat 'Gay Slow Dating' in 2007 is ontstaan toen op een zondagmiddag drie Friese mannen bij elkaar zaten en zich afvroegen waarom er geen activiteiten zijn voor single Gay mannen. Ze besloten een boswandeling in 'Beetsterzwaag' met een afslui- tend buffet te organiseren. De belangstelling was zo groot dat daarna werd besloten andere activiteiten te ontplooien. Ondertussen heeft 'Gay Slow Dating' zich ontwikkeld tot een ondernemende organisatie met een uniek concept.

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Gay Slow Dating in culturele hoofdstad Leeuwarden en omgeving"


bronnen: GayNews.nl / GaySlowDating.nl / Twitter.com – GayNews.nl
                                                
                                                           

Israël wint het Eurovisie Songfestival 2018 - Waylon eindigt op de 18de plaats

Israël - vanaf het begin de gedoodverfde favoriet van het Eurovisie Songfestival - won met het zogenaamde kippenlied. De kleurrijke Netta Barzilai schreef het liedjesfestijn op haar naam met 'Toy'.

Het was een spannende stemming, na de punten van de vakjury stond Oostenrijk met César Sampson en zijn 'Nobody But You' nog verrassend bovenaan met 271 punten, gevolgd door de Zweedse Benjamin Ingrosso'Dance You Off' met 253 punten en Israël met 212 ‼  Waylon kreeg 89 punten van de vakjury en stond daarmee 12de.

Publieksstemmen
De publieksstemmen zorgde voor een totaal andere uitslag.  'Waylon' kreeg 32 punten van het publiek. Dat is niet veel. Ook favorieten Frankrijk en Zweden deden het bepaald niet goed bij de kijkers. En Oostenrijk haalde niet eens de top 10 bij het publiek.

Cyprus tweede
Israël was de grote winnaar bij de kijkers wereldwijd en eindigde op 317 punten - gevolgd door die andere favoriet Eleni Foureira uit Cyprus met 'Fuego'. Waylon zal teleurgesteld zijn, hij hoopte op een plaats in de top 5.
                                                       
        
                                               
Zie ook: