zaterdag 30 januari 2016

Italië - Rome | "Duizenden Italianen in Rome in protest tegen Homorechten" ‼Vele duizenden Italianen demonstreren zaterdag in Rome tegen wettelijke erkenning en beperkte adoptierechten voor homoseksuele stellen. Het Italiaanse parlement stemt in februari over wetgeving over de homorechten.

Tegenstanders hopen dat ze de plannen van tafel kunnen krijgen ‼  De organisatie van de manifestatie in Rome heeft laten weten dat ze hoopt op een half miljoen deelnemers. 

Verdeeld

De Italiaanse premier Matteo Renzi had eerder gezegd al voor het einde van vorig jaar regelgeving door te voeren ... maar ook de Italiaanse regering is verdeeld.

Italië is het laatste belangrijke West-Europese land dat geen rechten of erkenning heeft gegeven aan homostellen.

Zie ook:
Massaal protest tegen Homorechten in Rome  /  Italiaans protest tegen Homohuwelijk  /  'LGBT rights' in Italy – Wiki   
Italiaanse Senaat hervat bespreking samenlevingscontract HoLeBi's  /  Massaal protest tegen Homorechten in Rome
bron: AD.nl – Algemeen Dagblad / NOS.nl
                      
                   

"Homorechten, Nee" ‼   Duizenden Italianen de straat op in Rome ‼

Homo's die wettelijk erkend worden en - beperkt - recht krijgen om kinderen te adopteren. Het is veel Italianen een doorn in het oog. Vele duizenden gingen in Rome de straat op om duidelijk te laten merken wat ze van het wetsvoorstel vinden.

De organisatie hoopt dat een half miljoen mensen meedoen aan de demonstratie die 'familiedag' wordt genoemd. Maar of dat ook echt zo is, is nog onduidelijk. Wel zijn het er veel. Allemaal fel tegen het wetsvoorstel dat in februari door het parlement wordt behandeld. "Wij zijn een van de weinige westerse landen die zich nog tegen deze afwijking verzetten", zegt de organisator tegen persbureau AP.

Minister bij protest
De Italiaanse premier Matteo Renzi wilde de betere rechten voor homo's eind vorig jaar al door het parlement loodsen, maar net als Italië, is 
ook de regering verdeeld. De minister van Binnenlandse Zaken liet via Twitter weten dat hij achter de demonstratie staat en de minister van Milieu was er zelf bij. "Mijn waarden zijn mijn waarden. Daar valt niet over te onderhandelen", zegt de minister van Milieu.

Ook katholieke broeders demonstreren. Het katholieke Italië is het laatste grote West-Europese land waar homostellen geen rechten of erken- ning krijgen.

bronnen: RTL·Nieuws.nl / YouTube.com


        
                                         

TVOH | "Maan de Steenwinkel (18) wint zesde seizoen The Voice of Holland" ‼

The Voice  ··  2015 - 2016  →  Zangeres Maan de Steenwinkel (18) uit het Noord-Hollandse Bergen heeft vrijdagavond de bloedstollend spannende finale gewonnen van het alweer zesde seizoen van de RTL4-kijkcijferhit The Voice of HollandMaan de Steenwinkel, door Anouk getypeerd als de polderversie van Beyoncé, wist niet wat haar overkwam toen de einduitslag bekend werd gemaakt  Tranen van geluk stroomden over haar wangen en ook haar coach Marco Borsato reageerde bijna euforisch en geëmotioneerd op de zege van zijn pupil.

Terwijl op de achtergrond de mede-finalisten - afvallers Jennie, Brace en Dave - ietwat teleurgesteld in de coulissen stonden toe te kijken kreeg de uiteindelijke winnares een ovationeel applaus van de tot op de laatste stoel uitverkochte TVOH-studio in het Hilversumse Mediapark. Ze werd uitvoerig met dikke zoenen gefeliciteerd door haar mede-kandidaten en natuurlijk presentatoren Martijn Krabbé, Wendy van Dijk en de andere coaches Ali B, Anouk en Sanne Hans (Miss Montreal). Marco Borsato omhelsde haar. Een legioentje fotografen was er als de kip- pen bij om de eerste plaatjes te schieten van de dolgelukkige Maan de Steenwinkel die een gouden toekomst wordt voorspeld. Hoe dan ook sleepte ze een platencontract in de wacht, brengt een single (In A Perfect World: een samenwerking met DJ Hardwell) uit en heeft voortaan een nagelnieuwe bolide voor de deur staan. 

De jonge zangeres imponeerde vrijdagavond met het nummer Halo van Beyoncé en zong samen met Borsato een vlijmscherp duet. Marco, die Maan omschrijft als een ontluikende bloem, over dat laatste: "Ze is een volwaardige duetpartner en nu al een ster". Miss Montreal prees haar stabiliteit: "Je bent altijd zo lekker chill".

Niet te bevatten
Nadat ze de prijs in handen had gekregen, reageerde haar vader Siebe vol ongeloof: "Dit is zo bijzonder, niet te bevatten. Vandaag zei ik nog 
tegen Maan: besef je wel dat je in de finale staat ?!  Nee pap, zei ze. Eigenlijk niet. Wij zagen haar week na week verder komen. Ongelofelijk ‼ Ik ben trotser dan trots". En de dolgelukkige winnares zelf: "Mijn insteek was in de blind auditions komen. Elke week bereidde ik me voor: nu kan het moment komen dat ik afval. Alleen dat kwam niet. Wauw ‼  Ik realiseerde het me niet echt, tot ik ineens in de finale stond. The Voice was het afgelopen jaar mijn leven. Dag in dag uit was ik ermee bezig. En echt: je kent de andere kandidaten zo goed dat je het de ander ook gunt. Dit is zo mooi want ik gun het Marco ook zo om op deze manier afscheid te kunnen nemen van The Voice. Hij heeft mij het afgelopen jaar geweldig geholpen".

De finale kende een paar opvallende momenten. Publiekslieveling Jennie Lena verdween als eerste van de vier finalisten van het strijdtoneel. Dit tot grote verbazing van vele TV-kijkers zo bleek uit reacties op sociale media. Nummer twee die afviel was Brace MacDonald, waardoor uiteindelijk Maan en Dave overbleven. Dave Vermeulen hield zich goed toen hij hoorde dat Maan de absolute nummer één was geworden ‼ "Nummer twee zijn is ook al fantastisch".

Bizar
Maan was ietwat zenuwachtig voor de finale. "Dit is zo bizar allemaal. Ik ben pas 18 jaar en dan maak je dit mee  In het begin was ik super 
onder de indruk van de andere, veel ervarener finalisten. Dat maakte me onzeker, maar nu ik ze beter heb leren kennen, weet ik dat zij ook hun onzekerheden hebben". Ze hoopt veel te gaan optreden 'en een eigen single op de radio zou fantastisch zijn'. "Het is heel leuk om te zien wat voor hype er om mij heen is ontstaan op social media. Op straat word ik nog niet herkend, maar ik ben wel van 500 naar 20.000 volgers gegaan op Instagram en krijg onwijs veel lieve berichtjes".

Ze werd door menigeen al voorzichtig getipt voor het goud. Anouk was daar nog niet zo zeker van, zo zei ze tijdens een van de liveshows. "Het lukt je nog niet om de juiste hoeveelheid gevoel in een lied te verwerken. En je timing klopt niet. Verder is je uitspraak niet optimaal".  Volgens tegeltjestekstenbedenker Borsato is mooie Maan hoe dan ook een 'ruwe diamant' die de komende jaren nog verder moet worden gepolijst. "Er liggen al meerdere nummers voor haar klaar", aldus Marco. De zangeres heeft als een eigen, 7-koppige band For Tuned die behoorlijk aan de weg timmert, en belangrijke, superhandige contacten in de vaderlandse muziekbusiness. Zo werkte dit getalenteerde 'hemellichaam' al samen met Ton Dijkman (drummer in de band van Borsato) en won ze met For Tuned de Radio 538 talentenjacht voor Warchild: de goededoelenorgani- satie waarvoor Marco ambassadeur is.

► De vorige edities van The Voice of Holland werden gewonnen door soulzanger Ben Saunders (seizoen 2010), harpiste-zangeres Iris Kroes (2011), powervocaliste Leona Philippo (2012), singer-songwriter Julia van der Toorn (2013) en trio O'G3NE (2014).

Zie ook:

bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com


        
                                       

vrijdag 29 januari 2016

COC Nederland → Tweede Kamer | Geef LHBT's uit Iran de hoogste asielstatus

Den Haag  →  LHBT's uit Iran moeten de hoogste asielstatus krijgen. Daarvoor pleit COC Nederland in een brief aan de TweedeKamer en staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel). Donderdag 4 februari spreekt de Tweede kamer over het asielbeleid ‼  Aanleiding voor de oproep van het COC is een brief van Human Rights Watch (HRW) en OutRight aan de Nederlandse regering.

Volgens de HRW en OutRight worden Roze Iraniërs systematisch vervolgd, maar de Nederlandse regering ontkent in een ambtsbericht dat dit systematisch gebeurt. Een ambtsbericht is mede bepalend voor vluchtelingen om in ons land asiel te krijgen. 

In 2014 meende de Nederlandse regering 'een lichte positieve tendens' waar te nemen voor LHBT's uit Iran, ook al wezen HRW en OutRights er een jaar eerder juist op dat de Iraanse strafwet was verzwaard en is een kus of een omhelzing tussen twee mannen of vrouwen sindsdien ook strafbaar. Op 'sodomie' stond in Iran al de doodstraf. 

De Nederlandse regering vond dat LHBT's zich vrij kunnen bewegen in Iran als ze een 'laag profiel houden'. Volgens het COC is het ondenkbaar dat LHBT's zich vrij kunnen bewegen in een land waar ze ter dood kunnen worden veroordeeld.

Zie ook:  

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com
                       
        
                                       

Openstelling van het 'Huwelijk voor Homoparen' binnenkort ook in Duitsland ‼

Duitsland  →  De openstelling van het huwelijk voor homoparen in Duitsland lijkt nog maar een kwestie van tijd. Een enquête die don– derdag werd gepubliceerd blijkt dat niet alleen de bevolking maar ook de politiek inmiddels in ruime meerderheid voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk is voor homoparen. 

De christendemocraten van CDU/CSU houden al jaren de invoering van het homohuwelijk tegen omdat de regeringspartijen zeer veel moeite hebben met de openstelling van het huwelijk. In een interview enkele maanden geleden liet Angela Merkel nog weten dat er voor haar maar één huwelijk bestaat, namelijk dat tussen man en vrouw.

Uit de enquête blijkt dat 68 procent van alle Duitsers voor de komst van het homohuwelijk is. Onder stemmers op de Grünen (vergelijkbaar met GroenLinks bij ons) is zelfs 87 procent voor de openstelling. 

CDU/CSU → Bij de Duitsers die stemmen op CDU/CSU, zij waren tot nu toe altijd in meerderheid tegen het homohuwelijk, is inmiddels eveneens een meerderheid van 61 procent voor de openstelling ‼  Opvallend is ook dat maar liefst 68 procent van de respondenten die 't Katholieke geloof aanhangen voor de komst van het homohuwelijk zijn.

De Duitse Bondsraad stemde in september vorig jaar al in meerderheid voor een wetsontwerp dat het voor homoparen mogelijk moet maken om een officieel, wettelijk huwelijk aan te gaan. Nu de Bondsraad 't wetsontwerp heeft aangenomen moet de Bondsdag, het Duitse parlement, zich binnenkort buigen over de legalisering van het homohuwelijk. 

Duitsland kent sinds 2001 het geregistreerde partnerschap voor homostellen maar wanneer het parlement zich buigt over de vraag wanneer Duitse homoparen naar het stadhuis kunnen is nog niet bekend.

Zie ook:  Peiling | "Grote meerderheid Duitsers voorstander van Homohuwelijk"

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


        
                                             

Jelle Kleinhesselink | Jongen uit Ruurlo gaat de boer op met Homoseksualiteit

18-jarige Jelle Kleinhesselink uit Ruurlo kreeg positieve reacties toen hij aan zijn ouders vertelde dat hij biseksueel was ... maar dit is niet voor iedereen het geval. De jonge filmmaker kwam via internet in contact met veel jongens en meisjes die niet zo warm werden ontvangen toen ze uit de kast kwamen. Door een film te maken en daarmee langs scholen te gaan, hoopt Jelle het onderwerp onder jongeren bespreekbaar te maken.

Natuurlijk herinnert hij zich 'het moment' nog goed. Het was vlak na de jaarwisseling, op een zondag avond. Jelle Kleinhesselink dook zijn bed in na 'n lang chatgesprek op internet. Dat gesprek ging over homoseksualiteit. Jelle Kleinhesselink wist van zichzelf al dat hij behalve meiden ook jongens leuk vond. Maar dat met anderen delen ?! Nee, dat nog niet ‼

Coming-out
Het chatgesprek dat hij voerde met een lotgenoot deed hem beseffen dat hij zijn gevoelens niet langer voor zich wilde houden. "Ik kon niet sla- pen, ik wilde het vertellen. Dus ik ben uit bed gegaan, naar de kamer van mijn ouders gelopen en heb daar verteld dat ik biseksueel ben. Of ze het op dat moment helemaal meekregen, weet ik niet, haha. Ondanks dat ik normaal een enorme flapuit ben, was het toch heel spannend. Maar het gaf mij ook een enorme adrenalinekick. Ik heb het meteen die nacht op Facebook gezet en dat maakte het voor mij toch officieel".

Positieve reactie
Jelles ouders begrepen het meteen. De 18-jarige vertelt erbij: "Een paar maanden eerder kwam mijn zus 'uit de kast'. Daar heb ik ook wel op gewacht, om te zien hoe de reacties daarop waren".

Onbegrip
Die waren in zijn geval positief, geeft Jelle Kleinhesselink aan. Maar hij heeft gemerkt dat dit niet voor iedereen geldt. Via internet kwam hij in contact met veel jongens en meiden van zijn leeftijd. Uit de gesprekken maakte hij op dat homoseksualiteit niet overal zo gemakkelijk geac- cepteerd wordt. Allerlei narigheid kwam voorbij: van scheldpartijen tot mensen die zelfmoordneigingen hebben. "Nederland wordt gezien als een land dat homo's accepteert. Maar als je naar de kern kijkt, denk ik dat er bij veel mensen nog een hoop onbegrip zit", aldus Kleinhesselink.

'Vieze Homo'
Maar ook hij heeft wel eens een vervelende situatie meegemaakt. "Liep ik hier in Ruurlo door de Dorpsstraat, werd ik door jongens vanuit een auto uitgescholden voor 'vieze homo'. Wie het waren, weet ik niet. Ik begon eerst heel hard te lachen, omdat ik niet precies wist hoe ik erop moest reageren. Maar om eerlijk te zijn voelde het wel heel kloten".
                       
        
                   
De Film
Op zijn eigen manier wil Jelle wat aan het onbegrip rondom homoseksualiteit doen. Door een film te maken en daarmee langs scholen te gaan, hoopt hij het onderwerp onder jongeren bespreekbaar te maken. "Het wordt een educatieve speelfilm over de coming-out en wat daarbij komt kijken. Hoe ga ik het vertellen ?!  Hoe ga je ermee om ?!  Ook wordt getoond hoe de omgeving kan reageren" ‼  Met de nadruk op het woord 'kan', want elke coming-out is anders. "Wat ik mee wil geven aan mensen die ermee zitten ?!  Dat jezelf niet hoeven inhouden een ontzettend fijn gevoel is" ‼

Script klaar, geld voor elkaar: "Actie" ‼
Het benodigde geld heeft Jelle Kleinhesselink (18) inmiddels bij elkaar. Na een crowdfunding heeft de jongen uit Ruurlo nu ruim 3.000 euro om zijn 45 minuten durende film te maken. Mede dankzij enkele prominenten zoals burgemeester Joost van Oostrum en zangeres Marieke Dolle- kamp, die middels filmpjes het belang van de film Homo ?!  Boeit geen flikker ‼ aanstipten.

De cast en crew zijn geregeld, het draaiboek is in elkaar gezet en zelfs aan bedrijfshulpverleners voor op de set is gedacht. De komende week gaat Kleinhesselink praten over vergunningen voor de filmlocaties. Hij wil in Neede, Geesteren, Borculo en Ruurlo filmen. Dat wil hij doen op: 12, 13 en 19 maart. "Vanaf volgend schooljaar moet ie op scholen te zien zijn", zegt Jelle Kleinhesselink.

De film gaat over Mees (16), die erachter is gekomen dat hij op jongens valt. Een jaar later weet hij dat te accepteren, alleen moet hij het nog vertellen aan zijn ouders. En erger nog: aan zijn vriendin Sandra (15). Zij is sinds groep 2 bevriend met Mees en sinds een jaar hebben ze dikke verkering. Ze weten alles van elkaar, tenminste bijna alles. Niet iedereen op school weet dat ze verkering hebben en dat wil Mees ook graag zo houden. Maar dat boeit Sandra niks. Ze is zo gelukkig met Mees, iedereen mag dat weten. Mees staat voor een dilemma. Hij staat op het punt om het aan zijn ouders te vertellen. Maar iets houdt hem tegen. Op een avond besluit hij het tijdens het avondeten toch te vertellen. Stap een is gezet, nu hoeft hij het alleen nog maar aan Sandra te vertellen. Alleen was dat nou wel zo verstandig ?!
                        

                                          
Zie ook:  Homo ?!  Boeit geen flikker ‼  /  Jelle Kleinhesselink – "Homo ?! - De Film" → Website ‼  /  "Homo ?! - De Film" → Facebook ‼

Update    12 maart 2016:  
Help   Ik moet mijn vriendinnetje vertellen dat ik Homo ben   /  Jelle Kleinhesselink → Twitter ‼  /  Jelle Kleinhesselink → YouTube ‼ 

bronnen: Tubantia.nl / Facebook.com / YouTube.com
                           

Vandaag staat de regisseur Jelle maarliefs 2x in de krant!
Geplaatst door Homo? De film. op vrijdag 29 januari 2016
                                  

donderdag 28 januari 2016

Spanje – Madrid – Transgenders | Gratis gebruik van Metro voor Transgenders

Spanje – Madrid  →  Transgenders mogen sinds dinsdag 26 januari 2016 gratis gebruik maken van de Metro in Madrid, Spanje. De ver- voersmaatschappij Madrid Metro geeft gratis vervoersbewijzen weg aan transgenders in een poging de volledige sociale aanvaarding en integratie te promoten van transgender vrouwen en mannen in het land.

De gratis vervoerbewijzen komen er nadat er eerder deze maand verschillende haatmisdaden plaats vonden in Spanje tegen transgenders. Bij één zo'n incident werd een transgender vrouw verbaal aangevallen en daarna bewusteloos geslagen in 't stadscentrum. Het initiatief van Madrid Metro is een samenwerking met de Spaanse transgender groep AET – Transexualia, en gratis vervoersbewijzen worden uitgereikt aan mensen die sociale uitsluiting ervaren klinkt het. Spaanse transgenders mogen al sinds 1997 legaal hun gender laten aanpassen.

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – PinkNews
                         

This bold initiative aims to help trans people get from A to B discrimination free.
Geplaatst door PinkNews op dinsdag 26 januari 2016
                                     

COC Nederland - 'True Colors' | "Bob Angelo penning voor Leo Schenk en AGP"

Amsterdam  →  Verslag van het COC netwerk-event True Colors op 24 januari 2016 in Paradiso. Met de bekendmaking van de winnaars van de Bob Angelo penning: activist Leo Schenk en de organisatie van Amsterdam Gay Pride. Ook met Tanja Ineke (COC), minister Jet Bussemaker (OCW), Peter van der Vorst, Mayday, Ellie Lust, Lady Galore, Barbara Straathof en Berget Lewis.

Zie ook:
COC-prijs voor Amsterdam Gay Pride en Leo Schenk  /  Amsterdam Gay Pride wint Bob Angelo Penning   

bronnen: MVS.nl / YouTube.com                                   

Amerika - GLAAD – Showbizzz | "Nominaties GLAAD Awards bekend gemaakt"

USA    GLAAD Media Awards  →  In Amerika zijn de nominaties bekend gemaakt voor de 27e GLAAD Media Awards. De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation "GLAAD" houdt bij hoe media berichten over homo- en transseksuelen. De Amerikaanse beweging werd in 1985 opgericht en reikt sinds 1990 prijzen uit aan media en personen.

Onder de genomineerden bevindt zich dit jaar o.a. Caitlyn Jenner. Haar realityshow I Am Cait maakt kans op een award en ook een interview dat ze gaf is genomineerd. Zanger Adam Lambert is genomineerd in de muziekcategorie. Hij neemt het op tegen onder meer Miley Cyrus en Troye Sivan. In de categorie Beste Film zijn lesbisch drama Carol genomineerd en transgender drama The Danish Girl. In totaal zijn er dit jaar 101 genomineerden.

De GLAAD Media Awards worden op 2 april uitgereikt in Los Angeles en op 14 mei volgt een ceremonie in New York.

Bekijk HIER wie er allemaal nog meer genomineerd zijn voor de 27e editie van dit prijzenspektakel. 

        
                             

woensdag 27 januari 2016

Years & Years–zanger "Olly Alexander" wil depressiviteit bespreekbaar maken

Olly Alexander heeft een openhartig interview gegeven. De zanger van Years & Years kampte jaren met angsten en depressies. Daar wil hij nu wat mee doen.

Als kind werd Olly Alexander veel gepest. Hij had zelfs therapie nodig om van zijn angsten af te komen. Daarbij kwam dat hij moeite had met zijn homoseksualiteit. "Tot mijn zeventiende wilde ik hetero zijn. Ik bleef maar denken: ik ben hetero, ik ben hetero, ik ben hetero, misschien ben ik biseksueel maar laat me alsjeblieft geen homo zijn".

Terwijl Olly Alexander het allang wist. Op zijn veertiende was hij smoorverliefd op zijn beste vriend. "Ik was echt door hem geobsedeerd. Maar hij was hetero".

Volgens de zanger zijn seksualiteit en geaardheid verbonden met je mentale gesteldheid ‼  "Als je eenmaal aan jezelf toegeeft dat je 'gay' bent, kun je eindelijk gelukkig zijn. Ik heb daar lang mee geworsteld. En nog altijd voel ik me bij vlagen angstig of depressief".

Olly Alexander sprak met Owen Jones van The Guardian. Met het interview wil hij aandacht vragen voor depressiviteit en het stigma dat men- sen krijgen opgelegd als ze vertellen over hun gevoelens.


bronnen: Winq.nl / YouTube.com                         

Openbaar Ministerie | "Henk Krol is niet langer verdachte van subsidiefraude"

Henk Krol wordt niet langer verdacht van subsidiefraude toen hij hoofdredacteur van de Gay Krant was. Volgens de advocaat van het huidige Kamerlid van 50PLUS heeft het Openbaar Ministerie het vooronderzoek gestaakt omdat justitie geen aanleiding ziet hem ver- der te verdenken. 

Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) en oud-penningmeester Peter Derksen zijn van mening dat Krol aansprakelijk is voor het ver- duisteren en niet goed besteden van subsidiegeld maar Henk Krol heeft altijd volgehouden dat hem geen blaam treft. Het was voor de tweede maal dat de oud-hoofdredacteur van de Gay Krant werd aangeklaagd door zijn oud-collega's.

De beschuldigingen gaan terug naar de tijd waarin Henk Krol hoofdredacteur was van de Gay Krant, dat in 2013 onder zijn leiding failliet ging. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap schonk het blad tussen 2008 en 2012 206.833 euro subsidiegeld. Het geld was onder meer bedoeld voor een website voor homoseksuele jongeren, maar deze is nooit echt van de grond gekomen.

Volgens 't Algemeen Dagblad betaalde Krol met het gemeenschapsgeld openstaande rekeningen van zijn noodlijdende bedrijven, waaronder een seksshop. Het ministerie stelde in 2014 vast dat na onderzoek het 'volstrekt onduidelijk' is waar het subsidiegeld is gebleven. Ook de accountant kan geen goedgekeurde controleverklaring afgeven over de besteding. Daarom eist het ministerie de subsidie terug van de Stichting Vrienden van de Gay Krant maar deze blijft volhouden dat niet de stichting maar Krol verantwoordelijk is voor oplichting, valsheid in geschrifte en ver- duistering met betrekking tot subsidies en donaties.

De advocaat van Krol zegt nu dat zijn cliënt niets onrechtmatigs met het geld heeft gedaan. "Met de subsidie die de stichting Vrienden van de Gay Krant van het ministerie kreeg werden uitstekende emancipatieprojecten uitgevoerd voor lesbiennes en homoseksuelen. Precies zoals de bedoeling was". Het is onduidelijk wie nu verantwoordelijk is voor de 206.833 euro subsidie die het ministerie terugeist.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com – ZoomIn.tv                               

Amerika – Jaden – Showbizz | "Jaden Smith draagt rokje in Koreaanse Vogue"

Amerika    Acteur en rapper Jaden Smith is nog maar zeventien jaar, maar zet zich nu al fel in voor geslachtsgelijkheid.  Jaden Smith de zoon van Will Smith – verscheen in enkel een rokje in de Koreaanse versie van iconisch modeblad Vogue

De editie is nog niet uit, maar de jonge artiest plaatste een voorproefje op zijn Instagram met de titel "Just Come Here".
                  
        
                   
Jaden Smith zorgde al eerder voor reuring toen hij werd gespot in verschillende jurken + rokken. Hij verdedigde de kledingkeus op Instagram "Ik ben naar de Topshop gegaan om meisjeskleding, ik bedoel, 'kleding' te kopen".

We love you, Jaden ‼
                         

                                    
Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Instagram.com


Een foto die is geplaatst door Jaden Smith (@christiaingrey) op
                                                       

dinsdag 26 januari 2016

Polen – Ministerie van Milieu – LGBT-fobie | "Milieuspotje in Polen is te Homo"

Polen  →  Het ministerie van milieu van Polen heeft deze week een reclamespotje teruggetrokken omdat in de voorlichtingsvideo over het scheiden van afval een homostel te zien is. Eén van de karakters wordt gespeeld door Maciej Nowak, een openlijk homoseksuele acteur ‼  Het ministerie heeft laten weten dat het geen zogenoemde 'gender-ideologie' wil ondersteunen met geld van het ministerie van milieu.

In Polen ligt homoseksualiteit nog altijd moeilijk en het debat rond de acceptatie van homoseksuelen lijkt zich de afgelopen tijd te verhar- den sinds de extreem conservatieve PIS-partij aan de macht is ‼  Zij wijzen alles wat niet heteroseksueel is af en worden daarbij ondersteunt door de Katholieke Kerk die nog altijd veel macht heeft in Polen.

De mensenrechten, maar ook de rechten van homoseksuelen, staan in Polen sinds oktober vorig jaar ernstig onder druk. Sinds de partij 'Recht en Rechtvaardigheid' (PiS) aan de macht is worden de Europese normen en waarden met voeten getreden en mensenrechtenorganisaties maken zich dan ook ernstige zorgen ‼  Het Poolse parlement stemde een half jaar geleden nog tegen de invoering van het geregistreerde partnerschap voor homostellen ‼  De partij 'Recht en Rechtvaardigheid' stemde toen in z'n geheel tegen de komst van het geregistreerde partnerschap. Deze christelijke partij zit samen met het SGP en de ChristenUnie in de Europese fractie ECH.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / Zie.nl                                       

UK – Showbizzz | Sir 'Ian McKellen': "Waarom winnen Homo's geen Oscars" ?!

Engeland  →  Er is dit jaar veel te doen om de Oscar-nominaties. Die zijn volgens velen te wit. Acteur Ian McKellen voegt daar aan toe dat er ook nog heel veel homofobie is in Hollywood.

Sir Ian McKellen mengt zich in het diversiteitsdebat rond de Oscars door te stellen dat naast racisme ook homofobie een probleem is onder degenen die mogen stemmen voor de Academy Award-nominaties.

Ian McKellen, een Britse veteraan die het grote publiek leerde kennen door de Lord of the Rings-films, is openlijk homoseksueel. Hij kan zich heel goed voorstellen dat zwarte acteurs boos zijn "omdat ze slecht worden behandeld en ondergewaardeerd".

Hij voegt daar aan toe: "Nog een enkele openlijk homoseksuele acteur heeft ooit een Oscar gewonnen. Ik vraag me af of dat toeval is, of komt door vooroordelen". Tom Hanks, Philip Seymour Hoffman en Sean Penn hebben allen een Oscar gewonnen voor het spelen van een homoseksu- eel karakter. Ian McKellen hierover: "Heel goed hoor. Maar waarom geven ze mij geen Oscar voor het spelen van een hetero" ?!

Ian McKellen was twee keer genomineerd en was zeker van plan om zijn speech te beginnen met de woorden: "Ik ben trots dat ik de eerste homo ben die een Oscar wint" ‼  Maar, voegt hij er aan toe: "Mijn speech kon ik twee keer in mijn jasje laten zitten".

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                                         

Amsterdam | The WareHouse gaat sluiten: "Amsterdam weer Gay-club armer"

De Amsterdamse club The WareHouse sluit per 1 maart zijn deuren. Dat heeft de eigenaar van de dance-nachtclub - Edgar Bonte - via Facebook laten weten. Een geschil met een van de buren van de club heeft The WareHouse de das omgedaan.

In het persbericht schrijft The WareHouse dat, ondanks verschillende investeringen om het oude pand aan de Warmoesstraat te isoleren, de club nog steeds niet kan voldoen aan de strengere geluidsnormen. "De enige optie zou een grondige renovatie zijn, waarbij zelfs experts twijfelen of het de gewenste resultaten zou opleveren". Door geluidsoverlast heeft The WareHouse een langdurig conflict met een bewoner van het aanpa- lende appartementencomplex.
                             

early 2013 - when i got the opportunity to buy the licence to run a dance-club at the notorious Warmoesstraat 96...
Geplaatst door Edgar Bonte op zondag 24 januari 2016
                          
            
                         
Gay geschiedenis
'Wederom verliest Amsterdam een danslocatie waar gay geschiedenis is geschreven', staat te lezen in het persbericht. In het pand huisden eer- 
der de beroemde Cockring (in 2010 gesloten op last van de politie) en club Fuxxx (2011 t/m 2013). The WareHouse was partner van Amsterdam Dance Event (ADE) en werd regelmatig door internationale DJ's bezocht.

Eigenaar Edgar Bonte laat aan Gay.nl weten het sluiten van The WareHouse uiteraard erg te betreuren. "Het is erg jammer dat het zo moet ein- digen. Niemand kan in de toekomst kijken: er komt vast wel weer een nieuwe uitdaging op mijn weg".

The WareHouse heeft nog een aantal grote feesten op de planning staan, zoals een reünie van oude Cockring-DJ's en afterparty's tot zondag- ochtend 11 uur. De sluiting heeft geen gevolgen voor de Rapido- en FunHouse-feesten.

Zie ook:
Gayclub 'The WareHouse' sluit de deuren na conflict met buren  /  En weer sluit een Amsterdamse Homoclub de deuren    
bronnen: Gay.nl / Facebook.com / YouTube.com       
                        
        
                             

maandag 25 januari 2016

TV - RTL4 – Oproep in: 'All You Need Is Love' | "Homostel zoekt draagmoeder"

Televisie    RTL4    All You Need Is Love  →  De camera met het kloppende liefdeshart van All You Need is Love stopte zaterdagavond bij een moeder die een bijzondere oproep voor haar zoon en schoonzoon deed. Leon de Vrind (25) en zijn vriend Roy van Tiem (29) uit Sassenheim willen niets liever dan samen een kindje opvoeden. Het liefdesprogramma van Robert ten Brink moet hen daarbij helpen. Homostel zoekt draagmoeder op nationale TV.

"Lieve Leon en Roy. Jullie zijn twee fantastische gasten en jullie hebben de love gevonden. Maar er is één ding: jullie willen zo graag een kindje samen en dat is verrot moeilijk voor twee mannen. Dus eigenlijk wil ik Nederland vragen: is er een draagmoeder die dit geluk wil bezegelen met een kind ?!  Jullie verdienen het, ik hou zo van jullie", zo begon Nancy Keereweer zaterdag haar opmerkelijke oproep in All You Need Is Love. Een meelevend 'ahhhh' klonk door de studio en Twitter stroomde vol met positieve reacties. Een dag later kwamen de kijkcijfers binnen. 1.864.000 mensen zagen de bijzondere oproep van Nancy. Is één van hen de draagmoeder waar Leon en Roy zo op hopen ?!

De twintigers uit Sassenheim zijn al 8,5 jaar samen. Ongeveer vijf jaar geleden kwam de kinderwens en gingen ze het adoptietraject in. "Maar dat schoot totaal niet op. Adoptie kost belachelijk veel. Soms loopt het op tot 40.000 euro. En dat geld hebben we echt niet", vertelt Leon, nog vol van wat zich afgelopen weekend onverwachts afspeelde. "Via pleegzorg wilde het ook niet lukken. Dan willen ze dat je je baan opzegt en dat is helemaal geen optie". En dus richt het stel zich nu op draagmoederschap. "Daar komt van alles bij kijken en 't gaat om een lange procedure". Hij legt uit dat het gevoel een belangrijk aspect is. "Je moet goed bij elkaar passen en de wensen moeten op elkaar worden afgestemd. Want we vinden het niet erg als ze het kindje wil blijven zien. Het kan allemaal samen. Als ze maar lief en zorgzaam is". De jongens willen zo graag ouders worden, dat in hun huis én vakantiehuis een kamertje leegstaat voor de baby.

Taboesfeer
Twee dagen na de uitzending loopt het aantal reacties nog niet storm, maar producent Endemol is toch zeer tevreden. "Ik weet geen exact aan- tal, maar het zijn er ruim tien. Die gaan we nu natrekken. En dan gaan we de vrouwen samenbrengen met de mannen. Totdat er een match is", aldus woordvoerder Sander Palten. Hij vindt het initiatief van Nancy erg dapper en lief. Het is de eerste keer dat in "All You Need" een oproep voor een draagmoeder is gedaan. "We hopen op zo veel mogelijk reacties. Nancy is zo ontzettend lief. Ze wil gewoon haar hele gezin bij elkaar hebben. Je gunt het die jongens enorm". Dat Nancy's actie niet precies aansluit bij de doorgaans zoete liefdesverklaringen in het programma, deert Endemol niet. "Zo'n vraagstuk als dit haalt het alleen maar uit de taboesfeer".

Ook Leon is meer dan tevreden als hij op zaterdagavond terugkijkt. Moeder Nancy, die via Facebook ook een aantal reacties van potentiële draagmoeders mocht ontvangen, lokte haar zoon en schoonzoon met de smoes dat ze kaartjes voor de liefdesshow had gewonnen naar de studio. "En dat staat er ineens een camera op je snuit. Maar het is ontzettend leuk dat ze dit gedaan heeft".

Wil jij Leon en Roy helpen ?!  Stuur dan een mailtje naar internet@ad.nl. Wij zorgen dat jouw informatie goed terecht komt ‼

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com
                        

Lieve mensen, aanstaande zaterdag avond wordt deze uitzending die zojuist is gemaakt uitgezonden, wij zouden het heel leuk vinden als jullie deze gaan kijken!! ( deel dit ook met je vrienden  )
Geplaatst door Leon de Vrind op woensdag 20 januari 2016
                                      
                         

Jet Bussemaker | Ministerie gaat in asielcentra voorlichten over Homorechten

In alle asielzoekerscentra komt voorlichting over rechten van homo's. Daarvoor wordt onder meer hetzelfde informatiemateriaal ge- bruikt als op scholen. Het initiatief komt van het ministerie van onderwijs. Minister Jet Bussemaker (PvdA, emancipatie): "Wij mogen niet naïef zijn. Vluchtelingen komen uit landen waar rechten van vrouwen niet altijd worden gerespecteerd, waar homorechten niet vanzelfsprekend zijn. Wij maken duidelijk dat discriminatie niet wordt geduld".

Het ministerie stelt dat er goede ervaringen zijn met voorlichting over LHBT's (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel en Transgender) op scholen. Jet Bussemaker wil die methode ook in asielzoekerscentra toepassen ‼  "Dat kan op allerlei manieren: in klasjes, in discussiegroepjes, ieder centrum zoekt een aanpak die past. Wij leveren het voorlichtingsmateriaal om sociale veiligheid te stimuleren, om het moeilijke gesprek aan te gaan en ook om homoseksuele vluchtelingen in contact te brengen met de Nederlandse LHBT-gemeenschap".

Op scholen heet deze methode Gay Straigt Alliance. Leerlingen, docenten en bestuur geven voorlichting over LHBT's en creëren, in de woorden van de minister 'een veilige sfeer waarin studenten zichzelf kunnen zijn'.
                      
           ◄  EenVandaag.nl  →  Maandag 25 januari 2016                  
                             
Vertrouwen
Scholen krijgen hulp van het COC, belangenorganisatie van homoseksuelen, en Bussemaker wil deze organisatie ook betrekken bij het geven 
van informatie aan asielzoekers. Het aanbieden van informatie kan door het COA, maar ook door asielzoekers zelf of "Roze in Blauw", de or- ganisatie van homoseksuele agenten. De minister organiseert binnen een paar weken een conferentie met onder meer het COA, wethouders en het COC om afspraken te maken. "Homoseksuele vluchtelingen hebben mensen nodig die ze kunnen vertrouwen", zegt Bussemaker. "Dat doet het COA overigens al goed; de medewerkers worden getraind in het omgaan met LHBT-problematiek".

Jet Bussemaker signaleert dat vluchtelingen in AZC's het moeilijk hebben, en 'dat het voor homo's nog veel zwaarder' is. "Die ontvluchten niet alleen een oorlog, maar ontmoeten zowel onderweg als in het land waar zij terechtkomen niet altijd de compassie die je zou wensen".

Donderdag bezocht de minister het asielzoekerscentrum in Almere. Zij sprak daar met het COA en met homoseksuele asielzoekers. Een beeld over hoe het gaat met LHBT-vluchtelingen had zij al. "Maar wat ik daar hoorde was indrukwekkend ‼  Ik sprak een transgender, die als vrouw verder wil, maar op de vlucht in Turkije zo bang was dat hij zijn baard liet staan. Een ander was gevlucht omdat zijn homoseksuele vrienden zijn vermoord. Hier komt hij in het AZC mensen tegen uit diezelfde Arabische wereld die hij achter zich heeft gelaten. Die moeten er soms ook niks van hebben van homo's".

Nederlandse normen en waarden
Afgelopen week liet de minister in antwoord op Kamervragen weten dat het kabinet geen voorstander is van het apart huisvesten van LHBT's ‼  
Aanleiding was het besluit van het COA om in Amsterdam homoseksuelen tijdelijk elders onder te brengen. Volgens Bussemaker was sprake van een noodsituatie. Dan kan het tijdelijk, maar regel is dat 'de Nederlandse normen en waarden gelden in de opvang'. Als dat niet gebeurt, worden daders gestraft.

"Collega Klaas Dijkhoff van asielzaken neemt zijn aandeel als het gaat om de juridische kant van de komst van asielzoekers. Ik lever mijn por- tie als het gaat om emancipatie", stelt Bussemaker. Opkomen voor LHBT's ziet zij als een belangrijk onderdeel van de integratie. "Niet eerst de taal leren of een huis zoeken. Nee, onmiddellijk normen en waarden duidelijk maken. Ik wil voorkomen dat Geert Wilders de ruimte krijgt om valse tegenstellingen op te roepen. Zo van: alle asielzoekers zijn tegen rechten voor vrouwen en homoseksuelen. Want dat is onzin. We moeten zo snel mogelijk een discussie met asielzoekers voeren over hoe wij in Nederland samen leven".

Zie ook: