zaterdag 3 december 2016

USA - Men of the Vet School | "Een kalender met 'dierenartsen' en hun dieren"

'Omega Tau Sigma' is de naam van de studentenvereniging die hoort bij de Cornell University, een ietwat elitaire universiteit in Ithaca, New York. Voor de jaarlijkse goede doelen–kalender halen ze weer van alles uit de kast: schattige poesjes, een geit, paarden, koeien, honden en ander gedierte  In onderstaande video zien we ook nog een fraaie vogel voorbij komen maar die heeft de kalender kenne- lijk niet gehaald.

                                   
Waar te koop ?!
De opbrengst van de 2017 Men of the Vet School kalender gaat naar het fonds van de universiteit dat is opgericht om gewonde dieren mee te helpen. Meer informatie over de kalender vind je op Facebook. De kalender is te koop via Etsy

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


  
                                                               

Wereld Aids Dag - Barbados | 'Prins Harry en Rihanna' laten zich testen op Hiv

Barbados  →  De echte prins Harry (31) en popprinses Rihanna (28) hebben zich op Barbados laten testen op Hiv op Wereld Aids Dag ‼

De Hiv-test van prins Harry en Rihanna is gefilmd. De kleinzoon van koningin Elizabeth II en zoon van Charles, prins van Wales is op toer- nee in de Caraïben. Barbados is 50 jaar onafhankelijk. Elizabeth is koningin van Barbados.
                       
                                       
Het is niet de eerste keer dat Harry van Wales zich publiekelijk laat testen op Hiv. Vorige keer deed dit 't aantal Hiv-testen merkbaar stijgen.

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / Twitter.com - Rihanna / YouTube.com                                             

vrijdag 2 december 2016

Gay&Night – December 2016 | December-nummer van Gay&Night staat online

Gay&Night – December 2016    De nieuwe Gay&Night staat online   In het december-nummer vind je interviews met Norbert ter Hall en Robert Alberdingk Thijm over hun serie "A'dam-E.V.A.", een schokkend artikel over tieners in de prostitutie, bekentenissen van een "Catfish" én Gay&Night geeft kerstcadeautjes weg

Zie ook:
Gay&NightMagazine → Nederland   Gay&Night - ZiZo → België    

bronnen: Gay-Night.nl / Yumpu.com                                           

MiND | "Meldpunt Internet Discriminatie 'de fout in' na klacht over Homohaat"

Meldpunt Internet Discriminatie    Het Meldpunt Internet Discriminatie (MiND) vond een klacht over homohaat juridisch niet strafbaar als het uit religie voortkwam: onder een artikel op "Bladna.nl" stonden reacties als "homo's moeten worden verbrand en afgemaakt" ‼ Dat vond de 'MiND' weliswaar "beledigend", maar stelde niks te kunnen doen omdat "de uitingen moeten worden gezien in de context van geloofsovertuiging, te noemen de Islam".
                                
                                
Daarmee riep het meldpunt een storm aan kritiek over zich heen. COC Nederland noemde de uitspraak "onbegrijpelijk"  Na alle ophef neemt de 'MiND' afstand van het eerder genomen standpunt en spreekt in een statement van een "onjuiste beoordeling" ‼ en heeft het Bladna.nl ge- vraagd de reacties te verwijderen.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – Wim Gallee / TPO.nl


donderdag 1 december 2016

Wereld Aids Dag | "Amsterdam heeft vanaf vandaag ook een Aids–monument"

Amsterdam – Wereld Aids Dag – Aids-monument  →  Amsterdam heeft sinds vandaag ook een Aids-monument. Het kunstwerk aan de De Ruijterkade werd donderdagmorgen onthuld.

"In navolging van San Francisco, Vancouver, Berlijn en New York heeft Amsterdam nu ook een Aids-monument"  Dat zei de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan donderdagochtend bij de onthulling van het metershoge telraam Living by Numbers, dat de impact ver– beeldt van cijfers op het leven van iemand met Hiv.
                                            
                                         
"'Dit monument staat symbool voor iedereen die aan de gevolgen van 'Aids' is overleden ... maar is ook een eerbetoon aan iedereen die ertoe heeft bijgedragen dat zieke en besmette mensen zich gerespecteerd en geliefd voelen" ‼, aldus burgemeester van der Laan. "Het is een troost voor alle mensen die als gevolg van de ziekte een dierbare moeten missen en een steun aan iedereen die met 'Hiv' leeft".

                             

                                                                                 
Zie ook:

bronnen: AT5.nl / Twitter.com – Louise van Deth / YouTube.com


     

      
                                                               

01 december 2016 - Wereld Aids Dag | Activiteiten rond Wereld Aids Dag 2016

Wereld Aids Dag    Vandaag - donderdag 1 december 2016 - is het Wereld Aids Dag. Op deze dag staat wereldwijd de strijd tegen Aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met Hiv en Aids. Ook in Nederland zijn er op en rond Wereld Aids Dag veel initiatieven, evenementen en acties. Hoogtepunt is de onthulling van het Hiv/Aids-monument in Amsterdam.

Woensdag 30 november – Nieuwe campagne Aidsfonds
Er gaan nu drie keer zoveel mensen dood aan Aids als in 1990, toch denken de meeste Nederlanders ten onrechte dat de epidemie over z'n hoog- tepunt heen is. Met de nieuwe campagne Het virus dreigt te winnen probeert het Aidsfonds dat te veranderen. Want als we de Aids-bestrijding niet nú in de hoogste versnelling zetten, blijft de epidemie voortwoekeren.
                                          

                                        
De campagne wordt de avond voor Wereld Aids Dag afgetrapt met een projectie op filmmuseum EYE aan het IJ in Amsterdam. Vanaf donderdag 1 december wordt de noodklok geluid op verschillende plekken in het land, en op radio en televisie.

Donderdag 1 december – Onthulling Hiv/Aids-monument
In Amsterdam wordt op Wereld Aids Dag het eerste 'Hiv/Aids-monument' van Nederland onthuld. Het monument is vanaf donderdag te bewon- deren aan het IJ, tussen het Centraal Station en het Muziekgebouw   Het monument stelt een groot telraam voor dat aftelt naar een wereld zonder Aids.

Het initiatief voor het monument komt van de 'Stichting NAMEN-project Nederland'. Dat het monument er nu komt is te danken aan bijdragen van de kunstfondsen Amsterdams Fonds voor de Kunst, Art of Impact en Zabawa - vele sponsoren en een crowdfundingsactie onder het publiek ‼ Hoofdsponsors zijn het Aidsfonds, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), RELX Group en ViiV Healthcare.

Namens COC Nederland is bestuurslid Joop Schermer aanwezig bij de onthulling.
                                           

                                                             
28 november tot 4 december – Sneltesten op Hiv
In de week rondom Wereld Aids Dag wordt de Hiv-testweek gehouden  Mensen in Amsterdam kunnen terecht bij de GGD of het ziekenhuis voor een anonieme snel-test op Hiv en voorlichting. In deze week is een 'Meet & Greet' met de acteurs van 'No Socks, No Shoes'. Deze soap wordt uitgezonden op de regionale Amsterdamse zender Salto TV. In de serie wordt het onderwerp Hiv en testen op Hiv in de Hiv–testweek aan de orde gesteld. Tijdens de Meet & Greet op 2 december kunnen mensen zich ook gratis laten testen, zoals ook de acteurs dat zullen doen.

Donderdag 1 december – LoveDance
Traditiegetrouw barst in de nacht van Wereld Aids Dag in het Amsterdamse 'Paradiso' het grote dansfestijn LoveDance los om geld in te zame- len voor het Aidsfonds.

Een uitbundig feest met DJ's, live muziek, extravagante acts, mode en uitdagend entertainment. Oh La La  Van de krochten in de kelder tot op het hoogste balkon buitelen publiek, DJ's en artiesten van (inter)nationale allure over elkaar heen.
                                        

                                             
Donderdag 1 december – Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks: Speed up
Jaarlijks komen ruim 500 professionals tijdens het Nationaal CongresSoa*Hiv*Seks samen op Wereld Aids Dag, o.a.: verpleegkundigen, artsen werkzaam binnen de publieke gezondheidszorg, beleidsmedewerkers, onderzoekers, seksuologen en gezondheidsbevorderaars .

Het thema dit jaar is: Speed up  Uiteraard staat het delen van kennis en de nieuwste ontwikkelingen centraal.

Vrijdag 25 november tot donderdag 1 december – Wereld Aids Dag in Rotterdam 
Ook Rotterdam staat dit jaar weer stil bij Wereld Aids Dag met diverse activiteiten en acties in de stad.  Het programma ziet er veel belovend uit    Zie:  Facebook → Wereld Aids Dag – Rotterdam
                                

                                                              
Rond Wereld Aids Dag – Studenten van 8 faculteiten in actie
Ook dit jaar trekken de ruim 800 studenten van de acht medische faculteiten in Nederland er weer op uit om geld op te halen voor Hiv- en Aids- bestrijding en studenten bewust te maken van Hiv, Aids en Soa's. De leden van de medische studentenorganisatie IFMSA kunnen zomaar opdui- ken in Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Zie ook:
bronnen: COC.nl - COC Nederland / YouTube.com / Facebook.com – COC Nederland                                                                                               

woensdag 30 november 2016

TV - 'Queens Of The Jungle' | "Vanavond een dubbele aflevering ter afsluiting"

Queens Of The Jungle  →  'Acht Jongens en Meiden' die in het dagelijks leven gewend zijn aan behaaglijke luxe trekken met elkaar drie weken door de dichtbegroeide jungle. Ze kunnen een pot winnen van 100.000 euro als ze samen de eindstreep halen.

Ná Echte Meisjes in de JunglePeking ExpressBobo's in the Bush en vele andere "survival-programma's" verschijnt er nu 'n nieuwe variant in het Nederlandse televisielandschap: Queens of the Jungle op SBS 6.

Zonder Luxe 
Acht jonge jongens en meiden trekken met elkaar 3 weken door de dichtbegroeide jungle. In het dagelijks leven is uiterlijk erg belangrijk voor hen en wentelen ze zich in behaaglijke luxe   Houden ze zich staande zonder hun crèmes, föhns en beautyproducten ?!  En kunnen ze drie weken lang alleen maar aardig zijn tegen elkaar ?!  
        
100.000 euro
De gladde gezichtjes kunnen een pot winnen van 100.000 euro, maar alleen als ze samen de eindstreep halen. Ze krijgen hulp van Kay Nambiar – winnaar van Expeditie Robinson in 2014. Het voormalige fotomodel was jarenlang het gezicht van MTV.

Op het lijf geschreven
In een persbericht laat Kay Nambiar weten dat hij erg uitkijkt naar de presentatie van Queens of the Jungle. "Dit programma is mij op het lijf geschreven. Want wat krijg je als je alle uiterlijke vertoon van mensen weghaalt en hun laat zien dat er nog meer is in het leven dan de luxe pro- blemen waar ze zich dagelijks in Nederland druk om maken ?!  Ik zie het als mijn missie om deze mensen kennis te laten maken met de natuur in haar puurste vorm".

"Queens Of The Jungle"  →  Woensdag 30 november   20.30 - 21.30 uur -&- 21.30 - 22.30 uur
UITZENDING GEMIST ?!    Bekijk HIER alle afleveringen en clips van "Queens Of The Jungle"    

Zie ook:
bronnen: TV·Gids.nl / SBS6.nl / YouTube.com


        
                                            

01 december 2016 → Wereld Aids Dag | "Aids-epidemie is opnieuw in opmars"

Aan de vooravond van Wereld Aids Dag waarschuwt het Aidsfonds met een confronterende campagne 'Het virus dreigt te winnen' voor een groeiende 'Aids-epidemie'.  Volgens een nieuw rapport van Aidsfonds staan we op een cruciaal keerpunt in de bestrijding van Aids: of we grijpen nú in en we krijgen Aids de wereld uit, of de epidemie wint met een explosie van nieuwe Hiv-infecties.  Er overlijden nu al drie keer zoveel mensen aan Aids als in 1990.

"De Aids-epidemie is opnieuw gevaarlijk in opmars. Niet ver weg in Afrika, waar we al jarenlang investeren in succesvolle Hiv–behandelings- programma's, maar juist heel dichtbij", zegt AidsFonds-directeur Louise van Deth. "Het is nu of nooit om de Aids-epidemie te stoppen. Zijn wij de generatie die een einde maakt aan één van de grootste epidemieën aller tijden, of geven we Hiv opnieuw door aan de volgende generatie" ?!
                                                             
        
                             
Zie ook: 

Extra I:

Extra II:
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / Facebook.com – GaySite.nl                                 

Walibi - 'FunGayDay' | "Walibi Holland wil handen niet branden aan Homodag"

Biddinghuizen  Walibi Holland – FunGayDay    Er komt toch géén homodag in Walibi Holland. De zogeheten 'FunGayDay', die volgend jaar zou plaatsvinden, gaat niet door  Volgens de organisatoren durfde het pretpark het binnenhalen van het homo-evenement bij na- der inzien niet aan. Walibi Holland zelf houdt het op een zakelijk meningsverschil. 

"Ondanks enthousiasme van beide zijden sinds eind 2015, gedane toezeggingen en vele reeds overeengekomen zaken zegt Walibi Holland nu de handen niet te willen branden", schrijft initiatiefnemer Alfred Verhoeven. "Wij zijn verbaasd dat dit in 2016 blijkbaar nog voor moet komen"

Een woordvoerster van het attractiepark heeft een andere verklaring. "Wij zijn met de organisatie in onderhandeling geweest, maar we konden zakelijk niet tot overeenstemming komen", aldus de voorlichtster. 
                                
                                 
Aanvankelijk stond de homodag al voor dit jaar op de agenda   "Een pretpark is leuk, maar het wordt pas fun als je de gays erin loslaat" ‼, zei Alfred Verhoeven. Het evenement werd echter uitgesteld toen de voorbereidingen vertraging hadden opgelopen, naar verluidt omdat een van de organisatoren langdurig ziek was.

'De bedenkers' gaan nu op zoek naar een nieuwe locatie voor hun homofeest  "Hoewel wij als organisatie uitermate teleurgesteld zijn over dit resultaat, laten we ons niet uit het veld slaan"

Zie ook: 
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:  

bronnen: Looopings.nl / Twitter.com – Team Loopings / YouTube.com


        
                                                       

dinsdag 29 november 2016

13 mannen aangehouden voor het houden van een 'Homofeest' in Indonesië ‼

Indonesië    De politie van Djakarta in Indonesië heeft dertien mannen opgepakt omdat ze bij iemand thuis een 'homoseksfeest' hiel- den. Homoseks is niet strafbaar in de hoofdstad van Indonesië.

Volgens de krant Jakarta Post zijn een vijftigtal leden van het Islam-verdedigingsfront een appartement binnengestormd en hebben ze de po- litie verplicht de dertien mannen op te pakken. 

De politie onderzoekt of de mannen een wet hebben overtreden  Homoseks is niet strafbaar, maar prostitutie is verboden. Ze hadden geen hemd of T-shirt aan en de politie vond condooms, smartphones en Hiv-medicatie

Zie ook:  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / GayStarNews.com / Twitter.com – Gay Star News
                                   
                              

COC NL – Voorzitter | 'Tanja Ineke' herkozen tot voorzitter van COC Nederland

COC NL  'Tanja Ineke'  →  Op de Algemene Vergadering van COC Nederland in Leiden is 'Tanja Ineke' afgelopen zaterdag herkozen tot voorzitter. Ze is voorzitter sinds 2012. "We hebben de afgelopen jaren goede resultaten geboekt als COC en LHBT-beweging", zei voor- zitter 'Tanja Ineke' ‼  'Tanja Ineke' verheugt zich erop de komende twee jaar samen met iedereen te werken aan verdere verbetering van gelijke rechten en sociale acceptatie.
                                   
        
                                       
Hans Stokebrand werd herkozen als penningmeester en Diana van den Born als algemeen bestuurslid  COC Nederland is de oudste nog be- staande Roze vereniging ter wereld  Het is een federatie van lokale COC-verenigingen en landelijke werkgroepen, waarvan vertegenwoordigers tweemaal per jaar bijeen komen tijdens een Algemene Vergadering.

Zie ook:
Tanja Ineke → COC Nederland  /  Tanja Ineke → Twitter  /  Tanja Ineke → Facebook  /  Tanja Ineke → Linkedin

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / Facebook.com – COC Nederland                                            

maandag 28 november 2016

Australië - Tyrone Unsworth | Troye Sivan draagt Award op aan gepeste tiener

Australië    Zanger 'Troye Sivan' won afgelopen weekend twee Australische awards. Een daarvan droeg hij op aan alle LHBT-kinderen in Australië.

Aanleiding was de zelfmoord van een 13-jarige jongen, Tyrone Unsworth uit Brisbane, nadat hij jaren was gepest met zijn homoseksualiteit. Het heeft in Australië het debat rond 'veiligheid op scholen' aangewakkerd. Een campagne genaamd 'Safe Schools' lag onder vuur omdat deze te expliciet zou zijn in de ogen van sommige Australiërs.
                                      
                               
De ARIA's zou je de Australische Grammy's kunnen noemen. De 21-jarige 'Troye Sivan' won zijn awards in de categorieën 'Song van het jaar' en 'Beste video'. In zijn video's spelen telkens homoseksuele verhaallijnen  De ene keer is het een verliefd stel dat 'in het geheim' een relatie heeft. De andere keer is het Troye Sivan zelf die een "love interest" heeft. Met de muziek van Troye Sivan en in zijn video wil hij laten zien dat diversiteit de normaalste zaak van de wereld is.

Joel Meares van de Sydney Morning Herald zag in het opdragen van de award een mooie aanleiding voor een column met de titel "Gay cele- brities have a platform – they should use it" 

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / Twitter.com – Matt Gilbertson / YouTube.com