zaterdag 17 september 2016

VS - Logo - LHBT's - Het perfecte land | Ik droom van een land waar ik vrij ben

Amerikaanse TV-zender Logo (bekend van: 'RuPaul's Drag Race') vroeg aan LHBT-activisten van over de hele wereld hoe het 'perfecte land' er volgens hen uitziet.  Heren & dames uit onder andere Georgië, Zuid-Afrika, Mozambique en Marokko vertellen over hun droom- land. De reacties zijn hartverwarmend. "Ik droom van een land waar ik niet bang ben om de straat op te gaan".

bronnen: Gay.nl / YouTube.com                                                   

'Mister Gay' roept gemeenten op 'Regenboogvlag' te hijsen op Coming–Outdag

In een open brief aan alle 390 gemeenten doet Mister Gay Nederland Tom van den Nieuwenhuizen een oproep: "Hijs de regenboogvlag op 11 oktober 2016 → Coming-Outdag".

Tom van den Nieuwenhuijzen is wethouder in het Noord-Brabantse Son en Breugel. Op 11 oktober is de Nationale Coming-Outdag.

In z'n brief schrijft hij: "Door de regenboogvlag uit te hangen op Coming-Outdag onderstreept de gemeente haar steun voor de sociale accep- tatie van de LHBTI-gemeenschap en laat de overheid zien dat zij er voor alle burgers op dezelfde manier is. Steun vanuit de overheid voor de zichtbaarheid van de LHBTI-gemeenschap in het algemeen - en de regenboogvlag in het bijzonder, is van groot belang voor de sociale acceptatie in uw gemeente en de rest van Nederland".

Tom van den Nieuwenhuijzen vervolgt:  "In Nederland accepteert circa 35 procent van de bevolking 'n relatie tussen twee mannen of vrouwen niet, zo blijkt uit recente gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De laag tolerantie is dun, de acceptatie nog kleiner  De emanci- patiestrijd van de LHBTI-gemeenschap is nog lang niet gestreden".

Vorig jaar hesen tachtig gemeenten de regenboogvlag. Tom van den Nieuwenhuizen hoopt dit jaar op het dubbele. "Zo laat de overheid zien dat zij er voor alle burgers op dezelfde manier is".

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Gay.nl / Facebook.com – Winq.nl                                                 

vrijdag 16 september 2016

Mexico | Zo doe je dat: 16-jarige kunstschaatser snoert 'Homohaters' de mond

Mexico    Donovan Carrillo is kunstschaatser. De 16-jarige Mexicaan deed mee aan de Junior Grand Prix in Japan en kreeg laffe homo- haters over zich heen.

Donovan Carrillo schaatste op de muziek van 'Hasta Que Te Conoci', wat hem een plek opleverde bij de ISU-kampioenschappen in de cate- gorie Junioren. Op Twitter regende het complimenten. Maar hij kreeg ook narigheid voor z'n kiezen.

Omdat hij kunstschaatser is, móest Donovan Carrillo wel 'Gay' zijn  Dat pikte de schaatser niet en hij reageerde als volgt: "Ik vind het niet erg om gay te worden genoemd, want dat ben ik niet. Maar wat me woedend maakt is dat mensen het woord 'Gay' als grap of belediging gebruiken voor mijn harde werk".

Even later: "Ik bewonder en respecteer de LHBT-gemeenschap omdat ik veel vrienden heb die gay zijn".  En: "Het feit dat ik kunstschaatser ben, betekent niet automatisch dat ik gay ben. Net zomin het vanzelfsprekend is dat voetballers allemaal hetero zijn".

bronnen: Winq.nl / BuzzFeed.com / YouTube.com                                           

België | Zangers Mathieu & Guillaume stellen SEAT Ateca aan Vlaanderen voor

België  →  Op vrijdag 16 september stellen zangers Mathieu & Guillaume al zingend nieuwe SEAT Ateca aan (bekend) Vlaanderen voor, tijdens de muzikale persvoorstelling van de gloednieuwe SEAT Ateca bij autobedrijf Y&N Claessens (Boomsesteenweg 67 in Wilrijk).

Ook Mr. Gay Belgium & Europe 2016 is daarbij aanwezig. TroubaBroers Mathieu & Guillaume stellen hierbij al zingend de nieuwe SEAT Ateca aan (bekend) Vlaanderen voor waarbij aanwezigen getrakteerd worden op de nieuwste autotechnologieën. Om ze nu al te ontdekken, Klik Hier 
                                     
                               
De bekende autoliefhebbers die nu al hun komst bevestigd hebben zijn o.a.: Davy Brocatus, Ianka Fleerackers, Jo Hens, Sven De Ridder, Michael Lanzo, Kelly Pfaff, Robin Vissenaekens, Jelle Florizoone, Sylvia Claes, Gilles De Bilde, Liliane Saint-Pierre, Marleen Merckx, Niels De Jonck, maar ook: Kim Van Oncen, Jan Van Deyck, Ivann Vermeer, Andrea Croonenberghs, Nicolas Liébart, Noa Neal, Frank Molnar en: Mr. Gay Belgium & Gay Europe 2016: Raf Van Puymbroeck

► Om 19.00 uur gaan de deuren open (dresscode: 'casual chique'), om 19.45 uur is de presentatie SEAT Ateca door de TroubaBroers Mathieu & Guillaume. Van 20.30 tot 21.15 uur tredens de TroubaBroers op en om 22.00 uur eindigt de receptie.

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                           

donderdag 15 september 2016

VS – Steven Anderson | "Engeland weigert Amerikaanse Homofobe predikant"

Amerika    Steven Anderson is een beruchte Amerikaanse homofobe predikant. Hij heeft onder andere geroepen dat hij hoopte dat er veel homo's dood zouden gaan om zo een "Aids-vrije Kerst" te hebben, dat God Caitlyn Jenner zou vermoorden door haar hart uit haar lijf te scheuren en hij was dolblij met de Orlando Shooting, waar 49 mensen bij om het leven kwamen ‼ "Het goede nieuws is dat er nu 50 pedofielen minder zijn in de wereld".

Steven Anderson was van plan om Zuid-Afrika te bezoeken om daar z'n anti-Homo standpunten te verspreiden, maar kreeg eerder deze week te horen dat hij het land niet in mocht.

De predikant ging niet bij de pakken neerzitten en was nog steeds van plan om naar Afrika te gaan, maar werd vervolgens ook in Engeland ver bannen. Steven Anderson zou via Londen naar Johannesburg reizen - maar voordat hij het vliegtuig kon betreden werd hij door de beveiliging meegenomen.

In zijn vlog verklaarde de predikant: "Het zal niet makkelijk worden om Botswana te bereiken zonder via Johannesburg te reizen - maar ik heb een route gevonden die door andere Afrikaanse landen gaat".

De predikant kraakt vervolgens Zuid-Afrika af: "Ik keek er toch niet echt naar uit om naar hun zogenaamd prachtige land te gaan - dat ook de verkrachtingshoofdstad van de wereld is  Het is een van de meest gevaarlijke, doortrapte plekken in de wereld  Ik ging er eigenlijk heen voor hun eigen bestwil".

Hieronder is de vlog van de predikant te zien. Wanneer je op YouTube.com inlogt, kun je de video ook disliken en een reactie toevoegen

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                       

Berlijn → Voor de Kunst | Mischa Badasyan had in 1 jaar seks met 365 mannen

Duitsland – Berlijn  →  Voor een kunstproject had 'Mischa Badasyan' een jaar lang elke dag seks met een andere man  "Ik ben er een beetje verknipt van geraakt", zegt hij zelf.

Mischa Badasyan wilde weten wat het met je doet als je iedere dag seks hebt ... en dan niet met dezelfde persoon ... of een paar verschillende, NEE: "elke dag een ander".

Hij noemde zijn project 'Save The Date'. De 28-jarige Badasyan is in Rusland geboren en woont nu in Berlijn. Zijn seksuele ontmoetingen regel- de hij op straat, nadat hij was gestopt met Grindr en Scruff. Daar kreeg hij teveel negatieve reacties te verduren.
                                                 
                             
Zijn sekspartners varieerden van prostitués tot een 76-jarige journalist – een hetero man die het weleens met een andere man wilde proberen –etc   Hij merkte al snel dat de seks steeds emotielozer werd en dat hij op zoek moest naar manieren om het nog spannend te maken, vertelt hij in een interview met Vice  "Op een gegeven moment moest ik geweld gebruiken om er nog van te kunnen genieten. Ik sloeg mensen. Ik werd een machine".

Na afloop van zijn project is de manier waarop hij met seks omgaat compleet veranderd.  Hij heeft geen dates meer en de enige manier om van seks te genieten is als voyeur in mannen WC's. Af en toe pikt hij hetero- en bi-mannen op of jongens die nog niet weten of ze gay zijn of niet.

Het ultieme gevoel dat hij beleefde aan het hele project bleek uiteindelijk eenzaamheid te zijn. Badasyan maakte de volgende beelden die horen bij zijn project:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com / Vimeo.com


                                            

woensdag 14 september 2016

Amsterdam - Homosauna Thermos | Inboedel van Gay-sauna Thermos te koop

Amsterdam – Homosauna 'Thermos'    Een leren schommel, een naakte paspop en een bord met de tekst 'Geen sex in de whirlpool' ‼ Het is een kleine greep uit de te koop staande inboedel van de failliet verklaarde Gay-sauna 'Thermos'.

De sauna moest april vorig jaar de deuren sluiten wegens een daling van het aantal bezoekers. Door het faillissement kwamen 27 personeels- leden op straat te staan. Thermos bestond al vijftig jaar. "Het is een litteken op m'n ziel", aldus eigenaar 'Jan Kuipers'.
                                
        

Inmiddels wordt de complete inboedel te koop aangeboden. Wie iets uit de sauna wil kopen moet er snel bij zijn. De online veiling is vorige week vrijdag begonnen en duurt nog tot morgen 21.00 uur 

Zie ook:
bronnen:  AT5.nl / YouTube.com / AT5.nl – Video                                             

Amerika - Showbizz | "Transgender·actrice 'Alexis Arquette' (47) overleden" ‼

USA  →  De Amerikaanse transgender-actrice Alexis Arquette is overleden. De vrouw  die werd geboren als Robert Arquette  speelde vooral bijrollen. Ze werd 47 jaar. Dat schrijven Amerikaanse en Engelse media.

Het was haar broer, Richmond Arquette, die het nieuws via Facebook de wereld instuurde  Over de omstandigheden van het overlijden werd niets gezegd.
                                              
                                                                                                     
Volgens TMZ was de 47-jarige Alexis Arquette al enige tijd ziek. "Ze vertrok voordat we er klaar voor waren haar te laten gaan" ‼, zo schreven Patricia Arquette en haar broers en zus in hun verklaring. Ze beschrijven Alexis als hun leraar. "Terwijl Alexis tot vrouw transformeerde, leerde ze ons over tolerantie en acceptatie. Tijdens dit proces werd ze onze zus, en leerde ze ons wat echte liefde is".

Als man was Alexis Arquette onder meer te zien in de films 'Pulp Fiction' en 'The Wedding Singer'   Haar familie heeft fans en bekenden ge- vraagd hen geen bloemen te sturen ... maar in plaats daarvan in de naam van 'Alexis' geld te doneren aan organisaties die zich inzetten voor de rechten van homo's en transseksuelen.
                                 
                                      
Acteursfamilie
Alexis Arquette werd geboren in een echte acteursfamilie. Haar zus 'Patricia Arquette' ontving in 2015 nog een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in 'Boyhood'.

Over haar geslachtsverandering maakte Alexis Arquette de documentaire: 'Alexis Arquette: She's My Brother'.

Zie ook:
bronnen: BN·DeStem.nl / Twitter.com – Boy George / Twitter.com – David Arquette
                                    
                                               

dinsdag 13 september 2016

USA – 'Eric' | "Teveel Homo's in restaurant ?! → Dan blijf je toch lekker weg" ‼

Amerika – Minneapolis – Hell's Kitchen    Een homofobe klant schreef een recensie over een restaurant waar 'veel te veel gays' zaten te eten. Het restaurant schreef hem een open brief: "Kom nooit meer terug bij ons".

Restaurant 'The Hell's Kitchen' in Minneapolis kreeg een recensie met slechts één ster van een klant genaamd Eric. Hij had z'n verblijf als on- aangenaam ervaren omdat hij tussen de vele homo's moest zitten.
                                     

                                   
Het personeel van The Hell's Kitchen besloot Eric een open brief te schrijven, die ze plaatsten op hun Facebook-pagina. Daarin wordt hij vriendelijk verzocht nooit meer terug te komen. "Iedereen die hier werkt, hetero of gay, beschouwt Hell's Kitchen als zijn of haar thuis. We openen elke ochtend onze deuren voor iedereen. We doen ons best om het onze klanten naar de zin te maken zodat iedereen zich thuisvoelt".

De negatieve recensie is inmiddels door Eric verwijderd.

bronnen: Winq.nl / TheSun.co.uk / YouTube.com / Facebook.com – Hell's Kitchen - Minneapolis
TV-Tips – Vanavond | 'Love Me Gender' – 'Pariah' – 'Inside The Chinese Closet'

TV·Tip – Love Me Gender → NPO 3 – 20.30 uur | De EO brengt reality·serie met vijf Transgenders

Evangelische Omroep  →  In 'Love Me Gender' volgt de Evangelische Omroep (EO) vijf 'Transgenders' bij hun zoektocht naar liefde   Er zijn veel obstakels die ze daarvoor moeten overwinnen.

"Van eerlijk durven zeggen dat ze transgender zijn tot de vraag: 'Ben ik (nu) mannelijk of vrouwelijk genoeg' ?!  Een spannende zoektocht waarin ze vaak vooral zichzelf tegenkomen en geconfronteerd worden met 'de vooroordelen van de maatschappij'   Zijn ze klaar voor de liefde en is de liefde klaar voor hen" ?!, kondigt EO het programma aan. 

Op zoek naar liefde
In 6 afleveringen volgen we Jennifer (31), BeyonG (30), Lisa (22), Jason (25) en René (27).  Alle vijf zijn ze op zoek naar liefde: "een echte re- latie met iemand, maar ook de acceptatie van mensen dichtbij".

Lisa: "Elk mens verdient liefde. Ik hoef niet per se gelijk een relatie, ik zoek gewoon liefde. Net als iedereen". De kandidaten vinden herkenning en steun in elkaars verhalen. Want met struggles, afwijzing en vooroordelen hebben ze allemaal dagelijks te maken. Jennifer: "Tot mijn zestien- de heb ik het echt heel zwaar gehad. Maar nu ben ik hier, en ik voel me precies goed. Al vind ik dat daten wel een beetje ongemakkelijk".
                               

                           
Worstelen
Voor elk van deze vijf transgenders geldt dat ze een grote worsteling hebben doorgemaakt, met vaak veel veroordeling, uitsluiting en afwijzing. Soms zelfs van mensen die ze het meest liefhebben.

Eindredacteur Herman Wegter: "Ik ben heel blij dat we dit programma als Evangelische Omroep maken. Veel mensen hebben direct een me- ning over transgenders   Met dit programma willen we geen mening hebben, maar gewoon naast ze gaan zitten en met ze meeleven. We hopen dat de kijker daardoor een beetje kan voelen hoe het is om als transgender op zoek naar liefde te zijn".

'Love Me Gender' → Vanaf 13 september elke dinsdag om 20.30 uur op NPO 3
bronnen: ZiZo-Magazine.be / EO.nl / YouTube.com

                                      
TV·Tip - Dinsdag 13 september 2016 - SBS 9 - 20.30 uur | Afro-Amerikaanse Lesbo-film: 'Pariah'
                       
Het valt niet mee om op vrouwen te vallen, ondervindt Alike (Adepero Oduye) in de film 'Pariah'   Het 17-jarige meisje kan goed leren, schrijft prachtige gedichten, maar zit toch behoorlijk met zichzelf in de knoop. Thuis stuit ze op veel vooroordelen. 

Vooral haar moeder keurt de levensstijl van haar dochter af en ligt hierover regelmatig in de clinch met haar vader ‼ Gelukkig heeft ze vriendin- nen die haar steunen en komt ze zelfs een vrouw tegen voor wie ze romantische gevoelens ontwikkelt.
                                
                           
Nigeria
Hoofdrolspeelster 'Adepero Oduye' vindt dat er sinds ze de film heeft gedraaid veel is veranderd in de acceptatie van 'Homoseksualiteit', niet alleen in de Afro-Amerikaanse gemeenschap, maar ook in Afrika zelf.

Ze vertelt in Vogue dat ze dat ook merkte toen ze met haar in Nigeria wonende moeder belde.  "Die zei dat 'n film als 'Pariah' ook naar Afrika moest komen. Eerder sprak ze nooit over dit soort onderwerpen".

bronnen: TV·Gids.nl / YouTube.com

                            
TV-Tip – NPO 2 → 13 september 2016 – 22.55 uur | 2 DOC – Docu: "Inside The Chinese Closet" ‼

Inside The Chinese Closet  →  'Inside The Chinese Closet' vertelt het verhaal van Andy en Cherry die op zoek zijn naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Beiden zijn ze homoseksueel, maar hun families eisen van hen een heteroseksueel huwelijk én een kind.

Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen   Via zijn online zoektochten en onder grondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrouwen ... maar de juiste laat nog op zich wachten. Cherry is al getrouwd met een homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby, maar die 'zoektocht' blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht.

Zullen Andy en Cherry hun eigen geluk en seksuele geaardheid ontkennen om tegemoet te komen aan de wensen van de maatschappij ?!  Gedu- rende de film botsen zij met de verwachtingen van hun ouders, van hun liefdespartners & van de partners van 't verstandshuwelijk. De verhalen van Andy en Cherry vormen een afspiegeling van het moderne China en laten zien waar homo's in de huidige Chinese samenleving tegen aan lopen.

Inside The Chinese Closet  →  2 DOC  –  Dinsdag 13 september 2016  –  NPO 2  –  22.55 uur
Inside The Chinese Closet  was dit jaar ook de zien in de bioscoop tijdens het: 'Gay & Lesbian Summer Film Festival 2016'   
                                                                                      
                                  
Rotterdam – Vertoning & Gesprek  →  Special Screening in LantarenVenster Rotterdam op 27 september 2016 om 19.15 uur, waar er verder op het onderwerp ingegaan wordt. Na de screening gaat gespreksleider 'Christy de Witt' (creatief ondernemer, beeldend kunstenaar, humanist / wereldburger) het gesprek aan met drie gasten die niet alleen tegen een generatiekloof aanlopen maar ook zijn opgegroeid tussen twee culturen ► Zhi Li (Psychologe), Reza Kartozen - Wong (Veryazn) en Pete Wu (VICE).

Zie ook:
•   Televisie | "Inside The Chinese Closet" ‼  →  13 september op NPO 2    
bronnen:  Witfilm.nl → Inside The Chinese Closet  /  NTR.nl  2 DOC → Inside The Chinese Closet
en ook :  Herrie.com – Charlotte van der Steen / YouTube.com / Twitter.com – Herrie Film & TV  
                             
                                                                                                

maandag 12 september 2016

USA – 'Creative Arts Emmy Awards' | "RuPaul wint zijn eerste Emmy Award" ‼

Amerika  →  Congrats Mama Ru  Afgelopen zondag heeft RuPaul Charles tijdens de 'Creative Arts Emmy Awards' de award voor 'beste presentatrice van een variété, non-fictie of reality-show' gewonnen.

De andere genomineerden bestonden onder andere uit Ryan Seacrest, Heidi Klum en 'Glee'-actrice Jane Lynch.

RuPaul was vorige jaar ook genomineerd voor een 'Creative Emmy', voor 'beste make-up voor een serie of special', maar greep toen naast het net.

De Emmy Awards worden gezien als een van de meest prestigieuze prijzen van de entertainment-industrie en zijn de 'TV-tegenhangers' van de Oscars.

Toen RuPaul's nominatie eerder deze maand bekend werd, zei 'RuPaul' dat hij de nominatie opdroeg aan 'buitenstaanders wereldwijd'. "Dappere mensen die, ondanks alles, hun dromen vasthouden en die de wereld een kleurrijke plek maken. Namens hen, mijn stam, ik ben zo dankbaar".

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                   

Amerika - Ricky Dillon - Showbizz | "YouTuber 'Ricky Dillon' doet Coming Out"

Amerika  →  Ricky Dillon (24) heeft op YouTube zijn Coming Out gedaan. Als aseksueel, al weet Ricky Dillon niet zeker of dat helemaal bij hem past.

In een openhartige video vertelt Ricky Dillon hoe hij aseksueel is en mogelijk aromantisch. Hij verlangt geen lief. "Het is zeldzaam", zegt Ricky. Hij voelt zich noch aangetrokken tot meisjes, noch tot jongens. 
                                    
        
                                           
"Ik weet niet wat ik ben", zegt Ricky Dillon, "het korte antwoord is aseksueel"  Al vinden mensen dat misschien raar, maar hij is blij alleen te zijn, hij voelt de nood niet een vriend(in) te hebben.

Ricky Dillon heeft ruim drie miljoen abonnees op YouTube  Hij maakte vroeger deel uit Our Second Life (O2L). Connor Franta (23) en Trevor Moran (17) maakten ook deel uit van de jongensgroep. Zij deden hun Coming Out als Homo.

Ricky Dillon zingt ook. Hij heeft al singles, EP's en albums uitgebracht en daarnaast ook een boek 'Follow Me' ‼ 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                             

België → Diest | "Priester pleit voor kerkelijke inzegening van HoLeBi-relaties"

België - Diest  –  De deken van Diest, priester Felix Van Meerbergen, vindt dat Homo's, Lesbiennes en Biseksuelen hun relatie kerkelijk moeten kunnen laten inzegenen.

Dat zei Felix Van Meerbergen donderdag tegen de Vlaamse regionale Televisiezender ROB-tv.

Veroordeeld om wie ze zijn
Volgens de deken van Diest heeft de Kerk "de jongste jaren te veel mensen veroordeeld om wie ze zijn en om wie ze liefhebben". 

"Mensen hebben nood aan rituelen, gebaren, tekens en woorden", zei Felix Van Meerbergen tegen het VRT-Nieuws.

"Om die mensen weer bij de Kerk te betrekken moet hun relatie op een af andere manier bezegeld kunnen worden", aldus 'Felix Van Meerber- gen'.
                              

                          
Priesterschap
Verder stelt hij dat vrouwen en gehuwde mannen priester moeten kunnen worden. 

"De functie van priester of deken mag men niet laten afhangen van geslacht of status – het moet een soort van herderschap zijn", zegt de deken van Diest.

Op social media krijgt Felix Van Meerbergen zowel bijval als kritiek op zijn voorstellen.

Geef ons trouwe katholieke priesters
Een Vlaamse pater die het in dezen oneens is met de deken van Diest schrijft op Facebook: "Sint-Jan Berchmans keert zich om in zijn graf. Heer geef ons gelovige priesters  Geef ons trouwe katholieke priesters  Geef ons heilige priesters"  (Dit geldt ook voor dekens e.a.)

Aartsbisschop Jozef De Kesel in wiens bisdom Diest ligt heeft nog niet gereageerd op de voorstellen van Felix Van Meerbergen.

bronnen: KatholiekNieuwsblad.nl / YouTube.com / Facebook.com – Katholiek Nieuwsblad


                                                     
                                   

zondag 11 september 2016

Mexico | "Honderdduizenden 'Mexicanen' demonstreren tegen Homohuwelijk"

Mexico  - Demonstraties tegen Homohuwelijk    In Mexico zijn zaterdag honderdduizenden mensen de straat opgegaan om te demon- streren tegen het homohuwelijk. Volgens de organisatoren van de betoging waren zo'n 300.000 mensen op de been.

De betogers zijn tegen een wetsvoorstel om het homohuwelijk in heel het land toe te staan.

In onder meer Mexico-Stad, Veracruz en Puebla werden protestmarsen gelopen door conservatieve groeperingen, die de steun hadden van verschillende aartsbisschoppen.

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto wil een grondwetswijziging doorvoeren - die het homohuwelijk in Mexico legaliseert  In de wet staat onder meer dat elke vorm van discriminatie strafbaar wordt gesteld en dat gelijke rechten voor iedere burger worden gegarandeerd.

Het homohuwelijk is nu in Mexico alleen in de hoofdstad en in drie van de 31 deelstaten toegestaan.

Zie ook:
bronnen: NU.nl / NOS.nl