zaterdag 6 februari 2016

Amerika – Dating·applicaties - Video | Dates via Grindr versus dates via Tinder

Inmiddels is iedereen wel bekend met de grote diversiteit aan beschikbare dating-applicaties. De homo's bevinden zich voornamelijk op Grindr, daar waar de heteroseksuele mannen en -vrouwen los gaan op Tinder. De insteek van de dates lijkt (heel stereotyperend) behoorlijk verschillend te zijn. 

Is het zo dat heteroseksuele dates een stuk minder seksueel zijn dan homoseksuele dates ?!  Het vermoeden is er  Maar wij kennen ook ge- noeg heteroseksuele dames en -heren die echt niet vies zijn van een one night stand op z'n tijd   Afijn, de nieuwe komische televisieserie Gay Skit Happens brengt dergelijke verschillen haarfijn in beeld. De reeks afleveringen wordt vanaf 08 februari uitgezonden in Amerika en brengt de hilarische contrasten – zoals hierboven beschreven – smakelijk in beeld

Zie ook:  Tinder vs. Grindr  /  First dates on Grindr vs. Tinder lead to wildly different outcomes

bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com



                                 

Elton John | "Sir Elton John gaat het de komende vijf jaar rustiger aan doen" ‼

68-jarige zanger Elton John zegt dat hij de komende vijf jaar minder tijd gaat besteden aan zijn carrière – en dit om meer aandacht te kunnen schenken aan zijn zoons, Zachary die nu vijf is, en Elijah die drie jaar is.

In een interview zei Elton John dat hij de komende jaren meer energie wil stoppen in zijn kinderen en z'n echtgenoot. Naar eigen zeggen wil hij meer genieten van het opgroeien van zijn zoons. Niet verwonderlijk gezien het feit de Britse zanger dichter bij de leeftijd van zeventig komt. De zanger is duidelijk van plan erg oud te worden want hij laat ook weten dat hij niet stopt met zijn carrière en dat het meer gaat om een soort van 5-jarige pauze.
                    

                                   
Op 5 februari kwam zijn laatste nieuwe studioalbum Wonderful Crazy Night uit. En ondertussen werkt hij volop aan een musical, waar hij ver- der niets over kwijt wil.

John is sinds 1993 samen met David Furnish waarmee hij in 2005 een Civil Partnership Act aanging, dat in 2014 werd omgezet in een huwelijk. Zoontjes Zachary (25-12-2010) en Elijah (11-01-2013) werden beide geboren via dezelfde draagmoeder. Men fluistert dat 't sperma van Elton John werd gebruikt voor Zachary en het sperma van David Furnish voor Elijah, maar alleen beide heren en papa's weten hoe het écht in elkaar zit.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                   

Verenigde Naties brengt serie postzegels uit met als thema Homo-emancipatie


De Verenigde Naties (VN) heeft een serie postzegels uitgegeven met als thema LHBT-emancipatie: "Zes zegels om een internationale campagne tegen geweld tegen LHBT's onder de aandacht te brengen". 

De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten zei bij de presentatie in New York dat voor dit thema was gekozen omdat "homo's en lesbiennes in veel landen nog steeds worden vervolgd vanwege hun geaardheid".

VN  Ook vindt de Verenigde Naties dat in veel landen waar LHBT's wel gelijke rechten hebben, nog veel 'hate crimes' tegen de roze medemens voorkomen. Op de postzegels staan afbeeldingen van partners van hetzelfde geslacht in innige omhelzing, een roze gezin den een vlinderachtige figuur die de transformatie van een transgender symboliseert. 

De VN brengt sinds 1951 regelmatig series postzegels uit rond onderwerpen die de VN onder de aandacht wil brengen, zoals: vrede, milieu en bedreigde dieren. Het is voor het eerst dat de organisatie zegels wijdt aan roze rechten.

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – NU.nl
                         

De Verenigde Naties hebben een serie postzegels met als thema homo-emancipatie uitgebracht. Met de zes zegels wil de VN een internationale campagne tegen geweld tegen homoseksuelen onder de aandacht brengen.
Geplaatst door NU.nl op vrijdag 5 februari 2016
                                      
                       

vrijdag 5 februari 2016

Hallmark – Valentijn | "Homo- en Lesbi-koppel in Hallmark Valentijnsreclame"

Hallmark – Valentijnsdag  →  Speciale Kaartjes gigant Hallmark komt opnieuw met een leuke campagne. Dit keer naar aanleiding van Valentijn met daarbij twee reclame video's. De eerste met daarin een homo-koppel, de tweede met een lesbisch-koppel.

De 2 video's zijn een onderdeel van de campagne #CareEnough waarbij in verschillende video's allerlei mogelijke koppels worden getoond. In elke video geeft één van de partners aan de andere een kaartje waarmee ze laten zien hoeveel de andere voor hem of haar betekend, met als afsluiter een kus. De koppels uit de video's van dit jaar zijn trouwens in het échte leven ook koppels. De mannen zijn Jason en Robert, twee fie- re homo papa's. De vrouwen zijn LaParis en Karisia.

Het is niet voor het eerst dat Hallmark ook HoLeBi's in zijn reclames gebruikt  Eerder zat er ok al een lesbisch koppel in een Valentijnsreclame video, en vorig jaar toonde men voor het eerst ook een transgender in een video naar aanleiding van moederdag. De kaartjes van Hallmark, die je op veel plaatsen in de wereld kan kopen, hebben sinds jaren ook HoLeBi-onderwerpen, zoals kaartjes voor een lesbische moederdag, of homo vaderdag, homohuwelijk of lesbisch huwelijk, enz.


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                   

Amerika | "Hillary Clinton deelt ontroerende brief van bezorgde Homo-vaders"

Twee vaders hebben hun zorgen geuit bij Hillary Clinton over het lot van hun zoon als een Republikein aan de macht komt die anti-gay is. De democratische presidentskandidaat besloot deze brief te delen.

Kevin is getrouwd met Robbin. In december adopteerden ze een jongetje, genaamd Grey. Het jongetje was op het moment van schrijven zeven weken oud.

In de brief halen ze herinneringen op aan december 2011, toen Hillary Clinton zich uitsprak voor homorechten. Twee jaar later schaarde ze zich bij de voorstander voor het huwelijk tussen M/M en V/V.

In de brief denken ze terug aan oktober 2015, toen Hillary Clinton stelde dat goed ouderschap niets te maken heeft met seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Waar Kevin bang voor is dat Grey op een dag de TV aanzet en een Republikeinse kandidaat aan het woord ziet die zegt dat homo-koppels niet zouden mogen trouwen. Of dat ze ongeschikt zijn als ouders.

De brief aan Hillary Clinton is te lezen op haar website 
bronnen: Winq.nl / PinkNews.co.uk / Twitter.com – Pink News
                       

                          

AZC Alphen a.d. Rijn | De koning stuurt open brief van LHBT-asielzoekers door

Alphen aan den Rijn →  De brief van de groep LGBT-vluchtelingen aan Koning Willem-Alexander schreven is aangekomen. De koning heeft de brief weer door- gestuurd naar staatsecretaris Klaas Dijkhoff, die neemt het verder in behandeling.

De brief waarin melding wordt gemaakt hoe LHBT-asielzoekers stelselmatig gediscrimineerd worden, ging 'viral' op sociale media en tal van kranten hebben de brief op hun internetpagina's geplaatst. Die brief is op 26 januari afgeleverd bij het werkadres van de Koning in Den Haag, Paleis Noordeinde.

Refererend aan Grondwet artikel 1 en gezien de noodzaak reageert de Koning binnen een week via zijn Kabinet van de Koning. "Zoals u zelf in uw brief aangeeft, mag er in Nederland niet gediscrimineerd worden. Artikel 1 van de Grondwet bepaalt dan ook dat 'Allen die zich in Nederland bevinden dienen in gelijke gevallen gelijk behandeld te worden'. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan".

"Als hieraan in de praktijk iets schort of lijkt te schorten, biedt ons rechtssysteem de waarborgen om te corrigeren  Koning Willem-Alexander draagt, i.v.m. de ministeriële verantwoordelijkheid, uw brief over aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, die als bewindspersoon verantwoordelijk is voor de situatie in de noodopvang".
                        
                      
Stichting LGBT asylum support wacht een reactie af van de staatsecretaris die middels kamervragen door verschillende politici sinds 11-12-2015 – de aanvang van de hongerstaking door 10 LHBT-asielzoekers in de noodvang in Alphen aan de Rijn – van deze situatie op de hoogte is gebracht.

Daarnaast heeft de stichting vanaf begin januari dit jaar meerdere aangiftes van geweld naar LHBT asielzoekers bij diverse kamerleden onder de aandacht gebracht. Ook daar zijn kamervragen over gesteld zijn over hoe veilig de situatie voor de kwetsbare groep van LHBT-asielzoekers in tal van AZC's en opvanglocaties daadwerkelijk is.


bronnen:  Alphens.nl / Twitter.nl / YouTube.com
         
                       
        
                         

donderdag 4 februari 2016

Engeland - Showbizz - Union J | "George Shelley (Union J) doet Coming Out" ‼

George Shelley (22) van de Britse boyband Union J heeft zijn Coming Out gedaan via YouTube   Homo of biseksueel laat hij bewust in het midden. Hij vertelt dat hij al zowel vriendinnetjes als vriendjes had. 

In 2012 deed Union J-lid Jaymi Hensley (25) zijn coming-out. Later trouwde hij met Olly Marmon.
bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / YouTube.com



                               

Asielzoekerscentra – LHBT's | Leven gevluchte Homo's bedreigd in Asielcentra

COC Midden-Gelderland  →  Homoseksuele asielzoekers en gevluchte transgenders leven onder levensbedreigende omstandigheden in de opvangcentra. Er moeten daarom zo snel mogelijk safehouses komen. Dat zegt Janneke van Maanen, interim-voorzitter van homo- belangenorganisatie COC Midden-Gelderland (Veluwe, Arnhem, Achterhoek), aan dagblad De Gelderlander.

"In de opvang gebeuren echt barbaarse dingen die we in Nederland niet kennen".

Scheermesjes 
"Het gaat van ontlasting in bedden en het verbranden van kleding tot slaan en verkrachting. We horen dat de mesjes uit scheermesjes worden gehaald, om daar mensen mee te bewerken. Ik kan niet alle voorbeelden noemen die ik heb gehoord, omdat die naar mensen te herleiden zijn, maar de situatie is echt barbaars. Levensbedreigend".

'Geen feiten'
→  Een woordvoerder van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) wil niet meer over de uitspraken van Van Maanen zeggen dan dit: "We hebben afspraken met het COC over de algemene opvang van deze doelgroep en er worden maatregelen genomen. Er klinken nogal wat in- sinuaties uit het verhaal door die niet met feiten gestaafd kunnen worden".
                     

Gevluchte homo's en transgenders zijn hun leven niet zeker in asielcentra, zegt Janneke van Maanen van het COC. Daarom de stelling: alleen in safehouses zijn zij veilig. Wat vindt u?
Geplaatst door De Gelderlander op woensdag 3 februari 2016
                                 
                                                   
Volgens Van Maanen kijken het COA, die de opvang voor de regering regelt, en de gemeenten weg ‼

Topje van de ijsberg 
Het COC Nederland onderschrijft 't verhaal van Van Maanen. Sinds oktober zijn er landelijk 20 meldingen van pesterijen en bedreigingen van LHBT-vluchtelingen gemeld.

Een woordvoerder: "Mensen die als 'hij' worden aangesproken terwijl ze een zij zijn, mensen die worden uitgescholden waardoor ze hun kamer niet meer uit durven, maar ook ernstige bedreigingen, zoals 'we pakken je' of 'we maken je dood'. Het is heel erg bedreigend en angstaanjagend We denken dat dit nog maar het topje van de ijsberg is".

bronnen: Gelderlander.nl / Facebook.com – De Gelderlander / YouTube.com – Omroep Gelderland


        
                              

woensdag 3 februari 2016

USA - Showbizz | "Caitlyn Jenner deed 30 jaar geleden al poging tot Transitie"

USA  →  Voormalig Olympisch atleet en transgender-icoon Caitlyn Jenner maakte in 2015 bekend transseksueel te zijn, waarna zij een geslachtsverandering onderging. Echter probeerde zij in de jaren 80 ook al van geslacht te veranderen ... vertelde Caitlyn Jenner deze week in een interview.

Bruce, zoals Caitlyn Jenner toen nog heette, slikte hormonen toen hij zijn ex-vrouw 'Kris' ontmoette. Vanaf het begin af aan is Bruce eerlijk geweest over zijn transseksualiteit. "Ik moest wel. Ik had cup 36B gekregen door de hormonen die ik slikte".

Bruce / Caitlyn Jenner besloot dat hij moest stoppen met de geslachtsverandering en ging verder met Kris Jenner. "Ik heb het nooit iemand verteld, maar ik heb mijn borsten toen laten verwijderen. Er waren regels in het huis, zoals dat ik me thuis niet als vrouw mocht verkleden" ‼

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Today.com / YouTube.com


        
                                 

Website "PrEPnu.nl" is online | "Alles over het nut van preventieve medicatie"

PrEP in Nederland  →  De website PrEPnu.nl is gisteren van start gegaan  Met de site willen de initiatiefnemers de beschikbaarheid van PrEP in Nederland versnellen.

Eerder al kwamen ze met social media-accounts. Doel is een petitie onder de die ervoor moet zorgen dat PrEP breed onder de aandacht komt en op die manier de introductie ervan in Nederland te versnellen.

PrEPnu.nl is een initiatief van Amsterdamse Hiv-preventie-activisten  Het gaat om een onafhankelijk initiatief dat niet is gebonden aan een organisatie. Ook zijn er geen financiële banden met het bedrijfsleven – dus ook niet met Gilead Sciences, het farmaceutische bedrijf dat PrEP-middel 'Truvada' op de markt brengt.

PrEP (afkorting voor pre-expositie profylaxe) is een pil met Hiv-remmers die een Hiv-infectie kan voorkomen. De pil is bedoeld voor mensen die geen Hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken.

De GGD is in 2015 in Amsterdam gestart met een onderzoeksproject onder homomannen en transgenders naar de toepasbaarheid van PrEP voor Hiv-preventie. Op basis hiervan wil de GGD advies uitbrengen. Dat zal waarschijnlijk niet voor 2017 gebeuren  Het betekent dat PrEP waarschijnlijk niet eerder dan 2018 beschikbaar is.

PrEP is al beschikbaar in de Verenigde Staten, Frankrijk en Zuid-Afrika. Gilead Sciences heeft deze week een aanvraag ingediend bij het Europees Geneesmiddelenbureau voor het toelaten van Truvada als PrEP-middel op de Europese markt.

Als je vindt dat snelle beschikbaarheid van PrEP belangrijk is – lees dan het PrEPnu Manifest en teken de PrEPnu Petitie 

bronnen: Winq.nl / PrEPnu.nl / Vimeo.com



                             

Amsterdam - Aids Fonds | Femke Halsema voorzitter toezichtsraad Aids Fonds

Amsterdam    Femke Halsema is met ingang van 1 februari de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de stichting Aids Fonds - STOP AIDS NOW  – Soa Aids Nederland, in Amsterdam. Het betreft een onbezoldigde nevenfunctie. "Aids verdient nog altijd alle aan- dacht", verklaart Femke Halsema. "Elk jaar sterven meer dan 1 miljoen mensen aan de gevolgen van Aids. Het is voor vrouwen jonger dan 25 jaar zelfs doodsoorzaak nummer één. De Aidsepidemie woekert, vooral in landen in Afrika en Azië, maar ook dichterbij, in Oost Europese landen. Willen we Aids echt de wereld uit hebben in 2030, zoals internationaal is afgesproken, dan vraagt dat om geld en in- zet. Ik wil hier voor inzetten".

"Een sterke organisatie, activistisch in Nederland & wereldwijd", noemt Femke Halsema de stichting, "erkend om haar onvoorwaardelijke steun aan meisjes en jonge vrouwen, mannen die seks hebben met mannen, transgenders, sekswerkers en mensen die drugs gebruiken   Samen met de Nederlandse overheid heeft de organisatie een leidende rol in de wereldwijde strijd tegen Aids en Hiv. De internationale Aids Conferentie van 2018 komt niet voor niets naar Amsterdam".

Femke Halsema is auteur en TV-programmamaker. Daarnaast werkt zij als adviseur en bestuurder. Daarvoor was zij als bijzonder hoogleraar verbonden aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht en gaf zij leiding aan twee staatscommissies over behoorlijk bestuur  Tussen 1998 en 2011 was zij Kamerlid en fractievoorzitter voor GroenLinks. Louise van Deth, directeur van Aids Fonds - Stop Aids Now ‼ - Soa Aids Nederland: "Wij waarderen het zeer dat Femke Halsema bereid is de leiding op zich te nemen van de raad van toezicht. Iemand met zo'n grote bestuurs- ervaring en maatschappelijke betrokkenheid zal ons niet alleen ondersteunen ... maar met haar kritische houding zal Femke Halsema ons ook echt sterker maken".

Zie ook:  Femke Halsema nieuwe voorzitter Aids Fonds  /  Femke Halsema voorzitter toezichtsraad Aids Fonds

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Het Parool
                       
                                         

dinsdag 2 februari 2016

Homo- en Transgenderfobie | Zes landen verbannen de film 'The Danish Girl' ‼

The Danish Girl  →  Het Britse transgenderdrama The Danish Girl is alom geprezen en veelvoudig genomineerd, maar werd onlangs in verschillende landen verbannen. Het onderwerp van de film zou 'cultureel onacceptabel' zijn voor de betreffende landen. 

Het Ministerie van Cultuur van Qatar haalde de film The Danish Girl - twee dagen na de première - als eerst van het witte doek, omdat het vol- gens vele klachten 'morele verdorvenheid' bevatte. De film zou daarmee 'cultureel onacceptabele inhoud' bevatten.

Nu volgen ook de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Bahrein, Jordanië en Koeweit in de verbanning. Waar de bewoners van Qatar een wee- kend lang van de film konden genieten, heeft het drama in de andere landen nooit het witte doek gehaald. Jordanië liet weten te film te hebben verbannen wegens 'promotie van homoseksualiteit en gendertransformatie'.

The Danish Girl vertelt het waargebeurde verhaal van Lili Elbe, één van de eerste transgendervrouwen die een geslachtsoperatie onderging. In Nederland en België is het prachtige drama gelukkig wel te zien in de bioscoop.
bronnen: OUT.tv / YouTube.com



                                       

India - Gay | Rechters moeten bestuderen of Homoseks strafbaar moet blijven

India kent sinds 1860 een wet die seks tussen mannen strafbaar stelt. De wet stamt uit de Victoriaanse tijd, toen het land een Britse kolonie was. Waar het in het moederland sinds eind jaren '90 steeds beter toeven is voor de roze medemens, zuchten LGBT's in veel voormalige Britse koloniën nog altijd onder deze draconische wet. In India werd homoseks 4 jaar geleden uit de criminaliteit gehaald, maar twee jaar geleden voerde het hooggerechtshof de antieke wet opnieuw in.

Mensen die op grond van deze wet worden veroordeeld, kunnen tot tien jaar celstraf krijgen. In de praktijk gebeurt dat zelden, maar volgens activisten wordt het nog altijd veel gebruikt om homo's af te persen. Nu heeft het hooggerechtshof rechters opdracht gegeven om zich opnieuw over deze wet te buigen. Mocht dat tot niets leiden, dan legalisering door de politiek de enige uitweg. De kans daarop is klein, omdat er in de Indiase samenleving nog altijd grote weerstand tegen homoseksualiteit bestaat.

Zie ook:  
India - LGBT's | "Laatste kans op Homorechten"  /  Hof India weegt verbod op Homoseks  /  LGBT rights in India → Wikipedia.org  
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com


        
                                     

USA – Presidentsverkiezingen | "Amerikaanse Homo's steunen Hillary Clinton"

Amerika  →  De race naar het Witte Huis is maandag begonnen in de Amerikaanse staat Iowa   De voorverkiezingen in de Verenigde Staten zijn in volle gang en over enige tijd zal duidelijk worden welke twee kandidaten gaan strijden voor de functie van meest mach- tige politicus van de wereld. Algemeen wordt aangenomen dat de Republikeinen gaan kiezen voor Donald Trump. Bij de Democraten zal naar verwachting Hillary Clinton gaan strijden om Barack Obama op te volgen.
                           
  
                               
► Als het aan de LGBT-gemeenschap in Amerika ligt wordt Hillary Clinton de volgende president. De 68-jarige politica heeft inmiddels van bijna alle homo-organisaties in Amerika de steun gekregen. Zij hebben opgeroepen om op Hillary Clinton te stemmen omdat zij de homorechten een warm hart toe draagt en een voorstander is van de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht. 

► Anders is dat bij Donald Trump   Hij liet afgelopen weekend nog weten dat, als hij de race om het Witte Huis wint, hij alles in het werk zal stellen om het homohuwelijk terug te draaien. "Ik zal mij met alles in mij inzetten om de mogelijkheid voor homoparen om te kunnen trouwen terug te draaien", aldus Donald Trump. Dat de Republikeinse kandidaat zich zo duidelijk uitliet over LGBT-rechten was opvallend omdat hij tot op heden vragen over homorechten meestal ontweek. Bekend was al wel dat Trump er een voorstander van is om zaken als homorechten niet landelijk te regelen maar elke staat afzonderlijk te laten beslissen wat de plaatselijke LGBT-rechten zijn.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                         

maandag 1 februari 2016

Heteroseksuele ouders krijgen vragen die Homoseksuele ouders vaker krijgen

USA    "Hoe kreeg je eigenlijk kinderen" ?! lijkt een bizarre vraag voor (veel) heteroseksuele koppels. En toch krijgen homoseksuele- of lesbische ouders deze vraag keer op keer te verduren   Twee lesbische ouders verzamelden alle "bijzondere vragen" die ze kregen en stelden deze aan heteroseksuele ouders … Point proven ?!

bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com    
                         

                           

Amsterdam · Justitie · Delano Felter | "Willen jullie meer of minder Homo's" ?!

Een rechtszaak tegen een Amsterdamse politicus vertoont raakvlakken met het aanstaande Wilders-proces. Delano Felter is vandaag schuldig bevonden voor belediging en aanzetten tot discriminatie van homo's in 2010. De uitspraken van Geert Wilders gingen over ... "minder Marokkanen", Delano Felter wilde – in feite – minder Homo's.

Delano Felter deed in 2010 voor de camera van de Amsterdamse zender AT5 kwetsende uitspraken over homo's. Hij was destijds lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij. Nederland moest volgens Felter een 'heteroland' worden, homoseksualiteit moest worden 'bestreden' en Felter wilde homo's 'er uit sodemieteren'.

Volgens het gerechtshof in Amsterdam heeft Delano Felter daarmee anderen aangezet tot discriminatie. Dat is meteen een verschil met de uitspraken van Wilders. De PVV-leider vroeg vorig jaar: "Willen jullie meer of minder Marokkanen ?!  Dan gaan we dat regelen". Hij riep anderen dus niet direct op om te zorgen dat er ook daadwerkelijk minder Marokkanen in Nederland zijn.
                                 
  
                                              
► Tot nu toe oordeelden verschillende rechters telkens dat de anti-Homo-uitspraken van Delano Felter niet gericht waren tegen alle homo's ... ‼ De rechters waren van oordeel waren dat 'het niet is uitgesloten dat verdachte niet de homofielen in het algemeen, maar alleen agressieve dan wel dominante homofielen op het oog heeft'. Daarmee zou Felter volgens de rechter niet alle homo's hebben beledigd of gediscrimineerd en dus niet strafbaar hebben gehandeld.

Bovendien – zo staat omschreven in Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) – is in een politiek debat heel veel geoorloofd. De- lano Felter deed zijn uitspraken als politicus op een verkiezingsavond. Politici mogen volgens het EVRM uitspraken doen die 'kwetsen, choqueren of verontrusten' om maatschappelijke problemen aan de kaak te stellen.

Wat betekent dit voor Geert Wilders ?!
Net als Felter deed Wilders zijn uitspraken op een politieke bijeenkomst. Ook Geert Wilders doet een beroep op zijn vrijheid van meningsuiting 
als politicus en stelde een – in zijn ogen – maatschappelijk probleem aan de orde. En Wilders zegt ook dat hij met zijn meer of minder-uitspraak niet alle Marokkanen bedoelde maar een specifieke groep, namelijk: criminele Marokkanen.

De uitspraak van vandaag in de zaak Delano Felter kan een rol spelen in het aanstaande proces tegen Geert Wilders. Duizenden Nederlanders vonden de uitspraken van Wilders zo kwetsend dat ze aangifte deden.

Straks moet een rechter bepalen of de uitspraken van Geert Wilders tegen alle Marokkanen gericht waren en niet alleen tegen een specifieke groep – criminele – Marokkanen  Het proces tegen Delano leert ook dat een politicus kwetsende opmerkingen mag maken, maar dat die niet 'onnodig' kwetsen mogen zijn. En, misschien nog wel het belangrijkste punt: uiteindelijk bepaalt de rechter of Geert Wilders met zijn uitspraken daadwerkelijk anderen heeft aangezet tot discriminatie. 

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / AT5.nl / YouTube.com


       
                                                                 

zondag 31 januari 2016

Amerika - Showbizzz | "Komiek 'Ronny Chieng' zet Homofoben in hun hemd" ‼

Komiek Ronny Chieng heeft in het populaire programma The Daily Show de tegenstanders van het Homohuwelijk in de VS compleet in hun hemd gezet. Hij zette een homofobe activist aan om homoseksualiteit met hamburgers te vergelijken.

Adoptie was tot voor kort voor homo-koppels in staten zonder homohuwelijk een manier om van bepaalde voordelen en rechten te kunnen ge- nieten, zoals bezoekrecht in het ziekenhuis of lagere successierechten. Het homo-koppel Nino Esposito en Roland 'Drew' Bosee speelde het spel goed mee. Nino adopteerde Roland, maar ze willen trouwen nu het huwelijk door het Federaal Hooggerechtshof in alle staten van de VS is open- gesteld voor HoLeBi-koppels.

Daddy issues
Ronny Chieng doet alsof de man zijn 'zoon' misbruikt, hoewel ze duidelijk een koppel van dezelfde leeftijd zijn. "Waarom neukt jij je zoon", dolt
Ronny Chieng, waarop Nino antwoordt dat Roland niet zijn biologische zoon is. Daarop faket Chieng 'daddy issues'.

Helemaal vreemd wordt het wanneer de komiek conservatief activist E.W. Jackson gaat interviewen. De homofobe man zegt: "Als heterosek- sualiteit het equivalent van homoseksualiteit is. Waarom zou iemand die een andere seksuele voorkeur heeft, bijvoorbeeld bestialiteit en incest, dan niet zeggen: 'en ik dan' ?". Ronny Chieng steekt de draak met Jacksons overtuiging dat de aanvaarding van homoseksualiteit zou leiden tot de aanvaarding van bestialiteit.

Homoseksualiteit & McDonald's-hamburgers
E.W. Jackson gelooft niet in het bestaan van het homohuwelijk. "Het Federaal Hooggerechtshof mag 't misschien gezegd hebben, de president 
zegt het misschien, het volk zegt het misschien, maar God zegt dat het er niet is. Dus is het er niet"  Na aandringen van de komiek voelt de activist zich genoodzaakt zich te verdedigen. Met een wel heel rare vergelijking: "Ik kan er niet mee instemmen om een McDonald's-hamburger te worden, want dat ben ik niet. Ik mag misschien ruiken als een McDonald's-hamburger, maar ik kan het nooit zijn". De komiek plaagt de acti- vist nog wat meer. "Homohuwelijk is volgens u dus zoals een McDonald's-hamburger zijn" ?!  Jacksons blunder wordt compleet door te zeggen: "Alleen McDonald's-hamburgers hebben nog een beetje voedingswaarde"

bronnen: ZiZo-Magazine.be / CC.com – The Daily Show 



                                        

China - Sun Wenlin & Hu Mingliang | "Komt er ook 'Homohuwelijk' in China" ?!

Homohuwelijk  →  Het zou zo maar eens kunnen dat homoseksuelen in China binnenkort ook een wettelijk huwelijk aan kunnen gaan. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite CNN naar aanleiding van een interview met twee Chinese homoseksuelen. De twee geliefden meldden zich enige tijd bij hun gemeente met het verzoek om hen in de echt te verbinden  Maar omdat het huwelijk in China niet is opengesteld voor paren van het zelfde geslacht werd hun aanvraag afgewezen. Volgens Sun Wenlin & Hu Mingliang laat de huweijks- wet ruimte voor een ruimere interpretatie en is het huwelijk niet alleen voorbehouden aan man en vrouw.
                                                

De twee begonnen een rechtszaak tegen het gemeentebestuur en afgelopen week stond de eerste zittingsdag gepland. Maar om vage rede- nen werd de zaak op het laatste moment afgezegd. Volgens de gemeente omdat hun advocaat het te druk heeft  In de Amerikaanse media laat het stel weten door te zetten "omdat trouwen een mensenrecht is dat ook ons land moet accepteren. De huidige wet verbiedt stellen van het zelfde geslacht niet om te trouwen dus wij hebben alle hoop dat ook in China het homohuwelijk binnenkort wordt gelegaliseerd".
                                              
                              
De Chinese autoriteiten lijken de rechtszaak met minder vertrouwen tegemoet zien  De rechtbank accepteerde Sun en Hu's aanklacht pas na enig aandringen en deze week werd de zaak dus weer uitgesteld. Ook hebben de twee al meerdere malen bezoek gehad van overheidsdienaren met het verzoek de zaak te laten vallen.

Homoseksualiteit is sinds 1997 niet meer strafbaar in China en in 2001 werd het geschrapt van de lijst van mentale aandoeningen. Maar tradi- tionele opvattingen in het conservatieve land verhinderen nog altijd de volledige acceptatie van LHBT's. De Chinese overheid staat inmiddels wel open voor meer rechten voor homoseksuelen maar slechts mondjesmaat worden wetten die homo's moeten beschermen aangenomen.

Zie ook:  China | "Rechtszaak erkenning Homohuwelijk voorlopiguitgesteld"

bronnen: GaySite.nl / CNN.com / Twitter.com / YouTube.com