zaterdag 7 december 2019

TikTok geeft toe reikwijdte LGBTIQ+-videos te beperken in strijd tegen pesten

TikTok  een social medium vooral populair bij kinderen en jonge tieners  geeft toe LGBTIQ+-inhoud te censureren. Om cyberpesten te bestrijden.

TikTok beperkt de reikwijdte van inhoud die "erg vatbaar is voor pestreacties". Maar door LGBTI+inhoud te beperken, schiet de app het doel voorbij.
                                               

                                      
Een TikTokwoordvoerder zegt dat het "oud beleid" is ... maar de Duitse site "NetzPolitik.org" stelde vast dat TikTok te populaire 'gevoelige' Gay video's beperkt.
bronnen: BeOut.be / PinkNews.co.uk / YouTube.com / Facebook.com – BeOut.be                                                             

Beeld Aidsfonds in Amsterdam is waarschijnlijk omgewaaid - géén vandalisme

Amsterdam - Roze Standbeeld  –  Het Roze standbeeld van het Aidsfonds in Amsterdam dat donderdagavond kapot werd aangetroffen lijkt niet te zijn vernield. Uit beeldmateriaal is volgens de politie gebleken dat het beeld is afgebroken, waarschijnlijk door de wind.

Het Aidsfonds ging in eerste instantie uit van vandalisme, maar daarvan is dus geen sprake, denkt de politie. "Op bewakingsbeelden is te zien dat het beeld uit zichzelf omvalt. Niemand raakt het op dat moment aan", zegt een woordvoerder tegen AT5 en NH Nieuws.
                                                           
        
                                               
De Politie:  "Het kan bijvoorbeeld gebeurd zijn door een windstoot ‼  Waarschijnlijk had dat iets te maken met het zwaartepunt. Het standbeeld is bij de knieën gebroken".

Het 'Aidsfonds' betwijfelt of het beeld zomaar is omgevallen. Zo zouden er voetstappen in het bassin eronder gevonden zijn ‼  "Maar we gaan ons er verder niet meer mee bezighouden. Het belangrijkste is dat het beeld nu gerepareerd wordt", zegt een woordvoerder.

                                                                  
        
                                           
Zie ook:

bronnen: NOS.nl / YouTube.com / Facebook.com  NOS.nl                                                            

vrijdag 6 december 2019

Algerijnse minister van Binnenlandse Zaken noemt critici: Verraders & Homo's

Algerije  LHBT+-fobie  →  De Algerijnse minister van Binnenlandse Zaken Salah Eddine Dahmoune ging fel tekeer tegen opposanten van de presidentsverkiezingen van 12 december 2019. Hij noemde ze "Verraders, Huurlingen en Homo's". 

We kennen ze ‼  "De Homo's hebben zich geschaard achter de opposanten. Ze zijn niet met ons en wij niet met hen" ‼


bronnen: BeOut.be / Têtu.com / YouTube.com                                                     

Annet Nikamp releaset de Nederlandse versie van Sarah Connors hit "Vincent"

Nijverdal - Annet Nikamp    De Nijverdalse zangeres Annet Nikamp is helemaal terug met haar nieuwe lied 'Vincent', haar versie van het Duitse succes van 'Sarah Connor'. Waarom koos ze voor 'Vincent' ?!

Zes gemeenten in de regio Zwolle hebben een "Verklaring van Inzet" getekend: ze hebben afgesproken werk te maken van LHBTI+-beleid. Wat betekent zo'n verklaring ?!  Luister zondag 08 december naar De Roze Golf.

De Roze Golf is HIER te beluisteren op zondagavond 08 december 2019 tussen 22:00 en 22:30 uur en HIER op een later tijdstip ‼
                                                             
        
                                                                 
Zie ook: 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: RozeGolf.net / YouTube.com                                                         

donderdag 5 december 2019

Voetbal | "Nederland gaat 'wedstrijden stilleggen' bij Homofobe Spreekkoren"

Voetbalwedstrijden    DTweede Kamer in Nederland heeft Homofoob en Transfoob geweld besproken tijdens een themadebat over LGBTIQ+'ers. Er kwamen nog andere aspecten van veiligheid aan bod.

De Tweede Kamer stemde voor een voorstel van D66'ers Vera Bergkamp & Antje Diertens om voetbalwedstrijden te laten stilleggen bij Homo- fobe en Anti-Semitische spreekkoren, net zoals dat nu gebeurt bij racistische spreekkoren.


Zie ook:

bronnen: BeOut.be / Facebook.com  DeGaykrant.nl → DVHN.nl                                                            

Presentatoren Songfestival 2020 | Chantal Janzen - Jan Smit - Edsilia Rombley

Rotterdam – "Eurovisie Songfestival 2020"  →  Het hoge woord is eruit:  Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Dat maakt het trio bekend via Instagram:  Jan Smit / Edsilia Rombley / Chantal Janzen 

Al vanaf het moment dat 'Duncan Laurence' in mei het Songfestival 2019 won, werd er gespeculeerd over wie het evenement zou presenteren. Zo zouden onder anderen Eva Jinek, Dionne Stax en Paul de Leeuw kans maken. Woensdag blijkt dat de keuze van AVROTROS is gevallen op Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit.
                                                      
        
                                               
Het trio is stuk voor stuk geschikt voor de presentatie, vindt Sietse Bakker, uitvoerend producent van het Eurovisie Songfestival 2020. "Met dit presentatie-trio kiezen we in de eerste plaats voor drie mensen met een enorme dosis presentatietalent - die ook nog eens allemaal hun carrière be- gonnen als artiest".

Lees verder op de website van Linda.nl:  "Chantal Janzen, Edsilia Rombley & Jan Smit presenteren Songfestival 2020" 
                                                
        
                                                 
Zie ook:
bronnen: Linda.nl / YouTube.com / Facebook.com – Linda.nl                                                           

woensdag 4 december 2019

Video | "Gay vlogger Shin Ju Yong getuigt over Hiv-positief zijn in Zuid-Korea"

Zuid-Korea  Shin Ju Yong  →  Zuid-Korea is een eerste wereldland maar is sociaal erg conservatief. Openlijk Homo zijn ligt moeilijk. Seropositief zijn ligt nog moeilijker ‼

Shin Ju Yong runt een kanaal op YouTube. Hij is openlijk Homoseksueel en leeft met Hiv. Hij getuigt hierover in onderstaande video ‼

bronnen: BeOut.be / YouTube.com                                                              

Coldplay–zanger 'Chris Martin' was als kind erg bang om Homoseksueel te zijn

Chris Martin was in zijn tijd op een christelijke kostschool doodsbang om Homoseksueel te zijn. In een interview met "Rolling Stone" vertelt de zanger van Coldplay dat hij zich zorgen maakte over z'n seksuele voorkeur, omdat hij dacht dat er iets mis was met Homo- seksualiteit.

"Ik was erg Homofoob, omdat ik dacht dat ik als Homoseksueel voor eeuwig verdoemd zou zijn", aldus de Coldplay-zanger.

                                             
Chris Martin herinnert zich dat de andere kinderen op de kostschool hem regelmatig een Homo noemden.  "Ik was doodsbang en ik liep een beetje gek. Ze vertelden me op een agressieve manier dat ze zeker wisten dat ik Homoseksueel was" ‼


Zie ook:

bronnen: NU.nl / RollingStone.com  Video / Twitter.com – NU.nl
                                  
                                        

dinsdag 3 december 2019

Engeland – Hate Crime Report 2019 | "Jongeren zijn Homofober dan Ouderen"


Een op vier jongeren onder de 24 vindt HoLeBi's & Transgenders immoreel. Bij oudere mensen was dat één op de vijf.  Jongeren vinden LGBT+'s ook een gevaar voor de samenleving en zegt dat Homoseksualiteit indruist tegen hun geloof.

Blame The Internet  →  I-D van Vice publiceerde in november een essay over dit vraagstuk ‼  Waarom is er zoveel HoLeBi-fobie en Transfobie → I-D spreekt over "Queerfobie" ←  bij Generatie Z ?!  Antwoord: Het Internet ‼ 

Het Internet is / was (R.I.P. Tumblr) een vrijplaats voor LGBTIQ+'s. Maar het is ook een voedingsbodem voor allerlei haat. Mensen kunnen er hun frustraties en grieven kwijt in echokamers. Iets wat geldt voor LGBTIQ+'s zelf ook.

Het essay is vrij te lezen:  KLIK HIER   

bronnen: BeOut.be / Twitter.com - Galop.org.uk
                                                   
                                               

Dronten - AZC · Asielzoeker | Homo verkracht in AZC - COA 'zet feiten op rijtje'

Ben je eindelijk gevlucht uit "Woestijnië" omdat Homo's daar in elkaar gebietst worden, kom je terecht in Nederland. Denk je: 'het is weliswaar Dronten maar gelukkig zeg, nu kan ik eindelijk mezelf zijn'. Zitten er twee makkers in je huisje die je verkrachten

Stap je naar het COA. Krijg je te horen: "Houd je stil, zeg niets tegen de politie en laat het gaan, zeiden ze. Let it go"   Stap je met het lood in je schoenen naar de wijkagent. Krijg je één keer een laf belletje en vervolgens hoor je niets meer   Politie: "Communicatieprobleem". COA: "Wij kun- nen niet ingaan op specifieke casussen". Nou lekker dan ‼

Die van het COA gaan na ophef in de krant "de feiten op een rijtje zetten".  Gevalletje slager keurt zijn eigen vlees. Die van het COA (en die van het hele ministerie erbij) hebben sowieso al een bedenkelijke reputatie inzake het verdoezelen van verkrachtingen, dus misschien kan een on- afhankelijk bureau een keer een onderzoek doen naar de smeerpijperij binnen het COA.
                                                         
                                                           
                                              
Zie ook:

bronnen: GeenStijl.nl / Facebook.com – DeStentor.nl Facebook.com – RozeGolf.net                                                                                                                 

maandag 2 december 2019

Malmö | "Zweedse kerk onthult altaarstuk met 'Homoseksuele' Adam & Eva" ‼

Zweden  Malmö  →  Een kerk in het Zweedse 'Malmö' heeft een nieuwe verbeelding van het "Hof van Eden" onthuld ‼  De afbeelding bevat, in plaats van Adam en Eva, twee 'Homoseksuele koppels'. De slang uit het Bijbelverhaal wordt verbeeld door een Transgender vrouw.

De Sint-Pauluskerk in Malmö onthulde de afbeelding  die boven een altaar gehangen is – bij de start van de 'adventstijd'   De kerk laat weten "trots en verheugd" te zijn met het nieuwe kunstwerk van de Zweedse kunstenares Elisabeth Ohlson Wallin.  "We hebben beelden nodig die zich openstellen voor een grotere inclusie en identificatie in de kerk", zegt 'de kerk' in een persbericht.

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                                    

Brazilië – Moord | Moeder krijgt 25 jaar cel voor moord op Homoseksuele zoon

Brazilië  'Itaberli Lozano'    In Brazilië heeft 'Tatiana Ferreira Lozano Pereira' 25 jaar en acht maanden cel gekregen omdat ze haar toen 17-jarige zoon 'Itaberlly Lozano' liet vermoorden met Kerst 2016. Ze kon niet verkroppen dat haar tiener Homo bleek te zijn ‼

Tatiana Ferreira Lozano Pereira huurde twee mannen - Victor Roberto da Silva en Miller da Silva Barissa - in om de moord uit te voeren.  Ze sloegen hem maar doodden hem niet.

Het was de echtgenoot van 'Tatiana Ferreira Lozano Pereira' en stiefvader van 'Itaberlly Lozano' die het werk afmaakte. De twee ingehuurde mannen kregen elk 21 jaar. De stiefvader moet nog worden berecht.
                                   
                                     

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: BeOut.be / Twitter.com – OUT.com → Out Magazine / Twitter.com – PinkNews.co.uk
                                                      
                                           

zondag 1 december 2019

Ramses Shaffy | "Tien jaar later is de 'Levenskunstenaar' nog niet vergeten" ‼

Amsterdam  →  Het is vandaag - zondag 01 december 2019 - tien jaar geleden dat chansonnier & acteur 'Ramses Shaffy' op 76-jarige leeftijd overleed. De herinnering aan zijn markante persoonlijkheid en zijn prachtige liedjes leeft nog volop.

Liedjes zoals 'Laat Me' - 'Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder' - 'Sammy' - 'We Zullen Doorgaan' en 'Pastorale' – een duet met Liesbeth List – horen bij het cultureel erfgoed van ons land.
                                                        
        
                                                    
Tien jaar geleden overleed 'Ramses Shaffy' aan de gevolgen van slokdarmkanker. Door zijn langdurig overmatig alcoholgebruik vertoonde hij symptomen van het Syndroom van Korsakov. De laatste jaren van z'n leven verbleef Ramses Shaffy daarom in 't Sarphatihuis in Amsterdam.

Lees verder op de website van Linda.nl:  "Tien jaar later is de 'levenskunstenaar' Ramses Shaffy nog lang niet vergeten" ‼

Zie ook:
bronnen: Linda.nl / YouTube.com / Facebook.com – Linda.nl                                                               

01 december 2019 - Wereld Aids Dag | "Stop Aids. Uit Liefde voor alle Liefdes"

Wereld Aids Dag  →  Op zondag 01 december 2019 is het Wereld Aids Dag.  Op die dag staat wereldwijd de strijd tegen Hiv en Aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met Hiv & Aids. In Nederland zijn er op en rond Wereld Aids Dag evenementen en acties.

Op Wereld Aids Dag start het Aidsfonds de nieuwe jaarlijkse campagne weer. Zoals voorgaande jaren is de kans groot dat je op straat een van de abri's tegenkomt uit de serie "Stop Aids. Uit Liefde voor alle Liefdes" ‼

Lees verder op de website van COC.nl:  Zondag 01 december 2019 | "Wereld Aids Dag 2019" ‼ 
                                                    
        
                                                                      
Zie ook:
Wereld Aids Dag | "Waarom het belangrijk is om je te laten testen" ?!  /  Jackie (11) droomt van een wereld zonder Hiv en Aids
01-12-2019 → Wereld Aids Dag | "Oproep tot solidariteit + cijfers, info België, Nederland, wereldwijd, medicatie en verhalen" ‼  
                                                                  
        
                                                      
Extra:
                                                       
                                             
Update I:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com / Twitter.com – Aidsfonds.nl / Facebook.com – COC.nl