zaterdag 13 oktober 2018

LHBTI-asielzoekers | "Onvoldoende steun voor bedreigde LHBTI-asielzoekers"

LHBTI-asielzoekers,  die in asielzoekerscentra worden gediscrimineerd en bedreigd door andere asielzoekers, krijgen te weinig steun van COA-medewerkers en politie. Dat stelt LGBT Asylum Support, een stichting die LHBTI-asielzoekers bijstaat.

LGBT Asylum Support werd door een aantal LHBTIasielzoekers gevraagd om advies nadat ze werden gediscrimineerd en bedreigd.  Volgens LGBT Asylum Support wilde de locatiemanager de verhalen van discriminatie en bedreiging niet geloven, omdat die haaks op waarnemingen van de COA stonden. "We hebben al een Regenboogvlag, wat wil je dan nog meer" ?!

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Onvoldoende steun voor bedreigde LHBTI-asielzoekers"
bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net                                                                        

Leather Pride Amsterdam 2018 | Verkiezing 'Mister Leather Netherlands' 2019

Amsterdam - Leather Pride  –  Dit jaar vindt van 25 tot 28 oktober voor de vierentwintigste keer Leather Pride Amsterdam plaats. Dit is een weekend gevuld met diverse leer- en fetisj-evenementen – waaronder 'n Leather Dinner georganiseerd door LFN en 'n Leather boottour door de Amsterdamse grachten georganiseerd door XXXLeather

De afsluiter van Leather Pride Amsterdam is Invasion, georganiseerd door Michael Roks en z'n team, de leather/fetish party van 't weekend. Daaraan vooraf wordt de Mr. Leather Netherlands 2019 gekozen.

27 oktober 2018 – Eagle Amsterdam – Warmoesstraat 90 → Bezoek de verkiezing en bepaal mee wie de Mr. Leather Netherlands 2019 wordt ‼

Lees verder op de website van GayNews.nl:  "Verkiezing Mister Leather Netherlands 2019"
                                                      
        
                                            

bronnen: GayNews.nl / YouTube.com / Twitter.com – GayNews.nl
                                                 
                                           

vrijdag 12 oktober 2018

Friesland - Leeuwarden - Love For All | Conchita Wurst komt naar Leeuwarden

Leeuwarden  –  Op zaterdag 03 november 2018 is songfestivalwinnaar 'Conchita Wurst' de hoofdact tijdens het 'Love For All' Festival in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden

► Love For All is onderdeel van de speciale week in de Friese hoofdstad - en dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa - over mannen, vrouwen, genderidentiteit en seksualiteit. 

KLIK HIER voor meer informatie over dit unieke festival ‼

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                                   

België - Brussel - LGBT's | Eerste 'LGBT-vluchthuis' opent de deuren in Brussel

België  Brussel    In Brussel is het eerste vluchthuis voor HoLeBi's en Transgenders geopend van België. In 't huis kunnen HoLeBi's en Transgenders tussen de 18 en 25 jaar terecht die thuis niet langer welkom zijn.

Naast de tijdelijke opvang kunnen de jongeren ook rekenen op psychologische en juridische hulp. Volgens 't Brusselse Regenbooghuis  de koepel van HoLeBi & Transgenders – komen elke week jongeren aankloppen die op straat zijn terecht gekomen. Het gaat daarbij meestal om jongeren die zich net ge-out hebben en van wie de ouders het een probleem vinden dat hun kind HoLeBi of Transgender is.
                         
                                                        
Het opvanghuis is een appartement  met twee slaapkamer waar maximaal vier jongeren te gelijk kunnen verblijven. In eerste instantie kunnen ze er drie maanden verblijven. Als er na die periode nog bijkomende hulp nodig is kan die periode verlengd worden.
                                                  
                                                                 
Zie ook:
bronnen: GayLive.be / VRT.be / HLN.be / Twitter.com - GayLive.be / YouTube.com


        
                                                                    

donderdag 11 oktober 2018

D66 kiest openlijk Homoseksuele 'Rob Jetten' als nieuwe D66-fractievoorzitter

D66 – Rob Jetten  →  De openlijk Homoseksuele "Rob Jetten" (31) is verkozen tot fractievoorzitter van de 'Tweede Kamerfractie' van D66.  Hij volgt Alexander Pechtold op ‼

Rob Jetten was o.a. werkzaam bij ProRail en actief als gemeenteraadslid in Nijmegen.  Zijn carrière bij D66 begon bij de D66-fractie in de Eerste Kamer der Staten-Generaal, waar hij als beleidsmedewerker werkzaam was. Ook was hij voorzitter van de Jonge Democraten.

Rob Jetten volgt Alexander Pechtold op.  Die noemt Rob Jetten "niet alleen 'n talent, maar ook een leider".  Volgens Alexander Pechtold heeft Rob Jetten "laten zien moeilijke dossiers met groot gemak aan te kunnen".
                                              
                                       

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


      
                                                 
      
                                                               

Orlando Boldewijn | 27-jarige Hagenaar Roy B. vervolgd om dood van Orlando

Den Haag  Roy B.  →  De 27-jarige Roy B. wordt door het OM vervolgd wegens betrokkenheid bij de dood van Orlando Boldewijn. De 17-jarige Orlando Boldewijn kwam afgelopen februari om het leven na een afspraak via Grindr. De Hagenaar werd in april aangehou- den ‼

Roy B. werd na zijn aanhouding in april al snel vrijgelaten,  omdat er 'onvoldoende gronden' waren om hem vast te houden ‼  Hij wordt nu vervolgd omdat hij 't lichaam van Orlando Boldewijn in de nacht van 18 op 19 februari in het water zag liggen,  maar geen hulp heeft aangeboden of alarm heeft geslagen, meldt het OM naar aanleiding van onderzoek.

Het OM heeft een voorlopige tenlastestelling opgesteld. Roy B. wordt mogelijk vervolgd voor mishandeling met dood tot gevolg – dood door schuld en het nalaten van hulp verlenen.  Er wordt nog aanvullend onderzoek verricht naar de zaak en de betrokkenheid van de verdachte. Roy B. wordt na dit onderzoek gedagvaard.
                                                            
        
                                                    
Zie ook:
Hagenaar Roy B. vervolgd voor dood Orlando Boldewijn   OM vervolgt 27-jarige Hagenaar om dood 17-jarige Orlando
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                                          

woensdag 10 oktober 2018

PrEP | Zesde geval van Hiv-besmetting wereldwijd ondanks gebruik van 'PrEP'


Amerika  →  Een man uit Californië die al geruime tijd 'PrEP'medicatie neemt tegen Hiv is besmet geraakt met het Hivvirus. Het zou hierbij al om het zesde geval wereldwijd gaan van een man die Hiv krijgt terwijl hij 'PrEP' neemt,  maar volgens experts is 't medicijn toch nog steeds effectiever dan condooms.

Gezondheidsdeskundigen zijn op de hoogte gebracht van de Amerikaanse man die Hiv kreeg ondanks dat hij PrEP neemt. De man is vermoede– lijk de eerste in Californië en de derde in de Verenigde Staten ‼  Andere gevallen kwamen al voor in 'Amsterdam', 'Australië', 'Canada' en 'New York'. Hoewel vooral Homo's PrEP nemen, wordt het middel ook genomen door Biseksuelen, Heteroseksuelen en Transgenders.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Zesde geval van Hiv-besmetting ondanks gebruik van PrEP" 

Zie ook:  
bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – HoLeBi.info
                                            
                                                     

Coming Out Dag 2018 – 11 oktober 2018 | Iedereen moet zichzelf kunnen zijn

Coming Out Dag  →  Op donderdag 11 oktober is het 'Coming Out Dag' en voor het eerst wordt op die dag op 'alle provinciehuizen' de Regenboogvlag gehesen. Veel gemeenten doen dat ook en organiseren (vaak samen met COC-verenigingen) activiteiten. Ook scholen sportclubs, maatschappelijke organisaties, bedrijven, politiebureaus en ministeries doen mee.

  Op 'Coming Out Day' wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. 'Coming Out Day' is op Twitter te volgen via: #Regenboogvlag2018 en #ComingOutDag2018

Lees verder op de website van COC.nl:  Coming Out Dag 2018 | "Iedereen moet zichzelf kunnen zijn"

Zie ook:
Burgemeester Nunspeet weigert hijsen van Regenboogvlag op Coming Out Dag  /  Coming Out Day is nog niet overal gewoon
                                                     
                                                     
Update:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Twitter.com - AT5.nl / Facebook.com – COC.nl → COC West Brabant                                                                 

dinsdag 9 oktober 2018

Rutger Vink - Furtjuh - Homo - Video | YouTuber beledigd om zijn 'geaardheid'

Rutger Vink - Video  →  In een nieuwe aflevering van Bekend & Vermomd gaat Jeroen Holtrop de straat op met YouTuber Rutger Vink ook bekend als Furtjuh die openlijk Homoseksueel is. Op straat komen ze erachter dat lang niet iedereen z'n geaardheid accepteert ‼

Zie ook:

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:
•   YouTuber 'Furtjuh' bedreigd tijdens het opnemen van een video → vanwege zijn geaardheid ‼  

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com                                         

Amerika - Taylor Swift – Showbizz | "Taylor Swift komt op voor Homorechten"


Lang hield zangeres Taylor Swift haar mond als het ging over politiek. Al even lang dachten Republikeinen dat zij hun supporter was, vanwege haar country-achtergrond. Maar ze schaart zich nu achter de Democraten en maakt zich sterk voor LHBTIQ-rechten.

Taylor Swift kreeg regelmatig kritiek omdat ze zich nooit uitsprak over haar politieke voorkeuren ‼  Veel Republikeinen gingen er vanuit dat Taylor Swift hun partij zou ondersteunen: "Ze komt uit 'Tennessee'  maakte countrymuziek en liet zich in tegenstelling tot andere zangeressen als Katy Perry en Cher nooit uit over haar politieke voorkeuren.
                                                   
        
                                                     
Nu dus wel. Waarom ?!  "Omdat er de afgelopen jaren veel is gebeurd, niet alleen in mijn leven maar in de hele wereld ‼  Waar ik vroeger terughou– dend was in mijn uitspraken over politiek, wil ik me nu wel laten horen".

De 28-jarige zangeres zegt nu: "Ik sta achter de strijd om gelijke rechten voor LHBTI's. Elke vorm van discriminatie op basis van seksuele oriëntatie is verkeerd. Ook het racistische systeem in dit land is eng en ziekmakend".

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Taylor Swift komt op voor Homorechten"

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Facebook.com – Winq.nl                                                        

maandag 8 oktober 2018

Drenthe | "The Box is 'nieuwe ontmoetingsplek' voor Drentse LHBT–jongeren"

Drenthe - Assen   Met 'The Box' in Assen hebben Drentse Homo, Lesbische, Biseksuele of Transgender–jongeren een eigen plek om elkaar regelmatig te ontmoeten. "Het werd tijd" ‼

Assen kan er zaterdag niet omheen. De Drentse Regenboogweek is begonnen, en dat betekent een week lang extra aandacht voor de sociale ac ceptatie van Homo's, Lesbiennes, Biseksuelen, Transgenders en Intersekse mensen ‼  Vanaf zaterdag hebben Drentse "LHBTI–jongeren" in Assen bovendien een eigen plek om elkaar te ontmoeten: The Box.


Zie ook:

Extra:  

bronnen: DVHN.nl – Dagblad van het Noorden / Facebook.com – AsserCourant.nl                                                  

Roemenië | Roemeens Referendum over verbieden 'Homohuwelijk' is ongeldig

Roemenië      Een referendum over een verbod op het 'Homohuwelijk' in Roemenië is ongeldig.  "De opkomst was te laag", meldt het verkiezingsbureau zondag.

Minstens 30 procent van de kiezers moest een stem uitbrengen. Bij het sluiten van de stemlokalen bleef het percentage steken op 20,4 procent ‼

Het referendum was bedoeld om in de grondwet te verankeren dat een huwelijk alleen mogelijk is tussen een man en een vrouw.

De stemming werd georganiseerd door de maatschappelijke organisatie Coalitie voor de Familie – die ervan gruwt dat mensen van hetzelfde ge- slacht met elkaar trouwen. 

Lees verder op de website van NU.nl:  "Roemeens referendum over verbieden Homohuwelijk is ongeldig"  
                                                  
                                         
                                         
Zie ook:
Extra:  Roemenië | "Het bange leven van de Roemeense Homo" ‼

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl: 
•   Roemenië – Rechtbank – LGBTI's | "Verbod op Homohuwelijk lijkt van de baan"  
•   Europa – Roemenië – LGBTI's | "Homohuwelijk officieel verboden in Roemenië"

bronnen: NU.nl / Facebook.com – GayVriendenChat → NU.nl / Facebook.com – Sophie in 't Veld → NOS.nl