zaterdag 8 oktober 2016

Dominee Wielie Elhorst | "De EO stelt uitzending over LHBT-emancipatie uit" ‼

Coming Out Dag 2016  →  De Evangelische Omroep (EO) stelt de TV-uitzending met dominee Wielie Elhorst over LHBT-emancipatie uit. "Het onderwerp zou 'te gevoelig' liggen in delen van de achterban", meldt dagblad 'Trouw'.

Wielie Elhorst is dit voorjaar door de 'Protestantse Kerk Amsterdam' benoemd tot predikant met bijzondere opdracht voor de LHBT–gemeen- schap. Voor zijn inzet voor gelovige LHBT's werd hem in 2014 door het COC de 'Bob Angelo Penning' toegekend. Het vraaggesprek met Wielie Elhorst over LHBT-emancipatie in het TV-programma 'Het Vermoeden' zou zondag 9 oktober door de EO uitgezonden worden – met het oog op Coming Out Dag volgende week dinsdag.

De inzending is echter plotseling door de Evangelische Omroep (EO) uitgesteld, in elk geval tot het einde van de maand. "Ik kreeg te horen dat vanwege de onrust in de omroep besloten is het gesprek later uit te zenden", zegt Wielie Elhorst   Een EO-woordvoerder beaamt dat: "We heb- ben onze leden toegezegd dat we extra waakzaam zullen zijn over de programma's die we maken. Dit past daarbij".
                                 
                                  
Er is al weken onrust rond de 'Evangelische Omroep' over de koers van de omroep  Dat heeft vooral te maken met het feit dat de vrijzinnige IKON is opgegaan in de EO en dat 'Tom Mikkers' daarvoor als programmamaker is aangesteld  Tom Mikkers is lid van de vrijzinnige Remon- stranten én openlijk homoseksueel  Kritiek is er ook op een programma als 'Love Me Gender', over de zoektocht naar liefde en acceptatie van transgenders.

Uit verontrusting over die koers is een open brief geschreven aan de EO-directie door de 'Appelgroep Beleid EO' – een aantal prominente EO–leden uit de orthodox-protestante en evangelische hoek. Onder hen de natuurkundige Cees Dekker, de theoloog Gijsbert van den Brink (broer van EO-journalist Tijs van den Brink) en Jan van der Graaf, voormalig secretaris van de Gereformeerde Bond. Kort daarna stuurden ook twin- tig voorgangers van Baptistengemeenten een open brief aan de Evangelische Omroep (EO), waarin zij hun zorgen uiten over de koers van de omroep.

Deze week heeft een gesprek plaats gevonden tussen de briefschrijvers en de EO, maar dat heeft vooralsnog niet tot een oplossing geleid.

bronnen: COC.nl - COC Nederland / Trouw.nl / Twitter.com – HoLeBi Nieuws / YouTube.com                                                 

OUTtv Media Award | Diva MayDay wint de (Nederlandse) OUTtv Media Award

OUTtv Media Award 2016  →  And the winner is ?!  Diva MayDay   De Amsterdamse drag queen heeft de OUTtv Media Award 2016 ont- vangen voor haar presentatie bij het Human Right Concert.

Diva MayDay heeft in augustus publiekelijk haar ongenoegen geuit over de manier waarom het Human Rights Concert door de Avro·Tros werd uitgezonden  De boodschap over vrijheid en gelijke rechten zou in de montage verloren zijn gegaan. Een hermontage was het gevolg   Voor deze actie krijgt de drag queen nu een OUTtv Media Award ‼ 

Niet verwacht
De award werd afgelopen woensdagavond uitgereikt door OUTtv-presentator Martijn Tulp. "Wat een eer" ‼, reageerde Diva MayDay   "Dit had ik echt niet verwacht. Ik dacht eigenlijk dat Ellie Lust zou winnen, want ik ben zelf ook erg fan van haar. Wat tof"
                                             
                                                      
Ellie Lust
Andere genomineerden waren Douwe Bob, die zonder moeite vertelde biseksueel te zijn – 'Jan Versteegh' en 'Tim Hofman', die zoendend op de L'Homo te zien waren – Ellie Lust, die zich blijft inzetten voor de LHBT-gemeenschap en Lucien Spee, die als directeur van Amsterdam Gay Pride publiekelijk in het huwelijk trad.

Award
OUTtv rijkt jaarlijks de 'OUTtv Media Award' uit aan een persoon die homoseksualiteit op een positieve manier onder de aandacht heeft ge- bracht. Kijkers van de zender OUTtv worden ieder jaar opgeroept te stemmen. Dit jaar werd er massaal gestemd op Diva MayDay   Vorig jaar ging de award naar Boris Dittrich.

Op 11 oktober 2016 is de uitreiking om 18.00 uur te zien op OUTtv. De Vlaamse winnaar wordt maandag bekendgemaakt
                    
                                     
Nederland:  
bronnen: Gay.nl / Twitter.com – OUTtv Nederland / YouTube.com                                                 

vrijdag 7 oktober 2016

Australië | Kylie en Joshua trouwen niet voor invoering van het Homohuwelijk

Australië  -  'Kylie Minogue' is dolgelukkig met haar verloofde 'Joshua Sasse', maar van trouwen is voorlopig nog geen sprake. De twee willen pas hun JA-woord uitwisselen als ook homoseksuele koppels dat kunnen in Australië.

"Ik wilde iedereen ook namens 'Kylie Minogue' laten weten dat wij niet trouwen voordat deze wet is ingevoerd in Australië", zei 'Joshua Sasse' donderdag in een Australische TV-show. "Ik kan er gewoon niet bij dat ik wel mag trouwen met diegene van wie ik hou en dat een ander dat niet mag vanwege zijn seksuele geaardheid".
                                              
                                 
De Britse acteur Joshua Sasse, die zijn trouwplannen met de Australische Kylie Minogue in februari aankondigde, heeft zich aangesloten bij de Say 'I Do' Down Under-campagne. Ook Sia, Kelly Ripa en Margot Robbie maken zich hard voor het homohuwelijk in Australië.

Kylie Minogue liet via Twitter weten het roerend eens te zijn met haar 28-jarige aanstaande 'Joshua Sasse'. "Wij zeggen 'Ja, ik wil' als zij dat ook kunnen" ‼, schreef de 48-jarige zangeres 'Kylie Minogue'.
                                 
                              
Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl – Boulevard / YouTube.com / Twitter.com – Kylie Minogue / Twitter.com – Say 'I Do' Down Under
                                  
                                                     

'Coming Out Dag' 2016 | "Laat zien dat iedereen 'zichzelf' moet kunnen zijn" ‼

Coming Out Dag 2016   Op dinsdag 11 oktober is het Coming Out Dag en de voorbereidingen zijn in volle gang. Op dit moment hebben al minstens 90 gemeenten aangekondigd om de Regenboogvlag te hijsen en (vaak samen met COC-verenigingen) activiteiten te orga- niseren. Ook scholen, sportclubs, maatschappelijke instellingen, provinciehuizen en ministeries doen mee.

Op Coming Out Dag wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De vlaggen worden op 11 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur gehesen. Deze actie is op Twitter te volgen via #regenboogvlag2016 en #comingoutdag2016.

Regenboogvlag
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De 'Regenboogvlag' symboliseert dit voor LHBT's.  De vlaggen worden gehesen om deze boodschap geza- menlijk kracht bij te zetten  Een zichtbare aanmoediging van de gemeenten voor LHBT-inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisa- ties om zich daarvoor in te zetten.

Het hele jaar door
De boodschap van Coming Out Dag geldt het hele jaar. In 2009 riep op initiatief van het COC de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk de datum 11 oktober uit tot Nationale Coming Out Dag, om daarmee de sociale acceptatie van LHBT's te bevor- deren.

Al sinds 2008 heeft een aantal zogenaamde 'Regenbooggemeenten' afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid - weerbaarheid en sociale acceptatie.  Coming Out Dag is aanleiding voor een zichtbaar gezamenlijk statement van lokale bestuurders, die zich hiermee ambassa- deurs tonen voor verbetering van de positie van LHBT-medeburgers.

Coming Out Dag-activiteiten
Ook dit jaar zijn er rondom de Coming Out Dag veel activiteiten → Zie HIER voor een overzicht (work in progress).  
                                          

                                     
Een greep uit de activiteiten:
In Hoorn hijst wethouder 'Nel Douw' op maandag 10 oktober de Regenboogvlag samen met 100 middelbare scholieren. Aansluitend is er een scholierendebat met drie scholen. In de middag is er een lezing voor gebiedsteams en zorg- en welzijnsinstellingen uit de gemeente over oude- ren en LHBT, een fototentoonstelling en een maaltijddialoog. 
Het zijn onderdelen van een Roze Week (07 t/m 16 oktober 2016). 

In Zwolle gaat het ROC Deltion (ruim 14.000 studenten) samen met het COC actief aandacht besteden aan de dag.

In 'Zeeland' wordt op zaterdag 8 oktober vanwege Coming Out Dag op verschillende voetbalvelden door juniorenteams met 'Regenboogballen gevoetbald' waarmee de clubs laten zien dat iedereen zichzelf moet (kunnen) zijn op het sportveld.

In 'Utrecht' zullen op vele accommodaties van de gemeente Regenboogvlaggen hangen  Alle gemeentelijke medewerkers ontvangen op deze dag van het COC een gadget in de vorm van een smartphone doekje om Coming Out Dag te vieren. De cateraar maakt een enorme Regenboog- salade. Het college van B&W krijgt een regenboogtaart als dank voor hun inzet het afgelopen jaar voor LHBT's in de stad. Op 11 oktober zal de burgemeester een kunstwerk onthullen in het stadskantoor.

COC Midden-Nederland organiseert in de provincie Utrecht een 'Regenboogvlaggen Tour'   Er zullen 10 gemeenten worden bezocht die voor het eerst vlaggen dit jaar ... Stichtse Vecht (Maarssen), Wijdemeren (Loosdrecht), Blaricum, Gooise Meren (Bussum), Huizen, Nijkerk, Culemborg, Baarn, Veenendaal en IJsselstein.

In 'Enschede' en 'Hengelo' wordt vanaf donderdag 06 t/m zaterdag 15 oktober 2016 een "Coming Out Week" georganiseerd die bol staat van activiteiten.

In een aantal steden wordt op (of rond) Coming Out Dag een Regenboogzebrapad geopend ‼ – In: Arnhem, Berkel, Lelystad, Oss en Zaandam.

Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com / Twitter.com – Simon Timmerman
                                 
                                                 

donderdag 6 oktober 2016

TV-Tip – TLC – Louisa & Rosanna | "Transgenderkoppel heeft een Kinderwens"

Louisa & Rosanna - Kinderwens    De Limburgse transgenders Louisa & Rosanna hebben besloten dat ze toch graag een kindje willen. Nadat ze zich eerst breeduit hebben laten voorlichten door andere stellen die niet op de 'traditionele manier' hun kind konden krijgen -hebben ze nu de knoop doorgehakt en gaan ze er zelf ook helemaal voor.
                                          
                                     
Louisa & Rosanna hebben een privé-kliniek gevonden en zaad besteld om Rosanna zwanger te maken   Lukt het ze om hun droom van een ge- zin te verwezenlijken ?!  Hun spannende avontuur is te zien in het nieuwe seizoen van dit spraakmakende liefdeskoppel.

Louisa & Rosanna:  "Onze Transgender Liefde" is vanaf donderdag 06 oktober 2016 wekelijks te zien bij TLC om 20:30 uur.
bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                           

Gay · Voetbal | Ook Ajax, Feyenoord en PSV maken werk van Homo-acceptatie

Voetbal – LHBT's  →  Vier jaar geleden hadden ze niet durven dromen dat er voorlichtingsbijeenkomsten zouden zijn georganiseerd bij de grote voetbalclubs.

De voetbalwereld staat nou niet bepaald bekend vanwege de acceptatie van homoseksualiteit. Maar langzaam lijkt dat iets te gaan verande- ren. De drie grote clubs van het land, AjaxFeyenoord en PSV, proberen het onderwerp nu bespreekbaar te maken bij spelers en trainers.

Namens de John Blankenstein Foundation (JBF) organiseert Karin Blankenstein voorlichtingsbijeenkomsten voor voetbalclubs. Dat begon een aantal jaar geleden met kleine verenigingen, maar nu de 'grote drie' zijn gevolgd heeft iedere club uit de Eredivisie de John Blankenstein Foun- dation op bezoek gehad. "Dit had ik vier jaar geleden niet durven dromen", aldus Karin Blankenstein.
                                         

                                    
► In de workshop van de John Blankenstein Foundation krijgen jeugdtrainers uitleg over omgang met LHBT's, om pestgedrag te voorkomen. Volgens Karin Blankenstein de zus van de in 2004 overleden eerste openlijk homoseksuele voetbalscheidsrechter John Blankenstein is het doel van die workshops niet om spelers uit de kast te halen of om clubs een statement te laten maken.

De workshops worden gegeven sinds 2012, toen de KNVB een actieplan voor homo-acceptatie presenteerde.

bronnen: Winq.nl / Trouw.nl / Twitter.com – Trouw
                                                  
                                                   

woensdag 5 oktober 2016

Amsterdam · De Nachttempel | De onofficiële aftermovie van 'De Nachttempel'

Onze columnist Elio Heres was afgelopen weekend bij De Nachttempel. Een groot feest georganiseerd door Winq. In deze hysterische video gaat Elio Heres voor de Amsterdamse nieuwszender AT5 op onderzoek uit hoe extravagant de gasten waren

Zie ook:  

bronnen: Gay.nl / YouTube.com


        
                                 

Docu "Uit de Kast, en dan" ?! | "Jonge Homo's vertellen over hun Coming Out"

Omroep West - "Uit de Kast, en dan" ?!   Journalist Johan Overdevest (42) heeft voor Omroep West de documentaire "Uit de Kast, en dan" ?! gemaakt, in het kader van Coming Out Day op 11 oktober. Johan Overdevest, zelf homoseksueel, spreekt vandaag en zaterdag in de uitzending met drie homojongeren, die negatieve reacties over hun geaardheid krijgen.

Wat vindt u van de acceptatie van Homoseksuelen ?!
"Ik wil benadrukken dat ik in grote lijnen blij ben hoe het eraan toe gaat in Den Haag en Nederland"  "Ik kan bijna overal met mijn vriend over straat lopen en ik kan met hem trouwen  Maar we zijn er als samenleving nog niet. Dat blijkt wel uit de gesprekken die ik heb gevoerd met de jongeren. Zo haat de vader van een van de jongens (Lennart) homo's zonder een duidelijke reden".

Hangt acceptatie ook van het milieu af ?!
"In mijn beleving wel, maar het is niet zo dat geloof en culturele achtergrond per definitie een rol spelen. De jongeren met wie ik heb gesproken hebben heel diverse achtergronden.  Zo vertelt een Islamitisch meisje (Lena) dat haar moeder vindt dat ze een ziekte heeft  Maar ook een Hol- lands meisje (Quine) uit Wassenaar krijgt negatieve reacties op school".
                                                
Zoals ?!
"Ze krijgt te horen dat ze vies is, alleen omdat ze op vrouwen valt  Of dat ze haar seksuele geaardheid heeft verzonnen en ze zich aanstelt en aandacht wil".

Wat wilt u bereiken met uw documentaire ?!
"Ik wil duidelijk maken dat de Coming Out Day nog echt nodig is. Het is niet zo dat we door de Gay Pride er al helemaal zijn. Veel mensen heb- ben geen idee dat ze anderen kwetsen  Mijn doel is hen beter te laten nadenken.  Nu, in 2016, maken sommige mensen zich nog druk om een vrijwillige reactie tussen twee volwassen mensen en dat twee mannen met elkaar zoenen. Waar ben je dan mee bezig" ?!

Zie ook:  OmroepWest.nl | Documentaire: "Uit de Kast, en dan" ?!  /  DenHaagFM.nl | Documentaire: "Uit de Kast, en dan" ?!

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / Twitter.com – COC Haaglanden / OmroepWest.nl  Video


                                         

dinsdag 4 oktober 2016

Het is "Dierendag" – Dus hier een lading foto's van 'Hunks met hun Huisdier' ‼

Ook wij vieren 'Dierendag'. Niet dat we al de hele dag achter onze redactiepoes aanrennen met extra lekkere brokjes, we doen het op een andere manier: met hunks en hun huisdier

Laten we ons even beperken tot de meest gangbare huisdieren die we hier hebben: honden en katten. Doe zelf ook mee en post een foto van je- zelf met je eigen dier op onze 'Facebook-pagina' 

Zie ook:  Vandaag is het Dierendag   /  Dierendag | "Fijne mannen met diertjes"   /  Op Instagram is het elke dag 'Dierendag'

bronnen: Winq.nl / Facebook.com - Winq.nl                                         

België | "Het is weer bijna tijd voor de Belgische Homo Top 100" - Stem mee ‼

Het is weer bijna tijd voor de Belgische editie van de 'Homo Top 100'.  Op vrijdag 5 augustus werd de volledige Nederlandse Homo Top 100 uitgezonden ‼  Vanaf nu kan je weer mee stemmen voor de '100 leukste HoLeBi getinte songs' die op zaterdag 29 oktober tijdens de Homo Top 100 'Party' in de Antwerpse Red&Blue zullen worden gedraaid.

    
Vorig jaar stond het nummer Euphoria van Loreen op nummer 1 in de Belgische Homo Top 100. Wie het dit jaar zal worden bepaal ook jij mee. De Belgische Homo Top 100 is trouwens alweer aan z'n dertiende editie toe. En zoals steeds volgt er op het einde een big party georganiseerd door de HoLeBi jongerengroep Enig Verschil uit Antwerpen in samenwerking met de Breakfast Club.  

Mee stemmen op de Homo Top 100 – Editie 2016 ?!    KLIK HIER 


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com / Facebook.com – ZiZo-Magazine                                                          

maandag 3 oktober 2016

USA - Showbizz - Sketch | 'Ariana Grande' doet Shakira, Rihanna en Britney na

Voor een sketch in Saturday Night Live kroop Ariana Grande in de stembanden van Shakira, Rihanna en Britney Spears. De reactie van Britney Spears: "Ik heb beter gehoord".

In verschillende 'Late Night Shows' op de Amerikaanse TV doen artiesten zo goed mogelijk hun best te klinken als een van hun concullega's ‼ Bekend is de Wheel of Musical Impressions in The Tonight Show starring Jimmy Fallon.
                                      
                               
Toen Ariana Grande daar te gast was, deed ze Britney Spears ook al eens na. Nu was het raak in de Saturday Night Show, waar ze de zan- geres opnieuw imiteerde. Dat deed ze best goed, waarna ook Shakira, Rihanna, Céline Dion en Whitney Houston aan de beurt waren.

Vooral Céline Dion was spot on, maar ook de andere imitaties waren geweldig.

bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Winq.nl / YouTube.com

        
                                                          

Maastricht | Kamervragen na aanval op Amsterdamse drag queen Lady Galore

Maastricht – Café Rosé – Lady Galore  →  In 2014 won ze het 'Roze Lieverdje' voor haar strijd voor de lesbienne-, homo-, biseksueel- & transgender-emancipatie in de stad  Maar afgelopen weekend werd de bekende Amsterdamse drag queen "Lady Galore" samen met twee andere queens aangevallen in Maastricht.

Lady Galore was afgereisd naar Limburg om daar op te treden tijdens Café Rosé in 't Maastrichtse gebouw van COC-Limburg.  Toen Lady Ga–lore samen met 2 andere drag queens na een rondje barhoppen, weer terug wilden gaan naar het COC – kwamen ze een groep jongeren tegen ‼ "Het was een groep van rond de twaalf jongens  Toen wij voorbij kwamen werd één van mijn vrienden bespuugd en werd er 'kankerhomo's' ge- roepen. Dat pikte ik niet", vertelt Lady Galore aan AT5. Ze liep op de groep af en ging verhaal halen.
                           
                        
Agenten deden niks
"Maar toen begon het geduw en getrek", vertelt de drag queen. "Wij hebben ook teruggeduwd want we laten niet over ons heen lopen. Maar één van ons werd vervolgens gestompt".  "Twee agenten te fiets kwamen aangereden en gingen meteen met hun rug naar de groep jongeren staan", vertelt Lady Galore. "Eén van de agenten zei alleen maar 'weg jij' tegen mij. Terwijl de groep bleef roepen 'kankerflikker' en 'blijf van me af an- ders krijg ik AIDS'. Maar daar werd gewoon niets mee gedaan".

Lady Galore zegt 'geschokt en heel erg teleurgesteld' te zijn, vooral om de reactie van de betreffende agent  Vandaag heeft het drietal contact gehad met Roze in Blauw, een team van de politie dat de belangen van Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen en Transgenders behartigd. "Roze in Blauw heeft aangegeven dat we een klacht tegen de agent moeten indienen".

Kamerlid Ahmed Marcouch gaat vragen stellen
Inmiddels heeft ook politiek Den Haag lucht gekregen van de zaak. Kamerlid Ahmed Marcouch gaat vragen stellen aan de minister van Veilig- heid en Justitie, Ard van der Steur. De politie Limburg heeft nog niet gereageerd op het incident.
bronnen: AT5.nl / Twitter.com – Lady Galore / Twitter.com – AT5