zaterdag 22 februari 2020

► Gaykrant100 | "Ryanne, Duncan, Margriet & Emre staan in de Gaykrant100"

Gaykrant100      Songfestival-winnaar Duncan Laurence, Rock-zangeres Ryanne van Dorst, presentatrice Margriet van der Linden en Youth Pride ambassadeur Emre Hoogduijn zijn opgenomen in de 'Gaykrant100'. Zij maken volgens het grootste LHBTI+-platform van Nederland het verschil voor die community ‼

Het is de eerste keer dat de krant een dergelijke lijst naar buiten brengt. In de Gaykrant100 staan mensen van alle leeftijden, die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor LHBTI+'ers.bronnen: Rijnmond.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl                                                     

Brit Awards – Live | "Billie Eilish – No Time To Die" ·&· "Harry Styles – Falling"

Brit Awards  –  De broer van Billie Eilish leidt behoorlijk af bij het optreden van Billie zelf. Dat zit daar maar mooi te wezen achter die vleugel ‼  Afijn, het gaat natuurlijk niet om Finneas O'Connell, maar om dit lied, dat voor de nieuwe "James Bond"film is geschreven door broer en zus.

Aanvankelijk lijkt het helemaal niet op een standaard 'James Bond'lied, maar na een keer of tien luisteren zie je het helemaal voor je hoe Daniel Craig door de lucht schiet om de violen van 'No Time To Die' te raken. Hier het optreden van Billie Eilish tijdens de Brit Awards.
                                                 

                                                   
Ook Harry Styles zong live tijdens de Brit Awards. Hij trad op in een heel erg duur uitziend 'pyjamapak' en wat men noemt een 'pearl necklace'. Die kanten handschoentjes maken de look helemaal af.
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                                                    

vrijdag 21 februari 2020

Indonesië | Indonesisch wetsvoorstel: Homoseksualiteit + S&M criminaliseren

Indonesië    Een gelekte versie van het zogenoemde 'Familie Veerkracht' wetsvoorstel onthult dat Indonesische politici van plan zijn om LHBTI+–mensen naar rehabilitatiekampen te forceren, terwijl Draagmoederschap en S&M ook worden verboden ‼  Zowel "Homo- seksualiteit" als "Sadomasochisme" worden gecategoriseerd als 'seksuele afwijkingen' in het wetsvoorstel, samen met Incest.

Hoewel Homoseksualiteit legaal is in het grootste deel van Indonesië, straffen sommige gebieden (zoals Atjeh en stad Palembang) Homoseks onder de 'Sharia'-wetgeving met zweep- of stokslagen.  Over 't algemeen worden de houdingen tegenover de LGBTI+-gemeenschap vijandiger, deels door het toenemend aantal mensen die de Islamitische wet steunen.


bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                          

Winq Awards | "Dit zijn de vijf winnaars van de 'Winq Diversity Awards' 2020"

Amsterdam - Winq Awards    Vijf personen en organisaties, waaronder 'Jongere van het Jaar' Emre Hoogduijn, Trans United Europe- voorzitter Dinah Bons en Philips, ontvingen op donderdag 20 februari een 'Winq Diversity Award' voor hun buitengewone bijdrage op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusie voor de LHBTI+-gemeenschap in Nederland. De winnaars werden aangedragen door de lezers van Winq.nl.

"Met de 'Winq Diversity Awards' eren wij vijf personen en initiatieven met dezelfde missie. Mensen die zich met bloed, zweet, tranen en heel veel liefde inzetten voor de zichtbaarheid en acceptatie van de Nederlandse Regenboogfamilie", aldus hoofdredacteur Edwin Reinerie.

De Winnaars
   Local Diversity Award 2020  →  Stichting Prisma Groep 
                                                                                                                   

                                                                        
Lees verder op de website van Winq.nl:  "Dit zijn de winnaars van de Winq Diversity Awards 2020" ‼ 


bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


       
                                                         
       
                                                               
       
                                                    

donderdag 20 februari 2020

Den Haag - 20 t/m 28 maart → LHBTI+-films | "Movies That Matter Festival" ‼

Den Haag    Van 20 t/m 28 maart is het weer tijd voor het 'Movies That Matter Festival' in Den Haag.  Het MTMF is hét internationale filmfestival over mensenrechten en een duurzame samenleving ‼  LGBTI+ is een van de thema's die het festival dit jaar weer rijk is.

Hieronder 3 titels uit de LGBTI+-selectie:

•   Deux    "Trailer"  →  Nina en Madeleine hebben al jarenlang een geheime relatie ‼  Ze wonen in appartementen tegenover elkaar, dus het was makkelijk om elkaar te ontmoeten zonder achterdocht te wekken. Als Madeleine een infarct krijgt, moet Nina vechten voor de kans om voor haar te zorgen. Het noodlot brengt hun geheim langzaam aan het licht.
   Lola Vers La Mer    "Trailer"  →  Lola is een 18-jarig Transgender-meisje. Ze woont in een opvanghuis met haar enige vriend, Samir. Als haar moeder overlijdt, zorgt vader Philippe ervoor dat Lola 'de begrafenis' mist ‼  Hij schaamt zich voor haar en weigert te accepteren dat Lola niet langer Lionel is. 
   Moffie    "Trailer"  →  In Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid wordt de 18-jarige 'Nicholas' klaargestoomd voor militaire dienst ‼  Zijn Homo- seksuele gevoelens moet hij verbergen, in een door Homofobie doordrenkte machocultuur.

Voor het volledige programma van "Movies That Matter Festival 2020":  KLIK HIER 

Zie ook:  
Zij Aan Zij | "Movies That Matter Festival"   The Hague Online | "Movies That Matter" ‼  /  De Protagonisten | "Movies That Matter" ‼ 

Extra:
Movies That Matter Festival → Website ‼   MTMF → Facebook ‼  /  MTMF → Twitter ‼  MTMF → Instagram ‼  /  MTMF → YouTube ‼ 

bronnen: Herrie.com – Persbericht → Roos de Soete / YouTube.com                                                             

Gemeente Geldrop-Mierlo | Regenboogbankje voor: acceptatie van LHBTI+'ers

Geldrop-Mierlo  →  Gemeente Geldrop-Mierlo heeft een 'Regenboogbankje' geplaatst bij de Mierlose molen voor de acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap.

Wethouder Rob van Otterdijk van de gemeente GeldropMierlo onthulde 't bankje:  "Na de Regenboogvlaggen en het verweven kunstwerk in Geldrop is dit bankje weer een stap in de goede richting naar LHBTI+-acceptatie".

Het bankje is gemaakt van staal in de kleuren van de Regenboog en is een ontwerp van 'Katja van den Eijnden'. "Het bankje symboliseert verbin- ding en speelt een 'belangrijke rol' in de acceptatie voor de LHBTI+-gemeenschap" ‼, aldus ontwerpster 'Katja van den Eijnden'. Het bankje moet laten zien dat Geldrop-Mierlo de LHBTI+-gemeenschap accepteert.
                                                           

                                                       
Wethouder Rob van Otterdijk vindt het bankje nodig omdat de LHBTI+ nog steeds niet helemaal wordt geaccepteerd.  "LHBTI+'ers worden soms nog buitengesloten of uitgescholden, dat gebeurt ook in de gemeente Geldrop-Mierlo. Het bankje moet bijdragen aan de acceptie" ‼  Het gemeente- bestuur denkt dat dit de beste manier is.


bronnen: Studio40.nl / YouTube.com / Twitter.com – Studio40.nl
                                                             
                                                  

woensdag 19 februari 2020

India - Film: 'Shubh Mangal Zyada Saavdhan' | Een 'Gay romcom' in Bollywood

Vrijdag 21 februari komt de eerste 'Bollywood'film uit met een Homothema sinds India seks tussen mensen van hetzelfde geslacht legaliseerde in 2018.  De LGBTIQ+gemeenschap in India kijkt uit naar de release van een 'grootschalige romcom' in Bollywood over twee geliefden.

De titel van de film is Shubh Mangal Zyada Saavdhan wat 'wees extra voorzichtig met het huwelijk' betekent.  Het gaat over twee jonge Homo- seksuele geliefden in India.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "Eerste Gay romcom in Bollywood" ‼
bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                                              

Nederlandse regering schat veiligheidssituatie van Homo's in Iran niet goed in

Iran – LHBTI+'s  →  De Nederlandse regering heeft het beschermingsniveau voor Homo's en Transgenders uit Iran verlaagd op basis van verkeerde conclusies.  Dit stelt de in Londen gevestigde Iraanse mensenrechtenorganisatie "6rang" in een kritische brief aan de Tweede Kamer.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) kondigde vorig jaar juli nieuw beleid aan ten aanzien van LHBTI+'ers uit Iran.  Homoseksuelen zouden voortaan worden beschouwd als een 'risicogroep' en niet meer als een 'groep van bijzondere aandacht'. 


dinsdag 18 februari 2020

België · Miss Travestie | "Dit zijn de kandidaten voor 'Miss der Missen' 2020" ‼

België  –  Op 29 februari 2020 organiseert Miss Travestie België opnieuw een 'Miss der Missen'.  Deze wedstrijd is een 'best of' van de voorbije jaren.

Klik op de namen in onderstaande lijst en bekijk de video van de desbetreffende kandidaat van de "Miss Travestie België 2020"–verkiezing ‼

Dit zijn de kandidaten:
   Miss Travestie België 2019  –  Winnares 2019       Miss Thalia  
   Miss Travestie België 2011  –  Winnares 2011       Iluna Lee
   Miss Travestie België 2014  –  Winnares 2014       Danity Grace
   Miss Travestie België 2017  –  Winnares 2017       Miss Stephany
•   Miss Travestie België 2012  –  Eerste Eredame      Starina
   Miss Travestie België 2016  –  Eerste Eredame      Lady Gwen
•   Miss Travestie België 2018  –  Eerste Eredame      Daisy-D-Zire

Zie ook:
bronnen: BeOut.be / Facebook.com – BeOut.be / Facebook.com – Miss Travestie België → Miss der Missen 2020                                                                   

Transgenders eisen excuses van de NL overheid voor "verplichte sterilisatie" ‼


Tussen 1985 en 2014 moesten mensen die hun geslachtsregistratie wilden wijzigen eerst geslachtsaanpassende operaties en onomkeerbare sterilisatie ondergaan. Dit was wettelijk verplicht volgens het Burgerlijk Wetboek


Lees verder op de website van Winq.nl:  "Transgenders eisen excuses van de overheid" ‼ 
                                                          
                                                   
                                                      
Zie ook:

maandag 17 februari 2020

Froukje Veenstra vertaalt Macklemore's 'Same Love' - met sterke boodschap ‼

Nieuwkoop – Froukje    Froukje Veenstra kwam langs in de 3FM Live Box om een unieke cover van 't nummer Same Love van rapper Macklemore te spelen. Ze verwerkte haar eigen boodschap in het nummer en gaf hier haar eigen (Nederlandse) sound aan. 

In de Nederlandse bewerking zingt Froukje Veenstra over haar jeugd en over hoe ze opgroeide als: 'Biseksuele' vrouw ‼  Het nummer gaat over acceptatie en de liefde die in vele vormen voorkomt.


bronnen: GayLive.be / YouTube.com                                                                     

Australië | "Drie 17-jarige jongens opgepakt voor: 'Grindr·moord' in Australië"

Australië  "Grindr-moord"  →  In Canberra zijn "drie 17-jarige jongens opgepakt" voor de moord op een 56-jarige man ‼  Volgens de politie hadden de tieners contact met het slachtoffer via dating-app 'Grindr'.

Het lichaam van het slachtoffer - Peter Keeley - werd op 02 feburari gevonden in een natuurgebied. Volgens het Australische 9NEWS werd de man gevonden met duct-tape om zijn handen en benen ‼  Een 'autopsierapport' zou beschrijven dat de man verwondingen aan zijn gezicht en hoofd zou hebben opgelopen.
                                                                       
        
                                                     
Peter Keeley was een veilingmeester en vader van 3 kinderen. In een door de politie vrijgegeven verklaring zegt de famile "er kapot van te zijn".

In de afgelopen dagen kwam de politie de jongens op het spoor via de telefoon van het slachtoffer. Daarop zouden meerdere dating-apps staan. Vol- gens 9NEWS gebruikte Peter Keely in zijn laatste dagen de dating-app 'Grindr'.

Zie ook:  Drie 17-jarige tieners in Australië opgepakt voor Grindr-moord ‼

bronnen: OUT.tv / YouTube.com / Facebook.com – OUT.tv                                                     

zondag 16 februari 2020

USA - Rafael Mandelman | 'San Francisco' laat mogelijk weer Homosauna's toe

Amerika  →  De stad "San Francisco" in de staat Californië in de Verenigde Staten laat mogelijk opnieuw Homosauna's toe ‼  Er is een uitbatingsverbod sinds 1984. Een gevolg van de Aids-crisis toen.


bronnen: BeOut.be / GayStarNews.com / Facebook.com – BeOut.be                                                        

Music → To Die For | 'Billie Eilish - No Time To Die' ·&· 'Sam Smith - To Die For'

Amper achttien jaar oud is "Billie Eilish" als ze maar liefst vijf Grammy's bij elkaar harkt voor haar 'eerste album'. En nu is ze ook 'de jongste zangeres' ooit die het themalied opnam voor een James Bond-film. 'No Time To Die' heet de song ‼  'To Die For' lijkt daar dan best weer op, en dat is de nieuwe single van Sam Smith.

De gemiddelde "James Bond"-song bestaat uit luidkeels gezongen bombast, denk bijvoorbeeld aan 'Goldfinger' van Shirley Bassey – met al z'n toeters en bellen – of de galmende uithalen van Adele in 'Skyfall'. Dat 't ook anders kan, bewijst Billie Eilish, die gewoon haar eigen gestileerde stille gang gaat. Het enige echte James Bond-achtige zijn de subtiele strijkers. Helaas is er nog geen video om te bekijken.

Ideetje:  Maak een mashup van deze track van "Billie Eilish" met de nieuwe van "Sam Smith" en noem het "No Time To Die For"

'To Die For' is de naam van het derde album van Sam Smith, dat op 1 mei zal verschijnen. We kenden de debuutsingle van dat album al, dat was 'How Do You Sleep'.  De titelsong is nu ook op single uitgebracht, met een 'bijzondere video' waarin Sam Smith te zien is als paspop ‼  Het is een melancholische track met een sample uit de film 'Donnie Darko'.

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com