zaterdag 3 augustus 2019

Hulpofficier van Justitie start kaarten-actie voor Homo-jongen uit Wit-Rusland

Rotterdam  →  Rein Hendriks – Hulpofficier van Justitie – is hevig geraakt door het verhaal van een 18-jarige jongen uit Wit-Rusland. Hij blijkt bepaald niet de enige …

De knul was gevlucht omdat hij wegens zijn geaardheid niet veilig was in zijn thuisland, maar gelukkig kreeg hij hulp van Rein's collega's.

"Discriminatie, uitsluiting, mishandeling en zelfs zijn vader die hem dood wil zien" ‼, twittert Rein. "Via vreemdelingendienst een treinkaartje richting Ter Apel geregeld waar hij zich kan melden voor een asielprocedure. Ik hoop dat hij zich in Nederland wél thuis en veilig gaat voelen".

                                           
                                               
Zie ook:
bronnen: HartVanNederland.nl / Twitter.com – Rein Hendriks
                                                          
                                                     

Pride Amsterdam – AT5 - Liveblog | Amsterdam stroomt vol voor Canal Parade

Amsterdam – Pride – Zaterdag 03 augustus 2019  →  AT5 doet zaterdag live verslag van de "Canal Parade". Het jaarlijkse hoogtepunt van de Pride-week in Amsterdam.

Vanaf ongeveer 12.30 uur is de boten-parade live te volgen via AT5 en via:  AT5.nl/tv  ◘◘◘  Meer verhalen over de Pride lees je op:  AT5.nl/pride

De route van de Canal Parade bekijk je hier in:  Google Maps  ◘◘◘  Volg ook ons Live-verslag via:  Instagram  of via:  Facebook  en / of  Twitter

bronnen: AT5.nl → AT5.nl/tv

                                                                                  
Pride Amsterdam  →  80 boten - de één nog mooier dan de ander - voeren vandaag door de grachten van de stad om geluid te geven aan de vrijheid die we hebben. Lesbiennes, Homoseksuelen, Heteroseksuele, Transgenders; eigenlijk iedereen kwam vandaag bij elkaar voor een uitbundig en kleur- rijk feest. En de grachten, die waren weer afgeladen ....

Zie ook:
Canal Parade druk bezocht | "Het is fijn om vrij te zijn"  /  Organisatie en politie tevreden over editie 2019 Canal Parade Amsterdam
                                                           
bronnen: AT5.nl / AvroTros.nl – Video / YouTube.com

                       
      
                                               
      
                                                     
      
                                             

vrijdag 2 augustus 2019

Vanavond op TV – NPO 3 – 21:05 uur | "De Alex Klaasen Revue – Showponies"

Televisie - Showponies  →  Alex Klaasen, bekend van o.a. Gooische Vrouwen, Toon de Musical, Klokhuis en de film Chez Nous weet op zijn eigen kenmerkende manier zang, dans, typetjes en komische sketches met elkaar te verweven. Alex Klaasen op zijn best ‼

Uitzending gemist:  De Alex Klaasen Revue – Showponies    KLIK HIER ‼ 

Zie ook:  
De Alex Klaasen Revue – Showponies  /  De Alex Klaasen Revue – Showponies   Alex Klaasen Revue | "Showponies krijgt opvolger" 

bronnen: TV·Gids.nl / YouTube.com                                               

Pierre vecht ontslag aan | Ik ben nog nooit zo keurig celibatair geweest als nu

Amsterdam      De Homoseksuele priester "Pierre Valkering" vecht zijn ontslag als pastor van de 'Vredeskerk' in Amsterdam aan. Hij heeft beroep aangetekend bij het bisdom Haarlem-Amsterdam omdat hij volgens eigen zeggen 'zijn leven allang gebeterd' heeft. Dat is voor bisschop 'Jos Punt' niet genoeg.

Pierre Valkering presenteerde op 31 maart in de Vredeskerk, tijdens de viering van z'n 25–jarig priesterjubileum, onverwachts z'n spraakmakende autobiografie "Ontkleed Niet Naakt Staan". Valkering biechtte daarin op dat hij in het verleden als priester Homosauna's, Darkrooms en openbare Homo-ontmoetingsplaatsen bezocht, en tot voor kort verslaafd was aan porno.

Lees verder op de website van AD.nl:  Homoseksuele priester vecht ontslag aan | "Ik ben nog nooit zo keurig celibatair geweest als nu" 
                                                        
        
                                                       
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com / Twitter.com – Katholiek Inside → ND.nl
                                                                  
                                                           

donderdag 1 augustus 2019

Vanavond op TV | Docu "Pisnicht: The Movie" - over LHBT+'s en Homograppen

Televisie - "Pisnicht: The Movie"    In zijn nieuwe documentaire "Pisnicht: The Movie" laat de 35-jarige Nicolaas Veul zien hoe jonge Homoseksuelen met vooroordelen moeten leven en daardoor moeilijker Uit de Kast komen.

Het zwaartepunt van de problematiek ligt volgens Nicolaas Veul besloten in de vele 'Homograppen' die vandaag de dag nog steeds gemaakt wor den. Dat betekent echter niet dat humor een taboe is in zijn documentaire.

"Ik maak deze film echt in de hoop dat het voor de nieuwe generatie Homo's beter wordt. Dus moet ik heel goed – en met humor en scherpte – laten zien dat er echt iets aan de hand is. Het is geen betoog om nooit meer een grap te maken ... maar het is wel een soort bijschrift bij Homograppen" ‼, zegt Nicolaas Veul in een interview in de VPRO Gids.

"Pisnicht: The Movie" is onderdeel van 3 Doc en wordt op donderdag 01 augustus 2019 om 21:05 uur op NPO 3 uitgezonden ‼ 


Nicolaas Veul    "Pisnicht: The Movie"    Uitzending gemist:  KLIK HIER ‼

Zie ook:
bronnen: NU.nl / Twitter.com - Pride Amsterdam → NU.nl
                                                   
                                                     

ZZN – 100 jaar | 'Zangeres Zonder Naam' krijgt een tijdelijk museum in Leiden

Leiden   →   In Leiden opent vrijdag een tijdelijk museumpje over de Zangeres Zonder Naam (1919-1998). De zangeres werd als Mary Bey geboren in Leiden en bracht haar jeugd door in de stad. Maandag 5 augustus zou ze honderd jaar zijn geworden. 

In Leiden wordt al het hele jaar aandacht besteed aan de 100e geboortedag. Er is een 'gelegenheidsbier' gebrouwen ter herinnering aan de Koningin van het Levenslied.  'Bittere Tranen' heet de drank 'met een klein bittertje' in flesjes met daarop het portret van de zangeres. Het bier is vernoemd naar het lied "Veel Bittere Tranen"

Anita Bryant
De Zangeres Zonder Naam had hits met 'Ach vaderlief, toe drink niet meer' en 'Mexico'. Bij de Homogemeenschap werd ze geliefd met het lied 'Luister Anita' → een protestlied uit 1977 tegen de rabiate anti-Homo activiste 'Anita Bryant': "Maar beste vent, hou gerust van je vriend en strijd voor je rechten, desnoods ervoor vechten, waar ze jou van beschuldigd heb jij niet verdiend. Dus beste vent hou gerust van je vriend" ‼
                                                
                                                       

Kijk HIER voor meer informatie over Mary Bey oftewel De Zangeres Zonder Naam.

Lees verder op de website van RozeGolf.nl:  "Zangeres Zonder Naam krijgt tijdelijk museum in Leiden" ‼ 

Zie ook:
bronnen: RozeGolf.net / OmroepWest.nl / Facebook.com – RozeGolf.net / YouTube.com


        
                                                

woensdag 31 juli 2019

Engeland – LGBT+-Nieuwssite Gay Star News | "Website Gay Star News stopt"

Gay Star News  →  Oprichters Tris Reid-Smith en Scott Nunn hebben op 30 juli bevestigt dat Gay Star News (GSN) stopt. De Britse en wereldwijde LGBTI+-nieuwssite startte in januari 2012.

'Tris Reid-Smith' & 'Scott Nunn' geven enkele redenen waarom stopt. De economische onzekerheid ten gevolge van de Brexit-soap en bedrijven die liever "kortstondig hun logo Regenboogkleuren geven in plaats van duurzaam te investeren in LGBT-initiatieven" (wat zij 'Tokenism' noemen).

Maar veel meer bedrijven willen gewoon niets doen met LGBTI+'s. "Meestal zijn enkele individuen binnen 'n bedrijf wel enthousiast maar blokkeren anderen de investering".

Lees verder op de website van BeOut.be:  "Gay Star News stopt" ‼

Zie ook:  LGBT publisher Gay Star News to close  /  LGBT website Gay Star News to close  /  Gay Star News Is Closing ‼

bronnen: BeOut.be / Twitter.com – Ben Hunte
                                                          
                                                 

Homofiel, Lesbo, Poot, Nicht en Pot kunnen niet meer volgens LHBT+ jongeren

Pride Amsterdam  →  In aanloop naar 'Pride Amsterdam' is bij een onderzoek in opdracht van NPO 3 naar voren gekomen dat LHBT+-jongeren een aantal woorden niet meer vindt kunnen. Hierbij worden 'Pot', 'Poot', 'Flikker', 'Mietje', 'Nicht' en 'Faggot' het vaakst ge- noemd. Ook woorden als 'Homofiel' en 'Lesbo' worden als negatief en beledigend ervaren.

Daarbij wordt wel aangegeven dat er verschil is wanneer deze woorden gebruikt wordt binnen de eigen doelgroep. Ruim 40 procent van niet-LHBT+- jongeren geeft aan wel eens 'Homo' als scheldwoord te gebruiken, maar ziet dit eerder als grap dan een manier om een ander te kwetsen.

Van zaterdag 27 juli t/m zondag 4 augustus staat NPO 3 in het teken van Prideweek waarbij diverse documentaires en LHBTIQ+–themafilms te zien zijn. Klik HIER voor de volledige programmering van de Prideweek op NPO 3. Lees HIER meer over het onderzoek.
bronnen: DeGaykrant.nl / NPO3.nl / Facebook.com – DeGaykrant.nl
                                                 
                                                                                                               

dinsdag 30 juli 2019

Zandvoort - Maandag 29 juli t/m woensdag 31 juli 2019 | "Pride at the Beach"

Zandvoort - Pride at the Beach    In navolging van Amsterdam is ook 'Pride at the Beach' nu in de kleuren van de Regenboog gehuld. Maandagmiddag startte het LHBTI+-festival 'Pride at the Beach' traditioneel met een bonte parade door de straten van "Zandvoort" ‼ Een feestje om de vrijheid te vieren.

Pride Amsterdam  →  Zandvoort  –  Pride at the Beach  –  Maandag 29 juli t/m woensdag 31 juli 2019  –  Een feestje om de vrijheid te vieren ‼

Zie ook:

bronnen: NH·Nieuws.nl / YouTube.com                                                                   

Hoe is jouw kennis over de LHBTIQ+-gemeenschap | "De grote LHBTIQ+-test"


Sinds een paar jaar zijn Homo's en Lesbo's helemaal passé. Niet dat er iets mis is met ze, het is alleen zo onvolledig   We hebben het nu over LHBT+'s: de 'LHBT-gemeenschap', over 'LHBT-vluchtelingen' en over 'rechten voor LHBT+'. Wat weet jij over LHBTIQAPC ?!

Waarom zijn Homo's Homo's ?!  Dat klinkt misschien als een rare vraag, maar dat is het niet. Of je Homo bent, is biologisch bepaald, blijkt uit dit artikel over de oorsprong van Homoseksualiteit.

En waarom worden Homo's Gay genoemd ?!  Dat komt niet van het Engelse woord voor vrolijk, zoals je misschien zou denken. 
                                               
                                                     
Doe mee aan deze test:  Start HIER de grote LHBTQIA+-test !!  


bronnen: Tests.Quest.nl / Facebook.com – Braldt Haak → Tests.Quest.nl 
                                                         
                                                                 

maandag 29 juli 2019

Rémy Bonny over de toenemende "Homofobie in Rusland, Hongarije en Polen"

Amsterdam  –  De Pride Walk van Amsterdam Pride zaterdag werd opgedragen aan "JelenaGrigorjeva" (41), de LGBTI+-activiste die in Sint-Petersburg is vermoord.

Als politicoloog volgt Rémy Bonny uit Oostende de LGBT-situatie in post-communistische landen zoals zoals RuslandHongarije en Polen op. 

Rémy Bonny sprak in Amsterdam en gaf context aan de Homofobie in Oost-Europa

Zie ook:

bronnen:  BeOut.be / Facebook.com – Rémy Bonny                                                                           

Vanavond op TV | Ellie Lust – 'Gay Pride' Docu: "Ellie aan de verkeerde kant" ‼

Ellie aan de verkeerde kant. Zo gaat de documentaire heten die Ellie Lust gaat maken over anti-Homo geweld. Het programma wordt op 29 juli 2019 – tijdens de Gay Pride week – uitgezonden, meldt AVROTROS.

In het programma ontmoet Ellie Lust onder anderen een 26jarige 'Homoseksuele jongen' die met een honkbalknuppel in elkaar werd geslagen. Sindsdien durft hij nauwelijks nog over straat. Ook spreekt de 'voormalige' politieagente met mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan Homo discriminatie en geweld en stelt hen de vraag hoe zij tot hun daad zijn gekomen.

Televisie  –  Maandag 29 juli 2019  –  Ellie Lust  –  Ellie aan de verkeerde kant  –  NPO 3  –  21:10 - 22:10 uur  –  Uitzending gemist:  KLIK HIER ‼

Lees verder op de website van ShowNieuws.nl:  "Ellie Lust maakt voor Gay Pride docu over anti-Homo geweld"

Zie ook:
bronnen: ShowNieuws.nl / Twitter.com – COC.nl → NU.nl
                                                                        
                                                             

zondag 28 juli 2019

Taiwan - Banqiao Senior High School | "Schooljongens mogen een rok dragen"


Of jongens een rok mogen dragen, bleek geen al te controversiële beslissing. Meer discussie was er over de lengte. Die blijft voor jongens en meisjes op ten minste 10 cm boven de knie. Korter mag niet. Ook moet de rok donkerblauw zijn. 

bronnen: BeOut.be / Facebook.com – 我是同志 → Taiwan Gays